Sista blogginlägget, den 24/11 2008

Den 29/11 2007 så skrev jag det första inlägget i denna blogg.
Med största sannolikhet så skriver jag nu, nästan exakt ett år senare, mitt sista inlägg i bloggen.

Jag har haft äran att ha ca 100 unika bloggläsare om dagen, vilket har inspirerat mig att fortsätta men nu tycker jag att reklamen som dom lägger dit på bloggen är så fjollig så nu orkar jag inte längre..... , nja jag tycker iofs att reklamen är lite väl damig för det mesta men anledningen till att jag inte fortsätter bloggandet är att tiden inte räcker till längre. 
Det jag vill att min blogg ska innehålla drar mycket tid, och det är all or nothing, och nu väljer jag nothing.

Stort tack till alla bloggläsare, och till er alla som uppskattat bloggen och talat om det och kommenterat mina inlägg.
Jag har satt stort värde på det ska ni veta.

Se upp för Falken, vi ses säkert på en hockeyläktare någonstans!  =)

Ps. Jag fortsätter med matchreferaten på www.kopinghockey.se tillsvidare. ds

"Tjuvstart" av omgång 11, kommentarer och tips. (Updated)

Omgång 11 i div 2 västra b är lite splittrad, den spelas på tre dagar, en match spelades i går fredag, de flesta liras på söndag och slutligen en match på måndag.

Hammarö HC - Arvika HC: 0 - 1 (0 - 0, 0 - 0, 0 - 1)
Skott:19-42 (9-13, 6-17, 4-12)

Comments after the game: Denna match hann jag inte ens med att tippa, men jag tror jag skulle ha tippat att Arvika vann.. med 1 - 0 tror jag.. typ.
Enligt rapport så var det en match där hemmalaget HHC spelade riktigt bra hockey, medan man från Arvikahåll är betydligt mindre nöjda med sitt spel.
Två bra spelande målisar ligger bakom mycket av denna målsnåla tillställning, plus något bristande effektivitet framåt för båda lagen.
Åtta minuter in i tredje perren så ställs hemmakeepern av att AHCs Tomi Inkinen passar pucken in framför mål, och att den illvilliga lilla trissan tar på en HHC-grilla och in i mål. Mycket snöpligt för hemmalaget att matchen skall avgöras av ett sånt mål.
Detta var den sjätte raka förlusten för Hammarö, som är tungt i sig, men att man också har förlorat nästan alla dessa matcher med uddamålet eller iaf mycket knappt är naturligtvis något som tillslut kan sätta sig mentalt. Får väl hoppas att lagledningen hittar metoden för att ta med sig det positiva trots allt.
För Arvika är det naturligtvis en styrka, och viktigt i kampen om tabelltoppen, att man kan ta 2 pinnar på bortais trots att liret inte funkar riktigt.


Flyers - Grums: 5 - 4 (2-2, 2-2,1-0)
Skott: 31-29 (14-7, 8-13, 9-9)

Falken tippade: 4 - 5

Comments before the game: Karlskoga HC har inte visat någon direkt glimrande form, även om matchen borta mot FIF lovade mer. Man är absolut inte oslagbara på hemmaplan men troligtvis trivs man lite bättre på hemmais som de flesta lag. Trivseln totalt sett kanske stiger ytterligare nu pga ett nyförvärv, Kristofer Näslund, som det ryktas om. Vi får se om och när han kliver in i laget. Näslund är något av en lokal legend, och ses av vissa som seriens absolut bäste spelare innan han ens har tagit ett skär..
Ett klipp från nwt.se, publicerat i april i år:
"Kristofer Näslund stod i begrepp att skriva ett nytt ettårskontrakt med Bofors, när han fick doktorns besked. "Sluta spela hockey annars riskerar du framtida med. Vänster knä är slut".

Återstår att se vad han har att bjuda på.


BIK-legenden Näslund

På söndag kommer alltså Grums IK på besök till dynamithallen, självklart alltid en tuff uppgift men absolut inte på långa vägar omöjlig.
GIK hemma och borta är så här långt två helt olika saker. På fem spelade bortamatcher så har man 2 segrar (Säffle och Kungsör) och en oavgjord (AHC) och 2 torsk (Köping och Nor)
Från Grumshåll så hoppas man mycket på sin storspelande keeper, Oscar Olsson, som räddade dem senast i hemmamötet mot Hammarö HC. Självklart har man stora offensiva kvaliteter också, men på bortais har man inte riktigt kommit till ännu.
Jag tror på en tät och hård match men att GIK tillslut åker hem med en uddamålsvinst.


Navvies - Fagersta AIK: 2 - 2

Falken tippade: 3 - 3

Comments before the game: Tredjeplacerade Hallsberg möter fjärdeplacerade Fagersta. (Hallsberg har en match mer spelad) Hallsberg är det lag som släppt in näst minst mål i serien, 18 st, och har 20-7 i målstatistik hemma. Det ger ett hemmasnittresultat på 4 - 0,7
Faik är seriens målsugnaste lag så här långt, 50 pyts på nio matcher ger 5,55 mål framåt per match men om man tittar på bortaspelet så ser det lite annorlunda ut. På fyra spelade bortamatcher har man 3 - 3,50 i snittresultat (med Faiks siffror som bortalag) Oavsett statistiken så tror jag på en jämn match, där hemmalagets defensiva och bortalagets offensiva krafter kommer att mötas.


Kungsörs IK - Kils AIK: 3 - 4

Falken tippade: 5 - 3

Comments before the game: Här kommer KIKs andra seger totalt, och två viktiga poäng i bottenstriden.
Varför tror jag det? Well, jag tror att gästande Kils AIK kommer att vara alldeles för medvetna om att man bör ta två poäng i denna matchen, eftersom man möter tabelljumbon, men att man också kommer att vara alldeles för omedvetna om att man underskattar sitt motstånd.
KIKs Jocke Wallón storspelade återigen i bortamötet med Arvika, om det inte vore för honom hade siffrorna dragit iväg till tvåsiffrigt för hemmalaget, återstår att se om Wallón står på söndag.
Några att se upp speciellt med i KAIK är nr 9 Hansen, nr 10 Lawner, nr 22 Lindberg och nr 16 Ekengren.


Viking HC - Forshaga IF: 6 - 4

Falken tippade: 4 - 6

Comments before the game: Tråkig incident för Viking HC och främst deras Niklas Skyman i bortamatchen senast mot ÅSK. I början på andra perioden träffades Skyman av ett slagskott rakt i ansiktet.Enl.rapport så opererades han natten efter matchen. Pucken tog mycket illa ,tandfrakturer och illa tilltygat käkben(Övre) kluven läpp vilket resulterade i 28 stygn.
Självklart mycket mycket tråkigt, och vi hoppas att Skyman skall återhämta sig utan några men och att han snart skall kunna ansluta till sitt lag igen.
Skyman kan med all säkerhet inte lira nu på söndag när VHC tar emot Forshaga IF i Valhalla ishall.

Några att se upp med för gästande FIF är VHCs nr 21 Albinsson, nr 22 Holmström, nr 25 Ekblom och nr 7 Martin.
VHC brukar spela hårt på kropp, nästan så att man tror att de är sugna på att åka och leta proppar hellre än att försöka hålla sig till deras gameplan, och speciellt på hemmaplan så att de kan impa på Hagforstösera. Jag vet inte om de lyckas att imponera på det sättet men de är ett storvuxet och hårt  jobbande lag.
Det har gått lite trögt vinstmässigt, de vann senaste hemmamatchen mot Köping men före det så får vi gå ända till tredje omgången för att hitta en vinst (5 - 7 borta mot KHT)
Jag tror på bortaseger för FIF, de verkar vara starkt på gång, förra matchen fick de en uddamålsförlust med sig från Fagerliden mot Faik, bara 4 - 3 till Faik i en match där FIF var väl så bra som hemmalaget.


Åmåls SK - Köping Hockey: 10 - 5 (3 - 3, 3 - 2, 4 - 0)
Skott: 47- 36 (15-15 17-9 15-12)

Falken tippade: 3 - 5

Comments before the game: Femman ÅSK tar emot tian KHC, och hemmalaget hoppas förstås fortsätta sin hemmatrend med ännu en hemmaseger. Man har tre raka hemmaviktorior nu, och totalt endast en hemmatorsk (3 - 4 mot KHT) på fem spelade hemmamatcher. Denna matchen är förövrigt den tredje raka för ÅSK på hemmais, undrar om de kommer ihåg hur det är att åka buss!?
Poängmakare i ÅSK som KHC bör hålla lite extra koll på är Nr 21 Engberg, nr 15 Pitkänen och nr 19 Oblak

Köping Hockey har under lång tid tvingats träna med ganska få spelare, pga sjukdom, skador och annat. Självklart påverkar detta negativt. Jag vet inte säkert men jag hoppas och tror att man till denna matchen får tillbaka någon av sina mer stabila backar som var frånvarande förra matchen.
KHC har en viktig pjäs längst bak vaktandes nätmaskorna, och det är keepern Anton Hult. Om han kan bibehålla formen från hans senast spelade matcher så kommer det att hjälpa mycket. Mycket tät och lugn i sitt agerande.
Målskyttet måste lossna också, KHC har flera spelare som vi vet kan hitta nätmaskorna men det har inte riktigt lossnat hittills.


Spelas på måndag den 24/11
Kristinehamns HT - Nor IK:

Falken tippar:
4 - 1

Comments before the game:Må bästa lag vinna, och mina tips stämma!

..................    ..........          ...........           ...............          .............           ...............            ...............


För övrigt:
Här hittar du ett bra sätt att hålla dig uppdaterad, din hockeynörd!
http://match.everysport.com/


Omgång 10, med tips, resultat och kommentarer före/efter (updated)


Arvika HC - Kungsörs IK: 7 - 1 (2 - 0, 1 - 1, 4 - 0)
Skott: 45-12 (14-4, 17-4, 14-4)

Falken tippade: 6 - 1

Comments before the game: Nytt toppen mot botten-möte, och denna gången sker det i Arvika. Jag tror att Kungsörs IK får det oerhört tufft om man inte spelar så disciplinerat som man måste. Arvika är ett mycket välorganiserat och taktiskt skickligt lag med smarta och tekniska spelare både framåt och bakåt. Går man bort sig mot dem så rasslar det snabbt i baken.
Inget är dock avgjort på förhand, underskattning från hemmalagets sida är inte omöjlig samtidigt som att KIK har mer att ta fram ur sin spelartrupp äv vad man hittills har visat. En sån som nr 5 Per Berg har inte alls nått den nivå som han har kapacitet för och har visat förut. I form så rankar jag honom som en av seriens absolut bästa spelare, och han skulle utan problem ta plats i vilket div1-lag som helst.  Det gäller att han får till det och att han har kul när han spelar hockey, nu ser det inte ut som att han har så roligt. En spelar gör inget lag, men med Per Berg i form så är KIK helt enkelt ett mycket bättre lag.
De senaste två matcherna visar, trots två torsk, att KIK är på väg mot ett bättre spel. Fortfarande gäller dock att spela i 60 minuter och att inte besöka busbåset i onödan.

Spelare att se upp extra med för KIK är AHCs nr 23 P Eriksson (8 mål) och nr 10 T Inkinen (7 mål) plus många fler förstås. Arvika är ett lag som oftast har väldigt bra förstaperioder, så här gäller det att var på tå direkt. Snittresultatet hittills visar att de vinner de skotten i alla perioder men att de är som skottvilligast i första perren.

