Kvalet till div 2 är klartttttt

                                                                
TABELLMVOF+/-P
1. IFK Hallsberg 6  4  0  2  34 - 17  8 
2. HK Surahammar 6  3  1  2  24 - 32  7 
3. Viking HC 6  3  0  3  29 - 22  6 
4. VIK Västerås HK Ungd 6  1  1  4  12 - 28  3 

HK Sura vann hemma över Viking HC med 7-5, samtidigt som Hallsberg Navvies vann hemma mot VIK HK Ungdom med 8-2

Enligt uppgift så betyder det att KHC får en ny derbygruppsmotståndare, HK Sura, nästa säsong och att Hallsbergsrallarna klamrar sig kvar i div 2 ännu en gång.

Grattis HK Sura!!
KHC J20 lirar EKOS CUP, nu på lördag

Trevligt med cuppelicuppcupp!!
Häradsbygden/Leksand är KHCs första motstånd i cupspelet i morgon bitti. Som jag förstår det är det ett BJ-gäng som spelar i samma serie som Falu IF som också är med i cupen.

Häradsbygden landade på femte plats, och Falu IF på åttonde plats i deras serie J18 Västra 1B

SDE Hockey är från Stocksund och verkar vara en AJ/BJ komination, och man spelar dessutom i samma serie som det fjärde och sista cupmotståndet IFK Österåker.

IFK Österåker landade en placering över SDE Hockey , både i deras gemensamma grundserie JB2B 07-08 (IFK Österåker blev 4:a och SDE Hockey blev 5:a) och i fortsättningserien J18 div2 forts A 07-08 (IFK Österåker blev 3:a och SDE Hockey blev 4:a)

Matcherna
08.00 Köping HC-Häradsbygdens SS
09.10 Falu IF-SDE Hockey
10.20 IFK Österåker-Köping HC
11.30 Häradsbygdens SS-Falu IF
12.40 SDE Hockey-IFK Österåker
13.50 Köping HC-Falu IF
15.00 Häradsbygdens SS-SDE Hockey
16.10 Falu IF-IFK Österåker
17.20 SDE Hockey-Köping HC
18.30 IFK Österåker-Häradsbygdens SS
19.40 Final


Gruppspelsmatcherna spelas 2 x 15 min med 5 min paus
Finalen spelas 2 x 20 min med 5 min paus

Tippad sluttabell
1 KHC
2 IFK Österåker
3 Häradsbygdens SS
4 Falu IF
5 SDE Hockey

Go KHC!!

Kvalomgång 5 avklarad

Resultatet av onsdagkvällens matcher i kvalspelet till div 2 V, omgång 5:
VIK HK Ungdom - HK Sura: 3  - 4
Viking HC - Hallsberg Navvies: 1 - 2

LagMVOFP
IFK Hallsberg
53026
Viking HC
53026
HK Surahammar
52125
VIK Västerås HK Ungd
51133

Sista omgången kvar, och VIK HK Ungdom spelar div3 nästa säsong också..om de nu ställer upp igen. Jag har ingen aning men konstigare saker har ju hänt. Är ju inte prexis stans största angelägenhet detta lag.

På fredag kväll gäller det

Känns rätt upplagt för Navvies, som spelar hemma mot redan avhängda VIK HK, det slarvar rallarna inte bort.

HK Sura tar emot Viking HC i Surahallen, och har en gruvlig revansch att utkräva sen manglingen med 10 - 3 borta mot Viking i första kvalomgången (då var det en rackarns massa Sura-spelare borta pga sjukdom tydligen)

Det ryktas om att det kan bli två lag som går upp, och då är det ju rasande viktigt att vinna för Suras svarta får medans Viking klarar sig med oavgjort resultat.

Jag skulle helst se HK Sura i div2, hellre än ännu ett drygt värmlandslag, skulle bli ganska goa derbyfighter mot KHC och sånt är alltid kul.

Go black sheeps!

