Boga - Vita Hästen: 2 - 1

1:a p: 0 - 0 (skott: 5-3)
2:a p: 2 - 0 (skott: 7-9) 1 - 0 Semjonovs, 2 - 0 Bergh
3:e p: 0 - 1 (skott: 2-14)

Totalt: 2 - 1 (skott: 14 - 26)

Kul med vinst och kul med 300 åskådare en onsdagkväll på en träningsmatch.

Bättre fart i denna matchen än mot Lindlöven och IFK vinner utan att behöva be om ursäkt för det.
Även om gästerna hade hela 3 rökare i ramen så var det mest tillfälligheter och inte som konsekvens av något vidare bra spel.

Vid minst 2 tillfällen i slutronden så bjöds Vita Hästen på spel med 5 mot 3,
dock utan att måla.
Bjöds var ordet, domare Bergman lyckades se det som ingen annan såg och visade ut Jonte Berg, matchstraff, för spearing trots att det var Jonte som blev hakad i tröjan..

Sen snackade Semjonovs till sig ett matchstraff då han blev lite besviken över ännu ett av domare Bergmans lite mer tveksamma beslut.


Bildtext: Släpp pucken nuu!!


Karlsson, IFK:s målis för kvällen var helt strålande, trygg, tät och stabil så briljerade han med minst 3-4 sportspegelvinjettplockningar..

Nye Wallén visade att han blir en tillgång, säker med pucken och kvick på rören även om det såg väl segt ut i inledningsperren..men killen har inte varit på is på ett tagBildtext: Mackan från "Semlan" var smaskig. (Nr 21 i Vita Hästen verkar vara en aning vilse i situationen)


Starkt av IFK att återigen, 3:e matchen i rad, spika igen i spel 3 mot 5..

Eget PP såg bättre ut denna matchen, från både första, andra och tredjelinen så bjöds det på stundtals högre
pucktempo, bättre positioner och rappare rör.

Det är inte lätt att vara domare.....om man ser dåligt..
Nä, det  var elakt.. =)


Nästa match: IFK - Huddinge på söndag kl 16..  Är truppen spikad så dags!?

Hoppas på mer 5 mot 5, nu mot hårdsatsande Vita Hästen..

I kväll, onsdag, kl 19:00 så träningsmatchar IFK igen
Vita Hästen från Norrping kommer på besök.

(Vita Hästen har genomfört 4 st träningsmatcher hittills på försäsongen:
Visby Roma - VH: 5 - 7
Visby Roma - VH: 1 - 2
Mjölby HC - VH: 3 - 3
Karlskrona - VH: 1 - 3)


Senast,
i söndags mot Lindlöven, blev det hela 62 utvisningsminuter utdömda, varav en 10-minutare och två dubbelutvisningar.

Det blir inte många minuter över till spel 5 mot 5 då..
Förvisso är det bra att träna på PP och BP men nån måtta får det allt vara..

Enligt uppgift skall coach Gyllenhammar ställa det bästa Bogalaget han har tillgängligt på isen ikväll, sen är det bara träningslägret i helgen som skall genomföras innan den slutgiltliga truppen skall spikas. 
Träningslägret avslutas med en returmatch kl 16:00 på hemmais mot Huddinge

Blir nog att kolla lite hockey i kväll i alla fall..


IFK Arboga - Lindlöven: 4 - 4

Så var då träningsmatch nr 2 avklarad.Bildtext: Tek på gStatistik:
1p: 2 - 1 (Skott: 11-6)   (1-0 T Strandell, 2-1 D Lindström)
2p: 0 - 0 (Skott: 9-6)
3p: 2 - 3 (Skott: 11-8)   (3-4 Jens Johansson, 4-4  P Åberg)


Totalt: 4 - 4 (Skott: 31-20)Om man hade tagit med sig någon oinsatt person som man gärna ville övertyga om att hockey är något kul och något som man bör kolla live minst en gång per vecka.... ja då hade man inte lyckats speciellt bra om man såg denna träningsmatch tyvärr.

Förvisso ska man inte förvänta sig något drömspel så här tidigt på säsongen men det som förstörde spelet mest var alla utvisningar..

