Div2 VB:s 14:e omgång

Tabellen med 13 spelade omgångar


Toppen
Kan något/någon rubba GIK från förstaplatsen,
eller kommer Grumsarna att behålla sin position från start till mål?
Nu 5 upp på både Flyers o Örnen,plus bäst målskillnad, men det som kanske är mest talande är att GIK har visat sig starkast i de matcher man haft mot de tuffaste konkurrenterna om direktplatsen till kvalspelet. Även om det har varit tuffa matcher så är man oerhört starka, och avgår med segern. Det är inte en slump, och det är förmodligen detta som redan har "avgjort" kampen om förstaplatsen.

Mitten
Placering 4 - 7 är jättetight, och kommer förmodligen att vara så långt in på slutspurten.., vilket man hoppas också. Vore väldigt tråkigt om det vore "klart" tidigt. AHC ser starka ut, även om man "bara" fick 3 - 1 hemma senast mot jumbon Köping. Orsaken till det lite förvånande resultatet är bl a lysande målvaktsspel från KHC-keepern (AHC vann skotten med 46-13) , men också väldigt fin kampinsats av hela laget (endast 13 utespelare). AHC å sin sida kommer förmodligen att hålla sig kvar ovanför strecket, det är iaf min gissning. Mittenstriden står nog mer mellan Navvies, KHT, NIK och ÅSK (jepp, jag tror ÅSK kan komma tillbaka o nosa på strecket igen) FIF däremot, de kan få problem framöver, med tanke på deras mycket kännbara skadeläge.

Botten
Det är inte jättelångt från jumboplacerade KHC till HHC på "säker" mark ovan nedre strecket. 5 pinnar kan "snabbt" käkas upp, och när nu KHC vann senaste hemmamatchen mot just Hammarö så vann man en måstematch i streckstriden..,men det finns fler måstematcher framöver. Köping, Viking, och Hammarö, de har att kämpa i den nedre streckstriden från start till mål. Vore kul om den spänningen kunde hålla i sig länge också.


Den första decemberomgångenKHC - HC Örnen

Tips: 3 - 6

Hemmalagets form
är bättre nu än för en månad sen, och detta trots kännbar frånvaro. En mkt väl genomförd match senast mot Arvika, där man hade 1 - 1 en bra bit in i 3e perren. Det får man ta med sig, och försöka göra en så bra match som möjligt mot Örnen. Förra mötet lagen emellan slutade med Örnenseger, 5 - 2, men det var inte en lätt match för Örebrolaget. Mycket utvisningar och ganska mkt dåligt humör från många på isen under stor del av matchen. Det som avgjorde till Örnens fördel senast var deras effektivitet, det är den kanske största skillnaden mellan dessa lag.
Örnen kommer från en viktig bortaseger mot ÅSK i senaste omgången. Matchen avgjordes först med 15 sekunder kvar, då Örnens Patrik Säfström sätter 2 - 4 i tom kasse.

Örnarna har en ost i båset

Resultat: 2 - 1 (1-1, 1-0, 0-0) Skott: 23 - 51 (6-20,13-15, 4-16)

Vilket härligt, oväntat, resultat!! Det tycker nog alla utom Örnen, och möjligtvis VHC o HHC.. =)
Såg inte matchen, så jag vill mkt gärna ha ett referat från ngn vänlig själ. Var det en ny stormatch från KHC-keepern?
Otroligt viktiga poäng för Köping HC, det går knappast att överskatta..

.................
ÅSK - HHC

Tips: 6 - 4

En måstematch för hemmalaget
, det är bara tre hemmapinnar som gäller/duger om ÅSK skall kunna bryta sin störtdykning i tabellen. 4 raka torskmatcher, varav tre på hemmais, har placerat ÅSK 6 pinnar från femteplatsen. Laget hör inte hemma där man nu befinner sig, i ingenmansland, ÅSK är ett lag som minst skall strida om plats 3 - 5, men något har hänt och det största problemet ligger i defensiven.
ÅSK gjorde en bra match nu senast hemma mot Örnen, och det måste man ta med sig. Hammarö HC är inte ett lag man bör underskatta, det gäller för alla lag, men om ÅSK uppträder darrigt så kan det unga HHC utan tvekan kriga till sig 3 viktiga pinnar.

Resultat: 5 - 4 (2-1, 1-2, 2-1) Skott: 31-30 (8-9 11-13 12-8)

................
FIF - NIK

Tips: 3 - 7

Vet inte vad som händer med FIF-lirarna?
Stora skadeproblem, med mkt viktiga spelare borta resten av sässen. Till dagens match, enligt info till bloggen, har man endast 12 utespelare. DET är inte en bra förutsättning för match mot NIK.

FIF leder med 3 - 2 i matcher sett över de fem senaste mellan dessa lag, och det brukar vara hyfsat jämnt också. För nästan exakt ett år sedan så gjordes det 17 mål i en och samma match, på "samma" is, mellan dessa lag. Matchen vanns av NIK med 7 - 10!
Denna match bör vinnas av det formstarkaste laget, och det är utan tvekan NIK, men sen har vi det här med inställning också. Hur reagerar de 12 tappra i FIF över att de är just 12? Allt att vinna och inget att förlora, eller ger man upp innan nedsläpp? Svaret på den frågan avgör matchen.

Resultat: 5 - 6 (3-2, 1-1, 1-3) Skott: 23-42 (8-13, 7-14, 8-15)

Surt för FIF-keepern, att mota så många skott o ändå förlora med uddakassen..
Starkt av NIK, sätter vinnarkassen med 2 sek kvar av 3e p.

......................
GIK - Navvies

Tips: 6 - 2

Det finns anledning att tro på ett GIK med stort självförtroende.
Sköna vinster mot bra motstånd ger ytterligare råg i ryggen, och det finns ingen anledning för hemmalaget att inte satsa på att hålla sin förstaplats serien ut, den kapaciteten har man definitivt.

Navvies åker, enligt info till bloggen, med endast 13 utespelare till Grums. 10 spelare borta pga sjukdom den senaste träningen, och inte många av dem är alltså tillbaka ännu. Navvies har, enligt Insidenavvies en förstärkning på gång på backsidan. En amerikan som hittat till Hallsberg!

Inbördesmatchen leds med 3 - 2
av GIK, sett över de fem senaste matcherna. Det brukar inte bli några stora segrar, ganska jämnt. GIK har revansch att utkräva efter bortatorsken (4 - 2) den 3/3 -09

Formen är mkt god för båda lagen, även om det till denna matchen är rena sjukstugan hos Navvies. GIK lyckades med nöd och näppe ta hem tre pinnar från Norvalla i mötet mot NIK. Avgörande 4 - 5 sattes med 1 sek kvar av 3e perioden. Navvies har lirat mkt bra den senaste tiden, till slut övertygande seger med 9 - 2 hemma mot VHC och väldigt bra matcher mot Flyers och Örnen på kort tid.

Resultat: 2 - 0 (1-0, 1-0, 0-0) Skott: 39-28 (11-10,14-6,15-12)

....................
VHC - Flyers

Tips: 0 - 6

Ska det bli en munsbit för Flyers?
Ja, senast på Hagforsisen blev det så, hela 2 - 11 blev det då. Nu är nu, och historia är då, men mkt talar för bortaseger iaf. Att Flyers skulle ta lätt på kvällens uppgift verkar inte troligt, iaf inte om man läser vad coachen säger på Flyers hemsida efter derbysegern (Läs NWTs reportage här) mot KHT senast (6 - 2)
"Vi ligger fortfarande tvåa i serien och siktar givetvis på att vara med och slåss om första platsen. Då vet vi att vi kan inte slarva någon match som är kvar, och då känns det extra tryggt att veta att VI HAR BARA VARANDRA!!!!"

Formen tala också sitt tydliga språk, 5 raka torskar för Viking, och 4 segrar och en förlust (seriefinalen mot GIK) för Flyers. Det kan väl bara gå på ett sätt?