Kvalomgång 4 (till div2)

Hallsberg Navvies - HK Sura: 8 - 0
Viking HC - VIK HK Ungdom: 8 - 0

Enligt envisa rykten så valde vissa spelare i HK Sura att ladda inför matchen på ett ganska tvivelaktigt sätt, vad som nu är sant eller ej angående det så ska man nog försöka hitta ett annat sätt att ladda inför nästa match.

2 matcher kvar, och det verkar bli en uppgörelse mellan rallarna från Hallsberg och Viking HC.
Då håller jag på Hallsberg.. tror jag.. fast nog är det riktigt synd att VIK och Sura inte kan göra bättre ifrån sig än så här.

Kvaltorsk för KHC J20.. o lite till

Tyvärr blev det ingen vinst i första kvalseriematchen för KHC.
Hedemora var svåra att tråckla sig förbi i slottet framför mål, deras målis var duktig men släppte ganska mycket returer som tyvärr inte kunde utnyttjas av hemmalaget.

Att Hedemora vinner, 2-3, beror inte på att man var bättre än KHC men så är det ju i en rasande massa matcher på alla nivåer. Det finns matcher där ett lag vinner skotten med 82-6 och ändå förlorar matchen med 1-2 typ.

Riktigt så var inte denna match, men KHC var klart bättre sett över hela matchen och borde ha avgjort i mittenronden.
0-1 efter första kanske inte var helt orättvist men 1-1 efter 2 perioder var mycket smickrande för Hedemora, KHC vinner skotten med 15-4 i mittenronden men lyckas bara hänga en kasse trots massor av chanser.

KHC startar med att gå runt på 4 linor, och gör så fram till 8-10 min in i andra perioden, men när man går ner på 3 linor så händer något. Hedemora pressas tillbaka och har nästan inget eget spel förutom att slå ifrån sig.

Jag tycker inte att det är fel att starta med mycket folk, det är bara att se till att alla kör 25-30 sekunders byten och sedan anpassa sig till situationerna som dyker upp, typ BP och PP. Sen får man coacha laget allteftersom vissa är hetare än andra.

Tidigt märktes att vissa uppställningar hade ruskigt svårt att hantera Hedemoras höga forechecking, och det blev riktigt nervigt att ta sig ur egen zon, man "löste problemet" på ett ganska huvudlöst sätt emellanåt.
Jag räknade till 6-7 försök att rensa ut pucken som blev en klockren pass till en Hedemoraback.
Jag tror att det i viss mån kan bero på lite bristande ödmjukhet, man ska definitvt ha stor tilltro på sin egen förmåga men inte på bekostnad av bristande respekt för motståndaren.

När KHC ligger på för ledningspucken så kommer Hedemora upp i ett ytterst tillfälligt anfall som tyvärr resulterar i ett mål för gästerna, och när KHC med en man mer har fint PP med högt tempo så bryter Hedemora turligt pucken och deras poängkung kommer ensam mot Lyckholm i hemmakassen.. 1-3, som sen snyggas till 2-3.

Det är bara att ta nya tag boys!

---------------------------------------------------------

Foppa, 2 efterlängtade pinnar
I kväll noterades Peter "Foppa" Forsberg äntligen för sina första poäng sen comebacken.
I den tredje matchen för Foppa så ligger han mycket bakom att Dallas, med bl a svenskarna Louie Eriksson och Norström, besegras med 2-1 hemma i Pepsi Center.

2 ass där den till Colorados andra mål var direkt avgörande och direkt snyggast. Otroligt att se vilken respekt motståndarna har för Foppa i Colorados PP. Ingen törs gå på, med risk att bli snorad, man försöker istället att stänga av passningsvägarna men utan framgång alltså. Skönt att se.
Efter kvällens vinst, sjätte raka, så klättrar Colorado upp på lite säkrare slutspelsmark.

Mycket hockey blir det.

En annan kvalserie är den som nu Brynäs och Mora ska spela, vilka matcher det blir. Jag menar Mora, Leksand och Brynäs bl a. Tur man inte är Brynäsare.