24 utvisningar, varav 2 dubbelutvisningar, gjorde att lagen spelade 5 mot 5 i kanske totalt 6-7 minuter på hela matchen.
14 st 2-minutare tilldelades Lindlöven och 10 st 2-minutare blev över till hemmalaget (plus en skitnödig 10-minutare)

Alla behöver träna inför seriestarten, spelare, funktionärer och självklart även domarna.
Även en domare kan vara ringrostig och behöva träna in bedömningsnivån och liksom kalibrera känsligheten för när armen som signalerar avaktande utvisning skall sträckas upp i luften.

Bildtext: Boga på g


Känsligheten i domare Noords arm var under gårdagen inställd på en mycket finkänslig nivå, det verkade som att han kände av när någon tittade elakt på någon annan och armen ställde sig i givakt direkt..

Jag överdriver lite, men jag tycker inte att det var en speciellt ful match igår (även om det viftades lite ovarsamt med stickorna ibland) trots det så hittade den randige rättsskiparen utvisning i parti och minut.

Nog om domarens nivå, även om den påverkade matchen i mycket hög grad.

Spelet kom således att handla om massor av PP och BP för både lagen.
Spelet i PP vanns solklart av gästande Lindlöven, de bjöd på ett högre pucktempo och verkade ha mer klart för sig med positioner och rörelsemönster. Boga-gänget hade förtvivlat svårt att ens ta sig in i uppställt PP och när de väl kom in i anfallszon så blev de alltför stillastående tyvärr. (Daniel Lindström avslutade dock med en fin rökare rätt upp vänstra klykan i PP)

Spelet i BP vanns definitivt av hemmalaget då man återigen lyckades döda spel 3 mot 5 i nästan 4 minuter utan att behöva skrapa trissan ur egen kasse. Starkt!

Arbogas målvaktsspel höll denna match en lägre nivå än i matchen mot Huddinge, det såg väl enkelt ut ett par tillfällen när gästerna nätade men å andra sidan det verkde som att gästernas nr 10 Tom Nordin hade ställt in siktet perfekt .
(mannen nätade tre gånger i mittenperren)

Flera av Boga-lagets mer självskrivna lirare ställdes åt sidan till denna matchen, och detta för att andra skulle få mer istid så att lagledningen skulle se mer av de som fortfarande lirar på ett så kallat try-out.

Vet inte vad lagledningen fick ut av matchen men ingen av de nya gjorde bort sig även om det blev svårspelat med alla ständiga utvisningar.

Lindlöven kom till spel med fyra femmor och rullade runt på dessa under större delen av matchen, det var bara när det hettade till och när man såg att man kunde vinna som laget coachades lite hårdare. Stora delar av matchen såg gästerna lite vassare ut, lite rappare i skridskoåkningen och de hade en bättre lösning på att ta sig igenom mittzon än hemmalaget.

Resultatet i denna träningsmatch var dock av mindre betydelse, även om det alltid är skönast att vinna.

(Nye Wallén var tänkt att vara med men meddelade precis före match att han var sjuk)

Ny träningsmatch mot Vita Hästen nu på onsdag i Sparbanken Arena igen.
Vilket lag mönstrar Gyllenhammar då? Åk dit och kolla.

Samarbete mellan Kumla Black Bulls och Bofors "Lodjura" IK

Samarbetet dessa klubbar emellan betyder betydande spelartapp för Karlskoga HC


Snott från Kumlas hemsida:

Samarbetet mellan Kumla Hockey och Bofors IK som det ryktats om ett tag är nu verklighet.
Vad detta på sikt kommer att innebära är i dagsläget svårt att säga men båda föreningarna är mycket nöjda med att vi tagit ett första steg till ett samarbete, som både vi i Kumla Hockey och Bofors tror att vi kommer att ha stor nytta av.
Det första konkreta av detta samarbete är att fyra mycket talangfulla hockeyspelare från Karlskoga kommer att spela för Kumla Hockey kommande säsong (detta gäller hela säsongen, alltså inget "hattande" fram och tillbaka).
Spelarna det handlar om är:

Dennis Sätterman -89, En klok och spelskicklig center som förra försäsongen var med BIK´s A-lag. Han har efter detta utvecklats ytterligare och som många vet har bla. Örebro ryckt i honom till kommande säsong.(eliteprospects)

Joakim Eriksson -89, Forward. Mycket bra skridskoåkare som är blixtsnabb de första skären och har ett fantastiskt handledsskott. Joakim har redan hunnit prova på allsvenskt spel i Bofors, där han gjort 14 seriematcher.(eliteprospects)