Resultat: 1 - 9

.................
KHT - AHC


Tips: 3 - 4 efter förlängning (Schirmer avgör med en rökare ribba in från blå)

Känns lite som att detta är omgångens match,
kanske i konkurrens med GIK - Navvies, men jag tror att båda lagen verkligen VILL vinna denna matchen.
Formkurvan för båda lagen är nästan identisk, och det brukar vara riktigt jämna bataljer mellan dem. Vad KHT har för förutsättningar inför matchen har jag ingen aning om, det brukar aldrig stå ngt att läsa på deras hemsida så då har jag helt enkelt sluta läsa den. Arvika kommer säkert att göra allt för att förstärka och behålla sin fjärdeplats, medan hemmalaget vill försöka  byta plats med Navvies..till att börja med.

Resultat: 2 - 6


Nisse Ekmans slag på Silfverberg

Jag har en åsikt om detta, och då vill jag påpeka att jag varken är för eller emot varken DIF eller BIF, och för mig står det helt klart att det inte var med flit som Ekman slår med klubban över armen på Silfverberg.

Oavsett vad som händer så är alla spelare alltid ansvariga för sin klubba, oavsett om det var med vilje eller inte som klubban orsakade skada, vilket innebär att man kan åka ut 2 min för tripping eller liknande om det bara var så att klubban fastnade i grickan på motståndaren t ex.

Om det skall beslutas om ev påföljd såsom avstängning så måste man göra en bedömning huruvida det låg uppenbar avsikt att skada bakom förseelsen, och redan första gången jag såg reprisen på händelsen så blev det fullständigt klart för mig att det inte var med avsikt som klubban träffar Silfverberg.

Ekmans klubba hölls fast av ngn i BIF-båset, av misstag sägs det (vilket måste betraktas som ren bullshit och lögn)
Alla som lirat hockey vet att alla i båset är fullständigt medvetna vad som händer på isen, och speciellt om det hettar till precis vid båsdörren, och kan man störa motståndare på ngt vis så är det mkt vanligt att det också händer.

Ekman, som redan är stressad av kampsituationen,de heta känslorna på isen och att stå precis vid BIF-båset, blir självklart oxtokig när ngn håller fast i hans klubba (vilket självklart borde renderat i utvisning för BIF, och självklart är ngt som bör tas upp i efterhand av disciplinnämnden) och rycker o sliter för att få loss den, var på klubban släpps och han tappar balansen vilket resulterar i att han samtidigt som han försöker återfå balansen också slår till med klubban i ngn slags hämnd. Helt klart så siktar han inte på Silfverberg,det är bara att titta på slowmosekvensen så ser man att han tittar på den i båset som höll fast hans klubba, det är alltså inte med avsikt som klubban träffar, och förmodligen så siktar han inte på ngn utom möjligtvis på den som höll fast hans klubba med flit.

Brann det till i skallen på Ekman? JA
Var han redan för het i matchen sen tidigare? JA
Var det rimligt med ett matchstraff?
JA
Är det rimligt med avstängning som påföljd? Ja, men max ett par matcher, men då borde det också belysas vad som skedde i BIF-båset och också det borde få påföljder.
Ser det ut som att Silfverberg förstärker sin smärta? JA, men det gjorde säkert väldigt ont precis vid smällen, dock inte så ont så att han behövde ligga kvar så länge.., jag tror att han ligger kvar lite extra av helt taktiska skäl.., vilket sker i princip i varje match för att få domaren att döma hårdare.

Allt gap o tjafs om jätteavstängning o liknande, från sk proffstyckare, är rent nonsens!

Är du av annan åsikt? Kolla isf på videon några gånger, och ha respekt för att du inte vet hur det är på isen o båset (om du inte själv lirat hockey ganska mkt) innan du gör en bedömning.
Är du av en annan åsikt ändå? Det står dig isf helt fritt att tycka vad du vill, men så här tycker jag.


Den 13:e omg i div2 VB

Tabellen efter dussinet omgångar


Den 13:e comn up:ÅSK - Örnen

Tips: 3 - 7

Vad händer med ÅSK?
Bara en seger på de fem senaste, och alltså bara 3 pinnar bärgade av 15 möjliga.


Formkurvan för ÅSK störtdyker, och det för att man läcker som en gammal gisten eka i Vänern. 29 insläppta på de fem senaste ger ett hemskt snitt på 5,8 i  baken. När man sen inte gör mer än 3,6 framåt i snitt, vilket inte är ett jättekasst snitt, så störtdyker man i tabellen. Jag kan väl inte tro att det är Linus Åhgren i ÅSK-kassen som bär ensamt ansvar för sina ca 85% i räddningsprocent, det måste bero på en försvarsmässigt svår svacka hos hela laget. För 2 omgångar sedan så låg ÅSK femma, men om man nu hemmatorskar mot Örnen så är det stor risk att man halkar ner till den nionde platsen.. Pyry Salmela har gjort sitt till, och leder den interna poängligan plus att ingen är i närheten av hans målproduktion, men det är som sagt försvarsarbetet för hela laget som det måste nötas på om formkurvan ska vända uppåt igen.

HC Örnen upplever också ngt av en formsvacka, eller nja, 3 torsk i de senaste 5 beror till viss del på frånvaron av några viktiga pjäser plus det faktum att man lirat mot Flyers, GIK och AHC (Som alla tre har en ruggig form)

Här är tre till som visat hyfsad form

Dessa ligger förstås bakom mkt av Örnens poäng, o drygt 60% av Örnens målskytte.

Kul att se att Örnens hemsida har fått ett rejält uppsving angående matchreferaten. Tjusigt! =)

Resultat: 2 - 4 (0-1, 0-0, 2-3) Skott: 28-26 (12-8 7-8 9-10)

...................
Flyers - KHT

Tips: 6 - 3

Derbydags med massor av underliggande
ingredienser. Coacher som coachat både här o där, samma med många lirare, o till det ett Flyers som gärna vill att KHT skall få sota för att man torskade i seriefinalen senast mot GIK. Det har varit jämnt sett över de fem senaste mötena lagen emellan, 2 oavgjorda, o ganska jämnt målmässigt totalt sett. Formen är också ganska lika, alltså mkt bra, så det ser ut att bli en skön batalj med den där extra derbykryddan också då.

Resultat: 6 - 2 (1-0, 3-2, 2-0) Skott: 41-27 (10-12, 9-11, 22-4)

................
NIK - GIK

Tips: 4 - 5 eft förlänging

Hemmaplan är kanske
inte så stor nytta för NIK totalt sett, men de senaste två gångerna som GIK har besökt Norvalla så har man fått åka därifrån utan poäng. NIK verkar dessutom på målhumör, så kan man också täta bra bakåt så blir det ingen lätt bortamatch denna ggn heller för serieledarna.

Resultat: 4 - 5 (2-1, 1-3, 1-1) Skott: 40-44
GIK sätter segerpucken med 1 sek kvar av 3:e p!
...............
HHC - FIF

Tips: 3 - 4

Enligt info till bloggen,
så har FIF stora skadeproblem. Daniel Persson, 48 p förra sässen, och Jacob Lindskog har tyvärr spelat färdigt för säsongen. Dessa plus ett gäng andra skadedrabbade lirare gör att FIF måste går runt på få gubbar i eftermiddagens match borta mot Hammarö. Det är alltså tabellnian mot tabelltian ikväll, och sett över de fem senaste matcherna så är det ganska jämnt med liten övervikt för FIF. Formen är lite bättre för FIF, även om man just nu som sagt är skadedrabbade.., plus att det "viskas" om oro i truppen och att det finns de som inte trivs att lira i klubben.. Tråkigt sånt, man får hoppas att de får ordning på det eftersom laget har kapacitet att ligga högre upp i tabellen.


Resultat: 1 - 2 (0-2, 1-0, 0-0)

................
AHC - KHC

Tips: 7 - 2

Arvika har vunnit 4 av de
fem senaste matcherna lagen emellan, och formen (även om Köping vann hemma mot HHC) är något som skiljer lagen åt ngt enormt. Det enda som kan ge bortalaget en chans i matchen är om hemmalaget bara ställer ut grickorna, och det har ju hänt för och kommer att hända framöver också.., men händer det idag?

Resultat: 3 - 1

......................
Navvies - VHC


Tips: 6 - 2

Hemmaseger för Navvies?
Ja inte är det många som tror ngt annat. De är starka totalt sett o inte minst på hemmais. Samtidigt så ser Vikings formkurva mer ut som ett streck brant nedåt.

Resultat: 9 - 2


Div3 omg 10Hann inte med att blogga om denna omgång, men blir kanske lite eftersnack iaf.., mer kommentarer gör ju att pressen att blogga ökar..positivt..,få eller inga kommentarer gör att bränslet fort tar slut..

