The Swedes in Red Wings!

Lite info om svenskar att vara stolta över.. (Från DN-sporten)

http://www.dn.se/sport/ishockey/svenskarna-i-detroit-red-wings-1.878934


Tomas Holmström
Piteå
36 år
811 NHL-matcher
424 poäng (189+235)
145 slutspelsmatcher
79 poäng (38+41)
Stryktålig framför motståndarmålet för att skymma målvakt, styra, ta returer eller dra på sig utvisningar. Spelar mycket power play. Stort föredöme för sin hårda arbetsinsats hela tiden. Provocerar, men provoceras sällan själv.

Henrik Zetterberg
Njurunda
28 år
432 NHL-matcher
405 poäng (183+222)
78 slutspelsmatcher
70 poäng (37+33)
Lagets motor. Den komplette hockeyspelaren. Mer speldirigent än målskytt i år. Bra tekare. Oerhört bra defensivt, strålande teknik och skridskoåkning. Får mycket speltid då han används både i power play och box play. Kan både spela center och på en kant.

Niklas Kronwall
Järfälla
28 år
260 NHL-matcher
122 poäng (16+106)
44 slutspelsmatcher
25 poäng (1+24)
Defensivt skicklig, bra skridskoåkare och fin tajmning i tacklingarna, speciellt på öppen is. Inger respekt hos motståndarna. Bra skott, som gör att han används en hel del i power play. Bra framspelare. Potential att göra fler mål med det fina skottet.

Nicklas Lidström
Avesta
39 år
1 330 NHL-matcher
997 poäng (228+769)
228 slutspelsmatcher
162 poäng (46+116)
Lagets självklare ledare och kapten. Leder genom att vara föredöme. Oerhört få misstag. Lite tappad snabbhet kompenseras av smart placeringförmåga defensivt. Ingen fysisk spelare. Strålande första pass ur egen zon. Bra skott. Används som skytt i power play.

Mikael Samuelsson
Mariefred
32 år
466 NHL-matcher
208 poäng (86+122)
62 slutspelsmatcher
34 poäng (13+21)
Oerhört nyttig hjälpgumma. Stor och fysisk spelstil, men också bra passare och målgörare. Högerskytt vilket gör att han har en viktig roll som skytt i backposition i power play

Jonathan Ericsson
Karlskrona
25 år
27 NHL-matcher
5 poäng (2+3)
15 slutspelsmatcher
5 poäng (2+3)
Storväxt defensiv back som utvecklats snabbt i vår. Har lärt sig använda sin 195 centimeter långa och 100 kilo tunga kropp. Har även ett tungt skott.

Johan Franzén
Vetlanda
29 år
292 NHL-matcher
143 poäng (83+60)
56 slutspelsmatcher
47 poäng (27+20)
Slitvargen som blev målkung. Fysisk spelstil, strålande välplacerat skott ofta maskerat i skäret eller bakom ett täckande ben. Bra teknik då han ofta slår in returer. Fungerar strålande ihop med Zäta. Fantastisk målskytt i de två senaste slutspelen.

Andreas Lilja
33 år
Helsingborg
458 NHL-matcher
72 poäng (14+58)
42 slutspelsmatcher
3 poäng (1+2)
Tuff, defensivspecialist, som det är oerhört svårt att ta sig förbi. Spelar enkelt med få misstag, men också på gränsen för det tillåtna. Gjorde sin bästa säsong hittills fram till huvudskadan i slutet av februari.


Stanley cup-final!

Det blev Detroit mot Pittsburgh, som väntat..

Nattens match mellan Detroit och Chicago var visserligen tät och spännande, men det är först nu det brinner till på riktigt.. En repris på förra årets final, och ett revanschsuget Penguins..

Don´t touch
Skrock har jag inget för
, men det är tyvärr ganska vanligt i idrotts och hockeykretsar.. Slutspelsskägg å annat strunt.., och nu denna buckla som föräras det lag i respektive conferense som går till final..
Pittsburgh rörde inte vid bucklan förra året, av skrock, för att de trodde att det skulle ge dem otur..
Detroit hade samma skrocktaktik, och de vann ju hela skiten..

Pittsburgh kladdade friskt på bucklan denna gången eftersom förra årets skrocktaktik visade sig vara fel.., och Detroit fortsätter sin skrocktaktik i år också.., don´t touch!

Antar att det också handlar om att inte fira innan man gått över den slutliga mållinjen, segern i semifinalen är inte värd mycket om man torskar finalen.

