23e omgången i div2 VB


   Tabellen inför omgång 23Kil o Navvies kämpar om förstaplatsen
, och direktkvalificeringen till div1-kvalet..
Kanske håller den fighten i sig ända in i sista omgången..Vore kul isf

Hela fem lag, minst, är i högsta grad inblandade i striden om minst 2 playoff-platser med bara 6 omgångar kvar!
Kanske håller även det i sig ända in i slutet? Det är kanske det bästa scenario vi kan ha ur alla synvinklar, att i princip alla matcher är superviktiga och att de lag som tar sig till playoff har så bra matchning som man nu kan ha i div2.

Kul!!


Söndag 31/1


GIK - AHC

Arvikas akilleshäl
just nu verkar vara inställningen, ett underläge med 3 - 0 efter första perren borta mot superjumbon Viking i förra omgången tyder på det. Å andra sidan så lyckas man att vända på steken och gå i kapp tidigt i slutperren. Även om VHC tar ledningen igen med 10 kvar så finns styrkan hos AHC att kvittera och ta med sig en pinne hem.
Målsättningen, eller kanske bristen på en klar målsättning just nu, kan vara arvikingarnas problem när det krävs det där lilla extra för att få ut sin potential. Man har ju som sagt en hel rad med starka supermotiverade lag att möta.

Tror det blir hemmaseger, GIK har större motivation och bättre form.
 
Tips: 6 - 3

Resultat: 4 - 4


KAIK - KHC

Självklart måste Köping blue boars
ge allt så länge det finns en teoretisk chans att klara nytt div2-kontrakt utan kvalspel. 18 poäng kvar att spela om, och 11 poäng upp till Arvika på rätt sida strecket gör att det finns just en teoretisk möjlighet. Arvika har ett grymt svårt spelprogram kvar, och mötet mellan AHC och KHC i 26e omgången kan bli helt avgörande för hur det går för KHC.., om det inte redan är klart då.

Kils AIK går naturligtvis för seriesegern, frågan är bara om man kan uppbåda den mentala styrkan som krävs för att inte dippa inställningsmässigt mot t ex ett lag som Köping. Är man inte med i skallen så är skillnaden mellan de flesta lag i den här serien inte större än att inställning slår klass.

Tips: 5 - 4

Resultat: 8 - 1
(3-0, 4-0, 1-1) Skott: 42-17 (13-5, 16-8, 13-4)


ÅSK - KHT

Åmåls SK vann den målrika matchen borta mot NIK senast. Målfabrikationen har vaknat till ordentligt, firma Engberg, Oblak och Lindahl gör poäng i parti och minut just nu.

Jag vet inte hur det står till med KHTs trupp, många viktiga borta förra omgången. Naturligtvis inte bra inför slutspurten av serien och kampen om playoff-platserna.

Tips: 5 - 2

Resultat: 3 - 2
(2-1, 0-0, 1-1) Skott: 24-20 (8-8, 10-5, 6-7)


HHC - NIK

Jag tror att Nor IK har större motivation, men jag tror också att man kan få svårt borta mot Hammarö.
10 insläppta senast hemma mot ÅSK måste svida svårt, och man kan undra hur det påverkar laget i det fortsatta krigandet om playoff-platserna..

Tips: 3 - 4

Resultat: 2 - 3


FIF - Flyers

Riktigt svår bortamatch för Flyers, men med fyra raka segrar så har Karlskogingarna rejält med vind i seglen. Forshagas självförtroende är säkert också stärkt efter bortasegern mot KAIK senast.
Båda lagen har lyckats riktigt väl med förstärkningarna inför slutspurten, ska bli intressant att se vem som lyckas bäst i dagens batalj.. Sätter en peng på Östlund


Tips: 4 - 4

Resultat: 3 - 3
(2-2, 1-0, 0-1) Skott: 26-27 (10-17,16-10,12-17)


Navvies - VHC

Ett lite nyvaknat Viking kan blir krångliga att möta för Navvies. VHC kan spela avslappnat medan hemmalaget har allt att förlora, typ.
Tror ändå att det blir för svårt för VHC att ta sig in på kassen mot Navvies, och därför kommer det att rinna iväg allteftersom tiden går.


Tips: 7 - 1

Resultat:
7 - 4 (1 - 1,3 - 2, 3-1)Man får väl vara hyfsat nöjd med tippandet denna omg iaf..


Nora - KIK: Matchref! Updated!

Nora Hockey - Kungsörs IK: 8 – 3 (4 – 2, 1 – 0, 3 – 1)

Skott: 35-29 (13-7,10-11,12-11)

Utv: 52-36

(1p: Nora: 10 min+2x2 min - KIK:3x2 min.

2p: Nora:4x2 min - KIK:3x2 min.

3p: Nora:20 min+5x2 min - KIK: 2x 10 min+2x2 min)

 

Domare: Hüsing


Laguppställning:

33 Anton Hult
61 Kricko Jansson

1a:
16 Danne Källberg
22 Daniel Mård
11 Nicklas Källberg
23 John Gustavsson
4 Per Berg
2a:
24 Putte Palmkvist
28 Frans Gustavsson
13 John Sättermann
5 Robin Karlsson
91 Jocke Andersson
3e:
8 Emil Lundekvist
27 Johan Larsson
19 Ludde Laine

14 Fredda Pettersson

18 Daniel Karlsson
4e:
15 Jonatan Nygren
3 Robin Källberg

 

Mycket viktig och svår bortamatch i Carlssonhallen mot Nora Hockey, förra mötet blev en klar torsk hemma med 4 – 7. Med 4 omgångar kvar så lever playoff”drömmen” för båda lagen.När vi såg den här skylten, så förstod vi att det skulle bli en tuff match..


1p:

1 – 0 efter 0:08. Noras nr 21 Carlsson hittade nättaket, assisterad av nr 28 Sommarvik och nr 44 Olsson.


Ett sömnigt KIK verkar inte ha fattat att matchen har startat.


Inte den bästa starten man kan önska sig, men med 59 minuter och 52 sekunder kvar så finns det ju tid att vända på det.


1 – 1 efter 02:30.
KIKs nr 4 Per Berg skjuter från blå, efter isen, och pucken går in mellan benen på Noras keeper. Skönt med snabb replik.

Ett par minuter senare ser vi en klockren interference på KIKs nr 5 Robin Karlsson bakom Noras kasse, men domare Hüsing hade ingen süsning.., vilket är obegripligt eftersom han var precis bakom händelsen.2 – 1 efter 04:25.
Noras nr 21 Carlsson nätar igen, på pass från nr 28 Sommarvik igen, och nr 67 Eriksson


PP: 05:21, när Noras nr 3 Bachman visas ut.

3 – 1 efter 06:19. Noras nr 29 kapten Jansson petar in pucken med en man mindre. KIKs sömnaktiga uppträdande fortsätter.

 

BP: 08:10, när KIKs nr 11 Nicke Källberg visas ut. Samtidigt åker Noras nr 28 Sommarvik ut 10 min för MC, abuse. Ok BP av KIK.

 

KIK genomför ett keeperbyte efter 10 minuter, ut nr 61 Kricko Jansson och in nr 1 Anton Hult.

 

Bra läge för KIK i minut 12 när nr 14 Fredda Pettersson hittar nr 19 Ludde Laine framför mål, tyvärr blir avslutet inte tillräckligt.

 

BP: 11:45, när KIKs nr 8 Emil Lundekvist visas ut för charging.

Ruskigt nära att hemmalaget utökar sin ledning, men KIK klarar ut det.

 

BP: 14:01, när KIK befunnits spela med ”To many players”. Nr 15 Jonatan Nygren får sitta av lagstraffet.

I minut 15 snor KIKs nr 4 Per Berg pucken på offensiv blå, och skickar iväg ett avslut som oroar hemmakeepern, men inte mer.

 

4 – 1 efter 15:15. Gissa målskytten? Just det, nr 21 Carlsson för tredje gången.  Passade gjorde nr 5 Jensen. Mycket märkligt att målskytten får stå helt ren utan bevakning?!

 

PP: 17:23, när Noras nr 11 Gustavsson får sitta på botbänken.4 – 2 efter 18:26
. KIKs nr 14 Fredda Pettersson soloraidar in KIKs reducering.
Bra fart och med modet att driva in på kassen! 

KIK avslutar första perren med att vinna fyra raka tek i anfallszon,

inklusive avslut som träffar mål.

Avslutningen bådar gott inför mittenperren, 2 mål är inte mycket att hämta igen.

Totalt sett en katastrofperiod där Nora får med sig allt, ”ivrigt påhejade av KIK”.

 

2p:

Det välbehövliga snacket i pausen verkar ha fått effekt, vi ser nämligen ett annat KIK från start i mittenperren,ett mycket bra första byte av KIKs 1a-line följs av ett lika bra byte av KIKs 2a-line. Hög press, och KIK anfaller med fler folk än i första perren.

 

Det är helt uppenbart att Nora bestämt sig för att provocera KIKs nr 11 Nicke Källberg, planen går naturligtvis ut på att ge en smäll för att ta en smäll och att få med sig en utvisning på det. I minut 6 crosscheckas tidigare nämnde Källberg i ryggen och knuffas in i Norakassen.., utan reaktion från den randige Hüsing.

 

Strax efter det så kommer Noras nr 21 Carlsson ensam mot Hult i KIK-kassen, skott kommer men utanför. En studs från kortsargen oroar men Hult reagerar snabbt och styr undan trissan.

 

BP: 06:42, när KIKs nr 18 Daniel Karlsson förpassas till busbåset.

Efter 07:53 så visas även Noras nr 67 Eriksson ut, och vi har spel 4 mot 4 ett tag.

Ny Nora-utvisning kommer när matchuret står på 08:07. Nu är det nr 3 Bachman som åker ut.

 

Spel 4 mot 3 för KIK, som följs av spel 5 mot 3. Tyvärr spelar KIK alltför mesigt och obeslutsamt.

Det verkar inte finnas någon spelidé i KIKs PP, pucken passas ytterst sällen från blad till blad. Det ser mer ut som att man slår ifrån sig pucken så att medspelaren hela tiden får pucken i bakhasorna eller försöka fånga upp den efter sargen.

Nora försvarar sig ganska lätt och det är inte ens nära en målchans för KIK. Kort efter att Nora har klarat ut dessa utvisningar så åker de på ännu en.

 

PP: 09:47, när Noras nr 33 Dahlström begår en tripping.

Bra fart på KIKs nr 24 Putte Palmkvist och nr 23 John Gustavsson i minut 11, men avslutet från Palmkvist hittar inte rätt.

 

KIK har spelat PP nästan 5 minuter i sträck, men utan att ens ha varit nära att närma sig hemmalaget målmässigt.

 

BP: 12:38, när KIKs nr 5 Robin Karlsson visas ut. KIK spelar ett bra BP, men tyvärr utökar Nora sin ledning efter det att KIK är fulltaliga.

5 – 2 efter 15:40. Noras nr 55 Eriksson målade.

 

BP: 17:30, när KIKs nr 13 John Sättermann åker ut för hakning. Detta följs av att Noras nr 5 Jensen får sätta sig på botbänken efter 18:14.


KIK blir fulltaligt med 30 sekunder kvar av mittenperren. Sekunderna går och KIK ligger på i anfallszon, nr 13 John Sättermann har pucken på anfallsblå och skjuter mot mål. Med full kraft kommer en Nora-lirare och attackerar Sättermann. Slutsignalen gick någon sekund innan skottet avlossades, och det är naturligtvis orsaken till Noras irritation. Det är bara det att pausvisslan i Carlssonhallen knappt hördes. Jag som åskådare visste att det bara var sekunder kvar och förväntade mig alltså en pausvissla, men ändå hörde jag den knappt.

 

”Skottet” var inte hårt och träffade inte illa på något vis, självklart skall det markeras att man inte skall skjuta efter signalen, men den största orsaken till händelsen är den ”förkylda” pausvisslan.

 

Noras nr 29 Jansson attackerar Sättermann, och som tredje gubbe kommer nr 33 Dahlström och utdelar ett hårt knytnävsslag rakt i ansiktet på Sättermann som ramlar omkull på isen.
Fick 20 min personligt, men det borde ha varit ett mycket skarpare straff!Lång domarkonferens följer och vi får inget veta om utkomsten av denna för än speakern kommer tillbaka från pauskaffet med rulltårta strax innan nedsläpp i den tredje perren.

 

KIKs nr 13 John Sättermann får 2+10 minuter, Noras nr 29 Jansson får 2 minuter, och Noras nr 33 Dahlström får 20 min personligt.

 

Sättermann får vård i pausen, där det bedöms att han drabbats av lindrig hjärnskakning, och han får rådet att inte spela färdigt matchen.

 

Att Noras nr 33 Dahlström får ett så lindrigt straff är oerhört märkligt, killen kommer in som tredje gubbe och sopar till. Respektlöst och riktigt fult och fegt!

 

3p:

KIK inleder med spel 5 mot 4 i några sekunder, sen är det fulla lag igen.

PP:02:09, när Noras nr 5 Jensen och nr 11 Gustavsson visas ut.

Spel 5 mot 3 följer.

5 – 3 kommer efter 02:21. KIKs nr 24 Putte Palmkvist skjuter mål från blå, assisterad av nr 28 Frans Gustavsson och nr 5 Robin Karlsson.


Spel 5 mot 4 följer, men utan att KIK kan skapa några direkta farligheter.

 

6 – 3 efter 04:35. Målet kommer genom Noras nr 14 Holm.

Katastrofslarv av KIK leder till nytt mål i baken, precis när KIK var lite på gång att närma sig Nora.

 

BP: missade tiden, men det var KIKs nr 11 Nicke Källberg som åkte ut på 2+10 minuter.

Det händer mycket nu som domare Hüsing missar, eller helt enkelt struntar i.

KIK klarar detta BP utan större problem.

 

PP:09:43, när Noras nr 40 Karlsson får vila sig i busbåset.