Carl Berglund -89, Forward. Yngre bror till Christian Berglund, på många sätt påminner han om sin bror på isen. Carl är inte så stor men är orädd och frejdig, ett riktigt energiknippe på isen. Övrigt att nämna om Carl är att han för ungefär en vecka sedan var med i det svenska landslag som tog VM-guld i inlines hockey. (eliteprospects)

Jacob Bengtzén -89 Målvakt. Vältränad målvakt som verkligen brinner för ishockeyn, stor utvecklingpotential.(eliteprospects)

En sak som alla spelarna har gemensamt är att de verkligen "brinner" för hockeyn och vill ta ytterligare steg i sin utveckling som hockeyspelare, och för detta känner de alla att Kumla med de fina förutsättningarna som finns på och "runt" isen är ett mycket bra ställe att lyckas med detta.
Kumla Hockey hälsar alla fyra hjärtligt välkomna och hoppas och tror att de ska trivas!Falken kommenterar:
Coolt med samarbete, och det kan säkert bli en spännande säsong för Charleswoodpöjkera..  Det är dock ett jättetapp för Karlskoga HC eftersom Sättermann och Berglund låg bakom det mesta i offensiv väg för sitt lag.

Karlskoga flyers har dock inte legat på latsidan när det gäller att värva, massor med nya ansikten har funnits med på träning och ett gäng av dem har nu signats för Karlskogaklubben.
Så här ser det ut med nyförvärven: 11 nya, inklusive 7 stycken från Bofors IKs J18-lag
Så här ser det ut med tappet: 10 st, inklusive de ovanstående plus Fokin och M Herou som gått till Linden och icke att förglömma V Jangetorp (målisen) som skall lira med Örebro Vipers J20

Ny tränare i Kga till denna säsong
har de också ordnat med, en Karlskogapöjk vid namn Ulf Eriksson tar hand om laget i år. Han har di snott från ärkerivalen Kristinehamns HT så dessa derbybataljer lär väl inte hålla en lägre temperatur än vad de gjorde förra säsongen... eller nåt

Vad ska man nu tro om Karlskogas slagstyrka till denna säsong? Well, det är ett ungt och säkert hungrigt gäng hockeykrigare som kommer att vara en svår nöt att knäcka för många lag men jag skulle tippa att de är lite svagare i år, det är jag rätt säker på... men det kan räcka långt ändå.

Lagen i div 2 Västra b, säsongen 08/09

 

Ger mig på ett ytterst anspråkslöst analyserande och funderande av och över de lag som tillsammans bildar denna säsongs div 2 Västra b

 


Grums IK
Satsningen att komma tillbaka till div 1efter bara en säsong gick inte hem, man blev bara 3:a i kvalet. Hur blir det i år? Tror nog att luften gått ur lite men lagbygget pågår enligt hemsidan.
"Bomben" är tydligen kvar, ni vet den där osannolikt lille kvicke målkungen (35 mål och 25 ass förra säss).
Ryktades om att han fick 25 papp i månaden av klubben förra säsongen, saftigt för spel i div 2 om det är sant.

Grums kommer dessutom att mönstra sitt J18-lag (som gick mycket bra förra säsongen) och nytt för i år även ett J20-lag. Jag tror att den satsningen betyder att man absolut måste lita till nyförvärv utifrån för att förstärka A-laget. De bästa junisarna kommer inte att orka spel i flera lag, tror jag.

 

Hammarö HC
Sällan har ett lag fått så mycket råstryk som Hammarö HC fick i deras förra säsong i div 1.
40 - 205, alltså minus 165 i målskillnad ! På 27 matcher blir det i snitt ca 1,5 gjorda mål och 7,5 insläppta mål per match. 26 torsk och 1 vinst på hela säsongen. SUPERTUNGT!

I dagsläget så mönstrar Hammarö HC ett mycket ungt lag till denna säsong. Åldermannen är född 1986, resten är yngre.

