KIK - Guldsmedshyttan: 6 - 3

KIK inledde sitt träningsmatchande igår söndag i Actahallen.
Guldsmedshyttan ställde upp som träningsmotståndare och matchen vanns alltså av hemmalaget med 6 - 3.

Såg inte matchen så mer vet jag inte tyvärr.
Jag hänvisar dock för mer information till KIKs nya hemsida: www.klubben.se/kik.  Förtillfället under upparbete.

Nästa träningsmatch för KIK är på torsdag den 2/10 kl 19:30 borta mot Hallstahammar Black Sheep.

GO KIK!

KHC - Björbo IF: 2 - 6

Skriver inte mycket om denna matchen just nu, återkommer kanske när/om inspriationen dyker upp.

Finns inom kort ett referat på KHCs hemsida www.kopinghockey.se

Lite,lite bättre kändes det men fortfarande så fattas så väldigt mycket.

Juborg fattas oss, glittergrillan hade bra intensitet och oftast en ruskig vinnarinställning och betydde mer än man kan ana i såväl båset som på isen.  Någon som kan hålla ihop laget och få alla att dra åt samma håll behövs, glädjen och kampmoralen behövs..

IFK Arboga - Valbo: 1 - 3

Ingen kris ännu men nu behöver första vinsten komma

Arboga vinner skotten med 28-26 men visar alldeles för lite spets när det närmar sig målchanser.
13-5 i skott efter första perioden borde inneburit ledning för Boga istället för 0 - 0.

Lagbygget har ännu inte satt sig och coach Gyllenhammar har en hel del att fundera på. Med tre raka förluster, alla av den tunga sorten , 2 med uddamålet och så denna med 1 - 3 så sätts lagmoralen på prov direkt.

Nästa match är av tradition av det hetare slaget eftersom det är derby borta mot Surahammar. Onsdag 1/10 klockan 19:00 smäller det.

Surahammar har en helt annan trend
än Bogalaget. De har 2 vinster på raken efter sin inledande förlust mot Borlänge borta. Man har besegrat Valbo hemma med 5 - 2 och Järfälla borta med 6 - 2.

Tufft blir det!

Linden - IFK Arboga: 3 - 2

Förlust nummer två.

3 - 2

(1 - 1, 1 - 1, 1 - 0)

Skott:
Linden                     IFK Arboga
(12:11:9)   32         (12:13:6)  31
Utvisningar:
12 min                      8 min


Michael Wallén gjorde båda IFKs mål (1 - 1 och 1 - 2)


Jämnt siffermässigt men IFK hade tydligen spelet med stor överlägsenhet, även om varken skott eller det viktigaste, målfabrikationen visar det. Hemmalaget Linden drog alltså längsta strået och tog sin första seger.

Inför matchen var det bättre tongångar från coach Gyllenhammar. "Vi kommer att från första nedsläpp visa inte minst för oss själva att vi kan så mycket bättre än senast mot Bålsta."

Hayley Wickenhaiser spelade sin första seriematch för Linden, och finns med i matchprotokollet men endast på grund av en utvisning. (2 min för hakning)

Under morgondagen kommer coach Gyllenhammar att ge sin syn på matchen på IFKs hemsida.


Tung start för Boga.

Nästa match är nu på söndag, hemma mot Valbo. Det lär inte bli en lätt uppgift.

IFK Boga - Bålsta: 3 - 4

Tråkig seriestart för IFK Arboga

Ett betydligt hetare bortalag sköt Arboga i sank, och vinner skotten med 19-28 och alltså matchen med 3 - 4.

Semjonovs gör IFKs alla 3 mål..

Kollar man Svenska fans så visar vissa av "fansens" kommentarer att tron på laget och truppen är slut, efter EN MATCH!
Kan inte säga något annat än att det är pinsamt med "fans" av den sorten. Klarar man sig utan alla dar i veckan.


Kunde inte se matchen men enligt matchreferatet på IFKs hemsida, och lite info från folk som såg matchen, så verkar Bålsta ha överraskat Arboga med hög intensitet och bättre vilja.. Konstigt att det skall gå att överraska med detta, och då speciellt eftersom coach Gyllenhammar haft det på känn

"Detta blev en matchbild som vi hade befarat, nämligen ett hungrigt Bålsta som krigar om varje puck och varje poäng."

