Playoff 2, och kvalserierna. Uppdaterad..

 Play off 2
 
Förtjöt med tips
Söndag 24/2 17:00
Grums IK - Sunne IK: 2 - 4
Jag tror på ett jämnt play off 2, men att det avgörs på två matcher. På något vis känns Sunne IK som ett lag med stigande formkurva, medan jag tror att Grums IK har nått sin peak.
Anders Skoog och Victor Ejdsell är två herrar som naturligtvis kommer att vara viktiga för sitt SIK, Anders vann poängligan i div2 VB med 71 poäng (25+46) och snittade alltså 2,15 per match. Unge Ejdsell fick ihop 59 poäng (23+36) och blev fyra på det. Nämnas skall också Johan Wendelstam och Tobias Forss som gjorde 24 och 22 mål, och naturligtvis bidragit mycket till Sunne IKs fina säsong så här långt.
För Grums IK så gäller det att främst poänligatvåan Stefan Thellberg (32+32)och Oskar Södergren (15+42) fortsätter att producera om man ska ta sig förbi SIK. Stefan Kask och Martin Wallin ska också nämnas.
Grums IKs styrka är defensiven, det är väldigt svårt att ta sig in på kassen vilket innebar att man släppte in minst mål i serien, men att de bara släpper in drygt 2 mål per match beror förstås till stor del också på att de ofta förlägger spelet till anfallszon.
 
Effektiviteten framåt avgör playoff 2.
 
Resultat: 5 - 1 (1-14-00-0) Skott: 34-18 (13-8 15-4 6-6)
 
Tisdag 26/2
Sunne IK - Grums IK:
 
Resultat: 3 - 0 (0-0, 1-0, 2-0)
SIK nollar Grums i returen i Helmia Arena, och det är Skoog och Ejdsell som vinner matchen åt sitt Sunne IK, med varsitt mål. 
Det blir alltså en tredje och avgörande match i Billerudhallen nu på torsdag.
 
Torsdag 28/2 19:00
Grums IK - Sunne IK: 
Jag trodde på Sunne IK inför matcherna, men nu med 1 - 1 i matcher och med GIKs mittenperre i första matchen i tankarna, så måste jag säga att det lutar åt GIK i alla fall.
 
Resultat: 8 - 3 (2-25-11-0)
Ännu en gång så kommer GIK ut i mittenperren och fullständigt kör över SIK (9 - 1 i i mittenpeeren de två senaste mötena i Billerudhallen) o där var playoff 2 färdigspelat.
Från Sunne IKs håll så menar man att GIK vinner övertygande, och tvingas konstatera att säsongen nu är över. NWT kvicknar till och bemödar sig om att GIK o SIK har lirat playoff, o konstaterar att två perioder räckte för Grums
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Händer det något med de lag som väntar på att div1-kvalet ska börja?
 
Grästorp IK träningsmatchar mot Borås, vilket Johan Wulcan ger sin egen syn på.
 
IFK Arboga "förstärker", och träningsmatcher ikväll (onsdag 27/2) mot Örebro J20.
 
Forshaga IF
 
HC Dalen
 
Grums IK
 
Spelschemat för kvalserien till div1 är "klart":
 
Ett lag står över varje omgång, vilket i första omgången blir Grums IK eller Sunne IK (schysst upplägg eftersom de lirar avgörande playoffmatchen nu på torsdag) och varje lag står över totalt två omgånger på kvalseriens 10, eftersom det är fem lag i kvalserien, men att t ex IFK Arboga lirar fyra bortamatcher i rad från omgång 2 till 5 (står över omg 4) känns lite märkligt minst sagt. 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 Kvalserien B Div 2 Västra
 
Spelschemat 
 
Den kanske mest påverkande parametern i en kvalserie kan vara den att det är två lag som är vana att föra matcher och två lag som är vana att....inte föra matcher.
En annan parameter är å andra sidan kanske minst lika påverkande, den att det faktiskt är ganska stor skillnad mellan divisionerna, i det här fallet mellan div2 VB och div3 V/Ö.
De sämsta lagen i en division kan förstås vara sämre än de bästa lagen i divisionen precis under, men..
Div 2 VB rankar jag ganska högt i landet, förmodligen minst topp-3 bland div2-serierna, medan jag inte har så bra koll på div3 V/Ö denna säsong. 
 
