Playoff, och kvalserierna! Fylls på nu och då

 Sluttabellen -12/13
Seriesegrarna Forshaga IF:
De tillslut närmast ohotade seriesegrarna var bättre än jag trodde, även om jag tippat dem i topp-3 inför seriestarten.
Denna säsongs FIF gör nästan 100 fler mål än föregående säsongs upplaga, 231 strutar mot 132. 
Hockey handlar om att göra fler mål än motståndaren, och FIF:s snittresultat per match har höjts från 4,4 - 3,8, till 7 - 2,7. 
Anfall är bästa försvar brukar man säga, och kanske är det där mycket av sanningen ligger för FIF. Även om FIF bara har Grums IK före sig i att täppa till bakåt, så är det i egen zon deras svaghet ligger. 
Årets säsong i div2 VB har FIF, pga sin mkt vassa offensiv, kunnat förlägga det mesta av spelet i anfallszon och "nästan aldrig" behövt boxa upp framför egna kassen.
Nu i kvalserien så kommer FIF att möta än mer skridskostarka lag med högre kapacitet att hota offensivt än vad man är van vid från seriespelet, vilket kommer att ställa flera jobbiga frågor till spelet i egen zon, men jag skulle inte bli förvånad om FIF:s offensiva kvaliteter räcker långt även i kvalserien. Man behöver ju inte vinna med 7 - 2 i snitt, det räcker ju som sagt att göra ett mål mer än motståndarna.
 
Seriens överraskningslag är Sunne IK (för mig iaf):
För många var det ovisst hur Sunne IK skulle klara sig denna säsongen, och den inleddes ganska hackigt men sen har man fått rejäl fart och ordning på grejorna. Det är helt klart SIK:s offensiva kvaliteter som tagit laget till playoff, för defensiven är inte alls lika imponerande. 
Föga överaskande kanske, men jag tippar att Sunne IK tar sig till playoff 2, de har ett järngrepp på Hammarö som jag inte tror att coach Rivest kan få sitt lag att ta sig ur.
 
--------------------------------------------------------
 
Kvalserien till div1 börjar den 3/3
Klara lag hittills:
Forshaga IF
Grästorps IK
IFK Arboga
 
Ett lag till från div2 VB skall vara med o lira kval till div1, och den uppgörelsen startar idag söndag:
Playoff 1:1
Grums IK - Köping HC: 1 - 3
Ganska tighta matcher mellan lagen hittills, även om den senaste matchen i Köping faktiskt kunde ha slutat med en större seger för hemmalaget, men allt det är historia nu.
Köpingslaget kommer till Billerudhallen med ett decimerat lag tyvärr, sjukdom o skador på flera håll gör att den svåra bortamatchen blir än svårare. Vi som håller på Köping HC får ställa vårt hopp till att de som kan lira knyter näven och gör en krigarinsats, vilket inte är främmande för det här laget. Enligt kapten Permats så är han och hans lagkamrater inte mätta efter att ha nått säsongens målsättning.
 
Att hitta något om vad Grums IK tänker o tycker inför matchen är nästan omöjligt. Hemsidan är inte speciellt fokad på A-laget, o ger inget om man vill veta något inför playoff. (Det är å andra sidan inte speciellt upphetsande att läsa på Köping HC:s hemsida heller) Tidningarna i trakten runt Grums skriver sällan eller aldrig något heller, iaf inte nättidningarna, vilket är riktigt svagt! En blogg finns, men Görans bloggarform verkar inte vara den bästa ;) 
 
Resultat: 5 - 2 (1-01-13-1) Skott:33-22 (9-8, 9-5, 15-9)
Verkar som svagt pp under matchen av Köping, där man får ett i baken istället, plus en riktigt dyr 5+20 (som tydligen kom efter avblåsning när mittenperren var slut) Jag var tyvärr inte på plats o såg matchen, pga sjukdom, men det kändes ända hit att det var en klassisk idiotutvisning. Grums gör 3 - 1 och 4 - 1 där, vilket förstås blir matchavgörande. Gör om, gör rätt Köping HC!!
"De två första perioderna var en bra prestation av oss, tills vi fick femman som avgjorde matchen", detta enligt  coach Karlsson, som också menar att det var onödigt att hans spelare tog tacklingen vid signalen men att "5+20 är alldeles för hårt dömt"
 
Playoff 1 lever i högsta grad fortfarande, helt ny match i hemmahallen inför 500+ i publiken på onsdag.
 