Det kan säkert vara ett bra lag men jag tror inte på en placering topp-3, knappast ens topp-5. (Återstår förstås att se om de kommer med några vassa sena nyförvärv)


Karlskoga HC
"Charleswood"gjorde en mycket stark säsong när de, tillsammans med bl a Grums, kvalificerade sig för kvalspel till div 1.
Skulle säga att Karlskogingarna var seriens (div 2 V B) mest vältränade lag eftersom de verkade bli bättre ju längre säsongen led. Tyvärr så räckte det ändå inte till i kvalet då man slutade sist med 1 vunnen, 2 oavgjorda och 3 förluster. Främst Ulricehamn och Mjölby blev allt för svåra nötter att knäcka (Mjölby nu förstärkt med Linus Berg denna säsong)

Återkommer med mer info om KGA (Maxim Fokin (med starka 25+ i +/- statistiken förra säss) spelar i Linden detta år och kommer alltså att bli tunnlad av bl a Jonte Berg)

 

Kils AIK
Kil har tappat någon lirare men mest fyllt på med några nya. Vet inte mycket mer om dem men jag tror att de även denna säsong blir giftiga. Oerhört starkt att gå upp från div3 och sedan bjuda på en sån kanonsäsong som de gjorde förra säsongen. Inget säger att de inte kommer ännu starkare detta år. Ett lag för topp-3 känns det som.

 

Säffle HC
Nykomlingar från div3, vet inte mycket om dem mer än att de har en ny tränare denna säsong och att de vill satsa på sina egna förmågor. Tippar att de hamnar under strecket, det nedersta alltså.

 

Forshaga IF
Forshaga har värvat lite från Hammarö, och plockat upp lite egna junisar till detta år. Än kan förstås en del hända på värvningsfronten. . Coachen Peter Ottosson är förstås tyngsta namnet i laget.
Jag tror FIF kan vara ett lag för topp-5 men inte mer.

 

Arvika HC
Ny tränare till denna säsong (tappar då i mina ögon en mycket bra tränare och matchcoach (Urban Lang)men den nye kanske också är bra).
2 Nyförvärv från Sunne (div 1) en forward och en back. Ett gäng lämnar laget, för spel i andra klubbar och studier bl a. AHC har ännu inte lyckats hitta ett jobb åt Tom Inkinen (duktigt finne som var med ett tag förra året) Kan de få jobb till honom så hoppas de kunna få med honom hela säsongen. Arvika kommer att vara bra även i år, troligtvis kommer de att sakna stabiliteten för att kunna blanda sig i topp-3 men i topp-5 kan de hamna.

 

Viking HC
Tyckte verkligen att det räckte med värmlandslag i denna serie men Viking är med iaf. Köpte till sig spelare i slutet på förra säsongen för att ta sig upp. De lyckades inte i kvalet men fick en plats ändå tillslut. Minst 4 nyförvärv till detta år, 4 från Munkfors (div1). Tror tyvärr att de kan bli jobbiga, iaf på hemmaplan, men jag hoppas de hamnar under strecket, det nedersta alltså.

 

Åmåls SK
Alltid tuffa att möta, så även denna säsong. Vet inte mycket om lagbygget och nyförvärv men de verkar ha några nya och då bl a ett par finnar. Topp-5 troligtvis.

 

Kristinehamns HT
Vet ingenting om Lusaskens HT som det är nu, kanske har de kvar förra årets lag och då kan de en bra kväll spöa vilket gäng som helst och en mindre bra kväll torska mot vem som helst. Klarar inte topp-5 men strax under.

 

Nor IK
Ännu ett värmlandslag som det är svårt att veta något om. Ny hemsida förvisso men där finns ingen information så det är ju lika kasst som gamla hemsidan. Sannolikt så fortsätter dock även detta värmlandsgäng att värva/tappa spelare från/till grannkommunerna. Laget från förra året går väl att jämföra med Kristinehamn, även de kunde vinna mot vem som helst och förlora mot vem som helst. Ett mittenlag, kanske 8-9.

 

IFK Hallsberg
Navvies verkar vilja bryta traditionen att tvingas kvala sig kvar i div2 (som de gjort i snart "hundra år")
Detta eftersom de gjort klart med 3 nyförvärv från Kumla (div1) i form av en back och två forwards. En ny keeper från Lindlöven ansluter också. Inte konstigt att de värvar en ny målis eftersom det var deras absolut svagaste position förra sässen.

Det räcker ju inte med dessa nyförvärv men troligen är de lite starkare denna säsong eftersom Navvies även har ett samarbete med Örebro och kanske får lite spelare därifrån. Tim Rivest tränar A-laget denna säsong.
Mycket svårtippade men jag gissar att de kan fightas om plats 6-8.

