Hur ser det ut inför div2 V b då? Updated again

Javel, först skall nämnas att Fagersta på egen begäran återigen lirar i Västra a istället (blev väl för tufft i b.. =) )
och att såväl Säffle HC, Kungsörs IK som Hallstahammar HK har tillfrågats om en friplats i div2 Vb denna säsong men att alla har tackat nej..
Säffle förstår jag, de behöver växa till sig lite i div3 ett tag samtidigt som att de tappat några riktigt viktiga pjäser till denna säsong.  Kungsörs IK behöver också mogna lite, och bl a låta de mycket lovande kullarna -94-95 få presentera sig.
HHK valde ju redan förra säsongen att det räckte med spel i div3.

Nyheter: 3-poäng för seger införs, men sannolikt inte sudden death pga att nuvarande system som hanterar resultatrapporteringen inte grejar så komplexa händelser.. !? Uppdatera mjukvaran, någon!!?

Med 12 lag så återinförs derbygrupperna, till mångas förtret..
Åmål Arvika Kristinehamn
Grums Viking Karlskoga
Nor Forshaga Köping
Hammarö Kil Hallsberg
Dubbelmöten mot lagen i de andra grupperna och 2 hemma, 2 borta mot derbygruppskollegorna.

För Köping HC t e x, så innebär det bl a att man "bara" lirar 2 möten mot 1:an Arvika, 2:an Åmål och 3:an Grums från förra sluttabellen,  men å andra sidan att man lirar 4 gånger mot Kristinehamn, Hallsberg och Karlskoga..

I övrigt så ser reglerna lika ut som föregånde säsong, med exakt samma upplägg för upp och nedflyttningar inkl kvalspel.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Tänkte köra en liten genomgång av hur det ser ut i respektive lag nu när det börjar träningsmatchas och så, om jag nu ser nåt alls.

Vi tar det enligt förra sessens slutgiltiga tabellplaceringar.

Arvika HC:  De regerande seriesegrarna!

Tappat:
Tomi Inkinen spelar i franska liga denna säsong istället, och kommer naturligtvis att saknas eftersom finnen visste hur man målade och så.., med dessa siffror så blev klev han högst upp i den interna poängligan:
Games:                   Goals:                     Assists:                Poängs:                 Minuter i busbåset: 
28 20 22 42 95
I kvalspelet till div1, så följde mannen upp med att göra 8 poäng (3+5) på sex matcher.

Två andra kännbara tapp för AHC är att Henrik Sundvall lämnar för spel i div1 med Sunne IK, och att backveteranen Staffan Johansson lagt rören på hyllan.

Hittat: Dennis Schirmer, en 25-årig Bajenkille som väger knappt 100 pannor, med massor av div1-erfarenhet (lirade med Trångsund i div1 de tre/fyra senaste säsongerna) och även ett gäng (38) allsvenska matcher (med Bajen) innanför axelskydden. AHC hoppas mycket på Schirmer, men inte som en kompensation för tappet av Inkinen utan snarare Johansson, detta då Schirmer är back.
Övrigt hittat imponerar inte direkt, men det är kanske bara för att jag inte vet något om vilka lirarna är.., troligen är det så.

Stommen, de som skall göra "det", kommer även denna säsong att vara Patrik Eriksson, Tomaz Andersson och Robert Frost plus några till förstås.

Att tippa en slutlig tabellplacering för AHC är inte lätt, de har sannolikt inte värvat klart ännu, men jag skulle inte bli vansinnigt förvånad om de lirar kval till div1 igen framme i mars 2010.. Ett "bättre" tips kommer strax innan seriestarten.

Träningsmatcher för AHC:
   9 sep Sunne IK (B) : 0 - 9
11 sep Sunne IK (H)  : 13 - 2
13 sep Kongsv. (B)    : 4 - 2
20 sep Kongsv. (H)
25 sep KIL (B)
  2 okt KIL (H)
  7 okt Åmål (B)


Åmåls SK har äntligen bestämt sig att vara professionella när det gäller deras hemsida.. Mycket tjusigt!