Onsdag 20/2 19:00
Lite förtjöt och tips inför kvällens spännande playoffmatcher!
Köping HC - Grums IK: 5 - 3
Kniven på strupen för hemmalaget, som helt enkelt måste vinna för att förlänga säsongen och för att få spela en tredje och avgörande match i morgon torsdag i Billerudhallen.
"Det är inte slutspelat ikväll", säger Köping HCs coach Joakim Karlsson.
Jag säger, att om inte säsongen skall vara över efter kvällens match så måste PP och BP upp ett snäpp, dessutom så behöver Köping HC ett keeperspel på hög nivå, vilket både Kinisjärvi och Lyckholm har visat att de har i sig, men det måste stämma kommande 60 minuter.
Misstag på blålinjerna måste minimeras, och ett av de bästa sätten att undvika det är att ha högt pucktempo rakt igenom matchen. Stenhårda pass som tvingar upp skridskoåkningen, då kan det mycket väl  krävas en tredje och avgörande figtht i morgon torsdag.
 
Resultat: 1 - 3 (0 - 2, 0 - 1, 0 - 0) Skott:24-21
Köping HC får stryk av ett bättre spelande lag på onsdagkvällen, dels på grund av att hemmalaget inte kommer upp i den nivå som man kan och har visat, men också mycket på grund av ett mycket disciplinerat Grums IK.
Det är inte för inget som Grums IK har släppt in minst mål i seriespelet, det är mycket svårt att ta sig in framför kassen och under onsdagskvällen så neutraliserades också Köping hockeys fart väldigt effektivt med väl avvägd checking från gästerna, där man styrde ut puckförande efter sargen och skapade väldiga avstånd mellan hemmalagets lirare. Gång på gång så försökte Köping att dra en gubbe på offensiv blå, men fastnade 49 av 50 gånger direkt och blev av med pucken.
Drygt 11 minuter in i matchen, så  kommer 0 - 1 efter en sån grej. 4 blåtröjor i linje, en back väldigt högt, o dribbel på offensiv blå.
Smack o spelvändning, 2 mot 1 för Grums och Kinisjärvi i hemmakassen fick kapitulera när GIK:s notoriske poängmakare Stefan Thellberg (tillika tvåa i seriens poängliga med 64 poäng, och målkung med 32 kassar på 30 matcher) sprätter dit ledningspucken på pass från Martin Wallin och Jerker Westberg.
 
Det är ofta ganska svårt att avgöra, om det var det förlorande laget som spelade dåligt eller om det var det vinnande laget som gjorde det förlorande dåligt. I går kväll så såg jag i alla fall tydliga bevis på bägge saker.
Köping hockeys uppspel var otroligt segt, tyvärr är det backarna som har väldigt svårt att släppa puck i första läget. De har nästan alltid forwards med fart både mitt i plan och efter sargen att passa, men det var väldigt sällan som pucken kom hårt på bladet till dem. I stället höll man i och höll i, vände om och höll i och höll i.. o passade, eller mera slog ifrån sig pucken, i bästa fall på hälarna på stillastående markerad spelare efter sargen.
 
En spelare som Oskar Maikkula saknades tydligt igår, trots att han egentligen är forward så har hans backspel varit bäst i laget sett över hela säsongen. Just för hans förmåga att passa pucken hårt och snabbt till spelare med fart, men också för hans rörlighet och placering i banan.
 