Köping Hockey
De blå galtarna känns i år tyvärr som ett något svagare lag än förra året, om inget nytt tillkommer. Ny tränare kan förvisso hjälpa till något men spelarmaterialet som det är nu imponerar desvärre inte . Laget behöver rutin och spetskompetens framförallt i försvarsspelet och där verkar inget ha hänt till denna säsongen. Javeblad, vill han och orkar han? Danne Larsson, vill han och orkar han? Träningsdosen hos de äldre lirarna har väl inte varit så stor om jag är rätt underrättad. Ingen kritik från min sida ang det, familj och annat tar också tid speciellt med en ny liten knodd..

 

Den nye född -77 har jag dålig koll på, kanske kan han tillföra nyttigheter till laget.
Ahlm som hade en try out med Boga kommer att lira med KHC, detsamma gäller troligtvis för Sätterman (även om han aldrig började att träna med Boga)
Karlsson (Robin) är fortfarande med och fightas om en plats i Boga, vilket troligtvis blir oerhört tufft men om det inte blir Boga så blir det KHC. Karlsson och Sätterman producerade många poäng för KHC förra säsongen, toppduon, så självklart är det mer än välkommet att de lirar med the blue boars även i år.
Lille Eek lirar också med Boga nu men jag vet inte om det blir juniorspel med Boga eller om det blir KHC för hans del.

Om laget kan få till den enorma vilja och moralen som man visade upp första halvan av förra säsongen, och om de yngre lirarna har lyckats lägga på sig lite mer muskler så kan det bli en upprepning av förra säsongen men att blanda sig in i topp-5 verkar väl tufft. Go KHC!!

 

Fagersta AIK
Brukslaget hade en hög målsättning förra säsongen, man tänkte vinna och ta sig till div 1. Alla vet hur det gick. Till denna säsong så har man ny tränare, så mycket mer vet jag inte eftersom jag inte läser Fagerstaposten.
Blir troligtvis tuffa att möta i Fagerliden och kanske kan de var jämnare i år, i såfall blir det straxt under topp-5.

 

Kungsörs IK
Först och främst så har KIK förlorat sin störste kämpe och eldsjäl. KIKs ordförande Sölwe Westlund har efter en tids sjukdom avlidit. Sölwe var en mycket trevlig och ytterst sympatisk person med ett stort och varmt hjärta för klubben och de männsikor han mötte, gammal som ung. Sölwes arbete för KIK, ordförande, speaker och allt däremellan, går inte att överskatta.
Sölwe kan inte ersättas och kommer därför att saknas och sörjas djupt.


Laget KIK, som även denna säsong leds av Pontus Brolin, fick ett erbjudande om att spela i div2 denna säsong trots att man stortorskade i kvalspelet. Efter en kort tids funderande så valde man att tacka ja och att anta utmaningen.
Enligt rykten så kommer man kunna behålla i stort sett samma lag, plus ett par nyförvärv. Mer om detta kommer
inom kort.

 

Det roligaste med KIKs medverkan i div2 är utan tvekan derbybataljerna mot ärkerivalen KHC, sen vet jag inte om det blir något annat kul för KIK. Jag tror att man får oerhört tufft att hålla sig kvar i år (om man inte lyckas bra med värvningarna förstås) Go KIK!

 

Ger mig inte på något slutgiltligt tabelltips, det måste vänta ett tag tills trupperna är spikade och några träningsmatcher är avklarade

Hockey är kul och snart är det dax igen!


IFK Bogas första träningsmatch för säsongen slutade med vinst!

Boga boys åkte på torsdagseftermiddagen till Björkängshallen i Huddinge för att spela säsongens första träningsmatch mot just  allsvenska Huddinge.

1:a p:

Mål: 0 - 0
Skott: 5 - 3
Utv: 3 x 2 min för båda lagen.

Huddinge börjar piggast och Boga får inte komma ner i anfallszon de 4 första minutrarna, dels beroende på en tidig utvisning på "Semlan" Semjonovs. Spelet jämnar ut sig från minut 6 och lagen byter småchanser men utan att något resulterar.

