Omgång 4 i ettan för IFK

En bortamatch mot förhandsfavoriten Enköping som alla visste skulle bli oerhört tuff

Torsk med 5 - 3 tillslut, men Boga ledde matchen efter mittenperren, efter 1-1 i första, och 0-2 i andra.
Tyvärr lade hemmalaget i en extraväxel i slutperren och vann den med 4-0.

"Många" tycker att IFK faller igenom för lätt i sista perren, och man diskuterar om det är bristande ork som ligger bakom att man tappat stort mot både Lindlöven och nu sist mot Enköping..

Min tes är den att laget tappar pga oerfarenhet på alltför många platser, orken finns definitivt..men, when the going gets tough, the tough (erfarna) gets going.., och då lägger helt enkelt de lite mer skickliga lagen/ med större rutin innanför axelskydden, i en annan växel. Man blir mer noggranna och vinner de där små matcherna i matchen som är så viktiga. Man drar på sig en eller ett par utvisningar och skapar på så sätt ett nytt momentum i matchen.

Jag tror dock på Svedlund och Sterner när de säger att deras lag bara kommer att bli bättre och bättre.., det är bara att hoppas på att man får det att väga över åt rätt håll inom 3-4 omgångar senast. 


Hemmamatch pg, Hedemora gästar på söndag.

Go Boga!!

Måste ju kommentera "Suddens" beslut

Det var ju inte alls särskilt oväntat, men det känns inte destå mindre tråkigt att Mats Sundins hockeykarriär, efter 20 år som proffs på absolut högsta nivå, är över!

Klicka på länken för att läsa Sportbladets rapportering från presskonferensen.
Sundin lägger av

Killen har alltid gjort sitt bästa, av stolthet och egen drivkraft. Trots den absoluta storstjärnestatusen så har Sundin alltid haft laget före jaget. Ett exempel på det är när han frågade sin senaste klubb, Vancouver Cannucks, om han kunde hjälpa till med något..och sänkte sin egen lön för att klubben skulle ha råd att komplettera med fler spelare..  Say no more!

Ovanpå det
, så har han varit den exemplariske lagkaptenen i sitt Toronto Maple Leafs
Med sina mer än 1300 poäng varav över 500 är gjorda mål så är Mats Sundin den svensk som gjort absolut flest poäng i NHL. "Sudden" är också Toronto Maple Leafs meste målskytt och poängmakare genom tiderna (assistligan leds av en annan svensk legend, Börje Salming)

Mats Sundin Video Tribute Februrary 21 2009
http://www.youtube.com/watch?v=k44jKODQE8g

Från Sportbladet 22/2-09 Match mellan Sundins nya lag Vancouver och Toronto, i Air Canada Center:
I första reklampausen, sju minuter in i inledningsperioden så tackade Maple Leafs sin främste målgörare och poängproducent genom tiderna med en hyllningsfilm på jumbotronen – och i samma stund utbröt en dånande storm av kärlek.
20 000 åskådare reste sig upp och gav legendaren från Stockholm en flera minuter lång, jublande standing ovation.

”Sudden” försökte hålla tillbaka tårarna, men kunde inte.

Magin var dock inte över med det. Tillställningen – som svensken beskriver som en ”skitmatch” – slutade oavgjort, 2-2, och kom till slut att avgöras på straffar.
Gissa vem som fick chansen att sätta den sista, helt avgörande? Visst, Sundin.

Och han satte den – med sin patenterade backhand-dragning.

– Ett fantastiskt slut på en fantastisk kväll, säger Canucks-hjälten, som efter målet fick en ny standning ovation av sina gamla fans.
– Det är sånt man drömt om ända sedan man spelade landhockey mot garage-uppfarten i sjuårsåldern. Känslan är fortfarande densamma som den var då, det är helt otroligt.Tre VM-guld (flest genom tiderna tillsammans med Sven Tumba och Jonas Bergkvist) och ett OS-guld (i världens hittills mest prestigefyllda OS-turneringar eftsom alla de bästa var med)

Tack "Sudden"!!Div3 Örebro/Västmanland, hur går det!?

TABELL S V O F GM IM P +/-
x.  Fellingsbro/Frövi IK  0   0   0   0   0   0   0   0 
x.  Guldsmedshytte SK  0   0   0   0   0   0   0   0 
x.  Hallstahammars HK  0   0   0   0   0   0   0   0 
x.  HC Örnen  0   0   0   0   0   0   0   0 
(Skumt mellanrum utan syfte eller mening..)
x.  Hällefors IK  0   0   0   0   0   0   0   0 
x.  Kungsörs IK  0   0   0   0   0   0   0   0 
x.  Köping HC  0   0   0   0   0   0   0   0 
x.  Nora HC  0   0   0   0   0   0   0   0 
x.  Sala HK  0   0   0   0   0   0   0   0 
x.  Skultuna IS  0   0   0   0   0   0   0   0 
x.  Örebro Dövas IK  0   0   0   0   0   0   0   0 


Så här ser det alltså ut från start, alla på noll o på samma plats i tabellen.
Men efter 22 omgångar så ser det naturligtvis ut på ett annat sätt..