0 - 2 kommer knappt 12 minuter in i förstaperren, också det efter ett individuellt misstag, smock så åkte två hemmaspelare ihop i höjd med försvarsblå, och det blev öppen gata för  Anton Zachrisson i GIK, som får till ett ruggigt avslut i högerkrysset så det bara sjunger om det.
Köping har inlett matchen i ett högt tempo, och fram till målen så var det en ganska jämn och fartfylld match, men något hände med hemmalaget efter GIKs andra mål.
 
Det såg inte ut som att man trodde på det, det blev väldigt uddlöst och tråkigt. När GIK sen uttökade sin ledning till 0 - 3 genom Emil Olausson 13 minuter in i mittenperren så var det bara i sin ordning på något sätt.
Att hemmalaget får till en reducering, Mårten Jakobssons styrning på Anton Nilssons skott, är inte ett tecken på att man var på väg in i matchen, det spelade ingen roll vad coach Karlsson försökte med, en tidig timeout, gick ner på folk, lät skadade Jimmy Hellström lira lite nu och då, hemmalaget lyckades aldrig riktigt hota Grums ledning, det kändes mest som en transportsträcka mot slutsignalen tyvärr.
 
 
Sunne IK - Hammarö HC: 5 - 2  Matchen rapporteras via SIK:s twitter
Självförtroendet bör vara starkast hos hemmalaget, med tre raka segrar mot gästande Hammarö. Jag har som sagt svårt att se att Hammarö ska kunna vinna två av tre mot Sunne, men allt kan hända i hockey.
 
Resultat:6 - 3 (2 - 2, 3 - 0, 1 - 1) Skott: 45-33 (9-13, 18-6, 18-14)
Var det kanske en typisk SIK-förstaperre, där man är lite segare än motståndarna, men sen kommer man ut i en typisk SIK-mittenperre o vinner matchen. 
 
Onsdag 20/2 19:00
Hammarö HC - Sunne IK: 4 - 5                 Matchen ska kunna ses via livearena
Ytterligare ett lag med kniven på strupen, men jag tror att Hammarö har en tuffare uppgift. Man har nu fyra raka förluster mot Sunne IK, och måste verkligen se till att ladda om mentalt. 
 
 
 
..................................................................................................... 
 
Kvalserien till div2 startar den 24/2
 
Klara lag för kvalserien hittills:
IFK Munkfors
HC Örnen
 

För att skramla ihop fylla på med två lag till i denna kvalserie så spelas det några playoff-matcher runt i kring Värmland och Västmanland (Not Örebro alls faktiskt)
 
Playoff
Viking HC är klara, o väntar på en motståndare i playoff 2.
Karlstad HK vann playoff 1 när man besegrade Filipstad med 6 - 4
Bara EN match, där vinnaren alltså gick till playoff 2 (?)
 
 
Div 3 V/Ö ska också fylla på till i första hand playoff 2
På fredagskvällen spelades två matcher i playoff 1 div3 V/Ö:
VIK HK Ung - Hallstahammars HK: 0 - 2 (0-0, 0-1, 0-1)
Hällefors IK - Skultuna IS: (1-0, 2-1, 0-3)
 
Klar fördel Hallsta o Skultuna inför söndagens returmöten på hemmaplan.
 
Söndagkvällens div3playoff:
Hallstahammar HK - VIK HK Ungdom: 4 - 3 (0-1, 3-2, 1-0)
Skultuna IS - Hällefors IK: 7 - 1 (1-0, 2-0, 4-1)
 
Söndagkvällens resultat ger att det blir ett playoff 2 som ser ut så här:
Tisdag19/2 kl 19:00
Hallstahammars HK - Viking HC: 2 - 3 (2-0, 0-1, 0-2)
Karlstad HK - Skultuna IS: 2 - 6
Dålig start gav förlust, säger man i Karlstad, o i Skultuna bjuder man på en egen matchrapport
 