SHK - HHK

Hallsta vinner

Resultat:
1 - 2 (1-1, 0-0, 0-1) Skott: 13-39
................
KHC - KIK

Kungsör ska och bör vinna

Resultat: 2 - 5 (0-0,1-1,1-4) Skott: 44-37
....................
SIF - VIK HK

VIK HK vinner

Resultat: 1 - 4
......................
S/A HK - FAIK

S/A HK vinner


Resultat: 14 - 0 (3-0, 7-0, 4-0)


Div2 VB ångar på med omg 12
Tolvan på gång!

HC Örnen - Arvika

Tips: Glömde tippa,
men jag lutade åt Arvika-seger eft straffar.. ;)

Het fight,
helt klart, och jag tror att AHC sett fram emot denna match. Efter den nesliga torsken hemma mot FIF (1 - 5) för tre omgångar sedan, så har AHC vunnit komfortabelt mot ÅSK (Nåja, slutresultatet blev iaf 3 - 7) och knäckt GIKs segersvit (5 - 2) hemma. Självförtroendet bör alltså vara gott. Örnens dito vet jag inte så mkt om, men jag tror de har bra moral o kampanda i laget, vid sidan av den individuella skickligheten. De har ju vunnit ett antal jämna fighter mot bra motstånd, även om det blev hemmatorsk mot GIK i omg 9.
Mest vilja vinner, tror jag. AHC vill hemskt gärna vara kvar bland de fem i toppen, och Örnen vill säkert inte släppa iväg varken GIK eller Flyers.

Result: (1-1, 2-0, 0-2, 0-0, 0-1)

................
KHC - HHC


Tips: 3 - 6

Bottenmöte, och här är det förmodligen viktigare för Hammarö att vinna än det är för Köping. Varför detta resonemang? Jo, Hammarös korsiktiga mål måste ju vara att hänga av Viking i den nedre streckstriden, vilket de helt klart har inom räckhåll, detta samtidigt som Köping inte knappt har en teoretisk chans (jo det har de) att ta sig över strecket.

Result: 6 - 3 (0-1, 3-2, 3-1)

Härligt KHC!! Daniel Lindström, blev the man of the match med sina 3+1..

......................
Navvies - FIF

Tips: 4 - 5 efter straffar

Navvies har spelat upp sig, och nosar
nu rejält på topp-5 igen. Torsk i den jämna derbyfighten mot Örnen senast, men jag tror att man känner sig starkare än för bara 5-6 omgångar sedan. Denna match vinns av det lag som är tightast bakåt, vilket FIF haft störst problem med. Det kan bli jämnt detta!

Result: 4 - 3
(1-0, 2-3, 0-0, 1-0)

...................
GIK - Flyers

Tips: 4 - 3

Utan tvekan omgångens batalj!
Kunde jag så skulle jag se denna match. Ett självförtroendeboostat Flyers som tänker försöka sno åt sig alla pinnar i Billerudhallen, och chansen finns om GIK fortfarande är yra efter torsken senast mot AHC. Fast så yra tror jag inte att de är, det klickade lite i målskyttet (plus en riktigt bra hemmakeeper) samtidigt som att AHC var effektiva när deras lägen kom. Effektiviteten har det inte varit fel på hos Flyers, så jag tror att deras match handlar mkt om spelet i egen zon och att hålla rent framför kassen.

Flyerscoach talar om hur Flyers ska besegra GIK
Björn Östlund gör en "Henke Larsson"? =)
Klicka på länken o läs om Flyers satsning för att ta sig upp serieledning


Result: 2 - 1
(1-0, 0-0, 1-1) Skott:27-28

................
VHC - KHT

Tips: 5 - 4 efter förlängning (Det är en chansning, jag känner för underdogs o hjärtat är med lite här, o Christer Sjögren verkar vara sympatisk också)

Inget snack,
KHT hemmavann "lätt" mot FIF senast, och det verkar som att även detta lag har tänkt sno åt sig en plats i topp-5. (Det var det ingen som tvekade på före sässen, men det har ju sett lite sådär ut) Viking HC är definitivt inte ett lag som man ska räkna bort, bara för att de ligger nästjumbo, o speciellt inte hemma i "Christer Sjögrenland". VHC har inte långt upp till livet ovanför strecket, så det finns ingen anledning för dem att inte ge allt i jakten på nytt kontrakt.., mkt kvar att spela om och allt kan fortfarande hända även om man torskat båda "måstematcherna" mot HHC.

Result: 3 - 5  Skott:
(11-10, 10-12,8-7)

...............
NIK - ÅSK

Tips: 6 - 3

Svårbedömda lag detta,
jag vet inte riktigt var de är påväg.. Är ÅSK bara tillfälligt på besök under strecket, eller har de hamnat i en svacka som blir seg att ta sig upp ur? NIK är lite på samma sätt, svårbedömda för mig iaf, kan vinna mot "vilket lag" som helst..och förlora. ÅSK leder inbördesfighten, men hemmaplan och ÅSK-svacka talar för NIK


Result:
8 - 2 (4-0, 1-1, 3-1)


Div3 kör på med omg 9

Tabellen efter 8 spelade omg...och den 9:e här dåra:


Omgången repriserar ju den 2:a omgången, med den skillnaden att hemma är borta, o vice versa

VIK HK - FAIK


Tips: 2 - 5

2 - 1 blev det
till Faiken hemma i Fagerliden, efter en stark mittenperre. Revansch för VIK HK ikväll kanske?
Jag tror inte på det, Faik är bättre, och jag tror på en större seger denna gången..men bara med något mål.


Resultat:
4 - 4 (1-1, 1-1, 2-2, 0-0)

Tisdag 23/11

HHK - SIF

Tips: 7 - 3

Ska SIF kunna göra
en bättre match än när lagen möttes i Surahallen? 1 - 9 till HHK då var väl inget som förvånade ngn, men nu kanske SIF har en lite större tro på sig själva (trots sin tabellplacering) Oavsett SIFs tro på sig själva så kommer det inte att påverka vem som vinner, men det kanske kan hålla nere siffrorna lite.

Resultat:

.....................
KHC - S/A HK

Tips: 1 - 11

Tjong, så blev det hela
14 - 2 till S/A HK  i förra mötet. Efter det så har KHC bara lyckats norpa åt sig 1 pinne.

Resultat:

................
KIK - SHK


Tips: 5 - 4

KIK har revansh att utkräva,
man förlorade ju ganska stort borta mot Sala i andra omgången (7 - 3)
Med 6 matcher kvar att spela, innan det blir klart vilka lag som får spela "alltrean" efter nyår, så är naturligtvis denna match av mkt stor vikt. KIK kan mkt bättre än i senaste mötet, men det är frågan om coach Brolin kan få laget att vända den djupa svacka man hamnat i..? Man tar naturligtvis med sig upphämtningen mot SIF senast, men det återstår mkt för att kunna ta tre mycket viktiga poäng ikväll. SHK har öst in mål, mot både SIF och KHC (nu senast) samtidigt som KIK haft enormt trögt i målskyttet trots stort spel och skottövertag i vissa matcher.

Om KIK kan ha den rätta ödmjukheten
, över hela banan, med ett gediget jobb, hög fart och intensitet i spelet på kropp så kommer man att vinna, men om det klickar på ngt av det så blir man kvar under strecket...vilket helt klart endast är värt ett IG i betyg..  Hoppas vi får se ett uppträdande minst värt ett VG ikväll.

Resultat:


Mer kommer inom kort..Div2 omg 11

20/11 16:00

AHC - GIK

Tips: 5 - 2

Resultat: 5 - 2
(2-0, 2-1, 1-1) Skott: 22-44 (9-17, 7-16, 6-11)

Prexis vad jag
tänkte tippa..faktiskt.. =)Har jättedålig koll
på matchen, men det är kanske inte jättedåligt analyserat om man säger att Åsvik (3 kassar) o keepern är AHCs matchvinnare... AHCs BP är förmodligen också en matchvinnare, man dödade utvisningar ruggigt bra som det verkar..

