Seegt uppehåll i hockeyn..och varför ska det vara så svårt att sätta nytt mål IFK !?

Nä, nu börjar bli dags för KAK-hockey igen!

Tur att eliten dragit igång.(SSK, laget i mitt hjärta stormar fram, måtte de ta en slutspelsplats, nu är det bara en poäng upp)

Bogas kommande bataljer i allettan, med mitt tips:

4/1 Väsby IK - IFK Arboga    : 4-1
6/1 IFK Arboga - Enköping : 2-1   
9/1 Borlänge - IFK Arboga    : 2-3   
13/1 IFK Arboga - Mälarhöjd/Bre: 3-2
16/1 Haninge - IFK Arboga    : 2-3
20/1 Vita Hästen - IFK Arboga : 6-0
23/1 IFK Arboga - Valbo HC    : 4-1
30/1 IFK Arboga - Väsby IK    : 3-2
6/2 Enköping - IFK Arboga    : 4-1
13/2 IFK Arboga - Borlänge    : 4-2
17/2 Mälarh/Bre - IFK Arboga    : 4-3
20/2 IFK Arboga - Haninge    : 2-1
24/2 IFK Arboga - Vita Hästen    : 1-3
27/2 Valbo HC - IFK Arboga : 4-3

Tippat utan att ha jättekoll på motståndet, men eftersom IFK var ett av de allra tätaste div1-klubbarna i grundspelet(defensivt,2:a i landet)så tror jag att det blir några jämna matcher målmässigt.
Bara norrpingsklubben som nollar boga och gör fler än 5 mål.
Svårt att göra mål på IFK, men IFK har oxå haft svårt att göra mål men nu hoppas jag att uddamålsresultaten lutar över till bogas fördel till skillnad från grundserien där boga torskade 5 matcher med uddamålet.

Oroande
En av coacherna uttalade sig i Bärsingen och ger prov på (enligt mig) ett fatalt misstag avseende mental påverkan. (Tänk vad ofta man får höra rent klantiga uttalanden som dessa. Sen undrar lagledningen varför man inte får ut det man vet att laget egentligen kan i matcherna..)

Är det verkligen smart att säga att vi redan nått målet, allettan, och att man inte har något mer uttalat mål och att allt som händer nu är bonus?
Ja, du kanske kan gissa vad jag tycker iaf.
Är det verkligen vad laget, alla spelarna, skulle komma fram till om man gav dem i uppgift att sätta målet själva? Kanske, men jag är inte så säker på det.

Ska man bara spela av allettan och se hur det går?!?
Spelar det ingen roll hur det går ?!? Hallå!?
Det här är killar som är så nära elit det går att komma, då kan man inte ha korpinställning när det gäller de mentala förberedelserna.

Hoppas att det finns en intern målsättning i klubben och inte minst i laget som är helt annorlunda än den som förmedlades via fredagsbärsingen.

Målet måste självklart vara att nå vidarekval till allsvenskan.

En "vi får se hur det går inställning" är en looserinställning, i alla lägen.
Men kan det inte få spelarna att slappna av om man inte sätter något konkret och utmanande mål? Jo, jag tror man slappnar av som bara #¤½* i stället för att
nå sin fulla potential och avsluta årets säsong på ett så bra sätt man bara kan. Det är väl vad alla kan begära, att man iaf har gjort sitt bästa, eller!?

Många gånger hör man att det kan vara "farligt" att sätta för höga mål som man inte når, men jag påstår att det är mycket farligare att sätta för låga mål som man når. Smaka på den du!

Målsättning, eller mental självcoachning är egentligen något vi sysslar med hela tiden, vi "programmerar" oss själva med vad vi säger, good or bad, och styrs oerhört mycket av det men vi gör det nästan alltid omedvetet tyvärr och med ett negativt resultat alltför ofta.
Att jobba med konkreta målbilder och målsättningar är fortfarande fruktansvärt eftersatt i svensk idrott, och det vore tråkigt att se boga köras över av motstånd man kunde ha gett en rejäl match om man bara hade bestämt sig för det.


Här har jag klippt in ett matchsammandrag från träningsmatchen mellan Boga och Örebro i lördags: (snott det från Vipers hemsida)

Matchfakta: (Träningsmatch)

IFK Arboga IK - Örebro HK 1 - 6
(0-1, 0-4, 1-1)
Skottstatistik
24-38

Målskyttar
0-1 Löwdahl
0-2 Almqvist (PP)
0-3 Almqvist (PP)
0-4 Gräsberg
0-5 Gräsberg
1-6 Torstensson

Publiksiffra
402 st

Matchsammandrag
Efter julhelgen drog äntligen hockeyn igång igen, men inte på riktigt allvar ännu, utan som en träningsmatch mellan IFK Arboga IK och Örebro HK. Mellan division 1 C fjärdelag och division 1 E seriesegrare. Och visst, det finns prestige och derbykänsla lagen emellan vilket skulle kunna leda till en lite tuffare träningsmatch än man kanske normalt är van vid. Speciellt inför en stundande serie som allettan. Vi kommer också ihåg att innan grundserien startade vann Örebro över Arboga med förkrossande 9-1 i träningsturneringen ?Slaget om Närke? ? en turnering som också de förstnämnda vann.

Några av frågorna som nog de flesta ställde sig inför matchen var följande. Vem får vakta målet, Jens Lodén eller Jimmy Carlsson? Har Vipers ytterligare några växlar att lägga i? Går det att se några likheter eller skillnader serierna emellan om man ser till kvaliteten på motståndet?

Burväktare blev Jimmy Carlsson som spelade fokuserat matchen igenom. Vad gäller antalet växlar som Vipers har, finns det med stor sannolikhet ytterligare någon att lägga i när det väl gäller lite mer än en träningsmatch. Vipers har ett tryggt och stabilt grundspel som man kan falla tillbaka på när det väl hettar till. Och när det behövs, även gå utanför ramarna för att lyckas med det där som avgör matcher. Under flertalet sekvenser har Arboga förtvivlat svårt att erövra puck. Inte bara i spel med fullt manskap utan även i spel fem mot fyra. Örebro dominerar långa stunder men är påtagligt ineffektiva framför motståndarkassen. Ofta är det mycket imponerande snurr i sarghörnen utan att komma in framför mål och trycka dit gummitrissan. Det positiva i det hela är att det är mycket bra rörelse i laget vilket leder till att samtliga kedjor, tillsammans med spelskickliga backar, kan skapa detta ?tryck?. Sedan gäller att våga ta steget in framför kassen.

Går det att jämföra serierna? Inte på ett rättvist sätt eftersom Arboga saknade några av sina viktigare spelare. Men utan att vara alltför subjektiv skulle det lag de ställde upp med idag ha problem med lag som Sunne och Tranås.

402 stycken personer fick se en ganska snäll match där Örebro kunde vinna med 6-1 utan att slita ut sig totalt och där skotten slutade 38-24 med Örebrosiffror först.

Hoppas på boga gör jag, GO BOGA !!

Köpa platt-tv

LCD eller Plasma?
Beror på vad du tänker använda TV:n mest till.

Vissa säger att TV-spel lämpar sig bäst på en LCD, och då mest beroende på att TV-spelsbilden kan "frysa fast" på en plasmaskärm, vilket den inte gör på en LCD-skärm.
Det är dock ett problem som de flesta nyare plasmor har löst.