Comments after the game: Nitade nästan tipset helt, så när som på ett mål.
När man checkar in Arvikas tankar efter matchen kontra KIKs coach Pontus Brolins tankar så märker man en viss skillnad i uppfattning, nu är ju inte detta något unikt fenomen direkt men det är ändå intressant.
Coach Brolin: "Vi var bra med länge i matchen, vi reducerade till 2 - 1 i den andra perioden men fick det sedan tungt efter 3 - 1 från AHC i slutet av perioden och med det snabba (eft 40 sek) 4 - 1 i början av tredje perioden"
Min kommentar: Här låter det som en jämn match som kunde ha varit helt jämn resultatmässigt efter 2 perioder.

AHCs hemsida: Efter 2-0 målet trodde nog många på läktaren, och inte minst de vittröjade spelarna på planen, att matchen var avgjord. Skotten slutade 14-4 och det var inget snack om vilket lag som styrde matchen. Nog skulle väl Kungsörsmålvakten kapitulera på allvar i andra perioden?
Efter 2 perioder: Kungsör hade sitt första skott för perioden efter 14.25! Skotten på mål slutade 17-4 och resultatet 3-1 var under all kritik med tanke på de öppna lägen Arvika fått och gett sig själva. Man ska dock inte ta cred från Kungsörs målvakt, Jocke Wallon, som höll KIK kvar i matchen.
Och slutligen:
En spelare som bör nämnas, och som redan har gjorts, är Jocke Wallon i KIKs mål. Hade det inte varit för honom hade garanterat något av de halvdana Arvikaavsluten gått in.

Min kommentar: Sett till skotten så får vi som inte såg matchen nog ändå sätta lite mer tilltro till AHCs matchreferat, som t o m har storheten att berömma KIKs målis.


Grums IK - Hammarö HC: 2 - 0 (0-0,1-0,1-0)
Skott: 30-19 (11-6,9-5,10-8) Enligt HHCs anhängare så är skotten väl i underkant mot verkligheten för deras del.

Falken tippade: 7 - 1

Comments before the game:
Ännu ett toppen mot botten-möte. 19 - 1 är Grums IKs målstatistik hemma hittills, så det blir något att bita i för Hammarö HC som själva har en 4-matchers förlustrad i ryggan som tynger.
Blir oerhört svårt för gästerna, chansen ökar förstås om hemmalaget överdoserar mentalt så att att man ställer ut grillorna och tror att man ska vinna enkelt bara för att man gjort det hittills. Nja, tufft blir det.


Comments after the game:
Tipset om vinnaren gick in, men Grums fick det betydligt tuffare än jag väntade mig.
Det var långa stunder Hammarö för hela slanten och hemmalaget räddades endast av en svettigt storspelande keeper och alldeles för stor inneffektivitet av HHCs lirare.
Från Grumshåll så menar man att laget ställer ut grillorna och spelar som om man tror att man ska vinna av gammal vana, må så vara men som väntat med ett gammalt "storlag" så finns inte direkt den där ödmjukheten som kan erkänna att laget man spelar mot är bra, eller förtillfället t o m bättre, nej då heter det att man spelade dåligt själva. Sådan brist på ödmjukhet leder till minskad självinsikt och det i sin tur till att man återigen missar sitt mål...risken är stor iaf.
Så pass mycket insikt har man dock så att man förstår att hylla sin keeper Olsson, man kallar honom kung Oscar den V efter att killen har nollat fem lag på åtta matcher.
Matchens domare får ett rejält underbetyg från båda lagen, och matchen präglades tyvärr av hans usla insats åt båda håll.


Hammarö HC förstärker?
Lars Jonsson, född -88, en duktig back som denna säsong tillhört Sunne IK i div1 är på väg tillbaka hem. Grums IK var intresserade av att ta emot honom men Jonsson ville till Hammarö.
Jonsson har spelat i div1 med såväl Grums som Hammarö.
Lite kuriosa i sammanhanget är att Jonsson hade -67 i sin +/- statistik under förra div1-säsongen med Hammarö, vilket inte låter så imponerande men då ska vi komma ihåg att Hammarö var årets slagpåse förra säongen så Jonssons siffror var inte speciellt unika i laget.
------------------------      -------------------------------      -------------------------

IFK Hallsberg - Karlskoga HC: 3 - 0 (0-0, 1-0,2-0)
Skott: 31-23 (9-7, 13-9, 9-7)

Falken tippade: 5 - 4

Comments before the game: Tabelltrean Navvies gästas av tabellnian Flyers. Detta kan bli en tuff och jämn fight, men bara om gästerna tar Hallsberg på allvar. Navvies är inget lag man leker bort, riktigt skickliga och tunga defensivt och med en mycket bra målis. Dessutom har man bra kapacitet framåt. Flyers fick en välbehövlig energiinjektion efter den stora hemmasegern mot SHC senast, och visade upp ett mycket effektivt spel i PP (PP=mål)  
Någonting säger mig att domaren kommer att spela lite för stor roll i denna matchen, vilket betyder att BP och PP blir avgörande, inte unikt men viktigt.

Comments after the game: Rätt tippat! Trodde dock det skulle bli jämnare. Navvies var helt klart det bättre och tyngre laget denna gången
Ska bli spännande att se hur Flyers kan hantera serieledande Grums IK på söndag.

Flyers förstärker!
Enligt säkra källor inom Karlskoga HC så kommer en av Bofors IKs största spelare genom tiderna att göra comeback i Karlskoga HC, hur mycket han kan deltaga beror på hur hans knä håller. Lirarn heter Kristoffer Näslund och har spelat i Bofors IK i 14 säsonger , med spel i allsvenskan mellan åren -99 - 07. Hans starkaste säsong är sannolikt under 05/06 då han skrapade ihop 36 poäng (15 kassar och 21 ass) Ska bli spännande att se vad han kan bidra med.
Kils AIK - Kristinehamns HT: 4 - 5

Falken tippade: 3 - 4

Comments before the game: Tolvan mot sexan,  där gästerna KHT gick som tåget innan man nu i de två senaste omgångarna har torskat och har 2 - 13 i målskillnad på de två matcherna. Visserligen mot absolut toppmotstånd men ändå.
Hemmalaget har en bättre period nu än i första spelade halvan av serien, men man torskade klart senast borta mot Nor.
Normalt sett tror jag att KHT är lite bättre än KAIK, så jag tror matchen kommer att avgöras beroende på hur KHT hanterat de två senaste förlusterna rent mentalt. Jämnt kan det bli men..

Comments after the game: Rätt igen! Med 1,14 kvar av matchen så sätter KHT segerpucken till 4 - 5. Matchen kunde tydligen lika gärna ha vunnits av hemmalaget om inte ineffektiviteten hade spelat dem fortsatta spratt, plus ett par-tre misstag bakåt som ligger bakom 2-3 mål för gästerna. Tunga förluster för KAIK när man spelmässigt ligger så nära.

KHT förstärker: Enligt uppgift så kommer Kristinehamns HT att förstärka med John Folkesson, född -82, med ett förflutet i en mängd di1-klubbar främst i norra Sverige men också i Botkyrka Hockey. En stor stark powerforward ska det tydligen vara

Köping Hockey - Nor IK: 2 - 2 (1 - 1, 1 - 0, 0 - 1)
Skott: 26-38 (12-13, 8-12, 6-13)

Falken tippade: 3 - 2

Comments before the game: Hemmalaget Köping hockey har två raka förluster, där den senaste borta mot VHC oroar. Inte mycket funkade då men jag påstår att en hel del hade kunnat göras rent coachmässigt som inte gjordes. KHC lever mycket på den energi, hockeyglädje och lagmoral/fighterhjärta som man faktisk har inneboende. Detta fighterhjärta måste "matas" med en rätt coaching så att laget känner att man spelar för att vinna i alla lägen. Fortfarande dras KHC med en del frånvaro i form av skador och annat, tyvärr påverkar det träningar och självklart match. Om bara fighterhjärtat vaknar till liv så räcker det långt.
Nor IK vann i senaste omgången och har en bra trend där man spelat riktigt bra mot absolut toppmotstånd, mycket skridskostarka och farliga framåt genom främst nr 22 Hellqvist, nr 11 Thellberg och nr 10 Lindfors, plus att man har en duktig målis.

Tufft blir det !

Comments after the game: Feltippat tyvärr! Läs gärna matchref på http://www.kopinghockey.se/Säffle HC - Fagersta AIK: 0 - 6
Falken tippade: 3 - 6

Comments before the game: Säffle har överraskat i ett par matcher men det kommer de inte att kunna göra längre, och defenitivt inte i denna matchen. Möjligtvis startar Faik lite segt men sen lägger de in en växel som SHC inte har och vinner komfortabelt.

Comments after the game: Lättaste matchen att tippa, yes! Vet inget mer i statistikväg om matchen, men tydligen händer det oftast något utöver själva spelet i Somashallen, och det verkar även vara de elaka gästerna som alltid är dumma...och domaren. Stackars Säffle ;)Åmåls SK -  Viking HC: 3 - 2 (1 - 1, 1 - 0, 1 - 1)
SKott: 23 - 28  (9-7 8-11 6-10)

Falken tippade: 6 - 2

Comments before the game: Åmåls SK  har tre raka segrar mot bra motstånd bakom sig, och man är riktigt hemmastarka.  Viking HC måste tas på allvar, gör man inte det så blir de förolämpade och i ren ilska så kan de ta båda poängen. Om nu hemmalaget tar VHC på allvar så sätter man hög fart på rören och vinner ganska enkelt. Viking har en "förkärlek" för busbåset och kommer att hamna där om ÅSK har rätta farten.

Comments after the game: Rätt tippat! Viking HC är otäcka tycker jag, gillar inte att de oroar topplagen borta. En jämn match där full pott för gästerna inte var så ruggigt långt borta.


......................................................................................................................................

Skrivet före omgången:
Må bästa lag vinna, och min tipparform från förra omgången hålla i sig!

Skrivet efter omgången:
Tipparformen håller i sig, endast ett fel och riktigt nära på resultatet i flera matcher.  =)

Jag gillar att man kommenterar och tycker till om bloggen och inläggen, det gör att man får energi till att fortsätta, så kommentera så mycket ni orkar.

Resultat och kommentarer, omgång 9 div2 V B ( Updated)

Karlskoga HC - Säffle HC: 10 - 2 (2-1, 3-1,5-0)
Skott: 66 - 22 (14-11, 24-5 , 28-6)

Kommentar: Tipset gick hem, och Flyers mosade Säffle. Inget snubbel i någon underskattningsgrop här inte.
Full fart från start i alla tre perioder, och effektivt PP som gav hela 6 mål. 3 två målskyttar, P Solberg, R Karlsson och J Nilsson. Just speeden är enormt viktig, det är det alltid förstås men mot ett lag som Säffle så kan det vara lätt att dras ner i deras något lägre tempo och då kan det gå hur som helst. Speeden hos Flyers tvingade SHC till många besök i busbåset, och när effektiviteten är så hög som i går kväll (mål i varje PP) så är sagan all.


