30, med förtjöt, resultat o eftertjöt. Uppdateras då o då

Söndagsmatcher
 
Måste-omgången:
 
Köping HC - Grums IK: 3 - 1, trean i tom kasse med 27 sek kvar.
Närmast en måstematch för Köping, men det är å andra sidan resten av de fyra kvarvarande matcherna också.
Det är fortfarande så att Köping har "allt" i sina händer, och behöver alltså inte lita till andra lags resultat. Det betyder dock inte att det blir särskilt lätt, nä det blir svårt.
GIK har 2 - 0 i matcher hittills, vinst med 3 - 1 i båda, men det har varit bra matcher som inte varit avgjorda föränn sent i tredje perren.
 
Resultat: 3 - 1 (0 - 0, 3 - 1, 0 - 0) Skott:26-24    
Första 10 var det inte roligt att vara ett Köpingsfan, eftersom Grums for som ettriga bålgetingar runt Köpingskassen mest hela tiden. Gästerna bjöds t o m på ett par frilägen där man redan hade skrivit upp målskytt o ass, men där istället Kinis i hemmakassen ploffade ett (ploff i plocken) och ett annat avslut gick utanför. Trots bålgetingshockeyn så tilläts inte GIK gå på några returer, o sakta men säkert balanserade Köping HC upp puckinnehavet. Resterande 10 min gick nästan lika klart till hemmalaget som första gick till gästerna.
Totalt sett över de första 20 så var Köping klart närmast ett ledningsmål, med bl a ett skott i ribban från Simon Johansson
 
Köping inleder mittenronden i pp, men av det blev det inte mycket. Sen är det dags för GIK att lira med en gubbe mer, och då förväntar man sig en rejäl kanonad mot Kininsjärvi, men av det blev det heller inte så mycket. När Köping blir fulla så dröjer det bara 12 sekunder innan just nr 12 Niklas Jakobsson kommer med bra fart och flippar in 1 - 0 i borte hörnet (om det nu finns några direkt bortre hörn i hockeyburar) Skottet är inte direkt en missil, utan mera något av en lös flipp som verkar ställa GIK-keepern.
Ganska kort efter det så är det dags för nytt pp för Grums, vilket gör att man tänker att "det var ju typiskt!"
 
Typiskt nog så kommer kvitteringen till 1 - 1 efter en knapp minut. Stefan Thellberg hittar rätt, eller kanske mera står rätt när pucken lite turligt studsar ner framför fötterna så att han bara kan raka in den. Det var dock inte orättvist på något sätt, GIKs pp var ganska intensivt och man gjorde det mycket svårt för Köping att få pucken ur zon.
Mitt i mittenronden följer sedan spel 4 mot 4, vilket Köping bemästrar klart bäst. Det är nu jag kommer att tänka på att Grums bålgetingshockey mer eller mindre helt har försvunnit. Visst, kortare sekvenser o i enstaka soloraider zurrar de till men annars är det ett klart chansövertag för Köping.
Det blir inga mål 4 mot 4, men när matchuret visar 32:08 så tar Köping ledningen i matchen igen. Grums har haft pucken i ett ganska långt anfall, men Köping vinner puck och är snabbt uppe och ligger på mot Grumsmålet. Erik Öhling står rätt, och trycker dit trissan, på pass från Robin Karlsson och Victor Norman.
Alltså 2 - 1 med 8 min kvar av andra p. Med mindre än 5 min kvar av perioden så blir det spel 4 mot 4 igen, och igen får vi se att hemmalaget är klart bäst i den spelformen, vilket blir extra tydligt när Jimmy Hellström skottar in 3 - 1 utan ass. Just Jimmy har visat riktigt bra fart på benen, och bidrar såväl offensivt som defensivt med vältimade tacklingar och högt tempo.
 