Detroit är laget jag håller på iaf, med alla svenskar i laget så är det som en VM-final.. Hoppas bara Lidas o Lilja frisknar till, det lär behövas.


Dirty boys!

NHL-spelarna har sagt sitt. I Sports Illustrateds undersökning har 324 NHL-spelare röstat fram vem de tycker är ligans smutsigaste spelare. Det slutade med att två spelare fick dela på denna inte särskilt smickrande seger.

1) Steve Ott, f, Dallas.
13 procent av rösterna.
Bl a avstängd en gång för att ha satt tummen i ögat på en motståndare..! 

1) Chris Pronger, b, Anaheim.
13 procent av rösterna.
En av ligans absolut bästa backar, men oxå den smutsigaste alltså..

3) Jarkko Ruutu, f, Ottawa.
12 procent av rösterna.
Den här säsongen har han blivit avstängd två gånger, bland annat efter att ha bitit (!) Buffalos Andrew Peters (bilden) i tummen.

4) Sean Avery, f, N Y Rangers.
10 procent av rösterna.

NHL-mått åt folket!!

Jag har länge varit ett fan av NHL-måtten på rinkarna, och enda anledningen jag har är den enda väsentliga anledningen man kan ha. DET BLIR VANSINNIGT MYCKET ROLIGARE HOCKEY !!

Nu vet jag förstås att alla matcher under serielunken i NHL inte bjuder på samma intensitet och nerv som i det mycke njutbara slutspelet som nu pågår, men jag väljer NHLs serielunk 10 gånger av 10 före elitserien, och då inte bara för att alla lag är bättre utan också för att man bjuds på en roligare hockey där det händer mer under en period än vad det gör på en hel match i elitserien. Och det beror alltså på måtten på rinkarna.

Nattens fight mellan Detroit och Chicago var en match med massor av ingredienser: kamp, matchstraff, målvaktstavlor, fullt ös på läktarn, virtuoser på isen mm mm. Niklas "Kron the wall of pain" Kronwall sänkte Chicagos Havlat med en klockren tackling, och både Havlat (knockad) och Kronwall (felaktigt dömd matchstraff) spelade inte mer den matchen.

2 - 0 till Chicago efter 10 min, först en liten målvaktstavla av Osgood när han oskymd är för långsam i sidled och släpper ett skott, som visserligen var välriktat och hårt, förbi sig. Kort efter det är Zätas line inne och står på hälarna när Chicago mosar på med allt dom har mot mål.. Syntes yrvaket.

Detroit - Pittsburgh kommer att spela final, allt annat är en skräll..,
Pittsburgh blir de som får lyfta Stanley Cup-bucklan eftersom de har Malkin (Malkins mål i senaste segermatchen, en otroligt läcker backhand i närmaste krysset.. mmmm) och Crosby i högform..

Någon sa: "För varje spelad fotbollsmatch så kryper hockeysäsongen närmare"


Shallow

Ytlig Något/någon som håller sig till ytskiktet, och håller sig till det omedelbart tillgängliga och tränger inte in på djupet.

Behöver skriva något om den ofattbart massiva ytlighet som bara väller fram över vårt land.
Allt handlar om utseende, prylar och titlar..., och det ända ifrån förskoleåldern.

Jag är inte fri från fåfänga, även jag bryr mig (tro det eller ej) om hur jag ser ut och hur jag skall framstå i vissa situationer.
men jag påstår att jag har kontroll på min fåfänga.., hyfsat i allafall.

Jag gör mig fin för min fru, och om hon tycker att jag är snygg och luktar gott så har jag uppnått vad jag behöver.

Ytligheten gör bl a att de mest besökta bloggarna i Sverige skrivs av småtjejor som berättar vad de ska klä på sig och vart de köpt kläderna..,med en massa bilder där de posar med förvridna ansikten för att pluta med läpparna..
Att få gå på MTV-evenemang och vimla med kändisar, köpa de läckraste outfiten osv beskrivs som den ultimata framgången.. Att kläder och prylar kan vara ett intresse och en hobby köper jag helt klart, men när det tar för stora propotioner så måste man reagera..

Ytligheten gör också att utseendefixeringen, som vi alla egentligen tycker mycket illa om, egentligen ökar istället för tvärtom. Man tycker att vi borde ha lärt oss något, men icke.

