5:e omgången. Uppdaterad med lite resultat

Vips, så är vi framme vid "femman"!
 
Tippardax!:
Sunne IK-HC Örnen: 5 - 2
En måstematch, för båda lagen. Om Sunne tänker sig ett "liv" på trygg mark, ovanför nedre strecket så är det bara tre pinnar som gäller. För Örnen är det en chans att hålla nere avståndet till lagen ovanför nedre strecket, men det tror jag inte de klarar. Sunnes "urladdning" senast borta mot Flyers, och den väl genomförda matchen borta mot GIK, visar att Sunne IK absolut har kapacitet att ligga närmare 6-7 plats än där de nu huserar.
 
Resultat
SIK - Örnen: 6-5 efter sd  Överraskande jämnt!
 
Köping HC-Forshaga IF: 5 - 3
Omgångens klart hetaste möte, serieledande Köping HC tar emot trean Forshaga IF.
Coach Karlsson i Köping HC menar att man hade svårt att komma upp i tempo i matchen senast mot Örnen, dels pga av mycket utvisningar men oxå för att det krävs "två för att dansa", hursom så blev det tre friska pinnar. På onsdagkvällen så kommer seriefavoriten Forshaga IF på besök, och det räcker förstås till som tändvtätska, eftersom man vet att det krävs en absolut toppinsats för att ta poäng i detta toppmöte.
Sjukdom och skador tillhör tyvärr hockeyn ibland, för alla lag och så även Köping hockey. Till kvällens bataljs så får vi därför se lite nykomponerade kedjeformationer, men det är inget som oroar coach Karlsson: -"Vi har en bred och stabil trupp, så jag ser positivt på saken. Nu får fler spelare chansen att visa vad de går för"
 
Resultat
Köping HC - Forshaga IF: 1 - 5 Skott: 35-27..typ
Köping förlorade mot ett bättre lag ikväll, men siffrorna speglar inte matchen.
1p slutar 0-2, 9 - 7 i skott, o hemmalaget är det bättre laget men får ingen utdelning, medan FIF har både skickligheten och flytet vid sina mål.
2p slutar 1-4, skott 17-13, o hemmalaget reducerar till 1-2 i pp (5 mot 3) men det tar endast 30 sek så har FIF 2-målsledning igen. Denna perre är jämnare spelmässigt, men FIF känns lite vassare när de får sina lägen. Köping är riktigt nära ny reducering, stolpens utsida, i min 8. Mitt i mittenperren har Köping nytt pp, men det kuggar inte i alls. I stället kommer 1 - 4, rent slumpmål. Köping är ruggigt nära ny reducering med 30 sek kvar av perioden, men FIF:s keeper är riktigt bra.
3 p, o matchen, slutar 1 - 5. Här spelar FIF skickligt på sin ledning, och tightar till det i mittzon så att Köping inte kan komma med fart. Det blir oftast en gubbe som kommer med fart o puck, men med alldeles för långt avstånd till medspelare. Smart lirat av FIF.
Det är ändå många och långa köpingsanfall som naglar fast pucken i anfallszon, o mycket bra kamp från hemmalaget, men det vill liksom inte kugga i riktigt, den sista decimetern är inte på hemmalagets sida.
Till denna matchen tvingas Coach Karlsson flytta runt på lite gubbar, pga skador o annan frånvaro, men (med respekt för att jag mycket troligt inte har hela bilden, alla fakta, klar för mig) så förstår jag inte varför man måste formera om varje lina. Andralinan borde ha fått vara intakt, på tal om att kugga i så har den varit den line som kuggat i klart bäst hittills, men nu ändrade man inte bara i de linor som måste ändras pga frånvaro, utan alltså också andralinan, vilket kändes mycket onödigt.
Att det inte kuggar i totalt sett tror jag beror på brist på fart. FIF vann den kampen idag, inte för att jag tror att de nödvändigtvis är bättre kapacitetsmässigt, men de åkte helt enkelt mer grickor än Köping idag. Då blir timingen lidandes, och spelare som får pucken får den med ryggen åt fel håll. En annan sak, jag vet inte hur många gånger som det kladdades med pucken i egen försvarzon. Förstapassen var riktigt svag ikväll, men det tror jag också beror på skridskoåkningen, att det inte fanns någon att lira med fart och i rätt färdriktning.
FIF vann helt rättvist, även om siffrorna inte riktigt speglar matchbilden. FIF var effektivare, kom ofta 2 mot en, 3 mot en, o fyllde på mycket bra. FIF:s keeper vinner sin match i matchen klart, men får också bättre hjälp runt sin egen kasse.
 
 
Hammarö HC-IFK Munkfors: 7 - 2
Ojoj, tuff start för IFK Munkfors, skador ställer till det o bäst på isen är allt som oftast keepern Johan Kervestig, det säger en del när man har 6 - 30 efter 4 matcher. (162 räddade skott av 192 avlossade, ger 84.38 i räddningsprocent) Man önskar att de skulle få tillgång till alla lirare, så att de får chans att visa vad de går för, men thats hockey. Emil Sättermann är visst handskadad, men osäkert hur länge han blir borta.
Hammarö HC å sin sida har inlett med vinna-torska-vinna-torska, och då bör det alltså bli vinst nu då.
Här kan du se matchen live, o gratis via datorn: livearena.com , men du får kommentera själv. Ett riktigt coolt initiativ som jag hoppas tas efter av alla lag!!
 
Resultat
HHC-IFK Munkfors: 10 - 0 Inte särskilt överraskande.
 