KIK har återigen svårt att få kontroll på pucken i anfallszon, självklart delvis beroende på att Nora gör ett bra jobb med en man mindre men återigen så saknar man en synlig gameplan i PP hos KIK.Det är istället Nora som skapar den bästa målchansen, men då står nr 1 Anton Hult i vägen genom en grym frilägesräddning.

 

Kort efter det så kör Noras nr 67 Eriksson helt sonika över Hult i KIK-kassen, rakt igenom målgården och över Hult, helt på egen hand. Vad gör domare Hüsing? Ingenting!

 

Det är många som faller igenom nu hos KIK, mycket tråkigt att se att man i princip lämnar den egna keepern ensam och låter Nora utöka sin ledning.

7 – 3 kommer efter 15:08. Missade målskytt och assist.

8 – 3 kommer efter 17 minuter prick. Nr 44 Olsson målade, ”höll i hinken” gjorde nr 21 Carlsson och nr 67 Eriksson.


PP: 17:16, när Noras nr 29 Jansson besöker busbåset igen.

 

Slutsignalen ljuder, eller gör den det?!

Slutperren är hur som helst över, och matchen slutar 8 – 3.

 

Kommentarer efter matchen:

1p:

Mål i baken efter 8 sekunder, sånt händer, men varför är det ofta så trögstartat.

Vid ställningen 1 – 1 så skiter den randige utan süsning i en klockers interference, var på Nora några sekunder senare gör 2 – 1.

3 – 1 kommer efter ett mycket märkligt ingripande, eller snarare ickeingripande från Jansson i KIK-kassen. Det var inte ens en chans?!

Perren slutar 4 – 2, och KIK har visst häng efter en bättre avslutning än start.

Domare Hüsing känns oerhört instabil, åt båda hållen dock.

 

2p:

Mycket bättre fart och beslutsamhet inledningsvis.

Spelet i PP är erbarmligt svagt, trots 5 mot 3 så skapar man ingenting.

Nora vinner perioden med 1 – 0.

Bättre domarinsats i mittenperren, förutom den mycket mycket märkliga bedömningen i slutet på perioden.

 

3p:

KIKs bristande effektivitet i PP är matchens stora frågetecken.

Visserligen äntligen ett mål i spel 5 mot 3,men totalt sett så känns det säkrare att spela 5 mot 5 än PP.

Synd om Hult som lämnas till sitt öde gång på gång.

Varken PP eller BP fungerade, plus att spelet 5 mot 5 lämnar mycket i övrigt att önska.

 

Det enkla spelet i egen zon var som bortblåst, och trots att man mycket väl visste vilka Nora-lirare man skulle ha bevakning på så fick t ex nr 21 Carlsson göra 4+1. Kanske därför det heter Carlssonhallen?

 

Matchens minus:

-       KIK är för tunna när så många faller igenom.

-       PP

-       BP

 

Matchens plus:

+    Anton Hult

 

Matchens kanon: ”Motvilligt” erkänner jag att nr 21 Carlsson i Nora är en grym avslutare.

Matchens kalkon: Domare Hüsings bedömning i slutet på mittenperren.

 

KIK står nu över den 19e omgången, och får helt enkelt ta chansen att träna hårt och bra inför de avslutande tre omgångarna. Nästa match är derbyt hemma mot Köping!

 

GO KIK!!


 (Stort tack till Peter Sättermann Kungsör och Jakob Carlsson Nora för bilderna!!)


//Falken

 

 


Backlunds första NHL-kasse!!

Vädigt kul att vi fick ännu ett västmanländskt NHL-mål!!

Läs Aftonbladets reportage om Mikael Backlunds första NHL-mål.

Förra, el förförra, hur man nu ser det, årets JVM-hjälte Backlund har äntligen fått lira ett par NHL-matcher igen, och med denna poängräddande kasse så kanske det blir fler matcher för 20-åringen.

Grattis Mickis!!

18e omg i Div3 Örebro/Västmanl.


Tabellen inför omgång 18:5 omgångar kvar:
Hallstahammar HK, HC Örnen och Guldsmedshytte SK har rätt säkra platser i play-off, men sen är det hett om den sista platsen.
Att Örnen inte leder serien med sin överlägsna målskillnad (+109) beror bara på den knappa torsken (2 - 1) borta mot HHK. Rent logiskt så borde det lag som gör överlägset flest mål och släpper in klart minst vara det lag som vinner serien..,men idrott är ju sällan logisk...,fast det finns ju iofs viss logik i att det lag som har flest poäng leder serien också.. =)

Fighten om förstaplatsen är mest av prestigekaraktär, även om Örnen bara fick 3 - 3 hemma mot GSK så tror jag att Örnen vinner en ev playoff-match lagen emellan om Örnen nu skulle bli tabelltvåa och GSK trea.

Hällefors IK, Kungsörs IK och Nora Hockey är alla tre på jakt efter fjärdeplatsen i tabellen, som alltså också innebär playoff och dubbelmöten mot den slutliga seriesegraren..

HIKs spelprogram: 4 matcher med 12 poäng i potten!

F/F IK - HIK: Felling/Frövi IK kanske också vill haka på mot playoff? Isf kan de bjuda på tufft motstånd.
HIK - Nora: Här blir det en het match där mkt står på spel, oavgjort i förra mötet kanske upprepas?
HIK - HC Örnen: I Hällevi kan allt hända, men tar Örnen stryk i sin jakt på förstaplatsen?
KIK - HIK: Detta kan bli en riktigt avgörande fight!

KIKs spelprogram: 4 matcher med 12 poäng på spel!

Nora - KIK: Revansch att utkräva för KIK!
KIK - KHC: I ett derby kan allt hända, oavgjort senast, men naturligtvis bör KIK vinna..
KIK - HIK: Ännu en revansch att utkräva!
Örnen - KIK: Revansch verkar vara KIKs tema i de fem sista seriematcherna.

Noras spelprogram: Som innebär att de har 5 "chanser" kvar att ta poäng, till skillnad från HIK o KIK.

Nora - KIK: Se ovan.
HIK - Nora: Se ovan.
Nora - HHK: Svår match förstås
Nora - Örnen: Ännu svårare match (enligt mig iaf)
KHC - Nora: Ett avhängt KHC bör leda till 3 poäng för Nora, men det beror på om serien lever fortfarande.


Den slutliga Topp4-gruppen avgör vem som möter vem i play-off:
Så, nu till den 18e omgångens matcher:


Fredag 29/1

F/F IK - HIK

Som sagt, hemmalaget
kanske inte gillar att jag räknat bort dem från striden om den sista playoff-platsen.!?!
Det skall dock till ett mirakel om F/F IK ska klara det, och iofs så tror jag att mirakel av olika slag kan inträffa..men inte på detta viset och inte denna gången.
Matchen i sig är en helt annan sak, den är lite lurigare att närma sig.
F/F IK tog med sig 1 pinne från erkänt svårspelade HIK i Hällevi.

Svårspelat i Bernehov vet jag inte om jag vill kalla det, men kallt kan det vara och ganska klurigt att få kontakt med sekretariatet också..,eller är det korvkiosken..?
Hällefors IK skall nu lira sin fjärde match på 8 dagar, och hittills har man inkasserat 7 av 9 möjliga poäng, vilket man får säga är ganska bra gjort. Motivationen skall det inte vara något fel på, men samtidigt så spelar man under en större press än vad motståndarna i Bernehov gör. Jag tror det blir jämnt igen.


Tips: 4 - 4

Resultat: 2 - 7


GSK - HC Örnen

3 - 3 i förra mötet,
och nu hemmaplan för GSK. Kan det bli hemmavinst rent av?
"Bara" 1 pinne på de två senaste matcherna för GSK, är det en formsvacka eller en tillfällighet eller har man bara mött tufft motstånd..? Örnen å sin sida har öst in 48 mål på de tre senaste matcherna, iofs är då matchen mot ÖDIK medräknad i det (22 - 0) men ändå.. Det märkligaste hos Örnen på senare tid är att man släppte in 7 baljor i baken hemma mot SIS (14 - 7)


Tips: 3 - 7

Resultat: 2 - 4


Nora - KIK

Klar seger för Nora i Mälarenergi Arena
i Kungsör senast (4 - 7) men nu är KIK i bättre slag än man var då.
KIK har 6 raka utan torsk, och har samlat in 16 sköna pinnar sedan serien vände.
Nora har inte gått lika starkt efter att serien vände, bara en torsk men också två oavgjorda matcher mot SIS och SHK (4 - 4 i båda)
Återstår att se om KIK har lärt sig att Nora har ett riktigt bra PP, hela 5 baljor i baken kom när KIK lirade med en gubbe mindre i förra mötet. Det gäller att hålla sig från busbåset, och att spela smart i BP om man nu inte klarar sig från bus.

Tips: 4 - 6

Resultat: 8 - 3


SHK - HHK:

Sala HK förstärker med ännu en keeper,
vet inte om det är just där man behöver öka kompetensen men så har man gjort iaf. Svårt att veta vart man har Sala, de kan krångla till det mot de flesta lag i denna serie men mot tabellettan Hallstahammar blir det inga poäng.
Salas styrka är deras inställning, de ber inte om ursäkt för sig utan kliver på om dörren är öppen och då kan de hålla jämna steg med ett HHK som kanske tror att de kan lira utan att ta i. Att det skulle hålla i 3 perioder, nä det tror jag inte alls på, till det är Hallstahammar HK alltför bra. Ska bli kul att se vad HHKs nyförvärv, Ekholm, håller för klass.. (om han nu blir med redan mot Sala?)

Tips: 3 - 8

Resultat: 2 - 5ÖDIK - KHC:

Bottenmöte och
kanske tror ÖDIK på möjligheten att ta sin första pinne, eller t o m sin första seger..?!
Den möjligheten har jag mycket, mycket svårt att se..

Tips: 3 - 7

Resultat: 4 - 3

Hallstahammar HK förstärker inför playoff!Hoppsan, ännu en fd elitseriespelare i div3 Örebro/Västmanland..!!

Vem är det då..?
Jo, det handlar om Patrik Ekholm.. Check him out!

Grattis Hallsta!!

22a omg div2 VB. Updated!Onsdag 27/1

KHC - Navvies

Köping HCs coach Tommy "Lill Egon" Persson avgick på måndags kvällen. Ersättaren är redan klar och heter Kenta Johansson, tidigare tränare för Lugano och HV71. Kenta är ju född och uppvuxen i Köping och ville vara med och hjälpa laget nu när han blivit lite ledig ett tag. Kenta kommer att vara spelade coach och går direkt in i 1a-linan. Kenta tar även med sig 4 Schweiziska JVM-junisar, alla grymt snabba forwards med enormt målsinne..."Klock"rent agerat av KHCs styrelse!! 
KHCs B-lag, som harvar näst sist i div3, kommer att vara med och betala för förstärkningarna till A-laget.. Utan ersättning så kommer de att finnas med i en reklamfilm för schweizisk ost som skall lanseras i Sverige under våren.
 
Eller så är det Mikael Gunnarsson, tidigare tränare bla. för Köping HCs J-20 lag och den framgångrika -92 kullen som tar över A-laget.., jepp, så är det., iaf fram t o m söndagsmatchen mot KAIK. Efter det är det tydligen på gång med en annan lösning.. Kanske Kenta Johansson..?

Lycka till Micke!!

Läs Bbl/ATs artikel om coachbytet i KHC här

Hemmalaget spelar utan press, (förberedelsen inför kvalspelet är det enda viktiga nu) och kanske får man en nytänding iom tränarbytet, det plus risken för underskattning från Navvies sida är väl vad som talar för Köping HC i denna matchen. Det är dock inte särskilt troligt att Navvies kommer med taskig inställning till denna match, Köping har visat tidigare att man inte skall tas lätt på, och Hallsbergarna är helt inställda på att ta tillbaka serieledningen så motivationen skall det inte behöva vara något fel på heller.

Tips: 2 - 6

Resultat: 4 - 4
(2-1, 2-2, 0-1)
Skottstatistiken får man aldrig veta från Köpings reporter. 1a o 2ap får man veta, men sen är det bråttom hem, eller nåt?? Varje match!!? =)

1 pinne direkt med ny coach i båset! En Gunnarssonseffekt eller?!


KAIK - FIF

En match jag gärna skulle se, med KAIKs serieledning på spel i hemmahallen och FIF och deras jakt på playoff. Lyckade värvningar verkar de också gjort, bäst i FIF i segermatchen (5 - 4) hemma mot ÅSK senast var Tobias Björk, Patric Sjökvist och Daniel Persson. Björk 3 mål, Sjökvist 1 och Persson 4 assist.


Tips: 5 - 5

Resultat: 2 - 4
(0-0, 2-2, 0-2) Skott: 40-28 (15-7,13-14, 12-7)

Från Kil-håll så talar man om ett orättvist resultat, men som det verkar så har Lööf i FIF-kassen återigen gjort en riktigt bra match. Nyförvärven Björk och Sjökvist fortsätter att leverera, 1 ass för Björk och 1+1 för Sjökvist. I samma line så gjorde även D.Persson 1+1.
Kan det vara ineffektivitetsspöket som är framme igen hos KAIK, det börjar bli några matcher nu som man torskar trots spel och skottövertag ?


HHC - GIK

3 raka segrar mot derbygruppskollegan Hammarö har det hittills blivit för Grums IK.
Hammarö brukar alltid börja matcherna bra, och inte sällan ta ledningen med ett par mål. Sen har GIK vaknat till och vänt på steken.. Något säger mig att denna historia skall upprepa sig ikväll ännu en gång, enda frågetecket jag har är hur motivationen är hos hemmalaget ikväll..?
GIK är ingalunda på säker mark, de kan inte börja tappa poäng. Omgång 25,26 och 27 kommer att spelas mot heta konkurrenter om playoff-platserna och då kan det vara väldigt viktigt att ha några pluspoäng tillgodo.

Tips: 3 - 5

Resultat: 1 - 6

Hopplöst när ingen orkar onlinerapportera!


