32:a, och näst sista omgången

Näst sista omgången, och man undrar var tiden har tagit vägen
 
Man undrar också hur det ska gå
Bottenstriden är över, det blir HC Örnen och IFK Munkfors som får försöka kvala sig till ett förnyat div2-kontrakt. Det var ganska många som hade tippat att just de två lagen skulle hamna där, men redan här och nu vill jag önska bägge lagen ett stort lycka till i kommande kval.
 
Striden om den sista playoff-platsen lever dock i högsta grad, men det är nu helt klart att det bara är två lag kvar omet såväl teoretiskt som i praktiken.
Köping HC har kontroll över femteplatsen i nuläget, med 4 poängs försprång mot Flyers.
 
Omgångens matcher, med tips o sånt:
 
16:00 Navvies - Flyers: 4 - 3 efter sd
Hemmalaget befinner sig i "ingenmansland" o kan lira avslappnat, men man vill kanske visa hemmapubliken, i säsongens sista hemmamatch att man kan lira riktigt farfylld hockey.
Gästande Flyers har hur mycket som helst att spela för, vinst är ett måste, och kommer förstås att gå för seger med allt de har. 1 - 1 i matcher hittills, så det kan förstås gå hur som helst.
 
Resultat: 3 - 2 efter straffar Skott: 29-42
 
 
16:00 Nor IK - Åmåls SK: 5 - 4
En match i "ingenmansland"
1 - 1 i matcher, där båda har gått till straffar. Då finns det iaf en prestigekrydda i matchen, vilket av lagen som ska vinna inbördesmatchen.
 
Resultat: 6 - 4 (1-02-23-2) Skott: 32-43
 
 
16:30 Örnen - Forshaga: 3 - 11
Örnen är sedan länge placerade i kvalserien, och får där försöka förnya sitt div2-kontrakt. Söndagens motståndare Forshaga, som i förra omgången blev helt klara seriesegrare, har att förbereda sig för ett kval till div1. 
 
Resultat: 3 - 17 (0-52-41-8) Skott: 26-58
 
 
16:30 Hammarö - Grums: 3 - 4 efter straffar
Teoretiskt har Coach Rivest o hans lirare fortfarande chans på andraplatsen i serien, och skulle med det också få en annan playoff-motståndare än nuvarande Sunne IK, men då måste man vinna denna matchen plus att Grums måste torska hemma mot Navvies i sista omgången.
 
Just det fulla scenariot känns mindre sannolikt, även om Hammarö har 2 - 0 mot GIK hittills under säsongen, men allt är möjligt. Plan b för Rivest bör vara att iaf vinna mot GIK för att kunna försvara sin tredjeplats mot ett hotande Sunne IK, som man sen möter i sista seriematchen. 
 
Det blir vilket fall som helst Hammarö och Sunne IK (om nu inte Hammarö mot förmodan petar ner GIK) som möts minst tre matcher i rad på kort tid, och just nu har Sunne IK klar fördel genom att leda med 2 - 0 i inbördesmatchen hittills. Den matchserien ser nog Rivest fram emot med viss bävan.
 
Resultat: 0 - 7 (0-20-20-3) Skott:32-42
Tjong sa det, så tog Grums grym revansch efter de två tidigare torskarna mot Hammarö.
Det innebär att Grums är klara tabelltvåor, och kommer att möta tabellfemman i playoff. (Köping lr Flyers)
Torsken, den tredje raka för Rivest Hammarö kommenteras så här: "We got a good old fashion butt kicking today. ONE PROMISS, WE WILL BE BETTER!!!" och det vill väl till att de spelar bättre om de ska klara att betvinga Sunne IK i sin playoffmatch. Torsken innebär att Hammarö petas ner till fjärdeplatsen, eftersom Sunne IK tog tre pinnar hemma mot Köping.
 
 
17:00 Arvika -  Munkfors: 6 - 5
Ännu en match utan större betydelse för serien, även om IFK Munkfors förstås kommer att ta matchen som en riktigt bra uppladdning för kommande kvalspel.
 