Om du skall titta på TV-program, film och sport så är forfarande plasma bäst.
Det har med två saker att göra, svärta och bildens uppdatering.

Färgen svart återges absolut bäst i en plasmaskärm

Läs mer nedan:

Teknik

En plasma jobbar precis som en vanlig gammal bildrörs-TV med fosfor.
Skärmen är uppdelad i ett rutnät med röda, gröna och blå celler. En röd cell är fylld med röd fosfor längs sidorna och i mitten finns det xenongas som magnetiseras med hjälp av en elektrod. Beroende på hur stark laddning är lyser cellen olika starkt och tillsammans med en grön och blå cell bildas 1 pixel i den färdiga bilden.


LCD, Liquid Crystal Display, bygger som namnet anger på flytande kristaller.
Tekniken liknar den för plasma men de fosforfyllda cellerna är utbytta mot en tunn film av flytande kristaller som läggs mellan två glasskivor. Genom att skicka en laddning till en enskild del av filmen böjer sig kristallerna och låter ljuset passera igenom med olika styrkor (beroende på laddningens styrka).
Ljuset kommer från en lampa som kan vara placerade vid sidan om, ovanför eller bakom bilden. Precis som med plasmatekniken bildar en röd, en grön och en blå del av filmen en pixel i den färdiga bilden.


Hur stor ska TV:n vara?
Beror på hur långt ifrån TV:n du skall sitta. ( och förvisso även hur mycket pengar du vill lägga på eländet )
Minst 2,5 meter helst 3 meter gäller för en 42 tummare. Det blir jobbigt att sitta närmare och bilden blir sämre ju närmare du kommer (om du inte köper en TV för 40-50 pix, dessa har grym bild även på väldigt nära håll)


Bildstorlek

Ofta hör man folk säga att LCD är bättre än plasma, de har själva sett detta och det finns faktiskt en enkel förklaring.

När det gäller storleken på skärmarna ligger plasma före LCD.
Det är inte förrän de senaste året som det har kommit LCD-skärmar på 40 tum som kan matcha 42 tums plasmor. Detta beror på att en LCD-skärm är svårare att tillverka och att en större del av panelerna (de som innehåller pixlarna) kasseras på fabrikerna. Därför tittar många på en 32 tums LCD-skärm och jämför med en 42 tums plasma. Den jämförelsen är inte rättvis då en större skärm alltid ger en något sämre bild än en mindre skärm förutsatt att de har ungefär samma tekniska specifikationer.

Sanningen är att en 40 tums LCD-skärm och en 42 tums plasma är likvärdiga i den totala bildkvalitén.

 

Ljusstyrka
Ljusstyrkan hos en skärm mäts i candela och anges tex så här: 1000 cd/m2. En skärm med 1000 cd/m2 är alltså dubbelt så ljusstark som en med 500 cd/m2

Plasmor har generellt en högre ljusstyrka än LCD-skärmar och lämpar sig därför bättre i ljusa miljöer. Därmed inte sagt att en LCD-skärm behöver ett mörkt rum, men om du vet att ditt rum är svårt att få någorlunda mörkt så är en plasma att föredra före en LCD-skärm.

 

Svärta

Skillnaden mellan vitaste vit och svartaste svart kallas för kontrast och den anges tex så här: 1000:1. Ju högre kontrast ju bättre men man ska inte stirra sig blind på kontrasten av en enkel anlending.

I ett lab kan tillverkaren få fram nästan vilket kontrastvärde som helst genom att ändra variablerna i beräkningen. Genom att ändra bottenvärdet från 1 till 0.5 har skärmen plötsligt en kontrast på 10000:1 istället för 5000:1. Därför är rekommendationen att man i första hand använder kontrastvärdet för att jämföra skärmar från samma tillverkare.

LCD-skärmarna ligger idag lite lägre i kontrastvärde än plasmorna men är på väg att komma ikapp.


Färg
För att framställa så många färger som möjligt krävs avancerad digital bildhantering. Antalet möjliga färger som skärmen kan visa styrs av hur många bits som används för varje grundfärg (röd, grön och blå).

Även här har plasma fortfarande ett litet övertag, men precis som med svärtan är LCD på väg att komma ikapp.

 

Responstid
Den som spelat spel på en gammal LCD-skärm vet att man kan få problem med eftersläpningar när något rör sig i bilden. Detta beror på att en LCD-skärm jobbar med cykler som laddar, respektive stänger av laddningen till de flytande kristallerna. Om inte detta görs tillräcklig fort får man en svans efter det som rör sig.
För att slippa detta bör man välja en skärm med så låg responstid som möjligt, helst 10 ms eller lägre.


Plasma har inte problem med eftersläpningar då responstiden ofta är lägre än 1 ms. Klart att sport och film blir bättre då.

 

Fastbränd bild
I plasmans barndom kunde saker som inte rörde sig i bilden bränna fast och sedan ge spökbilder, tex kanalloggan uppe i hörnet. Detta är inte längre något problem och de skärmar som sålts de senaste åren har varit helt fria från inbränningar.

LCD-skärmar har aldrig haft några problem med inbränningar då de inte använder fosfor.

 

Summering
Vill du ha en skärm på 42 tum eller större är plasma rätt val.
Vill du ha så hög upplösning som möjligt är LCD rätt val.
Är ditt rum väldigt ljust så är plasma rätt val.

I övrigt så närmar sig LCD och plasma väldigt mycket och skillnaderna blir mindre och mindre.


 

Slutligen, här inleds en ny era i rekommendationshistorien !

"Falken rekommenderar":


LG 42 PT85

En grym TV helt enkelt, finns även i 52 tum men då hade frun protesterat ännu mer.
  • Bilden, självklart viktigt. En riktigt bra bild, inte som värsta Pioneer för 30-50 pix men riktigt riktigt bra
  • Coolheten, självklart viktigt eftersom den skall passa in ett rum utan att den för ta över och dominera som den "gamla" 32 tums fet-teven. Svart pianolack och platt som attan.
  • Dubbla inbyggda digitaltv-mottagare, och en inbyggd hårddisk på 160 GB (Grabben, du kan spela in hela fotbolls-EM) Kolla en kanal och spela in en annan samtidigt, allt i en platt "burk"
  • Priset: Otroligt prisvärd med den bilden och den utrustningen. Du kan få den för 12 pix plus frakt om du kollar runt lite på nätbutikerna.

 

Nu ska jag kolla på TV!


 

Hörs

//F

 


KIK, på väg tillbaka från "korphockeyn" ?

Nja, korphockey stämmer väl inte riktigt.

Med Skultunas och Surahammars förstärkta trupper (Från FAIK, VIK HK Ungdom och Sura Blue Hammers),  plus HC Örnen, och självklart Kungörs IK, så håller div 3 Örebro län/Västmanland högre klass än på flera år.

Jag tror att både VIK HK Ungdom och Hallsberg Navvies skulle få riktigt svårt mot de fyra topplagen i KIKs div 3, och det är väl ingen vild gissning att detta är vad både V-ås och Navvies får rikta in sig på om ett par månader ca.

Om inte de båda bottenlagen värvar för att ta sig loss från "träsket" förstås, det har ju hänt förr.