KHC J20 startar kvalspelet

Hedemoras J20 besöker Köping i eftermiddag, och i och med det så tar kvalspelet mot J20 Elit sin början för KHCs J20-gäng.

Finns bara ett läge, hela skallen fullt av vinnartankar!!
Inte för att gästerna kommer att ge bort segern eller för att de skulle vara sämre än KHC, det vet jag inget om, men det handlar om att ha rätt mentalt fokus.
Det handlar om att ge sig själv rätt förutsättningar så att man kan få ut sin fulla potential.

Tänk det, säg det och gör det!!

Viktigast av allt är dock fortfarande att ha kul, att glädjen till hockeyn får komma fram.
Fast det är ju alltid roligast att vinna förstås  =)

Kvalserien till div2 efter 3:e omgången

Kvalserien Div 2 V

Lag

M

V

O

F

P

Viking HC

3

2

0

1

4

VIK Västerås HK Ungd

3

1

1

1

3

HK Surahammar

3

1

1

1

3

IFK Hallsberg

3

1

0

2

2


Lustig kvalserie det här
, alla slår alla som det verkar.
I fredagkvällens omgång så åkte Hallsbergs rallare på däng med 9-5 i Surahallen, och Viking HC kunde åka hem med en seger i bagaget efter vinst med 4-2 borta mot VIK HK ungdom.

Hallsbergsrallarna ser ut att få det riktigt tufft att räta upp det här, men det är 6 nya pinnar att kämpa om så allt kan fortfarande hända

Nu på söndag, 4:e omgången, så vänder kvalserien och då är det bara 3 matcher kvar innan vi vet vilket lag som spelar i div2 nästa år.

HK Sura åker till Hallsberg för att... ja vadå? Vill man vinna !? Är inte så säker på att man inom laget är helt ense om svaret på den frågan..om alla ska vara heelt ärliga alltså.
VIK HK ungdom åker till Hagfors för att försöka ta revansch, och inte tappa mark i jakten på nytt div2-kontrakt.

På fredag nästa vecka är det klart, eller kanske redan efter onsdagsmatchen..'?

Hallsberg kan gärna få ramla ur för min del
, jag tycker att det är tråkigt med lag som varje år när det börjar bränna till tjatar till sig gamla lirare som egentligen inte vill.. Det har behövts i många år i rad nu, och tyvärr har man lyckats år efter år att klamra sig kvar.
Det är inte som det ska vara, klubben har för länge sedan fått det bevisat för sig att man inte håller för div2 så vem försöker man lura..!?

Jag hoppas att VIK HK blir det lag som vinner kvalserien, men det är bara för att jag inte vill ha ännu ett drygt värmlandslag i div2 Västra B, och HK Sura tror jag inte vill spela i div2 som sagt.

Återstår att se hur det blir 

 


Brolin förlänger med KIK

Falken har använt både superhörsel och falkögon och erfar alltså att succécoachen Pontus Brolin fortsätter i KIK även kommande säsong.

Utan överdrift det absolut viktigaste beslutet för KIKs framtid, eftersom att det definitivt kommer att underlätta spelarrekryteringen..

Spännande KIK!

Tommy "Lill-Egon" Persson, ny tränare i KHC... och fys med Härdfeldt

Två killar som onekligen har rutin och utbildning förstärker KHC i kommande säsong enligt dagens Bärsing.

"Lill-Egon" har förhoppningsvis också bra kontakter med ev nyförvärv till spelartruppen, för det är där som förstärkningarna behövs som mest.

Utan att veta hur många lirare som valt eller kommer att välja att förnya kontraktet med KHC så behövs det ändå fyllas på med 4-5 spelare , 2 backar, 2 forwards, en center plus en keeper..typ

Utmaningen nu ligger i att förvalta det unga gardet i KHC
Att bygga nästa säsongs KHC är en delikat uppgift, det unga utvecklingsbara skall synkas med förstärkning i form av rutin och erfarna muskler.