KHT - Flyers

Ett frånvarodrabbat Kristinehamns HT tar ännu en gång emot Flyers i ett hett derby. Hur hett det blir är föresten ett frågetecken, detta när Jacob Larsson, Tobias Eriksson, Stefan Olsson, Henrik Ivanov och även kanske Eklöv lyser med sin frånvaro i denna match. (enligt info till bloggen)
Tobias Erikssons frånvaro skall (enligt info till bloggen) bero på hjärtproblem, och jag är helt säker på att alla bloggläsare är med mig när jag tillönskar Tobias ett så snabbt tillfrisknande som möjligt.

Flyers har fått en kanonförstärkning i Björn Östlund, 2+1 i comebacken mot GIK är inte dåligt. Helt klart finns det mer att förvänta från Östlund. Jag har tidigare i princip dömt ut Flyers chanser till playoff, deras tabellposition och spelprogram såg alltför tufft ut. Kanske kommer mitt tips på skam, men det är som sagt bara tuffa matcher kvar att spela (utom kanske den i sista omgången borta mot KHC) och 2-3 andra lag som också har playoff-ambitioner.

Tips: 1 - 6

Resultat: 4 - 7

Hopplöst när ingen orkar onlinerapportera!


VHC - AHC

Viking mot Arvika, ett lag som bara har att invänta kvalserien och ett lag som med största sannolikhet kommer att hamna i ingenmansland när serien är färdigspelad. Såna matcher kan gå hur som helst, det kan komma att handla om prestige och heder..men väldigt ofta är det laget med bästa inställningen som vinner.. Arvika har ett lag som på papperet är mycket vassare än Viking..men inställningen, hur är det med den? Fortfarande 21 poäng att spela om, men kvarvarande spelprogram är mycket svettigt. Vad vill AHC?

Tips: 2 - 4

Resultat: 4 - 4

Hopplöst när ingen orkar onlinerapportera!


NIK - ÅSK

Ännu en match jag gärna skulle se på plats. Det skiljer bara 2 pinnar, till NIKs fördel, men ÅSK leder i inbördes möten. En likamatch och två segrar för ÅSK. Det blir nog tufft att ta en seger i Norvalla denna gången.


Tips: 5 - 2

Resultat: 7 - 10
(3-4, 0-5, 4-1)

17 mål!! Vilken sport sysslade de med i Norvalla ikväll?!
Hellkvist i Nor IK gjorde 4+1, och att då ändå torska..hur kändes det?
I ÅSK stod både Lindahl och Oblak för 2+2, och Engberg för 2+1.. Viktiga för ÅSK? Typ..


Kungsörs IK - Fellingsbro/Frövi IK: Matchref!

Kungsörs IK – Fellingsbro/Frövi  IK: 5 – 3 (1 – 1, 1 – 2, 3 – 0)

Skott: 42-32 (11-7,16-17,15-8)

Utv: 10 min – 4 min + 5 min +Game (0 - 2, 6 - 2, 4 - 5+Game)


Laguppställning:
33 Anton Hult (matchens keeper)
61 Kricko Jansson

1a:
16 Danne Källberg
22 Daniel Mård
11 Nicklas Källberg
4 Per Berg
23 John Gustavsson
2a:
24 Putte Palmkvist
28 Frans Gustavsson
13 John Sättermann
5 Robin Karlsson
91 Jocke Andersson
3e:
3 Robin Källberg
27 Johan Larsson
18 Daniel Karlsson
14 Fredda Pettersson
19 Ludde Laine

1p:
Domare Eriksson släpper trissan o matchen är igång.., hallååå, matchen har startat..!!?
Seg start på matchen alltså, men gästerna är minst sega och förpassar pucken ner i KIKs zon i inledningen av perren.

KIKs 1a-lina ökar tempot något, och skapar tryck mot FFIKs kasse. 
Man skapar 2 – 3 avslut som keepern räddar, men en retur glider fram som en räckmacka och hungrigast är KIKs nr 4 Per Berg som slagskottar in matchens första kasse.1 – 0 kommer efter 01:52. Assisterade gjorde nr 11 Nicke Källberg.


Matchen fortsätter i sakta mak, och det känns som att KIK har kommandot även om man inte spelar bra hockey för tillfället.
I minut 7 så får nr 23 John Gustavsson en smörpass från nr 4 Per Berg, ett jätteläge uppstår men skottet går rakt på FFIKs keeper.


Återigen är det KIKs 1a-line som pressar gästerna hårt i anfallszon.

I minut 9 så släpper domare Eriksson en solklar fasthållning, där skulle FFIK haft en utvisning men icke.

Tyvärr, men  KIK blandar och ger rätt friskt, vilket visar sig genom nonchalans i anfallszon så att ingen stannar och täcker upp på blå. Gästerna kontrar, och även om KIKarna är med tillbaka i egen försvarszon så sorterar man så dåligt så gästerna får stå framför mål och raka in pucken helt ostört.

1 – 1 efter 10:08. Nr 17 Lindberg målade, och passade gjorde nr 21 Larsson.

KIK är trots allt det bättre laget och skapar tryck mot gästkeepern. Gästerna hinner inte med och tvingas ta till oschyssta metoder.
PP: 15:50. Nr 3 Erlandsson får sitta i busbåset.
Svagt spel i PP av KIK, man spelar med får små marginaler och bedriver pucktransport hellre än att passa pucken. Inga större problem orsakas för gästerna.


Inledningsperren slutar 1 – 1, och nu hoppas man på en skärpning från hemmalagets sida. Det är bara i kortare sekvenser som spelet har fungerat hyfsat, och tyvärr har spelet i egen zon varit nonchalant och slarvigt, en tillbakagång till gamla synder.


Från och med nu skall matchen liknas vid en chokladask
. En chokladask som man fått under julen, men av sorten man inte känner igen, och den har heller ingen beskrivning av chokladbitarna.
Så det blir till att chansa när man ska välja vilka bitar man skall ta.
Chokladasken har tre lager (perioder), och i det första lagret hittar jag en och annan hyfsat god chokladbit medans jag spottar ut ganska många.. (kanske var det körsbär i flera av dem, det gillar jag inte!)

2p:
Andra lagret, f´låt, perioden börjar.

Hoppet om en bättre start och ett bättre fokuserat KIK grusas ganska snart. Tvärt om är det gästerna som bidrar med fokus och en tydligare taktik och spelplan.
FFIK checkar KIK ganska högt i mittzon, samtidigt som KIKarna mest bedriver pucktransport. Vid flera tillfällen så går KIK bort sig var på gästerna kontrar ganska enkelt.

Efter 5 minuter så ser det lite lite bättre ut, och KIK har nu bättre längd på sina anfall.
I minut 6 skapar KIK ett jätteläge, efter snurr i offensiv zon så når pucken friställd KIKare vid högra stolpen men FFIKs keeper räddar med en skaplig benparad.

BP: 06:46
KIKs nr 27 Johan Larsson visas ut på grund av en Puck Out.
FFIK får till ett riktigt bra PP, med hög fart på grickorna och bra pucktempo. Hult i hemmakassen tvingas till flertalet räddningar, men tyvärr lämnas Hult ganska ensam, returerna rensas inte undan av KIK-backarna, en retur fångas istället upp av en FFIKare som rakar in ledningspucken för gästerna.
1 – 2 kommer klockan 08:17 (missade målskytt o assist)

En kort stund efter gästernas ledningsmål så är gästernas nr 7 Johansson överhettad, vilket resulterar i utvisning.

PP:08:43
och nämnde Johansson får kyla ner sig ett tag.
KIK får så småningom till ett uppställt PP, och man passar pucken istället för att transportera.
Smack, smack, ett par hårda pass och pucken når nr 13 John Sättermann som vispar till.2 – 2 efter 09:13 En patenterad handledare från Sättermann, och vi ser den vackra strutformen i nätet bakom FFIKs keeper. Passade gjorde nr 11 Nicke Källberg och nr 4 Per Berg.

Skönt med kvitteringen, men detta följs av allt annat än skönlir som man inte borde skriva hem om.., och ändå gör jag det.

Gästerna bjuds på ett PP när KIK får en utvisning för något som den randige linjemannen bedömer vara to many players. En KIKare är på väg in i båset och har ena benet inne då hans grilla som fortfarande är kvar på isen träffas av pucken. Ett solklart misstag, men det händer ju även den bäste.

BP: 10:29
och KIKs nr 19 Ludde Laine sitter av lagstraffet.
Detta BP dödas enkelt av ”den röda maskinen”, som har ett par heta chanser att ta ledningen med en ”gubbe” (född -92) mindre. En jätteräddning av gästernas keeper är det enda som hindrar hemmalaget från att näta i minut 13.

Tyvärr är det snart dags för en ny KIK-utvisning.

BP: 14:03
när KIKs nr 23 John Gustavsson åker ut för en bentackling, även om den syntes vara ofrivillig.
Nu går det undan, gästerna vinner tek i KIK-zon och skott kommer. Tror det blir en retur som rakas in.
2 – 3 med 14:08 på matchuret. 5 sekunder, det var allt FFIK behövde för att ta ledningen.
Nr 11 P Olgemar målade, assisterad av nr 3 Erlandsson

Direkt på tek så är gästerna nära att utöka sin nyvunna ledning, men Hult 9 hemmakassen reder ut det och KIK tar istället upp jakten på kvittering.

Så vitt jag kan se så går coach Brolin Öhrn i KIK-båset ner på folk för att få upp tempot mot slutet av mittenronden.
Tempot ökar följdaktligen, och nu ser vi ett helt annat KIK. Spelet förpassas nästan totalt till offensiv zon och flera fina lägen skapas men inget som resulterar tyvärr. Tama avslut och bra målvaktsspel hindrar KIK från att kvittera trots att man lirar i anfallszon de 4 sista minuterna av mittenperren.

Efter 40 spelade minuter
så leder FFIK med 2 – 3, och det är inte orättvist även om KIK lekte potatispress i slutet av 2a p. FFIK kom ut och spelade bättre än KIK i mittenronden, och man hade dessutom ett effektivt PP.

Om man summerar, så var ändå de sista bitarna som togs ur det andra lagret på chokladasken riktigt smaskiga, och att det trots de direkt äckliga bitarna som inledde det andra lagret ändå känns som att det tredje lagret kommer att bjuda på en fin avslutning.. Kanske en trillingnöt till och med?!

3p:
Bättre fart och fokus på hemmalaget mer eller mindre från start på slutperren.3 – 3 kommer redan efter 01:15.
Comebackande nr 5 Robin Karlsson (2 månaders matchuppehåll pga skada) har pucken djupt i offensiv zon och hittar nr 13 John Sättermann mitt i slottet…och visp så stänker det till i högerkrysset. Snyggt, skönt och..skönt!

Nu ligger KIK på för att ta ledningen i matchen, som i minut 3 när nr 4 Per Berg har ett bra skott som tar på keeperns axel och sånär trillar in.

Kändes inte som något man ville ha, men vi fick det ändå
BP: 02:57 när KIKs nr 24 Putte Palmkvist får sitta på botbänken ett tag.
Tack och lov är gästernas fina spel i PP som bortblåst, och inget av rapportervärd karaktär inträffar.

I minut 7 ser vi tyvärr flummigt spel i egen zon från KIK-håll, var på gästerna i princip bjuds på målchanser. Skönt då att Hult i hemmakassen agerar allt annat än flummigt.

Med 12-13 minuter
kvar så känns det som att detta kan sluta hur som helst, KIK leder puckinnehavet stort i slutronden men gästerna är inte ofarliga. Tyvärr så är också hemmalaget emellanåt alltför gästvänliga och ger bort pucken titt som tätt så att farliga kontringssituationer uppstår. Backhandsrensningar slås i blindo rakt ut till FFIK på blå.., och man sätter varandra i tidsnöd med vansinnespass istället för att slå sarg ut.

KIK äger puck men har lite svårt att ta sig in framför gästkassen, nytt försök kommer när hemmalaget anförs av nr 27 Johan Larsson som tar med sig pucken upp genom mittzon och in i offensiv zon (borde ha varit utvisning på den ryggsäck från FFIK som hängde på ryggen i 25 meter)

Nämnde Larsson hittar nr 4 Per Berg som i sin tur hittar nätmaskorna. Gästkeepern tror att läget är förbi men då daskar Berg upp trissan i vänstra klykan från snäv vinkel


(Kolla vattenflarran!)
4 – 3 kommer välkommet med 10:01 på matchuret. Skönt, viktigt och tjusigt!  


Direkt på tek så rasslar det igen!5 – 3 efter 10:07
Vunnen tek och rakt på mål, som följs av ett läckert skott som helt ställer gästkeepern. Nr 11 Nicke Källberg var målskytten. Rappt, psykologiskt och snyggt!

PP:12:27
när FFIKs nr 14 Sandell bestraffas med 5+Game efter en checking from behind.
5 minuter med en gubbe mer, det borde innebära utökad ledning..men inte denna gången.
Tempot som hade behövts uppbådas inte, det blir knappt ett uppställt PP.


Känns som att matchen är avgjord nu, gästerna fick ”punktering” och KIK agerar med lite bättre fokus och släpper inte till något i egen zon.

BP:16:41
när KIKs nr 11 Nicke Källberg åker ut för roughing.
KIK spelar bra i BP och tillåter inte gästerna att kontrollera pucken.

Med 15 sekunder kvar av matchen så begär FFIKs coach time out.
Keepern plockas men sekunderna går och KIK vinner matchenmed 5 – 3

Summering:
En jämndålig förstaperre
En mittenperre som vinns av FFIK
En slutrond som vinns klart av KIK

I chokladaskens tredje lager
ligger de goaste bitarna, och vi slukar dem en efter en.. Det finns några äckliga bitarna där också men de är inte många.

Om jag kommer att äta en till ask av samma sort? Nja, det hoppas jag inte, eftersom jag vet att det finns goda möjligheter att man erbjuds betydligt mer delikat ”choklad”.., men trillingnöten som fanns i tredje lagret vill jag gärna ha fler av.