Ovanstående är ett citat/profetia från Coach Gyllenhammar, detta var hans budskap före matchen och detta blev hans budskap efter matchen.  Ett rent katastrofuttalande, i allafall före matchen, efter matchen är det ju bara ett konstaterande.

 

Ett katastrofuttalande är det pågrund av att coachen målar upp en fruktad matchbild, (av en motståndare som han säger sig inte veta mycket om.. eftersom han inte vet så mycket om någon motståndare.., detta enligt reportage både i M24 och Bärsingen)  Oprofessionellt agerande till 100%.. Nu är vi i alla fall i div1 och då måste kraven på professionalitet vara högre än så.

 

Tips till Coachen: Ha så mycket respekt för varje motståndare så att du vet svagheter respektive styrkor, och ha så mycket respekt för hur du påverkar ditt eget lag med dina egna ord så att du slutar måla upp negativa scenarior och istället lägger energi på att få ditt eget lag att vara hungrigt och krigande.
Det är din viktigaste uppgift just nu, mycket annat kan du inte påverka när nu serien är igång.

Nästa uttalande från coach Gyllenhammar inför nästa match bör vara något som liknar.. "Vi är ett otroligt hungrigt lag och vi kommer att kriga om varje centimeter av isen och om varje poäng!"

Nu kommer vi ju inte att veta vilket/vilka lag som står för klassen innan serien är färdigspelad men alla vet att inställning slår klass minst 10 gånger av 10... Så varför ska det vara så svårt att spela med rätt inställning..!?


Jag tror att IFK kan få det tufft att ta sig till all-ettan i vinter men jag tror definitivt att de kommer att kriga om det och att denna första match inte kommer att spegla resten av säsongen... Det är i alla fall vad jag hoppas..innerligt.


Tron kan förflytta berg..
men inte i Sverige?

Alla lag, iaf svenska lag, vill slå ur underläge.. Jobba utan förväntningar på sig.. då kan man arbeta upp en inställning typ.. "Vi ska minsann visa dem.". "vi har inget att förlora.." det är ju ändå ingen som räknar med oss...inte ens vi själva.."

Tråkig inställning, det tycker Calle J och det tycker jag

Calle Johansson, expertkommentator i Canal+, talade om hur tråkigt han tyckte det är med denna inställning, och då refererade han till att ingen, INGEN coach i elitserien, trodde på sitt eget lag som Svenska mästare inför denna säsongen..
På en direkt fråga om vem man trodde skulle stå som slutlig segrare så tippade alla coacher på något annat lag än sitt eget..
"Ja men det är väl klart att man inte säger högt att man tror på sitt eget lag, vi är ju i Sverige" säger du kanske..
Sparka hela högen säger jag, vore jag sportchef för ett lag och min dyrt köpta coach visade sån krakaktighet så skulle vederbörande åka ut snabbare än han hinner säga Uffe Dahlén.
Sen skulle jag leta reda på en coach som vågar tro på sitt eget lag och som vågar stå upp för det.

Mer om detta i kommande blogginlägg..

KHC-Hallsta: 3 - 3

Bedrövlig tillställning, minst sagt.

Jag mår inte bra av att vara gnällig och negativ, och är för det mesta därför motsatsen..alltså mer eller mindre en obotlig optimist.. men de senaste matcherna för KHC gör mig allt annat än optimistisk och hoppfull.

Jag hoppas innerligt att Lill-Egon vet vad som behöver göras, och att han skall kunna göra det.
Som det nu ser ut så skulle KHC behöva ett helt gäng med dugliga spelartillskott...
Vad händer med den erfarna centern? Killen presenteras som ett nyförvär men själv säger han att han inte vet om han skall lira överhuvudtaget??

Den nye backen med allsvensk rutin (55 matcher) som skulle vara så bra, var är han?

No pain, no gain
Ingen ska tro att detta årets seriespel blir lättare än förra året, dels för att motståndarna är än mer hungriga då många lag har nytt och ungt i trupperna, samtidigt som årets KHC troligtvis totalt sett är sämre tränat än förra säsongen.
Jag pratar då om försäsongsträningen. Visst, de som varit med och tränat är säkert väl förberedda med det är bara det att de var alldeles för få som verkligen deltog.