Navvies-Arvika HC: 5 - 1
Jag tror att Arvika HC får förbereda sig på en riktigt tuff match, och det oavsett om de har alla friska o pigga med sig till Sydnärkehallen. Rallarna från Hallsberg har en het keeper, i Daniel "Lale" Svensson,som allt som oftast omnämns som en av lagets förgrundsfigurer. Att Navvies sedan har två raka segrar i ryggen, o kanske speciellt nu senast segern i sudden mot erkänt svåra Hammarö, ger bra boost till laget.
 
Resultat
Navvies-AHC: 3-2  Lite jämnare än jag trodde.
 
Grums IK-Åmåls SK: 3 - 2
Räknar man de fem senaste seriematcherna lagen emellan, så står det 3-2 i inbördes möten (23-17 i mål) , men det är historia. Jag tror på hemmavinst, inte nödvändigtvis en klar sådan, men GIK har redan visat vinnarskalle, att de vinner de tighta matcherna oxå, som t ex nu efter straffläggning borta mot FIF.
 
Resultat
GIK - ÅSK: 10 - 1 OJ!!!
 
Nor IK-Flyers:2 - 4
Stortorsk eller storseger, något annat känner inte NIK till ännu under säsongen, och inte känner man till hur det är att förlora hemma i Norvalla heller...ännu. Sett över de fem senaste inbördes mötena lagen emellan så är det klar Flyersdominans, och sist det begav sig (12/2-12) i Norvalla så blev det 5 - 10 i Flyers favör.
Dags för Flyers första bortaseger?
 
Resultat
NIK-Flyers: 3 - 11 Blev större torsk/vinst än jag trodde
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Riktigt Kul blogg! Välskrivet och intressant fakta! Keep up the god work!

Tips omg 5!

Sunne - Örnen 6-4
Köping - Forshaga 5-3
Hammarö - Munkfors 10-2
Hallsberg - Arvika 2-4
Grums - Åmål 6-2
Nor - Karlskoga 4-8

2012-10-16 @ 23:51:04
Postat av: Rob

Tips omg5:

Sunne - Örnen 7-3
Köping - Forshaga 3-4
Hammarö - Munkfors 7-1
Hallsberg - Arvika 5-2
Grums - Åmål 5-2
Nor - Karlskoga 3-6

2012-10-17 @ 05:07:26
Postat av: 1960

Småler lite när jag läser din beskrvining om hur FIF kom i 2-1, 3-1 lägen. Precis likadant var det när dom va i Arvika. Känns som att FIF är 12 man på banan när man anfaller, kommer alltid en tredje och en fjärdegubbe och fyller på. Imponerande.

2012-10-17 @ 22:23:25
URL: http://langstutpabanken.blogspot.se
Postat av: FIF

Falken FIF kom inte heller med fullt lag i dag
Man hade Flödén, Andreas odhé, Martin Jonsson och Daniel Donborn som samtliga är forwards och malvakten sparring borta.
Så man gick runt på 3 kedjor och spelar med 5 juniorer..
Varav en gjorde 2 mål idag.
Så det var TVÅ skadedrabade lag som mötes :)

2012-10-17 @ 22:38:37
Postat av: Falken

FIF: Jag ville inte att det jag skrev, om Köpings skadefrånvaro, skulle verka som någon slags bortförklaring eller nåt sånt. Det menar jag absolut inte. Jag tycker att FIF var bättre o spelade smartare ikväll. Därför vann man, inte pga skador hit eller dit.

2012-10-17 @ 22:58:23
Postat av: FIF

Nej, det förstod jag självklart.. Men det är ju två möten kvar (kanske 4 eller mer) så Köping hinner absolut få revansch :)

2012-10-17 @ 23:04:09
Postat av: Falken

Låt "oss" hoppas på det! Revansch alltså ;) Tack för information och synpunkter FIF, det uppskattas mycket!

2012-10-17 @ 23:18:27
Postat av: Falken

Tack Anonym! Väldigt kul med uppskattning, och att fler vill tippa!
Tack till dig också Rob!

1960: Jepp, de har imponerande speed, men de går absolut att "såra" i försvarszon, där är de inte speciellt starka, även om de lyckades att hjälpa sin keeper i slottet väldigt bra i kväll.

2012-10-17 @ 23:21:03
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: Mio

Grums kör över Åmål totalt. 2-0 redan efter en halv minuts spel. Den rappa skridskoåkningen och det numera säkra backspelet, att fortsätta stänka in mål efter mål fastän matchen sedan länge är avgjord. Det är något jag inte märkt tidigare år. Många säger GIK inte håller lika klass som tidigare, men jag tycker det ser bättre ut nu än på många år. Extra kul att föreningens 94:or kan gå in och sakna helt respekt mot äldre motstånd.

2012-10-18 @ 01:38:29
Postat av: AHC-insider

Idag hoppas vi kan vara en vändpunkt för AHC. Tillbaka på isen fanns idag Alexander Tillman, Henrik Sundvall, Mikael Ranta, Jonas Johannesson och Erik Olsson. Har varit mycket snack om att man varit skadedrabbat men nog har det faktiskt varit så och det är väldigt individuellt skickliga spelare som man har fått klara sig utan så nog kommer det göra en stor skillnad att killarna är tillbaka :) Nu är det bara att hålla tummarna för att inga nya skador uppstår inom det närmaste.. Nu blickar vi framåt! :)

2012-10-19 @ 19:23:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0