KIK är ett klart bättre lag än FFIK
, det visar tabelläget om inte annat. Tyvärr har KIK en otäck förmåga att sänka sig till motståndarnas nivå och t o m lägre. Det visar sig i form av bristande ödmjukhet och i nonchalant uppträdande. Det grundspel som KIK behöver för att ha en chans att greja en plats i playoff måste vara ett GRUNDSPEL. Man kan inte hålla på och hatta med inställningen hit och dit, en mot GSK och en mot FFIK, (för att ta några glasklara exempel) det avspeglar sig direkt i disciplinen till spelplanen när man går in i matchen med fel fokus.  

Vem bör ta ansvaret för att det inte fortsätter att ske? Varje enskild spelare!

Matchens minus :
- 1a p
- 2a p

Matchens plus:
+ Berg, Sättermann och Källberg med sitt skarpa skytte!
+ Hult i hemmakassen (lite ensam där ett tag va?)
+ Frans Gustavsson, felfri!

Passar även på att ge domare Eriksson beröm för sin instats, i princip felfri ,och när en domare inte märks alls i matchen så måste det betyda att han gjort ett bra jobb!

Skönt o viktigt med 3 friska!

 GO KIK!

//Falken


21a omgången i div2 Västra B

Fredag 22/1

Viking HC - Kristinehamn HT

Plexiklar hemmaseger med 9 - 1 till KHT senast lagen möttes (8/11)

Nu är det alltså samma lag igen, men det står annat på spel nu. VHC har inget mer att spela för än att försöka hålla spelet uppe så att man är förberedda inför kvalet. Kristinehamn har anledning att vara betydligt mer motiverade, playoff-platserna skall snart fördelas och nu har man ett gyllene tillfälle att öka avståndet till både Åmål, Nor och Flyers (som alla tre har svåra matcher i samma omgång)
Trots risken för underskattning, så räknar jag med ett skärpt KHT på besök i Valhalla.


Tipset: 2 - 6

Resultatet: 3 - 5

Bortaseger som beräknat, men ganska knapp ändå. Undrar om det beror på att Viking har skärpt till det, eller om Kristinehamn bara gjorde precis vad som behövdes..?


Lördag 23/1

AHC - KAIK

Med Arvika-mått mätt så måste säsongen hittills bedömas som ett fiasko. Förra sessen slutade med kvalspel till div 1,och nu ligger man på 10e plats, iofs helt klara för spel i div2 även nästa sesse men det var säkert inte vad man hade som mål inför säsongen.
KAIK har istället överträffat både sina egna, och andras, förväntningar. Förra säsongen slutade med en 10e-plats, och de 15 förlusterna berodde i stort sett helt på det skrala försvarsspelet. Man hade ett helt ok målsnitt framåt, nästan lika bra som innevarande sesse, men man var alldeles för otäta bakåt. 

Eftsom Arvika o Kil är med i samma derbygrupp så är detta mötet det 3e i ordningen, en vinst var hittills har det blivit.
AHC vann borta med 4 - 5 och KAIK vann i sin tur i Coffe Queen Arena med 4 - 6.
Lördagens hemmalag har bara vunnit 2 matcher under de 10 senaste omgångarna (2 - 5 borta mot KHC och 6 - 1 hemma mot VHC) så lita på att segersuget är stort hos arvikingarna.
Återigen så är KAIKs statistik den omvända, på de 10 senaste omgångarna så har man bara torskat 2 matcher. Visserligen så blev det torsk i förra omgången, och det trots att man i princip ägde matchen. KAIK var återigen ineffektiva och hemmatorskade mot ett högeffektivt Flyers.

Tipset: 3 - 4

Resultatet: 3 - 6
(2-4, 0-1, 1-1)


Söndag 24/1

Flyers - Grums IK

Karlskoga HC har gjort klart med Björn Östlund ,en 37-årig center med drygt 400 allsvenska matcher i benen. Det blev 40 matcher med Oskarshamn säsongen 00-01, men efter det var Östlund Karlskogaklubben Bofors IK trogen mellan åren 01-09.
Östlund har varit en trogen poängleverantör, och snittat på ca 40 poäng per säsong de tre senaste säsongerna.
Denna förstärkning håller mycket hög klass och kommer förmodligen att höja Flyers ett par snäpp, men om det räcker för att föra upp Flyers till playoff är mycket tveksamt. Spelprogrammet de 8 avslutande omgångarna är riktigt tufft, t ex de fyra raka matcherna som nu följer är alla av typen 6-poängsmatcher.

Grums IK har haft det knackigt ett tag nu, de 10 senaste omgångarna har varit i princip varannan torsk o varannan vinst. GIK försöker också förstärka, bl a så har Magnus Forssten tränat med GIK, Forssten är en 19-åring center som lirat 25 matcher med Munkfors i div1.
De fem senaste matcherna mellan Flyers och GIK har slutat med 4 GIK-segrar och 1 Flyersseger. Förra mötet vanns av GIK hemma i Billerudhallen med 6 - 4.

Formen är nog bättre hos Flyers, de har bara två torsk under de 10 senaste omgångarna och den senaste vinsten borta mot KAIK var en riktigt viktig seger som säkert betyder mycket för självförtroendet.


Tipset: 4 - 4

Resultatet: 5 - 3
(2-1, 2-2, 1-0)

Björn Östlund gör 2+1 i comebacken, ett skapligt resultat.
Maxi Wilfan i GIK ligger bakom mkt med 2+1

Köping HC - Hammarö HC

Elfteplacerade Köping Blue Boars gästas av nian Hammarö HC, det skiljer bara två placeringar men hela 12 poäng.
Kan bli lite avslaget kanske, hemmalaget är i princip klara för att försöka kvala sig kvar i div2 medans Hammarö HC troligtvis ser små möjligheter att avancera i tabellen.

Förra mötet i Hammarö slutade med hemmaseger med 6 - 4, men denna gången blir det inte lika många mål. Backbrist hos Köping HC kan ställa till det, men samtidigt så är det väl nu som KHC skall ta sin tredje seger under denna säsong. Resten av matcherna ser betydligt svårare ut.

Tipset: 3 - 3

Resultatet: 2 - 7
(0-2, 1-1, 1-4)


Nor IK - Navvies

NIK torskade borta mot KHT i förra omgången (5 - 2) men det var betydligt jämnare än vad siffrorna visar.
2 mål i tom kasse för KHT när NIK försökte komma ikapp på slutet. Läs matchref här.
Återstår att se vad NIK kan bjuda på för motstånd mot Navvies. Hallsbergarna lär vara rejält inställda på att återta serieledningen och verkar alltid ha den extra växeln att plocka fram om/när det behövs.
Vi får gå tillbaks till den 5e omgången för att hitta den senaste förlusten för rallarna. (3 - 6 mot KHT)

Klar hemmaseger med 7 - 3 blev det i förra mötet, 8/11, för Navvies. Även om NIK definitivt har kapacitet att besegra Hallsberg så tror jag ändå att det blir hemmatorsk denna gången.


Tipset: 3 - 4

Resultatet: 4 - 3
(0-0, 3-1, 1-2)


Forshaga IF - Åmåls SK

FIF förstärker inför slutspurten om playoff-platserna.
Två lirare är klara för att vara med redan i matchen mot ÅSK.
Det handlar om Patrick Sjökvist, en 27-årig back med div1-rutin och om Tobias Björk, en 19-årig högerforward från GIK J20 (28 p, 16+12, på 12 matcher)
Förra mötet mellan lagen slutade med klar (6 - 3) hemmaseger för Åmåls SK, men denna gången blir det säkert tuffare. Båda lagen har playoff inom räckhåll, och det skiljer bara 1 pinne från FIFs tabellplacering (8) och ÅSKs femteplats. ÅSK har den sista platsen just nu, så det skall inte behöva saknas motivation eller tändvätska.


Tipset: 5 - 4

Resultatet: 4 - 4
(0-0, 3-2, 1-2)

Laddningen inför OS-hockeyn ökar trycket!!


De 21a olympiska vinterspelen
drar igång den 12/2 i Vancouver Kanada.
Den 16/2 hettar det till på riktigt, då startar nämligen hockeyturneringen.

30 matcher skall spelas på de 4,1 meter smalare (än i europa) NHL-rinkarna innan medaljerna skall fördelas.

De tolv lagen delas in i tre grupper med fyra lag i varje grupp.

Grupp A                Grupp B               Grupp C


Bronsmatchen spelas den 27 februari 2010 och finalmatchen 28 februari 2010.
Gruppsegrarna och bästa grupptvåan blir direktkvalificerade till kvartsfinalerna.
De övriga åtta lagen kommer att spela play off om de övriga fyra kvartsfinalplatserna.

Fyller på med mera..


17e omg i div3 Örebro/Västmanl.Nu stämmer tabellen...Fredag 22/1

HC Örnen - ÖDIK

Senaste mötet mellan örebrolagen
slutade 0 - 20, detta då Örnen agerade bortalag i Behrn Arena.
I Örnens senaste match (1 - 12) borta mot Sala så lät man Sala skjuta 17 skott mot egna keepern, skotten vanns av Örnen med hela 17-52
(7-18,5-19,5-15) Att man skulle släppa in något mål i hemmamatchen mot ÖDIK känns därför ganska osannolikt.., men hockey är en motivationssport..och det är inte jättelätt att gå in med 100% rätt inställning mot ett lag man redan krossat med 20-0.

Jag tror att vi i den 17e omgången, tyvärr, får "bevittna" hur ÖDIK spränger den tvivelaktigt spännande 200-gränsen, avseende mål i baken.


Tips: 23 - 1


Resultat: 22 - 0  Skott:
101-6

HIK - GSK

Hällefors IK kommer att matcha
ofta och tätt ett tag nu.. Från att ha spelat en match den 18/12 -09 och en match den 15/1 -10 (med en månads mellanrum) så kommer man nu att lira den 22/1 (denna omgång),den 24/1(den kvarvarande matchen i omg 16 borta mot ÖDIK) ,den 26/1 (den inställda matchen, omg 14, borta mot SIS) och den 29/1 i omg 18.
4 matcher på 8 dagar.. Kan bli tufft, men det är hela 12 poäng att spela om så det gäller att HIK laddar med bananer och chokladmjölk.

I förra matchen när GSK hade hemmaplan så krossades HIK med 11 - 2, fullständig överkörning..
Det tror jag inte på denna gången, åt något håll..
Inget av lagen bör lida av motivationsproblem, playoff-platserna blir allt hetare så varje pinne är oerhört viktig. HIK låg på 4e plats i tabellen efter 10-12 omgångar, nu är de nere på 6e-platsen. (självklart påverkade av att de har lirat ett par färre matcher)
Hälleforsarna kanske har lite revanschlusta också.., samtidigt som GSK vill tillbaka i vinnarspåret efter hemmatorsken mot KIK senast.

Tips: 4 - 5


Resultat: 5 - 5

Trodde på en jämn match, men inte att det skulle bli delad pott. Vet inte ännu hur matchen utspelade sig men 1 pinne var viktigare för HIK än för GSK.


KIK - F/F IK

Kungsörs IK spelade inte bra
från starten av serien, efter 5 spelade omgångar hade man bara 6 poäng (av 15 möjliga) Nu när man lirat 5 matcher sedan serien vände (alltså mot samma 5 lag som man inledde mot) så har man under dessa matcher förbättrat poängskörden betydligt, 13 poäng av 15 möjliga. Enda plumpen i protokollet var den erbarmligt svaga insatsen borta mot Sala HK (3 - 3)
Dessutom har man besegrat både tabellettan och tabelltvåan (dåvarande), på bortaplan.
Man skulle kunna tro att KIK har haft full tillgång till hela laget, skade och sjukdomsfritt.., men det har varit närapå tvärt om. Flera skador och ganska mycket förkylningar och elände har ställt till det för coach Brolin Öhrn, på vissa träningar har det varit ganska skralt med folk helt enkelt.
Nu är dock de flesta tillbaka, eller på väg tillbaka. Det kan behövas nu när det börjar hetta till rejält om playoff-platserna.

Felling/Frövi har två raka torsk bakom sig, hemmatorsk mot Nora senast (4 - 7) och i omgången före bortatorsk mot GSK (5 - 1) Senast, i 5e omgången, så vann KIK i Bernehov med 4 - 6. En match där hemmalaget låg under, men kom tillbaka gång på gång innan KIK kunde dra ifrån på slutet.
F/F IK har nu 8 poäng upp till playoff-mark, det är ju ett avstånd förvisso men det kan gå fort åt rätt håll om det vill sig.

Återstå att se om KIK kan hålla den rätta inställningen, och kanske t o m förbättra på vissa punkter. Det kan krävas, eftersom gästande F/F IK definitivt inte skall underskattas.


Tips: 6 - 3


Resultat: 5 - 3
(1 - 1, 1 - 2, 3 - 0) Skott: 42-32 (11-7,16-17,15-8)
Matchref här


HHK - SIS

Hallstahammar HK verkar
ha sin största svaghet i motivationen och inställningen. De lirar onödigt jämnt mot lag som de utan tvivel skulle vinna mycket komfortabelt över om man bara la manken till och startade matcherna med en hedervärd inställning. Blir man sen utan nr 17 Rauch och/eller nr 10 Östman till nån match så är man riktigt försvagade. HHK förstärker igen, fast denna gången fyller man på i ledarstaben

Skultuna IS har, i alla fall försökt, skärpa till sig. Ett tag lät det som att det inte fanns många som ville vara med längre. Mycket skralt med folk på träningarna osv. Nu har man iaf skrapat ihop 2 pinnar på de fyra senaste matcherna (4 - 4 mot Nora hemma, och 4 - 4 mot Köping hemma) För att hitta den senaste seger så får vi gå tillbaka ända till den 9e omgången (7 - 4 hemma mot ÖDIK)

Bortaseger med 4 - 7 till HHK när lagen sist möttes, denna gången tror jag på samma siffror fast tvärtom..typ.

