28:e omgången ska spelas klart

Fredagsmatch 
Äntligen dags för den uppskjutna matchen mellan IFK Munkfors och Köping HC.
Matchen gäller mycket för bägge lagen, så risken för ett avslaget fredagsmys är mycket liten.
Tidigare möten är historia, ikväll är det en helt ny match.
IFK Munkfors är helt klart ett bättre lag med bättre form än när lagen mötts tidigare, det har man visat i match efter match på den här sidan nyår.
Jakten på att undvika kvalspel lever forfarande, även om det är hela 9 poäng som måste in på IFK Munkfors konto för att peta ner Nor IK till kvalspel istället. Alltså är vinst för Munkfors ett absolut måste ikväll (Förutsatt att NIK inte tar några fler poäng)
 
För Köping HC:s del så gäller matchen väldigt mycket. Förutsatt att Karlskoga Flyers tar full pott mot Navvies och Arvika i de två sista omgångarna, och isf då landar på max 57 poäng, så måste Köping HC ta 6 poäng till på de återstående tre matcherna, mot IFK Munkfors ikväll, borta mot Sunne IK på söndag och slutligen nästa onsdag hemma mot Nor IK. Det kan förstås bli en målskillnadsaffär av det hela, som just nu leds av Köping HC med +7 mål.
 
Tråkigt nog för Köping HC så tvingas formstarke Jimmy Hellström (22+9 på 26 matcher) vila denna match, och förmodligen även matchen borta mot Sunne IK. Om det vill sig riktigt illa så är säsongen över. Det var i slutet på matchen mot Hammarö som Jimmy fick en smäll och nu lider av en upper body injury.
 
Mitt tips
IFK Munkfors - Köping HC: 3 - 5
 
Resultat:2 - 4 (1 - 1, 0 - 2 , 1 - 1) Skott:21-25
Köpings bortaseger, och fjärde raka trepoängaren innebär att man förstärker greppet om femteplatsen tillika sista playoff-platsen, det innebär också att hoppet att undvika kvalspel slocknade ikväll för ett tappert kämpande IFK Munkfors.
Coach Karlsson var nöjd med att alla spelare bidrar och jobbar hårt , och menar att hans lag spelade ut IFK Munkfors sett över hela matchenmen nu är siktet inställt på de två  återstående matcherna, med Sunne IK borta på söndag som nästa anhalt.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Läser att Hellström är skadad... ställer köping in då?
Nää det vore kanske lite för pinsamt...
Rapporter gör gällande att han ibland kliver av som skadad och sedan återkommer i samma match helt återställd. Ska bli intressant att se hur det blir i afton... WO skulle varit det rätta med tanke på att hur andra lag plockar upp folk i sitt representationslag.

2013-02-08 @ 10:43:11
Postat av: Zamboni

Anonym du är då en trög en...

....och bitter och osaklig m.m...

Knip igen nu är du snäll!

2013-02-08 @ 11:19:20
Postat av: Falken

Ok, skulle man plockat upp folk från Björnligan då menar du?

Förslaget om att ta spelare från Arboga, en HELT annan klubb, visar bara hur lite den som gav det förslaget fattar.

Pinsamt var ordet!

2013-02-08 @ 11:20:22
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Köpings agerande är det som är pinsamt.
Menar ni att det inte ens finns ETT underliggande lag i er organisation som skulle kunna fylla på i a-laget? Det vet ni väl att det finns.
Detta handlar mer om att ni saknar självkritik samtidigt som ni har synpunkter om andra lag som inte ställer in.
Hur många andra lag har ställt in förutom syrianska förra säsongen.
Sportsligt är det inte!

