Den 11/10 släpps pucken i div2 Västra B igen.. =)

Arvika 28 17 8 3 60 42
Åmål 28 19 2 7 30 40
Grums 28 19 1 8 75 39
Kristinehamn 28 17 5 6 52 39
Hallsberg 28 17 4 7 46 38
Fagersta 28 15 7 6 34 37
Nor 28 16 4 8 29 36
Karlskoga 28 9 6 13 -5 24
Forshaga 28 10 4 14 -12 24
Kil 28 7 6 15 -14 20
Hammarö 28 9 2 17 -22 20
Köping 28 7 5 16 -49 19
Viking 28 6 3 19 -44 15
Kungsör 28 5 4 19 -92 14
Säffle 28 5 3 20 -88 13

(Oktober är en bit bort, tack och lov, även om det känns som oktober i luften på nåt sätt.. =(  )

Jepp, så slutade alltså förra säsongen....,och lagen nedan kommer att fightas om tabellplaceringarna i
div 2 västra b 09/10, med start den 11/10.

Arvika
Åmål
Grums
Kristinehamn
Hallsberg
Nor
Karlskoga
Forshaga
Kil
Hammarö
Köping
Viking

(Ovanstående är inte en tippad sluttabell, det är endast en uppräkning av de deltagade lagen..,eller?)

12 lag istället för 15 lag, som det var förra säsongen..
Derbygrupperna är tillbaka, vilket betyder att man spelar 4 ggr, 2 hemma o 2 borta, mot sina derbykonkurrenter och 2 ggr, 1 hemma o en borta mot de andra lagen..

Enligt den preliminära lottningen så blir det fulla serieomgångar, med 6 matcher per omgång, och onsdag/söndag som matchdagar.. (blir säkert några fredagsbataljer på sina håll, t ex KGA-KHT)

För Köping HC t e x, så innebär det bl a att man "bara" lirar 2 möten mot 1:an Arvika, 2:an Åmål och 3:an Grums från förra sluttabellen,  men å andra sidan att man lirar 4 gånger mot Kristinehamn, Hallsberg och Karlskoga..

Mer kommer nångång..Civilkurage, något som skall uppmärksammas, berömmmas och efterlevas!

Hockeyskolor är vanligt i många ishallar runt om i landet nu i sommartid, så ock i Ejendahls Arena i  Leksand.

Under vecka 28 så har ett antal hockeylirare från födda -00 och några år äldre bytt sol o värm..., nej just det.. De undvek regnkaos genom att ta på sig hockeyutrustningen för att istället glida runt på isen och "skola" sig i ämnet hockey.

Hjältar o hjältinnor behövs!
Jag har inte full koll på hela händelseförloppet, så därför undviker jag att vara alltför detaljerad och lägger istället fullt fokus på inläggets ämne.. CIVILKURAGE!

Ledare
behövs för att kunna genomföra en hockeyskola, så även denna gång..
Tyvärr så fick en av dessa ledare, en mkt oförståndig yngling, den fullständigt idiotiska idén att han skulle låsa in en av sina ledarkollegor, en tjej i ungefär samma ålder som honom.., övre tonåren, i ett rum.
När han hade gjort det så uppmanade han några av de yngsta deltagarna i hockeyskolan att, mot muta i form av läsk o godis, förgripa sig på tjejen på olika sätt..

Allför ofta får vi höra talas om hemskheter och elände och man undrar ofta hur det kan ske så öppet utan att någon griper in.

Denna gång saknades inte hjälten tack och lov, han, en 12-årig hockeykille från Kungsörs IK klev in i handlingen.
Med stort civilkurage och hjältemod så stoppade han alla som var på väg att göra något obeskrivligt dumt.

Han sa "STOPP! Jag köper godis o dricka åt er bara ni går härifrån.."
Han trotsade "ledaren" och föste bort alla andra för att skydda tjejen.

Hockeyskolans ledning blev enligt uppgift informerade om händelsen, främst från den utsatta tjejen, varpå den unge hjälten (med föräldrar) blev kallade till ett samtal med hockeyskolans rektor.

Där hedrades insatsen med lovord och beröm, plus att han fick en fri vecka i hockeyskolan nästa säsong.

Jag har ingen information om hur hockeyskolan tog hand om den ledare som gjorde sig skyldig till eländet, men man hoppas ju att det blev kännbara reprimander.

Veckans, ja kanske årets hjälte, har visat oss hur det skall gå till.
Vi ska inte tiga still när vi ser något som är fel, vi skall stå upp för vår medmänniska och säga ifrån.

Stort tack till dig unge hjälte, och heder till dina föräldrar!!


Det finns många som borde lära sig vad...

Det finns många som borde lära sig vad ett kontrakt innebär, och dessutom att utveckla den hälsosamma och värdefulla egenskapen som kallas ödmjukhet.

Orsaken till dessa rader är Kungsörs IBKs och Köping IBKs sätt att hantera sina respektive spelartrupper och värvningar av nya spelare. Kanske främst hur spelarna agerar.., jo, det handlar naturligtvis främst om spelarnas agerande.