IFK Arboga upplever en tydlig "coachbyteseffekt", själva bytet i sig kan ibland ge effekt men nu tror jag att det mer  handlar om den spelidé som coach Johansson har för sitt IFK. Kemin stämmer helt enkelt.

Vad har detta med KIK att göra? Inte mycket, inte mer än att KIK också bytt coach, inte mitt under säsongen men inför denna säsong.

KIK skulle definitivt ha gjort ett coachbyte inför förra säsongen redan, och
absolut definitivt under förra säsongen, men ingenting hände...utom att KIK tokrasade ur div 2.

Med ett coachbyte inför eller tidigt under förra säsongen så hade mycket sett annorlunda ut i KAK-hockeyn, om man får spekulera lite.
KIK hade högst troligt spelat i div 2 i år, inte för att man hade vunnit kvalet förra säsongen, man hade inte ens behövt kvala sig kvar.

KIK hade förra säsongen ett lag, som på det berömda pappret ,inte sett bättre ut på många år men trots det så gick det åt skogen.

Med KIK i div 2, hur hade då KHCs lag sett ut i år?
Hade Hult, Karlsson, Sätterman, Larsson och Ahlm spelat i KIK eller i KHC ? Jag vet vad jag tror i alla fall.

Nu har KIK Pontus Brolin i båset och det är något helt annat.
Jag har sett några träningar tidigt under säsongen och det lovade mycket gott.
Några matcher har jag också sett, och även om KIK i några fall har fallit tillbaka i den rallarhockey (och då menar jag inte Navvies) som man ofta spelade i minst två säsonger tidigare, med mycket utvisningar och tanklöst, håglöst spel och uppträdande så har Brolin fått ordning på laget.

En tydlig spelidé märks, och det har KIK inte haft sen månskensrinkens tid.

Med Brolin (eller min mormor) i KIK-båset förra säsongen så hade KIK kunnat landa på topp-5, så mycket potential och kapacitet fanns i laget.

Slutsnackat om förra säsongen.

Denna säsong slutar med avancemang till div 2, det är definitivt KIKs kapacitet enligt mig.

Frågan är om KIK har något i div 2 att göra på ett tag, typ 3-4 år ?

KIK har inget J 20-lag,  och det  J 18-lag man har ligger i och för sig före KHCs dito men man ligger ändå på tredje sista plats i sin serie.
Utan att trycka ner lirarna i KIKs J 18-lag så måste man ändå konstatera att det ser väldigt tunt ut underifrån. 

Jag tror det gör KIK, som klubb med hårt jobbande ordförande Westlund i spetsen, och KIKs a-lag väldigt gott att få ha en framgångsrik säsong detta år.

Jag önskar verkligen att framgången fortsätter, men man kan mäta framgång i ett kort eller ett längre perspektiv och det är upp till KIK vad man väljer. 

Jag menar inte att KIK ska välja bort en plats i div 2 om man har möjlighet men man måste kanske göra vad man kan för att närma sig de andra KAK-klubbarna för att skapa möjligheter för att hålla sig kvar.

Finns det unga lirare i IFKs och KHCs J 20 och J 18-lag som inte "får plats" i IFKs och KHCs a-lagstrupper, men som skulle må bra utvecklingsmässigt att lira i div 2, eller div 3 med KIK ?

I think so !

Mycket är kvar ännu, men jag både önskar och tror att KIK tar sig till div 2 när allt är klart denna säsong.

God jul KIK !

IFK, "tätast" i div 1- Sverige, nästan!

Tätast i div 1 -Sverige, typ.

I morgon kväll, efter matchen borta mot Borlänge, så kan alltså IFK Arboga ta julledigt och på riktigt börja suga på "julkaramellen" de själva har ordnat åt sig, spel i allettan efter uppehållet.

16 vinster, 2 oavgjorda och 8 torsk innan sista matchen.
Tungt med hela 5 uddamålsförluster, bra i och för sig att aldrig förlora stort (max 2 mål) men som sagt tungt att förlora så knappt.

Starkt försvar (kanonkeeper)
IFK kan bli det lag med minst insläppta mål av alla div1-lag i Sverige i grundspelet,
om man räknar bort suveräna Örebro HK i div 1 E ( 22 vunna, 2 oavgjorda och 2 förlorade) med 138 - 39 och +99 i målskillnad. IFK har + 40 hittills.

39 insläppta på 26 matcher för Örebro HK är 1,5 mål i baken i snitt per match. IFKs jämförande siffra är 2,07.

Div 1 A och Div 1 B har bara 6 lag var i sin serie, och har bara kommit till omgång 21, och har alltså fyra omgångar kvar att spela.
Asplöven HC och Piteå HC har varit täta bakåt men med fyra matcher kvar och i o m att IFK kommer att ha spelat 2 matcher mer (27st) så räknar jag med att IFK ändå blir genomsnittligt tätare bakåt än dessa norrlandsklubbar.

IF Troja/Ljungby, i skåne-ettan div 1 F, har 55 insläppta inför deras sista match hemma mot Mörrums Gois IK, så det kan bli en tredje plats för IFK men det beror på....

Beroende på hur det går mot Borlänge (en oavgjord och en uddamålsförlust i tidigare möten) så kan alltså IFK titulera sig som Sveriges försvarsmässigt näst bästa div 1-lag.

Naturligtvis är det väldigt svårt att jämföra olika serier.
Vad beror det t ex på att Örebro HK har gjort 44 mål fler än IFK på lika många spelade matcher?
 
Beror det på Hammarö HC?
De har 40 - 201, och -161 i målskillnad och ligger toksist i Örebros serie.
(Det är bara Göteborgs IK i div 1 F som är sämre i Sverige, med 218 insläppta mål)

Örebro HK vann matchserien mot Hammarö HC med 32 - 0 !!
Något sådant strykgäng finns inte i IFKs serie, även om Tierp "försökte".
IFKs matchserie mot Tierp slutade med 13-5 i jämförelse.

Gjorda mål, är lite sämre
Det här har ju varit IFKs svaghet, att inte kunna sätta chanserna.
Jämför man med Sveriges övriga div 1-lag när det gäller målproduktion så hamnar IFK på plats 24-25 ungefär.

Det kan betyda mycket, enormt mycket, eller så betyder det nästan ingenting.De senaste sex omgångarna har IFK 29 -6 och ett snittresultat på 4,8 gjorda och 1 insläppt mål per match
Räknat på alla spelade omgångar så är IFKs snittresultat per match  3,7 - 2,1 ca (eller 3,6153 gjorda och 2,0769 insläppta) och det räcker ju så här långt.

Det ser dessutom ut som att laget  mår riktigt  bra efter coachbytet .
Det viktigaste är ju trots allt att göra ett mål mer än motståndarna.

GOD JUL IFK!

GOD JUL KHC !!

Jaha, då viker man alltså ner sig för lite feber och snor och stannar hemma.
Vad händer då då?

KHC fullständigt kör över Nor på bortaplan, 0-7 med 13 minuter kvar av matchen!!