Tips: 7 - 3


Resultat: 7 - 0

Inget snack!

KHC - SHK

Ett revanschsuget Köping HC
tar emot Sala HK, det blev alltså torsk för Köping i förra mötet.
Mycket beror på vilket lag Köping ställer upp med, de har ju plockat med några lirare från A-laget emellanåt, och när det nu handlar om match mot laget precis ovanför i tabellen så vill man kanske ha så starkt lag som möjligt.

Sala vill säkert "tvätta" av sig stortorsken senast, 1 - 12 mot Örnen, och känner förmodligen att de vill ta chansen att öka avståndet till Köping. Brunkargänget från Sala ska man inte ge ens en lillfingernagel, då kan de få för sig att ta hela armen..och en bit till.


Tips: 4 - 2


Resultat: 2 - 7
 
Jag väntade mig en hemmaseger, men som sagt så visste jag inte vilket lag Köping skulle ställa upp med. Starkt av Sala eller svagt av Köping eller en kombo.., vet ej, men jag hoppas på att få lite info om matchen. 
7 kassar är ett rejält steg framåt för Sala som haft svårt med målfabrikationen.
Köping är mer eller mindre avhängda nu, 6 poäng upp till SIS är inte jättemycket men det blir nog svårt att förbättra tabellpositionen.., och jag tror inte att man tänkte sig att sluta näst sist i denna serie när man startade laget.

8 omgångar kvar i div 2 Västra B!

 
Tabellen efter 20 omgångar

...att jämföra med tabellen efter 10 omgångarNavvies:
3,9 - 2,9 i snittresultat per match efter 10 omgångar, som har följts upp med 4 - 2,6 efter 20 omgångar.
Nästan samma målsnitt framåt per match, samtidigt som man har tätat till bakåt lite bättre.
KAIK:
4,6 - 2,4 i snittresultat efter 10 omgångar har blivit 4,3 - 2,7 efter 20 omgångar. KAIK har blivit lite sämre både framåt och bakåt.
Grums:
4,2 - 2,5 efter 10 omgångar har sänkts till 4,35 - 3,45 efter 20 omgångar. GIK gör flest mål framåt per match, men det är ganska tydligt att försvarsspelet har hackat jämfört med den första tredjedelen av serien.
Kristinehamn:
4,3 - 3,1 efter 10 omgångar är nu 4,15  - 2,85 efter 20 omgångar. Lite svårare framåt, men samtidigt är man svåra att näta på också.16e omg i div3 Örebro/Västmanl. Updated!!!Tabellen ser ut så här, men eftsom det är lite ojämnt antal spelade matcher, där hela 6 lag bara har spelat 13 matcher så kan det bli många tabellförändringar när alla kommer ikapp.Tisdag 19/1

Felling/Frövi IK - Nora Hockey

I förra mötet så blev det storseger för Nora med 10 - 4 hemma i Carlssonhallen.
Denna gången tror jag det blir jämnare, F/F IK är i bättre slag nu och hos Nora är formen kanske lite sämre.
Nyförvärv hos Nora, Gabriel Vaahto, som visserligen redan lirat 4 matcher men som i förrförra omgången gör 2+3 i matchen mot ÖDIK. Den 25-årige forwarden har ett förflutet i div1 med Lindlöven 05-08.
Annars gäller det väl för hemmalaget att ha bra koll på Noras nr 21 Michael Carlsson, 35 poäng (20+15)på 13 matcher, och i vanlig ordning även nr 28 Mikael Sommarvik, backen som är att betrakta som assistkung med 3+19 på 13 matcher. Ganska många assister sitter på bladet efter en stenhård långskärare från egen zon.

Förövrigt så är det tråkigt att de flesta lagens hemsidor är så kasst uppdaterade, det är inte lätt att hitta info om lagen på något annat sätt heller. Har man en hemsida så ska man använda den..kan man tycka..


Tips: 4 - 5

Resultat: 4 - 7

Helt ok tippat av mig.. =)

Guldsmedshytte SK - Kungsörs IK

Tabelltvåan GSK är ett av tre lag som bara har en torsk so far, och den kom borta mot tabellettan HHK i 9e omgången. (6 - 2) Nämnas bör också att GSK bara släppt in 2,3 mål per match. Det är de klart tätas med, tillsammans med Örnen.
I bortamatchen mot KIK så vann GSK med 1 - 4 i 4e omgången.
Sen dess har GSK gått, mer eller mindre, som tåget medan KIK har haft det betydligt motigare.
När serien vände så visade KIK upp en bättre inställning och ett bättre spel, vinst mot såväl HHK och SIS. Tyvärr har laget dippat rejält igen, denna gången delvis beroende på ganska stor frånvaro. Sjukdom och långvariga skador på flera av de bärande lirarna har krånglat till det för coach Brolin Öhrn.
Till tisdagsmatchen så är förhoppningsvis en eller ett par av dem tillbaka i spel.

Tips: 3 - 4

Resultat:
4 - 5 (1 - 2,1 - 2, 2 - 1) Skott: 44-35 (15-10,10-17, 19-8)

Russia,Russia Russia...Att tippa med hjärtat är framgångsrikt!! =)


Matchrapport:
1p:
0.24 1-0 Emil Ohlsson Fromell ass Erik Alamartin
05.31 1-1 John Sätterman ass Daniel Källberg + Per Berg PP1
16.50 1-2 Per Berg ass Nicklas Källberg + Johan Gustavsson
Skott: 15-10
Utv. 1x2 resp 2x2
2p:
12.14 2-2 Emil Ohlsson Fromell ass Erik Alamartin
14.19 2-3 "Danne" Pettersson ass Daniel Källberg
17.15 2-4 Per Berg ass Johan Sätterman + Nicklas Källberg
Skott: 10-17
Utv.  3x2, 1x5+20 resp 6x2
3p: 
03.28 3-4 Tommy Andersson ass Emil Ohlsson Fromell
09.25 4-4 Tommy Andersson ass Emil Ohlsson Fromell + Henrik Andersson
10.45 4-5 Nicklas Källberg ass Per Berg + Johan Sätterman
16.46 Time-out GSK
Skott:19-8
Utv: 1x2 resp 1x2

Slut! 

Sala HK - HC Örnen

Nian mot trean, i en match där Örnens inställning kommer att avgöra hur stor bortavinsten blir.
7 - 2 blev det i 5e omgången i Behrn Arena, och det blir säkert nåt liknande denna gången. 

Sala är ett kämpande kollektiv som inte skall underskattas, ett kollektiv kryddat med lite spetskompetens. Tyvärr lite för lite spetskompetens, iaf framåt. Målproduktionen är alltför låg, bara 3,14 per match (då hängde man ändå 10 mot ÖDIK) och det vill till att man sätter de chanser man får.Återstår att se om den nya coachduon kan göra något åt detta.
Att SHK tog en pinne (3 - 3) hemma mot KIK var naturligtvis positivt för SHK, och just kampandan hos SHK är också berömvärd, men pinnen skall i första hand tillskrivas KIKs erbarmligt ohedrande inställning.
Lite mer imponerade är den knappa förlusten borta mot HIK. Ett HIK som vann skotten superklart, men som i avsaknad av deras bästa lirare spelade för hafsigt bakåt. Matchen präglades av många utvisningar, hela 7 matchstraff varav två som har rapporterats till förbundet.
Just PP var hemmalagets vinstmedicin, alla 5 kassar hängdes i den spelformen.

SHKs keeper kommer att bli svettig, det är helt säkert. Örnen vinner skotten i alla sina matcher, det brukar bli runt 50-60 skott så det gäller för Salabackarna att försöka snappa upp ev returer. 


Tips: 2 - 8

Resultat: 1 - 12

Pang, bom, tjong!

Skultuna IS - Köping HC

SIS spelade 14 - 7 borta mot Örnen senast, det var nog det märkligaste hockeyresultat jag sett på länge..om någonsin. Förklaringen ligger tydligen i att Örnes keeprar var för kalla för att vara beredda när de helt plötsligt lämnades ensamma emellanåt. Skultuna har haft det lite stökigt internt, men förhoppningsvis så har man samlat ihop sig så pass att man kan fullfölja serien på ett bra sätt. 14 mål i baken kan förstås sätta sina spår, och det återstår att se om "ryggraden" i SIS är knäckt eller om man har bestämt sig för att resa sig.

Köping spelade 2 - 3 hemma mot Hallstahammar senast. Hemmalaget var faktiskt nära 1 pinne på slutet, det var endast en benparad med yttersta benskyddsspetsen som stod ivägen för delad pott. Matchen som sådan var dock alls inte lika jämn som resultatet. HHK var för ofokuserade framåt och kunde inte utnyttja varken spelövertag eller skott.

Tips: 5 - 4

Resultat: 4 - 4

Felrapporterat till förbundet av SIS.. 4 - 0 blev det inte, delad pott och 4 - 4 skall det vara..
Tack Jocke! =) Grattis till en pinne iaf..Söndag 24/1

Örebro Dövas IK - Hällefors IK

12 - 1 blev det i Hällevi i 5e omgången när lagen möttes sist, vilket är nära det snittresultat per match som ÖDIK har nu efter 14 matcher. (2 - 12,3 ca är snittet)
Kan det finnas risk för underskattning? Självklart kan det, men det räcker inte för hemmaseger. Det måste till ett massivt frånfall av HIK-spelare också, plus att ÖDIK gör sitt livs match. Dessa tre saker kan hända, men inte på samma gång och då blir det alltså ännu en storförlust för ÖDIK.

Tips: 2 - 12

Resultat: 1 - 10Slideshow!!


20e omg i div 2 VB. Updated!!

Söndag 17/1


Omgångens hotspot
är väl ÅSKs möjlighet att ta sig upp på playoff-mark och ta över NIKs plats. Det är inte alls omöjligt eftersom de lär vinna hemma mot Viking (och det kan ju också bli några extra plusmål) samtidigt som Nor IK får tufft att ta poäng borta mot Kristinehamn.

Åttondeplacerade Flyers har "bara" 7 poäng upp till KHT på fjärdeplatsen, jag har iofs svårt att se att just Flyers ska klara att ta sig in i topp-5, men det är väldigt kul att det är så pass tight och att hela 5-6 lag, med "bara" 9 omgångar kvar, är inblandade i striden om tabellplaceringarna 3 - 5.

GIK - FIF

Grums IK har 5 torsk totalt efter 19 omgångar, det är i sig inte så anmärkningsvärt, men jämfört med förra sessen så är man illa ute om vill göra en bättre grundserie. 8 torsk på 28 omgångar blev det förra säsongen.
Detta är egentligen endast av internt intresse, självklart handlar det mesta ändå om jämförelsen med de andra lagen i serien.
GIK var obesegrade fram till den 12e omgången (29/11), då torskade man hemma mot Kristinehamn (2 - 4) GIK har nu förlorat 5 av 8 matcher i de senaste 8 omgångarna, det är däremot anmärkningsvärt.
Senaste förlusten var i förra omgångan borta mot Nor IK (6 - 5) Läs matchreferatet på NIKs hemsida här.

Grums IK har ett klart övertag i inbördes möten med FIF,
och i förra bortamötet så segrade GIK med klara 2 - 5.

Formmässigt så är lagen väldigt jämna, FIF har 3 torsk o två oavgjorda på de 8 senaste matcherna.
I förra omgången så spelade FIF 3 - 3 borta mot Arvika. Troligen skall FIF vara riktigt nöjda med 1 pinne efter denna matchen, Arvika vann skotten med 41-14. Läs Fälts matchref här.


Ska FIFs kontringshockey, och stabila målis, plocka hem 3 pinnar från Billerudhallen?


Tips: 3 - 2

Resultat: 5 - 1

FIFtorsken innebär en degradering från 6e till 8e plats.

Navvies - KHC

IFK Hallsberg kommer att vinna hemma mot Köping, det är jag tyvärr rätt säker på. Visst finns chansen/risken att hemmalaget tar för lätt på uppgiften från start, men de har då 2 periodpauser att styra upp inställningen på och det räcker nog för att vinna även om man skulle ligga under efter 2 perioder.
Navvies har 5 raka segrar inbördes inbördes mot Köping, det har inte blivit stora siffror men det har ändå varit stabila segrar. 

   


KHCs bristande effektivitet framåt kostar enormt med energi, visst kan man näta men forwards har haft det riktigt motigt (hur många backmål är det hittills?) och det räcker uppenbarligen inte på långa vägar eftersom man samtidigt är ganska släpphänta bakåt.   


Tips: 5 - 2

Resultat: 6 - 3
(1-1, 1-1, 4-1)

Köping är med länge i matchen, sen gasar Navvies i sista.., tyvärr blev det som jag anade.
Navvies upp i tabelltopp, med en pinnes ledning, eftersom KAIK torskade hemma mot flyers.

KAIK - Flyers

Klara 1 - 6 i förra mötet, i 6e omgången. Förmodligen kommer en ny Kil-seger på söndagskvällen.
KAIK kan dock inte lira som mot Viking i förra omgången, bättre upp krävs om man skall klara Flyers.
Självklart vill Kil behålla serieledningen, därför "krävs" en vinst om man skall hålla undan från Navvies.

Flyers ambitioner om playoff behöver alls inte ges upp, det är barar 4 pinnar upp till 5e-platsen, men det är som sagt fler som är intresserade plus att Flyers har ett tufft matchprogram framför sig. 
Tabellettan Kil ikväll, trean GIK i nästa omgång följt av fyran KHT o svåra FIF.

Karlskogalagets svaghet verkar vara att man tillåter sig att dippa i matcherna ganska ofta, man kan lira farfylld och effektiv hockey som pressar vilket lag som helst i serien, för att sen "oförklarligt" falla tillbaka i nonchalans och lämna sin keeper ganska ensam. Det håller naturligtvis inte om man vill förverkliga sina ambitioner om playoff.


