Div 2 VB, vad som varit och vad som komma skall

Oki, motivationsproblem har jag..haft/har..,men försöker kicka (sommarsport-term, i  know) igång lite änyways..

Vad säger man, om GIK? 21-4 efter tre omgångar, förvisso inkl 9 kassar mot "kvalserieklara" Viking, men KHT o FIF  borta var inga lätta förra sessen iaf..

Vad säger man 2, om HC Örnen? 18-4 efter matcher mot KHT, Hammarö o NIK.. Jag är iaf inte överraskad, såg dem ju snurra friskt med div3 Örebro/Västmanland förra sessen.. Värmlandslagen verkar ha fullt upp med att "hålla koll" på värmlandslagen, så här får man nåt att bita i som man nog inte räknat med..

PARANTES:

Min kommentar om KAIKs avhopp från div2 VB: För många lag och för få spelare i värmland (iaf med erfoderlig standard) är troligtvis den grundläggande orsaken till Kils avhopp. Kolla, förra sessen var man med o kvalade till div1, från att ha klättrat snabbt i divisionerna åren före. Nu omstart i div3. Det är förvisso inte alls ovanligt att så sker, att luften liksom går ur laget när man har klättrat länge och börjar halka tillbaka lite.
(Lycka till KAIK, från hjärtat!)

Det där med hjärtat verkar vara ett ännu mer grundläggande problem, det visar inte minst att många spelara kan skutta runt mellan värmlandsklubbarna år från år. Att lira i en högre division, eller en lägre, är väl helt ok men att byta div2-klubb i samma serie för "femtielfte" gången borde vara förbjudet. En sån lirare skulle kanske tvingas skriva minst 2-årskontrakt. Hur ska annars en klubb kunna göra en seriös satsning på denna nivå?

Slut på parantes.

Av ovanstående skäl, det där om motivation, så har jag inte snurrat runt så mkt o samlat på mig info om trupperna i resp lag, så efter 3 omgångar så nöjer jag mig med att ha synpunkter på, hittills GIK o Örnen, två lag som enlig mig landar inom topp-3. (11/11 spelas en match som blir spännande att följa, Örnen - Grums.)

Och nu:
Kristinehamn HT
skulle enligt egen utsago satsa mot div1-kval denna sesse, men 8-13 efter tre lirade känns som en rejäl örfil. Jo, GIK o Örnen är det inte ngn skam att torska mot, men bättre upp KHT.

Omgång 4TIPPA!


Bortamatch en onsdagkväll är inte mumma för de flesta, o ändå så tror jag alltså på tre bortasegrar denna omgång.
(klicka o följ matcherna via everysport)

GIK - ÅSK: 7 - 4
Grums vinner hemma mot ÅSK, som förvisso har varit ett "spöke" tidigare säsonger men inte nu.

Resultat: 7 - 2  (4-0,3-1,0-1) Skott:42-16
Jag trodde att ÅSK skulle ha mer att komma med, kanske inte nödvändigtvis målmässigt men att bara lyckas träffa mål 5-6 ggr per perre kan inte vara godkänt.

VHC - KHC: 4 - 6
Träskmötet vinns av Köping, mest på grund av att man är tätare bakåt än Hagforspöjkera, men också för att det unga köpingslaget vill mer.

Resultat: 6 - 1 (2-1,2-0,2-0)
Fyra raka torsk för Köping HC är absolut inte vad nye coachen, "Taggen" Maikulla , hade hoppats på.
Att satsa på ungt och eget är hedervärt, men det har sett tunt ut båda framåt o bakåt inför serien, vilket tyvärr oxå visar sig i seriespelet. Man väger för lätt, både i kg och i rutin. Dessa tre pinnar var av karaktären MÅSTE HA, men nu blir det till att hitta ett bättre spelupplägg som passar materialet, och eventuellt några förstärkningar med fler kg under västen..


AHC - Flyers: 3 - 6
Flyers plockar 3 sköna bortapinnar, as simple as that, även om det kanske inte blir enkelt. Det skulle isf innebära att stolta AHC har inlett sessen med 3 raka hemmatorsk.. Hur låter det då i kaffedrottningens arena?

?Verkar som att det var flyers som hade hemmamatch?

Resultat: 2 - 4 (0-0,2-4,0-0) Arvika vann alltså..


Navvies - HC Örnen: 1 - 6
Tror på ett nervigt hemmalag, i Närke-derbyt, mot Örebrolaget Örnen.

Resultat: 2 - 5 (0-2,2-2,0-1)
HC Örnen har nu på allvar presenterat sig för sina nya div2-kollegor. 4 raka 3-poängare gör att man skuggar GIK i tabelltoppen. Navvies vill säkert bättre vad tiden lider, men man är nog inte nöjda med 2 torsk på fyra matcher.


NIK - HHC: 4 - 3
Har varit segt att välta Hammarö för NIK ett tag nu, segt men man lyckas i morrn.

Resultat: 6 - 1 (3-1,1-0,2-0) Skott:46-28
Tre kassar inom 1:19 i första perren för NIK, och matchen var körd för gästerna.


KHT - FIF: 5 - 2
Jaha, KHT "måste" ta en hemmaseger men FIF måste inte vinna borta.

Resultat: 5 - 1 (3-0,1-1,1-0)
Svårt att tycka ngt om denna match, som vanligt från KHT så lyckas man skita i att sköta rapporteringen, men en hemmaseger var ett måste och det lyckades man ju med. Var står FIF, verkar lite svagare i år iaf?


GIK - Örnen, jättetidigt jag vet, framstår nu helt klart som seriefinalen, och 11/11 möts de i Örebro.


Kommentarer
Postat av: Sperrel

Skönt att du kommit igång med bloggandet igen!!! Trevlig läsning, alltid kul med någon som tycker till :D

2010-10-21 @ 12:24:03
Postat av: Falken

Tack för det,alltid trevligt med uppskattning! =)

2010-10-21 @ 23:45:48
Postat av: Jansson

Kul med en uppdatering :) GRYYYYMT!!!!

2010-10-22 @ 00:03:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0