Hallå kära bloggläsare!

Looong time no see...eller nåt.!

Förvisso är en del av förklaringen till mitt blogguppehåll att säsongen för våra kära KAK-lag sedan länge är slut, men det finns ju annan hockey och sånt som intresserar och engagerar mig som jag kunde ha tyckt till om men tiden och orken har inte räckt till.

Är kanske inte så många som bryr sig om vad/om jag skriver eller ej men jag siktar på en comeback inom närtid.
Det finns ju en del att tycka och sia om inför kommande säsong förstås.

SSK värvar tungt! Glädjande besked för en äkta SSK:are, nästa säsong så är det inte bara supertätt bakåt, det kommer att stå HH-strutar i nätet som aldrig förr i motståndarkassarna.  =)

Återkommer runt KHCs lagbygge, och Bogas och KIKs å lite annat också..

Ska Linden dra vinstlotten för att Boga inte lyckas hålla kvar A-stommen?
Hur ser det ut på junisfronten i KHC, är det någon/några som drar iväg på hockeygymnasium och inte kommer att finnas tillgängliga för varken junislag eller A-lag?

I KHCs fall så är det som utomstående riktigt gött att se hur starkt engagemanget är på många håll , oerhört viktigt i alla kubbar, men om KHC vill mer, vill högre upp i seriesystemet så måste man värva utifrån. Även om det fortsatt ser riktigt bra ut med återväxten i KHC så kommer det inte räcka till div1, det måste komma in spetskompetens och rutin utifrån.
Ett sånt konstaterande får konsekvenser, sonen kanske inte får spela så mycket som man önskar att han ska spela, eller tillsammans med dem man önskar att han skulle spela med.
Det är här det kan bli problem med engagerade junis-föräldrar, man blandar lätt ihop rollerna och kanske börjar agera utifrån en egen agenda, det har hänt på många håll, typ, även om jag absolut inte riktar någon kritik mot någon person just i detta fall.
Dock har tyvärr hört det knorras angående utbölingar som "tar" sönernas plats och det finns på sätt och vis en skön energi i det, men den måste användas på rätt sätt så att den inte raserar istället för att bygga upp.

Jag skulle gärna se ett uttalat mål från KHCs styrelse som skulle lyda enligt följande ungefär: KHCs representationslag skall alltid innehålla minst 50% egna produkter oavsett nivå i seriesystemet.

Om man i en förhållandevis liten stad som Köping, utan en jättestark hockeykultur som i varje liten värmlandsby t ex, vill hålla sig på lägst div2-nivå och med mål att spela div1 så bör man acceptera att laget måste innehålla en god stomme från de egna leden men också fyllas på med spetskompetens utifrån. Kan man acceptera det så har man kommit en bra bit på väg.

Jag hoppas mycket på KHCs nye huvudtränare, Lill-Egon,  och jag hoppas också att han så ohämmat som möjligt ska kunna bygga det lag han själv tror på.

Vad vill KIK? Med Brolin kvar som huvudtränare så finns det säkert en del krav på satsning från hans sida men vilka spelare blir kvar?


Mycket att fundera på och att tycka till om finns det.

Återkommer som sagt

RSS 2.0