Hittat: Dan Lindahl, som lirade i Säffle HC under de två föregående säsongerna, har skrivit på för ÅSK.
194 cm över hav..eh Vänern, och 100 kilo under bältet..och en hyfsad förmåga att hitta kassen..
98 pinnar på de två senaste säsongerna, 53 kassar (iofs 39 av dem i div3 men ändå..)
Meriter från spel i div med Grums och Sunne, men också allsvenska matcher med Halmstad Hammers (05-06)

Viktigast kanske ändå är, att den notoriske målskytten Andreas Engberg 29 bast, satsar på en 13:e säsong med ÅSK.
På 478 matcher har han öst in 298 mål, 237 ass och då totalt imponerande 535 poäng. 
Kan han kanske spräcka 300-vallen redan i första seriematchen, den 9:e oktober, borta mot Köping HC...!?


Träningsmatcher:
  6/9   Sunne IK - ÅSK: 5 - 1
  9/9   ÅSK - Hammarö HC: 5 - 4
16/9  Hammarö HC - ÅSK
20/9  Vänersborg HC - ÅSK
25/9  ÅSK - Nor IK
26/6  ÅSK - Töreboda HC
27/9  ÅSK - Finspång AIK
1/10  ÅSK - Vänersborgs HC
7/10  ÅSK - Arvika HC

Ett ungt ÅSK kan mycket väl utmana om kvalplatserna till div1 även kommande säsong..Grums IK Hockey , hur ser målet ut denna säsongen då?

Det som skulle bli en ettårig sejour i div2 har nu blivit betydligt längre, återstår att se om GIK har orken att någonsin ta sig tillbaka till div-1.
Citat från GIK:s hemsida: "Grums Hockey är mycket stolta över den nya tränarduon som skall göra ett riktigt kraft tag för att vi skall få se GIK i Div 1 säsongen 10/11."

Det två nya tränarna är Staffan Lundh, coach, och Andreas Svensson som ass coach.
Staffan har en skaplig meritlista som spelare (forward), 9 år i elitserien med Färjestad där han var med och tog SM-guld två år i rad (85/86-86/87) och ett VM-silver (-86)

Ska bli spännande att se vad de kan göra med laget, men det är ju mannarna med grillorna och suppeskydden som skall göra det verkliga jobbet..

På tal om mannar,och rekrytering, så har bröderna Bäcker, Robert och Niklas, återbördats från Nor IK och de har tydligen sett oförskämt vassa ut i träningsmatcherna hittills.., annars verkar det mest handla om att flytta upp junisar i laget. Kvar från förra sessens trupp finns Lorén, Myrén, Dahlström och Boström plus några till förstås.. Tappade är Petter Skoglund, (tvåa i interna skytteligan förra sess med 18+12 och bäst i kvalet till div1) Anders Nordström (trea i interna skytteligan förra sess med 7+19) och Markus Falk (13+10)
Genom dessa spelartapp så har GIK tappat "38" pyts och en hel massa ass.. Kan man reparera det!?

Så här har GIK träningsmatchat hittills:
21/8 Sunne IK - GIK: 7 - 2
22/8 Mariestad - GIK: 9 - 2
29/8 Sunne IK - GIK: 7 - 5
29/8 GIK - Grästorp: 3 - 4
2/9 Vänersborg - GIK: 1 - 6
8/9 Forshaga - GIK: 0 - 11

Verkar iaf som att satsningen är i full gång hos GIK, man matchar mot tufft motstånd (Sunne och Mariestad lirar ju som bekant stabil div1-hockey) och kommer säkerligen att ha tempot väl uppe till seriestarten.

Jo, i toppen av tabellen kommer man säkert att husera även denna säsongen, men tveksamt om det blir högst upp.

Ps. Snälla GIK, byt hemsida, er är så förskräckligt krånglig.. =)


Kristinehamns HT
Här var det tänkt att jag skulle skriva lite om KHTs försäsong osv, men inte orkar man surfa runt hur mkt som helst i jakt på information..
KHT envisas med att slå "världsrekord" i usla hemsidor.., så där finner man absolut inget av värde..

Om jag ändå får ge mig på en gissning ang hur säsongen kommer att arta sig för Kristinehamnslaget, vilket jag får eftersom jag bestämmer det helt själv, så tror jag att de kommer att hamna i topp-5 iaf..och jag tror också att de kommer att vinna derbykamperna mot ärkerivalerna i Charleswood..