AHC förstärker
"En pålitlig poängmakare som är på tå varje match", säger man från AHC lägret om Pietari Oksa ,som kom ifjol och blev lagets bäste målskytt (14mål och 10assist på 10matcher) och som nu bestämt sig för att ansluta till AHC igen, men det blir som en försenad julklapp eftersom han är klar för spel i Arvikadressen först till den 15/1 -11


21/11 16:00

ÅSK - NIK

Tips: 4 - 3

Hemmaseger är ett måste
om ÅSK ska hålla sig kvar över strecket efter denna omgång. Det verkar behövas tätas i defensiven, 45 insläppta på 10 matcher ger 4,5 i snitt, vilket är mkt. Det ställer stora krav på målproduktionen, och den kan ju klicka för vilket lag som helst.
Nor IK är väl inte direkt indragna i någon streckstrid, men mycket kan hända med så mycket kvar att spela om. NIK har ett lag som kan vinna mot alla lag i serien, när man får till det..plus lite flyt mot topptrion..,men det hackar i maskin o går ojämnt.

Resultat: 3 - 5 (0-3, 0-0, 3-2) Skott: 26- 25 (5-11 5-8 16-6)

....................
Flyers - KHC

Tips: 8 - 4

Seriens tabelltvåa
och kanske också det formstarkaste laget för tillfället är vad som väntar i "Dynamithallen" för Köpingslaget, till det ska vi lägga att Köping HC har haft ruggigt svårt mot Flyers i flera år. Ett tag var det typ 36 - 4 till Flyers efter 5 matcher ca. Dock, de två senaste mötena har bara slutat med uddamålsseger för Flyers (1 - 2, och 6 - 7) Tyvärr har inte Köping det spelarmaterial som krävs för att ens oroa Flyers för en liten stund, visst har Köping varit nära i några matcher mot flera lag, men det har, även om KHC ska ha all heder för att man inte ger upp, oftast handlat om att motståndarlaget tappat ödmjukheten och släppt in Köping i en match som egentligen redan var vunnen.

"Ingen underskattning när Flyers möter seriens sämsta lag" , ja om det kan du läsa mer här

Web-tv-intervju, från NWT.se, med coach Thomas "Sylta" Karlsson


Resultat: 6 - 2 (4-1, 0-1, 2-0) Skott: 44 - 25 ( 15 - 8 , 13 - 7 , 16 - 12)

Matchref att läsa från Flyers här, och NWTs reportage här

Web-tv-intervju igen,
efter matchen.. Shit vicken kvalle NWT håller då!!


..........................
Örnen - Navvies
(onödigt o länka till matchen eftsom Örnen fullständigt skiter i och nonchalerar att fixa rapportering)

Tips: 4 - 3, efter förlängning

Omgångens fight,
visst AHC mot GIK kan också aspirera som det, men detta är ett lite hetare derby tror jag. Inte minst för att Navvies verkar vara rejält på gång och för att man har en revancsh att utkräva efter senaste hemmatorsken (2 - 5) Till det skall vi lägga att Örnen har tappat sin andraplats i serien efter 2 raka torsk mot Flyers o GIK i omg 8 o 9, och säkert vill fortsätta att upp kampen om seriesegern.

Resultat:
3 - 1 (0-0, 0-0, 3-1)

Matchref från "Närkederby": (Bloggens varma tack för detta goa ref!)

Som alla säkert vet och visste innan matchen så vann Örnen förra derbyt på bortais relativt enkelt med 2-5. Inför matchen så hade jag i tankarna; Pallar Örnen att stå som favoriter denna match? Kommer Hallsberg lyckas spela med disciplin matchen igenom och inte göra massa dumma misstag som man gjorde senast?

Period 1:
Nedsläpp av domare Wassberg och första 10-12 minuterna tycker jag helt klart Örnen fullständigt äger! Man är hetare på pucken, spelar sitt eget spel, kommer till fina lägen osv och man jobbar för varandra över hela banan. Hallsberg spelar (vilket jag tyckte man gjorde fel i förra matchen) ett relativt passivt spel. Man slår ifrån sig och backarna går bort sig galet i egen zon vissa gånger. Visst man är på bortais men man måste våga kliva framåt när läge ges och inte bara skicka ner pucken hela tiden utan att någon forward går. Det känndes som "Oj då, idag blir det nog åka av för Hallsberg" men Simon Olsson i Hallsbergs mål var riktigt bra och räddade Hallsberg gång på gång. Målvakten tänder laget mer och mer, och ju längre perioden lider så lyckas faktiskt Hallsberg skapa ett par fina lägen. Trotts detta går man till paus med 0-0 efter ett par riktigt bra räddningar från Örnens målvakt Daniel Larsson också.

Andra perioden: Börjar ungefär som den första med lite press i Örnens favör, det börjar bli lite små griningt, speciellt Hallsbergarna som börjar dra på sig ett par dumma utvisningar. Kanon läge för Örnen, men man har faktiskt ett par riktigt usla PP som man bör utnyttja bättre. Självklart till Hallsbergs stora glädje. Tror Örnen vinner skotten relativr stort denna period, 14-5 eller något liknande? Hallsberg hade dock ett klockrent friläge där Daniel Larsson i Örnens mål gör en superräddning.

Tredjeperioden: Tycker även denna gång att örnen börjar aningen bättre och är något vassare. Man får läge i 3-5 där man är riktigt nära att spräcka nollan men det vill sig inte riktigt för Örnen. Hallsberg spelar vidare med att lägga ner pucken vilket börjar bli effektivare då Örnen vill gå framåt så får man ett långt lag. Hallsberg skapar pga detta ett par riktigt fina målchanser. Men med 10 min kvar av matchen och ställningen 0-0 så får Örnen ett lite längre anfall nere i hallsbergs zon och en back i örnen skjuter ett slagskott som en örnenspelare styr in. Ett "skit mål" av derbykaraktär kan tyckas, men det känndes ändå som om Örnen är värda det målet. 1-0

HÄR börjar äntligen Hallsberg kliva framåt. Man visar tecken på en otroligt fin moral. Hade man spelat såhär hela matchen hade vart kul och se hur det hade gått. hallsberg pressar och Örnen drar på sig en utvisning och Hallsberg spelar ett riktigt bra PP. Tillsist får backen läge på blå och skjuter in ett hårt slagskott bakom en skymd målvakt. Total glädje i Hallsberg. Endast ca 3 minuter kvar och publiken gör sig nästan redo för förlägning (Och Hallsbergs spelarna också verjar det som). Det ser nästan ut så, när domaren släpper pucken så har örnen spelarna samlat sig och får med sig en utvisning direkt med endast 2 minuter kvar. PP har som jag skrev tidigare inte funkat alls knappt för Örnen idag, bortsett från 3-5 tidigare. Trotts detta tar sig Örnen samman och forserar in 2-1 i PP. Inte helt otagbart bakom en annars storspelande målvakt. Lite panik bryter ut i Hallsberg, klubber slås i sargen och man är inte ens nära en kvitering trots att man plockar ut målvakten i sista minuten. Örnen passar dessutom på att öka på sin ledning genom att göra mål i tom kasse.

//Närkederby

...............
KHT - FIF
(någon kanske undrar varför länka till denna rapporteringslösa match, o det gör jag också, men mest undrar jag hur man 2010 ännu inte klarar att rapportera.. Ring mig, jag kan låna ut en mobil..)

Tips: 4 - 5, efter förlängning.

Jämna siffror mellan
dessa lag (sett över de fem senaste mötena) FIF leder med 3 - 2 i segrar, men ligger under med 19-21 i mål.

Resultat: 6 - 0 (2-0, 2-0, 2-0)


Börjar 16:30
................
HHC - VHC


Tips: 5 - 2

4 - 1 blev det sist,
för en dryg vecka sen i samma ishall mellan samma lag. En jätteviktig match, vid hemmaseger så byter Hammarö HC plats med Viking och kliver iom det upp på "säker" mark...och det är precis vad jag tror händer. Viking HC har stannat av i sin positiva trend (bortaseger mot AHC och en pinne hemma mot Örnen) och har nu tre raka förluster mot de lag man inte "får" förlora mot om man skall ha en möjlighet att klara kontraktet.


