Silly season!!

Jag har uppfattat en del sillyseason-nyheter, men inte hunnit blogga om det.. Det kanske blir lite skrivet om det inom kort..

News:
Kristinehamn satsar mot div1, och har nu värvat ett helt gäng lirare från ärkefienden Karlskoga Flyers.., mer om det inom kort..


Hursom, det vore kul att få hjälp med Sillyseason-news och därför välkomnar jag alla att fylla på med information och rykten så försöker jag lägga upp det på bloggen allt eftersom. Skriv kommentarer på detta inlägg barra!!


Kils AIK
Verkar tappa ett skapligt gäng tunga pjäser, Kindgren o Berglöf slutar men tyngsta förlusten är utan tvekan skyttekungen Petter Skoglund som uppges gå till Mjölby HC. Niklas Borggren går till GIK. Lars Jonsson till Skåre.
Coachen Rickard Ewen lämnar, men ny tränare är signad, mannen heter Thomas Gustavsson (senast i GIK)
Keepern Robin Syrman tillbaka från flyers.

IFK Hallsberg

Grums IK
Tappar: Maxi Wilfan, Daniel Odhe, Jocke Molin
Nya: Niklas Borggren (Kil) Björn Odot-Andersson (Hammarö)

Kristinehamns HT
Värvat till sig ett gäng bra lirare från ärkefienden KHC Flyers, nämligen Mikael Löfgren, Markus Haglund, Peter Virtanen, Alexander Wilhelmsson och Emil Gunnarsson
Tappar: Jacob Larsson (Skåre)

Åmål SK
Engberg o Dan Lindahl har kritat på, plus ett nyförvärv i Pyry Salmela.
Ny keeper i Linus Åhgren (Sunne)
Karlskoga HC

Forshaga IF
Ska tydligen få ett gäng unga lirare från FBK
Andreas Karlsson, poängstark back från GIK, har kritat för FIF.

Nor IK

Arvika HC

Hammarö HC

Köping HC
Ska Köping lira i VB eller VA?


HC Örnen
Vissa rykten gör gällande att Örnen satsar på div1-kval redan första sessen i div2.


Nytt om Köping HC

Som förväntat så blir det alltså div2-lir för KHC även kommande säsong..  Läs om det i Bbl/AT här
Det är jag väldigt nöjd och glad över, det behöver nämligen KAK-hockeyn.

Är KHC värda att spela i div2? Nej, nej, nej!! Det handlar abslolut inte om det, om KHC hade varit värda spel i div2 så hade laget fixat kontrakt på egen hand, antingen efter fullspelad serie eller efter att ha vunnit kvalserien. Nu gjorde man inte det och därför kan man inte säga att KHC är värda att få spela i div2.

Varför gör jag en sak av detta? Jo, den typen av snack och snurriga funderingar måste heelt bort om KHC inte skall fortsätta att åka ur div2 år efter år. Man måste förstå att man inte är tillräckligt bra för tillfället och se till att göra allt som behövs för att höja standarden på sitt representationslag.

Det blir inte lätt, men enligt nye KHC-coachens (Läs om det i M24 här) Thomas "Taggen" Maikkulas uttalande i dagens lokalblaska om hans fina kontakter med IFK Arboga i allmänhet och med IFKs coach Anders Svedlund i synnerhet så kan vi kanske få se ett samarbete mellan klubbarna som vi hittills aldrig sett tidigare.

Läs om KHCs nya lagledning här

IFK-lirare som förtillfället inte platsar i IFKs div1-lag skall erbjudas plats i KHC, precis som det ser ut på många håll runt omkring i hockeysverige. Å andra sidan så kommer minst ett par-tre KHC-lirare att erbjudas tryout-kontrakt med IFK (i skrivande stund Anton Nilsson och Oskar Maikkula)
Sedinarna är simply the best just nu!


Detta är hockey på HÖÖÖG nivå!
Vad säger man?! Helt grymt vilken ass av Henke, och sedan avslutet av Daniel.. Two words,  awe some !!

Henke Sedin blev alltså poängbäst i NHL denna säsong, och vinner Art Ross Trophy som den andre svensken genom tiderna..
Riktigt grymt stort! Two words, AWE SOME !!!

Läs Aftonbladets artikel


RSS 2.0