(Ska funka att klicka på resp lag o komma till deras mer eller mindre erbarmligt dåliga hemsidor.., nja, några sticker ut positivt..Mkt "nöje"!) (Köping HC "Old boys" finns inte på nätet..,tror jag.. Internet, och det där med data har ju inte slagit igenom i alla generationer än så länge)

Tänkte försöka ranka lagen, och tillslut även tippa en slutgiltlig tabell..

Varför!? Jo, men resten av familjen kollar på Idol och Anna Anka så.., därför.

Top-3:
Hallstahammars HK
, Kungsörs IK och Guldsmedshytte SK. (utan inbördes ordning än så länge)
Hur har jag kommit fram till detta då? Jag har inte gjort så mkt research...ännu, men baserat på det jag iaf vet så blir det svårt att byta ut något av dessa lag i top-3. Återkommer till varför.

Utmanare till Top-3:
Skultuna IS, beroende på hur deras trupp ser ut i år..., ska kolla det närmare. 
Sala HK känns obehagligt svårbedömda.., o argsinta på nåt vis.., kan bli svåra. 
HC Örnen då !? Skulle ju enligt vissa rensa i 3:an för att sen m e m göra det samma i 2:an...för ett par år sedan.., nej, det blir inget i år heller. 
Kan kanske Örebro Dövas IK ha något spännande på gång, vissa påstår att det iaf finns individuell kapacitet i det laget.. Kräver lite mer research från min sida. 
Köping HC "Old boys" då, kan de hota blott genom att det är så förtvivlat kul med hockey..!? Näe, det kuliga att spela hemma på Krillan en fredagkväll räcker inte, man måste ta sig till exempelvis Hällefors en annan fredagkväll.., och då kommer det att hostas, knän kommer att värka och KHC:s div2-lag kommer inte att orka att fylla på med folk när det fattas.. Prove me wrong please!!
Hällefors IK
vinner säkert ett gäng hemmamatcher o tar en o annan pinne borta men det räcker inte.
Nora HC måste kollas upp litte better..


Återkommer när nya fakta ligger som stora köttstycken på benen..


KHC värvar !?

Rykten har surrat en längre tid, och ännu är inget officiellt, men det verka vara "5" nyförvärv på gång till laget:
T Mitell (Fd Örebro)
J Lilja   (Fd Örebro)
J Hammarlund (Fd KIK)
plus ett par till.

Skulle Mitell vara en av dem så är det en dundervärvning, han skulle mottagas av vilken div1-klubb som helst med viiiiidöppna armar..,säkert en och annan allsvensk klubb också. Det är en sjukt erfaren back med poängsinne. "Kompisen" Lilja med IKW-förflutet är även det en kalasförstärkning med massor av div1 och även allsvensk rutin.

Att Hammarlund (om det är klart) väljer KHC förvånar nog en del, iaf mig, men enligt info så har KHC legat på "hårt"


Ingen kan säga att KHC inte behöver förstärkningar, men det ska bli spännande att se vad som händer när allt är klart..


KHC vann i träningsderby nr 2

Träningsmatch nr 2:
1p:
Bättre fart från start från båda lagen än i fredagsmatchen, KIK börjar bäst och förpassar spelet allt som oftast till anfallszon, och har några hyfsade målchanser på köpet. När matchuret säger 09:13 så får vi se en tabbe från KIK-keepern och KHCs nr 5 Lindström får öppet mål. 0-1 till KHC. En dryg minut senare sker nästan samma sak, här skall dock ansvaret för tabben även tas av de frånvarande backarna. Alltså, 0-2 efter 10:29,målade gjorde nr 19 Svensson.