Kristinehamns HT - Arvika HC: 2 - 5 (0 - 3, 1 - 0,1 - 2)
Skott: 31-39 (12-11, 7-12, 12-16)

Kommentar: Rätt tippat, och Arvika visade direkt att de ville ha båda poängen med sig hem. När matchuret stod på 0:55 så stod det 0 - 2 till bortalaget. Viktigt för AHC att vinna, det var första vinsten på fem omgångar. Man har inte gått poänglösa (3 oavgjorda) men denna vinsten ger nytt råg i ryggen.
Kristinehamn å sin sida har nu två raka torsk, och det kan bli tufft även i kommande omgång borta mot Kil.


Hammarö HC - IFK Hallsberg: 0 - 4 (0 - 2, 0 - 1, 0 - 1)

Kommentar: Rätt igen!
Tungt nu för Hammarö, fjärde raka torsken och detta trots att man spelar bra (förutom mot Säffle då)
I matchen mot Hallsberg så blir gästernas målis något av ett spöke för hemmalirarna, han är helt omutlig och räddar allt. Hallsberg hakar i o m segern på i toppen och har 12 pinnar, samma som andraplacerade Arvika.
 

Fagersta AIK - Forshaga IF: 4 - 3

Kommentar: Rätt igen, men Faik fick det betydligt tuffare än väntat.
Båda lagens hemsidor suger hårt ,så där finns inte mycket att hämta och jag är för ointresserad för att söka rätt på mer information på annan väg.


Kungsörs IK - Grums IK: 2 - 6 (1 - 1, 1 - 1, 0 - 4)
Skott: 39-43 (15-12,11-21,13-10)

Kommentar: Klockrent tips, tyvärr för KIK. Hemmalaget spelade bra i två perioder men orkar inte stå emot tillslut.
Nr 16 Kjellberg blåser förbi siste GIK-gubben och vispar in en backhand i bortre hörnet, 1 - 0 redan efter 1:25.
Tyvärr för KIK så kvitterar Grums 50 sekunder senare genom nr 11 Dahlström. 
Två utvisningar på raken för KIK sedan, först efter 6 minuter. Det blir svettigt för hemmalaget men man klarar sig utan negativt nätrassel. Efter 10 minuter kommer sedan den andra utvisningen, denna gången tveksamt utdömd av "Elvis" Westergren. Också denna utvisning dödas av hemmalaget efter imponerande smart forechecking i mittzon som i det närmaste helt hindrar GIK att få ställa upp i anfallszon.

Lite senare kommer nr 13 Hammarlund med fart igenom mittzon, han har minst två ryggsäckar från Grums att bära på i ca 30 meter utan att Westergren får upp armen.. Mkt märkligt minst sagt!
Ännu något senare så kommer en ny soloattack mot GIK-målet, kommer inte ihåg vem, men då agerar Westergren och alla tror och tycker straffslag men då tar han två GIK-busar till busbåset istället.. OK!
5 mot 3 i 2 min efter 14 minuter, vilket läge... som KIK inte alls verkar vilja utnyttja. Uselt tamt PP mer kan inte sägas.

KIK dödar sedan 2 utvisningar igen, och t o m ett läge i 3 mot 5 i 35 sekunder innan inledningsronden tar slut.
KIK vinner skotten med 15-12.

Hemmalaget börjar andra perren med spel 4 mot 5 i 1,15 ca, det fixar man men kort efter att man är fulla så tar GIK ledningen med 1 - 2 (01:48)
BP igen för KIK 02:28, och en dubbelutvisning 04:07. Som spelet är hitills så kan man inte tro att det är toppen mot botten som möts, KIK håller spelet uppe mycket väl.

Efter 10:27 så rullas gästerna upp rejält när KIK kommer i ett fartfyllt och mycket snyggt anfall, nr 5 Berg kommer med fart i mittzon, får pucken stenhårt på bladet från nr 19 Haglind, Berg styr pucken direkt till nr 30 Waern som forcerar in i andfallszon efter högerkanten. Han skär in bakom backen och hänger dit trissan mellan närmaste stolpen och GIK-keeperns benskydd, liten målistavla, men mycket snyggt! 2 - 2 och helt jämnt  ;)

Två gånger om under matchen tvingas vi konstatera idiotavblåsningar från Westergren, han blåser av för målvaktsblockering fast han omöjligt kan se pucken från sin position. Han hade inte sett det om de hade spelat med en badboll och ändå blåser han av när KIK har jättepress mot GIK-kassen.. Låg nivå!!

KIK spelar PP efter 14 minuter, och man gör det mkt bra denna gången, dock utan att näta. Farligast blir det bakåt när GIK kontrar genom blixtsnabbe nr 17 "Bomben" Boström, Ling tätar dock.

En utvisning vardera delas ut innan mittenronden är över, dock utan fler mål.

Inledningen av sista p börjar i högt tempo, men KIK åker på två utvisningar, lite billigt kan tyckas men slarvigt att skrika sig av planen på en tia. Det är ju ingen nyhet direkt att Westergren vet hur man utdömer en missconduct.
Kort därefter så åker ännu en KIKare till botbänken, och spel 3 mot 5 för hemmalaget.
2 - 3 kommer som på beställning, klockan 02:58.

PP för KIK efter 8 minuter ca. Här kommer det jag varnade för före matchen.
Blixtsnabb kontring av nr 40 Björk och utökad ledning till 2 - 4 för GIK. Slarv från KIK och det blev dyrt.
Drygt 11 minuter kvar och ingen har gett upp i KIK.
Tyvärr kan man inte komma närmare, trots att man spelar bra.
Ännu ett misslyckat PP för KIK, och GIKs utvisade snubbe kliver in på isen, får pucken och blåser Ling och vi har 2 - 5 på tavlan. Slutresultatet skrivs till 2 - 6 med 5 sekunder kvar när KIK har gett upp.

Synd på så bra genomförd match, några få men kostsamma misstag från KIK och enligt mig också från den randige Westergren. Detta räcker för att GIK tar hem segern.Nor IK - Kils AIK: 6 - 3 (0 - 1, 4 - 1, 2 - 2)

Kommentar: Rätt tippat igen =)
Enligt uppgift så är resultatet mycket rättvist, Nor var helt klart det bättre laget sett över hela matchen.
Nor har nu kapat åt sig 5 poäng på de tre senaste matcherna, och mot kvalificerat motstånd. Jag tror att Nor blir att räkna med, trodde jag från början men det är först nu som de verkar ha kommit igång. Kil å andra sidan hackar fortfarande lite och kommer att få det tufft att klättra de närmaste matcherna.


Viking HC - Köping Hockey: 7 - 3 (4 - 1, 2 - 1, 1 - 1)
Skott : 34-28 (13-9, 15-8, 6-11)

Kommentar: Enda feltippningen, tyvärr. Enligt uppgift så gör KHC ingen bra match, det säger väl sig självt kanske när man torskar med 7 - 3. Anton Hult, som spelat riktigt bra ett tag nu, fick stå över denna matchen och Kinisjärvi tog över ansvaret mellan stolparna. Nu påstår jag inte att målvaktsbytet är en faktor som ligger bakom denna förlust, det kan jag inte eftersom att jag inte såg matchen. Jag har dock fått lite information från läktarhåll som gör att jag släpper ifrån mig nedanstående tankar.
Jag förstår och håller med om att KHC måste hålla igång två målisar, men i just i en sån här match tycker jag att man ska ställa upp med absolut starkaste uppställningen.  Hult är bättre än Kinisjärvi, i allafall i dagsläget och enligt mig på längre sikt också. Viking borta ska absolut inte vara någon omöjlig uppgift, det bör helt enkelt vara en av de matcher man anser sig kunna ta poäng i och därför skall satsningen vara därefter. Poäng kan man ta i alla matcher, men...ja ni förstår vad jag menar.
Tyvärr får vi inte se en sådan satsning från lagledningen i KHC, så har det sett ut tidigare matcher också.
Coachingen är i det närmaste obefintlig, trots att man är i viktiga lägen i matchen så rullar "Lill-Egon" runt på alla gubbar. Trots att KHC egentligen inte spelar bra så är man på väg att gå ikapp VHC i denna match, KHC gör sitt tredje mål med 14 minuter kvar och stressar och pressar hemmalaget rejält. Vad sker då från coachhåll som visar att man vill försöka vinna matchen?? Ingenting!

------------------      ---------------------------      ------------------------     -------------------------     --------------------------     -------------------


6 rätt tippade matchsegrare, och nära siffermässigt också.. Min tipparheder är upprättad! 


Inför omgång 9, kommentarer och tips

Karlskoga HC - Säffle HC

Kommentar:
Självklart finns här risken för Flyers att snubbla ner i underskattningens bedrägliga grop, och med tanke på att Flyers coach hittills ganska sällan utnyttjat egenskapen som heter ödmjukhet så skulle jag inte bli överdrivet förvånad om nämnda grop återigen sködar offer i kväll. (Lång mening, men förhoppningsvis tydlig. Ang Flyers coach och hans bruk av ödmjukhet eller ej så bygger jag det endast på hans uttalanden före och efter matcher. Det har alltså inget som helst med hans person rent privat att göra)
Säffle kommer återigen, med stor säkerhet,  att ställa deras Mikael Jansson att vakta kassen. Grabben är absolut seriens mest uppvärmde målis, om man räknar skott per match, dessutom bör han ligga skapligt högt upp i räddningsprocentligan sett över de två senaste matcerna. (Han har motat 98 av 107 skott på två matcher)
Ska nr 30 Jansson bli ett spöke för Flyers i kväll?
Andra lirare för hemmalaget att se upp med är självklart nr 83 Bremner, intern poängligaledare, och nr 17 kapten Wettergen samt gallerspeedkulan nr 14 Andersson.

Utan underskattning och med speed på rören och rejäl kroppskontakt så tar Flyers naturligtvis 2 poäng ikväll, men...

Mitt tips: "Gropen" undviks med nöd och näppe och hemmasegern skrivs till 5 - 4Kristinehamns HT - Arvika HC

Kommentar:
Gomorron säger vi till hemmalaget KHT efter knocken borta mot Grums senast (8 - 0)
Fjärdeplacerade KHT möter alltså serietvåan Arvika, som ligger på samma poäng som KHT men med bättre målskillnad. (13 + för AHC och 6 + för KHT) De tre lagen ovanför KHT har alla en match mer spelad.
17-10, så ser KHTs målstatistik ut hemma (enda hemmatorsken är mot VHC med 5 - 7 i omgång 2)
Arvika har bärgat 4 bortapoäng (en seger och två oavgjorda) på fyra försök, och har plus i målstatistiken borta, 17 gjorda och 13 insläppta. Största bortasegern är den mot FIF med 3 - 8.
Mentalt, hur det ligger till med denna biten avgör ikväll. Kapacitetsmässigt så tror jag att det är ruskigt jämnt, även om Arvika troligtvis är bättre organiserade. Så det blir alltså de som har bäst kontroll på skallen som vinner ikväll.

Mitt tips: Ett koncentrerat AHC tar sin andra bortaseger, 1 - 4Hammarö HC - IFK Hallsberg

Kommentar:
Hemmalaget har tre tunga uddamålsförluster bakom sig, tunga för att de har varit nog så bra som sina motståndare men inte haft tillräcklig effektivitet och hetta framför mål. Motståndarna Navvies ligger nio placeringar ovanför HHC, trea respektiva tolva, och har dubbla poängskörden med en match mer spelad.
Jag tror att Hallsberg Navvies kommer att ge hemmalaget skägget fullt ikväll, kampen framför kassarna kommer att avgöra denna matchen som de flesta matcher. Här är de stora starka Hallsbergsrallarna inte lätta att tas med.