Resultat:
8 - 5 (3-1, 3-1, 2-3) Skott: 44-33

Äkta hat-trick av M.Bood i första perren

8:e omg i div3

Tabellen efter 7 omgångar


Omgångens matcher:De senaste omgångarnas resultat
har sin tydliga effekt. På en del håll växer tuppkammen högt, medan andra får kämpa med att motivera sig för att träna vidare överhuvudtaget. För mig är iaf FAIKs tabellplacering lite förvånande, jag har ingen bra koll på deras lag men jag frågar mig om de har lirat med samma lag hela tiden eller om de har fått lite förstärkning allt eftersom?
VIK HK
, och FAIK, är lag som överraskat positivt på mig. SIF vet jag för lite om för att ha ngn uppfattning om, och Köpings prestation är kanske mest ett resultat av att laget har anmälts i fel serie. Sala HK kan säkert hålla sig kvar ovan sträcket, men då måste de vinna ngn bortamatch också.
Den klart största negativa överraskningen är KIK, inte bara för att man är Kungsörsbo, men också för att laget har större potential än man får ut...,man blandar bra insatser med rent bedrövliga. När man dessutom möter lag med en tydlig spelidé och mycket bättre inställning, ja då får man stryk helt enkelt.
Hallstahammar HK är sämre i år än föregående sässe, men tillräckligt bra för att behålla sin förstaplats. S/A HK känns som ett expriment, som kan gå hur som helst. Om man möter lag med bra speed och som vågar gå på kropp så blir man klart störda, om det sen finns en stabil domare på isen så blir det S/A HK som får spela BP istället för tvärtom. BP vill man inte ha mot S/A HK, där är de ruggiga, kanske bäst i serien.

I och med denna omgång så vänder serien, och man möter alltså samma lag man mötte i första omgången.

................
Faik - HHK

Faik har fyra
raka segrar sen torsken hemma mot S/A HK (0 - 9) i tredje omgången. 11 - 1 blev det till HHK hemma i Hallstarena i första omgången, men så stora siffror tror jag inte på i Fagerliden. Dels för att Fagerliden alltid kräver sitt av gästande lag, men också för att Fagerstalaget förmodligen är ngn klass bättre än man var för en dryg månad sen. Hemmalagets största utmaning, förutom att hålla sig på isen (BP vill man inte lira mot Pettersson, Rauch o co) blir att spräcka nollan på Hallstakeepern. HHK har bara släppt till 1 mål bakåt i snitt per match hittills, vilket är riktigt imponerande.

Tips: 2 - 5

Resultat: 0 - 6
................
SHK - KHC

På SHK:s hemsida
så fundrar man på hur Köping kunde lira 3 - 3 mot dem i premiären, och tydligen så är det något som skall tagga laget lite extra till omgångens möte. Hur KHC skall tagga vet jag inte, men inte tror jag att man kommer att ha så mkt folk från sitt div2-lag (om man haft det ngn ggn) med sig. Enligt uppgift så var det två femmor plus en drös keeprar på div2-lagets senaste träning.

Tips: 8 - 1

Resultat:
11 - 1 (3-0, 3-1, 5-0)
.........................
S/A HK - VIK HK

513 pers
såg det första derbyt mellan lagen i första omgången. Det blev inget snack om vem som skulle vinna den gången. 0 - 6 efter första perren o matchen var klar, 2 - 9 efter 60 minuter. Hockey är som de flesta andra idrotter minst 50% ett spel i det mentala, och om VIK HK har ordning på den biten så kan det bli en helt annan matchbild på fredagkvällen.
Intressant att läsa S/A HKs coach Stefan Anderssons kommentar efter bortasegern mot Sala HK senast:

"-Salas taktik att spela väldigt fysiskt med höga armar i alla närkamper blev deras eget fall, dom tröttnade allt eftersom. Tråkigt att se och höra deras ass coach skrika och gapa genom hela matchen,

förstår att man spelar det spelet då. Känner Salas coach Jonas Nordgren som en av mina tidigare spelare i sura blue hammers, Jonas är en utmärkt coach så jag tror man skulle tjäna mycket på att låta Jonas sköta båset och stänga av den andra megafonen" Läs resten här


Tips: 6 - 4

Resultat:
13 - 4 (3-1, 5-1, 5-2)

..............
SIF - KIK


Ser man till trenden så har hemmalaget en uppåtgående och bortalaget tvärtom. I första omgågen vann KIK enkelt, det blev bara 4 - 1 men det kunde lika gärna ha stått det dubbla på tavlan. "Normalt" så ska KIK vinna mot SIF 10 ggr av 10, men vad är normalt? Jag orkar inte tycka mer än så, men tipset är både förnuftsmässigt och med hjärtat. Jag litar inte mkt på mitt förnuft.

Tips: 3 - 4

Resultat: 4 - 4,  efter förlängn.
(3 - 1, 0 - 0,1 - 3, 0 - 0)


Sorry hockeynördar, hann inte med =(
Bloggandet blev lidandes, och det kan komma att bli mer av den varan tyvärr, men jag ska köra på så gott jag kan.

Om jag hinner, under måndagen, så kanske jag fyller på med lite kommentarer och sånt runt denna omgång.
För att hjälpa till så är det som vanligt otroligt positivt med kommentarer, info och synpunkter.Div2 VBs 10:e


The games of the 10En fredagsmatch 12/11

KHT - KHC

Tips: 5 - 4

Resultat:
3 - 2 (1-1,0-1,2-0) Skott: 51-21


Sjunde omg för div3 comn up

Tabellen med 6 omg avklarade


7e omgångens matcher
Ja det hände ju en del i tabellen iom förra omgångens resultat.
Det mest anmärkningsvärda är väl att KIK rasade ner från sin tredjeplats till femteplats, och det raset kan mkt väl fortsätta en placering ner till. Det skiljer bara några futtiga mål för att det skall bli ett faktum. Det trodde jag faktiskt inte var möjligt.

Fredag 12/11

SHK - S/A HK

Tips: 3 - 7

Sala är obesegrade på hemmais
hittills, och öste in mål på gästande SIF sist. Det skall dock väldigt mkt till för att man ska kunna välta S/A HK på rygg, trots hemmais. Jamen, Sala vann ju stort (7 - 3) mot KIK, som vann (på bortais) mot S/A HK.., så.. Nejdu, försök inte med logik här. Det finns nog inget som heter idrottslogik, det stämmer liksom inte riktigt detta med logik o idrott..o speciellt inte i denna serie.

Resultat: 3 - 5 (1-2, 0-2, 2-1)

...............
SIF - KHC

Tips: 4 - 5

Hemmalaget har släppt in
29 mål på de två senaste matcherna, och det är ingen lek att reparera vad det gör med självkänslan, och tron på det egna laget. Jag hoppas man lyckas, men jag tror att Köping tar chansen att hålla SIF bakom sig i tabellen genom att vinna en jämn match.

Resultat: 5 - 1
(1-1, 1-0, 3-0)

....................
VIK HK - HHK

Tips: 1 - 5

VIK HK gjorde en riktigt
bra match mot KIK sist, och har nu två raka segrar och förmodligen en lite större tilltro till sig själva. Självförtroende är enormt viktigt i idrott, att du vågar tro att du kan vinna. Kommer det att bli den tredje raka? Nej, jag tror inte det.

Resultat: 1 - 4
(0-1, 0-1, 1-2)

Lördag 13/11

FAIK - KIK

Tips: 4 - 5

Jag vet inte
vad jag skulle tippa om inte hjärtat fick vara med. Fagerliden ensamt käkar upp ett KIK med den inställningen man hade senaste omgången, o då har FAIK inte ens gått ut på isen. Jag undrar om KIK-lirarna själva ens vet varför det blev som det blev, jag tvivlar faktiskt på det, och ändå handlar det om små men ack så viktiga grundläggande detaljer. Med förra matchen i färskt minne så verkade det som att man trodde att VIK skulle flytta på sig o låta KIK göra mål bara för att man "egentligen" är bättre..
Ännu en gång kommer KIK att möta ett ungt lag, säkert mkt galler med speed o het vilja...som förmodligen bara ser möjligheter. KIK har också ett relativt ungt lag, men ingen het vilja.., det var rent bedrövligt vad det fattades ödmjukhet på många håll. Om det fortsätter så kommer KIK att bli kvar under strecket.

Resultat:


Div2 VB är framme vid omg 9


Tabellen efter 8 omgångar.