Mkt mer händer inte förutom 4 utvisningar, varav 3 KIK-busar och 1 KHC-buse. Skott:11-11
2ap:Lite hetare i mittenperren, inte bättre hockey men lite grinigare från bägge håll. Den randige jobbar hårt och visar ut i parti o minut. 10 utvisningar, varav 6 till KHC och 4 till KIK (tror jag) KHC ökar till 0-3 kl 08:48 när KHC ftf spelar boxplay och petas dit av nr 3 Thunberg (pigg hela matchen) Med baklängesmålen så grodde raggarhockeyn i Mälarenergi Arena, och den växte bäst i KIK-båset (frustration är hemskt)

Efter 12:30 så lyckas KIK få in pucken bakom den för kvällen svårpasserade Kinisjärvi i KHC-kassen. Nr 13 Sättermann lirkar in pucken efter hårt förarbete av nr 7 Karlsson. Sämre hockey i mittenperren. Skott:10-8

3p:Slutronden hinner knappt födas innan det skall bytas siffror på resultattavlan igen, och till KIKs förtret så är det pga ett nytt mål i baken. 17 sekunder tar det, sen lobbas pucken in i KIKs försvarszon och studsar retligt in mellan benen på KIKs för kvällen olycklige burväktare. Målet tillskrivs nr 21 Nore.

Raggarhockeyn fortsätter och 1-5 kommer efter 07:42 genom nr 27 Örback på pass från nr 14 Wiberg. Kl 11:03 är det dags för ny en tabbe,1-6 blir det, svagt från back o keeper i KIK men påpassligt av KHCs nr 3 Thunberg. Kl 19:56 kommer ett tröstmål för KIK o matchen slutar 2-6.
Tot skott:29-29

Var KHC bättre? Ja, men inte 4 mål bättre, tabbarna fällde KIK plus att KHC var bättre defensivt, och hade bättre passningsspel.(hade ett) Kinis i KHC-kassen var bäst för kvällen.


Oskärpa är väl en passande rubrik för KIKs insats i sin andra träningsmatch? Ett kraftfullt understatement, men man ska kanske inte förvänta så mkt ännu.

Noll spel på kropp förutom feltajmade försök.
Passningarna satt inte precis där de skulle.
Defensivt fanns ingenting helt enkelt, inte från någon.
Självklart är det de 3-4 målistabbarna som påverkar mycket, det blir frustration och hocketänket är obefintligt.

KHC spelar inte bra ikväll, men man är bättre än i förra matchen, man stänger allt som oftast i mittzon och man har något som liknar en uppspelsidé. Offensivt så är man rappare på rören och verkar vilja mer, plus att man har dubbelt så många pass som går rätt än i förra matchen.


KHC-KIK igen..

Jahapp, träningsmatch nr 2 mellan KHC o KIK idag, söndag, kl 17 i Mälarenergi "Arena"..

Hoppas på en lite bättre hockeymatch, där man tar vara på matchmomenten och samtidigt försöker få upp tempot. Ganska tam tillställning senast, märktes nästan inte att det var ett derby.

Kul att se lite nya ansikten, i båda lagen.. Det man såg senast i form av nya spelare i KHC imponerade inte nämnvärt.. Nr 17 Graff hade hyfsad speed på rören men visade det sällan, märkligt nog.

Jag har inte särskilt stor tro på "Lill-Egons" förmåga att coacha, förra säsongen gav inte mersmak snarare motsatsen tyvärr, och då har jag därför än svårare att tro att han skall kunna göra ett lag av KHC, ett lag som drar åt samma håll och får fram den där oerhörda viljan och intensiteten som man visade för 2 säsonger sedan.

Flera viktiga pjäser fattas sedan förra säsongen, plus att jag hittills inte sett någon som klarar att fylla upp tomrummet. Formella såväl som informella ledare saknas, de har iaf ännu inte klivit fram och "presenterat" sig.

Oavsett hur det går i kvällens match, det är egentligen en fråga om allt att förlora för KHC och allt att vinna för KIK, så tror jag att KHC får otroligt svettigt i seriespelet. Man kanske kommer att räddas lite av derbygrupperna, detta då man har, den enligt mig, lättaste gruppen. Det betyder inte att gruppen är lätt, Hallsberg kommer att vara ett bättre lag i år än förra sessen, Kristinehamn är kanske ungefär lika som förra medan Karlskoga ser ut att vara lite sämre.

Vi får se hur det går..

KIK får nu ytterliggare en match i benen, vi får se om skallarna är med bättre denna match.. En sak som talar för det är att Ponus Brolin står i båset i denna matchen.


KIK träningsmatchar snart igen
Dubbelmöten med Katrineholms HC känns onödigt, det vore bättre att matcha mot ett bättre lag med förväntat högre tempo, enligt mig så är nämligen risken med dagens KIK är att man hamnar i ett för lågt tempo, att man inte tror att man behöver trampa för fullt för och istället tar 120 sekunders-byten bara för att man tycker att man är så bra individuellt.
Bullshit, kör istället skiten ur benen i 20-30 sek och åk o byt så att grillorna brinner, det höjer intensiteten i allt, hårdare passningar, bättre timing i kroppsspelet och att hela laget kommer igång. Bara på det viset kommer KIK att få ut lagets fulla potential.
Jag hoppas på att få se det i vinter, då kan det bli kul, annars inte.