Nu har jag gnällt färdigt för en stund, kommer säkert att skämmas över min gnällighet i morgon.. Vi får se

För den som vill så finns ett matchreferat från KHC- Hallstahammar på KHCs hemsida inom kort.

Hur mår KHC Blue Boars?

Frågan är välbefogad, i allafall enligt mig
Visst kan laget vara rejält nertränat, och att det var därför som helgens cupspel i Fagersta såg så tråkigt ut..
När jag säger att det såg tråkigt ut så menar jag inte det resultatmässigt tråkiga, 1 pinne på fyra matcher och 5-15 i målskillnad, nej resultatet i sig är inte så viktigt  (även om det är roligare och bättre att vinna än att förlora) jag menar att det såg ut som att spelarna hade det tråkigt eller i alla fall att de inte verkade gilla att lira..

Naturligtvis finns det undantag, några visade spelglädje men det så väääldigt lojt och osäkert ut emellanåt på de allra flesta håll. Uppvärmingen inför sista matchen, mot Gävle, var inte direkt sprudlande av energi.
KHC tvingades ställa upp med endast 2 femmor och detta på grund av massor av skadeproblem.. Sånt händer, men var finns/fanns glädjen..?

Kanske fanns det en viss anspänning i truppen inför och under cupen eftersom detta var det sista som skulle ske innan den slutgiltiga truppen tas ut (tror jag) och att det påverkade negativt... Inget konstigt med det heller, om det skulle vara fallet..

KHC-Säter: 0 - 5
Kommentar: Ett yrvaket KHC blir inte mindre yra av ett blixtrande frejdigt Säters IF som emellanåt fullständigt snurrar upp KHC efter noter. 0 - 5 är faktiskt ett smickrande resultat för KHC, det kunde ha blivit det dubbla.

Nu ska vi vara ganska säkra på att Säter IF kommer att gå riktigt bra denna säsong, jag skulle inte bli förvånad om de tar klivet upp i div1 när denna säsong är färdigspelad. De har alltså ett riktigt vasst lag, som öser på med hög fart och disciplinerat spel över hela banan. Inte konstigt att de vann hela cupen.

Avesta BK - KHC: 3 - 3
Kommentar: Kändes onödigt med oavgjort, med lite bättre skärpa så hade det blivit vinst. Denna matchen var KHC betydligt piggare och visade stundtals upp fina kombinationer i att ta sig in i anfallszon.

FAIK (bröderna Ekegren) - KHC:
4 - 1
Kommentar: KHC gör ingen dålig match, totalt sett, men man gör alldeles för enkla misstag som skoningslöst utnyttjas av främst bröderna Ekegren (som jag tror producerar minst 2 mål och 4 assist)
Kommande seriefighterna lagen emellan kommer för KHCs del att handla om att få stopp på bröderna E, lyckas man med det så vinner man.

KHC - Gävle:
1 - 3
Kommentar: Det såg som sagt enormt segt och tråkigt ut på uppvärmingen inför matchen, men KHCstartade ändå bra, bättre än Gävle. Denna match lider KHC av att ha tvingats möblera om i laget, då forwards får spela backar och nya kedjekonstellationer endast förvirrar. Att spela med 2 femmor är inga problem i 2 x 20 min men just omkastningarna i laguppställningen påverkar negativt. Jag tror jag såg minst 5 krockar mellan KHC-lirare och minst lika många tillfällen som man screenar bort sin egen medspelare bara för att man inte håller sin position.

Lill-Egon imponerar

Väldigt mycket coaching och feedback, såväl individuell som till enheter. Jag tror på det sättet att leda, inte minst för att jag har sett alldeles för mycket korslagda armar som "fastsydda" på magen i krampaktig initiativlöshet, men naturligtvis också för att det är rätt.
En coach måste coacha och ge instruktioner, annars sker ingen förbättring och det goda exemplet riskerar att förbli en engångsföretelse i stället för en vana.