Tips: 5 - 1

Resultat: 4 - 5
(3-2, 0-2, 1-1)

Inte kul för Kils AIK förstås,tappade serieledningen, men för serien (och för Flyers) så är det kul
Är Wargen bättre efter jul än före..? Verkar så.. =)


KHT - NIK

Väldigt spännande och viktig match, iofs så kan inte Nor IK byta plats med Kristinehamn redan i denna omgången även om de skulle ta 3 poäng eftsom KHTs målskillnad är så pass mkt bättre.
Bara 1 - 1 i senaste mötet mellan dessa lag. Det brukar vara ganska jämnt och det blir säkert tight denna gången också. Formen och motivationen kommer att avgöra.
Lite anmärkningsvärt är ändå att Kristinehamn har 3 raka oavgjorda matcher i rad nu, 4 - 4 borta i derbyt mot Flyers följt av 2 - 2 borta mot Köping och 3 - 3 hemma i senaste omgången mot Navvies. Är det en trend som beror på att man börjar darra på manschetten eller är det bara en tillfällighet ?

Nor IK har mycket att spela för, chansen att öka avståndet till lagen utanför playoff-plats vill man säkert inte missa.
FIF, som är närmast hotande, har en svår match bort mot GIK och därför skulle en 3-poängare i bussen hem från Kristinehamn sitta grymt skönt för NIK. Det blir dock inte lätt att näta mot KHT, det är bara Kil o Navvies som släpper in färre mål än dem, samtidigt som försvarsspelet är lite av Nor IKs akilleshäl.


Tips: 3 - 4


Resultat: 5 - 2

I och med KHTs hemmaseger så stärker man sin 4e-plats, samtidigt som Nor IK petas ner av ÅSK.


ÅSK - VHC

Nej, Viking har inte lagt sig ner och dött, de har spelat bättre de senaste 2 omgångarna. (0 - 1 mot KAIK senast) men jag tror inte att Åmål missar chansen att ta in på playoff-platserna (kan som sagt t o m vara femma efter denna omgången.)
ÅSKs form är väl inte direkt på topp, i senaste matchen hemma mot Hammarö så var man det klart starkaste laget men man klarade ändå inte av att utnyttja sitt spelövertag och uppträdde ganska nervöst i egen zon. Effektiviteten framåt i form av Engberg, Lindahl och Oblak "räddade" en pinne iaf.

 

(Hoppas ingen i ÅSK har råkat illa ut pga branden idag.)

Normalt sett så ska ÅSK vinna enkelt mot Viking, men med ÅSKs lite nervösa form och VHCs stigande självförtroende (som dessutom kryddas med att VHC kan spela betydligt mer avslappnat) så kan det gå hur som helst.

Fast det tror jag inte..

Tips: 7 - 3

Resultat: 7 - 2
(1-0, 4-1, 2-1) Skott: (10-7, 15-12, 17-5)

Å varför kunde inte Viking ha skrapat in en puck till då?
Åmål upp på playoff-mark för första gången denna sesse!

HHC - AHC

Seger hemma i "Kaffehallen" för Arvika i förra mötet mot Hammarö, 6 - 2 blev det och kanske kan man säga att AHC malde ner motståndet..eller att HHC rostade ihop..
Hammarö HC är ett lag, som trots sin tiondeplats i tabellen, inte är lätta att tas med för något lag. Resultaten i de 4 senaste matcherna går väl åt hyfsat rätt håll, 2 torsk mot GIK o FIF har följts upp med två likamatcher mot Flyers borta och mot ÅSK borta.

Problem med motivationen för Hammarö? Nja, det bör det inte vara. 9 pinnar ner till Köping kan ju betraktas som ett betryggande avstånd men med 3-poängssystemet så kan det gå fort. I nästa omgång möts Hammarö och Köping i Köpings ishall, och det är sista chansen för Blue Boars att försöka närma sig säker mark.
Spelprogrammet efter den matchen är ruskigt svårt för Köping, men även för Hammarö.
Hoppet lever tills den tjocka tanten har sjungit eller hur var det nu..?

AHCs facit jämfört med HHC ser lite bättre ut, men en svidande uddamålstorsk hemma mot Navvies och nu senast delad pott mot FIF gör att avståndet upp till topp5 är jobbigt stort.
Motivationen kommer att svikta för vissa lag nu när det så småningom börjar bli svårt att ta sig uppåt och när hotet mot lag underifrån inte heller känns av. Detta kan komma att resultera i "konstiga" resultat, att matcher som på papperet är lätta att tippa blir prexis tvärtom..

Hur är motivationen hos AHC till denna matchen?

Tips: 2 - 4

Resultat:
3 - 1 (1 - 1, 1 - 0, 1 - 0)

Tut, tut!! Nu gick playoff-tåget för Arvika HC..,och den sista vagnen på tåget är nu fullbokad, Hammarö tog den, så Köping Blue Boars får sikta in sig helt och fullt på att kvala sig kvar.. Det är iaf vad jag tror..15e i div3 Örebro/Västmanl

Fredag 15/1

HC Örnen - SIS

Jag tror inte att Skultuna
har något att sätta emot i Behrn Arena. Även om SIS skulle vara helt på topp, med alla lirare tillgängliga och i toppform och harmoni i truppen, så är Örnen helt enkelt för bra.


Tips: 9 - 1

Result: 14 - 7 !!!!!?!
(5-3,2-2,7-2) Skott:64-22 (21-6,22-7,21-9)
Man undrar ju om de lirade hockey eller om de höll på med nån annan sport!?!?
Vill mycket gärna få ett litet matchref från någon som känner sig kallad.

Matchen från någons synvinkel: Var och tittade på matchen och kan säga att av skultunas 7 mål var 5 av dem rena bjudningar av örnens målvakter. Dom bytte efter att den första hade släppt 3 av 6 skott. Örnen gjorde i princip som man ville men skultuna lyckades peta in ett gäng puckar.


HIK - SHK

Hällefors IK är inte
lätta att tas med hemma i Hällevi. Tidigare år så har det mest handlat om att inte somna in i den förhatliga busskoman, klarade man det så vann man ganska stort eller så vann man knappt.
Nu är det verkliga hindret något helt annat, HIK har ett lag som bara torskat 4 av 13 matcher och det är bara serieledarna HHK som lyckats vinna i Hällevi, 5 - 7 efter en jämn match.
I bortamatcherna kan man göra ganska bleka insatser, som den mot Sala i 4e omgången (1 - 1)

Jag tror på hemmavinst denna gången, också, och jag tror den blir ganska komfortabel. 


Tips: 7 - 2

Result: 5 - 4

Siffermässigt jämnare än jag trodde,
HIK gjorde tydligen alla sina mål i PP. Sala kan komma att krångla till det för fler lag framöver..


KIK - ÖDIK

Kungsör vann med 1 - 18 i Behrn Arena,
men det har jag svårt att tro att man fixar på fredagkvällen.
Jag vet inte hur man gör för att prestera så dålig hockey som man gjorde sist mot Sala, så dålig hockey i förhållande till den potential som finns. Kanske beror det på att det inte finns den typ av informella ledare som behövs i laget? Jantelagen råder kanske, ingen vågar ta tag i det för då får man höra att man tror att man är nåt..!?? Jag vet inte, men något måste det ju bero på!?!?
Åker man omkring o tycker att man är för "snygg" för div3 så loosar man mot vilket lag som helst. Det där grundläggande, att man vet att akta sig för underskattning och att man vet att man inte vinner några matcher genom att bara ställa in grickorna, det verkar inte alls vara grundläggande hos de flesta i KIK.
Nu hoppas man bara på att hedern har hittat tillbaka innanför KIK-tröjan, den saknas nåt enormt.

Tips: 8 - 4

Result: 9 - 2

Ett rejält decimerat hemmalag,
många sjuka och några skadade, lyckades vinna ändå.
Blir inget matchref från mig, jag såg inte matchen eftsom jag var på en nöjestripp istället.. =)


NHC - GSK

Fyran mot tvåan i en spännande match
, inte säkert att det blir spännande men jag skulle gärna se matchen om jag kunde. Nora har visst fått ett par nyförvärv med div1-meriter. Det tror jag man behöver om man skall kunna matcha de andra lagen i ett ev playoff.


Tips: 5 - 2 

Result: 1 - 5

Inte konstigt att GSK vann,
jag trodde mer på Nora med ett par nyförvärv plus deras duktiga 1a-line och på hemmais, men GSK är precis så bra som tabellen visar. Iofs så tror jag att Örnen är bättre, men GSK tillhör definitivt topp3.

Matchen från fedorovs synvinkel: matchen mellan hytta nora var betydligt jämnare än vasd resultatet visar. nora ägde första halvan av matchen men tack vare en duktig målvakt i marcus persson för hytta och dåliga avslut av nora så stod det 1-1. sen börjar nora dra på sig en massa utvisningar som resulterar i mål för hytta. så i stora drag kan man säga att bra målvakt för hytta och för många utvisningar för nora. nora hade säkert 5 frilägen vilka man missar. Då vinner man inga matcher.

Och från någon annans synvinkel:Visst startade Nora matchen bra och gjorde 1-0 helt rättvist. Marcus P i GSK's mål höll ner siffrorna då Nora forcerade under de första 10 minuterna. Men sen tappade Nora.
Hyttan tog över mer och mer, visst att utvisningarna spelade roll, men kollar man utv till antalet så hade hyttan 7 o nora 10 (+ en 10a).
2a perren dominerade gsk helt. 3e perren bevakade de ledningen.
Så jämt var det bara i 1a perioden.
Surt för hyttan att få 3 spelade skadade.


KHC - HHK

Väldigt beroende av vilket lag
man kan ställa upp med, Köping alltså. Om man skulle kunna ställa upp med sitt bästa manskap så kan man störa Hallstahammar i någon perre, men inte ens det skulle räcka till en seger.
Undrars om HHK kommer med sitt bästa gäng?

Tips: 2 - 7

Result: 2 - 3 Skott:
14-43

Skulle vara intressant att få ett litet matchref från någon..?Tack till Kari för videoklippet från KHC - HHK!


19e i div2 VB.

Onsdag 13/1


AHC - FIF

Forshaga har 6
bortamatcher i de 10 kvarvarande omgångarna. Det ses normalt som en fördel att lira hemma, men av FIFs nuvarande 27 pinnar så har man "rövat" hela 17 av dem från bortaplan.

Av de totalt 12 matcher som liras mot derbygruppsmotståndare så är 7 spelade, och där har FIF hittills 13 inspelade poäng (4 vinster, 1 likamatch och 1 torsk)

Topp2-tåget har nog gått, KAIK o Navvies känns riktigt säkra och kommer förmodligen att göra upp om seriesegern, som också innebär att man säkrar en plats i kvalet till div1.
GIK har lite att bevisa nu ett par omgångar (Nor IK borta blir en tuff nöt att knäcka) plus att man liksom FIF har 6 bortamatcher av de 10 kvarvarande.

Omgångens Hotspot 2:
Forshaga har just nu den sista playoff-platsen
, men den är långtifrån säker. Nor IK flåsar FIF i nacken och så kommer det att vara ända till omgång 25 o 26. Där kan FIF komma att göra det avgörande rycket, två matcher mot superjumbon Viking HC lär innebära minst 4 pinnar, samtidigt som NIK har Hammarö borta och Flyers hemma.
Jag vill påstå att FIF har en lättare derbygrupp än NIK, och det kommer att avgöra till FIFs fördel när playoff-platserna skall besättas.

Arvika har inte haft det lätt mot FIF, 2 torsk med ganska klarar siffror (6 - 2 och 7 - 3)
Nu har man dock "fördelen" med att lira de två återstående matcherna mot FIF hemma i Coffe Queen Arena.
AHC förstärker med ännu en finne. Pietari Oksa, en 23-åring som förra sessen lirade tillsammans med Åsvik och Ittonen i finska Jeppis, förmodligen blir han med redan mot FIF.
En defensivt stark back stod kanske högts upp på önskelistan, men Oksa beskrivs som en forward med målsinne istället. Oksa väger in på 83 pannor och är 173 cm i strumplästen. Han kommer direkt från den ungerska ligan...där han på 21 matcher skrapade ihop 11 poäng (2+9) Säsongen före, då Oksa alltså lirade i Jeppis (finska 3e-ligan) så blev det 3+5 på 11 matcher.. Återstår att se om Oksas sinne för mål skall visa sig stämma i div2 VB.. 

Tips: 2 - 4 

Slutres: 3 - 3
(0-0, 1-3, 2-0)

Oksa nätar i debuten, och FIF ramlar ur playoff, at the moment..


Flyers - KHC

Tabellåttan från Karlskoga har bara en torsk på de fem senaste, och verkar ha en uppåtgående formkurva. Kanske kommer man igång ordentligt och kan klättra i tabellen? Flyers lirar 5 hemma o 5 borta de sista 10 omgångarna, och även om man kan krångla till det för vilket lag som helst så blir det allför tufft att ens närma sig en playoff-plats.
Hittills har man full pott mot derbygruppskollegan Köping Blue Boars, 3 - 5 borta och 4 - 0 i Nobelhallen har det blivit.
Spelartapp:
Det har varit på gång
, och nu är det klart, Tomas Mitell lämnar Köping Blue Boars för spel med Enköping SK i allettan mellan. Mitell är med redan i morgon onsdag när ESK lirar mot Nynäshamn.
Även om Mitell bara var med i 4 matcher, så är det självklart ett jättetapp för Köping.

Nyförvärv:
Oskar Maikkula, 
en 18-årig köpingskille som lirat 22 matcher med Surahammar IF (där hans far Tomas Maikkula är tränare) i div1, 6 poäng (4+2) blev det i Suradressen. Maikkulla återvänder nu till moderklubben KHC för spel i div2.

Även om Blue Boars gjorde en bra match mot KHT senast, och fick med sig 1 pinne (som vissa säger inte hade skämts för 3) så brukar Flyers effektivitet vara vinstvapnet mot ett alltför uddlöst Köping.
Ser man till tidigare möten så framstår Flyers som ännu en skräckmotståndare för Köping. 5 raka segrar för Flyers, med ett målsnitt på ca 6 - 2 per match.