Vadå, vadå, vadå, vadå, vadååå!!??

Rubriken är min replik till alla förståsigpåare och proffstyckare som gnällt över Foppas comeback.

2 matcher, 3 poäng (2+1) och dessutom bäst på isen ikväll mot DIF.
Härligt VIK, häärligt Boga, aj aj aj KHC, godkänt KIK!

Seger för VIK borta mot Björklöven med 1 - 3
(0-1,1-2,0-0)

VIK bärgar alltså 3 pinnar, och klättrar därmed från nionde till sjätte plats. En stor bidragande orsak till lagets senaste poängskördar skall tillskrivas "Loppan" Hellkvist, som nu har målat tre matcher i rad. 


Seger hemma för IFK Boga mot ärkerivalen Sura med superklara 7 - 3!
( 1-2, 2-0, 4-1 )
Skott: 45-31 (20-14, 14-7, 11-10)

456 glada åskådare (alla var kanske inte glada) fick se jänkaren Mason Graddock göra en
lyckad debut, i den 61:a derbymatchen lagen emellan. En ass till 6-2 och sen en egen kasse till slutresultatet 7-3.


KHC träningsmatchade mot Kungsörs IK och delade på poängen, 2 - 2, i en match där Kungsör var närmast vinst efter fler klara målchanser än Köping.

Kort matchref:
1ap: Jämnt, men en dålig, tempofattig hockeyperre där KIK bjuder KHC på 0-1 efter en tappad puck där Tim Svensson blir helt ren med KIK-keepern. Tobbe Waern i KIK snor sen pucken av en sömning KHC-back o sätter 1 - 1. Skott:12-9
2ap: KHC har bättre tempo nu och pressar ner KIK i försvarzon m e m under de första 10 min, men utan några större farligheter. KIK kontrar in 2 - 1, Per Berg o ass Robin Karlsson. Totalt är KHC lite vassare denna perre. Skott:11-12
3ep: KIK inleder med flera vassa målchanser där både oskärpa i avsluten och vasst målvaktsspel räddar KHC från fler mål i baken.
KHC får tillsut in kvitteringspucken när man är lite hungrigare framför kassen strax efter att KIK fått tillbaka en gubbe från busbåset.
Totalt sett så är KIK närmare segern pga fler klara målchanser. Skotten vinns ändå i sista av KHC:8-16

Med två träningsmatcher i benen och mer istid totalt så kunde man förvänta ett tydligt tempoövertag och att spelet skulle stämma bättre hos KHC än hos KIK, som gjorde sin första match för säsongen, men av det såg man inte mkt.

Oro i KHC-lägret? Jag skulle oroa mig iaf, det ser inte bra ut helt enkelt.

KIK har väldigt mkt att få funkis på, men det var ju första matchen så man ska inte förvänta sig att skallen är med och att tempot finns i kroppen redan. Jag menar, i spel 4 mot 5 så försöker man gå på snabbt avslut med 3 spelare på "fel sida" om motståndarna.. Det sker inte i skarpt läge, och heller inte med Brolin i båset (På resande fot ikväll) På backsidan ser det lite tunt o vingligt ut tyvärr, finns det någon stabil backrese som känner sig manad? =) Intressanta formationer annars, kan bli riktigt bra om bara skallen är med också.. ;)

På söndag kl 17 är det dax igen.


Kvällens (fredag 25/9) matcher

Hockeyallsvenskan:

I omgång 4 så åker VIK till Umeå,  
för att matcha mot Björklöven.

Lagen har 3 pinnar vardera inspelade, 1 vunnen och två torsk. VIK har en vinst i ryggen efter 2-0 hemma mot Tommy Salos Oskarshamn, medans Björklöven fick åka hem från Skåne (Troja/Ljungby) med 4-1 i baken.

Mitt tips: Ganska enkel hemmaseger tillslut, tyvärr.


Div 1 C:

Ärkederby i Sparbanken Arena i Arboga, IFK tar emot Sura.

1-1 i matcher på försäsongen, men nu gäller det vansinnigt mkt mer.Det där med HATA har jag aldrig förstått, att man skall lägga energi på att hata ett motståndarlag och i många fall bete sig som drägg mot både motståndarlaget, deras fans och de som råkar hamna i "skottlinjen"..!!??

Sånt har jag NOLL (0) förståelse och NOLL (0) respekt för, det är endast djupt patetiskt och löjeväckande.