Larsson och Javeblad behövs, tyvärr
Fatta mig rätt nu, jag har absolut inget emot dessa herrar, tvärtom.
De är guld värda för KHC med sin rutin och sin individuella skicklighet. Att jag säger tyvärr beror på att utan dessa herrar så är KHC som lag väldigt sårbart.
Försvarsmässigt så är det för tunt utan dem och anfallsmässigt så finns det knappt någon back som har lugnet och vågar hålla i pucken i en uppspelsfas.

Vissa grundläggande grejor
Detta att åka ända fram i varje situation, och att våga smälla på med kroppen istället för att svänga undan bara för att man inte hinner nå pucken. Det är otroligt viktigt i hockey.
Detta att slå stenhårda passningar istället för lösa fjösare, och att kunna spela enkelt med en dropp ner i hörnet och full fart på rören. Det är otroligt viktigt i hockey.
Detta att försvara sin målvakt och att markera direkt när någon rappar målisen på handsken vid målvaktsblockering eller försöker tränga in målisen i nätet, detta att försvara en femmeters radie runt målet med "livet" som insats.
Det är otroligt viktigt i hockey.
Detta att ha en strategi för tekning, att det inte räcker med att vinna nedsläppet utan att varje spelare vet sin uppgift i alla delar av banan. Att screena bort "min" gubbe för att min medspelare skall kunna ta pucken.
Det är otroligt viktigt i hockey.

Finns naturligtvis mycket mer som är viktigt, men ovanstående behöver bli mycket bättre, och det är nu bara 1 månad kvar.

Tryggheten kanske löser upp knutarna?
När nu truppen skall spikas så får man hoppas att laget kan bli ett lag och att grundspelet sätter sig. Kedjeformationerna måste nu få spelas samman och spelsystem gnuggas. Som vanligt så kommer PP och BP att spela enormt stor roll för de flesta matchers slutresultat och här finns mycket att jobba på.

Just nu är jag inte riktigt säker på att alla ingredienser finns för att det skall bli ett bra "bakverk" av det här lagbygget, och en mycket viktig just nu saknad ingrediens är hockeyglädjen.
Hur är det med den? Det kommer att bli den kanske mest avgörande ingrediensen för om det skall bli fiasko eller succé eller något däremellan.

Sammanhållning, hockeyglädje, lagmoral, fightingspirit. Inställning slår klass!
Allt detta skapar och producerar poäng, det såg vi många härliga exempel på under första halvan av seriespelet förra säsongen och jag hoppas att vi får se det denna säsong också.

GO KHC!


Andreas"Maradona"Granqvist

Klistra in adressen i din webläsare och njut..

http://footballvids.blogspot.com/2008/09/groningen-utrecht-2-0-highlights-140908.html

Otroligt läckert mål av Andreas Granqvist!! Marcus Bergs nickmål är inte heller så otäckt..

Träningsmatch nr 2, Hallstahammar Black Sheep - KHC Blue Boars: 3 - 5

Alltid kul med seger!

Kunde inte se matchen själv men blev uppdaterad via SMS.. =)

Därför kan jag tycka lite om matchen ändå, trots att jag inte såg den.

Säta sätter första bortamålet i nya hallen.. självklart en ära.. =) 

2 - 1 till hemmalaget efter första perren.. och nästan helt jämnt i skotten.. 14-13

I mittenronden så sitter en rackarns massa KHCare i utvisningsbåset... Westergren "dömer"... och KHC missar en straff... och någon (ingen uppgift) kvitterar för KHC

Sen blev det fart på målfabrikationen i slutakten..
2 - 3 genom Permats, assisterad av Holmberg.. 2 - 4 genom F Gunnarsson, ass Holmberg..
2 - 5
av "Het som en kamin" Holmberg, assist Gunnarsson..

Gött med ungtupparna!!