Mitt tips: Förlustraden för Hammarö kommer att förlängas ikväll, 2 - 6 till HallsbergFagersta AIK - Forshaga IF

Kommentar:
Faik hemma, 32-17 i målstatistik på 4 matcher. Det är endast Köping HC som fått med sig en pinne från Fagerliden hittills denna säsong (7 - 7) Faik är alltså målgladast i serien med 40 mål framåt, och det handlar då mest om nr 31 Fredriksson, nr 28 J Ekegren och nr 27 P Ekegren som tillsammans har hängt 18 kassar (8, 5 , 5) plus att de ligger bakom massor av assists. Resten av målskörden är spridd på nio spelare så det är inte så lätt att bara koncentrera sig på en line eftersom Faik har tre riktigt bra sådana. 
Inget snack om att Fagersta är hemmastarka, det är där man tagit sina poäng (bara en pinne på tre bortaförsök) och ikväll spelar man alltså sin femte hemmamatch. Motståndarna FIF som vi hittar på sjätteplats, en ovanför hemmalaget, är faktiskt det lag som närmast jagar Fagersta vad det gäller målproduktion (37 mål), men då har man alltså en match mer spelad. Tyvärr för FIFs del så har man släppt in nästan lika många (34)

Forshaga är obesegrade de tre senaste omgångarna, vilket gör att självförtroende säkert är gott. Jag tror dock inte att man kommer att vara beredd på Magnus "Sigge" Svenssons brukspöjkar när de drar igång från första nedsläpp.
Varnar återigen också för den randiges förmåga att vika sig för hemmatrycket.
  
Mitt tips: Säker hemmaseger med 7 - 3Kungsörs IK - Grums IK

Kommentar:
Hej och hå, här blir det åka av för Kungsörs IK! Även om gästerna Grums IK hittills har uppvisat två olika beteenden på hemma respektive bortais så kommer de att bjuda upp hemmalaget till en riktig värmlandspolka.
Toppen mot botten, det skiljer åtta poäng till GIKs fördel (med en match mer spelad) men man har nästan exakt samma målproduktion per match, 31 för GIK på åtta matcher och 27 för KIK på sju matcher. Orsaken till att det skiljer 8 poäng och 14 platser mellan lagen hittar vi i kolumnen insläppta mål.
GIK har släppt in 10 mål på åtta matcher, vilket ger 1, 25 i baken per match.
KIK har släppt in 45 mål på sju matcher, vilket ger 6,42 i baken per match.

Ett stort fall framåt får man väl betrakta KIKs senaste match som, 5 - 3 borta mot Hallsberg, nye Ling i KIK-kassen valdes till matchens lirare och enligt uppgift så placeras han i KIK-kassen även i kväll. Lings kollega i GIK har en mycket bra räddningsprocent, 10 insläppta på 8 matcher, så här gäller det för hemmalagets forwards att vara bestämda när läget dyker upp.
Kvällens viktigaste detalj heter PP och BP. Om KIK ser till att slippa lira BP så gör man sig själva en mycket stor tjänst eftersom GIK är ruskigt effektiva i den spelformen. Om och när KIK får tillfälle att spela PP så kommer det inte att bli lätt, även här är nämligen gästerna av hög klass. Förvånas icke om vi får se mål i numerärt underläge för GIK i kväll.

Håll koll på GIKs Ronny "Bomben" Boström ikväll, där har vi en som kan åka grillor.

Mitt tips: Hjärtat hoppas naturligtvis på hemmaseger, men förnuftet säger att KIK inte kommer att kunna hålla sig ifrån busbåset och då spelar det ingen roll om Brolin fick in två Ling i hemmakassen. Tyvärr, men 2 - 6


Nor IK - Kils AIK

Kommentar:
Åttan mot elvan, en match "i mittens rike". Hemmalaget är alltid tunga att möta på Norvalla och största skalpen hittills är tunga derbysegern med 3 - 1 mot Grums IK.
KAIK har lyft sig rejält den senare hälften av seriespelet så Nor ska inte räkna med någon lätt match, ska man iofs inte göra någon gång. Dessutom verkar KAIK-keepern, nr 1 Emanuel "Manne" Olsson, vara i fin form. Nästan ensam höll han KAIK kvar i matchen senast borta mot Köping.  Hans form bör nog hålla i sig om KAIK inte ska blåsas av isen av Nors offensiv. På tal om att åka av isen så fick vi i matchen mot Köping se prov på "Mannes" något mindre uppskattade clowntalanger när han snackade till sig först 10 min i mittenronden och sen snackade sig av isen i slutet.

Nor släpper inte in så mycket mål, bara 20 på 7 matcher, mycket beroende på fint målvaktsspel men man har även en bra försvarskapacitet på grund av sin fina skridskoåkning.


Mitt tips: Hemmaseger med 5 - 2Viking HC - Köping Hockey

Kommentar:
Två av totalt fem lag med minus i målstatistiken möts ikväll på Valhalla.  Viking HC och Köping HC har dessutom exakt samma målstatistik, 25 gjorda och 32 insläppta men Viking har en match mer spelad.
Nr 21 Albinsson, nr 25 Holmström, nr 22 Ekblom och nr 14 Skyman är några som Köping HC måste se upp med i Viking HC. Hemmlaget har ännu inte vunnit på egen is, 1 pinne (4 - 4) mot Kungsörs IK är enda hemmapoängen hittills.
Köping HC har å sin sida skrapat ihop 3 av 6 möjliga bortapoäng hittills, seger mot HHC och oavgjort mot Faik.
Om KHC kan hålla det tempo man har kapacitet till så tror jag man vinner, men det hjälper förstås till om KHC-keepern tätar bakåt också. Även till denna matchen så tvingas KHC lämna kvar folk på hemmaplan pga skador och sjukdom, det är olyckligt att man inte lyckats mönstra absolut bästa lag ännu, det sliter hårt på några av nyckelspelarna men så är det nog för de flesta lag. Bara att hacka i sig och köra på.


Mitt tips: Bättre fart på KHC och denna gången i 60 minuter, detta leder till två nya poäng genom seger med 2 - 6Må bästa lag vinna!


Omgång 8, resultat och kommentarer (updated)

Arvika HC - Nor IK: 3 - 3 (2-1, 0-1, 1-1)
Skott: 29-14 (9-4 10-5 10-5)

Kommentar: Hemmasegertipset gick inte hem, men jag hade ju fel på nästan allt denna omgång så det är ju inget konstigt.. =(
En tajt och svängig match där de båda lagen turas om att ta ledningen. I sista perren så tog Nor ledningen med 2 - 3 och testade hemmalagets vilja till poäng ordentligt. I minut 14 så kvitterat AHC efter en uppryckning i spelet, matchen slutar med delad pott och kanske skall Nor tacka Arvikas ineffektivitet och skottoskärpa för det.


Forshaga IF - Karlskoga HC: 5 - 5 (0-0, 2-2,3-3)
Skott: 32 - 44(4-9, 16-19, 12-16)

Kommentar: Jämnt trodde jag att det skulle bli, och det blev det siffermässigt iaf. Med de vunna skotten i alla tre akterna så ser det ut som Flyers ska vara minst nöjda med en pinne, men jag vet inget mer om matchen så det är kanske ett rättvist resultat ändå.


Grums IK - Kristinehamns HT: 8 - 0 (2 - 0, 3 - 0, 3 - 0)
Skott:45-14 (12-7,16-6, 17-1)

Kommentar: 19 - 1, så ser hemmastatistiken ut för Grums IK efter 4 matcher, och efter att ha knockat Kristinehamn med 8 - 0. Deras keeper, Oscar Olsson, har nollat tre lag hemma hittills och bedöms av vissa vara seriens bästa målis.
Grums hemma och Grums borta ser ut att vara två helt olika saker, man behöver ju bara vinna med 1 mål men om seriesegern skall tas hem av GIK så måste man nog skärpa till bortaspelet också.
Enligt uppgift så är segersiffrorna i underkant, 17-1 i skott i slutronden visar att det nog är sant..och att KHT inte hade så kul denna gången. Ny serieledare igen, och kanske ligger de högst upp även efter kommande omgång. I think so!


IFK Hallsberg - Kungsörs IK: 5 - 3 (0-0, 1-1, 4-2)
Skott:44-22 (11-5, 18-9, 15-8)


Kommentar: "Ett fall framåt, och Ling var bäst i laget " Så säger Pontus Brolin, coach i Kungsörs IK.
Att döma av skottstatistiken så var det övertag för Navvies, och inte minst visade sig det också i utvisningsbåset.
KIK, tyvärr sin vana trogen, sitter för mycket i fel bås. Så har det varit flera år nu och det har man förlorat enormt mycket poäng på men man gör fortfarande inget åt det. Nyförvärv hit och dit är nog bra, men sätt de värsta busarna på läktarn så kommer resten av laget att ha en betydligt större vinstchans. Kollar man utvisningsstatistiken 4-5 år tillbaka så ser man att jag har rätt.
1 - 1 efter två perioder imponerade, men sen tröt orken hos KIK pga utvisningarna och hemmasegern blev rätt säker tillslut.

Positivt för KIK är att man kände att man kan, att man faktiskt klarar att hålla jämna steg med ett lag som parkerar 12 platser högre upp. Vi ska komma ihåg att KIK hade 8 - 21 i målskillnad på de två föregående omgångarna, så självförtroendet var en aning sargat.
Potentiell kapacitet är i grunden rätt ointressant, bra att veta att den finns men det viktiga är vad man faktiskt får ut.
KIK har mycket mer att ta ut av sitt spelarmaterial och det kommer man att behöva göra om inte detta skall bli en lång tråkig säsong. Mannen att göra det är Pontus Brolin, jag tror han fixar det men då krävs några ganska radikala beslut och förändringar.. Enligt mig iaf.Köping Hockey - Kils AIK: 2 - 3 (0 - 1, 0 - 2, 2 - 0)
Skott: 33-32 (13-8, 9-10, 11-14)

Kommentar:  Det blev en match med minst två ansikten, i nästan en och en halv period så är KHC klart bäst men tyvärr utan att det får effekt på resultattavlan. Det berodde dels på för svaga avslut, enormt många skott över ribban men också mycket beroende på bra målvaktsspel från KAIK.
Kil gör 0 - 1 på en ickechans och håller den ledningen första ronden ut.
Hemmalaget börjar bra i andra men Kil tar sakta men säkert över matchen och gör 2 - 0 i mittenronden.
Efter nedsläpp i tredje så tar det nästan fem minuter innan KHC får ut pucken ur försvarszon, totalt övertag för Kil och KHC spelar sömngångarhockey. Tiden går och på något sätt kvicknar hemmalaget till lite, man lyckas kämpa in en reduceringspuck med drygt fyra minuter kvar.
Efter mycket kamp och grishockey så kommer reduceringspuck nummer 2, med 55 sekunder kvar. "Lill-Egon" har tagit ut keeper-Hult och satsar på 1 pinne..minst. Tyvärr lyckas inte KHCs slutforceringen, man försov sig till tredje perioden och torskar därför matchen. Surt men totalt sett troligtvis inte helt orättvist.
Matchreferatet finns som vanligt att läsa på KHCs hemsida: http://www.kopinghockey.se/
Btw, hemsidans webmaster heter Kimmo Kinisjärvi men det är inte han som är skyldig till matchreferaten, (som jag såg på Kils hemsida) dessa knåpar jag ihop, suveränt akompanjerade av Peter Sättermanns matchfoton.Säffle HC - Hammarö HC: 4 - 3 (1 - 1, 2 - 2, 1 - 0)
Skott: 22-40

Kommentar: Enligt rapport så klarade Hammarö inte av att undvika den bedrägliga underskattningsfällan.
1 - 0 till SHC kommer efter dryga minuten, genom för dem viktige Trevor Bremner. HHC kvitterar innan paus och fortsätter att skotta mot Säffle-keepern, skotten vinns klart av bortalaget men nämde keeper slet och svettades framgångsrikt samtidigt som bortalaget var lite för tama för att sätta sina chanser.
Totalt har SHCs keeper motat 98 av 107 skott de två senaste matcherna, ganska hyfsad statistik. Nämnas bör också att Säffle hade målat 11 gånger totalt på 6 matcher före matcherna mot KIK och HHC, nu har man hängt 11kassar på två matcher, ganska hyfsad procentuell ökning. Beware of Säffle!


