Div3, summary


HHK som tabelletta förvånar ingen. En nolla i förlustkolumnen är inte heller chockerande, men jag tycker faktiskt att HHK hade ett starkare lag förra sässen. HHKs klara och uppenbara jättesvaghet stavas, enligt mig dåda, Å-T-E-R-V-Ä-X-T-E-N.. eller den icke befintliga. Bäst i HHK är den äldste, 40+, och i övrigt så har man en ganska hög medelålder och en alldeles för svag ungdomssektion än så länge..

S/A HK visste man inte riktigt vart man hade, visst var det "tjusiga" namn i laguppställningen men det betyder inte succé per automatik.., och succé kan vi väl inte kalla det för än laget tar sig till div2..
Om detta inte skall bli ett hobbylag så krävs även här återväxt, och det finns ju ingen. Inte tror man väl på allvar att de rutinerade lirarna verkligen vill lira i div2, med de mkt längre resorna och de mkt bättre motståndarna..?

HOPP!!


FAIK b vet jag inte riktigt hur jag ska värdera, o då menar jag att jag inte vet vad man har för målsättning och om hur man tycker att man lyckats med den. Har man lirat med unga lirare med större delen av sin hockeyresa framför sig, eller har man givit utrymme för lirare som är på väg mot slutet av sin hockeykarriär..?
Målsättning och motivation kommer att spela roll i alltrean, inte för att det finns ngn större möjlighet för FAIK b att rubba HHK och/eller S/A HK..,men ändå..

Sala HK har imponerat mest på mig, inte för att man "värvat" bra utan för att man matchar sina junisar med framgång. Här har SHK lyckats med ngt som förmodligen bara VIK HK också klarat fint i denna serie, att lira in "framtida" lirare i seniorsammanhang. För iaf SHK:s del så kan det mycket väl bli några sköna hockeysäsonger framöver, om man fortsätter på den inslagna vägen.

VIK HK
kanske är nöjda, om ett tag, även om man säkert skulle ha velat lira i alltrean. Tycker de lirat fin hockey, med bra intensitet och placeringsdisciplin.

Kungsörs IK kan INTE vara nöjda med sin insats, visst har både SHK, VIK HK o FAIK b överraskat positivt, men KIKs kapacitet ska ändå räcka till spel i alltrean. Dålig disciplin, o alldeles för kass inställning från alldeles för många håll ligger bakom tabellplaceringen. KIKs återväxt är inte heller speciellt lovande, kanske även det en inställningsfråga? Någon behöver jobba med inställningen och det mentala, verkar inte finnas mkt till vinnarskalle i klubben för närvarande.., tyvärr.

SIF o KHC är och har varit alldeles för dåliga för denna serie, inte i samma låga klass som ÖDIK..men att ens nämnas i samma mening som dem är ett underbetyg.Inget inlägg före omg 17 i div2 VB , men lite efter..

Hinner tyvärr inte blogga så mkt som jag skulle vilja, men ska försöka köra serierna ut iaf.., med någrar missar ibland..

Kanske hinner jag skriva lite i efterhand om div2:s 17:e omg.


Fredagsomgång i div 3

TabellenSERIEFINAL!!
Kan det bli avslaget? Jo, visst kan det, men det tror jag inte. S/A HK går upp i serieledning vid vinst, det, plus att de har en revansch att utkräva sen senaste mötet gör att motivationen bör vara på topp.
Hemmalaget vill behålla serieledningen, OCH behålla förlustnollan intakt, också motiverande.

Streckstriden lever i "högsta" grad för fyra lag, Sala, Västerås, Fagersta och "Kungsör"...,men med skapligt skilda förutsättningar.
SHK har en del i egen hand, seger ikväll eller i sista omg räcker...om inte VIK HK vinner mot både KIK o HHK.. Tacka målskillnaden för det!
VIK HK hotas främst av FAIK, seger ikväll räcker inte om FAIK tar full pott resten..., vilket de kan göra. Då måste isf VIK HK vinna i sista mot HHK.
FAIK har "lättaste" spelprogrammet kvar, på det omtalade pappret iaf. Man bör spöa jumbon KHC på lördag, och om/när man gör det så har KIK inget att lira för i sista omg mot just FAIK.., som inte har råd att hamna på samma poäng som ngn av konkurrenterna eftsom man har så usel målskillnad.
KIK måste vinna ikväll mot VIK HK, och hemma mot FAIK i sista omg, samtidigt som FAIK måste torska på lördag mot KHC (inte troligt) o VIK HK måste torska mot HHK i i sista.. (mer troligt)

Fredagsomgång:HHK - S/A HK

Tips: 3 - 2

Resultat:

********
SIF - SHK

Tips: 2 - 6

Resultat:

**********
VIK HK - KIK

Tips: 3 - 5

Resultat:


Lördagsmatch:

*********
FAIK - KHC

Tips: 6 - 4

Resultat:Div 2 VB kör på med omg 16Onsdag 2/12

AHC - NIK

Tips: 5 - 3, hemmalagets femte i tom kasse.