Hallstahammar hade ställt ett rutinerat manskap på isen, så vitt jag nu vet.. Surapöjker och sånt.. men det förslog inte denna gången.. Returfight i Kristinelundshallen den 17/9


Cronimet Cup 2008 i Fagersta (Resultatuppdaterad)

Nu i helgen "cuppar" KHC i Fagerliden Fagersta

5 lag möts i en rak serie, Avesta, Köping, Säter, Gävle och Fagersta

Spelprogrammet:

2008-09-13 lördag

09.00-10.40          Avesta BK – Fagersta AIK: 1 - 1

10.50-12.10          Köping – Säter: 0 - 5

12.20-13.40          Gävle – Fagersta AIK: 5 - 3

13.50-15.10          Avesta BK – Köping: 3 - 3 (Skott: 19-17)

15.20-16.40          Säter - Gävle: 3 - 0

 2008-09-14 söndag

09.00-10.40          Fagersta AIK – Köping

10.50-12.10          Säter IF – Avesta BK

12.20-13.40          Köping – Gävle

13.50-15.10          Fagersta AIK – Säter IF

15.20-16.40          Gävle - Avesta BK


Blir säkert tuffa fighter.. Ska kolla upp de olika lagen lite och kanske återkomma med lite tips.

KHC- HF Linköping: 3 - 8

Torsk i första träningsmatchen, och det var klasskillnad.

1:a p:  Mål: 1 – 3 Skott: 5-12 Utv: 2-0    Domarbetyg: 4 av 5

2:a p:  Mål: 2 – 4  Skott: 7-16  Utv: 1-2  Domarbetyg: 3 av 5

3:e p:  Mål: 0 – 1  Skott: 8-14  Utv: 4-2  Domarbetyg: 4 av 5

Matchen totalt: Mål: 3 - 8   Skott: 20 – 42  Utv: 7-4  (alla 2 min)


Matchen avslöjade några saker, dels att Linköping är ett bra lag, och kanske framför allt att de är mer ett lag än vad KHC är det för tillfället. Uppbyggnad pågår så det är ingen fara på taket.

Sega ben och huvuden sista 5 min i varje period är heller inget att oroa sig för, än i alla fall.1 - 2 kommer lägligt. Nr 6 J M Larsson nätar efter exellent förarbete av nr 27 Gustavsson
Keeper Kinisjärvi och forward J E Larsson in action2 - 3 signerat nr 11 Nilsson3 - 3 signerat nr 27 Gustavsson


KHCs nr 5 Karlsson får en tryckare i nacken, och busen får vila i busbåset

'
KHCs nr 13 Sätterman omkullvräkt av ohyfsade gäster


Alla bilder är fotade av Peter Sättemann


Utförligare matchreferat finns att läsa på http://www.kopinghockey.se/

Mer analys kommer, jag kan nog inte låta bli att tycka lite till..

Ny match redan på onsdag då KHC gästar nya ishallen i Hallstahammar.. (tror att flera/många suralirare har gått dit när nu Sura black sheeps inte ville lira div2)

Känner på mig att det blir en het tillställning... och att jag kommer att se matchen

KHC Blue Boars, hur kommer det att gå denna säsongen då..?

Derbygrupperna är avskaffade, och vad får då det för betydelse?
28 matcher i seriespelet står på programmet denna säsong, 14 hemmamatcher och 14 bortamatcher med ett hemmamöte och ett bortamöte mot alla lag.

Detta upplägg är naturligtvis det mest rättvisa eftersom derbygrupper kan innebära att man automatiskt får det svårare eller lättare att plocka poäng beroende på vilka som ingår i den egna derbygruppen.

På det berömda pappret så var ju KHC:s derbygrupp med Faiken, Hallsberg och VIK Ungdom naturligtvis den "lättaste" gruppen men verkligheten och pappret stämmer så sällan överens.

KHC visade i första halvan av förra säsongen att det inte spelade någon roll vilken derbygrupp man tillhörde, man åkte runt i värmland och tog poäng eller vann mot i princip vilket lag som helst. Värre då senare halvan av säsongen då luften gått ur och poängskörden blev otäckt skral, nästan kvalskral t o m.. Med några matcher kvar att lira så var det faktiskt inte långt borta att det var KHC och inte Hallsberg Navvies som fick försöka kvala sig kvar..

Måtte vi slippa dessa nedre tabellregioner denna gång..

Fler värmlandsresor är naturligtvis jobbigare ur "busspestperspektivet" men inte nödvändigtvis sämre ur ett poängmässigt perspektiv..

Naturligtvis blir det otroligt kul med derbybataljerna mellan KHC och KIK.
Första mötet äger rum i Köpings ishall fredagen den 5/12 kl 19:00  (gött med fredagsmatch!)
Andra mötet, i Actahallen den 20/2 (näst sista seriematchen) är också det en fredagsmatch. 
Mycket bra planlagt av klubbarna, självklart bör respektive ishall vara fylld till bristningsgränsen.