HC Örnen
Örnens styrka är offensiven, och den absoluta svagheten är spelet i egen zon. På keepersidan så har man förmodligen en av landets mest skottränade keeprar.
1459 skott på mål, med 240 insläppta ger att drygt var 6:e skott gått in, men det är mycket för att keeprarna fått ganska usel hjälp. 
Jag tror att Örnarna får det riktigt svårt att förnya kontraktet.
 
 IFK Munkfors
Jag tror att IFK Munkfors kommer att förnya sitt kontrakt, de kommer förmodligen att vinna kvalserien ganska klart.
 
Skultuna IS
SIS vann div3 V/Ö på målskillnad, med 1 mål bättre än tvåan Hallstahammar HK. Tredjeplacerade Västerås HK ungdom landade på samma poäng som SIS o HHK men med betydligt sämre målskillnad. 
Säsongens div3 V/Ö var överhuvudtaget ett väldigt jämn serie, iaf de fem första lagen.
Marcus Söderlund skramlade ihop 31+14 på 17 matcher, o gör alltså nästan 2 mål per match. Det är en bedrift som visar att han säkert inte skulle göra bort sig i div2 eller högre.
 
Viking HC
VHC har haft en lättare färd mot serieseger i div3 Värmland, om det beror på att de är ett bättre lag än SIS återstår ju att se, men jag tror mest att det beror på att div3 Värmland har varit betydligt ojämnare.
Just det kan komma att få betydelse i kvalserien, att Skultuna IS har spelat mot genomgående tuffare motstånd än Viking HC
 
Lite förtjöt o tips
Söndag 24/2 17:00
 IFK Munkfors - HC Örnen: 6 - 2
Jag tror att det är bra för både Munkfors och Örnen att de inleder mot varandra, kanske kan det borga för att de kommer in i kvalserien med lite högre fart.
 
Resultat: 3 - 2 (1-01-21-0) Skott: 34-25
Det var en jämn tillställning, säger Munkforscoachen Håkan Jansson efter den viktiga hemmasegern i första kvalseriematchen.
 
 
(Matchen börjar 16:00) 
Skultuna IS - Viking HC: 3 - 2
Ska bli intressant att se vilket av div3-lagen som tar kommandot
 
Resultat: 4 - 2 (0 - 0, 3 - 1, 1 - 1)
 Jahapp, hemmaseger för Skultuna. Viktigt förstås
 
Onsdag 27/2 19:00
Tips o förtjöt
 
Viking HC - IFK Munkfors: 2 - 5
Ärkerivalerna möts nu för första gången på 8 år (i seriesammanhang)
 
Resultat: 3 - 1
Viking var hetast i derbyt 
 
HC Örnen - Skultuna IS: 3 - 4
Bäst bakåt vinner, är iaf min gissning. Örnen har hyfsad kapaciet framåt, o det kräver disciplin i egen zon. Om SIS fixar det så kan de också ta hem 3 sköna bortapoäng. 
 
Resultat: 6 - 4 (1-23-12-1)
 
 
Fredagsmatcher i kvalseriens tredje omgång:
IFK Munkfors - Skultuna IS:
 
Resultat: 5 - 6 (1-0, 3-2, 1-3, 0-1) Skott: 47-26
 
 
Viking HC - HC Örnen:
 
Resultat: 6 - 0
 
 

Kommentarer
Postat av: prter

Ifk arboga kommer. inte att vara kvar i div 1

2013-02-27 @ 06:52:50
Postat av: Falken

Ja det återstår väl att se, det kan bli spännande iaf. Jag tror att Forshaga kan bli riktigt jobbiga t ex.