Åmåls SK - Fagersta AIK: 7 - 4 (2 - 0, 2 - 0, 3 - 4)
Skott: 36 - 31  (12-11 14-3 10-17)

Kommentar: Ganska jämn förstaperiod, men ÅSK stod för effektiviteten. I mittenakten äger hemmalaget isen totalt och Faik ser riktigt busströtta ut. Det blir 6 - 0 nio minuter in i slutronden, sen gör Faik 2 mål på 50 sekunder i minut tio. Hemmalaget späder på sin ledning till 7 - 2 innan Faik reducerar gånger två igen på en dryg minut. Närmare kommer inte Fagerstalirarna denna gången.Någon som vill vara med i mitt tipparlag, jasså inte.. !?  =(


Ny omgång på söndag, i´ll be there!

Inför omgång 8 div 2 Västra B

Arvika HC - Nor IK

Kommentar:
2an AHC tar emot 9an Nor, båda lagen har plusstatistik, AHC +13 och Nor +6.
Hemmalaget har 2 inspelade poäng på de tre senaste omgångarna, oavgjort - torsk -oavgjort.
I matchen mot Grums så spelade man mycket bra och borde haft en större ledning efter första perioden än vad man hade. I matchen mot Köping spelade man också bra, i två perioder, men när man blev stressade i egen zon så visade man svagheter i backspelet. Jag såg inte matchen senast mot Kil, men AHC hade ledningen med 0 - 3 och 3 - 5 utan att kunna knyta igen säcken. Kil gick ikapp och förbi till 6 - 5, AHC fick dock med sig 1 pinne hem efter att ha kvitterat sent i sista p.
Nor IK har en något bättre trend, vinst -torsk - vinst, och den senaste mot svåra derbykonkurrenten Grums.
Enligt rapport så var Nors 1a-line mycket vassa mot GIK, och där får AHC se upp..
Främst nr 22 Jonas Hellqvist, nr 11 Stefan Thellberg och nr 10 Robin Lindfors.

Kuriosa: Det är inget som div2-lagen skryter om direkt, men enligt uppgift så får spelarna i Nor IK betalt för att spela. Det är inte frågan om stora summor så vitt jag vet, men det rör sig om ett par tusenlappar i månaden.. Kanske inte för alla men de finns de som har betalt iaf.. Man kan undra hur det ser ut på andra håll, förra säsongen ryktades det om att Ronny "Bomben" Boström i GIK hade 20-25 tusen i månaden..  Hur det nu än är så känns det märkligt med lön på denna nivå, ok med reseersättning och materialbidrag men lön i div2.. Nja, det verkar inte riktigt klokt.

Mitt tips: Svårtippat, men jag klämmer till med hemmaseger och 5 - 2


Forshaga IF - Karlskoga HC

Kommentar:
Flyers har torsk -vinst -torsk på de tre senaste, och verkar inte riktigt ha den glöd man annars förknippar Karlskogingarna med. Då är det annat med Forshaga som har vunnit två raka och ser starka ut.
Normalt sett tror jag ändå att Karlskoga skall gå vinnande ur denna strid men denna gången hänger det på om de kan få tillbaka glädjen och glöden. Vad säger du coachen, fixar du det!?  

Mitt tips: Jämnt, men uddamålsseger för FIF med 3 - 2


Grums IK - Kristinehamns HT

Kommentar:
3 poäng på de fyra senaste omgångarna, och en målskillnad på -1 ( 8 - 9) Det är troligtvis inget som GIK hade räknat med, och frågan är hur de tacklar den uppkomna situationen. Vinst ikväll kan innebära återtagen serieledning, men en förlust i Billerudshallen ikväll och de kan rasa ner till plats 7. 
I sig är det inte mycket att bry sig om så här tidigt och i en så jämn tabell, men det kan sätta sig i skallen ändå.

Kristinehamn har en match mindre spelad men de har bara en torsk på sina sex spelade (hemma mot VHC 5 - 7) och det är ett lag man skall ha stor respekt för. Nr 18 Ivanov, nr 6 Larsson och nr 17 Eriksson är några att hålla koll på för GIK i kväll.

Mitt tips: Naturligtvis också svårtippat, hemmaseger lockar men jag tror att ett hett KHT tar hem det med 2 - 4


IFK Hallsberg - Kungsörs IK

Kommentar:
Navvies, obesegrade hemma hittills men "bara" 3 pinnar på de tre senaste matcherna. De har ett bra backspel med stora starka pjäser, och en stabil svårpasserad keeper, där gäller det att äga kvadratmetrarna runt kassen för att lyckas hänga några. Framåt är de också vassa men deras styrka är helt klart defensiven.

KIK har släppt in 40 mål på sex matcher, trots att de egentligen har minst två bra målvakter. Problemet är alltså inte keeprarna utan backspelet och i viss mån arbetsviljan i hela laget.
Coach Brolin har till denna match, om alla papper hinner bli klara, en ny keeper i kassen. Det är Thomas Ling med allsvensk erfarenhet, (10 matcher i IFK Arboga säsongen 04 -05) som har tränat ett tag med KIK.
Ling spelade senast säsongen 05 -06 i Olofströms IK i div1, där blev det 33 matcher. Efter det har Ling satsat på fotbollen och tillhör nu Kungsör BKs div3-lag.

Jag vet inget om Lings keeperstatus, mer än att han själv säger att han inte är i speciellt bra form på grund av den korta träningstiden med KIK. Med rutin så kan man komma långt dock, men det som är ytterst märkligt i sammanhanget är att Ling endast kommer att lira en, eller max två matcher med KIK eftersom att han sedan skall genomgå en axeloperation.
Det märkliga är alltså att låta honom komma in och spela, max 2 matcher, när man redan har 3 målisar.
Kanske upphör det märkliga i o m att KIKs övriga målisar är sjuka/skadade eller inte kan lira av andra skäl, då är allt bara en bra lösning..inte annars. Men det är bara min helt egna åsikt förstås.

De sista 20 minutrarna mot SHC är det enda KIK skall ta med sig av de senaste 120 spelade minutrarna, de vann man med 4 - 0. De föregående 100 minutrarna förlorade man med 4 - 21.

Kan coach Brolin få fram den rätta inställningen, glöden, moralen och glädjen? Allt det andra finns, KIK har nämligen minst 2 riktigt konkurrenskraftiga femmor som inte skulle behöva be om ursäkt för sig i något annat lag i serien.

GO KIK!!

Mitt tips: Hemmaseger men jämnt, 6 - 5


Köping Hockey - Kils AIK

Kommentar:
KHC vilade senaste omgången, och det var nog inte helt fel. Mycket småskador och förkylningar har gjort att många viktiga spelara har tvingats stå över de senaste matcherna. Ändå har man skrapat ihop fem poäng av sex möjliga mot bästa möjliga motstånd de senaste tre matcherna. Mycket imponerande!
Senast hemma mot Arvika så ska vi ärligt erkänna att KHC var plågsamt utspelade i nästan två perioder, endast räddade av en storspelande Anton Hult i hemmakassen.
En av grundstyrkorna hos KHC är att man är otroligt viljestarka och aldrig aldrig ger upp, inte ens om man spelar riktigt dåligt.
Det fick Arvika HC erfara när KHC vänder på steken och vinner sista perioden med 3 - 0 (som kunde ha blivit mer) och vinner matchen med 4 - 3.

Kvällens gäster har också visat prov på stor moral och kampvilja, som t ex senast när de mötte Arvika hemma. De låg under med 0 - 3 och 3 - 5, ändå lyckades de gå ikapp och ta ledningen med 6 - 5. Arvika lyckades med 5 min kvar att få in kvitteringspucken men elogen skall naturligtvis gå till KAIK.
Två omgångar före det så spelade KAIK 5 - 5 hemma mot Navvies, laget som KHC hade så förtvivlat svårt mot. Det finns alltså all anledning att ta kvällens motståndare på fullaste allvar.

Mitt tips: 5 - 2


Säffle HC - Hammarö HC

Kommentar:
Första segern för Säffle förra omgången, kan det lyfta laget mot nya poäng? Nr 17 Jimmy Wettergren och nr 83 kanadicken Trevor Bremner, plus ett par till gjorde en riktigt bra match senast mot KIK (även om KIK hjälpte till skamligt mycket) SHCs keeper, nr 30 Jansson tror jag det var, motade 61 skott och har väl en staty utanför Somashallen inom kort.
Nej, jag tror inte att det räcker mot Hammarö. De har sannolikt inte tänkt göra om KIKs misstag, underskattning alltså, utan de åker dit för att bjuda upp till en lustiger dans och ta hem 2 poäng i bussen.

Mitt tips: 4 - 7


Åmåls SK - Fagersta AIK

Kommentar: Ett nyuppvaknat Åmål, med 2 raka vinster mot bra motstånd tar emot Faiken i kväll. Nr 21 Andreas Engberg i ÅSK är väl ett bra tips att hålla ordning på för Faiks försvar. Killen har hängt 5 baljor och är säkert sugen på fler.
Motsvarande offensiva hot från Faiks sida är nr 31 Erik Fredriksson 7 + 7,och tvillingbröderna Jonas (nr 28) och Pontus (nr 27) Ekegren med båda 5 + 4.  Faik är obesegrade de senaste fyra omgångarna, och de är det hittills målgladaste laget. (36 - 22)


Mitt tips: Bortaseger med 1 - 4


May the best team win !

Omgång 7 div2 Västra B. Resultat och kommentarer

Karlskoga HC - Åmåls SK: 2 - 4 (0-1, 1-2,1-1)
Skott: 26-33 (11-12, 6-9, 9-12)

Kommentar: Feltippat av mig! Flyers uppträdande var enligt rapport blekt och utan attityd, inte ens den fina, varma och gosiga arenan kunde hjälpa dem till seger denna gången ;)
Åmål var hetare, ville mer och deras seger var egentligen  aldrig hotad. Flyers reducerar till 2 - 3 på en turpuck med knappt fem minuter kvar men Åmåls replik till 2 - 4 kommer efter mindre än två minuter och matchen är avgjord.
Verkar ha varit en snäll match, 3 x 2 min i busbåset för båda lagen tyder på det. Noll utvisningar i slutronden tyder inte direkt på någon enorm satsning att gå ikapp och vinna från Flyers sida..? Märkligt, där har coachen en del att fundera på.