Resultat: 6 - 3 (1-12-13-1) Skott:37-26
 
17:00 Sunne - Köping: 3 - 4
Hemmalaget vill försöka ta sig förbi Hammarö för att kunna få hemmaplansfördel mot just Hammarö i playoff, så motivationen lär det inte vara några fel på. Gästande Köping HC bör inte heller ha några motivationsproblem, i deras kamp för att försvara playoffplatsen de just nu innehar.
 
 
Resultat: 5 - 4     Skott:32-29
Hemmaseger för Sunne IK innebär att man passerar Hammarö o tar över tredjeplatsen i tabellen, vilket om det skulle stå sig efter sista omgången betyder att det är Sunne IK som har hemmaplansfavören i playoff mot just Hammarö.
Att det är Hammarö som står för motståndet i sista omgången gör att det blir riktigt bra extrakrydda på den matchen. Självklart vill båda lagen ha hemmafördel i playoff, samtidigt som man vill sätta sig i respekt inför de bäst av tre matcher som inleds redan fyra dagar efter den sista omgången.
 
Jahapp, Flyers knaprade in en pinne av Köping Hockeys försprång.
Det innebär att det räcker med en pinne till för Köping Hockey för att playoff-målet ska bli verklighet.
 
Flyers måste vinna hemma mot Arvika på onsdag, samtidigt som Köping måste förlora hemma mot Nor IK, PLUS att Flyers måste ta in de 9 plusmål som Köping har i nuläget.
Det ser fortfarande positivt ut för Köping HC, även om det kommer att krävas 60 välspelade minutrar på onsdag.
Jag skulle hellre ha det klart nu, med Köping HC till playoff förstås, men att det inte är helt klart föränn efter den sista omgången är ju trots allt lite hockeygodis i sig.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: tyckare

Navvies - Flyers: 3-5

Nor IK - Åmåls SK: 4-6

Örnen - Forshaga: 1-10

Hammarö - Grums: 3-4

Arvika - Munkfors: 7-2

Sunne - Köping:

2013-02-09 @ 21:41:51
Postat av: Anonym

Sunne - Köping 6-1

2013-02-09 @ 21:42:12
Postat av: Conny

Navvies-Flyers 3-6
Nor-Åmål 4-5
Örnen-Forshaga 3-7
Hammarö-Grums 4-6
Arvika-Munkfors 6-4
Sunne-Köping 4-5

2013-02-10 @ 08:30:43
Postat av: Fred

Vågar nästan gratulera Köping till den sista playoffplatsen trots förlust mot Sunne. Teoretiskt är det väl inte helt klart än men att Köping ska förlora mot Nor på hemmais när full tid är spelad samtidigt som Karlskoga dänger Arvika med 10 mål (visserligen på hemmais men ändå..) känns smått orealistiskt. Det enda som är lite spännande nu är att se vilka som plockar tredjeplatsen.

2013-02-10 @ 19:31:29
Postat av: Falken

Fred: Jag vill vara positiv, men jag vågar definitivt inte ta ut något före allt är spelat. =)

Jag tror att Sunne IK tar tredjeplatsen, de har momentum samtidigt som Hammarö har tre raka torsk, men allt kan hända.

2013-02-10 @ 20:06:24
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: Mio

Ikväll plockade Grums fram sitt gamla jag igen. Finns mycket i laget som dom inte plockat fram på hela säsongen som kom fram idag. Dom såg ut att ha roligt när dom spelade, och då rinner det på. Viktigt nu när allvaret börjar.

2013-02-10 @ 20:37:22
Postat av: Fred

Nej. man ska aldrig säga aldrig men att det scenario som jag beskrev ovan ska inträffa känns rätt så osannolikt och ffa om man siar utgången utifrån den rådande tabellen. Skulle vara om det låser sig totalt hos Köping pga att de vet vad som står på spel samtidigt som Karlskoga går ut och gör sin livs match..Jag tror iaf att Köping grejar detta men jag förstår att du gärna vill invänta den feta damens entré omgång 33. :)
Kanske värt att notera att Donborn var på poängplockarhumör idag (7+1 tror jag han kom upp i!) :)

2013-02-10 @ 20:44:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0