Inför derbyfighten på Fagerliden

Så här säger Uffe Hedberg, Faikens coach inför söndagens derby i Fagersta: "Nu har vi en viktig match mot Köping hemma på söndag där jag vill att vi spelar på samma sätt i 3 perioder som vi spelade i början av matchen mot Västerås, Köping har gått som tåget så här långt vilket gör att vi kommer få visa framfötterna om vi skall lyckas knipa några poäng. Hålla oss på banan samt spela säkert defensivt är vad som gäller på söndag. Det är bara på med blåställen och köra på"

Just det där med blåställen måste KHC vara beredda på, i a f om man skall tro kommentaren från V-ås efter senaste derbyt på Fagerliden: "Första perioden var en uppvisning av Fagersta, oerhört tempostarkt och koncentrerat. VIK var efter i det mesta. Fagerstas insats var nog den bästa undertecknad sett hittills i år."

Numbers
3 vinster, 2 oavgjorda och 5 torsk. 39-39 ger +/-0 i målskillnad.
Faiks genomsnittliga matchresultat så här långt blir då: 4-4

Men om man bara gör statistik av de tre senaste matcherna (Faik-Navvies:3-0, Nor-Faik:2-7 och Faik-V-ås:6-3) så har de snyggat siffrorna till 16-5 och +11 i målskillnad, och genomsnittligt matchresultat blir då:5-2, typ.

Vad kan vi då hämta ur detta siffernörderi?
Absolut ingenting, förutom att Faiken har ett något bättre självförtroende än de hade den där onsdagskvällen (14/11) i bussen på väg hem från *Hallsberg. 18-28 och 2 pinnar efter 6 omgångar var inte vad man räknat med. Faik skulle ju lira div1 nästa år, det var/är iaf målsättningen.

När man sedan fick stryk med tunga 5-6 (IGEN!) hemma mot Arvika, då var det krisläge och snacket om att sparka Hedberg var i full gång. Men, efter ett möte med styrelsen och alla spelarna framkom att Hedberg fortfarande hade "allas" förtroende.

(*Hallsberg är Sveriges demografiska mittpunkt = Den befolkningsmässiga mittpunkten, alltså den plats varifrån Sveriges befolkning är lika fördelad åt alla väderstreck, eller egentligen är det en plats i skogen i Hjortkvarn men det är ändå Hallsberg, typ. Varför fastnar sånt här i hjärnan?)

Confindence
Just självförtroende är vad som är skillnaden mellan Faiken nu och Faiken då, och självförtroendet, tron på sin egen förmåga är bränslet i motorn.
Du har en viss kapacitet, en viss muskelmängd + medfödd talang och upptränad skicklighet/kunskap men utan det rätta bränslet så hackar motorn och då spelar det ingen roll vilken potential motorn har eller vilket klubbmärke du har på matchtröjan eller för den delen hur förra säsongen gick.  Tror jag i alla fall.

M a o, det ska till en sjuuk mängd potentiell inneboende skicklighet för att kunna vinna mot ett lag som kanske har en mindre mängd potentiell inneboende skicklighet  men en mycket större tro på sig själva.

Inför förra derbyfighten mellan KHC och Faik så tror jag inte att de hade några problem med tron på sig själva, man hade spelat 3-3 borta mot förhandsjättefavoriterna Grums, och var närmast vinst, och torskat hemma mot Kil.

Nu skulle man ta sin första vinst, eftersom Köping skulle bli en lättare match.
KHC hade inför den fighten "samma" start på serien, en torsk och en oavgjord men i detta derby började framgångståget rulla fint för de blå som bekant.

Angående potentiell inneboende skicklighet så tror jag absolut inte att KHC har mindre av den varan än Faik.
Jag tror inte att KHC vet hur bra de kan lira ännu, om bara den mentala biten fungerar, alltså det där med tron på sin egen förmåga, och den där KHCaktiga enorma fightinställningen och ge järnethjärtat, ja då kan det bli väääldigt kul i vinter.. Skadefritt vill vi ha det också förstås.

3-3 för KHC i onsdags, kanske var det bästa resultatet inför denna derbyfight? Nu får man chansen att göra sig av med mentala slaggprodukter, det blir alltid sånt när det "går som tåget", helt plötsligt kan man börja tro att det skall gå av sig självt och glömmer bort receptet som gav framgången.. Detta är nästan det enda en coach kan påverka när seriespelet är igång,  jo taktik och laguttagning är förvisso viktigt, men inget av det hjälper om den mentala motorn hackar eller stannar. Här behövs också informella ledare, såna som leder genom exempel både på och vid sidan av isen. Såna killar finns det i KHC, jag har sett dem.