Omgångens matcher


Onsdag 10/11

Svårt att hinna med bloggen denna vecka, så det blir bara lite flum o inte så mkt fakta eftsom jag inte hunnit kolla runt ngt.. (flum är det väl iofs m e m alltid)

AHC - FIF

Tips: 5 - 3

Hemmavinst tippar jag
, men det kan vara så att FIF är på väg mot en höjning i sitt spel. Enligt uppgift så är det ett par juniskeeprar som delat på ansvaret för FIF-kassen, o det har väl gått sådär (40 i baken ger 5 per match) Med "ordinarie" keeper mellan stolparna så ökar förstås tryggheten i hela försvarsarbetet. (Jag vet inte när, eller om den ordinare redan är tillbaka)
Det är bara 1:an,2:an och 3:an i tabellen som är snålare att släppa till bakåt än AHC hittills. Snittet på 3,25 i baken per match är väl inte jättejättebra, men om Arvikingarna får igång målskyttet lite bättre (effektiviteten har väl inte direkt "toppat tabellen" hittills) så kommer poängen att trilla in. Förlusten av Marcus Ekblom, till Munkfors, är ju förstås kännbar. Återstår att se om Åsvik får igång målskyttet, 2 baljor hittills är han nog inte nöjd med själv.

Result: 1 - 5
(0-2,1-1,0-2)

Jaha, FIF på gång alltså..

.................
KHC - ÅSK

Tips: 5 - 4

Om inte hjärtat får vara med i tippandet
, då slutar jag tippa. Köping ligger jättesist, men i förra omgången kom den första pinnen (hemma mot Navvies) och i omgången före var man tillslut ganska nära att ta med sig 1 pinne hem från Forshaga efter att ha forcerat in puck efter puck och käkat upp FIF:s 4-målsledning. Även om det tillslut blev torsk så var det ändå en viktig indikation för laget att man inte la sig och dog utan kämpade vidare.

Result:
2 - 6 (0-1,0-3,2-2) Skott: 29-29 (8-12 11-8 10-9)

Ser ut som att ÅSK hade rätt bra koll på detta, 0 - 4, o sen släppte man in KHC lite, men inte mer.

......................
Navvies - KHT

Tips: 3 - 4

Mycket svårtippad match,
och coach Höök var inte alls glad över sitt lags prestation i förra omgången (borta Köping) Om Navvies får en bra start, och leder med ett par kassar inför 3:e perren, då tror jag man vinner.
KHT har på ngt märkligt vis gnetat sig upp på femteplatsen, känslan är att det är ganska upp o ner med laget, alltså att man blandar o ger, och eftersom det i stort sett är knäpp"tyst" på deras hemsida så vet jag inget om läget i truppen.

Result:
4 - 1 (2-0,1-0,1-1)

...................
NIK - Flyers

Tips: 3 - 6

Hur får Flyerscoachen laget att samla sig
efter urladdningen senast mor Örnen? Om han lyckas så vinner man, om inte så kan det bli torsk. Enligt info så skall man ha lånat ut sin förstekeeper till BIK (match mot Leksand) och kommer alltså med sin andreman i kassen. Återstår att se om det får ngn påverkan.
Flyers har en jättestyrka i att målskyttet inte är bara ett par gubbars ansvar, man har många omet. 20 kassar på de två senaste matcherna, r u impressed, i´m impressed!
NIK har två raka torsk, och en seger på de fyra senaste. Niondeplatsen känns säkert inte alls så bekväm, men det verkar som att det finns lite inställningsproblem, iaf om man läser coachernas kommentarer efter match.
Potentialen, både offensivt och defensivt, är hög, men det gäller att få ihopet också.

Result:
3 - 6 (1-2, 1-2, 1-2)  Skott: 42-44

Det var väl det jag visste.., typ 

................
HHC - VHC

Tips: 3 - 5

Viking tar chansen och "hänger av"
Hammarö ikväll. Det blir absolut inte lätt, men jag tror att viljan är större hos VHC,  och det avgör. Hemmalaget är säkert fortfarande lite påverkade av den fullständiga överkörningen man råkade ut för mot Flyers (7 - 0 i mittenperren, det är inte kul ens) och om man inte skall fastna ohjälpligt i bottenträsket så behöver man förändra liret radikalt..

Result:
4 - 1 (0-0, 2-0, 2-1) Skott: 47-25

Nehepp, Viking missade chansen.., och Hammarö tog den.

Torsdag 11/11

...................

Örnen - GIK


Tips: 3 - 5

Omgångens match, självklart!

Result: 1 - 3
(1-0, 0-1, 0-2)


Omg 6 i div3

Måndag 8/11

S/A HK - HHKTips: 4 - 6

En match där båda lagen
förväntar sig tufft motstånd, vilket bör få alla inblandade att tagga till lite extra. Under press visar sig vad som verkligen finns bakom alla "namn" och all rutin. Det är inte samma sak som att man självklart skall vinna bara för att man har lirare som har rutin på hög nivå. Rutin i all ära, men inställning slår klass i 9 av 10 matcher, så jag tror att det lag med bäst attityd vinner denna match.

Resultat:
2 - 2 (1-1,1-1,0-0,0-0) Skott:38-46

Jahaja, jämnt så det förslår..iaf målmässigt. Skulle vara intressant o få ett litet matchref. Delad pott, men är det ngt lag som skall vara mer nöjd med det?

Kalle bidrar med ett matchreferat, och det läser du här. (Tack Kalle!)

Den randige Westergren (domaren) ger sin syn på matchen här
(alltid intressant att läsa Kents självkritiska utvärdering)

Här har du en video från matchen: (Tack Kari!!)

...........................

Tisdag 9/11


19:00
Sala HK - Sura IF

Tips: 5 - 2

Torsk borta
mot Faik senast för Sala, stort också. En missnöjd coach ger sin syn på matchen här.
Sura hade nog allt annat än kul när man stortorskade på riktigt, 2 - 15, mot S/A HK senast.
Sala vinner ikväll, i kraft av hemmais men mest för att man är ett bättre lag. Jag tror också att Sala vill haka på fjärdeplatsen i tabellen, jag tror att man tycker sig höra hemma på den sidan strecket helt enkelt.

Result: 14 - 1 (3-1, 3-0, 8-0)

Tjong!! Det är inte kul att vara Sura-keeper just nu, 29 pyts i baken på två matcher och med ett snitt på 9 i baken per match så ligger man nästan och tangerar ÖDIK-"klass".. Hoppas man reser sig från det här, annars blir det bara en lång pina mot våren..

...........................

19:30
Köping HC - Faik

Tips: 3 - 3

Köping har gjort
absolut minst mål, bara 9 st, och släppt in mest. En pinne har det dock blivit, hemma mot Sala, och man gör en ganska bra match mot HHK på hemmais. Det verkar som att hemmaisen känns lite tryggare för dessa unga lirare, och är det månne dags för nya poäng ikväll..? Nja, jag tippar på en pinne igen..,och det är lite med hjärtat ska jag erkänna.

Result: 3 - 4 (0-1,3-0,0-3)

....................

19:30
KIK - VIK HK


Tips: 7 - 3

Jag vet inte riktigt
hur sjukläget ser ut hos KIK. Sist mot HHK så var det bara 10 gubbs som delade på jobbet större delen av matchen, vilket innebär att man nog ändå får känna sig rätt nöjda med sin insats trots torsk.
VIK HK vann stort hemma mot KHC senast, kanske var det Lill-Egons Köpingskunskaper som spelade in.. (jag tror att den förre KHC-coachen står i VIK-båset) , nä det tror jag absolut inte spelade in..
Jag känner inte till speciellt mkt om VIK HK, mer än att det är ett ungt lag. Jag tror att KIK vinner komfortabelt om man spelar som ett seniorlag, men om man lirar som ett junislag mot ett junislag så kan man mkt väl förlora.

