SSK och mer eller mindre desperation..

Mitt lag är SSK, har alltid varit så..
När man blev så pass gammal att man började intressera sig för hockey, så var många stackars barn indoktrinerade så till den milda grad att alla andra höll på Leksand eller Brynäs..någon på Djurgården och ett par på AIK..

För mig blev det SSK, vet inte varför..egentligen. Farsan har aldrig varit så intresserad av sport..så kanske berodde det på att jag hade ett gäng kusiner i kringelstaden..och jag tror att den äldste av dem var SSK:are..
Så kan det  ha varit.

Nu slits man ju mellan hopp och förtvivlan när det gäller SSK.. Jag vet inte om man orkar med en sväng ner i allsvenskan igen..så kvalseriens blotta existens gör att man får ont i ryggen..

Nu vann SSK mot Luleå hemma senast, men jag tror att SSK har världsrekord i uddamålsförluster, och förmodligen är världsbäst på att inte vinna i OT.. 

Calle Johansson ironiserade på Canal+ igår kväll och pratade om SSK:s match som ännu en "målorgie"..
Näst tätast (HV71 har släppt in 1 mål mindre) bakåt i Sverige men sämst framåt..så det är ingen tvekan om vad som står högst upp på inköpslistan hos SSK:s sportchef.

Expertutlåtanden
TV och radios hockeyexperter förväntas leverera uttömmande och snitsiga analyser och kommentarer på beställning och det är inte alltid som de lyckas..

LG Jansson, på radiosporten,var med och kommenterade SSK:s senaste match, tillsammans med Mats Strandberg.
Strandberg ville ha ett expertutlåtande från Jansson angående matchen de bevittnade,
som just då hade resultatet 1-0:
Strandberg: "-Du LG, vad kan man säga om matchen så här långt tycker du?
LG Jansson:"- Jo, det är ju väldigt målsnålt tycker jag"

I första periodpausen så ville Strandberg ha ytterligare ett expertutlåtande från LG:
Strandberg:"-Du Jansson, kan man säga något redan nu, och sia om slutresultaten i kvällens matcher?"
LG Jansson: "- Jo, jag tycker att om målvakterna i de lagen som leder bara kan täppa till bakåt så har man stora chanser att ta hem det ikväll"

Tur att Sveriges radio har hittat en sån klippa till expert, annars hade man ju inte lärt sig något alls om hockey när man lyssnade på radiosporten.  =)

Nåväl, LG Jansson hör till en av mina favoriter men då behöver han kanske ha sin sidekick Lasse Grankvist (BÄST) vid sin sida för att få upp ångan.

SSK-LHC: Hatobjektet Linköping gästar AXA-sports center. SSK vinner!
HV71-SSK: Tuff match men.. SSK vinner!
SSK-Modo: Ännu en tuff match men.. 1-0!
Frölunda-SSK: 1-7 !

Det bör räcka till slutspel!Hoppsan KIK.. 3 - 10 i play off 2 match 2!!

Torsk i play off 2 med 5 -16, såg inte matchen, men KIK som skulle hämta upp 4 mål och helst vinna med 5, förlorade istället med 7..!! Det är inget annat än ren utklassning...faktiskt, och det hade jag ju inte väntat mig.

Att det kunde/skulle bli riktigt tufft, jodå det hade ju varit täta matcher där KIK med t o m lite tur lyckats vinna två bortamöten i Surahallen, och vinna ganska enkelt i Actahallen.. men 5 - 16 anande jag inte..no no

Vet inte om det fattades ordinarie folk.. Hammarlund spelade väl "viktig" träningsmatch i fotboll istället för att spela första matchen men annars verkar laget ha haft tillgång till de flesta och bästa..

Snopet, att vinna div3 med hyfsad pondus också men bli så fullständigt mosade i play off... Vad gjordes i "pausen" mellan färdigspelad serie och play off 2 ?

Att åka till Guldsmedshyttan utan att vilja vinna och behålla en vinnande trend kan ha varit årets taktiska fetmiss.

Men, to be honest..
är det ändå inte bäst med ett år till i div3 KIK..!?
Säsongen som gått har ändå varit ett gigantiskt lyckopiller jämfört med  katastrofåren med katastrocoachningen..

Några junisar får växa till sig och kliva fram och fylla ut A-lagsdressarna lite till, och vem vet vilka fler som vill hjälpa till nästa år..
Haglind, Nylander, Eklund, Hammarlund, Berg, Waern och några till.. Vad vill dessa herrar göra ?
Har Brolin förlängt med KIK?

Silly season
Om inte IFK Boga har fått upp intresset för Per Berg så tycker jag att de skall röntga skallen eller lägga ner verksamheten asap.. den killen platsar i förstalinan hos Arbogalaget utan snack.. Vill han så platsar han.

Nu kan det hända mycket under några veckor, hur tänker Boga, vad vill KHC...  !? Spännande.

KIK - HK Sura i play off 2, match 2

HK Sura gästar Actahallen ikväll och siktar naturligtvis på att återvända till Surahammar som vinnare av även play off 2.

Med 6-2 från första matchen så har man goda möjligheter att lyckas med sin målsättning, men hemmalaget Kungsörs IK kommer naturligtvis att försöka allt man kan för att snuva Sura.

Hur kommer det att gå? Well, som Kungsörare så hoppas jag naturligtvis på KIK men magkänslan säger att det blir riktigt svårt för den röda maskinen ikväll

 Vinner kanske man gör, men att hämta upp 4 måls försprång blir inte lätt. Det är ett par mål för mycket tyvärr.