Tips: 4 - 3

Slutres: 7 - 4
(4-1, 2-1, 1-2) Skott: 55-51 (20-11, 17-22, 18-18)

3 - 0 efter mindre än 8 minuter, och 4 - 0 på under 12 minuter. Matchen slut efter 12 minuter som det verkar. 
Maikkula 2+1 i debuten!


KHT - Navvies

Hallsbergarna vann nu senast, 3 - 0 hemma den 22/11, men före det har Kristinehamn 4 raka segrar i inbördes möten. Den 28/10, i den 5e omgången, vann KHT med 3 - 6 på bortais, vilket också är Navvies senaste förlust. 
Nu är det alltså 2 hemmamatcher mot derbygruppskollegan Navvies som är kvar.
Formmässigt så går Navvies som tåget.., bara 2 torsk hittills på 18 omgångar är riktigt starkt.
KHTs form hackar lite, efter en torsk o två raka likamatcher så behöver 3-poängarna komma nu för att playoff-platsen inte skall tappas.
Hockey är en motivationssport, på gott och ont, den som vill mest vinner mest.. i stort sett iaf. Häri ligger mycket av coachernas jobb, att skapa den rätta inställningen inför match, och att spela de heta lirarna.
Navvies, och coach Höök, har tidigt gått ut med att man siktar mot div 1. Kommer det att hålla hela vägen?
 
Tips: 3 - 5 (femman i tom kasse)

Slutres: 3 - 3NIK - GIK

Omgångens Hotspot 1:
Ärkederby mellan Nor IK och Grums IK, en väldigt viktig match förutom den prestigeladdning de flesta derbyn har. Nor IK vill haka på i kampen om en playoff-plats, och GIK måste hålla rejäl koll bakåt så att man inte tappar mark i förhållande till playoff-strecket.
Kan bli "onödigt" spännande på slutet.

Kils AIK och Navvies har lättare derbygrupper än Grums IK, det kommer att spela in nu när det "bara" är 10 matcher kvar, så jag tror inte att GIK kan ta sig tillbaka till serieledning.
KAIK o Navvies möts i den 26e omgången, där och då kan fighten om seriesegern och direktplatsen till div1-kvalet komma att avgöras.

Av de fem senaste matcherna mellan NIK o GIK så har NIK vunnit 3, och i 2 av matcherna så har det blivit delad pott.
I femte omgången blev det 2 - 2 i Billerudhallen, och i den trettonde omgången blev det 6 - 3 i Norvalla.
Ny keeper i GIK, Peter Zsabo från Nybro, som debuterade hemma mot ÅSK (4 - 2) genom att göra en bra insats.

Tips: 6 - 4

Slutres: 6 - 5
(1-2, 4-1, 1-2)

Nor IK upp på playoff-mark, på GIKs o FIFs bekostnad.


VHC - KAIK


Botten mot toppen, i en match som inte bör bli en match. Viking startade upp efter juluppehållet med ännu en förlust, (7 - 3) den 14e i ordningen borta mot Nor IK. Anmärkningsvärt i matchen var att VHC ändå vann skotten med 29-32. Vissa rykten gör gällande att man kommer att förstärka med ex-Vikingar, och det kan definitivt behövas inför det kommande kvalspelet.

Inbördes så står det faktiskt 2 - 2 i matcher sett över de 4 senaste matcherna. VHC vann båda matcherna förra säsongen, medan KAIK har vunnit stort (9 - 1 o 2 - 7) denna sessen.

Kils AIK har 4 torsk hittills denna sesse, att jämföra med tabelltvåan Navvies som bara har två. Senaste förlustmatchen var borta mot HHC (13/12 5 - 3)
KAIK har vunnit hela 5 matcher med uddamålet, ganska jämna matcher spelmässingt såväl hemma som borta som man ändå vinner tillslut. Det är en styrka, och en mycket viktig egenskap, när man vet att man brukar vinna även de tighta matcherna. Vissa matcher så har man haft klart spelövertag men krånglat till det vid avslut, effektiviteten har inte varit som den bör. Nu verkar man ha höjt sig effektivitetsmässigt, och det kommer att behövas i slutstriden och inte minst i ett ev kvalspel till div1.

Underskattning är alltid en risk i matcher som denna, och det är VHCs enda chans, men jag tror att KAIK är skärpta ikväll.

Tips: 3 - 8

Slutres: 0 - 1
(0 - 1, 0 - 0, 0 - 0)

Hoppsan!


ÅSK - HHC

ÅSK-vinst på bortais, 1 - 3 i den 5e omgången, sen 5 - 5 i senaste mötet i den 12e omgången i Åmål.
Åmåls SK har floppat hittills, ett tag låg man i höjd där Hammarö är nu (10) men när Mikael Engberg, Dan Lindahl och Ziga Oblak började få i gång poängproduktionen så klättrade man en bit i tabellen.
ÅSKs poängkung genom tiderna, Engberg, började sessen väldigt trögt. Nu har han dock öst i poäng på kort tid.

Nyförvärvet Lindahl (Säffle förra säsongen) har också kommit igång, vissa hävdar att han kör med en väldigt "ekonomisk" spelstil (så få skär som nödvändigt) men man måste säga att karln vet hur man snärtar in puckarna, 22 poäng (15+7) måste vara klart godkänt.
ÅSK kommer säkert att gå bättre nu efter jul, bra match senast trots torsken borta mot GIK, plus att man inför jul höjde sig och spelade jämnt borta mot KAIK och vann hemma mot NIK. I slutet på januari så har man en viktig match, den borta mot NIK. Chansen att ta ett kliv upp i tabellen kan finnas då, men det blir inte lätt.

Hammarö HC lirade 5 - 5 mot Flyers i förra omgången, och kan visst ställa till det för ÅSK, men jag tror att man är lite för sårbara i egen zon. Försvarsspelet har varit för svagt och det håller inte mot ÅSKs offensiva, redan nämnda, lirare.

Tips: 7 - 2

Slutres: 3 - 3
(1-1, 2-1, 0-1) Skott: 31-21 (12-6, 9-8, 10-7)

Engberg o Lindahl, 1+1 på båda, och Oblak 1 kasse. Viktiga för ÅSK? Typ
Johansson, Lundqvist och Odot Andersson är lirarna som ska görat i HHC.

Hammarö kvitterade 0.56 in i slutperren, sen hände inte mkt som det verkar. Lite märkligt kan man tycka.


Seger i första allettanmatchen!!

På onsdagseftermiddagen så åkte IFK Arboga till Borlänge för att lira första matchen i allettan.

Det blev seger direkt, härliga 3 - 6 (0 - 0,1 -1,2 - 5) efter full tid innebar att 3 lite oväntade men destå skönara poäng kunde tas med hem i bussen.
Målade gjorde:Emil Flodqvist 2, Mason Graddock, Niklas Nooni, Jonte Berg och Kristian Flygar.
Läs Bbl/ATs reportage här

Läs hur BHF support såg på matchen här

På söndag är det upp till bevis rejält för Boga, då gästas man nämligen av Huddinge som av många tippas att ta klivet upp till allsvenskan.

Dags att fylla Sparbanken Arena till max på söndag!!

GO BOGA!!

Omstart i div 3 Örebro/Västmanland. Nu kör vi!!

Fredag 8/1 -10

GSK - F/F IK

Trean mot sjuan,
senast de möttes blev det 3 - 5 till GSK. F/F IKs coach tycker att man var nära segern då, och tror sig veta hur man skall spela för att ta 3 pinnar denna gången istället.
Härligt med en coach som tror på sitt lag, det är annars fullt med mesiga uttalanden från coacher runt i kring som inte verkar tro på varken sig själva eller något annat.
Jag hoppas, nästan, att den positiva inställningen skall löna sig..men jag tror inte att det räcker i denna matchen, till det är motståndet för bra.

Tips: 7 - 3


Slutresult: 5 - 1


HHK - HC Örnen

"Seriefinal"
mellan ettan o tvåan, de möttes redan i 2a omgången (25/10) och då blev det 2 - 2. Skotten vanns klart av HC Örnen (36-26) som med lite bättre effektivitet borde ha vunnit matchen.
Fredagkvällens match har finalkaraktär över sig och det är mycket prestige som står på spel inför kommande play-off vilket bör innebära att båda lagen inte skall ha några problem att tända till viljemässigt.

Hemmalaget har förstärkt under juluppehållet:Sebastian Pasto, (förflutet i Surahammar HK div1) verkar vara klar för HHK. En storvuxen back med div1-rutin är väl inte fel att förstärka med. Återstår att se vad han kan bidra med.
Hallstahammar har träningsmatchat för att få upp tempot inför omstarten på seriespelet. HC Liljan stod för motståndet, ett nystartat lag från Enköping. Laget spelar i div 4 Uppland, men är fullt av spelare med erfarenhet från betydligt högre nivå. Kanske därför som HHK valde att träningsmatcha mot ett div4-lag? Det höll på att sluta med torsk, HHK kvitterade till 3 - 3 med 40 sek kvar av matchen. Då hade HC Liljan haft ledningen med 0 - 2 och 2 - 3.

Hemmalagets poängproducerande frontfigurer, nr 19 Peter Pettersson, nr 17 Johan Rauch och nr 10 Jerry Östman måste komma igång direkt i serieuppstarten för att HHK skall kunna försvara sin position som tabelletta.

HC Örnens motsvarande poängmakare är nr 16 Jim Wahlström, nr 71 Mikael Johansson och nr 2 Niklas Davidsson.
Tillsammans har de producerat 83 poäng så här långt, och nr 16 Wahlström har nätat hela 19 gånger på 11 matcher så det är en gubbe att hålla reda på för HHKs backar.

Jag tror att vi har en ny tabelletta efter denna matchen.

Tips: 2 - 5


Slutresult: 2 - 1
(1 - 0, 0 - 0, 1 - 1)

 

Verkar ha varit en riktigt oförtjänt seger för hemmalaget, iaf om man skall se till skotten, 24-46 till Örnen och bitvis stort spelövertag. En riktigt bra hemmakeeper, Jesper Andersson , tillsammans med alltför kass effektivitet sänker Örnen i denna matchen. Läs gärna kommentarerna, från Kalle och Krutov, för en fullödig matchrapport. Tack till Kari för video!
(Kollar man slowmotionsekvensen så ser man tydligt att Sebastian Pastos skott är ett klockrent mål, men det blev alltså bortdömt.)
Dags för målkamera i div3!! ;)


Köpingsbladet, som
märkligt nog kallar sig Bärgslagsbladet, har inte minsta lilla notis om att div3-hockeyn drar igång.., inte gratisblaskan heller.. Vissa hävdar att det beror på att Köping inte lirar denna omgång.., men så dumt kan det väl inte vara..!?!? JO!!

SHK - KIK

I förra mötet blev det klara 6 - 1 (Skott:51-26) till Kungsör, denna gången tror man från Salahåll på en bättre match från deras sida. Från SHKs hemsida: "-Inför kvällens drabbning så finns det helt klart goda förhoppningar att kunna göra livet svårt för KIK spelarna. Jag tänker närmast på Sala´s insats mot Skultuna i söndagens träningsmatch"
Träningsmatchen vanns av Sala med 5 - 2 (3 - 1, 1 - 1, 1 - 0) Skott: 44-22

Sista matchen före juluppehållet, 4 - 4 borta mot Nora, är för mig en större bedrift än att vinna en träningsmatch i mellandagarna hemma mot SIS lite på dekis. Visst känns Sala bättre än de var i slutet av oktober, men det är Kungsörs IK också. Förvisso gäller det att komma igång efter matchuppehållet, mig veterligen har KIK inte träningsmatchat, och att KIK kommer i samma slag som de två sista matcherna före jul. Seger borta mot HHK (4 - 6) och seger hemma mot SIS (3 - 0, som borde ha blivit 9 - 1 sett till spelövertaget)
KIK har fortfarande skador i truppen, men kommer förmodligen rejält taggade eftersom man har chansen att haka på i striden om en playoff-plats.

Tips: 2 - 6 


Slutresult: 3 - 3
(0 - 2, 1 - 0, 2 - 1) Skott: 19-48

Såg inte matchen, vilket uppenbarligen var ett helrätt beslut. Enligt ögonvittnesrapporter, och enligt matchreferatet på SHKs hemsida, så borde KIK ha stängt matchen senast 5 min in i mittenperren. Tyvärr uppvisar KIK, i princip hela laget, en närmast total nonchalans och skrämmande likgiltighet inför uppgiften. Det där med att jobba färdigt varje situation, att spela på kropp och att inte åka omkring och tro att man är för "snygg" för detta egentligen...,det sket man i. 
KIK spelade utan heder.. Har man heder så underskattar man inte motståndarna på detta sätt.
Som sagt, jag såg inte matchen, men blir ändå grymt besviken när jag hör hur det hela utspelade sig.

Play-off för KIK? Knappast med denna inställning..


SIS - HIK  OBS!! INSTÄLLD PGA KYLA!!


ÖDIK - NHC

15 - 4 blev det,
i förra mötet lagen emellan. Ser ingenting som tyder på att ÖDIK har blivit bättre sen dess, men ändå finns det prat på ÖDIKs hemsidas gästbok om att man siktar på första 3an.. Vet inte om man är ute efter en centralt belägen 3-rummare i Örebro, eller om man kommer att speciellt sikta in sig på Noras 3e-line..!?!?!
Humorn åsidosatt, själklart ska inte ÖDIK lägga sig ner och dö..,hoppet är det sista som överger människan, och om något motståndarlag i denna serie slår nytt världsrekord i underskattning så kanske det kan bli jämnt.. Nä, ska man vara seriös så finns det inte en chans att det blir någon vinst för ÖDIK denna sesse, hur i hela friden skulle de ens kunna lira oavgjort med nuvarande lag..!?


Tips: 1 - 12


Slutresult: 3 - 10Inför omstarten av div3 Örebro/Västmanl.