Flyers kliver ner ett steg til plats nio, och Åmål går i motsatt riktning upp till plats sju.


Kristinehamns HT - IFK Hallsberg: 3 - 0

Kommentar: Här tippade jag rätt segrare, och mycket mer vet jag inte. Jag tror det stod 2 - 0 efter första perioden, men sen vet jag inget mer tyvärr.

Kristinehamn har nu lagt beslag på förstaplatsen, man kliver tre steg i o m segern och passerar tvåan och trean trots att man har en match mindre spelad.
Hallsberg å sin sida rasar från tredje till femte plats.


Hammarö HC - Forshaga IF: 2 - 3

Kommentar: Feltippat, jag trodde på hemmaseger men så blev det ju inte. I övrigt har jag ingen statistik för matchen ,men jag tror att FIF tog ledningen ganska tidigt och lyckades alltså hålla den matchen ut.


Fagersta AIK - Viking HC: 6 - 2 (1 - 1, 3 - 1, 2 - 0)
Skott: 40-41 (13-17,11-12, 16-12)

Kommentar: Rätt tippat och hemmaseger, även om det blev tuffare för Faik än vad jag trodde.
Viking tar ledningen efter 3 minuter, och är enligt rapport det bättre laget i första ronden. Stolpskott, ribbskott och nära utökad målskörd för gästerna men Faik kvitterar mitt i perioden..
Direkt i inledningen på mittenronden så tar Viking tre utvisningar i rad, vilket tillslut straffar sig när Faik gör mål i PP.
Faik tar också utvisningar men är duktiga i BP. Återigen så hittar Viking till busbåset vilket Faik utnyttjar två gånger om och tar ledningen med 4 - 1. I slutminuten på andra p så kan Viking uttnyttja sin övertalighet när man reducerar till 4 - 2 i PP.
I slutronden så tryter gästernas krafter och Faik kan glida i väg till säker seger med 6 - 2.


Kungsörs IK - Säffle HC: 6 - 7 (0-3,2-4,4-0)
Skott:67-29 (18-12,21-13,28-4)

Kommentar: Feltippat, men vem kunde tro att KIK skulle fortsätta att prestera bottennapp!?
Matchen har fått ett eget blogginlägg.Nor IK - Grums IK: 3 - 1 (2 - 1, 0 - 0, 1 - 0)

Kommentar: Feltippat igen, "kul" omgång!
Tolvan Nor IK  vann mott ettan Grums IK,  och enligt rapport så gjorde man det helt rättvist.
Endast GIK-keepern såg till att Nor inte vann matchen med ännu större marginal.
Skönt för Nor att bryta förlustraden på tre matcher, och att göra det i ett derby mot Grums.
GIK å sin sida har nu endast spelat ihop 4 poäng på de fyra senaste omgångarna, och bara producerat 8 mål framåt.
Det är inte mycket mätt med GIK-mått.
Nor klättrar till plats nio, och Grums rasar till plats tre.


Jag ser omgång 8 komma i horisonten, vilken spännande serie detta verkar bli !!

Kungsörs IK - Säffle HC: 6 - 7 (uppdaterad)

KIK - SHC: 6 - 7 (0 - 3, 2 - 7, 4 - 0)
Skott: 67-29 (18-12,21-13,28-4)

Säffle HC har på 6 matcher, före kvällens match, gjort 11 mål totalt.
Efter 2 perioder mot KIK leder de med 2 - 7!!

De två första perioderna är uselt genomförda av KIK, det luktar underskattning lång väg, samtidigt som Säffle är effektiva när de får sina lägen. 
Jocke Wallón i KIK-kassen gör inte en av sina bättre matcher men samtidigt så får Säfflelirarna stå hur länge som helst framför mål utan att störas av KIKs backar.. 
Det är lätt att skylla mycket på KIKs backspel, som i princip var helt osynligt utom när man gång på gång idiotrusade och blev överspelade på egen blå, men försvarsspel skall bedrivas av hela laget över hela banan och det var det ingen som gjorde under de två första perioderna.


Brolin funderar

KIK kommer ut i tredje perioden, efter att coach Brolin kastat om lite i femmorna, och bosätter sig i princip i anfallszon, vinner skotten med 28-4 men lyckas bara göra  4 - 0 och torskar alltså med 6 - 7.


Hammarlund målar!


I ärlighetens namn så måste man ge mycket beröm till SHCs keeper, mannen stoppar 61 skott och bör hyllas storligen av sina medspelare. En annan viktig spelare för SHC är kanadicken Trevor Bremner, han såg inte mycket ut för världen men han ligger bakom 1 mål och säkert 3 direkt målgivande assist, plus ett hårt arbete över hela banan.

Svårt att säga vad KIKs underprestation beror på, den började iofs inte denna matchen. Att förlora med 14-2 mot Forshaga är inte heller något som KIK med dess laguppställning skall behöva göra.

Förra säsongen så stod jag nära KIKs spelarbås ett flertal gånger, det var en njutning att känna den positiva energin och glädjen. Det syntes på isen också, man kastade sig och täckte skott, offrade sig för laget och åkte för att byta så att det glödde om rören....istället för att glida i sirap.
Man kämpade för varandra, vilket man inte kan ha gjort de senaste två matcherna.. igår gjorde man det inte, så mycket kan jag säga.

Mannen att hitta svaret på KIKs problem är coach Brolin, om två dagar tar Hallsberg Navvies emot och då är det mycket viktigt att det "gamla" KIK är med i bussen annars lär förlustraden hålla i sig ett tag till.

GO KIK!

Inför omgång 7 div2 Västra B

Karlskoga HC - Åmåls SK

Kommentar:
Niondeplacerade Flyers tar emot åttan Åmåls SK, de har samma poäng (6) men ÅSK har en match mer spelad. ÅSK har släppt in 2,5 mål i snitt på 6 spelade matcher, samtidigt som Flyers har släppt in 4,6 mål på 5 spelade matcher. Svårtippad match, jag tror det kan bli riktigt tight om segern och att utvisningsstatistiken tillslut avgör.

Mitt tips: 4 - 3

Kristinehamns HT - IFK Hallsberg

Kommentar:
Oj, oj, ännu en tuff match på förhand. Fjärdeplacerade KHT matchar mot trean Hallsberg, samma poäng (8) men KHT har en match mindre spelad. KHT har ett snittresultat på fem spelade matcher som lyder 5 - 2,8 och Hallsbergs motsvarighet på 6 matcher är 4 - 2. Seger för hemmalaget och de klättrar rejält i tabellen.
Jag har ju sagt att de blir farliga.

Mitt tips: 4 - 2


Hammarö HC - Forshaga IF

Kommentar:
Här blir det åka av, två av seriens yngsta lag möts i en prestigematch som jag tror kommer att bli en het historia. FIF kommer med storsegern mot KIK i ryggen (14 - 2) som kan vara nog så svår att hantera, motståndet i denna matchen kommer inte att bli lika lätthanterade. Hammarö har å sin sida en bra trend i laget, trots torsk i den mycket jämna matchen borta mot ÅSK senast. Hemmaplan (och i viss mån domaren) avgör.

Mitt tips: 5 - 3


Fagersta AIK - Viking HC

Kommentar:
Enligt Faiks hemmastatistik hittills på tre matcher så slutar matchen mot Viking HC med ca 9 - 5.
Jag tror på hemmaseger, det är nämligen inte många poäng som kommer att åka ifrån Fagerliden denna säsong, så hemmastarka är Faiken. Viking är långt ifrån ett dåligt lag, men denna uppgift mäktar de inte med.

Mitt tips: 9 - 5


Kungsörs IK - Säffle HC

Kommentar:
Om man ramlar av kusen, om man nu gett sig på att försöka rida, så ska man visst upp på hästryggen så fort som möjligt igen så att inte minnet av fallet sitter kvar i ryggmärgen.
Det är väl ungefär vad KIK behöver göra efter förnedringen senast borta mot FIF (14 - 2).
Det var allt en enormt hög kuse att falla av från det.!

Upp igen och kör på är det enda som gäller. Kanske bra då att motståndet heter Säffle HC..?
Underskattning är alltid livsfarligt men det är inte lätt att undvika när motståndarnas resultatstatistik ser ut som SHCs.
1,83 - 8, alltså har Säffle ett snittresultat per sex spelade matcher där de gör knappt 2 mål framåt och släpper in 8 bakåt.
Inte skräckinjagande precis. 3,6 - 6,6 är KIKs något snyggare siffror på 5 spelade matcher, senaste matchen inräknad förstås.
Säffle har förstås redan insett sin begränsning denna säsong, men när de nu möter bottenkollegan KIK så kanske de försöker repa mod och ser sin chans till de första poängen.
KIK har en trupp som bör kunna ta dem upp på mycket säkrare mark, och det tror jag att Säffle HC kommer att få erfara på söndag.

Mitt tips: 9 - 4


Nor IK - Grums IK

Kommentar: 
Tolvan Nor IK tar emot ettan Grums IK, det skiljer "bara" 5 poäng mellan lagen. (GIK har en match mer spelad) Nor har tre raka torsk, förutom storvinsten hemma mot SHC i förförra omgången, så man kan inte säga att de går som tåget.  Går som tåget gör inte heller Grums, i allafall inte som de vill att ett tåg ska gå. De tre senaste matcherna har de endast mäktat med 7 mål framåt, vilket med GIK-mått mätt är en låg siffra. 15 - 1 var deras målskillnad efter de tre första omgångarna, och de tre senaste omgångarnas målskillnad är 7 - 6, och med skrala 3 inspelade poäng.

GIKs tåg kommer sannolikt att gå bäst i denna matchen, och alltså tuffa hemåt med 2 nya poäng.

Mitt tips: 2 - 6
 

Må bästa lag vinna!

Fredagsmatchen i omgång 7

Kils AIK - Arvika HC: 6 - 6


Kommentar: Kil ligger under med både 0 - 3 och 3 - 5 men kan ändå vända på steken och t o m ta ledningen med 6 - 5.
Arvika samlar sig dock så pass att man kan kvittera och få med sig en pinne hem.
Kil imponerar, alltid respektingivande med ett lag som har den moralen och kämpaandan så att man inte viker ner sig oavsett vad det står på resultattavlan.
Jag har ingen koll ännu vad AHC anser om matchen men det är inte svårt att gissa förstås.

Kuriosa: KAIK hade ju oturen att bli "rånade" i Grums senast, någon gjorde inbrott i deras omklädningsrum under andra perioden. Ett tiotal mobiler, kreditkort och plånböcker blev stulna, plus en bil.. När sen polisen ringde upp en av mobilerna så svarade tjuven... !!?? Otroligt, att personen/personerna i fråga inte hade så stor chans till Nobelpriset det förstod man ju, men att de sen svarar i en mobil de själva har stulit måste ju vara nånslags dumhetsrekord.. !! Asgarv!!

Skönt att prylarna sedan återfanns i tjuvnästet och i den (tyvärr) kvaddade bilen.