Vilka vinner på söndag?
De som tror på sig själva mest och bäst och som låter det märkas på isen i form av ett sjukt go och en snuskig disciplin till matchplanen (Hedberg vs Björklind, blir det en coachernas match?)

Tipset görs med både hjärta, förnuft och lite fantasi, och då blir det seger för KHC med säg...3-4 (Zilén nickar in vinstpucken från sin position underst i en hög av Faikare med 7 sekunder kvar)

Thank God its Friday!

http://www.liberatedfilms.com/film-55701-Slap%20Shot%20-%20Trailer

//Falken

Analyze this

Jag har ju redan "slitit hårt" med  referatet från matchen i går kväll, jag tror klockan blev 03,15 innan jag la mig.. idiotiskt men så blir det ibland... lite sliten nu alltså men som man bäddar får man ligga..sa den snusförnuftige.

Tänkte ändå ge mig på en liten analys efter 10 omgångar

KHC har imponerat stort  sen första matche... nja, sen andra matc.. eller egentligen sen den tredje matchen, den mot Faiken hemma.

Redan förra säsongen visade KHC upp lite av det som jag påstår är den grundläggande ingrediensen till KHCs framgång så här långt i år. Man fick bland annat oavgjort (3-3) mot både Hammarö och Munkfors och hade efter 10 omgångar samlat ihop 11 poäng,  det ger 1,1 poäng per match. Efter 28 omgångar när det var färdigspelat hade man 25 poäng, vilket ger 0,89 poäng per match.

Denna säsong tror jag slutar betydligt bättre när alla 28 omgångar är spelade.

På tal om Hammarö så har de fått känna på skillnaden mellan divisionerna, de har 26 - 165 i målskillnad efter 20 spelade omgångar och ligger toksist med en vinst och NITTON torsk. Deras genomsnittliga matchresultat hittills är 1,3 - 8,25. Första matchen hemma mot Mariestad slutade med brakförlust med 1 - 14!! Välkommen till div1.

Tillbaka till KHC, hittills i år har KHC som bekant krigat till sig 14 poäng, vilket ger 1,4 poäng per match, och man har gjort det genom att just kriga.
Kampen, inställningen, fighterhjärtat, och att man lyckats hålla sig till matchplanen given av Coach Björklind, är det som ligger bakom framgången. Och en sak till, en väldigt avgörande sak: The goalies!

Hult och Gustavsson kan mycket väl vara det bästa målvaktsparet i serien, i a f som de spelat så här långt.

Det gör hela försvarsspelet bättre, du vet den där tryggheten som sprids från siste utposten som gör att backarna inte stressas lika lätt och som gör att grundtryggheten i försvarsspelet minimerar egna misstag i försvarszonen.

Ytterligare en sak ligger bakom en stor del av KHCs framgång hittills, och det är enligt mig KHCs 3:e line och för den delen även 4:e line. Coach Björklind sa efter senaste hemmamatchen att KHC mycket väl kan ha seriens bästa 3:e line och jag förstår definitivt vad han menar. Just 3:e linen är fyllda till bredden av grundingredienserna jag nämner ovan och det är härligt att se deras inställning.

Det spelar ingen roll vilka gubbar KHC har på isen, alla ger allt "i alla lägen" i  minst 60 minuter och det är en otroligt viktig ingrediens. La du märke till citationsteknen runt "i alla lägen" ?
Det finns två "lägen" hittills där jag inte kan tycka att alla gav allt och det var mot Nor hemma i första matchen och i går kväll borta mot Lusasken.. Jag hoppas och tror att det inte kommer att inträffa igen så många gånger denna säsong.

Jag måste fylla på energidepåerna nu, går på hörntänderna här..

Återkommer med fler synpunkter och analyser, om nu någon bryr sig om det.

Lev väl så länge

//Falken

Falkens egen blogg, ta da, stor galapremiär!!

Skulle välja namn på min blogg, men det var inte lätt.. Falken var upptaget så det fick bli Falkensegen i stället.
Lite märkligt det där, man kan göra allt möjligt skit med datorn och på internet som jag blir helt förundrad över ibland, men det går inte att använda vissa tecken eller å ä ö eller ha ett mellanslag i namnet...!?

Jag är rädd för att världen, eller iaf datorerna och nätet styrs av ett gäng nördar som kan allt tekniskt men som inte kan umgås eller föra ett normalt samtal med en annan människa.. och då får vi andra "dataanalfabeter" helt enkelt foga oss efter  vad datanördarna tycker är normalt i sättet att kommunicera.. Well, små problem är det ju.

Jag är definitivt av kategorien bloggnybörjare, vet knappt vad en blogg är men allt har sin början..
Mina blogginlägg kan komma att handla om allt möjligt, sånt som engagerar mig och då blir det en del hockey förstås..
Så häng me..

Falken

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0