1p:
0-1 eft 2:43 D Larsson, ass J E Larsson
2p:
0-2 J Nilsson, ass J E Larsson
0-3 R Karlsson (i BP)
0-4 J E Larsson (i BP)
0-5 D Berggren, ass Jave och Säta.
3p:
0-6: J E Larsson (i PP) ass D Larsson och D Gunnarsson.
0-7: J "STEKHET" Larsson (spel 4 mot 4) ass E Forsberg och D Gunnarsson
1-7
2-7

2-7 efter full tid (0-1,0-4, 2-2)

Skott:Vet inte ännu, men who cares!

Man känner glädje, och man känner att detta är så perfekt.
Så väldigt perfekt att få gå på julledighet med 2 raka segrar i ryggen. Träna bra, ladda batterierna och fira jul och nyår innan det är dags för nästa derbybatalj (1/11: KHC - V-ås)

Jag har bara en sak att säga just nu:

GOD JUL KHC!!


Nor IK - KHC

Nor IK tar emot KHC i Norvalla ishall på söndag kl 17:00.Det finns en text på Nors hemsida (som för övrig är enormt stendöd) det står : " Feed the beast" =) Vem ligger bakom detta, är ju närmast patetiskt i hockeysammanhang!?

I trakten så kallas Nor IK ibland för Grums 2, det ligger ju bara några stenkast därifrån och man har ungdomsverksanheten ihop med Grums. Några av killarna som lirar i Nor gör det för att de inte platsar i Grums, så säger iaf några av Grums supportrar.

Nor är att betrakta som oberäkneliga, de kan spela riktigt bra och fartfylld hockey, men de har också åkt på några svidande proppar hittills.

Nor är väl ett typiskt värmlandslag, och med typiskt menar jag då att stora delar av laget helt plötsligt kan hoppa av och börja i någon annan klubb. Det finns ju några att välja på i området, så om inte galoscherna passar så drar man vidare.

Jag vet inte hur länge det dröjer innan fler värmlandsklubbar måste dra ner verksamheten,men jag blir inte förvånad när det händer igen, det är inte lätt att driva det vidare helt enkelt. Det är självklart svårt ekonomiskt eftersom det är mycket färre aktiva medlemmar i klubbarna nu mot för bara 5 år sedan.

10 poäng hittills
4 vinster, (KHC borta, KGA hemma, Arvika hemma (8-1!) och Åmål borta) 2 oavgjorda (Arvika hemma och V-ås borta) och 8 torsk (varav fyra raka torsk de senaste matcherna, och tre av dem på hemmaplan (Grums,Kil, Forshaga) och en stortorsk i derbyt i onsdags borta mot Grums (9-1)

Målskillnaden är -16. Det är bara tre lag som gjort färre mål, och två lag som släppt in fler.

Derbygrupp modell tuff

Nor spelar ju i en derbygrupp precis som KHC, men de har Grums, Åmål och Arvika att möta fyra matcher per lag och det får nog trots allt anses som en lite tuffare uppgift än den KHC har (FAIK, V-ås och Hallsberg)

Därför skall man ha största respekt för Nor, och inte låta sig luras av 10e-platsen i tabellen.


Bussben och bussmos
Den största motståndaren för KHC är självklart Nor IK, men bussresan är också en motståndare i sig.
Första 5-10 minutrarna i matchen tror jag är enormt viktiga, i alla matcher, men speciellt i bortamatcher efter en 2-timmars bussresa.

Bussbenen måste skakas loss, och bussmoset i skallen måste blåsas bort, innan matchen börjar, annars visslar det bara till och så är matchen över.
Nor visste om det när de kom till Köping i andra omgången, de startade i ett virvlande tempo och vann ganska enkelt mot ett stillastående KHC (0-4)

Laget med mest och bäst fart i benen vinner matchen, och då är det klar fördel för hemmalaget, men det är innan nedsläpp det.
Om KHC kan komma förberedda och fulladdade och stå på utav bara hum hum direkt i inledningen, ja då kan det gå vägen.
18-sekundersbyten, de första 5 minutrarna (så gott det går) är ett måste för att få upp pulsen snabbt.
Inte avaktande och leta smörpass i egen zon, högt tempo och enkelt sarg ut om det behövs i stället.
Sänk motståndarens tempo och dra upp det egna tempot.

Ta det här nu boys, så vi får fira jul med två raka segrar innanför västen. Gött det!

GO KHC!!


2 pinnar är bra

2 pinnar är bra

It takes two to tango, och fredagskvällens danspartner var inte av det dansanta slaget.

 

Lite som Let´s dance på TV4. Vissa par har förutsättningar att gå långt. Det är ju alltid ett proffs med plus en amatör. Amatören kan heta Martin Världsmästarbrottare Lidberg, eller Lasse Kurtan Brandeby.
Partnern avgör om det skall bli dans eller ej.

 

Så var det när KHC bjöd upp till dans på fredagskvällen när Hallsberg Navvies kom på besök. De kunde inte, som Kurtan, dansa och de ville inte, som Kurtan, dansa.

 

Att spela mot ett sämre lag, för det var Navvies definitivt i kväll (det sämsta motståndet hittills i år), är inte alltid lätt.

Antingen är man så pass bra så att man bara kör på med sitt eget spel och spelar ut motståndarna efter noter, eller så sänker man sig till deras nivå och tempo och riskerar att förlora matchen. Det här blev varken eller.

 

KHC är/var inne i en period där de måste hitta sig själva igen.
Ett KHC för 4 veckor sedan hade blåst Navvies av isen (som man gjorde på bortaplan i mitten av november, 1-7) ikväll men något har hänt med KHC och något fattas fortfarande laget.

 

Glöggbetyg:
Glöggen som det bjöds på i ishallen ikväll var så god som bjudglögg i en ishall får vara.

Betyg: 5

Pepparkaksbetyg:
Kan egentligen inte betygsätta peppisarna eftersom jag la dem (2 st) i fickan och sedan köpte en puck till puckkastningen, och la pucken i samma ficka. Smulorna smakade dock fint.

Betyg: 5

 


2 ny friska poäng efter tre raka sömnpiller utan poäng är självklart något att glädjas över.
Men glädje över spelet kunde jag inte känna.
Enormt viktigt att sätta chanserna, och Jonas E Larsson var mr 100% i första perren, men mot bättre lag (alla andra lag alltså) så måste lagspelet upp till den nivå KHC befann sig på större delen av november.

 

Jag, och andra jag pratat med, har lagt märke till en som jag tror viktig skillnad på KHC för en dryg månad sedan och KHC av idag.

När KHC gjorde mål tidigare så blev det nästa TV-puckshög på isen, alla in på plan för att jubla och fira. Nu är det knappt att den line som är på isen jublar tillsammans (lite överdrivet)

Vart har den glädjen tagit vägen?
Hitta tillbaka till den boys och mycket kommer att falla på plats, take my word for it.

Man ska fira sina segrar Det är ett citat från någon klok gammal general. Han menade att man skulle fira så fort det fanns minsta lilla anledning. Det finns en energikälla i det som hjälper en att nå det stora målet, att vinna hela slaget..eller matchen.

1:a linan:
Dan Larsson, Emil Forsberg, Carl glittergrillan Juborg, Robin Karlsson och Jerker Permats.

Matchbetyg: 3

2:a linan:
Joakim Javeblad, Krister Blomqvist, Tim Svensson, Daniel Berggren och John Sättermann.