Det är självklart att man ska heja på sitt lag, peppa dem och lyfta fram dem så att de känner stödet från fansen, det kan göra skillnaden i täta fighter, men när man övergår till att håna, skymfa och hata så måste det bero på att man helt enkelt har problem och grymma bekräftelsebehov som absolut inte har med hockey att göra.


Åter till derbyfighten:
IFK led svårt i sista perren borta mot Lindlöven i onsdags, 5-0 i baken är inte lätt att resa sig från, men då är det kanske bra med ett nytt derby, ett ännu hetare derby där pulsen,engagemanget och skärpan höjs automatiskt.

Med två raka torsk i bagaget så vill förstås Sura, med förre IFK-coachen Maikkula i täten, inte åka på däng igen. Den extrakryddan med derby, att lagen/spelarna/ledarna känner varandra hyfsat väl kommer att hetta upp det ytterliggare förstås.

5-6 (2-1, 2-3, 1-2), så slutade hemmapremiären för Sura, och starten på den matchen är kanske något som IFK bör se upp med alldeles extra ikväll. Det stod 2-0 till hemmalaget redan efter 34 sekunder, 1-0 eft 14 sek och 2-0 20 sek senare.. Blir det gasen i botten från start ikväll också!?

Mitt tips: Tyvärr tror jag att Boga får inkassera sin andra raka derbytorsk ikväll, Sura är hetare och tar sin första fullpoängare.


Bålsta HC - Linden Hockey (liras på söndag 27/9)
Bortamatch för E-tunalaget, som inte hade mkt att sätta emot Valbo i hemmapremiären senast (1-5) och detta mot ett lag med mer vind i seglen efter hemmaglorian, klara 7-1 mot Tierp.

Mitt tips: En jämn match som avgörs i busbåset, till fördel för BHC som vinner med uddamålet.Träningsmatcher:

Arvika HC matchar borta mot Kil ikväll
, ett Kil som gått hyfsat starkt hittills. (Kil - Forshaga:5-3, Kil-Kongsvinger:4-4, Nor IK - Kil: 2-8) medans AHC har haft det tuffare, och då både resultatmässigt och mätt i motståndarkvalitet. (Sunne IK - AHC: 9-0, AHC - Sunne IK:2-13, Kongsvinger-AHC:4-2)

Det intressanta med denna matchen är AHCs nya finne, en tänkt ersättare till förra sessens poängkung Tomi Inkinen (nu i Frankrike nånstans)

Mitt tips:
AHC vinner med 2-3


Fler träningsmatcher för lagen i div2 VB:

Åmål tar emot Nor Ik
ikväll, och då skulle jag allt blir förvånad om det inte blir hemmavinst.. ÅSK blir svårbemästrade i år.

Köping HC, seriekollegor till AHC o Kil, matchar också ikväll (se tidigare inlägg) och då alltså borta mot Kungsörs IK (div 3).

Den matchen skall iaf jag se.. =)

Hmm..., var sjutton är långkallingarna...!?


Tråkigt Boga! =(

Lindlöven - IFK Arboga

5-2 (0-1, 0-1, 5-0)

Skott:
36-33 (10-13,12-8,14-12)

Ja, sista kassen kom i tom bur när Bohman släppt in en utespelare till men före det hade Lindlöven gått från 2-2 till 4-2 på några minuter..

5-2 till Lindlöven, och IFK har fortfarande revansch att utkräva.

Var det viljan/hjärtat/inställningen som avgjorde!? Återstår att se vad Svedlund och kompani säger, men jag skulle tro att man förlorade fighten framför kassarna = matchen i matchen.

Linden - Valbo HC

 
1-5 (1-2,0-2,0-1)


Sura - Borlänge

5-6
(2-1,2-3,1-2)

Skott: 27-49 (9-19,9-14,9-16)

Omgång 2 i div 1 C

Knappt har vi börjat o redan är det dags för andra omgången.., KUL!

Lindlöven borta är vad som står på programmet för Bogalaget, ett Lindlöven som vann det senaste mötet (4-1 i Arboga) Enligt NALindlöven körde över IFK Arboga med 4–1 i en träningsmatch och tränaren Tomas Östlund var lyrisk efteråt. "– I dag spelade vi riktigt, riktigt bra. Vi styr spelet från första till sista nedsläpp,"

Jahapp, enligt NA så kan man ta till kraftord som Köra över om ett lag vinner med minst 3 mål..


IFK

Flygare ut
, skadad fot..inflammerad hälsena eller nåt.. Inte bra för laget förstås, när en sniper av hans kaliber inte kan vara med.

Graddock in!? Beror helt på om transferpapperen blir klara i tid, men amerikanen följer med till Lindesberg utifallomatt.