Jag tippar ändå oftas med hjärtat så jag satsar på 5 - 0 eller 6 - 1 eller 7 - 2 till KIK =)

GO KIK !!!

IFK Arboga - Vita hästen: 3 - 4 efter OT

Tyvärr Boga, 1 pinne är bättre än ingen pinne men gästerna från Norrping snodde bonuspoängen i OT inför 1276 åskådare i Sparbanken Arena.

0-1,1-0,2-2 och 0-1 blev periodresultaten, alltså totalt 3-4.
Sista matchen borta mot Valbo blir nu "betydelselös", iaf för Bogalaget.

Målskyttar sökes!
Med 34 pyttsar så är Arboga näst sämst i Allettan mellan, man sätter bara 8,41% av alla skott och det är hela 3 procent sämre än de tre topplagen.

Bohman har gjort sin plikt minst sagt, och är nu inför sista matchen på en andra plats i räddningsprocent (91,54) men tyvärr får han lite för svagt stöd och tvingas ligga på femte plats i statistiken som räknar insläppta mål per match (2,92)

Ska bli spännande att se hur Boga tänker sig bygga laget inför nästa säsong.

Go Boga!

Torsk i säsongens sista seriematch för KHC

Tyvärr, men säsongen slutar i moll och KHC förpassas ännu längre ner i tabellen.

KHC slutar på plats 9 efter sin förlust borta mot Hallsberg Navvies med 2-1, samtidigt som Arvika vann hemma mot Kils AIK.

Länge var KHC med högt uppe i tabellen, och hade goda chanser att konkurrera om en kvalplats till div1.
Det hade ärligt talat varit att ta en alltför stor tugga, men det var kul så länge det varade.

En plats i topp-5 känns mer realistisk och det är nog vad KHC skulle ha mäktat med om man inte drabbats av ett gäng skador och sjukdom som dränerade laget på energi och kompetens.

Hursomhelst så visade KHC i många matcher att det finns en härlig mängd talang och energi i laget.

Ska återkomma till det när jag funderat lite till.

Sura HK - Kungsörs IK: 6 - 2 i första mötet i play off 2

Torsk för KIK borta i Surahallen ikväll, och Sura HK har kopplat greppet om kvalplatsen till div2.

Återstår att se om Brolins mannar kan vinna hemma i Actahallen i returen på tisdag kväll. Det gäller inte bara att vinna, KIK måste vinna med 5 måls överläge för att stå som slutsegrare, och det kan bli riktigt tufft det.

Frågan är om uppgiften inte är KIK övermäktig, det känns onekligen svettigt eftersom Sura nu kan välja att spela snålt och defensivt.
Det är inte självklart att Sura väljer att spela på resultatet från nedsläpp, men det skulle förvåna om man inte valde en starkt defensiv spelplan i grunden.

Kan KIK låsa upp Suradefensiven eller har tåget gått nu?

KHC J20 vann "seriefinalen" borta mot Sura med 1 - 2

Kvalspel till J20-elit hägrar nu, men först skall KHC se till att vinna hemma mot Felling/Frövi på lördag, den 1/3 kl 13 i Köpings ishall.

Sura mönstrade visst ett,på det berömda pappret, riktigt vasst lag men uppträdde ganska blekt för att vara "vassa" så att säga.

Inget är klart men om och när det blir klart så blir det ännu mera kul hockey.

Hörde att keeper Gustavsson vred till foten tidigt i matchen mot Sura och tvingades utgå. Hoppas att det ordnar sig med foten fort.

Sura HK vann play off 1, och tar emot Kungsörs IK på söndag i play off 2.

Sura HK mot Kungsörs IK i play off 2
Med hemmavinst i första matchen, 5 - 4, i bagaget så åkte Sura HK  till Skultuna för andra mötet i play off 1.

Där blev det aldrig något snack, Skultuna IS kunde inte hindra Sura HK från att vinna igen, och det med hela 7 - 2.

Det förvånade mig lite, jag hade tippat Skultuna IS som vinnare efter två matcher men Sura HK kunde och visste annorlunda.

Hur har nu KIK förberett sig under sitt matchuppehåll? Finns alla lirare tillgängliga och friska?
Det har varit ett par riktigt tuffa fighter lagen emellan när de spelat i Surahallen, en uddamålsseger för KIK och en oavgjord match (båda matcherna hade dock Sura HK ett stort skottövertag) men hemma i Actahallen så vann KIK ganska lätt med 7 - 3.

Ska bli ruskigt spännade att följa dessa matcher, en i morgon söndag i Surahallen kl 17 och en på tisdag i Actahallen kl 19.

GO KIK!!

KHC mot KGA

image9

Skulle vara lätt att skylla på den randige efter fredagskvällens KHCmosning... 1 - 10 !!!!
Och inte gjorde Blunden, el vad han hette, och hans kollega Blindell nån stormatch prexis men bilden är med mest för att den är kul

KHC Karlskoga var bättre på allt och vann enkelt, efter en bra start av KHC Köping i första perren..
Efter 37 sekunder av 2ndra så är KGA i ledning, man är helt enkelt mycket starkare vid tek och vet precis vad man ska göra, det var ren klasskillnad och där gick tåget.

Det är något som KHC absolut måste komma till rätta med, och visst beror det till viss del på bristande rutin och lite för tunna muskler att man blir så fullständigt avklädda vid tek i försvarszon men mycket handlar om skolning också, att man måste få lära sig vilken uppgift man har och hur man skall utföra uppgiften. Det ser inte ut som att den skolningen riktigt finns tyvärr.

