20, med förtjöt o tips, o eftertjöt. Kommentera!!!

Tre omgångar kvar före juluppehållet
 
Örnen - Arvika: 2 - 8
Har örnfamiljen tillfrisknat? Var/är det vinterkräksjuka, eller var det hårda julfester? Blir det match?
Om det blir match så tror jag stenhårt på Arvika. Om Arvika spelar efter sin kapacitet så vinner de komfortabelt.
 
Resultat: 2 - 3 (1 - 1, 0 - 1, 1 - 1) Skott:32-38
Mycket jämnare än jag trodde
 
Flyers - Hammarö: 4 - 3 efter sd
Har flygarna från Karlskoga tillfrisknat? Var/är det vinterkräksjuka, elle var det hårda julfester? Blir det match?
Om det blir match, och om Flyers har 3 friska femmor att mönstra, ja då kan det bli hemmaseger. 
Flyers lånar tre spelare från BIK, " – Nu har vi tre fulla femmor plus två extraspelare, rapporterar tränaren Thomas ”Sylta” Karlsson" Hmm, jaha, schysst mot de "ordinarie" som står över då för att man lånar in spelare som man egentligen inte behöver. Jakten på en playoff-plats förstår jag, men jag har sagt det förut, att låna in lirare på det här sättet (även trots att det är tillåtet) jag gillart inte.
 
Väldigt svårt att veta vad Rivest tycker o tänker om läget i Hammarölaget, men jag skulle tro att man vill bevaka sin tredjeplats. Sunne IK är säkert sugna på att ta över den, o frågan är om det inte kommer att ske i och med denna omgång.
 
Resultat: 4 - 1 (0 - 0, 2 - 1, 2 - 0) Skott:38-25
Hade det på känn, och det var en viktig seger för Karlskogalaget säger NWT.
 
Grums - Munkfors: 5 - 2
Självklart var det en skön hemmaseger för Grums i förra omgången, att bryta förlustraden och att vinna "seriefinalen" kändes ganska viktigt inför fortsättningen. GIK:s coach Johan Pennerborn är ödmjuk inför fortsättningen, och menar att "– Det finns bra lag i den här serien och det går inte att bara ställa ut skridskorna och tro att man ska vinna"
Munkfors å sin sida har, mycket på grund av Emil Sättermanns stigande form, samlat 9 poäng på de sex senaste omgångarna. I och med det så har man lämnat Örnen efter sig i botten"striden". Fortfarande så skiljer det dock hela 8 poäng upp till närmaste lag ovanför strecket.
Matchen kan ses via LiveArena , fast om du kan så ska du förstås ta dig till Billerudhallen o se matchen på riktigt.
 
Resultat: 12 - 0 (4 - 0, 4 - 0, 4 - 0) Skott:40-23
Oj,oj, total dominans från serieledarna, och i Munkfors konstaterar man att det inte håller att dra på sig utvisningar i Billerudshallen, hela 7 av 12 mål i baken kom med Munkförsare i busbåset.
 
Åmål - Köping: 2 - 4
Åmål har vässat formen, 2 trepoängare i rad mot bra motstånd. Först GIK hemma (3 - 1) o sen tar man sig till Arvika o tjongar in 8 mål. Kiviranta är inte målbäst (även om 9 kassar är bra), men en riktig assistkung med sina 24 ass på 19 matcher, och är därför någon att ligga på rätt sida om för Köpings lirare.
Köpings form är svårbedömd, två omgångars speluppehåll, men laget bör iaf vara rejält taggat att spela.
Daniel ut o Daniel in, alltså Lindström är på gång att spela sig till ett kontrakt med 8:eplacerade IFK Arboga i div 1E, och Berggren (tidigare lagkapten i Köping HC) comebackar (kan tydligen lira såväl forward som back) i Köpingslaget. Utöver det så verkar köpingsbussen mot Åmål sakna två lirare, Oscar Maikkula som inte kan ta ledigt från jobbet, och Daniel Hellström som är sjuk.
Köpings buss går 13:30 idag onsdag, det är samma för alla lag, men är det vettigt att behöva ta ledigt från jobbet/skolan för att kunna lira? 
 
Resultat: Skott: 4 - 3  (0 - 0, 2 - 2, 2 - 1) Skott:36-32
20 utvisningar, varav 15 st i mittenperren!! Var det en konståkningsdomare, eller var det verkligen så mkt regelbrott? Hursom, Köping torskar matchen för att man är sämre än Åmål på att utnyttja pp. Köping gör bara 1 mål i pp, Åmål å sin sida tar tillbaka matchen från 0 - 2 till 2 - 2 på 35 sekunder i slutet på andra p.
Kiviranta 4 ass, jag varnade ju..
Jag är besviken, säger coach Karlsson och konstaterar att spelet i PP var direkt bedrövligt, men att man ändå tar med sig spelet 5 mot 5 till kommande matcher. 
 
Navvies - Sunne: 2 - 6
Hemmalaget vet att det inte blir en lätt match, och man vet med säkerhet vilken SIK-line man behöver stoppa.
Vet inte om det är Daniel "Lale" Svensson som vaktar navvieskassen, men hemmakeepern kommer att ställas mot poängligans etta (Anders Skoog) och tvåa (Victor Ejdsell) De lirarna snittar på 2,37 o 2 poäng per match hittills.
 
Resultat: 2 - 3
I och med Sunnes nya färska trepoängare så byter man plats med Hammarö, och är nu ny tabelltrea.
 
Nor - Forshaga: 4 - 6
Anton Östman, är du med? Mycket talar för en svettig hemmakeeper efter onsdagkvällens derby, men Östman har oxå fått ganska många forwards att svettas rejält efter att ha spelat fantastiskt i match efter match. Kan sen Hellkvist o company se till att vara dyngeffektiva när lägena uppstår, ja då kan det bli en riktig match av det här.
Öppet hus i Norvalla  , eftersom föreningen firar 60 år. I artikeln påstår ordföranden att de brukar ha 100-130 personer på matcherna, vilket inte riktigt stämmer med statistiken på Swehockey som säger ett snitt på 65 pers. Önsketänkande från ordföranden, o petigt från Falken.
 
Resultat: 3 - 7 (1 - 2, 2 - 2, 0 - 3) Skott:21-51
352 i publiken! Snittet stiger herr ordförande =), men det verkar som att FIF lade i en växel, eller två, till i tredje perren o seglade ifrån ganska lätt.
Det var en hedersam förlust, enligt NWT, och nog måste man säga att NIK gör det bra i 40 minuter, med tanke på att de hade 8 spelare borta. Anton Östman, NIKs keeper, får beröm av FIF-coachen Peter Nordström
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: GIK

Var i stockholm i helgen men håller på med ett inlägg just nu

2012-12-12 @ 12:27:28
Postat av: Anonym

Förra mötet mellan Köping och Åmål slutade med vinst för Köping. Då bistod petade Daniel med två assist och petade Zäta med två mål...

2012-12-13 @ 19:26:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0