2:a p:
Mål: 1 - 2
Skott: 12 - 7
Utv: 2 x 2 min för båda lagen

Boga boys startar bra i mittenperren, eller bra och bra men iaf piggare än i första periodens inledning.
Det är 3:e linen i IFK som öppnar upp målfabrikationen exakt då matchuret visar 08:00. Mål genom nr 24 Jens Johansson som klipper till med en rapp handledare otagbart för hemmakeepern. Assisterare är nr 20 Robin Karlsson och nr 27 Robin Englund

Efter 11:37 så rasslar det igen men denna gången får hemmalaget jubla när deras nr 4 Jimmy Wendel kommer runt bakom kassen och petar in en backhand mellan första stolpen och Bogakeeperns benskydd (som för kvällen är nr 43 Jimmy Karlsson)

Boga boys krånglar till det för sig efter ca 13 minuter då både nr 17 Martin Franzén och nr 3 Martin Lind förpassas till botbänken efter oschysstheter enligt den randige rättsskiparens uppfattning.
Detta boxplay klarar man dock av på ett föredömligt sätt, och då inte minst efter en kalasräddning av Bogakeepern Jimmy Karlsson och en hel del uppoffrande spel från de tre tappra som IFK tilläts ha på isen under de två hemska minutrarna.

Efter 16 minuter så får Boga spela PP, men det vill sig inte alls.. Precis som i första perioden så märks de något sega benen med 3-4 minuter kvar till paus och farten vill inte infinna sig och oförmågan att ta sig igenom mittzon med fart gör att det resulterar i noll skott på mål trots en man mer på isen.

Bättre då 5 mot 5, som efter 19:04 då Bogas 3:e line återigen står för nätrasslet. Det är nr 7 Andreas Näsman som får på en riktig rökare från blå, nåja så mycket rök åstadkom nu inte skottet men trissan trillade in och IFK tog ledningen igen. Assisterade till målet gjorde nr 20 Robin Karlsson.

3:e p:
Mål: 1 - 1
Skott: 11 - 6
Utv: 1 x 2 min  för Huddinge och 2 x 2 min för Boga.

Efter 3 minuter av slutronden så får IFK spela pp, men det blev inget av det. Hög forechecking från Huddinge ställer till det och hemmalaget vinner skotten under Bogas pp.

Huddinge har en bra period och kan tillslut sätta kvitteringspucken till 2 - 2 efter 7:17.
Detta mål får tuppkammen att växa på hemmalaget men det resulterar mest i soloraider från "Linus Klasenwannabes" eller nåt. Väldigt ung trupp hos hemmalaget, bra fart men ganska naivt spel denna första träningsmatch. Hur ska det gå mot Leksand, Malmö, Mora osv? Det fattades sannolikt några lirare hos hemmalaget och troligtvis kommer de att bjuda på en tuffare fight i returmötet den sista augusti i Sparbanken arena i Arboga.

Firma Semjonovs
, Berg och Nooni presenterar sig efter 09:52 då de producerar Bogas 3:e mål för kvällen. "Semlan" visar att målsinnet är i fin form när han på ett direktskott på pass från nr 12 Jonte Berg placerar pucken i nät bakom hemmakeepern.

Med drygt 3 minuter kvar på matchuret så hittar den randige 2 utvisningar i tät följd och båda hos gästande IFK. Kändes lite kinkigt men det var bara att hacka i sig och spela 3 mot 5 för Boga boys. Detta gör man återigen mycket bra när man  visar upp ett mycket uppoffrande spel som gör att Huddinge har mycket svårt att ens komma till skott.

Huddinge tar en timeout med knappa minuten kvar och tar ut målvakten i ett sista försök att utjämna men det lyckas inte.

Det var en ganska typisk första träningsmatch. Matchtempo är alltid högre än träningstempo och det kostade på i ben och skallar i 3-4 minuter från slut av respektive periodpaus. Att få se ett effektivt powerplay är  inget man ska förvänta sig i de första träningsmatcherna och det fick vi inte heller, men boxplay var riktigt bra och då tänker jag främs på Boga som fick spela 3 mot 5 vid två tillfällen utan att kapitulera. Starkt!

Bogakeepern Karlsson skötte sin uppgift mycket bra och tycktes sprida ett lugn i laget med sin stabila och trygga insats.

Nr 7 Näsman fick ett skott i ansiktet i slutperioden, jag tror det tog på överläppen, och blodvite uppstod. Jag vet inte hur det gick men jag antar att det blev några stygn. Hoppas att tänderna klarade sig.


Kul med vinst i första träningsmatchen, alltid roligare att vinna förstås. 
Lagbygget är i full gång, återstår att se hur det går vidare när nu den andre kanadicken, Jesse Boucher, och Michael Wallén ansluter från 1 sept.

Träningsmatchen som var planerad till nu på söndag mot Västervik är tyvärr inställd så nästa match är i dagsläget den mot Lindlöven den 24/8.


Hockeypulsen har ökat och nu blir det bara bättre och bättre..


RSS 2.0