KHC förlorar teknikningsmatchen med ca 25 - 60 och det speglar väldigt mycket av matchen.
Jag räknar till minst 5 mål i baken som kommer till som mer eller mindre en direkt följd av förlorad tek i egen zon.

I vissa lägen är det viktigare än andra lägen att vinna en tek, men i de flesta lägen är det viktigast att inte förlora en tek. Flummigt!?
Nja, men jag menar att i egen försvarszon med en gubbe mindre t ex så bör du ha en taktik för att inte förlora hellre än att vinna teken. När pucken släpps så måste alla ha helt klart för sig vad som skall göras och eliminera alla möjligheter för motståndaren att få kontroll över pucken. Låsa klubbor, screena bort motståndare och skapa utrymme för en medspelare med uppgift att skicka ut pucken ur zon.

Ska inte skriva ett nytt referat till matchen, det räcker med det som nu finns på KHCs hemsida, men jag kan inte låta bli att kommentera den lite för stora "tuppfightsvillighet" som gästande KHC Karlskoga visade upp. Enligt vad man kan hitta i flera matchreferat på KHC Karlskogas hemsida så är man medvetna om sitt "problem", att man hamnar i utvisningsbåset väl mycket i onödan.
Nu var det inte så förskräckligt mycket sånt i denna matchen, Köping har mest minuter på botbänken (men då är en 10-minutare inräknad, annars skulle det vara 14 lika i minuter tror jag typ) men om KHC Karlskoga tänker sig vara framgångsrika i kvalet mot betydligt tuffare motstånd så måste man tämja den värsta adrenalinstinnheten, annars kommer det att kosta dyrt.

Jag skulle gärna se att KHC Karlskoga går upp, och då ska jag väl erkänna att den största orsaken till det är att vi slipper möta dem igen i nästa säsong  ;)

Så lycka till Charleswood HC!

KHC - KHC ikväll

KHC Karlskoga kommer ikväll , fredag 22/2, med full supporterbuss och ett laddat lag.
Vinst är nästan ett måste för gästerna om det inte ska bli onödigt spännande i sista matchen hemma mot ärkefienden Kristinehamn.. Kils AIK utmanar om den sista kvalplatsen och matchar sin sista match mot Arvika (klart kontrakt i onsdags) i sista omgången. Det skiljer 1 pinne mellan lagen till Kgas fördel, exakt samma målskillnad +34, så detta är långt i från klart.. Mycket står på spel.

Kul med publiktryck, om det nu blir det.

KHC Köping spelar för hedern, för KHC-hjärtat och för att hockey är roligast när man vinner.

Sista hemmamatchen för säsongen borde dra lite publik en fredagskväll, man kan ju hoppas iaf.

Falken är där!

GO Köping!!

 

KHC J20 DM-kungar!!

Härligt med nytt DM-guld för KHC!!!

Grymt att se hur totalt utspelat VIK HK U var under långa stunder av matchen, 2 - 0 är oerhört smickrande för V-åsarna, 7-1 hade kanske ingen protesterat mot som slutresultat.

Det var länge sedan jag såg ett lag pressa i anfallszon så länge, det måste ha varit nästan 10 minuter oavbrutet spel i en zon. Bara nätrassel som saknades, för det var gammal klassisk ryssklass på spelet emellanåt från hemmalaget.

Gustafsson i hemmakassen är lugnet personifierat, otroligt hur stabilt killen agerar, imponerande!

STORT GRATTIS junisar från ett stolt fan!

Boga matchar 19:00 i kväll onsdag 20/2

IFK Arboga gästas av tabelljumbon Haninge, i kväll 19:00 i Sparbanken Arena.

Förra mötet lagen emellan, borta i Haninge, slutade med vinst för Boga med   0 - 3
Kvällens resultat måste bara bli vinst, inget annat är ens aktuellt att fundera på.

Fortsatt kvalspel är fortfarande teoretiskt möjligt för Boga, men jag är tyvärr rätt säker på att man spelade bort sina chanser när man torskade hemma mot Borlänge (3 - 4) och när man bara fick oavgjort hemma mot Mälarh/Bredäng (3 - 3)

Andra resultat måste gå Bogas väg samtidigt som Boga skall vinna mot Vita hästen hemma och mot Valbo borta, supertufft blir det.

Men kvällens match skall först avklaras förstås, och tillgång till fullt manskap med supertändning borde innebära att Boga vinner.

Just den där supertändningen verkar vara svår att få fram, många matcher startar Arbogalaget på hälarna och vaknar inte upp föränn i mittenronden. Varför!?

Som spelare så ansvarar du naturligtvis själv för hur du laddar och din mentala inställning, men en coach kan göra mycket för att få ett lag att tända till.

Hoppas tändingen finns i kväll.

Go Boga!!

Play off 1 i div3: Sura HK i knapp ledning efter första mötet

Sura HK vann första matchen i play off 1, hemma mot Skultuna IS.

5 - 4 (3-0,1-3,1-1) Skott:36-25 (11-5,12-12,13-8)

Sura HK dominerade kraftigt i första perioden, och trots 3-0 efter första perren så ska SIS tacka sin keeper för att det inte var ett par till i baken.

I mittenronden så kliver Skultuna på lite bättre i kroppsspelet och gör en mycket bättre insats totalt, vilket gör att man vinner andra perioden med 1 - 3.

Sen i sista perren så var Sura det något starkare laget igen vilket gjorde att SIS aldrig var riktigt nära att hämta upp Suras ledning.

Sura vinner på att man får utdelning när man ligger på i första perioden, 3 - 0 där visade sig bli matchavgörande.