Matchbetyg: 3 (knappt som attan)

3:e linan:
Daniel Gunnarsson, Viktor Ahlm, Jesper Nilsson, Jonas E Larsson och Fredrik Gunnarsson.

Matchbetyg: 3

Matchens KHC-keeper:
Anton Hult

Matchbetyg: 4


Sista matchen innan tomten kommer, nu på söndag i Vålberg mot Nor IK.

KHC har revansch att utkräva, och det skulle sitta finfint med 2 raka vinster inför uppehållet.

GO KHC!!

//Falken

Besök gärna www.kopinghockey.se för matchreferat och bilder.

440 miljoner kronor för tolv år !!

Mike Richards, vem är det ?

Nytt rekordkontrakt som säkrar framtiden för en av NHL:s mest talangfulla spelare.
Mike Richards, 22, har skrivit på ett nytt kontrakt med Philadelphia Flyers som gäller i tolv säsonger.

Lönen: över 440 miljoner kronor för 12 år.

Det är 3 miljoner 55 tusen i månadslön.


Den här säsongen har Mike Richards spelat ihop 35 poäng (14+21) på 29 matcher so far.
Om killen bibehåller sitt snitt så landar han på 100 pinnar, om laget går till slutspel och får lirar några matcher fler än bara i grundspelet.

Då har dessa 100 pinnar kostat knappt 31 tusen kronor styck.

Undrar om Flyers har budgeterat med den återbetalningen?

Jag tycker det är rubbat mycket pengar, självklart!

Varför vill man köpa killen i 12 år?
"En av NHL:s mest talangfulla spelare", ok, och den killen vill man alltså se till att han lirar i Philly tills han blir 34 år. Hockey är big business over there, så det handlar förstås om det, men vad händer med motivationen om man vet att man har en skottkärra med dollarsedlar i lön varje månad och att man ska lira i samma lag i 12 år?

Rubbat Philly!!

440 millar på 12 år är ändå småpotatis om man jämför med världens bäst betalde idrottare, Tiger Woods.
Han drar in ca 675 millar på ett år
, men då har Tiger tjänat en hel del av pluringen på reklamkontrakt förstås.

675 millar är ca 3 millar om dagen, räknat på en lagom arbetsmånad med ledigt på helgen.

375 tusen pix i timmen, shit, det är på nåt sätt lättare att fatta hur mycket pengar det är frågan om när man räknar bakåt. Det är ca 20 stycken schyssta platt-tevesar om dagen. 8)

Samtidigt ser jag att Göran "proppmätt" Perssons bok säljer bäst just nu, urk, vad händer med Sverige och svenskarna ?

 

 

 


KHC - Navvies i kväll 19:00. Fritt inträde och gratis glögg och peppisar.. Yiihoo!!

Hallsberg, eller Navvies, spelar aldrig oavgjort. De har iaf lyckats undvika det hittills i seriespelet.
4 vinster (vinst mot Kristineham,Nor,V-ås och Fagersta) och 9 torsk.

-27 i målskillnad (33-60)och med en förslustsvit på 7 raka matcher så ser det inte bra ut för kvällens gästande lag. Näst sist i tabellen.

Navvies är dock i denna situation nästan varje år före jul. Då brukar man tjata till sig några "lata" hockeypensionärer som kommer och hjälper laget att hålla sig kvar i div2. Hittills har man lyckats men det är en ganska märklig strategi.

Inför kvällens match så kan man inte låta bli att oroa sig för underskattning från KHCs sida, just tabelläget och att KHC vann senaste bataljen med klara 1-7 borta i Hallsberg gör att risken för underskattning är stor. Jag skulle verkligen hata att se det ikväll.

Det som talar emot underskattning är att KHC bör vara upptagna med att få till sitt eget spel, efter den kräftgång som bedrivits i några veckor nu.

Enligt envisa rykten så skall laget ha tränat bra och vinnarskallarna börjar visa sig igen.. Låter bra det!

Put your gameface on...och ge allt i kväll boys!

GO KHC!!

Framgång föder framgång..

När vänder det för KHC? Tre raka torsk, den ena värre än den andra...
Det var säkert ingen kul bussresa hem från Charleswood i söndagskväll.

Hockey är en viljesport, en inspirationssport, och en inställningssport mm.
Det är många sporter som kan beskrivas på samma sätt, men hockey är en av de sporter där skillnaden i vilja, inspiration och inställning kan göra ett och samma lag till vinnare mot det "svåraste" motstånd ena dagen och till förlorare mot det "lättaste" motstånd nästa dag.
Samma spelare som bildar samma lag med samma ledare med  "samma" spelidé, kan uppträda otroligt, sanslöst, och oförståeligt annorlunda från den ena dagen till den andra.

Att en spelare i en ensamsport som tennis eller pingis t ex kan kollapsa mentalt från den ena matchen till den andra är inte så konstigt, man har ju bara sig själv att luta sig emot, men hur kan ett helt lag falla igenom på bara några dagar !?

Nu talar jag inte bara om KHC, och den som jag tror tillfälliga svacka man befinner sig i, utan jag talar om idrottslag generellt sett. Detta händer och har hänt alla lag mer eller mindre.

Någons frånvaro  behöver inte betyda något annat än att andra måste kliva fram istället.
Om en eller ett par spelare faller ifrån pga sjukdom eller någon annan anledning så kan det självklart påverka, men det ska inte behöva göra så stor skillnad. I de flesta fall, när det "märks" att någon är borta så är den saknade spelaren antingen exeptionellt grymt bra i en inte så bra omgivning (otroligt tät målis eller en som som sänker kassar i alla lägen t ex) eller så lägger laget och lagledningen fokus på fel saker. Alltså att man pratar om dem som inte är här istället för det lag man har för dagen..

Det misstaget tror jag mången coach och lagledare har gjort, och det enda man gör då är att skicka negativa signaler till det lag man har.  Den och den spelaren är inte med så nu blir det svårt, typ.
FEL SIGNALER MED FEL FOKUS och FEL ENERGI.

Jag säger inte att KHCs lagledning har gjort så, det har jag nämligen absolut ingen aning om helt enkelt.

Vad jag tror man behöver ändra på i en nederlagstrend, som t ex den KHC är inne i nu med 3 raka torsk, är att gå från att vara förlorare till att vara vinnare. Lätt att säga men svårare att göra.. eller !?

Framgång föder framgång är något man brukar säga, men vad beror det på...om det nu är sant.?

Jag tror att framgång har med känslor att göra, att man upplever en känsla av att ha uppnått något man föresatt sig att göra. Det känns skitgött helt enkelt!

Man brukar också säga att: "Vi har tränat bra" "Det har känts bra på träning" osv.
Jag tror det är jätteviktigt , att man som lag känner att träningarna ger något såväl individuellt som för laget.
Att man känner att man är på gång. När det går emot på matcherna så måste man börja bygga upp den där framgångskänslan igen, och det kan man göra på träningarna, i omklädningsrummet.

Det händer inte bara av sig själv, man är med och påverka allt i högsta grad, så därför bör man tydligt lyfta upp allt som är positivt, t ex när en spelövning gick riktigt bra, såväl för individen som för laget. 

Man kan alltså bestämma sig för framgång.
Genom att prata och kommunicera rätt, att coacha sig själv och andra till framgång.

Lyft upp det positiva och beröm det, offentligt!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Offentligt beröm har visat sig vara det absolut mest effektiva coachinstrumentet!