Arvika torskade
borta mot Hammarö senast, absolut ingen skam i sig, men det var inte direkt väntat. Naturligtvis enormt viktig seger för Hammarö. Hur blir reaktionen på torsken? Ska NIK få sota för det..?
Ja, det känns lite ovisst. NIK är inget lag man kör över på beställning, det gäller att vara disciplinerade i egen zon och att göra det trångt i mittzon så att inte NIKs målfarliga forwards får "fritt" spelrum, då kan det rinna iväg.
Å andra sidan så har NIK inte direkt stängt i egen zon, hela 61 baljor i ryggen imponerar inte, och det är vad som skiljer NIK från lagen i topp-5.., defensiven alltså.

Resultat: 2 - 9
(1 - 0, 0 - 3, 1 - 6) Skott: 13-13, 8-12, 15-19

Verkar som en helt rättvis seger, men vad händer med AHC.. 15  mål i röva på 2 matcher?

***********
KHC - Navvies

Tips: 5 - 4, efter förlängning.

Sist i samma ishall mellan samma lag,
så vann Navvies efter förlängning (3 - 4) och det var inget som coach Höök var speciellt nöjd med. Köping har tagit 7 pinnar av 12 möjliga de senaste 4 omgångarna, plus att de har lirat jämnt i andra matcher nyligt (eller iaf torskat knappt, både mot AHC o KHT borta). KHCs trendkurva pekar, med det som bakgrund, brant uppåt.

Resultat:
2 - 3 (2-0, 0-2, 0-1) Skott: 5-8, 6-13, 10-9

Surt KHC, ledning med 2 - 0 o tappa till torsk..

**********
ÅSK - Flyers

Tips: 4 - 5

ÅSKs återtåg till topp-5
behöver en hemmaseger ikväll, men det blir nog för tufft.

Resultat: 0 - 5 (0-2, 0-1, 0-2) Skott: 16-30 (5-7, 7-16, 4-7)


********
FIF - VHC

Tips: 6 - 4

Resultat:

*********
GIK - KHT

Tips: 6 - 3

Resultat:
3 - 1 (1-0, 1-1, 1-0) Skott: 49-20


Torsdag 9/12

Örnen - HHC


Tips:

Resultat
: 6 - 3 (5 - 0, 1 - 2, 0 - 1)
Div3 smackar på med tolvan

Tabellen är ruggigt nära slutet..Omgång 12Måndag 6/12


S/A HK - Sura IF b

Tips: 12 - 4

Det finns naturligtvis
ingen anledning att tror på ngt annat än hemmaseger. Det är bara om/när S/A HK nonchar SIF som det kan bli nätrazzel i baken, och den attityden har man ju haft i de flesta matcher om än bara kortare perioder, typ 20 minuter eller så..

Resultat: 15 - 2 (4-1, 9-0, 2-1)

En mittenperre som slutar 9 - 0 kan inte vara så vanlig..


Tisdag 7/12

Sala HK - Faik b

Tips: 6 - 4

Hemmastarka Sala
vill förstås vinna för att stärka sina aktier för spel i alltrean efter jul, och samma läge har Faik. Återstår att se vilket lag Faik har med sig, har man tillgång till några lirare från div2-laget?

Resultat: 6 - 3
(1-2, 2-1, 3-0)

*****************

Köping HC b - VIK HK

Tips: 3 - 5

Vet inte vilket lag hemmalaget
ställer på isen, och det spelar ju ingen större roll hur det går (förutom äran förstås) så jag tror inte att man får "låna" lirare från div2-laget som själva kämpar för "livet" i sin serie.
Gästerna har destå mer att lira för, en plats i alltrean efter jul är helt inom räckhåll så motivationen behöver det inte vara något fel på. När lagen möttes i V-ås vann VIK HK komfortabelt.

Resultat: 3 - 7 (2-1, 1-3, 0-3)

********************
Kungsörs IK - Hallsta HK

Tips: 5 - 4

Jaha, KIK ska alltså behöva vinna
sina tre återstående matcher (mot lag som man fått stryk av) för att ens ge sig en chans till spel i alltrean.., och inte ens det räcker om inte andra resultat går KIKs väg. (hur många trodde det för ett par månader sen?) När man sen dessutom förstår att det inte direkt råder harmoni i truppen så.. KIKs gästbok stängdes ner idag, helt förståeligt, förmodligen pga de rent patetiska kommentarerna från både sk fans och spelare... Mkt, mkt låg nivå när man väljer att gå ut i offentligheten med interna problem. Tilltag som detta skulle beivras med avstänging från såväl träning som match om jag hade fått bestämma..,men det får jag inte.