Jag tror att Skultuna IS vinner play off 1, detta eftersom man har varit starkare än Sura HK denna säsong.
Sura har vunnit en match lagen emellan tidigare före denna play off, just med 5-4 hemma,  men i Skultuna har SIS vunnit med både 5 - 2 och 8 - 1. Det har varit jämna fighter länge i matcherna, så även matchen där slutresultatet tillslut blev 8 - 1.
Det är förvisso historia nu men magkänslan säger ändå SIS.

En viktig kugge i SIS maskineri är defensiven, främst Nicklas Ekstedt, SIS-keepern. Han är av den typen burväktare som kan stänga bakdörren och vara matchvinnare för sitt lag, lite ojämn och hafsig emellanåt men mycket viktig och nyttig för SIS totalt sett.

Jag tror SIS blir tillbakapressade av Sura HK i princip hela första perren på fredag, men försvarsspelet och Jerry Östman gör att SIS går till första pausvilan i ledning med 1-0, trots att man torskat skotten med 13-3.

Sen vinner SIS matchen med 6 - 4 och spelar play off 2 mot Kungsör IK på söndag den 24/2 i Actahallen i Kungsör.

Då vinner KIK, men det är en annan historia..


KAK-torsk på två håll i kväll =(

Boga torskade med 3 - 4 hemma mot Borlänge.. tungt!
KHC torskade med 3 - 6 hemma mot Faik..tungt!

Inget att spela för, mer än stoltheten, de matcher som är kvar..

Kunde inte se nån match eftersom jag hade en del att stå i på jobbet, så nån analys kan man ju inte ge sig på.
Bara att hoppas på det där med stoltheten, att det ska räcka för att man ska göra sitt bästa iaf.. både IFK och KHC.

Kga till kval
Verkar som att Kil spelade bort sina chanser till kvalspel ikväll, torsk borta mot Kristinehamn,...för jag tror inte Karlskoga tappar det försprång de har nu, de vinner borta mot Forshaga på fredag och då har de 3 p +

Risken för Grums är att det blir Kga som spelar bort dem i kvalspelet, jag skulle inte bli speciellt förvånad iaf.

KHC,Köping har nu 3 matcher kvar...och om, hemska tanke, Navvies skulle vinna sina 3 matcher samtidigt som KHC torskar sina 3.. så kan det bli en målskillnadsaffär om KHC ska klara sig från kvalspel eller ej..  men då ska Navvies ösa in mål och vinna borta mot Kga och borta mot Kil och hemma mot KHC... Känns lite svårt,

Hur som helst så måste isf även Arvika ha fler pinnar än KHC för att kvalspöket ska skrämma oss.. Jag tror inte att det rent hypotetiskt och teoretiskt möjliga kommer att inträffa, men att det ens finns en teoretisk risk att KHC ska ramla under strecket är någor man inte skulle ha ens drömt mardrömmar om före jul...

Vad hände KHC-boys!?
Vissa saker är uppenbara, såsom frånvaro av viktiga spelare men det är defintivt inte hela svaret.
Soppatorsk mentalt och fysiskt !?

Frågan skall inte nonchaleras, inte nu när en säsong att vara helnöjd med ser ut att bli en säsong att inte vara så nöjd med alls.. Allt går att göra bättre nästa säsong, t o m det som var bra..men då måste man ju först veta vad som falerade..
Jag tror att lagledning och de styrande i KHC kommer att hitta svaren, och jag tror att KHC har stora möjligheter att blir ruskigt jobbiga att möta kommande säsong...  Gör om, gör rätt !

Hockey måste vara kul, annars är det inte hockey!

KHC - Faik, het derbyfight i kväll, i en ishall nära dig!

Missar matchen själv tyvärr.. fast på jobbet.. =(

Tufft blir det, med tanke på frånvarolistan...men hoppet lever.

Faik har inte mycket att spela för, de behöver sannolikt inte oroa sig för nedre strecket... men derby är derby så lite heta känslor finns nog.. Och de som spelar hockey utan att vilja vinna är nog lätträknande..


GO KHC!!

Vilka spelar play off 1?

Tre lag på 33 poäng gör upp om de två platserna till play off 1.
Skultuna får nog räknas som klara för play off 1, med 73 + i målskillnad, om man nu gör sin plikt mot Hällefors borta. Känns inte som en jätteskräll om man klarar det lätt.
(8 - 0 i förra bortamötet, och 7-4 hemma)

Då återstår för Sura HK, 60 + i målskillnad, och HC Örnen, 57+ i målskillnad, att slåss om den tredje och sista play off platsen.

Sura HK matchar borta mot Sala och har tidigare vunnit båda mötena med 8 - 6 borta och 10 - 1 hemma.

HC Örnen matchar hemma mot Felling/Frövi och har tidigare vunnit båda mötena med 12 - 2 hemma och 3 - 1 borta.

Mitt tips går till HC Örnen, som alltså måste hämta upp 3 plusmål om Sura vinner mot Sala, som jag tror Sura gör.
Jag tror det blir en målskillnadsaffär som Örebrolaget vinner med 2+...typ

Snart är det slut.. OCH..Undrar om KIK vill/bör spela i div2 om det nu går hela vägen..!?

Eller, ja det är ju egentligen ett gäng matcher kvar, men med noll matcher i helgen, förutom LG Hockey Games, så är det tufft för en hockeynörd..

Tre kronor ja.... Torsk mot finnarna i Globen... trevligare kan man ha det en söndagseftermiddag i februari..

Längtar till hockey-VM.. i Kanada.. Coolt blir det..!