Studenter har utsatts för en hel massa psykologiska experiment
, det ena grymmare än det andra.
Bl a ett exprimet där man prövade olika sanktionsmetoders effekt på studieresultat.
De olika metoderna insattes slumpvis utan hänsyn till person eller tidigare uppnått resultat.
Effekten blev följande:

Metod:                                                        Procent studenter som fick bättre
                                                                     resultat:

Offentligt beröm:                                               88%

Enskild tillrättavisning:                                    66%

Offentlig tillrättavisning:                                   35%

Enskilt förlöjligande:                                        33%

Offentligt förlöjligande:                                    17%

Enskilt hån:                                                        28%

Offentligt hån:                                                    12%

Har detta något med hockey att göra? Jo, definitivt! Eller iaf med människor att göra, och hockeyspelare är också människor även om det ibland uppstår vissa situationer i en hockeymatch som mest liknar något djuriskt.image6

Ett mentalt "problem" måste ha en mental lösning
Jag är övetygad om att KHCs "problem", och vad som är orsaken till svackan man nu befinner sig i, är av mental karaktär. Det sitter i skall´n helt enkelt!

Skallen,tänket och känslorna som styr hur man agerar och utför saker kan enkelt jämföras med magsäcken.
Precis som det vi fyller magsäcken med, bra käk eller dåligt käk,  påverkar hur vi presterar orkesmässigt, så påverkar det vi fyller vår "mentala magsäck" med hur vi presterar överhuvudtaget.

Positiva ord föder positiva tankar som föder positiva prestationer som föder positiva känslor som föder postiva ord som föder positiva tankar som...and so on. 
Om mönstret bryts så stannar processen upp, och då är det bara att starta upp mönstret igen.

Så KHC, tänk positivt! NU VÄNDER DET !!  =)

Stortorsken..

8-1 mot KGA, supertungt med tredje raka torsken.

Orkar inte skriva nåt ikväll, får se om jag behöver skriva av mig i morgon.
Ett är bra, det kan bara bli bättre nu, spelmässigt alltså...  hmm

Hemskt vore det annars!

Hoppsan..

Det var intressant att se reaktionerna på mitt inägg ang hockeyns framtid i KAK.
 
Jag valde att lägga ganska mycket fokus på IFK Arboga och det är nästan bara därifrån, supporters till IFK, som har hört av sig med synpunkter på mitt inlägg.
Flera rent osakliga med ett hat riktat mot KHC..!!??
Men flera  kom istället med konkreta svar på mitt inlägg, och det respekterar jag verkligen..
Jag tyckte lite i en fråga, en del var säkert fel och kanske onödigt medans en del frågor och funderingar var välbefogade. När man offentliggör sitt funderande så får man räkna med att få svar på tal.

Jag blev dock förvånad över hur "känsligt" detta var. Jag tror mycket av det beror på att mitt funderande i den här bloggen blev publicerat i Magazin 24. Jag tycker själv att M24 är väl mycket en Köpingssida som borde vara mer intresserad av att täcka KAK-idrott i allmänhet istället för Köpingsidrott i synnerhet.

Just att M24 har en så stark Köpingsprägel gjorde nog att mitt inlägg blev ännu mera kryddat. Det framstod som att Köping "attackerade" IFK Arboga och det gillas naturligtvis inte.

Jag blev också lite förvånad över hur lätt det är att läsa in något annat än det man skriver.
Det verkar som att vissa har bestämt sig för att jag är anti-IFK , vilket är mycket märkligt om man bara läser vad jag skriver och tror på att jag inte menar något annat.

Om jag idag skulle skriva samma inlägg så skulle jag nog ändra på en del, och formulera mig annorlunda. Dock så är själva grundinnehållet och syftet med mitt inlägg opåverkat och oförändrat.

Jag vill IFK väl och vill ha dem i allsvenskan så snart som möjligt, även om jag tror det blir enormt svårt på några år, minst.

Inför KHC (KGA) - KHC

Dags för söndagsmatch i Nobelhallen i morgon då Karlskoga HC tar emot KHC Blue Boars..

Hemmalaget ligger på 6:e plats efter att ha skrapat ihop 3 vinster: 6-3 hemma mot Arvika, 7-4 hemma mot Kristinehamn, och 1-5 borta mot Navvies nu senast. Detta plus hela fem oavgjorda fighter (flest oavgjorda matcher i serien) Lite anmärkningsvärt är det att fyra av dessa matcher slutat med samma resultat, 3-3 !

45-43 ger +2 i målskillnad (KHC har 51-41, +10)

Karlskogas poängkung så här långt är nr 20 Carl Berglund, 5 mål och 16 ass = 21 poäng
Berglund snittar på 1,75 poäng per match, men han ligger även högt i den interna busligan med ett snitt på drygt 4 minuter per match (men då är det någon 10-minutare inräknad förstås)

Detta med busbåset kanske ligger i släkten, eftersom hans storebror heter Christian Berglund ( Bofors, Färjestad, New Jersey Devils, Florida pathers osv) , hur som helst så är det en lirare som KHC bör ha lite extra uppmärksamhet på.

Karlskoga är ett ungt lag, med bl a 8 st 18-åringar.
(Maxim Fokin (21 år) är ny för i år och är  back som sin far Sergei Fokin, nu i Grums)

Karlskoga är även ett svårslaget lag, och jag tror en nyckel till vinst ligger i att spela tufft men på rätt sida gränsen förstås. Det lag som bäst klarar spelet i BP och PP vinner matchen, så är det väl i alla matcher egentligen men något säger mig att det kan gå hett till i morgon och då gäller det att ta vara på de chanser man får.

Hur är egentligen läget med laget, KHC alltså..?
1 pinne på de tre senaste matcherna och 11-15 i målskillnad. Det är väl inget jätteras resultatmässigt men spelmässigt har det sett rent bedrövligt ut emellanåt.
2:a p i Kristinehamn var årets bottennapp, tätt följt av 2:a p hemma mot Arvika.
Matchen emellan dessa två, mot Faik borta, var bättre spelmässigt men där torskade man fighten runt båda kassarna och var för veka.

Inför senaste hemmamatchen, mot Arvikingarna, så hade coach Björkling givit laget  "ordern" att ha kul på isen.
Jag tror det är rätt, laget skall sluta fundera (om de gör det) och i stället bara gasa.
KHC har mycket hög potential när det gäller högt tempo och frenesi och att ligga på högt i forechecking, då klarar man att täta till i mittzon och vinner mycket puck som snabbt förvandlas till målchanser.
Ödmjukhet behövs också i lite större dos, spela ut puckskrället ur zon och ta ny försvarsposition i mittzon istället för att leta en "snygg" pass som ofta går till motståndaren med mål i baken som följd.

Tigerkött och taggtråd!

Dags för vinst igen !

Go KHC !

     

Företagshockey eller KAK-hockey ?

Är det ens någon idé för IFK Arboga att ha som mål att spela allsvensk hockey någonsin igen?

NEJ svarar jag om man tänker fortsätta som tidigare år.
JA, kanske,svarar jag om man vågar tänka nytt. I alla fall någon säsong då och då i bästa fall.