Inför tredje perioden tänker man om Jocke Carlssons mannar ska kunna hantera en tvåmåls-ledning, om man kan fortsätta att hålla tempot uppe (borde inte vara några problem med orken eftersom man spelat större delan av första 40 med fyra linor) och om man kan "grisa" när man måste.
Oj så ruggigt tråkigt svar man kunde ha fått på den fundringen, redan efter 27 sekunder så kunde det ha varit reducerat. En indianare modell dinosaur som helt friställde en GIK:are, men tack och lov så var avslutet stressat och Kinis tät. Samma procedur fast av lite mindre indiansort hände kort senare, med samma resultat som väl är. 
När dessa misstag var avklarade så försvarade Köping hemmaisen väl, och det var betydligt närmare en större segermarginal än tvärtom när man summerade alla spelade 60 minutrarna.
 
De 253 i publiken bjöds på en mycket väl genomförd match, där hela laget bidrog med fart och härlig attityd , plus  ett riktigt utropstecken genom Robert Kinisjärvi i hemmakassen.
 
Ganska nöjd med tipset, men varför kladda med mål i tom kasse? ;)
 
 
HC Örnen - IFK Munkfors: 3 - 4  efter sd
Måstematch för Munkfors, prexis som resten av de matcher som är kvar men denna verkligen MÅSTE man vinna. Lagen har vunnit varsin hemmamatch inbördes, men jag räknar med att IFK Munkfors form är bättre än HC Örnens, plus att de också är ett klart bättre lag. IFK vet oxå vilka Örnar de bör ha extrakoll på
 
Resultat:7 - 3 (1 - 2, 1 - 0, 5 - 1) Skott:33-40
Tjong, 5 - 1 i sista. Munkfors tog ändå ledningen med 2 - 3 15 sek in i tredje, men sen var det Örnar för hela slanten. Örnen har offensiv kapacitet i några gubbar, men jag undrar ändå vad som hände? Motivation kan det ju inte ha varit brist på för gästerna, men kanske var det brist på stadiga nerver?
Gick tåget nu, alltså tåget med sista chansen att undvika kvalspel? Fortfarande är det minst 9 pinnar som krävs för att gå ifatt och om Nor IK, och det ser nu väldigt, väldigt svårt ut. 
 
Arvika HC - Hammarö HC: 4 - 5 efter straffar
Måstematch för hemmalaget, även om de måste lita till andra matchers resultat för att den teoretiska chansen till playoff ska leva vidare. Inbördes så står det 1 - 1 efter att man vunnit varsin bortamatch.
 
Resultat: 5  - 4 (1 - 1, 1 - 3, 2 - 0, 1 - 0) Skott:47-25
Att Arvika vinner förvånar mig inte, men jag imponeras av sättet man gör det på. 2 - 4 i underläge inför tredje perren, trots att man då leder skotten med 28-19. Arvika öser på i tredje, men har svårt att få dit pucken. Även den här perioden vinner Arvika skotten klart (16-6) och tillslut kommer kvitteringen genom Tobias Olsson med endast 1:09 kvar. Sen är man starkast i sudden, o sätter vinstpucken för två viktiga pinnar genom Erik Olsson.
Det är fortfarande 6 pinnar upp till playoff för Arvika, men allt är fortfarande möjligt. 
Hammarö är ett av seriens absolut bästa lag, men också det för mig det mest anonyma eftersom man sällan får veta något via deras hemsida eller på andra sätt. Tredjeplatsen är fortfarande deras hur som helst.
 
Forshaga IF - Karlskoga HC: 6 - 4
Måstematch för Flyers, och man har allt att vinna säger "Sylta" mot ett lag man inte lyckats betvinga denna säsong. Forshaga är ett bättre lag, men inte så mycket bättre, så om klyschan motivation slår klass stämmer (vilket jag tror att den gör ganska många gånger) så vinner det mest motiverade laget denna match.
 
Resultat: 4 - 3 (0 - 0, 2 - 1, 1 - 2, 0 - 0, 1 - 0) Skott:38-30
Grabbarna var värda tre poäng, säger "Sylta" efter Flyers torsk (straffar) borta mot serieledarna Forshaga.
 