Återigen får vi höra/läsa att IFK-coachen, Anders Svedlund beskriver seriepremiären som att: "-Det fanns egentligen bara ett lag på planen"
Skön inställning, iaf om det stämmer någotsånär med verkligheten.., och den är det ju som sagt delade meningar om..
Fråga t ex Lindens coach Jocke Lundholm, så här säger han inför hemmapremiären mot Valbo ikväll (onsdag): "-Premiären borta mot Arboga rättade ut en hel del frågetecken som vi i ledarstaben funderat kring. Ett kvittot vi fick var att vi utan att skämmas kan vara med och leka med dom "stora elefanterna" i serien, trots att vi enligt många förståsägpåare ställer upp med ett såkallat "lågbudgetlag".

Svedlund menar typ: Vi lekte med Linden, även om vi hade svårt att näta.
Lundholm menar typ: Vi lekte tillsammans med IFK (elefanten !?) och var minst lika bra och kunde ha vunnit om domsluten hade gått med oss.


Hur som helst
Lindlöven torskade i premiären borta mot Borlänge med 5-2, och därför så tycker Svedlund att pressen ligger på hemmalaget inför kvällens derby.

Lite kuriosa: Lindlöven torskade tre raka träningsmatcher, Kumla, Munkfors och Arboga.., men följden att Lindlövens coach, Tomas Östlund, tyckte att man (i princip) ägde matcherna men ändå förlorade. Sen lirade man 4 raka med vinst som resultat varpå Lindlövens coach tyckte att man spelade sämre än sämst.., utom mot Boga då förstås.. =)

Hockey, en sysselsättning att bli galen på eller i..

Mitt tips: Jag tror att det lag som vinner kriget framför kassarna vinner matchen... OWAAOW vilken uppenbarelse..!! Nej, förvisso kan man säga detta om i princip alla hockeymatcher..för så viktigt och avgörande är det vad som händer i de där kvadratmetrarna prexis runt kassen..., man måste "kötta" för att vinna matcher.. Inget lag, utom möjligtvis Enköping, kommer att kunna spela ut sina motståndare.

Att "kötta" kräver hjärta och en 110-inställning, och vilket lag har det ikväll..? Det lag som vinner.

GO BOGA!!


Linden möter Valbo HC, och förbereder sig för "en lustiger dans" efter som Valbo HC av tradition alltid är ett duktigt snabbskrinnande lag. Till denna säsong har dock gästerna tappat "160 poäng" från förra säsongen eftersom deras poängbästa lirara har lämnat klubben, kanske kommer det att märkas.. I seriepremiären märktes det inte, detta då Bålsta blåstes av planen redan i första perren (4 - 1)..för att åka hem med 2 - 6 i baken.

Mitt tips: Full fart på Valbo från start och Linden spelar hockey från busbåset.. Ny seger för Valbo alltså.

Sura har hemmapremiär mot Borlänge, och jag tror att hemmalaget följer upp sin premiärtorsk borta mot Hedemora (6-4) med en ny förlust mot favorittippade Borlänge..

Vi får se hur det går, nedlsläpp 19:00

Foppa is back!!

Foppa lirar tre matcher i elitserien med Modo Ett klick på länken och du kan läsa sportbladets artikel i ämnet.

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/sverige/elitserien/modo/article5842042.ab

Måste ju skriva lite elithockey också, iaf när Foppas comeback i elitserien är på gång..

Hemma mot Frölunda i morgon torsdag, borta mot Djurgården på lördag och borta mot HV den 28 september.

Efter det blir det NHL, om foten håller, om någon vill ha honom..

Om foten håller!?: Foppa skulle aldrig chansa igen på samma sätt som förra gången, nu ligger det mkt ner hårdtestande bakom denna comeback av den anledningen att han inte vill "skämmas" som han uppenbarligen gjorde förra gången.. Men om foten håller vet vi fortfarande inget om, kanske krånglar den i första bytet eller så går det hela vägen tillbacka till NHL, OS och till en fenomenal avslutning på en fenomenal karriär..

Om någon vill ha honom!?: Lita på att Foppas svar till sportbladet, via sms, och hans besked till Modo, också har nått varenda NHL-manager. Lita också på att Foppas elitseriecomeback kommer att följas med stort intresse från andra sidan atlanten. Jo, det finns många som vill ha honom, om foten håller.