Om IFK har allsvensk hockey som mål, hur ska det gå till i så fall?
MONEY, BIG MONEY! Det är vad som måste till, och då handlar det förstås om att man måste ha råd med tillräckligt duktiga spelare utifrån som kan ta Boga till allsvenskan.
Redan nu i div1 så måste man ha ett gäng "främlingar" för att klara sig, plus några "pensionärer" som betyder enorm mycket för laget men som inte kommer att "orka" hur länge som helst.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ännu en fråga ploppar upp i skallen. Vem är det som vill ha IFK i allsvenskan eller div1?
Jag menar inte att vara oförskämd och att insinuera att ingen vill det.
Jag frågar bara efter var drivkraften sitter och hur visionen ser ut som ligger bakom drivkraften?
Och för vems skull i så fall?
Borde det inte finnas en starkt lokalt anknytet svar på den frågan?
Det gör det inte, ingen skall försöka inbilla mig att det finns det.
Borde det inte märkas på publiktillströmningen i så fall?
Jo självklart ,men den finns inte.

Ska sponsorerna betala pengar till hockeyarbetare som reser land och rike runt, utan anknytning till Arboga och då sannolikt utan hjärta för klubben? Varför ska de göra det?
Vore det inte bättre att dessa pengar gick till bygden och till att utveckla den talang som finns i bygdens söner?
Jo självklart skulle det vara bättre, för att inte säga absolut bäst.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vem bryr sig i så fall om IFK "främlingslegionen" Arboga?
Widda, och några till av de allra mest inbitna men inte många fler.. och deras biljettpengar räcker inte till många spelarlöner, om ens någon.

Sponsorerna, varför skulle de bry sig om inte den lokala potentiella hockeypubliken bryr sig.?
Jag är övertygad om att flera sponsorer öppnar plånboken av andra skäl än de rent affärsmässiga, men hur länge orkar de göra detta? Säkert skulle fler sponsorer vara intresserade om hallen fylldes istället för att bara intressera ett par hundra utspridda "stackare"

Ett annat svar på frågan, vore att satsa på egna produkter och KAK-talanger. Det är förstås något jag tror är dödsdömt eftersom det troligtvis sitter för många småpåvar i de olika hockeyklubbarnas (IFK, KHC, KIK) styrelser.
Man är mer intresserad av att "min" klubb ska vara bäst än att den hockeytalang som finns ska få rätt förutsättningar att utvecklas.
Missförstå mig inte, jag har stor respekt för eldsjälar som brinner för sin klubb. Utan dem skulle mången klubb vara död och glömd för länge sedan hur många sponsorer man än har.

Boga vill vara etta i KAK, det tror jag KHC också vill medan KIK troligtvis är mer hälsosamt nöjda med att pendla mellan toppen av div3 och botten (mitten något verkligt gott år) av div2.

Ett lag, allsvenskt eller ett div1-lag, bestående av bygdens söner skulle självklart dra publik.

JAG SKULLE INTE MISSA EN MATCH!

Finns det tillräckligt många killar från Arboga, Köping och Kungsör som har potential och talang nog för spel på denna nivå ?
Till att bygga ett stabilt div1-lag, definitivt.
Till att bygga ett allsvenskt lag, någon säsong då och då, förhoppningsvis kanske.

Två KAK-lag till behövs minst, ett med mål att vara stabilt i div2 och kanske tvingas ner och vända i div3 något år, och ett J20-lag med potential. J18 behövs också, minst ett, utöver andra ungdomslag.

Bogas märke på tröjan i allsvenskan och i div1 , KHCs märke på tröjan i div2 och J20, KIKs märke på tröjan i div2/div3 och ev J18. Eller nåt.

På ett sätt så har "naturen" redan sin gång genom att en viss fördelningen av KAK-spelare redan finns , om än i blygsammare skala.
T ex så har "vi" några Kungsörskillar som lirar i Boga och några som lirar i KHC, och då självklart för att det är mer rätt hockeymiljö för dem och deras talang än att lira i div3 med KIK (no ofense meant KIK)
Men det skulle vara spännande att se vad ett mer organiserat upplägg för hockeyn i KAK skulle få för resultat.

Eller så skiter vi i alltihop genom att var och en sköter sitt och låter tiden ha sin gång.

Men det är kul att fundera och fantisera lite..för en hockeynörd alltså.

//F

Riktigt otäckt nära..

Fick anledning att reflektera lite över hur snabbt saker och ting kan inträffa i livet. Tidigare ikväll var jag på väg hem från Göteborg och stod på rätt bra i regn och mörker. Då ser jag helt plötsligt att jag möter två feta långtradare i bredd, utan plats för mig..

Jag panikbromsar och styr ut mot diket.. precis i sista sekunden så styr långtradaren närmast mig bort från min körbana och skrapar lätt in i tradaren bredvid.. Jag har saktat ner farten från 120 till 50 kanske, på väldigt kort stund och ser att en bil bakom mig inte riktigt har uppmärksammat det.. men han hinner precis bromsa och väja. Puh!

Skapligt med adrenalin efter det kan jag tala om.


Den ena tradaren måste ha blivit förvirrad och trott att de hade två körfält i hans riktning och satsade på att gasa om den andre tradaren...precis när jag kommer. Ingen lek, jag hade två kollegor i bilen som chockades lätt av händelsen..och det är väl inte förrän nu som jag fattat hur nära det var en frontalkrock..

 

Var tvungen att skriva av mig lite bara.


 

Å SSK, Å SSK, nu kör vi på, nu kör vi på... o lämnar bottenträsk och kvalångest bakom oss .. =)


Ännu står Arvika emot KHC

Svåra Arvika, ska det bli en omöjlig nöt att knäcka för KHC?
Nej, det tror jag inte. Även om de är och var bra så vinner KHC nästa möte, om de "vill"

Utvecklar det resonemanget senare.

Godmorgon

//Falken

Inför KHC-Arvika,( plus ännu ett hemskt resultat..)

Dags för nytt besök från Värmland i KHCs fina ishall, varmare än Fagerliden iaf =)

Arvika och KHC möttes två gånger i seriespelet förra säsongen, 2-4 i Köping och 8-1 i Arvika.Torsk gånger två alltså för KHC.

Arvika var riktigt på hugget förra säsongen och slutade på tredje plats, efter suveränerna Hammarö och Munkfors.

Till denna säsong har Arvika tappat några viktiga pjäser, och några av dem precis innan seriestarten. Det var riktigt turbulent ett tag i klubben, skulle man tvingas lägga ner A-lagsverksamheten (ryktades det om iaf)eller sitt J20-lag var frågan..? Svaret blev att J20 rök för att rädda A-laget.

Det är alltså ett ganska ungt lag man nu mönstrar, som KHC i medelålder ungefärlich. Var beredd på frejdigt spel från gallergrabbar i motståndarlaget också alltså.

Man har blandat och givit hittills denna säsong, 4 vinster , 2 oavgjorda och fem torsk.
30-45 och -15 i målskillnad på 11 matcher, och matchresultatet snittar på 2,7-4,1.

Resultatet på bortais är 3 pinnar , oavgjort mot Nor (3-3) och vinst mot FAIK (5-6)

Enligt rapport så är det ett duktigt snabbskrinnande lag, med en taktiker (Urban Lang) av rang som coach.
Nr 8 Andersson (6+6) och nr 14 Söderlund (4+7) är ett par herrar som KHC bör vara lite extra uppmärksamma på.