2013-02-08 @ 12:38:07
Postat av: Falken

Just vid det tillfället så fanns det inget lag att fylla på ifrån eftersom det enda laget som hade varit aktuellt själva hade match och att även de hade sjukfrånvaro. Dessutom är det juniorlaget delat med Kungsörs ik som har ett lag i div3 som tillstora delar består av spelare från just det juniorlaget.
Den som inte inser att det inte fanns tillräckligt med spelare att fylla på med vid just det tillfället visar bara att man INTE VILL FÖRSTÅ.

HC Örnen har också ställt in en match, mot Köping, före jul pga sjukfrånvaro.
Hur vore det om du hade några rätt någon gång!?

2013-02-08 @ 13:34:42
Postat av: Mattias

Skönt å se att man kan vara så jäkla kaxig bakom sin dator. Om du nu har så stake i dig så kan du i alla fall skriva ut ditt namn... Annars skulle jag nog vilja säga att de orden är tomma ord så länge du inte vågar stå för dem med ditt namn.

2013-02-08 @ 14:06:26
URL: http://www.sunneik.se
Postat av: Anonym

Pinsamt med köpings prioritering och falkens försvar.
Prioritera junisar?
Det handlar om att man inte ville åka på en garanterad torsk.
Är inte det inte det som är att förstå!

2013-02-08 @ 14:07:27
Postat av: Falken

Skulle egentligen strunta i det, eftersom det är uppenbart att "Anonym" inte vill förstå.

Juniorlaget, finns 1 lag, som är till hälften bestående av Kungsör IK:s spelare alltså en annan klubbs spelare i en annan kommun. Dessa spelare bestämmer inte Köping HC över, dessa spelare lirar även i Kungsör IK:s A-lag o kan självklart spela i Köping HC:s lag oxå.
Oavsett om A-laget hade krävt få tillgång till sina "egna" juniorer så hade man inte ens fått ihop två femmor.

Punkt!

2013-02-08 @ 15:16:42
Postat av: Falken

Kan självklart INTE spela i Köping HC:s A-lag också, skulle det stå

2013-02-08 @ 15:18:16
Postat av: Anonym

Förstår du då hur din kritik på andra klubbar med en fungerande ungdomsverksamhet och större bredd klingar falskt.
Ingen har bemödat sig, fattar inte matematiken, att det inte skulle räcka till två femmor. Var det inte så att falken tyckte att örnen var pinsamma som kom med endast 9 utespelare?
Svar: Rädslan för att torska blev för stor.

2013-02-08 @ 15:58:21
Postat av: Falken

Nej, det förstår jag inte. Det är bara du som får ihop den ekvationen, men det blir förmodligen så när man väljer att tycka saker utan fakta o påstår saker som man hittar på själv.

Det som jag menade skulle vara pinsamt med Örnen var om de pga brist på spelare skulle dra sig ur serien, likt för några säsonger sedan. Något annat har jag aldrig sagt.

"Fattar inte" , det håller jag med dig om.Det var det första och enda vettiga du sagt i ärendet.

Nu är det slutdiskuterat

2013-02-08 @ 16:19:47
Postat av: Uffe

Det sportsliga vann, heder åt Munkfors. Munkfors hade kunnat fixat en seger på WO men ställde upp på att skjuta upp matchen, så nu hamnade dom i kvalserien nedåt när dom hade en chans att ordna tre enkla poäng för att hålla sig kvar. en serie består i att alla SPELAR mot alla. Kom igen KHC (Karlskoga) än är det det inte kört.

2013-02-09 @ 00:05:06
Postat av: Falken

Märkligt resonemang, att hedra det sportsliga att alla SPELAR mot alla, när du så uppenbart menar att Munkfors borde ha vägrat skjuta upp matchen och alltså INTE ha SPELAT och då eventuellt ha haft en liten, mkt liten, möjlighet att klara sig utan att kvala..., du är väl medveten om att det hade krävts 9 poäng??

2013-02-09 @ 00:25:39
Postat av: Conny

Tror inte det blir nån ändring i div 2 efter kvalet. Tror heller inte något lag räcker för att gå upp i div 1. Men det ska bli spännande i alla fall.