Om målet med en plats i kvalet till div1 nästa år skall anses vara realistiskt så måste också klubben ta fram en väl genomtänkt stragi för hur man skall matcha de lirare som ingår i laguppställningarna i både A-lag, J20 och i vissa fall även i J18.
Här ligger en stor del av orsaken till tabellraset efter jul, orken tröt och skadebenägenheten ökade och det urholkade laget enormt.

Hade KHC av "version oktober -07" spelat mot KHC av "version januari -08" så hade det blivit 7-1 till höstlaget, typ.

Behåll glöden

Hoppas klubben nu förstår vikten av att också behålla Jocke Karlsson i någon form, hans brinnande KHC-hjärta och oerhörda engagemang för laget och klubben måste tas tillvara på bästa sätt.


Fysik

Ytterst välutbildad och erfaren är också Janne Härdfeldt, med bl a ett förflutet som tränare för Leksand IFs äldsta och näst äldsta junisar. Härdfeldt skall leda försäsongsträningen, och det bådar gott.

KHC Karlskoga, som exempel, tränar fys även under seriespelet och visst märktes det att det var skillnad på muskler emellan lagen.

Kommer att yttra mig mer om detta framöver

Ingenmansland är bättre än kvalträsket..

Så där ja, SSK mäktade inte med att hota inför sista omgången.. fick bara 1 pinne efter full tid mot toarullarna från Ö-vik..samtidigt som Saik vann hemma mot ett patetiskt Jönsköpingslag som kommer till match med ett b-lag.. Tråkigt att beskåda strategien inför slutspelet. Hoppas de förlorar direkt i kvarten.

Nåväl, som härdad SSKare så är man ändå hyfsat nöjd med att slippa kvalträsket..
Strömberg är kvar vilket är helrätt.
Nu är det inte svårt att veta vad som behöver förstärkas till nästa säsong.. typ 3-4 stycken målskyttar känns inte fel.

Skaplig pyts av Klasen föresten.. trollgubbe är bara förnamnet..

Tippar Modo i år igen.

Kvalande VIK

VIK HK Ungdom vill spela kvar i div2
Seger med 4-3 hemma mot Hallsberg Navvies i första kvalfighten, och 1-1 borta mot Sura HK i andra kvalfightsderbyt.

Sura HK vill däremot inte spela div2..som det verkar. En massa "trötta" fd div1-lirare vill ju inte spela svåra och låånga bortamatcher i div2 när man kan spela "kul" hockey utan att behöva förta sig varken på träning eller match i div3.. eller?
Fet supertorsk mot Viking, 10-3 !!!!, i första kvalmatchen iaf.
Tydligen har Viking köpt in förstärkning från Nybro prexis innan transferfönstret stängde, ska visst vara några gubbs som lagt av före säsongen och inte lirat en sekund för Viking HC.  Förhoppningen är väl att de skall vara med och se till att laget tar sig till div2.

Hallsberg torskade som sagt borta mot V-ås, men sen mosade man Viking HC med 8-1 hemma.. Skumma resultat.
Ska bli spännande att se hur det fortsätter, men nu sätter jag nog en femma på VIK HK iaf..eller Navvies..
Sura är körda och Viking HC är sämre än de själva vill tro..


SSK visar att motivation och inställning alltid slår klass!!! No Foppa tonight.. 8[

Nu blir det Modo som får känna ett slutspelsutsvultet SSK hugga mot "strupen" i Scaniarinken på torsdagkvällen.. 1 - 0, det räcker!!

Jaha, och nu när foppatoffeln äntligen har bestämt sig för att spela,i nattens match hemma mot Vancouver, så kan man inte se det. Hur coolt som helst annars att få se Foppa mot Näslund, Öhlund och Sedinarna t ex...men då visar inte Canal+ matchen... SKANDAL är ett lindrigt ord i sammanghanget!!

Tyckte nog att Foppa såg lite tunn ut i kroppen på presskonferensen.. Pallar han en tackling och kommer han att orka spela sitt uppoffrande offensiva tacklingsspel och smälla på som han brukar..?? Hoppas det.

Go Foppa!!

RSS 2.0