Serieöppningen för KHC ser tuff ut (on the paper that is)
Inleder mot Hammarö som fullständigt utrotades från spel i div 1... Förnedring nästan varje match..
De har i princip ett nytt lag, mycket ungt och oprövat.

Navvies hemma i match två kan bli en svår nöt att knäcka, förstärkta med rutinerat div1-folk som de är..

Tredje matchen är mot Karlskoga HC i Nobelhallen, det är mycket nytt i det laget men jag vågar tippa att de även denna säsong är svårbemästrade trots att de tappat sina (i mina ögon iaf) bästa spelare.. (se tidigare blogginlägg)
 
KHC börjar äntligen träningsmatchandet i helgen, på söndag i hemmahallen mot HF Linköping. (Div2 B Syd)
Söndagskvällens gäster var förra säsongen snubblande nära att få spela kvalspel till div1, vilket naturligtvis är imponerande mot det faktum att de "alldeles nyss" spelade i div3.
Kvalificerat motstånd direkt alltså...och inget fel med det.

Återkommer angående KHC:s lagbygge inom kort..

IFK Arboga - Huddinge: Torsk

Huddinge kom alltså på besök för en returmatch i går söndag eftermiddag.

Förra matchen lagen emellan slutade med vinst för Bogalaget (2 - 3) och det var då bägge lagens första träningsmatch för säsongen.

Nu var det två betydligt mer genomtränade lag som möttes, IFK med två vinster och en oavgjord som resultat av sina träningsmatcher och Huddinge som hunnit med att spela hela fyra träningsmatcher.
(Örebro - Huddinge: 6 - 6
Huddinge - Valbo: 4 - 2
Huddinge - Enköping: 4 - 7)

Till matchen:

Från start så märktes att Huddinge var mycket piggare, även om det dröjde ända till i minut 10 innan gästernas första mål kom så låg de hela tiden närmast och störde Boga effektivt med hög och ettrig forechecking.

Förra träningsmatchen lagen emellan så hade Huddinge klart bäst PP men utan att kunna utnyttja det, denna gången såg det bättre ut. 3 mål i PP gav alltså en utdelning på 50% vilket naturligtvis är bra.

I Boga så märktes trots trötta ben ändå att Semjonovs blir bättre och bättre. Ytterligare ett mål från Semlans klubba men också ett vassare närkampsspel med hög fart i aktionerna. Bådar gott.

I övrigt så var det ganska slätstruket, och inte mycket lyckades i uppspelsfaserna,säkert beroende på både tröttkörda kroppar och knoppar men även beroende på att lagledningen testar uppställningar som inte alltid klaffar kommunikationsmässigt. Kanadicken Matt Bahen gör enligt mig sin sämsta match (sjuk förra) och såg allmänt blek ut även om det blev lite bättre i senare halvan av matchen då han lyckades vinna några tek i alla fall.

Kroppsspråket
hos Bogas keeper, Jesper Engelin, var inte direkt förtroendeingivande, såg mycket tveksamt ut med massor av returer men samtidigt så fick han emellanåt ganska sparsamt med hjälp från sina lagkamrater.

Statistik per period:


1:a p:

Mål: 0 - 2
Skott: 5-12
Utv: 1-1

2:a p:

Mål: 1 - 3
Skott: 2-15
Utv: 3-2

3:e p:


Mål: 1 - 2
Skott: 3 - 18
Utv: 2-1

Totalt:

Mål: 2 - 7
Skott: 10-45
Utv: 6-4

Fördelningen av skotten i matchen talar sitt tydliga språk
, Boga mäktade endast med att träffa gästernas mål vid 10 tillfällen på hela matchen. Huddingen var klart bäst och betydligt vassare över hela banan. 45 skott för gästerna som alltså lyckades pricka dit 7 av dem i nätmaskorna.

Sammanfattningsvis så kan man säga att Boga spelades ut av ett betydligt piggare Huddinge, om det sedan beror på att Bogalaget haft ett supertungt träningsläger som satt i kroppen vet jag inte men sannolikt är det så.

Go boga!

RSS 2.0