2013-02-09 @ 06:26:29
Postat av: Fred

Återstår att se hur tvåan ser ut efter alla kval. Vore jäkligt roligt om FIF lyckas, men det blir tufft och det är dom förhoppningsvis ganska medvetna om. Spännande blir det iaf!

2013-02-09 @ 12:56:18
Postat av: Anonym

Anar falken en uggla i varje mosse. :)
Helt klart skulle Munkfors ha vunnit om matchen spelats på utsatt tid... Har man inte spelare i klubben så att det räcker så säger ju det en del om klubben -vet att falken tycker att det är att "inte vilja förstå".
Det sportsliga kan man diskutera men Köping vann o falken borde vara nöjd...

2013-02-09 @ 17:08:19
Postat av: Falken

Mycket ointressant att spekulera vilka som skulle ha vunnit en match eller ej, vad är meningen med det?
Om matchen hade spelats så hade det varit 7-8 spelare från Köping HC, och då tror jag också att Munkfors hade vunnit....., inte raketforskning direkt eller? =)

Frågan om att skjuta fram matchen ställdes till IFK Munkfors, och de godtog det. (Det var trevligt av dem, men det är närmast praxis eftersom de allra flesta lag är med för att spela om det, det är själva matcherna som är kul, eller hur?)

Sen att det finns ett par gökar som har bestämt sig för att de absolut vet hur det verkligen var, att Köpings lagledning inte vågade spela matchen mot Munkfors (som man hade vunnit mot med totalt 12 - 4 på två matcher tidigare)därför att man hade fel spelare skadade och sjuka och därför har ljugit om alltihopa och fick matchen flyttad.., ja det säger mer om dessa gökar. Genom sig själv känner man andra, eller hur är det man brukar säga..!?

Om det finns mer att spekulera om angående klubben, så varsågod, jag har lagt fram alla fakta som jag känner till, tänker inte göra det igen.

Det vore förstås trevligt om fler lag hade möjligheten att, likt Karlskoga Hockey, kunna låna 6-7 juniorer från en annan klubb, men det är det inte många lag på denna nivå som kan, och definitivt inte Köping Hockey.
Om det nu är så att Köping Hockey, eller någon annan klubb, har det tuffare med återväxten än andra lag i serien, vad menar man då att det säger om den klubben?

Jepp, jag är nöjd...tror jag..jag kanske borde fråga någon annan om jag är nöjd, vad jag har sagt och vad jag egentligen har menat när jag skrivit något som jag inte har skrivit..eller har jag inte skrivit något....? Skönt ändå att veta att det finns de som har stenkoll på allt, känns tryggt ;)

2013-02-09 @ 18:01:12
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: Falken

Conny o Fred: Håller med er, om att det är ruggigt svårt att gå upp, men det finns rykten om att vissa div1-lag som kan hamna i ett kval inte kommer att ställa upp på grund av att de inte har råd att åka runt o lira ett kval. Vad så då händer är har jag inte stenkoll på, beror ju på om det är fler som resonerar så, men det borde kunna betyda att det blir lite lättare för aspirerande div2-klubbar att ta steget upp.

2013-02-09 @ 18:04:27
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Varför hacka du på klubbar och kommuner som har sådan kvalité och bredd att det trots det alltid ställer ett lag på benen i alla lägen?
Munkfors accepterade att flytta matchen och det drabbade Karlskoga vilket de förmodligen inte tänkte på.... Är det därför du hackar på Karlskoga?
Varför vet du så mycket om just karlskoga? Jo det är väl det lag som är med i denna serie med ett andra lag... Dessutom är det den klubben som har en öppen redovisning på hemsida o media och det kanske är därför du överhuvud taget vet nåt.
Till detta skall tilläggas att klubbarna hjälps åt där- något som tydligen inte funkade denna gång i Köping. Tragiskt tycker jag

