2 VB

Svårt med tiden o orken.., men jag gör vad jag kan..när jag orkar.. Håll till godo folks!

Örnen vann alltså hemma mot Navvies
, 2 - 1 eft första o sen ett Örnenryck, 4 - 0, i mittenperren o matchen var klar..även om Navvies smackade in 0 - 3 i sista.
Föga chockerande resultat, men "slappheten" i slutronden visar på lite skakig karaktär hos örnarna..,eller hos ÖIK..vilket inte är ngt man direkt kan fixa till när man vill..tror jag.

55 galet påhejande i publiken fick se hemmalaget Köping Blue Boars slå jumbokollegan VHC med 4 - 3, lite typiskt Köping att blanda hjärnsläpp (mkt onödiga utvisningar) med närmast heroiska kämpainsatser.
Bottenstriden lever i högsta grad, med tre inblandade. Bara en pinne upp (och ett skapligt gäng mål att ta igen iofs) till tryggare mark för Köping.
Jag trodde nog att Köping skulle få svårt mot VHC, vilket man fick i första perren o en bra bit in i matchen, men kampen tog hem 3 grymma denna ggn.

ÅSK, som förvånande nog har betydligt närmare till nedre strecket
än det övre, kanske behövde det xtra bränslet som de får när de "gamla" antagonisterna Grums IK står på andra sidan.. Hursom så blev det 2 viktiga pinnar när man vann efter straffar hemma mot GIK i första matchen efter juluppehållet. Importante big time!

FIF mosade KHT med hela 8 - 3!
Förstås superviktigt i jakten på topp-5, o jag tror att iaf Navvies bör ha anledning att känna sig jagade. Det är många omet..

Hammarö surtorskade med 1 - 2 hemma mot Nor IK.. Så surt att vara så nära men ändå så borta..fast hemma.. Ska bli interesting att se hur NIK tänker, om man är intresserade att på riktigt utmana om en plats i topp-5 eller om man ballar ur lite emellanåt o släpper förbi t ex FIF..

Vill mer, mer info, mer koll..men bättre lite än inget kanske..

Postat av: Arvika HC

AHC-ÅSK 2-0 igår. Oksa tillbaka i AHC-tröjan och svarade för 1+1 i debutmatchen. Åmål var bleka och i synnerhet stötte(s)pelarna Salmela och Oblak. Kristoffer Östling fick hålla AHCs första 0:a för säsongen och belönades välförtjänt med matchens lirare-titulering.

460 personer i publiken när Arvika körde säsongens en-kronanmatch.

2011-01-16 @ 12:42:01
Postat av: Navvies

En kort rapport om Navvies - Örnen.

Navvis är det KLART bättre laget i första perioden, även om man (bara) vinner skotten med 12-10 så har man mycket vassare lägen och man spenderar mycket mer tid i Örnens anfallszon än vad Örnens gör i Hallsberg. Hallsberg drar på sig 3,4 onödiga utvisningar och under ca 20 sekunder spelar man dessutom 3-5, men man lyckas reda ut det relativt bra. Perioden slutar 1-1, hade det inte vart för alla utvisningar så hade Hallsberg helt klart vart värda ledningen. Period två (det är nu det börjar synas varför Örnen ligger så långt före), man börjar spela diciplinerat, lägger ut pucken, man dräler inget, har alltid tredje gubben hemmåt och kanske framförallt. Man har en målvakt som framstår som en vägg. Örnen gör i mitten på perioden 1-2 i powerplay och drar bara minuten senare på sig ett matchstraff 5+20 och alltså boxplay i 5(!) minuter för Örnen. Detta är självklart navvis chans att komma tillbaka och ta över matchen, men istället blir det tvärtom känns det som. Örnen höjer tempot har en bra box och kan enkelt reda ut femman. I slutet på perioden har dock Hallsberg ett par riktigt fina lägen, Niklas Olsson har bland annat ett friläge där han prickar stolpen. Kort därefter med bara sekunder kvar av perioden får istället Örnen ett friläge som man förvaltar på bästa sätt, 1-3! Luften ut. Sista perioden lägger bara Örnen ifrån sig pucken. Hallsberg har ett par chanser men man är aldrig riktigt nära. Och när man har hyffsade lägen så står (Enligt mig) matchens lirare, målvakten i Örnen (som vanligt) Daniel Svensson ivägen. Tungt för hallsberg att torska denna match, vi hade behövt dessa poäng för att ta klivet mot playoff..