KAK-hockeyn blir intressant att följa fortsättningsvis, även om tåget gått för både IFK Boga och Blågrisarna... KIKs framfart ska man ju iaf följa.. Kan bli många spännande fighter om det vill sig väl.

Vill KIK spela i div2 nästa år? Jag tror de kan ta sig upp, så bra kan de spela när det vill sig.. frågan är vilket lag man har nästa säsong..!?

Förra säsongen vill ingen uppleva igen, rena själsliga hockeysjälvmordet, då är det bättre att fortsätta i div3 tills det växer upp en ny kull som kan fylla på i A-lagsdressarna..

Men om Haglind, Berg, Waern, Eklund, Hammarlund, Lundblad och Nylander vill fortsätta i KIK och div2 nästa år, om man nu når så långt, så finns det kanske möjligheter att jobba vidare med laget och att man kanske slipper åka ur direkt igen.. ENORMT MYCKET hänger dock på en kille som inte ens lirar... Pontus Brolin.

Skriv kontrakt med honom så är mycket redan klart.. Han har stor respekt från spelarna, och han är en mycket kapabel coach..

Nu äre sporten på tv.. Ska kolla Kallurs läckra häck...lopp

Seriesegrarna heter KIK!!

5 - 2 betyder den första segern mot HC Örnen och naturligtvis först och främst SERIESEGER !! 

2 - 2, jämnt och tight efter 2 perioder, men i sista ronden äger hemmalaget det mesta av spelet.
KIK får tidigt ett PP, som sen blir spel 5 mot 3 i 36 sekunder men Inget som man kan utnyttja tyvärr.

KIK spelar ettrigt och uppoffrande i defensiven och gör det trångt i mittzon och spelar enkelt i försvarszon.
HC Örnen tillåts alltså inte att skapa några speciellt vassa målchanser, men Harju i KIK-kassen får ändå briljera med några sköna Sportspegelräddningar när han från spagatställning plockar ett par hårda skott från blå.

Glädjen och energin i dagens KIK är härlig att se, som natt och dag är ett alldeles för svagt jämförande uttryck men det får ändå beskriva den enormt stora skillnaden mot förra säsongen.

"Jag älskar att vinna !!" sa coach Brolin före matchen, och det är ett klockrent uttalande inför en match från en coach.. Budskapet till laget var superladdat med positiv energi och skapade säkert rätt sorts tankebilder och känsla hos varje spelare inför matchen.

Mycket stod nämligen på spel, som sagt så hade man ännu inte lyckats  besegra gästerna från Örebrotrakten men om man skulle klara det så var också seriesegern bärgad.. Flera skäl till att det skulle kunna knyta sig prestationsmässigt.

Nu blev det tillslut en ganska komfortabel resa mot slutsignalen, efter att Nicke Källberg knäppte dit 3 - 2 och sedan när Per Berg får ut pucken ur försvarszon och kan lätta in trissan med en patenterad backhand i tom kasse till 4 - 2 (då har KIK en gubbe utvisad och HC Örnen har tagit ut målvakten för att spela 6 mot 4)
Samme Berg fixar slutresultatet till 5 - 2 när han stjäl pucken på anfallsblå och avslutar skoningslöst ensam med gästkeepern.

Vinsten innebär att KIK får en lite lättare väg i kvalspelet. Som seriesegrare så får man vila lite medan 2:an och 3:an matchar mot varandra ett par matcher för att sedan matcha mot KIK. Den som vinner den lilla serien får sedan kvala vidare..men det tar vi när det kommer.. KUL BLIR DET DOCK!!

Stort grattis till seriesegern KIK!!


Ett gemensamt J20-elitlag.. Hoppsan, det var inte dåligt!

Att KAK-klubbarna, och Felling, lyckats komma överens om att starta ett gemensamt J20-lag är en stor nyhet för hockeyn i Västmanland..och något som defenivt kan bidra mycket positivt till klubbarnas A-lagssatsningar.

Mitt största frågentecken i sammanhanget handlar om hur klubbarna ska kunna hålla sams?

Det är som upplagt för trubbel!

Ledningsfrågan är absolut viktigast, och det bästa vore om en gubbe från varje klubb bildade ledningsgrupp för laget och att man sedan gemensamt "värvar" en tränare, med gedigna kunskaper, som helst skall komma "utifrån".
Denna ledningsgrupp skall ha fullkomlig makt att tillsammans med tränaren sätta ihop laget, att välja vilka som skall spela var. När väl lagbygget är klart och seriespelet drar igång så måste också samma ledningsgrupp, tillsammans med respektive representationslags lagledning få ha ansvaret för vem som skall få chansen att testa i div3, div2, div1 och förhoppningsvis också i allsvenskan.

Rätt skött så kan detta bli en riktigt fin talangutvecklande satsning.
Att få spela där man utvecklas som bäst är få förunnat men nu kan det snart vara möjligt.

Största hotet mot denna satsning är prestige och missunsamhet.

Måtte sånt kunna hållas utanför detta fina initiativ.

GO KAK (felling oxå=)

KHC nere i rejäl brygga nu...och det sitter i skall´n en go bit avet..

Mental träning!

Kanske vore det nåt också!? Jag vet att det vore nåt, jag vet att det vore nåt riktigt bra.

Spelar ingen roll hur bra tränad du är kroppsligt, om inte skallen fattar hur bra du är eller vilken kapacitet du har så kommer du aldrig att nå din fulla potential.
Det sker bara när man spränger gränser, när man vågar tänka förbi hinder och när man vågar tro på att man kan nå längre än man gjort förut.