Omgång 6 div2 Västra B, resultat och kommentarer

Forshaga - Kungsörs IK: 14 - 2 (6 - 1, 2 - 0, 6 - 1)
Skott:48-30 (17-12, 8-9, 23-9)


Kommentar: Mitt tips om KIK-seger gick inte riktigt hem.. ;) och mitt snack om att det fanns frågetecken om unga FIFs förmåga att återhämta sig från stortorsken mot KHT..., ja, det var bara virrigt snack. 
Vilken resa KIK bjöds på!!  "- Vi klappade i hop fullständigt och det finns inget att skylla på. Vi var helt enkelt inte bra alls. Forshaga var värda att vinna denna match, och jag kommer att ligga sömnlös några nätter efter detta" säger Pontus Brolin, KIKs coach.
En av de saker som skulle kunna göra coach Brolin sömnlös är beslutet att ställa över glödhete KIK-keepern Jocke Wallón till denna matchen. Wallón nollade Åmål hemma senast och var odiskutabelt en mycket stor bidragande orsak till KIK-segern genom sitt briljanta målvaktsspel.
Nu kanske målvaktsbytet har andra orsaker än coaching, Wallón kanske inte kunde följa med till Forshaga av personliga skäl, men om det var ett coachdrag att alternera mellan målisarna så skulle det iallafall göra mig sömnlös ett tag. Kanske har coach Brolins fingertoppskänsla frusit lite i Acta-hallens kyla?
Med detta vill jag inte påstå att Harju i KIK-kassen ensam bär ansvaret för KIKs dygntorsk, men han kan ju knappast ha gjort en av sina bättre insatser.

Uj,uj, uj vad supersegt att återhämta sig från en sådan stjärnsmäll! Det vill till att man kan snacka igenom detta och rensa ut allt mentalt slagg som kan gegga ihop själförtroende och energi till en liten klump i magen.
Säffle HC kommer på besök till Kungsör och Acta-hallen på söndag, återstår att se om de får möta ett samlat och revanschsuget KIK eller om de möter ett desorienterat och vilset KIK ?
 

Grums IK - Kils AIK: 3 - 0 (1 - 0, 2 - 0, 0 - 0)
Skott: 36-28 (14-6,14-12,8-10 )

Kommentar: Mitt tips om hemmaseger gick in, men Grums hade betydligt svårare än jag trodde.
En mycket tråkig incident som inträffar under matchen är inbrottet i KAIKs omklädningsrum, otroligt att det skall finnas såna människor som inte kan skilja på mitt och ditt. Tjuvarna passade på under andra perioden, när KAIK kom in i omklädningsrummet så upptäcktes stölden, med 3 - 0 i baken och stölden i tankarna så tvingades bortalaget ta sig an tredje perioden.
Enligt rapport så påverkades KAIKS spel inte negativt alls, istället så parkerade man i princip i GIKs zon hela sista perren, förutom de sista minutrarna när man tvingades till BP. KAIKs ineffektivitet och GIK-keepern gör att man trots 28 skott blir nollade.
Från GIKs håll så är man nöjda med vinsten, men inte med spelet. Deras målis tillskrivs helt äran för att ha klarat nollan i matchen.

IFK Hallsberg - Nor IK: 6 - 2

Kommentar: Hemmaseger som tippat, och nästan exakt rätt siffror också.
Har tyvärr inga uppgifter om skott eller dylikt, men tydligen så drog hemmalaget på sig en del onödiga utvisningar och käftade lite för mycket med domaren. Vinsten var dock rätt säker som det verkar.Köping Hockey - Arvika HC: 4 - 3 (1 - 0, 0 - 3, 3 - 0)
Skott: 25-55 (8-15, 7-24, 10-16)

Kommentar: Hemmaseger som tippat men ändå oväntat och högst anmärkningsvärt om man tänker på hur matchen blev. Även om KHC vinner första perioden så kan man utan överdrift säga att hemmalaget var mycket blekt och att AHC mer eller mindre spelade ut KHC de två första perioderna. Sen händer något som få kunde ana, KHC går ikapp och till ledning i sista perioden, och de spelade inte ut AHC men ser man till sista perren så kunde det ha blivit en större seger för hemmalaget. Helt outstanding denna matchen var keepern, Anton Hult. Han var glimrande och räddade mer eller mindre ensam KHC från ett mycket större underläge efter två spelade perioder. 
KHC spelade alls inte bra, dels kanske beronde på några frånvarande lirare, men det såg segt ut överlag. Då är det ändå en styrka att kunna vända och vinna matcher.


Foppa on the move!


Arvika ber om nåd, men det beviljades icke denna gången


?

Säffle HC - Kristinehamns HT: 1 - 7 (0 - 2, 0 - 3, 1 - 2)

Kommentar: Inte svårtippat, så därför fick jag rätt även här. Informationen runt denna matchen är svårhittad, men kanadicken Trevor Bremner har visat att han kan göra poäng för SHC i alla fall, 2 mål och 3 ass gör att han innehar andraplatsen i den interna poängligan.


Viking HC - Karlskoga HC: 3 - 4 (0 - 2, 1 - 1, 2 - 1)
Skott: 22 - 25 (6-6, 7-14,9-5)

Kommentar: Nära att inte bara segraren blev som jag tippat, siffrorna var så när rätt också.
Flyers leder med 3 - 0 efter halva matchen, alla mål i PP. Sen släpper man i Viking, som reducerar gånger 2 och kvitterar med nio minuter kvar. Flyers biter ihop och kan sätta segerpucken med 1,30 kvar av matchen.
Från Vikinghåll så är man stolta över prestationen att vända underläge till likaläge men sen tycker man att Flyers segermål föregås av en klockren utvisning som aldrig utdöms. Tuff shit!
Apropå utvisningar så håller det inte att sitta så mycket i busbåset som Viking, i alla fall inte mot en PP-skicklig motståndare som Flyers.


Åmåls SK - Hammarö HC: 3 - 2 (0 - 0 , 2 - 1 , 1 - 1)
Skott: 29-25  (15-5, 7-7, 7-13)

Kommentar: Mitt tips om uddamålsseger för ÅSK gick in, men inte med rätt siffror. Enligt uppgift så skall det ha varit en jämn match sett över tre perioder. Det kunde lika gärna ha slutat lika eller med en bortaseger.
Drygt fem minuter in i slutronden så kvitterar Hammarö och är på gång ordentligt. Med nio minuter kvar så får bortalaget chans att spela PP, men mitt i satsningen framåt så norpar Åmål åt sig pucken och kan kontra in 3 - 2 som sedan står sig matchen ut.

FAIK - KHC, matchen kräver ett eget inlägg helt enkelt


1 - 1 genom Säta på pass från Robin och Macke G

Starten, och de första 10 var ingen njutning för en KHC-anhängare. Wrooom, swisch och tjong sa det när Faiken satte upp farten till, om inte fortissimo, så i alla fall väldigtforto.
Då kom kvitteringen som balsam för KHC-hjärtat.Jubel i KHC-lägret

Macke Gustavsson har just nätat till 1 - 3 och jublet steg i hela hall.. Ja, i alla fall hos ganska många tillresta KHC-supporters.


Målchanser fanns det

Just i denna sekvens så hittar inte pucken nätet men tidigare i matchan hade Säta nätat till 1 - 1.


Jonas E "Kamikaze" Larsson nätar med dödsförakt

Inställningen hos KHC var det inget fel på.


Permats målar

Inställningen var det ja, skönt med härligt själförtroende som gör att killarna tar initiativ och tror på sin egen förmåga.


5 - 7 i klykan

När Faiken nästan var i kapp så lyckades KHC att måla igen genom  Robin, alla armar i luften.


Just nu är det lugnt, men det var det sällan.

Hult spelar mycket bra och ändå tvingas han skrapa pucken ur eget mål sju gånger. Märklig match minst sagt.

Inför omgång 6 i div2 Västra B.

Forshaga - Kungsörs IK

Kommentar:
FIF har att återhämta sig från stortorsken senast mot KHT, gästerna KIK har däremot råg i ryggen efter första viktorian hemma mot ÅSK. Jag tror att tesen "man vinner inga matcher i busbåset" kommer att bevisa sig sann i kvällens möte. Den som håller sig på isen vinner alltså.
Mitt tips: 3 - 4


Grums IK - Kils AIK

Kommentar:
Hur påverkas GIK av att "bara" ha fått med sig 1 st pinne från de två senaste matcherna? Svårt att svara på men jag tror att de kommer att ta sig samman och spela ännu mer som ett lag och alltså bli ännu bättre.
Kils AIK har en positivare trend än tidigare, 3 pinnar av 4 möjliga de senaste två matcherna, en "lätt" motståndare och en svår. Jag har dock svårt att tro att KAIK ska kunna rubba GIK hemma i Billerudshallen.
Mitt tips: 6 - 2


IFK Hallsberg - Nor IK

Kommentar:
Hallsberg på hemmaplan är ingen större fördel för dem, i så fall bara för att man slipper åka buss. Hemmapubliken brukar vara ganska lätträknad och tystlåten tyvärr.
Styrkan hos Navvies är försvarsspelet med stora starka backar och en riktigt stabil keeper. Kan man sen få bättre utdelning på skotten så blir det tufft för Nor. Hallsberg hade ju hela SJU träffar i virket senast mot KAIK. Nor IK har inte ett lika starkt försvar, även om deras målis är riktigt duktig. Det är tempot hos sina forwards och orkesmässigt som Nor kan vara starkare än hemmalaget. Effektivast vinner.
Mitt tips: 6 - 3


Köping Hockey - Arvika HC

Kommentar:
Köping Hockey har ännu noll poäng i inbördes möten mot Arvika, på de säsonger som de mötts.
Det har dock ingen betydelse i kvällens match, det som däremot har betydelse är att Arvika spelat stabilt, producerat framåt och släppt in mindre än 2 mål per match hittills. Duktigt försvar och målvaktsspel alltså, plus målgiftigheten.
Tufft blir det för hemmalaget, och inte blir det bättre av att man ännu en gång tvingas konstatera att man riskerar att ha inte mindre än sex spelare frånvarande på grund av sjukdom och skador. Flera av dem är av det lite namnkunnigare slaget också tyvärr.
Det positiva är att KHC har nyförvärv på gång, 2 från Suras div1-trupp, en forward och en back, plus ännu en back från Örebro. Till kvällens match verkar det som att forwarden är klar. Allt är från hyfsat säkra källor även om jag inte vet några namn ännu.

KHCs hockeykrigare har visat mycket kamp, lagmoral och hjärta oavsett vilket lag de ställt på isen.
Detta kan räcka långt, det har vi sett förr.
Mitt tips: 3 - 2


Säffle HC - Kristinehamns HT

Kommentar:
Säffle, Säffle, tyvärr får ni nog räkna in det femtionde bakåtmålet för säsongen i kvällens match. Detta om Kristinehamns HT har med sig skallen och spelar som de kan.
Då blir det stortorsk igen för hemmalaget, kanske tvåsiffrigt.
Mitt tips: 2 - 9


Viking HC - Karlskoga HC

Kommentar:
Om man läser och har läst matchreferaten på Flyers för övrigt magnifika hemsida, så slås man av något som jag betecknar som bristande ödmjuket hos coachen, det heter "oflyt, skymd målvakt, otur osv. " Om bara om fanns så hade vi vunnit, typ.
Det finns alltid en motståndare, och om de vinner så beror det oftast på att de var bättre, i alla fall just den matchen.
Alla förluster beror inte på att man inte kom upp i sin egen bästa nivå eller att man hade otur, motståndarna kan helt enkelt ha varit bättre. Att inse det emellanåt hjälper till, och det skapar ödmjukhet som faktiskt är en bra egenskap.
Testa det nångång Flyerscoachen, det är bara hälsosamt. En annan sak, alla kommuner har (tack och lov) inte en kanonfabrik som ger pengar till fina ishallar och arenor så sluta gnäll på kalla hallar och sunkiga omklädningsrum.
Ödmjukhet var ordet.