Result: 4 - 6
(0-1,1-2,3-3) Skott:37-28

Inget skall tas ifrån VIK HK
, de lirar ut KIK rent taktiskt, de spelar skolat över hela isen. Press med understöd, uppoffrande men enkelt backspel i egen zon. Snabba i uppspelsfasen och ettriga runt båda kassarna. Man brukar säga att det lag som vinner kriget runt kassarna är det lag som vinner matchen, och så var det ikväll, men det var inte hela historien. KIK spelar återigen innebandy, ingen försöker ens gå på kropp, sen har man i snitt mellan 50 sek till över minuten långa byten..??? Uppspelen funkar inte alls, antingen står back i burskydd o väntar ut tills forwards har bågat klart o står stilla med ryggen åt fel håll, och ger sig sen själv iväg på dribblingsturné (som alla ggr av 10 slutar med att han blir av med pucken eller att han söker den absolut svåraste passen i västmanland innan han kroknar av trötthet) eller så söker back, återigen från sin position i burskydd en "bingolottopass" (där pucken skall passera igenom 6-7 spelare och ändå landa på bladet hos medspelare på anfallsblå. Grattis om du lyckas!) KIKs spel i PP finns inte.., om pucken går saktare än den gör i KIKs PP ja då fryser den fast.. T ex i spel 5 mot 3, som man fick spela i 2 dygn, så fick man till NOLL skott på mål..

Sista målet för VIK HK slås i tom bur, när KIK har reducerat till 4 - 5 med 40 sek kvar o tagit ut keepern.

All heder till VIK HKs inställning och prestation, men denna matchen gavs bort från start...eller kanske redan före start..

Något matchref vet jag inte om det blir utvöver detta, iaf inte nu.. Jag är för känslomässigt engagerad, och kan komma att skriva i affekt..o kanske säga sånt jag får ångra..  8/


HHK - KIK: Matchref

Första 5 min är det ganska jämnt, inget ordnat spel från något av lagen men man vaskar fram varsin halvchans.

I minut 8 så hittar domare Sundkvist en dubbelutvisning, och det är exakt den typ av utvisningar som jag har väldigt svårt att förstå. Framför mål, efter avblåsning står en KIK:are tillsammans med ett par hemmalirare. En av hemmalirarna tar tag om hjälmen/nacken på KIK:aren (hemmaliraren börjar alltså bråket)och drar framåt i ren provokation, varpå KIK:aren tillslut gensvarar med att sätta handskarna i ansiktet på hemmaliraren. Fram till dess hade det inte blivit ngn utvisning alls, men när KIK:aren ger tillbaka så tycker Sundkvist dubbelutvisning.  Detta patetiska händer flera ggr per match, och jag tror det handlar om ryggradslöshet/feghet hos domarna, inget annat. Tröttsamt helt enkelt.

Spel 4 mot 4 följer, och då tappar KIK tillslut räkningen på HHK i försvarszon vilket resulterar i att hemmalagets specielle poängmakare, nr 19 Peter Pettersson, kan raka in pucken i mål.

1 – 0 klockan 08:15 (19-17-12)

 

I mitten av perren så drabbas KIKs nr 13 Sättermann av en sen (icke puckförande)och låg tackling, en bentackling (generar utvisning i vissa länder) men Sömnkvist såg inget.

KIK får dock ett PP några sekunder senare, efter att hemmalagets nr 17 har trippat.

Ett ganska hyfsat PP, med en het chans som tyvärr missas grovt av KIK-back, vilket resulterar i flygande kontring för hemmalaget. Tur då att mr Hult i KIK-kassen är sugen på att idioträdda, för det gör han. PP-resultatet summeras till två bra chanser.

 

2 – 0 klockan 16:08 och denna ggn igen av nr 19, m e m på egen hand ur ett inteläge egentligen. Skarp avslutare helt enkelt, skjuter i skymda lagen hårt efter isen. Säkert gjort 1000 såna mål, stavas R –U-T-I-N.

KIK får lira BP i minut 18, då Hedberg visas ut.

3 – 0 klockan 17:29 (missade målskytt) i samband med målet så drar Hedberg på sig ytterligare 10 min i busbåset.

 

KIK lirar väldigt tamt, helt utan kropp, de flesta åker inte ända fram i situationerna utan sträcker på sin höjd fram stickan o petar.

Skott i första: 15-6

 

KIK kom till match med 12 utespelare o två målisar, influensan härjar, och vid värmningen klev en av (Tobbe ”hetsomenkamin” Waern), och 10 min in i första så kom bentacklingen som decimerade laget ytterligare.  Större delen av matchen lirade KIK alltså med 10 man.

 

Andra perren börjar trögt, för båda lagen. Mest individuella tillfälliga attacker, som t ex efter 3 minuter då hemmalaget biter sig fast i anfallszon och får till ett stolpskott. Kort efter det så kommer KIKs nr 11 Källberg i friläge men fälls, och KIK tilldöms straffslag. Den fällde tar själv hand om straffen, och han gör det mycket snyggt. Med bra fart på både grickor och klubban så lurar han hemmakeepern ordentligt. Ett snyggt släpp mellan benen o KIK har reducerat.

3 – 1  klockan 03:39 o skarprättare var alltså nr 11 Källberg.


KIK får energi av reduceringen, och skapar ett par fina lägen, som i minut 5 när nr 4 Berg är nära att ytterligare reducera HHKs ledning.

Lite tjafs följer, med en dubbelutvisning som konsekvens.  Hemmalaget matchar sina vassaste mannar och de skapar ett friläge med Hult i KIK-kassen, som gensvarar med en benparad av klass.

KIK drar på sig ett lagstraff (Mc), man vill tydligen påpeka något för domaren från båset vilket oftast inte är så lyckosamt. Det innebär spel 3 mot 4 ett tag. Det blir lite svettigt för KIK, men man löser det utan att pucken behöver rakas ut ur nätet.

 

Nu är det svängdörrar i busbåsen, HHKs nr 21 visas ut i minut 8, med spel 4 mot 4 som följd. Relationerna på isen blir allt mer spända, såväl mellan spelare som mellan domare och spelare.
Ett exempel på det får vi i minut 10 när KIKs nr 11 Källberg ”diskuterar” med domaren så till den milda grad att han får sitta 2+10 min i skamvrån.

Inget av lagen drar någon vidare nytta av utvisningarna, men KIKs keeper står inte direkt och fryser heller.

KIK har fått lite bättre fart på både ben och tanke, och visar prov på några riktigt fina anfall när man låter pucken göra jobbet och kommer med speed in i anfallszon.  KIKs nr 27 Larsson är riktigt nära att måla i minut 14, men hemmakeepern kan också detta med benparader.

På tal om benparad, KIKs nr 4 Berg kommer i kalasläge från anfallsblå, och det är bara en svettig benparad som räddar hemmakeepern från att raka pucken ur nätet.

 

Med 5 minuter kvar av mittenronden så pressar KIK hemmalaget och har bra längd i anfallszon.

En sån press brukar kunna betala sig i form av utvisningar, och så även denna gången. HHKs nr 28 får uppsöka busbåset i minut 16. KIK har här chansen att krypa närmare, men kryper istället mer bokstavligt på grund av trötthet, så detta PP förvandlas till en gäspning.

Med 40 sekunder kvar så utvisas KIKs nr 2 Sörén.

Skotten i andra sägs vara 22-7

 

Tredje perren inleds i BP för KIK, vilket funkar fint. Lite mindre fin är den ”tackling” som utdelas till KIKs nr 31 Andersson. Det ser ut att göra riktigt ont i axeln/armen, men vi gläds när vi ser Andersson i full karriär på isen något senare. Tilltaget renderar i utvisning för hemmalaget, som inte renderar i någonting alls för KIK.

I minut 5 är KIK-keepern ”nära” att göra en ”Owoya”, när han fipplar med pucken i sarghörnet och störs av en oartig hemmalirare.

 

Det momentum som KIK skaffade sig i slutet av mittenperren finns inte kvar, tyvärr finns inte krafterna till det, och KIK drar istället på sig en ganska onödig/oturlig utvisning när nr 28 Gustavsson visas ut. Hemmalaget mönstrar sin ”elit” , och det tar bara 17 sekunder tills pucken får fiskas ur KIK-målet.

4 – 1 klockan 05:42. Ett riktigt snabbt och snyggt hockeymål! (Tror det var nr 18 som stänkte dit trissan, på snygg pass från nr 10 bakom kassen.)

 

Dubbelutvisning i minut 10, nr 19 i HHK och nr 11 Källberg i KIK (som är missnöjd över det, vilket gör den randige Sundkvist ännu mer missnöjd, vilket gör att Källberg får duscha)

Relationerna på isen är lite mer spända igen, och Sundkvist agerar lite nu och då.

KIK får ett PP i minut 15, efter ett riktigt hjärnsläpp från en hemmalirare. Han ville säkert proppa snyggt, men har alldeles för dålig timing för det så att det hela slutar med en riktigt ful bentackling.