Ytligheten gör i förlängningen att barn inte får vara barn, de skall vara små modeller som hela tiden skall se äldre ut än vad de är och göra saker de egentligen inte ska vara intresserade av på länge.., allt för att föräldrarna skall framstå som coola och framgångsrika, på ytan i alla fall.
Detta säger mig att allför många föräldrar egentligen inte är vuxna, de är nästan lika mycket barn som sina egna barn, med ett barns behov av att bli sedd, uppmuntrad och älskad som av någon anledning inte ha blivit uppfyllda..
(Det måste då vara -40talisternas fel..typ..)
Eftersom man inte har fått sina "barnsliga" behov uppfyllda som barn så lever man igenom sina egna barn, och försöker på egen hand uppfylla sina behov....fast det slutar ju med att de egna barnen växer upp utan att ha fått vad de behövde.

En jacka tillverkad för ishavsexpiditioner !?
Jag skulle aldrig i livet köpa en jacka som är tillverkad för att använda i ishavsexpeditioner, om jag inte skulle på en ishavsexpedition förstås.
Exemplet med ishavsexpeditionsjackan, som kostar runt 5000 spänn, är för mig ett utmärkt exempel på hur dumma ytligheten får oss att bli.

Alltifrån små barn i mellanstadiet till fullvuxna människor kliver omkring i sina svindyra duntält och stoltserar med den stora blaffa till märke som tillkännager att detta duntält kostar svinmycket..
Ärligt, det ser helt enkelt inte klokt ut och speciellt inte efter som genomsnittstemperaturen i Svedala är runt 7+..
Till jackan har man sällan mössa och på fötterna sitter det ett par trånga pumps eller sneakers.. Incredible!!

Jo men om man har råd med en jacka som kostar 5000 spänn så kan man väl få köpa den?
Jo visst kan man det, men för mig handlar det inte om man har råd eller ej, jag skulle aldrig köpa en sån jacka ens om den kostade 150 spänn (som de kostar om man åker till Kina och köper dem av tillverkaren, kanske pirat men lika bra. Rykten går som säger att vissa affärer i KAK-området alltid har köpt sina duntält i Kina, för ca 150 kr st, och sedan sålt dem för ca 5000 spänn)

Det är inget fel på jackan, den är jättebra men det jag vänder mig emot är hela orsaken till varför de allra flesta köper den.. Det handlar om en enda sak, och det är att man vill visa att man har råd med en jacka för 5000 spänn, inget annat!
Shallow!!

Sen då alla dessa stackars tjejer som går omkring o plutar med läpparna i tid och otid, och när de inte orkar pluta så sprutar de in nervgift i läpparna så att de ser ut som om de har somnat med fejjan i en stekpanna..

Ser ingen att det ser fullkomligt rubbat ut!!?? Va!!??

Denna ytlighet
har också snedvridit allt när det gäller hur föräldrar uppfostrat och uppfostrar sina barn.

Unga har noll koll på pengar (Artikel från DN 16/4)

Regeringen är bekymrad över att skuldsättningen ökar bland de unga.
Därför har kronofogden och Konsumentverket fått i uppdrag att kartlägga orsakerna till skuldsättningen och komma med förslag till åtgärder.

Rapporten som överlämnades till finansdepartementet på onsdagen visar att problemen ökat kraftigt senaste året.
Förra året inkom 130.000 betalningsförelägganden till kronofogden från företag och myndigheter som inte fått betalt av kunder i åldern 18-25 år.
Det är en ökning med 18,4 procent jämfört med året innan.

Ökningen är ännu större bland de allra yngsta.
Bland 18-åringarna är ökningen nästan 30 procent och bland 19-åringarna drygt 34 procent.

Om skulden inte betalas trots betalningsföreläggandet hamnar man i kronofogdens register och får en betalningsanmärkning.
Bristfälliga kunskaper är, enligt rapportförfattarna, den främsta orsaken till att många unga människor får betalningsanmärkningar.

Därför vill Konsumentverket och kronofogden höja kunskapsnivån genom att satsa på undervisning i privatekonomi i landets skolor.

- Ungdomar måste få kunskap i skolan, oavsett vilka förutsättningar de har, säger rikskronofogde Eva Liedström Adler.

Men flera av de ungdomar som DN Ekonomi har talat med tycker inte att skolan har ansvar för elevernas privatekonomi.

- Fast det är bra om föräldrarna vägleder och påverkar, men de ska inte styra barnens ekonomi, säger Anna Lindström, 18.