---------------- ----------------- ----------------------- ------------------- ------------------ ----------------- --------------- ----------------


Södertälje spelade ut HV71 - men föll ändå - nu är SSK förankrat i botten. =(

Mitt SSK, vad gör ni...!? Mitt hjärta brister.. jag vill inte kvalserien igen.. Hur många uddamålsförluster ska ett fan behöva klara..!?

---------------- ----------------- ----------------------- ------------------- ------------------ ----------------- --------------- ----------------

Egentligen tycker jag att KHC skall koncentrera sig på sitt eget spel i första hand, så att man hittar tillbaka till pulsen och attacken i tanke och handling. Den potential och inneboende kraft som finns i detta lag räcker långt, tillräckligt för att spöa vilket lag som helst vilken dag som helst i denna serie, men man måste börja tro det och göra det igen.

Omkastningen i laget senast (2:a line orörd) mot FAIK funkade inte riktigt, och nu när Lagerström flyttar, och Robin K förmodligen inte kan vara med denna matchen heller pga förkylning, så krävs det att coach Björklind hittar rätt i laguppställningen och att de som får spela i nya formationer hittar rätt direkt.

Tekningarna måste tas på större allvar, det är inte bara tekaren som skall vinna teken. Han måste ha vaken uppbackning från medspelare. De senaste matcherna så har denna uppbackning varit alldeles för svag och "sömnig". Tek i egen zon, och speciellt i BP, måste inte vinnas men bör inte förloras och då krävs snabbt agerande och styrka. Är man inte "på tå" till 100% så loosar man och bjuder motståndarna på en målchans.. ONÖDIGT!

Backsidan har vi ingen anledning att klaga på men det skulle inte kännas fel om Wannqvist och Eriksson hade möjlighet att vara med lite mer. Deras rutin och tyngd behövs runt egna kassen.

Ett krävs, KHC-hjärtat !! (Fråga Dan Larsson t ex, så tror jag att han kan säga eller iaf visa vad som menas med KHC-hjärtat)

GO KHC!!

Må väl !

//Falken (som inte skulle bli ledsen om någon hade tid att kommentera mitt vilda åsiktsfyrverkeri ibland)

Analysera mera..

I söndagskväll mötte KHC ett mycket mer laddat FAIK än de mötte i första derbyfighten, det var ingen tvekan om det.
Självförtroendet på FAIKarna var naturligtvis stärkt efter 3 raka segrar.

När sedan KHC kunde sätta 0-1 i matchens första PP efter redan 3:47 så stoppas FAIKs energi upp lite, men de är fortfarande heta spelmässigt.

Efter 8:53 så sätter KHC 0-2 genom måltjyven Zilén. Före det har KHC spelat bra BP samtidigt som en förmodad frustration hos FAIKarna leder till att det heta spelet övergår till överhettade spelare som slår och slashar högt och lågt. ( Det var många KHCare med blåslagna händer, handleder och armar efter matchen)
Något av slahsandet uppmärksammas av domare Östlund och det försvårar självklart för FAIK när de åker ut i busbåset istället för att ta chansen att spela PP.

Att FAIK hämtar upp till 2-2 innan 1:a p är slut är inte så anmärkningsvärt i sig, de har ett bra lag med hög speed och skickliga spelare men de spelade ofta på och över gränsen till det brutala och otillåtna när de jagade ikapp.

Min åsikt är att KHC förlorar matchen, till stor del, på spelet framför målburarna. Många gånger tycker jag alltså att domare Östlund borde agerat, men runt egen målbur är det lite för tunt och obestämt agerande och runt motståndarkassen fick man inte in så mycket folk som man är ganska duktiga på normalt sett.
FAIKs målis hade ofta fri sikt när skotten kom, eller så hade KHC-skytten full sjå att få pucken på mål eftersom FAIK jobbade bra upp på skytt hela tiden. 
När man förlorar fighten framför mål så vinner man inte de viktiga 2:a-puckarna, alltså de lägen som uppstår på returer från målisen eller backbenskydd.

De viktiga kvadratmetrarma runt kassarna var FAIK helt enkelt starkare, hetare och "elakare"

KHCs PP-spel fungerad riktigt dåligt bitvis. På 8 tillfällen med mer gubbar på isen än FAIK (inklusive två tillfällen med spel 5 mot 3 i 1,40 ca) så lyckas man bara få in ett mål.
BP fungerar lite bättre, KHC sätter som bekant 0-2 i spel 3 mot 5, men man släpper in både 2-2 och 4-3 i BP. Jag får ihop det till totalt 7 BP för KHC.

Spelet runt kassen, egen och motståndarnas måste bli bättre. Så även spelet i PP.
På detta beror torsken i söndags enligt Falken iaf  =)

Hoppas att coach Björklind kan flytta fokus från domaren (förstår frustrationen även om det är missriktad energi som kan "vilseleda" laget att ha fel fokus) och hitta tillbaka till en framgångsrik spelplan igen.
Jag tror det!

//F

Mot Faiken blev det..

image5

Ska försöka mig på en analys i morrn kanske..

Mer om eftermiddagens derby

1:a advent, coolt! Jag gillar tända ljus och sånt, det är mysigt.

Så mysigt tror jag inte det blir i Fagerliden i eftermiddag (ishallen i Fagersta)men det kan bli en härlig fight, och det hoppas jag att det blir. Kanske blir det en riktig björnfight..  pff

image2
Coach Hedberg till vänster och coach Björklind till höger.

Här kommer den kanske första riktiga utmaningen för coach Björklind, fixar han och hans ledarstab att "programmera" om laget efter den senaste fadäsen mot Kristinehamn?
Att få oavgjort är ingen fadäs, Kristinehamn är inte dåliga, men spelmässigt var det en riktigt dålig match, där andra perioden var den absolut sämsta hittills i år.
Det gjorde nästan fysiskt ont att se på, men efter lite snack i pausen och lite omstrukturering av laget så blev det bättre, även om det dröjde till matchens 10 sista minuter.


image4
Keep it up boys!


Förhoppningsvis skall det inte behövas några piller för att få igång KHCs spel igen.

Vi vet att det finns ett sjukt go i laget, och att man inte är nöjda med den senaste matchen så jag tror inte det kommer vara något fel på viljan i eftermiddag. Återstår att se om man kan få igång det spelmässigt också.

Det kan bli riktigt gruffigt så jag tror att domarinsatsen blir väldigt viktig (som vanligt) men jag tror det absolut viktigaste är att KHC håller sig kyliga samtidigt som man ger allt. Svår men viktig ekvation som måste gå ihop.

Man måste alltså låta bli alltför många besök i busbåset.
Faiken har, trots den taffliga starten, ändå spelat ett riktigt bra PP och det är dumt att ge bort såna lägen i onödan.

Tobias Lagerström ska visst flytta till Sälen efter denna matchen, kanske kan det bli "en klapp och klangavskedsföreställning" för honom i eftermiddag. 3:e linen har ju  bidragit med  härlig  fart, kamp  och energi och det är  vad som behövs  även i denna matchen.

Om KHC kommer upp i sin normala kapacitet så tror jag att det blir vinst.

GO KHC!!

RSS 2.0