Kvällens matchresultat kommer att avgöras beroende på vilken inställning Flyers har till matchen, om de lyckas unvika underskattning så vinner de ty de är bättre än Viking. Hemmalaget behöver ingalunda skämmas för sin sjundeplacering, de har förtjänat den om kommer sannolikt att krånga till det för de flesta motståndare denna säsong.

Mitt tips: 2 - 4 efter en jämn match som Flyers avgör i tom kasse med 2 minuter kvar.


Åmåls SK - Hammarö HC

Kommentar:
Hemmalaget med två raka torskar, normalt starka på hemmaplan, tar emot Hammarö HC som har en betydligt bättre trend. Något säger mig att det blir en tempostark match där matchen i matchen avgör. Keeper-fighten är avgörande för hur poängen fördelas ikväll.
Mitt tips: ÅSK tar sig samman inför sin ofta högljudda hemmapublik och vinner med 4 - 3Må bästa lag vinna!

Omgång 5, div2 Västra B. Resultat och kommentarer.


Kristinehamns HT - Forshaga IF: 7 - 2

Kommentar: Jag tippade vinst för hemmalaget, men jag trodde inte den skulle bli så stor som den blev. Svårt att sia om KHTs framtid men jag tror att de kan bli riktigt farliga när den slutliga tabellen skall räknas fram om de bara kan få till det mentalt. De har ett vasst lag men de verkar inte veta om det själva alltid. De kan spöa vilket lag som helst, och få stryk mot vilket lag som helst (inte riktigt sant), allt handlar om den mentala biten.. om du frågar mig alltså. Detta stämmer dock in på många lag men kanske i synnerhet KHT.
Forshaga åkte på fetdäng igen alltså, de hade ju två raka segrar före denna match, och var på väg rejält efter storsmörjet hemma mot AHC. Tungt med stortorsk igen för ett så pass ungt lag, återstår att se hur de hanterar det.Hammarö HC - Viking HC: 4 - 2 (2 - 1, 1 - 1, 1 - 0)

Kommentar: Återigen ett tips om hemmaseger som gick hem, och riktigt nära att siffrorna stämde också.
Enligt rapport så var det ingen enkel seger för Hammarö, Viking spelade bra och bjöd på tufft motstånd i en match med högt tempo. I slutet av tredje p så har HHC en gubbe i busbåset och VHC tar ut sin målis för att spela 6 mot 4.
Det lyckas nästan, en puck som dansar på mållinjen, men sen slutar det som så många gånger för med tom bur.
HHC vinner puck och sätter 4 - 2 i tom kasse.
Läs gärna HHCs matchreferat här: http://www.freewebs.com/jejken


Arvika HC - Grums IK: 2 - 2 (2 - 1, 0 - 1, 0 - 0)
Skott: 32-23 (17-8 7-8 8-7)

Kommentar:  Hemmasegertipset sket sig, men kanske hade det varit mest rättvist ändå..
(även om snacket om rättvisa i idrottsammanhang är som att satsa på en solig sommar bara för att det regnade förra sommaren, det är bara att glömma)
Stort spelövertag för AHC i första p, men tyvärr för dem och turligt för GIK så var det bara med ett måls marginal som man skildes åt i första pausen. Lite smågrinigt och tjurigt blev det, Inkinen i AHC och Lorén i GIK "boxades" i sista perren och kvitterade ut varsitt  matchstraff som tack för det.

Läs gärna AHCs suveräna matchreferat här: http://www.arvikahockey.nu/


Fagersta AIK - Köping Hockey: 7 - 7 (1 - 4, 4 - 2, 2 - 1)
Skott: 44-30 (14-14,18-8,12-8)

Kommentar: Bortasegertipset höll ända tills det var 2 minuter kvar. Målrikt och DRAMATISKT var det, jag har svår träningsvärk i hela kroppen trots att jag bara rörde mig på en area av max 5 kvadratmeter under matchen.
Farhågorna om ett riktigt bra och fartfyllt Faik stämde fullt ut, de första 10 minutrarna så ägde hemmalaget isen.
Sen svängde matchen helt, Köping tog över totalt och kunde på grund av stor effektivitet och bra målvaktsspel gå till pausvila med sköna 1 - 4. I andra spelade Köping inte dåligt men hemmalaget var effektivast och kunde reducera till 5 - 6 med en period kvar.
Så här långt hade farhågorna om en svag och starkt hemmabetonad domarinsats också börjat besannnas.
De två sista perioderna får Faik två utvisningar, trots spel på och över gränsen. Dessutom får man två straffslag. Köping får självklart fler utvisningar på mycket tveksam grund och i slutet av tredje så hittar den randige en utvisning som gör att Faik får spela 5 mot 3 i nästan 1,30 minuter. HORRIBEL bedömningsnivå, helt olika för de båda lagen.
Det sista straffslaget var sannolikt rätt utdömt, kastad klubba i försvarszon, men tack och lov så sätter Faikaren pucken stenhårt i underkanten av ribban och ut.
Totalt sett kanske rättvist med oavgjort, men ändå obeskrivligt tråkigt att den randige skall få ta huvudrollen och bjuda in Faiken i matchen.. Kanske var han imponerad av Magnus "Sigge" Svensson i Faik-båset..? Sånt har hänt förr.
Var härmed varnade, de lag som skall till Fagerliden. Faiken är mycket bra, inte minst på hemmaplan, och får de som ofta en tryckkänslig domare med sig så blir det inte kul.
Läs gärna matchreferatet på: http://www.kopinghockey.nu/

Kils AIK - IFK Hallsberg: 5 - 5  (2 - 1, 1 - 1, 2 - 3)

Kommentar: Bortasegertipset gick inte in, vilket förvånar mig ganska mycket. Trots rapporter om något bättre spel och den första segern nu senast mot SHC så trodde jag att Navvies skulle bli för svåra.
Enligt rapport så börjar KAIK matchen bra och med ett helt annat tempo än tidigare. Ledning efter 2 perioder men sen vinner Navvies sista med uddamålet och en pinne var är ett faktum. Till saken hör också att Hallsberg hade sju skott i virket under matchen och fem av dem i forceringen i sista perren.
Vissa tycker att det var ett rättvis resultat, läs KAIK, medan andra, läs Navvies, tycker att KAIK ska vara mycket nöjdast och gladast över pinnen och därmed säsongens första hemmapoäng.. vilket de säkert är.


Kungsörs IK - Åmåls SK: 4 - 0 (1-0,1-0,2-0)
Skott:32-33

Kommentar: Ännu ett hemmasegertips som gick hem. Jämnt och tight blev det, hemmalaget kunde dock på grund av större effektivitet och glimrande målvaktsspel ta hem första viktorian för i år.
Målskyttar: Per Berg 2, Andreas Haglind och Joel Eklund varsin balja. KIK-keeper: Jocke Wallon.


Nor IK - Säffle HC: 10 - 1

Kommentar: Hemmasegern var odiskutabel före match och även efter match. Jag har ingen mer information om matchen, detta då bägge lags hemsidor uppdateras förtvivlat sällan.


Inför omgång 5 i div2 Västra B

Kristinehamns HT - Forshaga IF

Kommentar:
KHT kör varannan vinst hittills, men de är ett av de lag som bara spelat 3 matcher ännu. Vinst hemma mot Faik i första omgången, sen torsk mot VHC hemma och vinst nu senast borta mot ÅSK. Jag tror KHT är starka och att de kommer att hålla till på minst övre halvan i tabellen. De verkar vara lite svajjiga inställningsmässigt, men kunnandet är det inget fel på. FIF har 2 raka segrar bakom sig, efter de två inledande torskarna, och de kommer nog att ta sitt ansvar för att det blir en tempostark match på söndagskvällen.

Mitt tips: Svårtippat, men jag går för hemmaseger med 5 - 3

Hammarö HC - Viking HC

Kommentar:
Hammarö har spöat Viking på försäsongen, kanske kan det bli tuffare motstånd än senast.
Hammarö är dock på frammarsch känns det som, 3 - 3 hemma mot starka Faiken senast och sköna 5-ettan mot Flyers borta är ett styrkebesked. Viking delade på poängen senast hemma mot KIK men har sett starka ut med segrar borta mot KHT och KAIK.

Mitt tips: 4 - 1

Arvika HC - Grums IK

Kommentar:
Att snacka om tidig seriefinal känns lite osäkert, visst kan det bli så i slutändan men jag tror på många överraskningar denna säsong. AHC har vilat en omgång och är säkert matchsugna, serieledare som de är. 0, 2, 8 och 11. Så ser AHC målproduktion sett ut på 4 spelade matcher. Svårt att tro att den stegen har några högre pinnar, speciellt med tanke på att Grums IK står på andra sidan. Grums kommer med en torsk i trunken, borta mot Köping Hockey senast. Spännande att se hur de tar den förlusten, blir det nervigt eller kan de få ordning på det mentala och komma upp i sin potentiellt höga kapacitet? Jag tror på en fartfylld match med en domare i centrum, tyvärr, men jag tror att segern tillslut ändå blir rättvis.

Mitt tips: 5-4

Fagersta AIK - Köping Hockey

Kommentar:
Faiken tror på sin egen hemsida, eller iaf siar om en målrik match igen. De har dyngat in 19 baljor på två hemmamatcher och vill naturligtvis se en liknande fortsättning. Spelade 3 - 3 borta senast mot HHC. Derby mellan Faik och Köping Hockey brukar betyda heta känslor och inte sällan så spelar domarinsatsen en liten huvudroll, ibland the leading caracter, tyvärr. Jag hoppas inte på en sån match men det blir det nog. Köping HC har självklar positiv energi efter triumfen senast hemma mot GIK, bara att hoppas att man kan använda det och spela lika starkt i försvaret som sist och sätta lägen när de kommer. Skridskoåkningen och att spela på kropp, det är nyckeln ikväll. 

Mitt tips: 3 - 4

Kils AIK - IFK Hallsberg

Kommentar:
Kil bröt förlustsviten mot Säffle HC senast, men inte efter speciellt övertygande spel. Skitnödiga utvisningar och låg intensitet har varit Kils problem. Nu möter man ett Hallsberg som har övertygat hittills, 0 - 0 hemma mot AHC (som AHC skall vara gladast för) och endast torsk borta mot GIK. Mycket försvarsstarka, så Kil måste ta vara på sina chanser för de blir inte många.

Mitt tips: 1 - 5

Kungsörs IK - Åmåls SK

Kommentar:
Äntligen poäng för KIK, 4 - 4 borta mot VHC senast. Långt i från har man bara varit annars mot Faiken.
Åmål har blandat och gett lite, torsk senast hemma mot KHT och omgången innan segrade man borta mot Nor.
Jämnt blir det men KIK tar första vinsten ikväll

Mitt tips: 3 - 2

Nor IK - Säffle HC

Kommentar:
Nor vinner, något annat finns inte. Säffle kan inte bjuda det motstånd som krävs över tre perioder, thats a fact

Mitt tips: 7 - 2


RSS 2.0