- Vi har ställt samman åtgärder som vi tycker bör prioriteras men nu är det upp till regeringen att ta ett beslut. Man måste ta tag i problemet från alla håll och kanter, säger Vilhelm Nordenanckar, enhetschef på Konsumentverket.

Trots att rapporten är alarmerande visar den att allt fler unga är medvetna om riskerna med kreditköp och så kallade sms-lån.

- För oss var det glädjande att se att det går att förmedla ett budskap. Undersökningen gav oss ett kvitto på att sms-lån inte längre är någon hit hos dagens ungdomar, säger Eva Liedström Adler.

Anna Lindström och hennes kompisar säger att de aldrig skulle ta ett sms-lån. Däremot tror de att många unga hamnar i skuldfällan för att det har blivit så enkelt att ta lån.

- Vissa tänker inte efter, utan tar lån precis som när de gör ett impulsköp på stan, säger Josephine Schneider.

Min kommentar:
Detta skulle ha kunnat vara ett mycket mindre problem om föräldrarna till -80talisterna hade tagit sitt ansvar, men det har man inte. Istället har man hakat på i den idolkult som har gjort att barnen har blivit sina föräldrars idoler, eller statusprylar, som man överöser med pengar (ofta lånade pengar) och prylar så att inte just mitt "stackars" barn ska behöva vara det enda på skolgården som inte är klädd för en ishavsexpedition... Urk, vad patetiskt!

Sen när barnen har blivit "vuxna" och alltså 18 år så får föräldrarna inte längre bestämma, vilket i många fall alltså egentligen är något enormt positivt eftersom så många föräldrar har förmyndat så enormt dåligt.
Vid 18 år har barnen makten att bestämma över sig själva men lååångt ifrån kunskapen att fatta sunda och verklighetsanpassade beslut eftersom man aldrig har haft sunda och verklighetsanpassade förebilder.

Ingen kan ta i från föräldrarna deras ansvar. Målet för alla föräldrar måste vara att uppfostra självständiga individer som kan klara sig själva.

Höj myndighetsgränsen!
Dagens 18-åringar är igenomsnitt enormt mycket "dummare" och mycket mindre mogna än för bara 10 år sedan, och det är i stort sett deras föräldrars fel.

En genomsnittlig 16-18-åring, idag, har i stort sett ingen inkomst, ändå har de ett klädkonto, mobilkonto och nöjeskonto som tillsammans i många fall överskrider matkostnaden per månad för en ensamstående mamma med 2 barn.
Är det klokt!?

Var får de pengarna ifrån!?
Föräldrarna. Varför!? Av samma skäl som att det går omkring en massa folk med ishavsexpeditionsjackor i Sverige... YTLIGHET!!

Man vill att det ska se bra ut på ytan, och om normen är en ishavsexpeditionsjacka (oavsett hur rubbad normen är) så ska vi uppfylla normen till varje pris.

Håll med, eller säg vad du tycker i ämnet..


Klubben i mitt hjärta

SSK förlänger inte med Kudroc, backjätten drar vidare efter väl utfört arbete i SSK-dressen.

Nytt blod kommer istället i form av danske forwarden Julian Jakobsen. (Född 870411. 183cm, 84kg)

Julian har under de två senaste säsongerna representerat Odense i den danska högstaligan.
Säsongen 07/08 blev Jakobsen utnämnd till Rookie of the year och nämns som ett stort framtidsnamn i Danmark.

Den nyligen fyllda 22-åriga forwarden har i Odense utvecklats mycket väl under sina första säsonger som senior och levererat ett fint snitt på c:a en poäng per match.
Jakobsen kommer närmast från sin VM-debut där han slutade på bäst +/-(+5) i det danska landslaget och var en starkt bidragande anledning till att danskarna spelar A-VM även nästa år. Beskrivs som en skicklig tekniker med stor utvecklingspotential.

Peter Popovic, huvudtränare i SSK kommenterar värvningen av Jakobsen
- Känslan vi fått av det kontaktnät vi nyttjat i scoutingen av Julle är den att han är en spelare som verkligen vill fortsätta utvecklas, han vill någonstans i sin hockey. Vi vet redan nu att han kan producera framåt och det var
riktigt kul att se honom i VM där han helt orädd klev in som debutant och gjorde det riktigt bra. Vi ska tillsammans arbeta för att utveckla Julle till en fulländad och produktiv Elitseriespelare.


Äntligen!!