KIK har inte direkt haft tur med sin trupp
, skador och annan frånvaro har helt klart haft sin del i det svaga resultatet..., men coach Brolin har ändå anledning att fundera över (vilket jag är säker på han både gjort och gör) varför hans gameplan inte omsätts i handling. Mer än flera gånger har olika spelare sagt precis detta, att vi följer inte den gameplan som coachen har gett oss.. Vari ligger då problemet, när man vet om att man inte gör som coachen har sagt? ATTITYDPROBLEM säger jag, och att det fattas den typen av informella ledare som alltid behövs i ett lag, de som visar vägen med sitt lir, sin offervilja och sin moral. Det är alldeles för mkt korpnivå på inställningen hos många av lirarna, och främst hos de som skall vara ryggraden i laget..
Ett exempel: det var inte länge sen sedan man från lagledningen tvingades tala om att man inte fick försupa i bussen efter en fredagsmatch borta.. Snacket inför många matcher handlade om bärsen i bussen istf att ladda inför matchen.. PATETISKT!!

KIK hemma mot HHK.., well, har ingen som helst anledning att tro på KIK just nu.., men hjärtat vill..ALLTID!

Resultat: 1 - 2 (0-1, 0-1, 1-0) Skott: 35-41 (8-13, 17-16, 10-12)

Nr 15 för div2 VB

Hann inte med den "tjyvstartande" matchen under lördagen, men..

Flyers - FIF

Resultat: 5 - 2
(0-0, 4-1, 1-1)

Lite hetta i matchens senare del, 6 spelare i utvbåset för vardera 2 min rough på samma ggn, trots ganska komfortabel ledning för hemmalaget. Skönt med lite glöd! =)

Läs FIFs matchref och Flyers matchref


************
Navvies - ÅSK

Tips: 4 - 3

Mindre än hälften
av seriespelet kvar, och varje liten pinne o mål är grymt viktiga i kampen om placeringarna ovanför strecket. Hemmalaget är på rätt sida, och vill förstås vara kvar där. ÅSK var där, men störtdök, o måste nu försöka med allt de har för att hämta in avståndet. Blir det torsk för ÅSK så dubblas de tre pinnarna som nu skiljer till femteplatsen. De fem senaste har Navvies 3 torsk o 2 segrar (en eft förlängning)
ÅSK vann hemma sist (mot HHC) men har före det 4 raka torsk.
Svårt att bedöma var ÅSK står nu, men man har inte råd att vara så slappa bakåt, -11 är ingen gångbar siffra om man vill höra till topp-5
Det brukar vara väldigt jämnt mellan lagen, ÅSK leder inbördesmatchen sett över de fem senaste men det var länge sen man vann i Sydnärkehallen..och det tror jag inte att man gör nu heller.

Resultat: 2 - 4
(1-0, 1-2, 0-2) Skott: 25-25 (12-8 6-8 7-9)Imponerande av ÅSK
att ta sig samman och vinna denna svåra bortafight, och med den starten..2 -0 i baken med halva matchen spelad, då kliver Lindahl och Salmela in och blir ÅSK-hjältar.
Helt plötsligt är det bara målskillnad som skiljer till en plats tillbaka i topp-5..och kanske på Navvies bekostnad.


********
NIK - KHC

Tips: 5 - 4

Hur tänker NIK om KHCs senaste
framfart? Två raka segrar, och kanske mest uppseendeväckande att Örnen fick åka hem med "stukade vingar" från Köpings ishall, plus den fina insatsen (trots torsk) borta mot AHC.
Hur tänker KHC om sin senaste framfart, vet man varför man vann? Det vore ju synd att ha bakat en ruggigt god kaka för att sen glömma bort receptet.., för inte var det väl bara "säsongens bottennapp" från Örnen som gjorde att KHC spöade tabelltrean?!

Nor IK är inne i en fin period, 4 vinster av 5, och i förlustmatchen mot GIK var man 1 sek från minst 1 pinne.
Inbördesmatchen leds mkt knappt av NIK, och det brukar inte skilja lagen mkt åt när det inte blir oavgjort.
NIKs effektivitet framåt tror jag blir tungan på vågen i denna match, tyvärr för Köping..

Resultat: 6 - 5 efter förlängning (0-0, 3-2, 2-3,1-0) Skott: 56-25Jag imponeras av KHCs moral
och kampanda, underläge med 3 - 0 med mindre än halva matchen kvar och sen hänger KHC 4 kassar på 10 minuter. Leder med 13 minuter kvar, hamnar i underläge med drygt 6 min kvar, och kvitterar igen med 36 sekunder kvar av 3e perren. 1 viktig pinne erövras!!