Match nummer två spelas torsdag 21/2 19:00
Viking HC  -  Hallstahammars HK:
Skultuna IS  -  Karlstad HK:
 
 
En liten fundering jag har
Vilket/vilka lag av dessa fyra är egentligen intresserade av att lira i div2 VB nästa säsong?
Det är en väldigt stor skillnad att lira i div2 VB jämfört med div3 oavsett om det är i Värmland eller Västmanland/Örebro.
30-33 matcher med i vissa fall långa resor mitt i veckan, plus att snittmotståndaren är betydligt bättre, snabbare och starkare än i div3.
Alla de här rutinerade "rävarna" som finns i både KHK, SIS och HHK (VHC känner jag till för lite) och bär upp sina div3-lag, är de verkligen intresserade den ökade tiden som krävs i div2 VB jämfört med div3-lunken?
De två div3 lag som kommer till kvalserien till div2 VB har förlängt säsongen rejält, men jag har väldigt svårt att se att de tar sig igenom kvalet (för att den rätta viljan saknas) och om de gör det så ska ingen bli förvånad om det blir betydligt tricksigare att få ihop ett lag till nästa säsong i div2.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Spider

Hammarö får det tufft mot Sunne! Senast lagen möttes saknades en handfull med bra spelare i hammarö och vad jag hört på ryktes vägar är dom inte tillbaka i truppen.

2013-02-17 @ 12:38:16
Postat av: såg matchen

kanon för Grums att det finns sådana spelare. nu är det bara att hoppas att nr 18 spelar på onsdag också:)

2013-02-17 @ 20:21:56
Postat av: Anonym

Nr 18 är ju den som fixat så att Köping öht är där dom är.
Bländande teknik men inte är det hockey.

2013-02-17 @ 21:57:13
Postat av: Falken

Jag håller förstås med om att det är riktigt märkligt att det nu var dags för ännu en 5+20. Killen är tung o hård i kroppen, och kan smälla på rejält, men timingen är inte bra, det måste man inse.

Att påstå det "Anonym" gör är dock bara löjligt, rent patetiskt..och väntat.

2013-02-17 @ 22:51:23
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: Anonym

Patetiskt är att han spelar överhuvudtaget - din kommentar däremot visar bara på dålig självkritik och fullständig blindhet i din partiskhet.
Har du sett en korrekt utvisning av en köpingsspelare?
Å andra sidan så var väl det ingen nyhet - du brukar ju försvara sån skit i skydd av att det råkar vara en köpingsspelare och att du inte sett.
Hoppas ingen, obs ingen, blev skadad denna gång!
I en paus händer det denna gång… Vad skall hända innan du fattar? Fega överfall på oskyddade spelare på parkeringen?
Hoppas du slipper försvara fler hjärnskakningar eller allvarligare
Patetiskt och väntad var din åsikt.
"Märkligt" Du tar inte ens avstånd?! Klaga inte sedan när det blir svårt med rekryteringen till hockeyn och när det händer en köpingsspelare

2013-02-18 @ 08:48:10
Postat av: ....

Anonym, hur kan du ens påstå att det är ett överfall? Visst han satsar onödigt men missar grumskillen helt .. sen ligger han där och filmar till sig 5+20.. Att han sen går in och gör 3-1 i powerplayet som blit visar bara ännu mer att han verkligen filmade till sig den 5an! Ses på torsdag

2013-02-18 @ 09:14:05
Postat av: Mattias

Ni som vill följa Sunne IK så är ju det bästa att gå in på just sunneik.se i den nyhet som gäller aktiv match. Där har ni twitterflödet integrerat i nyheten samt att vi laddar upp bilder UNDER matchens gång. Är det något annat lag i serien som har matchbilder på sina hemsidor?!

2013-02-18 @ 10:05:02
URL: http://www.sunneik.se
Postat av: Till Mattias

Ja det är fler lag i serien som har matchbilder på sina hemsidor. Kanske inte att de läggs upp under matchens gång, men ja, andra lag har också matchbilder.