IFK Hallsberg
Saxat från Navvies hemsida:
"Hallsberg Hockey har målsättningen klar! Med nygamle tränaren Bosse Höök ska laget tillbaka till Div1! Förra säsongen avslutades med playoffspel till ettan efter en alldeles lysande säsong under ledning av Tim Rivest."

Skön, och kanske också välbefogad inställning från "rallarna" tycker jag.
Det redan svårspelade laget från förra sessen kommer att förstärkas med ett gäng Kumlaiter med Div1-rutin.

Träningsmatcher pg, och spelade:

13/9 Navvies - Hammarö HC: 7 - 0
16/9 Navvies - Motala AIF:
27/9 Hammarö HC - Navvies:

Verkar lite småsnålt med träningsmatcher..!?
Hursomhelst så tror jag att Hallsberg blir svårslagna denna säsong, definitivt i sin egen borg men även på bortaplan.
Att Navvies knep playoff-platsen mitt framför näsan på Faik (Sigge Svensson) förra säsongen var för mig ingen överraskning, och jag blir heller inte särskilt överraskad om man lirar kvalspel till Div1 i mars månad 2010.


Här skulle Faik ha analyserats, men eftersom de flaxat tillbaka till västra A igen så får vi ta..
Nor IKPeter Forsberg #21 Tribute Video (HD)

Kolla in denna länken: http://www.youtube.com/watch?v=J6at1SXvsfY

Schysst gjort, och för mig har Foppa gjort långt över vad som är tillräckligt för att göra precis som han vill och precis när han vill det.., och kan alltså strunta högaktningsfullt i vad alla skitnödiga "Proffstyckare" hasplar ur sig i sin jakt på uppmärksamhet... Om någon verkligen brydde sig, om det inte bara handlade om att få en liten stund i rampljuset för egen del, så skulle man bete sig hedervärt istället för att skämma ut sig med låga uttalanden.

Låt Foppa själv bestämma när det är över, det har han förtjänat.. Vill han inte avsluta "snyggt" som många förståsigpåare tycker så får han göra som han vill..

Vill han testa foten tills han blir 100 bast och börjar lukta konstigt så får han göra det, han är hockeykingen forever..!!

.............................................................................        ........................     .....................    .................................................................

Slänger in en annan Tributefilm, till en annan hockeyhjälte, Mr Börje Salming: http://www.youtube.com/watch?v=rLBoob7MpSo


Förslag till spelprogrammet är lagt

Div 3 Örebro län/Västmanland
Jahapp, då är spelprogrammet uppe (klistrar in det inom kort)

Kommentarer:
Tisdagar o fredagar är matchdagar, helt ok med fredagsmatcher och kanske lite skönt att slippa helgmatcherna..

11 lag innebär att ett lag står över varje omgång och att det redan skrala matchprogrammet med en match i veckan blir ännu skralare.. fast det är ju iofs inte så ofta det blir så tack o lov

Bortamatch i Hällefors ger mig rysningar, jag vet inte om jag orkar åka hela vägen dit för att kolla nån match(mörkt och dystert, och alltid en massa vilda djur som ska springa över vägen stup i ett) , plus att det alltid brukar vara fullsändigt bedrövliga tillställningar.. (naturligtivs kan man inte beskylla bara det ena laget för bedrövligheten)  (Tidigare hade jag här skrivit lite efter magkänslan, och då uttryckt mig lite väl bryskt om både stad och ishall.. Sorry för det) Förexten, Tomas Sander, lirar han fortfarande?

Bortamatch i Sala ger mig rysningar, "hela byn" har vid flera tillfällen invaderat isen för att puckla på allt som rör sig, det har hänt i alltifrån knattematcher till seniorbataljer... Sen står man o väntar i prånget mellan ishallen och omklädningsrummen för att "puckla på" lite mera.. Jag säger inte att gästande lags spelare och/eller publik har varit oskyldig, men när det har hänt så ofta som det gjort i Salas ishall så börjar man undra vad det beror på..

Hur bra blir Hallstahammars HK denna säsongen, och vad vill man med sin hockey..? Vill man upp i år eller räcker det med spel i div3 även kommande säsong..?

Skultuna IS, hur många duktiga ex-vikare lirar där denna säsongen? Det märks.