**********
KHT - Örnen

Tips: 2 - 5

Ska Örnen låta KHT få sota för
den senaste torsken mot dåvarande jumbon KHC?

Resultat: 3 - 5

*********
HHC - AHC

Tips: 2 - 7

Hammarö känner helt plötsligt
flåset från Köping med bara 2 pinnars avstånd, och samtidigt så är Arvika säkert väldigt sugna på att stärka sin position ovan det övre strecket.

Resultat: 6 - 2 (2-1, 3-0, 1-1)6 olika målskyttar ligger bakom Hammarös viktiga, och iaf för mig mkt oväntade seger.


**********
Viking - GIK


Tips: 1 - 8

I Hagfors har man nu en del att
fundera över, för om det inte snart blir ngn mer pinne så kan man naglas fast i den absoluta bottnen.., vilket inte är så oväntat men samtidigt har man visat att det finns kapacitet i laget.., frågan är alltså hur man får ut den. I denna matchen möter man tabell-ettan, och man har precis allt att vinna.

Resultat: 1 - 8

Nailade tipset!!
Bara 0 - 1 efter inledningsperren, det är väl ngt att höja på ögonbrynen för.., men inget annat.11e omg för div3Bara 4 omgångar kvar innan jul, och serien lever i högsta grad!


Fredag 3/12:

FAIK - SIF

Tips: 8 - 2

Jämnt har det varit
mellan lagen, och det blev hela 12 mål senast i Surahammar. Bortaseger då för FAIK med 5 - 7 efter en stark mittenperre som man vann med 2 - 4. Motivation och inställning är som bekant en mkt viktigt bränsle i hockey, och i kvällens match så bör hemmalaget har mkt mer av den varan eftsom man lirar för att behålla sin plats ovanför strecket. SIF lirar "bara" för äran, vilket också det kan räcka en bit..,men inte ikväll.

Resultat:

.................
HHK - KHC

Tips: 7 - 4

Hemmalaget tronar som tabell-etta,
och bortalaget är ""hjälplöst" jättesist. Senast i Köpings ishall så blev det "bara" 0 - 4 till Hallstahammar. KHC åker till Hallstarena med ett ngt starkare lag än tidigare. Jag förmodar att man ställer Erik Andersson i kassen, och man har dessutom duktige Emil "Foppa" Forsberg (back) och speedkulorna Jonas Larsson och Markus Gustavsson med som forwards. Trots denna förstärkning har jag svårt att se ngt annat slutresultat än hemmaseger.

Resultat:
9 - 3 (3-1, 3-1, 3-1)

Jahapp, inget snack när HHK bjöd upp KHC till en hockeytango

....................
KIK - S/A HK

Tips: 5 - 4

KIK vann förra mötet på bortais,
i en svängig match.. S/A HK gjorde 4 - 0 i mittenperren efter att ha legat under med 1 - 3, var på KIK replikerar med att vinna slutperren med 0 - 4. Enligt S/A HKs hemsida så verkar man inte ens ha koll på att det är match ikväll, men det tror jag mest beror på svaga rutiner än ngt annat.
S/A HK kommer med all säkerhet till Kungsörs fryzbox med revanschlusta.
Läget i lagen har jag löjligt dålig koll på, så därför blir det ett tips med hjärtat..men det hade det blivit ändå.
Riktigt bra målvaktsspel, och offervillighet överlag, plus effektivitet framåt när läget ges.., ja det är KIKs segerrecept.


Resultat: 5 - 11
(2-3, 1-5, 2-3)

Var inte på plats o kollade, men bortalagets ryck i mittenperren dödade förstås matchen.

...............
VIK HK - SHK

Tips: 5 - 4, efter förlängning

Sala hemmavann mot VIK HK,
men denna gången tror jag det blir lite svårare. SHK verkar komma med det lag de vill, knappt några sjukdomar eller skador i truppen. VIK HK vet jag inget om, men om man har samlad trupp så kan man lira bra hockey. Jag tror att laget med störst hjärta vinner ikväll, det är ju en mkt viktig match för båda lagen. Vid hemmaseger så tar sig VIK HK inte upp över strecket, mkt pga svag målskillnad, men man kryper riktigt nära. Vid bortaseger så skall det mkt till om SHK skall missa alltrean efter jul. Viktigt var ordet!

Resultat: 7 - 4
(1 - 0, 4 - 3, 2 - 1) Skott: 34-32 (10-6,16-14,8-12)

Självförtroendet var nog
gott hos Sala-lirarna inför matchen, kanske för gott? Sala vann ju ganska ohotat hemma mot VIK HK, men här låg man efter nästan hela matchen. Vi får väl se vad coachen säger.RSS 2.0