Elitserien inför 4-domarsystem

Svenska Hockeyligan har beslutat att införa 4-domarsystem i Elitserien. För att säkerställa kvalitén och rekrytering av nya domare kommer systemet kommer att införas succesivt under en treårsperiod med start från säsongen 2009-2010.

Kommande säsong tillämpas systemet under ca 100 matcher i grundserien och hela SM-slutspelet och i säsongen därpå under ca 200 matcher i grundserien och hela SM-slutspelet. Säsongen 2011-2012 kommer 4-domarsystemet att tillämpas fullt ut i samtliga matcher.

Beslutet fattas formellt den 27 maj i den nyinstiftade Elitkommittén.

Det blir nog lite omställningsproblem, plus att det fattas tillräckligt skickliga domare till en början, men detta är helt rätt väg att gå.


VM-brons!! Hockeyns framtid, och Svensk media..!!??

Skönt med seger, och en femtonde bronsmedalj till Tre kronor!
Även om VM "dog" när Sverige torskade semin mot Kanada, och jag sade högt att jag inte skulle se någon mer hockey på ett tag (alltså ingen bronsmatch) så blev det iaf så att jag såg bronsmatchen. Först lite motvilligt men sen alltmer engagerat. Hockey funkar så, man liksom fastnar och dras in i det..

Brons är bättre än inget, men inte mycket mer
Till det har man fostrats i vårt kära Svedala, vilket är ganska otroligt med tanke på vilken liten nation vi ändå är.

På ett vis är det ganska skönt att Tre kronor inte gick hela vägen, till VM-guldet alltså.
Men det är när jag tänker på det ur ett rent hockeyperspektiv, alltså att Sverige, som i denna VM-turnering inte är i närheten av att vinna pga av sina offensiva kvaliteér. Sverige är bra på att försvara sig, 5 mot 5 och i boxplay, men man är rent usla i PP och att utnyttja frilägen.

När Kanadensare, Amerikaner, Ryssar, Tjecker, Lettländare och Vitryssar kommer i frilägen så ser man bara fria nätmaskor, men när Svenskar kommer fria så sitter pucken i magplattan, som bäst.., om jag generaliserar lite.

Spelet runt kassarna, såväl egen som motståndarkassen är också det en mycket svag punkt i svensk hockey.

Jag menar att det är skönt för hockeyutvecklingens skull att det inte är det defensiva hockeytänket som vinner mark, utan det är det offensiva spelet med spelskickliga allroundskickliga backar som gärna fyller på i anfallszon och som oavsett vem som kommer fri ändå "alltid" har tränat upp en mycket hög skicklighet i alla skottformer och vet var pucken skall sitta.

Jag älskar den inställningen, där pucken skall in till varje pris!
Förut kunde man se kanadicker och amrisar som bara brunkade och spelade tufft på kropp, den typen av rollspelare, men nu är det alltmer allroundskickliga lirare som ofta har en väl så hög speed och teknisk skicklighet som de europeiska lagen.

Jag tror att det är så den moderna hockeyn kommer att se ut ett tag framöver, offensiv taktik med hög speed och intensitet, kombinerat med tufft spel på kropp. Det typiskt transatlantiska vässat med större skridskoskicklighet och klubbteknik på alla positioner, från keeper till forwards.

Sverige och svenskarna måste göra sig av med den dubbla inställning man har. Jag menar att man i svensk idrott för länge sedan identifierat vilka områden som man behöver förbättra, och det handlar om den mentala biten, att våga tro på sig själv och sin egen förmåga. Så det eftersöker man och vill ha, men när det då kommer fram lirare med dessa egenskaper så får de höra från pojk o flicklagsnivå att de inte skall vara så egotrippade och att de måste passa bollen/pucken eller vad det är de håller på med... Snacka om dubbla budskap !!
I Sverige har vi ju fortfarande en lag som gäller lika starkt som någonsin förr.., den förhatliga JANTELAGEN!
En Huselius (som inte direkt glimrat under VM) en Weinhandl, en Loui Eriksson, en Omark mfl, utan denna "Jantelagsimpregnering" hade förmodligen nätat dubbelt så mkt.., men det är ju bara en fundering jag har förstås.
Jantelagen är en skitlag som vi borde lagstifta bort ur detta landet för tid och evighet, och varför inte föregå med gott exempel i idrottsvärlden (och i mediavärlden kanske.. pft..)