Det är pinsamt egoistiskt och själviskt att först skriva under ett kontrakt för att sedan när andra lagkamrater väljer att sluta eller gå till ett annat lag helt plötsligt tycka att det inte är så "kul" att spela i det laget man ingått ett kontrakt med.. "Jag vill spela med mina kompisar.., annars är det inget kul.."

Vad är ett kontrakt värt om man inte är beredd att fullfölja den överenskommelse man har gjort? Inte ett skit!

En annan mycket viktig aspekt är den att det finns enormt många, eller kanske några få i de flesta fall, som jobbar frenetiskt (helt ideellt) med alltmöjligt runt innebandylaget för att det skall kunna bedrivas innebandy överhuvudtaget.
När laget väl spelar sina seriematcher så är det många timmar som har lagts ner i hårt arbete och då menar jag inte lagets egna träningar utan allt administrativt, ekonomi och materiellt som måste funka för att man överhuvudtaget ska kunna bedriva en klubbverksamhet med ett starkt representationslag.

Det verkar som att det finns några "bortskämda" lirare som inte direkt har förstått att respektera den arbetsinsats som läggs ner av många ideellt arbetande klubbmedlemmar..som i de allra flesta fall inte ens tar ett kliv på själva innebandyplanen.. Man finns istället runt planen, tar hand om kiosk, domare och städning mm mm mm.

Det är oerhört viktigt att varje klubb har minst ett representationslag, dam och herr, inte minst för att den naturliga interna spelarrekryteringen skall frodas och fungera. Alla pojk och flickspelare skall,om de vill, kunna ha som mål att en gång spela i A-laget..

Ett kontrakt med en enskild spelare kan ses som klubbens försäkring på att den gemensamma arbetsinsatsen som gjorts och görs av alla, från föräldrarna till de yngsta pojk o flicklagen till styrelsen och sportchefen,till 99,5 % helt ideelt, skall leda till att klubben har ett konkurrenskraftigt representationslag. Denna aspekt på ett kontrakt bör man som spelare ha full förståelse och ödmjukhet inför, men det är alltså detta som saknas å det grövsta enligt den senaste veckans spelarövergångar i KAK-innebandyn.

Som enskild spelare kan man naturligtvis ha en personlig agenda och karriärplan med sitt innebandylirande, det är bara naturligt och t o m nödvändigt om man vill något med sitt idrottande.
Det är dock alltid minst två parter som kommer överens i ett kontrakt men det verkar många lirare helt bortse ifrån.., vilket jag alltså tycker är mycket svagt.

Innan: Läs igenom kontraktet, tänk till och skriv på om du är beredd att fullfölja, annars inte.
Efter: Visa ryggrad och fullfölj kontraktet enligt dess innehåll.

Bbl/at BTW ...............................
Lokalblaskans bevakning och rapportering av detta håller en närmast löjlig nivå, med uppenbart värdeladdade och ledande frågor som helt klart visar reporterns personliga inställning i ärendet... Om det inte är den personliga inställningen som lyser igenom så är det helt enkelt bara en mkt svag förmåga att formulera sig som ligger bakom ordval och frågeställningar.. Hur som helst så har hela bevakningen haft ett överfokus på den aktuelle spelarens situation och inte hur klubben påverkas..., klart oprofessionellt och i det närmaste helt utan journalistisk objektivitet.
..................................................

Dessutom mycket lågt och respektlöst av den aktuelle spelaren att direkt efter att övergången var klar, där Kungsör IBKs goda vilja var helt avgörande, börja prata om att "Nu ska vi bli bäst i KAK!".. Det visar bara vilken omognad det handlar om.

Om jag vore en del av Köpings IBK så skulle jag inte satsa pengar på att det som sägs från spelarhåll verkligen betyder något om det börjar gå emot. Eller så dyker det kanske upp något som verkar roligare..

Kungsörs IBK BTW...................
En och samma person som sportchef och A-lagscoach...!? BIG MISTAKE!! Inte ens med den bäste på jordklotet är det en bra lösning, det är inte ens en dålig lösning, det är en katastrof.
Gör något åt det nu innan det är försent, och mitt förslag är att hitta någon annan i sportchefsrollen, någon som kan ställa krav och styra upp A-lagscoachen (vem det än är)
Jag är rädd för att den konstellation som nu finns runt Kungsörs IBKs A-trupp kommer att sätta laget på autopilot mot lägre divisioner inom kort..

Ambivalent agerande av klubben, som nu och under en längre tid, är det sista man behöver i den befintliga A-truppen, och det är direkt skadligt när man försöker locka till sig de förstärkningar som laget nu såväl behöver...
Gunnstedt hit och Gunnstedt dit...
.......................................................

Slutligen:

KAK-klubbar, sluta fjäska och krusa för spelarna, det är faller bara helt fräckt tillbaka på era egna arbetsinsatser.. Lär dem istället vad ödmjukhet, lojalitet och laganda innebär.., och hur ett kontrakt fungerar!!


RSS 2.0