Det här gäller naturligtvis allt i livet, och inte minst då i sport och hockey t ex.

Just den där situationen i gårkväll när KHC leder med 4 - 3, pucken släpps och sista perren börjar.
44 effektiva sekunder senare så står det 4 - 5 på resultattavlan, 44 sekunder !! Vad hände?

Var KHT jättemycket bättre än KHC plötsligt ?

Absolut inte, men KHC hade en ledning att försvara och KHT en anledning att anfalla.

MENTALT!

Det här är något jag aldrig egentligen kommer att förstå, eller i allafall acceptera att det ska vara så.
Jag menar att jag på ett sätt förstår att man kan bli lite ängslig när man leder, för då har man 2 poäng i sin ägo som någon annan försöker att ta ifrån en, men det här är så basic så man borde inte behöva ramla ner i mentala fallgropar som denna. Med rätt mental träning så skulle man kunna undvika att ramla ner i mentala fallgropar, kanske inte helt men mycket mer sällan i allafall.

Man behöver prata igenom olika scenarior innan, så att man "känner igen" dem när de kommer och kan ta fram rätt fokus och rätt inställning för just det scenariot. Med några enkla ord och order så kan då coachen signalera vad som gäller och hela laget kalibreras i spelplanen och taktiken.

Vad var budskapet i KHCs omklädningsrum i pausen mellan 2:a och 3:e p?
 
Någon tycker kanske att det låter enklare än vad det är, men det är faktiskt ganska enkelt.

Det sker inte på en dag, men om man har med lite mental träning i varje träningstillfälle så växer det fram undan för undan.

Att identifera risken för hjärnspöken och energitjuvar, och att "döda" hjärnspöken och göra sig av med det som stjäl energi, det är vad det handlar om.
Ett hjärnspöke kan t ex vara när du leder matchen och helt plötsligt har något att förlora, risken finns att du blir orolig och ängslig och tappar enormt med energi till fel tankegångar. Du börjar tänka på att förlora, fast du så hett längtat efter att vinna, och självklart så påverkas ditt utförande av dina tankar.

Mind over matter.. "Han fick oss att tro på oss själva, att vi kunde vinna!"

Det här är nästan det enda en coach kan påverka under en match, man kan byta spelare och kasta om i femmorna iofs men det som påverkar allra mest är coachens kroppsspråk, mimik och hur coachen säger det han säger.

Ditt budskap, när du säger något, uppfattas till 70 % beroende på hur du säger det, och bara till 30% beroende på vad du säger.

Hur man säger något är alltså betydligt viktigare
än vad man säger. Det betyder naturligtvis inte att vad man säger rent faktamässigt är oviktigt men det betyder att man bör tänka på hur man kommunicerar ganska mycket mer än vad man kommunicerar.
En coach, t ex, kommunicerar hela tiden.. även när han inte gör det. Då är det kanske som allra mest påverkande.

En coach måste leda, och det är inte i första hand att reagera när något händer, även om det kan vara nog så svårt ibland,.. det är mer att agera innan något händer eller ännu hellre att agera för att något ska hända.

Måårts hade uppmanat lirarna i Sveriges J20-lag i hockey "att sätta pers" i junis-VM
Vad betyder det, egentligen!?
Det är mycket enkelt och mycket smart, det handlar om att spränga gränser. Just såna gränser du själv kan regera över. Det talar inte om vad resultatet i en match ska bli, men om alla köper det och ställer in sig på det så bör du ha ett lag med ca 20 spelare som har som mål att spela lite bättre denna matchen än den bästa de spelat.
Se det, säg det, tänk det och gör det!
Chansen att du får ett bra resultat med dessa förutsättningar är ganska bra.

Med detta långa blogginlägg så menar jag inte att ansvaret för denna torsk eller de 3 före denna skall bäras av lagledningen och av coach Karlsson, nä så enkelt är det inte.
Orsakerna till svackan är flera, det handlar om att KHC-truppen är lite för tunn för att kunna orka fylla på när skador och frånvaro drabbar laget, och jag tror också att coach Jocke har rätt när han befarar att den nästan obefintliga försäsongsträningen för många börjar ta ut sin rätt. Man orkar inte helt enkelt!

Men mycket handlar om mentala bitar, det är jag rätt säker på.

Intressant ämne tycker jag nog. 

Ps. KHC har ett riktigt fint grundämne till ett bra lag, lägger man sen till en grymt bra försäsongsträning så blir det kval till div1 nästa säsong.. Om man vill och tror på det så kan man mycket!

KIK segrade i tungviktsfighten

KIK - SIS: 4-3

I första perren så spelar KIK med en eller två man mindre i åtta år utan att det rasslar bakom ryggen på Jocke W.
Dels beror det på tryggt och stabilt målvaktsspel, men även på uppoffrande och disciplinerat försvarsspel av KIK.. och lite också på grund av ett långa stunder svagt PP av SIS.

Gästerna vinner skotten med 16-4 eller nåt, men det beror naturligtvis på alla utvisningar.

Inte kan jag tycka att utvisningarna berodde så mycket på att SIS hade sån fart och frejd över sitt spel så att KIKare i parti och minut tvingades busa för att stoppa SISarna.. Visst ett par av utvisningarna är av den karaktären, men domare Rosdahl håller allt som oftast en väldigt ojämn nivå i matcherna så att det som är utvisning ena perioden inte är en utvisning i nästa period. Svårt att hinna med kan det vara, det är förståeligt, men det var nästan lite löjligt i går kväll emellanåt.