2013-02-09 @ 20:16:02
Postat av: Falken

Please, get your facts straigtht mr anonym!
Den enda klubb jag uttalat mig om vad det gäller hur man lånar spelare är Karlskoga HC.
Orsaken till det är att jag aldrig har gillat att man spelar med spelare som inte ingår i klubbens egna trupp.
Att värva spelare under säsongen är självklart en annan sak, men att låna spelare från en annan klubb i den utsträckningen som Karlskoga HC har gjort tycker jag inte är ett renhårigt sätt.
Kommunen har väl inte ett skit med saken att göra!?!?!

Om Karlskoga HC skulle ta sig till play off, och kanske t o m till ett div1-kval, så har man inte gjort det på egen bedrift.

What! Skiter väl i om Karlskoga HC är ett andralag eller ett sjundelag, det har väl inte med något att göra..!?!?!
Öppen redovisning?? Karlskoga HCs hemsida är snygg, men ligger väldigt lågt i kvalitet vad gäller färsk information och uppdateringar, bara lite bättre än Köping HC:s
Att KT-sport skriver om Karlskoga HC är skitbra, det uppskattar jag mkt, men det är väl knappast ngt som har med saken att göra heller!?!?!

Att klubbarna hjälps åt är väl oxå bra, men vilka klubbar ska hjälpas åt i Köping tycker du?
Nä, håll koll på dina fakta mr anonym, annars blir det lätt tragiskt! Gokväll!

2013-02-09 @ 21:35:02
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Du har bestämt dig mr tragisk.
Du väljer att tolka lika blekt som hockeytrakten du kommer ifrån. Köpings info är fattig, närmast ett skämt.
Förstod du inte att det som skrevs om att Karlskoga hc var ett andra lag åsyftade på bredden och valmöjligheterna och treditionerna i de trakterna.
Detta sker i en inte allt så mycket större kommun än köpings...
Med det intresse som verkar finnas i köping så är det ett lågvattensmärke och drabbar bara er egen verksamhet. Tjata nu inte om att du inte är klubben.
Fattar du inte att Karlskogas tradition är att spelare ska spela så högt som de hör hemma spec så här i slutet av säsongen? Det betyder att man lyfter upp spelare för att de ska utvecklas. Är det fel eller är du bara avis?
Ja tror mest på det senare.
Att Köping, å kungsör Arboga för den delen, inte har förmågan att hjälpa till säger allt om hockeyn i trakten och traditionen.
Om Karlskoga fått hjälp uppifrån av bik Karlskoga så skulle det väl orsaka akut sjukdom för vissa bloggare.
Sportsligheten i det som hänt med den uppskjutna köpingsmatchen är och förblir pinsam!
Dina åsikter om andra klubbar visar på din hängivenhet och partiskhet som faller inom samma epitet.
Hoppas att Köping kan etablera sig där dom är, eller bättre för den delen, men utan finter så är jag glad!

2013-02-10 @ 06:56:58
Postat av: Falken

Du fortsätter att skjuta både utanför och över målet, o kommer med sånt som inte tillför ett dyft till vad iaf jag diskuterar här.
Jag håller med om att Karlskoga som ort har en bättre tradition och återväxt än Köping, men so what!? Vad har det med Köping o Munkfors uppskjutna match att göra? Inte ett dyft!

Självklart är jag medveten om, och tycker att det är bra att junisar ska få lira där det ger dem som mest, men att påstå att Karlskoga HC har skrivit över 7 juniorer från BIK Karlskogas J20-lag för dessa junisars utvecklings skull är rent patetiskt, och framför allt så är det inte sant.

Jag har läst och lyssnat på intervjuer där man inte med ett ord har pratat om att man nu ska ge utvecklingsmöjligheter till junisar, utan det har helt handlat om Karlskoga HCs behov av hjälp.
Jag tycker det har varit tråkigt med Flyers skade o sjukdomsproblem, hade mycket hellre sett dem lira med hela truppen tillgänglig.

