Nine.. Blir mer skrivet i morrn, nu är det sovdax

Lite förtjöt, o tips
 
Köping HC - Hammarö HC: 5 - 2
Får väl betecknas som omgångens hetaste match, när fyran o tvåan möts.
Skönt att Köping förfogar över flera bra keeprar, nu när Lyckholm fortfarande dras med sviterna från hjärnskakningen som han drabbades av i bortamatchen mot Arvika HC. Robert Kinisjärvi, som hoppade in i den matchen, o gjorde det mycket bra, fortsatte hemma senast mot GIK o kommer nu alltså att vakta kassen även mot Hammarö. I övrigt är alla tillgängliga för spel, endast Anders Jinghage som fortfarande är långtidsskadad.
Heart, speed and passion, jag tror att det är Tim Rivest, headcoach i Hammarö HC, som vill att hans lag ska kännetecknas av de tre orden. Det är inte alls tokigt om ett lag besitter dessa egenskaper, eftersom det är just vad som brukar fälla avgörandet när segrare ska koras. 
Säsongen 07-08 så lirade HHC i div1, den gången blev det 1 vinst och 26 torsk, och 40-206:-166 i målskillnad.
Ett nytt försök att ta sig upp på div1-nivå gjordes i förra säsongens kval till div1, men det slutade med 1 - 8 i matcher. "Alla" pratar om GIK, och det är kanske inte konstigt att de med sin forna allsvenska-status, säsongen  -99-00, och klubbens gedigna div1-rutin alltid tippas vinna serien o ta sig till kval upp efter som det oftast gör det, men det är Hammarö HC av de två lagen som senast hade div1-status, och kvalade tillsammans med GIK förra säsongen. Hammarö är hittills obesegrade under ordinarie speltid. Favoriter i kvällens match? Det måste vara Hammarö HC.
 
Resultat: 2 - 6 (0 - 3, 2 - 2, 0 - 1) Skott: 4-9, 13-7, 13-7
En hemsk förstaperre, o matchen är körd för hemmalaget. Att prata före matchen om hur taggade man är, bör resultera i att man ÄR taggade också, men den skridskoåkning flertalet hemmaspelare visade upp visade snarare på förlamning än att man var taggad. Ett resultat av för dålig fart är också att spelet på kropp i det närmaste uteblir helt, det håller inte mot ett lag av Hammarös klass.
Andra perioden är bättre, man vinner skotten, men det är ett mycket vältrimmat försvar framför Hammarökassen, så de flesta skotten är från långt håll och dålig vinkel.1,65 i baken i snitt på 8 matcher före denna, det betyder att Hammarö är svårast att måla på i serien hittills, och det blev ännu tydligare ikväll.
 
Hammarö har disciplinen, och speeden, som gör att de inte tokrusar i alla lägen, utan de gasar när Köping fipplar med pucken i mittzon o gör 0 - 4 genom en spelvändning.
Köping jobbar upp sig till 2 - 4 efter fint spel.Min kommentar är då:-"nu måste de behålla momentum, o framförallt inte släppa till 2 - 5 direkt.". 37 sekunder senare så kommer 2 - 5.
Sista perioden är mer eller mindre en transportsträcka, endast avbruten av lite gurgel o några utvisningar.
 
Flyers - HC Örnen: 7 - 4
En måstematch för Flyers, om de inte vill halka ner ännu mer från playoff-platserna. Sett till senaste bortamatchen mot FIF så måste det finnas mycket att ta med sig, trots torsken. – Spelar vi som mot Forshaga kör vi över de flesta lagen i ligan, kommenterar ”Sylta” Karlsson.
Kanhända måste de spela som mot Forshaga, även mot Örnen, en dos underskattning o så blir det genast en helt öppen match.
 
Grums IK - Arvika HC: 8 - 2
Inte tror jag att det blir något poängtapp för hemmalaget på onsdagskvällen. Efter denna omgång så kan faktiskt Arvika HC ha halkat ned under det förhatliga nedre strecket. Det är dock mest en teoretisk risk, eftersom det inte räcker med en torsk mot GIK utan oxå att Örnen vinner i Nobellhallen..vilket jag redan tippat inte kommer att hända. Att Arvika ändå är inblandade i den nedre streck"dramatiken" efter så här pass långt in i seriespelet hade nog inte många räknat med. Dock, 72 pinnar kvar att spela om efter denna omgång, så otrooligt mycket kan förändras.
 
Forshaga IF - Åmåls SK: 6 - 5
Näst hetast matchen, iaf tabellplaceringsmässigt.
 
IFK Munkfors - Sunne IK: 4 - 3 efter sd
Eller är detta omgångens hetaste match?
Jag är urkass på värmlandsgeografi, och är inte heller speciellt bra på värmländsk hockeyhistoria, men kan ändå känna en viss hetta mellan dessa kombatanter. Är det så?
 
Navvies - Nor IK: 6 - 4
Hemmaseger bör det bli, och en av segerorganisatörerna skulle kunna bli nr 19 Christian Dalmo. Han har skrapat ihop 4+5 på 8 matcher, o toppar därmed Flyers interna poängliga. Utöver honom så får ofta Daniel "Lale" Svensson, keeper, höga betyg efter Navvies matcher. Varför bör det bli hemmaseger? Jo, Navvies har hackat lite, torsk hemma mot Munkfors, men lirat bra borta mot Åmål senast och har säkert ambitionen och viljan att rusa "motorn" direk från start mot NIK. Man har större glöd för vinst än gästerna, och det kommer att avgöra.
 
 

Kommentarer
Postat av: Mattias

Hej
Derbyt Munkfors-SIK idag lär alltid bli derbykänsla men inte som förr, men vi kan ju hoppas att om några år få fram samma känsla. Men det lär väl aldrig bli som på det goda 90-talet... :)

2012-10-31 @ 10:30:11
URL: http://www.sunneik.se
Postat av: Christer Sundström

Noterade ett inlägg i Gästboken på IFK Munkfors hemsida om denna blogg : ) Visste inte om denna blogg, men den kommer absolut att bli bland mina favoriter. Ska bli kul att följa bloggen!

2012-11-01 @ 15:59:49
Postat av: Falken

Mattias: Tack för din kommentar, och grattis till segern! =)
Christer: Jättekul! Välkommen till bloggen! Beklagar torsken (antar att du håller på IFK Munkfors) =)

2012-11-02 @ 14:31:28
URL: http://falkensegen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0