KIK fortsätter bra i mittenronden och borde egentligen ha kunnat avgöra redan där, men som så ofta så leder stort spel och chansövertag inklusive för låg effektivitet till att moståndarna får en strökontring och gör mål..

KIK hamnar i underläge i slutronden men kvitterar och  vinner tillslut fighten.

KIK imponerar ena stunden, för att senare i matchen falla tillbaka i en slags nonchalans.. det händer ganska ofta i matcherna och det kan då kosta poäng..men om man kan hålla spelet uppe så bör man kunna ta hem seriesegern och skaffa sig ett lite enklare program i kvalspelet..

På fredag kommer HC Örnen och hälsar på i Acta-hallen.. Ett lag KIK hittills inte lyckats besegra.. Dax nu då !

GO KIK!

Stortorsk för KHC och revansch för Kil.. 8(

8-1 till Kil och de fick alltså revanschen som de så hett suktade efter..

(Nytillskottet från J20 Örebro (och tidigare/ursprungligen Arvika?)  gjorde KHCs enda mål. Andreas tror jag han heter, mer vet jag inte)

Såg inte matchen, men 42-17 i skott talar sitt tydliga språk. KHC kördes över denna gången.

1-1 i överkörningar mellan KHC och Kil.
Tung bussresa hem genom värmlandsskogarna.. Segt!

Ska bli intressant att höra coach Karlssons analyser, i Coaches Corner, och hur han siktar framåt.. det är ju det enda som gäller nu.

Div 3: HC Örnen och SIS (Skultuna) delade på poängen

1-1 efter full tid i lördags. (Skott: 37-43)

Enligt SIS:s hemsida så var det en jämn och stundtals seg match där båda lagen borde känna sig nöjda med 1 pinne totalt sett.

Bäst i SIS var keepern (Nicklas Ekstedt)

Nöjdast är nog ändå KIK, eftersom ett oavgjort resultat var bästa möjliga ur KIK-synpunkt.

Nu ligger KIK först i tabellen, med 2 poäng fler än  just SIS, Sura HK (1 match mer spelad) och HC Örnen.

Batalj pg, KIK - SIS på tisdag i Actahallen.. !!

GO KIK!!

Kil - KHC

Tuff match i Sannerudshallen, med start kl 17:00 i eftermiddag.
Kil, som är nykomlingar från div3, gör en kalassäsong och ligger på 2:a plats med 6 pinnar ner till KHC på 4:e plats.

Sist i Köping så vann som bekant KHC med förkrossande 8 - 1, men då var hemmalaget i en grym form, både spelarmässigt och kanske det viktigaste, mentalt.

Även till denna matchen tvingas KHC avvara några viktiga pjäser pga skador, sjukdom och annat och det gör det betydligt tuffare förstås. Om man sen dessutom inte kan kravla sig ur det mentala träsk man befunnit sig i ett par matcher så blir det ännu tuffare.

Jag hoppas man tar sig samman, och att flera av de spelare som sjunkit tillbaka i intensitet och vilja, tar nya tag och visar att man vill och att man kan.

På Kils hemsida talas om "Gruvlig revanch"...och hänvisar till mosningen sist... ,man menar förstås revansch =)

Återstår att se det.

Go KHC!!


Härligt KIK, skön vinst borta mot Hällefors på fredagskvällen!

Lite info från Hällefors hemsida:

Storförlust för HIK hemma mot Kungsör.

Hällefors IK-Kungsörs IK 3-8 (0-3)(2-2)(1-3)
Skott: 21-38
Utv. HIK 6x 2 min+ 2x 10 min+ 1 x 5 min KIK 7 x 2 min

HIK var inte riktigt vakna i första perioden hemma mot serieledande Kungsörs IK. När man dessutom drog på sig 31 min!! i utvisningsbåset i 1:a perioden så var 0-3 inte så mycket att säga om. Att Kungsör var det bättre laget är inget att säga om men 3-8 är för stora siffror och kunde ha sett lite bättre ut om HIK i början på 3:e perioden satt några av 2-3 riktigt bra chanser.


 

Storseger alltså, trots att många viktiga "pjäser" inte kunde åka med.. Riktigt bra gjort KIK!

Snacka om att bussresan hem en fredagkväll från Hällefors känns bättre med en vinst i bagaget, än tvärtom..

Inom kort så får vi möjlighet att läsa ett som vanligt högklassigt referat från matchen på KIKs hemsida.


Viktig och intressant match för tabellen i morgon
när Skultuna IS åker till Vinterstadion (Toyotahallen) i Örebro och matchar mot HC Örnen.
Av vågon anledning så känner jag alls inga sympatier med Örebrolaget, men destå mera med Skultunalirarna.. Kanske beror det på hatkärleken mellan klubbarna i div 3, där både Köping och Kungsör har spelat, och att man hellre håller på västmanlandslagen. Sen har jag lite svårt med dryga närkingar.. =)

De två tidigare mötena lagen emellan har båda slutat med Örnenseger, både hemma och borta.
Så då är det väl tredje gången gillt nu då SIS..!

KIK matchar ikväll, fredag, mot "svåra" Hällefors

Viktig fight!
Synd då att KIK tvingas åka till hemska ishallen i Hällefors utan flera av sina mest tongivande spelare... (varför säger man så? De kanske är totalt tondöva allihop..)

Haglind bortrest, Hammarlund skadad, Nylander skadad, Whern magsjuk... och kanske någon fler.

Förra bortamatchen mot Hällefors torskade man, trots i princip överlägset spel men utan att kunna sätta dit trissan.