HC Örnen, de var rätt kaxiga (well, kanske inte laget men iaf deras fans) ett tag för någon säsong sedan o påstod att de skulle rensa i 3:an och köra rakt igenom div2 också... Hur bra blir de i år?

Örebro Dövas IK, sägs vara vassa men hur ska domarna kunna kommunicera med dem when the game is on? Vifta med flaggor eller släcka lyset när det är utvisning..!? Menar alls inte att skoja med någons handikapp, det är en helt ärlig fundering..., som det ska bli spännande att få svar på..

Om man vill vara lite ful som motspelare så kan man stanna upp o låtsas som att det är avblåst och gestikulera o ha sig med armarna i en fejkad protest för att sedan vispa upp pucken i klykan bakom en intet ont anande döv keeper.. Skulle vara elakt det, eller hur!?

KIK-KHC blir förstås en extrakrydda på moset i vinter, alltid kul!

To be fortsatt

Ditten å datten..

Dynamo Riga är enligt vissa ett lag som utan tvekan skulle kunna vinna elitserien, om de nu skulle spela där.
Hur det nu ligger till med det får vi aldrig veta, men under deras träningsläger i Arboga så har man matchat mot såväl elitserielag  (Timrå och SSK) som mot nyblivna allsvenskar (Örebro Vipers) och vunnit allt.

Dynamo Riga låter väl inte så mäktigt direkt, men de är av hög internationell klass.
Jag menar, laget slutade på 10:e plats i världens näst bästa liga  (KHL) förra säsongen och innhåller i år hela 11 lettiska spelare, och detta kryddat med Marcel Hossa (NY Ranger, Montreal, Phoenix... Mora) som i förra årets VM-turnering valdes till en av turneringens tre bästa spelare.. Hyfsat gifigt lag alltså..!

SSK gjorde bäst motstånd och torskade bara med 2-3, medan Vipers fick en riktigt svettig afton och åkte på stordäng med 2-10.

Bäst i Vipers var, trots 10 mål i baken, nye målisen Stefan Ridderwall, vilket säger en hel del.. =)

Conny Strömberg, Bogabekantingen, har hittills gjort ett riktigt gott intryck på tränarstaben, så även mot Letterna, och kommer därför högst troligt att få förlänga sin tryout-period...  Det blir kontrakt, enligt mig iaf.
------------------     -----------------------     -------------------     ---------------------

Mer eller mindre lösa rykten

KHC försöker enligt rykten att knyta till sig en hyfsad poängproducent, som lirade i just Vipers förra säsongen.. (50-talet pinnar blev det visst) men som inte vill/orkar/har tid att lira allsvensk hockey..
En flytt till V-ås och en liten tanke på nedtrappning med div2-spel ryktas det om, och det är där KHC kan tänka sig att "ställa upp".. 

Kommande vecka kommer det även att klarna lite mer i spelartrupperna där såväl KHC som KIK påverkas..
Den som håller utkik får veta mer.. =)

För övrigt så kan man gärna besöka Carl Juborgs blogg http://carljuborg.blogg.se/ för att höra och se honom videoblogga, och det bla angående KHCs satsning på både ett div2-lag och ett div3-lag.

Mina tankar i samma ämne har jag delat med mig av sen tidigare, och jag håller med den gode Juborg i hans tankegångar och farhågor..


Nu börjar det bränna till lite när ispremiärerna duggar tätt och när trupperna börjar formeras, kanske kan det trots allt (jag har inte haft några förhoppningar alls hittills) bli iaf lite intressant att följa lokalhockeyn denna säsong.. !?

Hockeyproffs i Turkiet..!?

Kanon eller Turkey!?
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/article5631876.ab

Enligt en artikel i Aftonbladet, se länken, så väljer några grabbar från Ånge (någon av dem spelare i deras div1-lag) att testa på proffslivet in Turkey..   Anka (duck blir det ju) hockey klubb i Ankara

150 euro per match, plus gratis boende och mat plus äventyret..
Där ser man hur inställningen på många håll ser ut hos dem som egentligen kanske förväntas satsa hårt för att nå längre och högre upp i seriesystemen.. De unga grabbarna vill ha kul, och är det inte kul så drar man.. to Turkey!?

Om det är fel eller ej är inte det jag frågar mig, det får vara upp till var och en..

RSS 2.0