2013-02-27 @ 16:13:44
Postat av: köping

ja arboga får det jobbigt jag hoppas att dom åker ur det skulle bli intressanta möten nästa sässe.
heja alla övriga lag i kvalet

2013-02-27 @ 19:32:44
Postat av: peter

Ja då var man och såg arboga möta örebros j 20
Ja arboga vann med 6_2 ok vinst är bra för morale
men spelet ja så där.
Sen såg man någon junior som var med
som kanske inte borde vara med
Det finns bättre junisar i mina ögon
ja rätt efter namn har han i alla fall ja ifk är en klubb med lite inbördes beundran och släkt drag .
ja arboga behöver verkligen kamma till sig som förening

2013-02-28 @ 07:06:46
Postat av: chelios

Frågan är HC Örnen har nåt att göra i div.2 efter deras härliga säsong med 3? vinster? Lite kul att laget helt plötsligt får ihop 4 femmor till kvalet, när man under serien i princip kört på två femmor...sen är det nog dags att göra om div.serierna, en värmlands serie, en västmanland/dalarna och en gästrikland/hälsingland. Som det är nu så är det ju tvärruttet för västm/örebro lagen i div.3 att ens försöka gå upp i 2B då resorna blir rent ut sagt för jävliga. Tror Skultuna och Viking går upp i 2:an faktiskt.

2013-02-28 @ 18:28:57
Postat av: Mio

Gik vinner enkelt över Sunne till slut med 8-3 och med med det tempot man visade ikväll kan det bära till division ett.

2013-02-28 @ 21:58:39
Postat av: Falken

Svårt att säga vad som skulle hända med IFK Arbogas representationslag om de skulle ramla ur div1. Vilka vill lira i Arboga då, kanske alla, men troligen får det en stark negativ påverkan på deras trupp.

Chelios: Long time no see.. =) Hockey på gränsen mellan div2 o div3 är en märklig sport,kvaliteten kan variera otroligt mycket från år till år, helt beroende på hur stor "lust" div hockeyluffare har att satsa. Det är många lag genom åren som gått upp som en sol och ner som scrambled eggs..,just för att det finns ganska många duktiga lirare som gärna vill vara med o leka ett tag men sen tröttnar o lägger av eller byter klubb...inte sällan mitt under säsongen. Dessa typer av lirare har stor flockmentalitet, sticker en så sticker många. Tråkigt för klubbarna förstås. Kan tänka mig att Örnen är en klubb som råkat ut för sin beskärda del av det.
Svårt att göra om serierna, iaf med målet att också få spela lagom antal matcher (runt 30 är ganska lagom) men det vore bra ur ekonomisk hänsyn.

Otroligt svårt att tippa kvalet till div2, men jag ger kanske Viking lite större chanser än Skultuna, jag tror inte att SIS egentligen "vill" lira i div2 när det kommer till kritan.

2013-03-01 @ 10:58:44
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: Falken

Mio: Intressat att se vad Grums kan göra, men jag tror nog mer på FIF av div2-lagen. Spännande blir det iaf.

2013-03-01 @ 11:01:13
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: chelios

Noterat från munkfors - skultuna är att Marcus Söderlund fick kliva av efter första perioden då skultuna missat!!skriva upp honom på protokollet. Söderlund blir då så urbota förbannad på domaren och drar på sig ett MP vilkeg innebär en matchs avstängning.starkt av skultuna att trots det vända ett 0-4 underläge till en vinst i sudden

2013-03-02 @ 14:39:53
Postat av: Falken

Hmm, tråkigt o slarvigt förstås, men det verkar som att Söderlund finns med i truppen hemma mot Munkfors iaf. Undrar iofs varför Söderlund lackar ur på domaren, borde ju vara den egna lagledningen som skulle fått en handske i nyllet.. ;)

2013-03-03 @ 00:29:16
URL: http://falkensegen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0