Med rätt, just det, motivation så ska KIK vinna ganska komfortabelt även utan de "tondöva" lirarna som fattas

Efter denna bortabatalj så blir det ett par riktigt rykande viktiga matcher i rad hemma i Actahallen. Tänk om ishallen då kunde fyllas till sista plats och skrika fram KIK till seger, både mot Skultuna och HC Örnen.

Borde väl inte kunna vara några hål på läktarplats i en ishall som sponsras av ett tandkrämsmärke..eller !?

Skultuna har lämnat tillbaka några av de spelare de lånat från VIK HK Ungdom men de är inte att leka med för det... eller gör det föresten KIK, lek med Skultuna.

HC Örnen har varit svårspelade för KIK hitills, idel förluster så det är revanschdags. Största viljan vinner !

Go KIK!

Vägen till kvalspel för KHC ligger helt öppen... eller hur !?

Hur många pinnar till blir det och hur många behövs det?

Kil - KHC:
Klart tuff fight, men KHC har mosat dem förut (8-1 hemma) och Faiken har besökt Sannerudshallen och vunnit så det kan KHC göra igen.
Kil åkte säkert till Köping med sedvanlig värmländsk dryghet (typ FBK) och trodde att allt utanför den egna derbygruppen bara var att åka och hämta hem, nu vet de bättre...eller f-n trot. Jag tror de är lika värmlandsdryga som förut..

KHC -Kristinehamn: Om KHC inte är på tårna så blir det stryk, gänget från Lusaska är riktigt bra när det vill sig, då går inte många lag säkra i den här serien..men detsamma gäller ju för blågrisarna.

Viktigt det där med att vara på tårna alltså, och då är det absolut dags för vinst, jag känner nämligen nästan lite revanschlusta eftersom det var Kristinehamn som inledde KHC-raset där i månadskiftet nov/dec. 3 - 3 blev det och sen rasade allt i tre raka matcher.. (torsk mot Faik, Arvika och sen hemska 1-8 mot Kga)
Det måste de få äta upp, eller !?

KHC - Faik:
Het derbyfight mot ett Faik som är på uppgång. En vinst var och en oavgjord (1-1), där Faiks coach Hedberg ylade om att Rosdahl gav KHC ett mål. Bäst att vinna och det ordentligt så att ylandet tystnar.
Motiverad, någon !?

Arvika - KHC:
Det blev torsk hemma mot Arvikingarna sist (4 - 5) dock inget jätteras men det kändes efteråt som om Arvika var överlägsna långa sekvenser under matchen. 2 - 0 blev 2 - 4, och 4 - 4 och tillslut sura 4 - 5.
Om jag inte minns fel så har KHC fortfarande ingen vinst mot Arvika, så då är det verkligen dags nu.

Motivationen då, vem är mest motiverade till att göra jobbet som krävs?
Arvika är indragna i striden kring kvalstrecksträsket och har ett riktigt tufft matchprogram kvar. (Åmål borta, Forshaga hemma, Åmål borta, KHC hemma,Grums borta, Kil hemma)
Skulle inte förvåna mig om de räknar matchen hemma mot KHC som den lättaste.

Arvika har värvat från finska andraligan, Tom Inkinen, och killen har tydligen gjort bra ifrån sig tillsammans med pålitlige Olzzon i 1:a linen. Vad kostar en sån kille? Pengar i div2..!? Bara värmland!

Dra plösen över Arvikingarna och plocka hem ett par nyttiga poäng.

KHC - Kga:
Ett ord. REVANSCH! 8 - 1 i Nobelhallen 9:e december svider fortfarande svårt.
Kga har ett ungt och bra lag och rullar starkast, knappt efter Grums, nu efter juluppehållet.

Tigerkött och taggtråd på menyn innan match boys, och två färska pinnar till efterrätt.
Stoltheten måste ändå återupprättas, eller hur!?

Navvies - KHC: Navvies har säkert jobbigt att klara sig från kvalspel resten av säsongen och kanske inte minst i sista matchen, men betyder det att de har större motivation än KHC?
Med det matchprogram Navvies har kvar så tror jag att de kan ta 2 poäng till innan sista matchen mot KHC. (hemma mot VIK HK ungdom) men det är också allt.

Hur många anledningar finns det att ge precis allt i denna match? REVANSCH för debaclet senast hemma mot rallarna (3-4), och förhoppningsvis lever fortfarande chanserna till en kvalplats uppåt.

12 pinnar på spel, och vem vet hur många det krävs? Jag skulle tippa på 12 stycken ca.
Konkurrenterna om kvalplatsen är flera, för det finns bara en kvar eftersom Grums har tagit och låst in den första platsen.

Vilka gör upp om det?:
Kil, Kga, KHC och kanske Forshaga även om de ser ut att gå på hörntänderna just nu.
Kil ser ut att ha det lättaste matchprogrammet med Nor, Navvies och Kristinehamn t ex, men av de tuffaste matcherna för Kil blir på onsdag borta mot Kga.

Kil har 6 poäng upp på KHC, och jag tror de tar minst 6 poäng till på resterande matcher.
Det innebär att KHC måste vinna allt som är kvar för att landa på samma poäng som Kil och då helt enkelt hoppas på att målskillnaden är bättre.

Kga tar också minst 6 poäng på sitt återstående matchprogram, och då har KHC råd att tappa en pinne på sina återstående matcher, om man ser till att ha bättre målskillnad.'

Hörde jag någon säga att det är omöjligt !?
Näe, inte omöjligt, duktigt svårt men absolut inte omöjligt.

M-O-T-I-V-A-T-I-O-N
10 bokstäver som tillsammans bildar ett ord som säger allt.

GO KHC!!

RSS 2.0