De man sedan har skrivit över är inga dussinkillar direkt, det är de bästa från BIK-J20, de som ligger i topp i deras interna poängliga bl a.

Med stor hjälp från dessa lirare så har Karlskoga HC vunnit ett antal matcher, de har i princip vunnit matcher åt dem genom sin poängproduktion, och skulle utan dem inta vara i närheten av att nosa på playoff. Det är förstås bra att man har så fina spelare att tillgå, men jag har sagt det tidigare och säger det igen. Det är inte Karlskoga HC som tar sig till playoff om de gör det. Det håller inte att låna in spelare pga att den egna klubben inte har tillräckligt med spelare. Hur länge kan man göra det? Satsningen mot div1 kan väl inte budgeteras med att få låna in lirare från BIK-j20?

Och sen skjuter du av en salva till som helt missar målet, mot samarbetet mellan Köping, Arboga och Kungsör, som om det också skulle ha något att göra med den uppskjutna matchen.????
Jag skulle gärna se ett bättre samarbete, men om du har någon kolla på hockeyn i den regionen (vilket jag tror att du iaf har haft)så vet du också vilka svårigheter och egenintressen som finns i det.
Hur som helst, kort sagt så har det ändå ingenting med den aktuella matchen att göra.

Vi kommer med största sannolikhet aldrig att tycka lika i den här frågan. Det framgår med all "önskvärd" tydlighet att du "vet" sanningen. Köping hockey ljuger och är osportsliga, jag ljuger, är avis och pinsam, och Karlskoga kommun är bättre än Köpings kommun (!?!?!?!)

Det finns inget mer du kan skriva som jag inte redan vet att du tycker, lika lite som jag har att tillägga i detta, så därför blir det mitt sista svar i frågan.

2013-02-10 @ 10:51:45
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Oj va du skriver vilket gör att det tolkas som att kritiken träffar. Det handlar inte om Karlskoga, det är bara du som hackar o är avis.
Det är du som börja attackera andra klubbar i din partiska iver.
Om köping spelat matchen på utsatt tid så vore det en mycket mer spännande läge idag, det skulle ha varit trevligare och mer hedersamt.

2013-02-10 @ 11:28:06
Postat av: Fakta

På söndagen var Köping 7-8 spelare...

På måndagsträningen var alla tillbaka.


Lagfest på lördagskvällen?

2013-02-10 @ 13:42:23
Postat av: Mio

Falken: Apropå att en del div 1-lag inte har råd att åka runt att kvala. Finns inte vissa krav för att spela i division 1?. Frågan är om dom värmländska lagen har råd med division 1-spel. Publiksiffrorna i tvåan har ju varit bedrövligt låga och där har inte klubborna dragit in så mycket, och sedan kostar ju resorna ner till Småland en hel del.

2013-02-10 @ 14:30:23
Postat av: Mio

Klubbarna ska det vara även om klubborna också kostar :-)

2013-02-10 @ 14:32:19
Postat av: Falken

Mio: Jo, jag det finns krav på att ha balans i ekonomin, men det är inför serien. Det är nog inget man kollar på inför ett ev kval. Det är tråkigt om lag tvingas hoppa av ett kvalspel, men det är nog ändå ganska sunt att klubben själv får bestämma hur de vill göra, annars kan det ju äventyra hela klubbens verksamhet.

Ja, man får ju hoppas att klubbarna budgeterar för ev kvalspel, annars blir det svårt.
Vad kan en klubb få betala för en klubba, säg 1000:- med sin rabatt. 20 spelare kanske avverkar i snitt 6-8 klubbor per spelare och säsong. Det blir i runda slängar mellan 120.000 - 160.000 pix för bara klubborna..!!

2013-02-10 @ 18:41:57
URL: http://falkensegen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0