Snart omstart i div3 Örebro/Västmanland..men först lite tjöt om de 12 omgångar som spelats hittills.

Efter 12 omgångar (HC Örnen och GSK har bara spelat 11) så ser alltså tabellen ut så här:
 1.  Hallsta HK: Varken flipp eller flopp, helt väntat att Hallsta är i topp, men det tror jag inte att man kommer att vara efter 22 omgångar. 

 2.  HC Örnen: Sett med bakgrund av de nyförvärv man fick inför säsongen så är Örnens tabellplacering inte heller varken flipp eller flopp. Örnen är enda laget utan torsk hittills, och det kommer man att vara även efter "seriefinalen" nu på fredag borta mot Hallsta HK. Örnen gör flest mål och släpper in minst, det bör innebära serievinst när det är färdigspelat.

 3.  GSK: För mig, med begränsad förkunskap om Hyttan, så är deras 3e-plats (och spel) en klar flipp. Mycket bra defensivt, vilket innebär att man bara släpper in 2,54 mål per match och att man bara förlorat en match hittills. Topp-3 kommer nog att vara intakt när detta är klart, även om jag alltså tror på en ny ledare.

 4.  Nora: Jag hade ingen direkt överdriven respekt för Nora Hockey inför säsongen, och det har jag inte nu heller. Nu ger jag Nora den respekt de förtjänar, Nora flippar och de är klart starkare än tidigare säsonger mest pga en riktigt vass 1a-line. Jag tror inte att de mäktar med att hota topp-3, de kan t o m få svårt att behålla sin 4e plats.

 5.  Hällefors: Denna div3-serie har höjt kvaliteten rejält mot de senaste 4-5 åren. Hällefors IK ligger bakom en del av detta. Rickard Ekström och Tobias Foogde har naturligtvis blivit en rejäl injektion för laget, och det kan bara innebära en flipp. Den eftertraktade 4e och sista play-offplatsen innehas alltså av Nora just nu, men jag tror att det blir riktigt spännande in i det sista i o m att minst 3 lag kommer att kriga om det.

 6.  Kungsörs IK: KIKs inledning floppade rejält, men för de initierade så kom det kanske inte som en överraskning i o m att backbesättningen tidigt såg tunn ut. Det är dock andra saker som kanske spökat mest för Kungsörslaget. Laget som ett par säsonger bakåt haft sin styrka i att ha ett grymt drag, sammahållning och energi har denna säsong inte alls haft kul. Det har saknats något, spelet i egen zon har klickat rejält, men det största problemet tror jag har med lagets felaktiga/bristande fokus att göra. Coach Brolin Örn har inte alls fått ut den potential som laget har, i de senaste 2 matcherna (seger borta mot HHK och hemma mot SIS) så kan vi dock ha sett en vändning. Anton Hult, nygammal KIK-keeper, gjorde efterlängtad och välbehövlig comeback några matcher före jul. Viktigt det eftersom Jocke Angbäck skadade sig och Kricko Jansson var plötsligt "ensam" om keeperspaden.
Skador på bärande spelara har oroat, och kan fortfarande ställa till det men jag tror att KIKs poängskörd de 10 avslutande omgångarna kommer att vara större än i de 10 första. KIK vill spela play-off.

 7.  Felling/Frövi IK: Varken flipp eller flopp, jag tror att F/F IK kommer att befinna sig runt plats 7-9 när detta är klart. Ny tränare och påfyllning med arbogalirare gjorde att laget säkert hade högre ambitioner men jag tror inte att man mäktar med det denna säsongen iaf.

 8.  Skultuna IS: För mig en klar flopp så här långt, men "VIK-bidraget" har minskat mot tidigare år och då sackar SIS. Svårare är det inte. Jerry Östman, som gått till seriekonkurrenten Hallsta HK är självklart ett jättetapp för SIS. Östman gör skillnad i sitt nya lag, och ingen kan fylla på i SIS. 

 9.  Sala HK: Jag visste nästan noll om Sala HK, men de kommer ju från div4 så det blir varken flipp eller flopp för mig. Kanske har de något på gång, ett par nyförvärv har förstärkt laget, (seger i en träningsmatch mot SIS nu i mellandagarna) men högre än en ev 7e-plats tar man sig inte.

10. Köping: Flopp, helt klart. Iaf sett emot det lag man hade på det berömda pappret inför seriestarten. Jag har ingen större koll på om man kommer att ha ett bättre lag de nu efter jul, det kommer man att behöva om man vill förbättra sin tabellplacering.

11. ÖDIK: Kändes lite spännande eftersom det ryktades om att laget skulle få/ha ett gäng lirare med bra kvalitet och erfarenhet. Nu kan man inte ge ÖDIK ett annat omdöme än att de floppat kraftfullt. Snittar man på drygt 13 mål i baken per match i div3, då är man inte bra. Lite bättre kanske man har blivit, ett tränarbyte kanske har varit positivt, men laget hade behövt minst 10 lirare för att ens närma sig en seger.


Mer kommer under veckan..


Omstart div2 VB, omgång 18!! Förtjöt o tips.. HALLÅ!!??

Äntligen dags för matcher i tvåan igen..!!

Onsdag 6/1 -10  (16:00)

NIK - VHC

Nor IK klättrade från 10e platsen i den 12e omgången till den nuvarande 7e platsen efter en rejäl islossning i målskyttet, med 26 kassar framåt på tre vinstmatcher mot riktigt bra motstånd. 2009 avslutades med en oavgjord borta mot Köping och en torsk borta mot ÅSK.

Viking har efter 17 omgångar fortfarande ingen seger. Senaste matchen, borta mot bottenkollegan Köping HC förlorades (6 - 4) och därmed skall det mycket till om VHCs nolla i vinstkolumnen skall spräckas.
4 oavgjorda matcher har det dock blivit, och det kan förstås bli så att man kniper någon poäng till på de 11 kvarvarande omgångarna, men allt bör nu handla om att förbereda sig för kvalet.

Inbördes mellan NIK o VHC så står det 3 - 0 i matcher och 15-7 i mål.

Tips: 5 - 2

Slutresultat: 7 - 3 (2-0, 4-2, 1-1)

Söndag 10/1 -10

Flyers - HHC

Målsnålt brukar det vara när Karlskoga HC och Hammarö HC möts. 1 - 0 i matcher till HHC hittills under säsongen, det blev 2 - 1 i 4e omgången i slutet på oktober.
Tittar man på formen före juluppehållet så var tabellåttan Flyers i bra mycket bättre slag än tabelltian HHC (kanske), Flyers tog 8 poäng i december (av nu totalt 21 p) och spelade riktigt bra i sista matchen borta mot Navvies. Samtidigt tog Hammarö bara 3 poäng i december (av nu totalt 18), 5 - 3 hemma mot KAIK (som förstås var en fin skalp).
Sen spelar det förstås in ganska mycket vilket motstånd man har. Flyers tog 6 av 8 pinnar (i december) mot Köping och Viking medan HHC tog sig an alla lag i topp-5. Svårt då att jämföra form kanske..
Hammarö hade efter 10 omgångar bara skrapat ihop 1 pinne mot sina derbygruppsmotståndare, nu med 17 omgångar spelade så har man tagit ytterliggare 4 derbygruppspoäng.

Flyers hade efter 10 omgångar 4 av 12 derbygruppspoäng, nu efter 17 omgångar så har man 8 derbypoäng totalt. Man kan inte säga annat än att derbygruppernas indelning går att läsa av i tabellplaceringarna. Bra för vissa, mindre kul för andra.

Tips: 3 - 2

Slutresult: 5 - 5
(0-2, 4-2, 1-1) Skott: 38-34 (14-8, 13-14, 11-12)

KHC - KHT

Sällan ser man en så klart favorittippad segrare än i mötet mellan dessa lag. Kristinehamn har vunnit de senaste 5 matcherna lagen emellan och har mosat KHC med hittills 39 - 9. Det innebär att slutresultatet i snitt per match är  7,8 - 1,8. Den 25/10 blev det 8 - 2 och den 25/11 blev det 2 - 7.
Eftersom KHC och KHT lirar i samma derbygrupp så återstår det alltså 2 matcher lagen emellan, och absolut inget tyder på att KHC skall klara att ta ens en pinne i de matcherna heller.

Decemberformen för KHT var inte helt på topp, 7 av möjliga 15 pinnar blev det efter 2 hemmasegrar mot Arvika och Hammarö, plus en oavgjord borta mot Flyers.
KHCs dito får väl ändå ses som ett fall framåt, med 5 pinnar av 15 möjliga, när november med 7 matcher bara gav 1 ynka pinne (2 - 2 borta mot GIK)

Motivationen för Kristinehamn bör handla om att behålla sin nuvarande playoff-plats, som inte på långa vägar är ohotad. Nor IK ,och kanske även Åmåls SK, kan mycket väl blanda sig i striden om plats 4 o 5.
Köping Blue Boars motivation kan vara svårare att hitta, främst handlar det väl om att spela för sin heder, men naturligtvis vill man även vara väl rustade för kommande kvalspel, jag ger nämligen KHC ingen rimlig chans att ta sig förbi Hammarö som ligger hela 8 poäng före.


Tips: 2 - 7

Slutresult: 2 - 2 (1-2, 1-0, 0-0) Skott: 21-37 (6-18, 8-10, 7-9)


AHC - Navvies

En målrik match i 4e omgången slutade med hemmaseger, 8 - 5, till Navvies. Efter det har lagen gått skiljda vägar. Hallsbergslaget är tabelltvåa, på samma poäng som tabellettan KAIK men med 7 måls sämre målskillnad.
Arvika HC parkerar på en 9e-plats, som måste vara en rejäl missräkning för laget. Dock, med endast 6 segrar på 17 försök och med -12 i målskillnad så har vi för länge sedan konstaterat att lagets försvarsspel (i viss mån spelet i kassen också) håller en mycket lägre nivå än föregående säsong.
Utan nr 23 Patrik Erikssons pålitliga poängproduktion, 22 poäng (9+13) på 13 matcher så hade målskillnaden (och poängen) varit ännu sämre.

Enligt "1960" på eat.sleep.hockey så träningsmatchade AHC mot Åmåls SK i tisdags (5/1)
Arvika hämtade upp både 1 - 3 och 3 - 5, och matchen slutade 5 - 5.

Navvies nr 2 Fryxell, nr 22 Andersell och nr 20 Wallbergh är duktiga på att hitta nätet, återstår att se om de kan fortsätta med det så att Navvies div1-ambitioner kan hållas vid liv.

Tips: 4 - 6

Slutresult: 3 - 4 (2-1, 0-1, 1-2)  Skott: 18-28


FIF - KAIK

Väldigt jämnt mellan dessa lag sett över de fem senaste mötena,3 segrar för FIF o 2 för KAIK. De två senaste mötena är om möjligt ännu tightare. 1 - 1 i matcher med 2 - 3 i slutresultat i båda matcherna. Bortasegrar båda två!

(Läs VFs reportage om KAIKs sista match inför juluppehållet här.)
Forshagas december var inte speciellt lyckosam, 7 av 15 pinnar är ingen katastrof men 7 - 10 hemma mot NIK och bara 2 - 2 borta mot Köping är lite märkliga resultat.

KAIK tog 12 poäng av 15 i december, där hemmasegern mot GIK får anses om absolut viktigast.
Kils AIK har träningsmatchat i mellandagarna, och detta bort mot Sunne IKs div1-lag. Torsk med 7 - 2 (0-0, 6-0, 1-2) Vad FIF har gjort i mellandagarna vet "ingen".. Kanske är det så att det inte finns "någon" som är intresserad heller..? Skulle tippa på att publiksnittet i Ängevi ishall ligger på en bra bit under 100 pers.

Lööf i FIF-kassen, om det nu är han som vaktat buren i de senaste matcherna, har visat sig mänsklig och släppt in mycket mål i december. Den form som Lööf hade inledningsvis och långt in på sessen behövs i de 11 sista omgångarna också.
Tror det blir jämnt i denna matchen också, motivation bör inte fattas för något av lagen. FIF vill stärka sin playoff-plats och KAIK vill behålla serieledningen.

Tips: Bortaseger igen, men nu med 3 - 4


Slutresult: 3 - 4 (kändes ganska givet  ;) (1-0, 0-2, 2-2) Skott: 25-34 (6-5, 9-19, 10-10)


GIK - ÅSK

Vad händer i/med Grums? 3 förluster i december, och bara 2 segrar. Förstekeepern slutar och någon annan lirare byter klubb. (Rikard Holmgren till NIK) Backbesättningen är i behov av förstärkning men nu är det frågan om man inte också behöver hitta en ny keeper.

ÅSK träningsmatchade alltså mot AHC i mellandagarna (5 - 5).. Eller var det Andreas Engberg mot AHC..?! Engberg hängde 4 kassar och hade också en ass på det femte målet.. Het!?

Åmåls december var riktigt bra, bara en torsk (7 - 6) borta mot KAIK och en likamatch (2 - 2) borta mot Navvies. Sista matchen inför juluppehållet slutade med hemmaseger mot NIK med 5 - 2.

Med endast 2 poäng upp till playoff-plats så bör ÅSK vara taggade, men huruvida GIK är taggade vet jag inte. Att göra en omstart kan vara precis vad man behöver men till det krävs det starka ledare, både informella och formella ledare som har förmåga att tända laget.

GIK och ÅSK lirar i samma derbygrupp, vilket innebär 2 hemma o 2 bortamatcher dem emellan. ÅSK har spelat sina två hemmamatcher, som båda vanns av GIK (2 - 4. 5 - 6)
ÅSK har kommit närmare, och trots att det nu handlar om match i Billerudhallen så är förmodligen ÅSK i bättre slag än GIK för tillfället. Det avgör förmodligen till ÅSK fördel denna gången.

Tips: 3 - 5


Slutresult: 4 - 2
(2-2, 1-0, 1-0) Skott: 30-26RSS 2.0