Kanada-Ryssland: ? - ?
Jag har ingen favorit, tror jag.. Jag lyssnar på hjärtat men t o m det är tvekande.. Kanadickerna är normalt lite för dryga för min smak, men dryghet är ju inte direkt någon bristvara hos ryssarna heller.. Min favorit till segern kommer nog att klarna beroende på hur matchen utvecklas..
Kanada har ju revansch att utkräva så det kanske är dags för dem igen..!?

Bara i Sverige!
I Sverige får man vara nationalpatriotisk och jubla över segrar, men det finns gränser (uppenbarligen), och definitivt om man är någon form av journalist.
Tre kronors förbundskapten, B-Å Gustavsson, är inte den mest mediaskicklige mannen på den positionen, och det måste vi acceptera att vi behöver en man i den positionen som både förstår och klarar av att hantera media på ett professionellt och säljande sätt. Med detta sagt så är det ändå med beundran som jag tänker tillbaka på B-ÅGs replik/fråga till Ola Wenström i intervjun direkt efter medaljutdelningen... Wenström hade frågat B-Å hur han tänkte nu med ett år kvar på kontraktet, tänker du fullfölja..!!?? B-Å svarade: "Var får du dina frågor ifrån!!??" "Vi har nyss spelat bra, vunnit en match och tagit bronsmedalj i VM, och du ställer en fråga jag inte förstår..!!??" Denna replik akompanjerades av B-Ås iskalla blick som förmodligen brände hål i Wenströms nyinköpta MTG-kostym..

Mycket skönt svarat, rakt i från hjärtat precis som det ska vara

En högrött generad mr Wenström försöker få stöd från Challe B, och svamlar fram någon slags förklaring och försvar för sin fråga..., men jag tror att ca 99% av alla TV-tittare tyckte att Wenström gjorde bort sig, liksom Challe B och B-Å.
Challe vill säkert få chansen att ta över B-Ås position framöver, så han var helt klart på B-Ås sida, men inte bara därför..
Frågan var sällsynt dum och feltajmad..!!

Så typiskt svensk media, man ska gnälla och hitta negativa vinklar i alla lägen.. Det tycks dessutom vara extra ljuvligt att ställa de mest idiotiska frågorna med så dålig timing som möjligt.

Om det finns en Mediagala, där en av grenarna är "Idiotiska frågor med usel timing", ja då blir Ola Wenström mycket svår att klå för övriga journalistkåren..

Sweden-Canada, semifinal i ett VM som visst engagerar..!

Hockey-VM är ganska kul ändå
Jag kan hålla med om att det vore vansinnigt mkt bättre om det vore uppehåll i NHL så att alla spelare kunde vara tillgängliga för respektive landslag, men så är det nu inte..
Kreti o pleti kopierar varandra när de säger att de inte är intresserade av ett låtsas-VM.. Och!?
Strunta i att kolla då, så enkelt är det!

Nuvarande VM har hittills bjudit på trevlig hockey, plus att man måste konstatera att kvalitén bevisligen har blivit högre i hockeyvärlden. Kolla in lag som Lettland och Belarus, lag som länge har betraktas som "blåbär" och som bara skulle besegras utan större ansträngning.. Så är det inte längre.... Det finns säkert ett skapligt gäng olika orsaker till kvalitetshöjningen, som alltså främst märks i de forna CCCP-trakterna..
Jag lyfter fram en orsak, KHL..

Måste passa på att spy lite galla ändå..
TV6, suck vilket sjukt dåligt VM de gör!
I stort sett handlar min kritik om den oerhört enformiga och söndertjatade reklamen..
Jag får avsmak för Bauhaus, Norrlands Guld, Expekt och Tre... Där är mina dagar som kund slut, och jag hoppas och tror att fler reagerar som jag.
Håkan Södergren, Håkeye.. , åk och byt, fort!!

Ikväll, semifinal mellan Tre kronor och lönnlöven..
Eftersom ryssarna tyvärr vann i sin semi mot USA, med 3-2, så är det de regerande mästarna som skall ta sig an antingen Svedala eller kanadickerna.

Hur går det!? Jag är nervös, och nervositeten handlar om att Sverige nästan alltid loosar på det mentala området..
Det kan bli en match där Sverige aldrig vaknade, där Canada var laddade från start och där Sverige åkte runt och väntade på att "någon annan" skulle göra det..
Detta är den negativa farhågan, men jag lyckas nästan alltid brotta ner det negativa tänket för att sedan totalt överlåta mig till obotligt,fanatiskt,  nationalpatriotiskt postivitetshysteri..

Go Sweden!!

RSS 2.0