 
Åmåls SK - IFK Hallsberg: 3 - 4  efter sd
Jag anser att båda lagen är avhängda när det gäller playoff, men båda lagen kanske anser att jag har fel. Troligen blir det ca 25 utvisningar i matchen, o ganska hett alltså.
 
Resultat: 4 - 3 (1 - 2, 1 - 0, 2 - 1) Skott:36-29
Firma Engberg-Kiviranta ligger bakom det mesta i hemmasegern mot kämpande Navvies. 
ÅSK-segern gör att det fortfarande finns teoretiska möjligheter att nå playoff (har inte räknat jättenoga) medan Navvies nu är helt utanför alla chanser att klättra. 
Bara tio utvisningar, och bara tvåminutare, det var lite överraskande att det blev en så pass snäll match.
 
Nor IK - Sunne IK: 3 - 7
Det är väl ingen jättemåstematch för något av lagen, men det skulle naturligtvis vara en jättebonus för hemmalaget att ta poäng, plus att det ligger lite prestige i att vara det lag som vinner inbördesmatchen.
 
Resultat: 2 - 6 (0 - 1, 2 - 2 , 0 - 3) Skott:16-48
Respektiva lags keeprar landar på exakt samma räddningsprocent, vilket förstås är en konsekvens av Sunnes skottkanonad mot (trots torsken) duktige Anton Östman i NIK-kassen.
Firma Skoog-Ejdsell brukar ju vara de som tar ansvar för poängproduktionen i SIK (en ass-pinne för Skoog mot NIK), men naturligtvis finns det andra som vill göra sitt också, t ex firma Forss-Wendelstam som producerade 3+2 i denna bortaseger.
 
 

Kommentarer
Postat av: Conny

Facit för dagen!

Köping-Grums 2-3
Örnen-Munkfors 3-7
Arvika-Hammarö 2-4
Forshaga-Karlskoga 5-3
Åmål-Hallsberg 3-2
Nor-Sunne 3-6

2013-02-03 @ 09:00:24
Postat av: Falken

Ser ut som en bra tipsrad, men jag hoppas du har iaf ett fel ;)

2013-02-03 @ 15:11:49
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: Conny

Oj ja just nu har du rätt..

2013-02-03 @ 17:17:41
Postat av: Johan

Hej Falken!

Jag har följt bloggen ett tag nu, intressant läsning tycker jag. kul att någon bloggar om de lägre serierna. Jag spelar själv med HC Örnen, har dock gått skadad större delen av säsongen men är förhoppningsvis bra igen till kvalet.

Jag kan tycka att det är lite väl mycket underskattning av oss för det mesta, förståeligt förstås med tanke på tabelläget. Men vi har inte så dåligt lag som alla antagligen tror. Hade vi fullt lag i större delen av matcherna (vilket inte varit fallet under större delen av säsongen, mycket på grund av mycket skador, sjukdomar osv.) skulle jag vilja påstå att vi antagligen legat ovanför sträcket. Trots en laguppställning på oftast 10-13 utespelare så har vi ändå genomfört matcherna, inte med de resultat vi önskat såklart.

Bra och kul läsning ändå måste jag säga. Bra jobb!

2013-02-04 @ 20:46:22
URL: http://nymantraining.blogspot.se
Postat av: Falken

Johan:Jag vet inte om jag håller med dig riktigt om underskattning, men självklart finns det inslag av att man tror att det ska gå av sig självt bara för att man lirar mot tabelljumbon, och det är ju aldrig kul. Det straffar sig ibland också.

Tråkigt med sjukdom o skadefrånvaro för alla lag, sen slår det olika hårt på olika klubbar. En del har möjlighet att fylla på från juniorleden (o t o m andra klubbars juniorled) medan andra inte knappt har några juniorled att tala om.

Jag har respekt för Örnens offensiva kapacitet, men om man torskar med i snitt 2,4 - 6,7 så ser man förstås att det skulle behövas ett gäng backar för att täta hålen bakåt.

Hoppas du kryar på dig, o lycka till i kvalspelet!
Tack för din uppskattning av bloggen!

2013-02-05 @ 08:48:27
URL: http://falkensegen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0