Angående länken här ovan (OS) så börjar jag tröttna på BÅG:s defensiva, och mer eller mindre idiotförklarande inställning till journalister/reportrar och media. Jo, han får/har fått mycket skit från inkompetenta mediaarbetare genom åren men det innebär inte att han skall komma med intetsägande och rent ut sagt förlöjligande svar i intervju efter intervju.
Hockeyintresserade är vi många i det här landet, och vi står inte bakom alla frågor från media (många är erbarmligt dåliga helt enkelt) men i stort är vi väldigt många som vill veta hur lagledningen tänker och som inte accepterar att bli så nonchalerade som vi nu indirekt blir av den nuvarande förbundskaptenen.

Jag har länge försvarat BÅG, men nu krävs en förändring i attityden annars devalveras Tre kronor ytterligare.


I morgon, torsdag, kollar jag in när svensk hockeys absolut bäste genom tiderna påbörjar sin väg tillbaka till hockey på absolut högsta nivå.

Jag tippar 1+1, alltså mål och ass i första matchen.

Go Foppa!!


KIK börjar träningsmatchandet..

..och det med ett dubbelmöte mot ärkerivalerna KHC
Nu
på fredag, och sedan på söndag, så möts lagen i Kungsörs ishall (med det lite märkliga namnet Mälarenergi Arena.., jag menar "Arena")

Kul förstås med ett träningsmatchderby som uppstart på säsongen..

Hur går det!? Egentligen ganska oväsentligt resultatmässigt.. iaf för KIK som gör sin matchdebut för säsongen.. Lite viktigare då för KHC som redan har lirat 2 matcher (Borta mot Hallsta, torsk med uddamålet och borta mot Faik, torsk med 9-1)
En ny torsk, eller två, skulle inte vara alls så bra för det unga och lite nykomponerade laget.

Ett derby är alltid ett derby, så ur den aspekten är är vinst självklart det enda som räknas för båda lagen.. Det spelar ingen roll, egentligen, att KIK bör ligga hyfsat efter KHC i matchtempo och timing mm..eller att KIK ska spela i div3 och KHC i div2.. , det spelar ingen roll alls..

Som det nu ser ut, med namnen på pappret, så rankar jag KIK som ett starkare lag än KHC.., men namn på ett papper har aldrig vunnit några matcher.., det återstår att se om ett par månader om "namnen" kan prestera individuellt och som ett lag.. Bästa coachen står iaf odiskutabelt i KIK-båset..

Hur går det i träningsmatcherna då!? KHC bör vinna första fighten, det är så pass stor skillnad att ha ett par matcher i kroppen.., Träning är en sak, match något helt annat.. plus att KHC haft något som iaf liknar en försäsongsträning, vilket KIK inte haft de senaste "10" säsongerna.. (jag vet att det finns några som haft ansvaret för barmarken och att det också deltagit några själar men det skulle vara rent löjligt att säga att KIK som lag har haft en försäsongsträning, tur då att några håller igång med boll under sommarmånaderna och att några håller igång på egen hand..)

Match nummer två i helgen kan KIK hota, men räcker det till seger..., jo kanske..

Kallt som huggarn i ishallen, som alltid, men det känns ändå lockande på något sjukt sätt..
Bofors smäller på..

Leksand denna gången..!!

2615 intresserade fick se en ny hemmaseger i Nobelhallen, 4 - 3 efter straffar och en klart rättvis seger enligt "alla"..
(0-1,2-1,1-1,0-0,1-0)

Skott: 43-20

Leksand målade med "kniven på strupen" och i slutsekundrarna av respektive rond..
1-1 eft 19:45 i 1:a, 2-2 eft 19:25 i 2:a och 3-3 eft 19:54 i 3:e.. Svettigt! =)


Kul med hockey!!

KHC träningsmatchade borta mot Faiken

och inte var det så kul..

9 - 1 till hemmalaget blev det..

Jag såg inte matchen, hade faktiskt inte ens koll på att de skulle lira.. !?

Kolla gärna in: http://bloggtjugo.blogg.se/index.html för lite info om fighten.. =)

Jag skriver kanske lite mer om matchen när jag får lite mer info.Seriepremiär: IFK Arboga - Linden, Updated

Jahapp, 396 själar fick se när IFK begick seriepremiär i div 1c i "derbyt" mot Linden Hockey.., ett Linden som har som mål att förnya kontraktet, och detta efter en massiv spelarflykt och en resultatmässigt miserabel försäsong..


2-1 blev alltså matchresultatet (0-0, 0-0, 1-1, 0-0,1-0)
Förtvivlat många nollor det där, kanske inte en av de mest välspelade matcherna i Sparbanken Arenas historia.

I 3:e perren kontrar Linden in ledningspucken genom Fredrik Nyberg, men kort efter det så får Bogas Markus Hedström äntligen hål på den storspelande Linden-keepern.