2013-02-18 @ 11:31:13
Postat av: Mattias

Hittade några på Karlskogas hemsida, är det någon som kan öppna bilderna och bläddra bland dom?! (Jag kör mac och har testat i både safari och firefox) Hela sidan tonar ner sig när jag öppnar en bild å sen går det inte att bläddra.

2013-02-18 @ 13:12:08
URL: http://www.sunneik.se
Postat av: Mio

Grums IK lägger ut bilder från dom flesta matcher från pojkserierna upp till A-laget på sin facebooksida.

2013-02-18 @ 16:31:41
Postat av: fif

Likaså Forshaga IF

2013-02-18 @ 16:53:59
Postat av: Till Mattias

Örnen har också bilder, från varje hemmamatch tror jag.

2013-02-18 @ 18:39:11
Postat av: Fred

Spännande att se hur Köping hanterar returen mot Grums . Kan tänka mig att man i Köpingslägret är rätt så taggade om man anser att Grums stack iväg pga ett alldeles för hårt dömt matchstraff (en åsikt hämtad från bblat.se, inte en åsikt Falken har uttyckt eller för den delen närmat sig att försvara..bara länkat till..). Kul om det går till en tredje och avgörande.

En liten fråga till Falken bara.
Om det skulle bli så att Köping åker ut mot Grums, kommer du fortsätta att blogga om playoffen och sedan kvalet till ettan eller drar du igång med sommarträningen inför nästa sasong? :)

2013-02-18 @ 22:16:51
Postat av: Falken

Mattias: Köping Hockey lägger också upp bilder, men på facebook. Sök på Köping Hockey Club (inte officiella)

Fred:Jag ser fram emot matchen på onsdag, men tyvärr är det skador och förkylningar som oroar. Truppen är lite för känslig för att klara mer frånvaro.
Taggningen är det dock säkert inget fel på =)

Mitt bloggande är definitivt på väg mot sitt absoluta slut, ever, men jag tänkte nog hänga i genom div1-kvalet oavsett Köping HC:s medverkan eller ej. Blir svårt att släppa det nu när man bekantat sig med lagen, man vill ju att det ska gå bra för FIF och det lag som nu ansluter från "vår" serie. Sommarträningen kör jag paralellt ;)

2013-02-19 @ 08:16:00
URL: http://falkensegen.blogg.se/
Postat av: FIF ARMY

Här kommer resultaten från dagens div.3 playoffer till kvalet till tvåan
Karlstad-Skultuna 2-6
Hallstahammar-Viking 2-3 där viking vände från 2-0 till 2-3

2013-02-19 @ 21:49:51
Postat av: Daniel

Vilka är det som saknas i Hammarö?

2013-02-20 @ 08:13:36
Postat av: Till Mattias, SIK

Det vore bättre att du koncentrerade dig på att få till en vettig rapportering istället för att ladda upp bilder som ingen bryr sig om.

2013-02-20 @ 08:56:04
Postat av: Mattias

Hahaha, ja man tackar för det! Då skiter vi i bilder och skriver nån rad extra. Kan avslöja att jag gör mitt sista år för SIK:s hemsida efter 8 års jobb med den så jag hoppas ni blir mer nöjda nästa år :)

2013-02-20 @ 14:22:15
URL: http://www.sunneik.se
Postat av: Anonym

kvalserie div.2 b västra första matcher 24/2
16.00 Skultuna-Viking
17.00 Munkfors-HC Örnen

2013-02-22 @ 21:11:53
Postat av: Blev det inte mer nu

för att köping åkte ut?

2013-02-23 @ 12:29:34
Postat av: Falken

Närå, har haft lite körigt bara. Tänkte blogga lite i natt kanske.. =)

2013-02-23 @ 17:46:50
URL: http://falkensegen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0