Så gick första omgången

 
Skön o viktig hemmaseger inför kalaspublik!
Jag förväntade mig en start med fart, och det blev det men gästande Karlskoga inledde med bortahockey o liksom försökte känna sig för lite. Hemmalaget tog ganska snart tag i det och började trumma på med skridskoåkningen. Speeden i anfallszon betalade sig när Lars Jinghage vispade upp trissan i högerkrysset, efter klapp-klapp och en snygg skymning.
Hemmalaget behöll farten och initiativet, men slarvade allvarligt emellanåt i uppspelsfasen vilket Karlskogalaget utnyttjade flera gånger, dock utan större problem för hemmakeepern.
Dryga 10 min i matchen så hakas Jimmy Hellström när han är nästan ren med bortakeepern, och randige Noord visar tecknet för straffslag. Jimmy lägger själv straffen, men det ser inte ut som att han vet vad han ska göra, o skjuter ett ganska dåligt skott som hemmakeepern räddar.
 
Med 20 sek kvar av första perren kommer 2-0, genom Johan Graff i PP.
I samband med målfirandet framför bortalagets kasse så uppstår tumult, o tre spelare får vila sig i busbåset.
 
Respektlöst 1
Mittenperren inleds med 5 mot 3 för Köping i 40 sek, o sen ca 1 minut med 5 mot 4. Tyvärr så får hemmapubliken se ett Blue boars som glider runt på en gricka, o som visar dålig respekt för motståndarna. Kanske tänkte man att "2-0, o spel 5 mot 3, detta går lätt", så såg det ut i alla fall.
Pucktempot ska inte ner i PP, det ska upp, men istället så sysslar hemmalaget med isdans o solopucktransport, som sagt dålig respekt för motståndet. Flyers har inga problem att freda sitt mål, och växer på detta sätt in i matchen och tar över. Reduceringen är lika snygg som självklar, det var bara en tidsfråga, o P Solberg trycker upp pucken i nättaket.
 
Gästande Flyers är rejält på gång nu, och får längd på sina anfall, vilket resulterar i att hemmalaget hamnar på hälarna o tvingas till utvisningar. Kvitteringen är inte heller den särskilt överraskande, 2-2 kommer genom A Johansson efter dryga 12 min, tjong ribbans underkant o in.
Coach Carlsson tar vältimad timeout, och det verkar få effekt, inte så att Köping tar över men det ser bättre ut.
Med drygt 2 minuter kvar av mittenperren så ser vi ett hemmalag som har speed i anfallszon, och denna gången är det Flyers som hamnar på hälarna. Riktigt snyggt spel leder till ny ledningspuck i nätet, genom en vilt kämpande kapten Tim Svensson.
 
Slutronden
Det blev onödigt fult emellanåt, vilket kunde gått riktigt illa ett par gånger. Respektlöshet 2 kommer när E Larsson i bortalaget tacklar mot huvudet. Nr 20 Forsberg blir liggandes länge på isen, innan han tillslut med hjälp av lagkamrater tar sig upp igen.
Före det har Forsbergs backkollega nr 2 Danne Lindström noteras för ett snyggt mål, vilket innebar 4-2-ledning för Köping. Kort efter det lobbar P Solberg in pucken i anfallszon, och det blir till en överraskning för Lyckholm ,hemmalagets keeper, som tvingas se puckskrället studsa 1,6 meter framför honom och helt ändra riktning, rakt in i mål. Snopet, men Solberg blev 2-målsskytt och det skiljer bara ett mål med drygt 15 minuter kvar.
 
Hemmalaget reder ut attackerna mot hemmakassen, t ex spel 4 mot 6 en lååååång stund när "Sylta" tar ut sin keeper o Blue boars har en buse i båset,
 
Totalt sett känns hemmasegern rättvis, men det var på håret. Flyers släpptes in i matchen i början av mittenperren när hemmalaget visade dålig respekt, vilket kändes onödigt.
3 friska pinnar i hemmahallen i seriepremiären, det är ändå ganska gött.

Lars Jinghage fick priset som matchens lirare, men mitt pris går till Robert Lyckholm i hemmakassen, utan hans trygga spel som sprider lugn till hemmabackarna så hade det blivit torsk.
 
Hur var det jag tippade? =)
 
 Resten då
 
 
Sunne - Arvika: Jag är allt lite överraskad, tippade ju precis tvärtom.
"Vi var närmare 5–1 än de var 4–2, säger Mikael Johansson, tränare i Sunne", och mer om det kan man läsa på VF.SE
 
Örnen - GIK: Jag är inte särskilt överraskad.
 
Munkfors - ÅSK: Blev större siffror än jag trodde.
 
FIF- Navvies: Betydligt jämnare än jag förväntade mig.
Det enda jag hittat hittills angående FIF är ett reportage inför säsongen, med Peter Nordström, där han bland annat påstår "– Vi ska upp!"
Enligt Hallsberg Navvies hemsida så var bortatorsken en match som likaväl hade kunnat vunnits.
 
HHC - NIK: Oj, vilket NIK-mos!
Tim Rivest, coach för topplaget från ön, säger "-vi bygger vidare för ettan!" och mer om det kan du läsa på NWT:SE
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mio

Imponerande publiksiffra i Köping. Är mest 100-200 pers på dom flesta matcher vanligtvis.

2012-10-06 @ 20:09:37
Postat av: Falken

Jepp, det är ett ganska stort intresse runt hockeyn i Köping med omnejd. Jag tippar att publiksnittet kommer att ligga runt 400+ i vinter.

2012-10-07 @ 02:18:38
URL: http://falkensegen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0