Kristian Flygar blev ende målskytt i straffdramat och kunde alltså se till att hemmalaget tog hem bonuspoängen.
Nämnas skall också Bogas keeper, Mikael Bohman, som var mkt bra matchen igenom och som alltså nollade Lindens straffskyttar. 

Såg inte matchen själv men enligt rapport så är det gästerna som skall vara gladast över resultatet, och den som skall hissas för den erövrade pinnen är deras keeper..och kanske oxå Bogas oförmåga att näta..
Citat från Lindens coach,Jocke Lundholm, före matchen:"Marcus Erhnlund, ny från Piteå har visat prov på ett fantastiskt målvaktsspel, jag rankar honom som en av seriens absolut bästa målvakter."

Mer citat från Lundholm: "Så nu hoppas vi att hockeyintresserad eskilstunabor tar med sig bandy portföljen och beger sig till Arboga ishall för att stötta Eskilstunas hockeykrigare."
Mer citat:"Kanske är det så att Arboga har överskattat sin trupp och vi har underskattat vår, resultatet får tala."

Falkens kommentar: Bandyportföljen i en ishall..!? Överskattad/underskattad trupp är väl ganska mkt för tidigt att bedöma, men ändå lite kaxigt av Lindencoachen..


Troligtvis inte helt nöjda IFK-coacher efter denna premiär, men 2 pinnar i premiären är långt mycket bättre än noll pinnar i premiären..

Enligt Bärsingen, lokalblaskan härikring: "IFK ägde tillställningen totalt!" "Hemmalaget spelade stundtals ut Linden!" "Skönt med två poäng, men vi skulle nog haft tre, säger Anders Svedlund (IFKs Coach)

Enligt Eskilstuna-kuriren: "Första perioden ägdes av gästerna"
Enligt Folket (en annan lokalblaska i E-tuna):"Linden Hockey chockade IFK Arboga i premiären av hockeyettan och tog en poäng i går."

Enligt Linden-coachen: "Matchen kunde egentligen gått hur som helst, vi hade stora delar av första, Arboga klart bättre i andra, tredje, ett ställningskrig där båda lagen var rädda om poängen."

Falkens kommentar: Kul så olika man kan se på idrott, båda lagens coacher tyckte att de var nära 3 pinnar..och det kanske de var också.. Märkligt att det bara är Linden som pratar om det bortdömda målet i slutet av matchen.. Nja, kanske inte så märkligt egentligen.
Svagt av lokalblaskan härikring att inte ens ha med skotten.., så här kommer dom: 1p: 8-12 2p:18-8 3p:9-12


Nästa match för Boga-laget är redan på onsdag, borta mot Lindlöven
(som torskade borta mot Borlänge ikväll med 5-2 ( 1-1, 1-0, 3-1 )

Sen är det äntligen dags för fredagsmatch, och vilken match sen..
Surahammars IF kommer till Sparbanken Arena, och vi får alltså ett ärkederby redan i 3:e omgången.. 

Sura startade seriespelet med att bortatorska mot Hedemora med 6-4 ( 2-1, 1-3, 3-0 ) Skott: 40-34
Gästerna ledde med 3-4 inför sista men Hedemora ville mest och vann sista perren med 3-0 (6-4 kom 59.59 i tom kasse.) Notis: Suracoachens son, Oskar Maikkula, stod för en Surakasse vilket betydde kvitterat och 1 - 1.

 
Go Boga!!Ganska intressant!

Nya regler!!

Under kommande säsong så kommer det tre nya hockeyregler att hålla reda på:

Regel 412: Ett lag som spelar pucken till icing tillåts inte byta någon spelare innan nästkommande nedsläpp har skett i deras försvarszon.

Regel 440: Alla nedsläpp ska ske på någon av de nio tekningspunkterna på isen.

Regel 440: När ett lag ådrar sig en utvisning ska kommande nedsläpp alltid ske på någon av tekningspunkterna i det felande lagets försvarszon.

Kommer säkert att bli en del rabalder runt detta, så det gäller att skaffa sig koll annars..

Hällefors har börjat träningsmatchandet inför div3 Örebr/Västmanl

Intressant att följa, Kungsörs IKs och Köping HCs (div 3-laget) kommande motståndare under försäsongen.. Hällefors IK denna gången..

Upplägget var ett träningsläger i Furudal mellan den 4-6/9, där lägret skulle avslutas med en match mot IFK Ore (nykomlingar i div2 Västra A, ska bl a lira mot FAIK i vinter) på deras hemmais.

26 - 1!!!
Skott: 99-10 (30-6, 29-2, 40-2)

Shit pommes frittes kan man väl säga..

Bara att hoppas att Hälleforsarna, för deras skull, var riktigt nertränade och att man kan betydligt bättre..RSS 2.0