 

KIK jobbar för att ta sig närmare, och biter sig fast i anfallszon. Då åker KIKs nr 4 Berg på en tripping som skulle kunna användas som en illustration i domarboken. 1,5 meter från situationen står Sömnkvist och gör I-N-G-E-N-T-I-N-G..

 

Inget mer händer värt att rapportera.

HHK vinner matchen med 4 – 1 och skotten med 52-19

 

På bortais mot HHK, med så lite folk så får man ändå anse att det var en ok insats av KIK, men man hade åkt hem med betydligt fulare siffror om inte Hult stått där längst bak och idioträddat emellanåt.

 

//FalkenA full frontal lobotomi, by Loui ErikssonHockeygodis!!5/11: Femte omgången i div3Fredag 5/11I och med denna omgång så har en tredjedel av serien färdigspelats. Finns förtstås måånga poäng att spela om, men jag har mkt svårt att se att något av lagen under strecket kommer att byta plats med ngt av lagen över strecket.

HHK - KIK

Tips: 3 - 4

Jo, tippar lite med hjärtat här igen.
Har i nuläget ingen bra koll på KIK-lägret, men jag vet att det finns folk på sjuk o frånvarolistan, kanske ngn är på väg tillbaka ordentligt. Vore intressant att få en kommentar från KIK ang segern borta mot favorittippade S/A HK förra omgången..., men annars får vi väl bara anta att det var en mkt nöjd KIK-coach som vaknade upp dagen efter match.
Hallstahammar HK har ju en vass uppsättning spelare, och kan lira riktigt fin hockey. Deras PP är inget man skall utsätta sig för i onödan, det är helt klart.

Resultat: 4 - 1
(3 - 0, 0 - 1, 1 - 0)   Skott: 52-19 (brukar inte kommentera skotten, men det känns lite hemmabetonat räknat detta, även om HHK defintivit vann skotten klart)   

Såg matchen, så ska tota ihop ett litet matchref. Kort nu så blir kommentaren att det var en hockeymatch med ett mkt lågt underhållningsvärde, en sömnig tillställning mestadels, så sömnig att domare Sömnkvist verkade ha somnat kort efter första nedsläpp. KIK kom till match med endast 12 utespelare, varav ngn/några av dem kanske inte borde ha lirat eftsom febern knappt lämnat kroppen. Hallstahammar behöver inte ngt handikapp, de är tillräckligt bra för att vinna mot ett KIK med alla tillgängliga, så förutsättningarna kunde ha varit bättre för Kungsörslaget. Det har hänt att vissa lirare har glömt kvar galgen i tröjan och haft den kvar under m e m en hel träning.., otroligt men sant. Denna ggn så verkade det vara ett gäng galgar som åkte runt i KIK-tröjorna, denna ggn var det kropparna som "glömts" kvar i omklädningsrummet och vi fick följdaktligen se ett KIK som lirade utan kropp, och ett KIK som åkte runt och petade i situationerna. Det håller naturligtvis inte mot så puckskickliga lirare som HHK förfogar över. Slutligen för nu, Anton Hult KIK:s keeper var absolut isens dominant. Matchref kommer inom kort.

.................
FAIK - SHK

Tips: 2 - 4

Fagerliden är ingen drömarena för gästande lag,
men jag tror inte det skall spela så stor roll egentligen, iaf inte om Sala HK spelar som de kan spela, då vinner man mot FAIK. Fagerstalaget är ett ungt lag, så det gäller att inte hamna i ngn slags junishockey med fullt ös utan plan. Den typen av hockey kan leda till vilket resultat som helst. Det lag som håller sig från busbåset kommer att vinna matchen.

Resultat:
7 - 3 (1-2, 3-1, 3-0)....................
SIF - S/A HK

Obs!
Matchen kan ses på webben, på lgsports.se

Tips: 2 - 8

Vet inte hur S/A HK har det
i truppen, men jag tror att man inte bara vill vinna denna match, man vill också hitta liret och stabiliteten efter torsken hemma mot KIK senast. Och vinner, det gör man.

Resultat: 2 - 15 (0-4, 1-4, 1-7)

....................
VIK HK - KHC

Tips: 2 - 5

Viktig match,
speciellt för Köping. Detta bör vara en match man har stora möjligheter att vinna.

Resultat: 7 - 1 (3-1, 2-0, 2-0)


8:e omgången i div2 VBInte mycket som skiljer toppduon åt inför åttonde omgången.
Bara en tappad pinne för båda lagen, detta genom att man vunnit bonuspinnen efter förlängning och straffar.
GIKs målskillnad är +12 bättre, men det är svårt att sätta ngn betydelse på det innan alla mött alla.

Grums IK -  Viking HC:            9 - 1
Kristinehamns HT  -  Grums IK: 3 - 6
Forshaga IF  -  Grums IK:          0 - 6
Grums IK -  Åmåls SK:            7 - 2
Grums IK -  Nor IK:                6 - 2
Köping HC  -  Grums IK:           0 - 8
Grums IK -  Arvika HC:            3 - 2

GIK har vunnit alla förstaperioder, utom i den senaste matchen och då tappade man också en pinne.
GIK har gjort de flesta av sina mål i förstaperren, 18 kassar.

HC Örnen -  Kristinehamns HT: 5 - 2
Hammarö HC  -  HC Örnen:       1 - 9
HC Örnen -  Nor IK:                 4 - 1
IFK Hallsberg  -  HC Örnen:       2 - 5
Köping HC  -  HC Örnen:           2 - 5
HC Örnen -  Karlskoga HC:      4 - 2
Viking HC  -  HC Örnen:            2 - 3

Örnen har inte förlorat ngn förstaperre ännu, men man har tre oavgjorda, som i den senaste där man tappade en pinne.
Örnen har gjort flest mål i mittenperren, 14 kassar.

.................  ...........
....
Omgångens matcher:Onsdag 3/11


AHC - NIK

Tips: 6 - 3

AHC blandar och ger,
absolut ingen skam att torska mot Viking men det var ändå en klar missräkning, och sen är man mkt nära att bryta GIKs segerrad..i lejonets kula dessutom.

Vad säger man från Arvikahåll efter att ha torskat den jämna matchen mot GIK förra omgången?
"-Surt sa räven men all heder åt AHC grabbarna som har Grums i brygga i 56minuter men de visar prov på skicklighet och offervilja med 3 snabba mål i slutet." Läs hela matchreferatet på AHCs hemsida.

Varannan vinst/torsk för NIK senaste omgångarna, och i förra så torskade man ju borta mot Navvies, med klara 7 - 2. Om det tycker man så här: "-Vi saknar fart och gnista från start ", "Vi går ner på folk, då fart och inställning saknas på många håll" Läs hela matchreferatet på NIKs homepage.

Jag tror på att ett starkare kollektiv i AHC
, samtidigt som man naturligtvis har vass spetskompetens, t ex Marcus Ekblom, som var speedig och målade 2 ggr om senast...så pass speedig så att IFK Munkfors vill ha honom igen. Marcus kommer alltså att spela div1-hockey fr o m nu. Andra som har spetskompetens i AHC är ju bl a Henrik Sundvall, och han är tillbaka i laget efter två matchers frånvaro. AHCs kollektiv och spetskompetens kommer att välta omkull NIK ganska komfortabelt, även om det sved att torska mot GIK senast så tror jag att man fick en bra värdemätare och inser att man absolut kan utmana om topp3-placeringarna i tabellen. (Det var en lång o fin mening det)

Resultat: 5 - 3 (2-1, 0-2, 3-0)

......................
KHC - Navvies


Tips: 5 - 4

4 måls underläge med en perre kvar,
eller mindre än 14 min kvar av tredje, då gör Köping 3 mål på 3 minuter och går från helt avhängda till att hota på allvar om segern. 31 sekunder efter Köpings femte mål så utökar FIF sin ledning till 7 - 5 (snacka om viktigt mål i striden om att erövra momentum) På tal om momentum, så återtar Köping det redan efter 26 sekunder när man reducerar till 7 - 6 genom förstalinans Tim Svensson.
Matchen "klyschar" (står o väger) men fortsätter jämnt ända in i kaklet, FIF får upp tungan på vågen och lyckas hålla undan och vinna trots ett vilt jagande KHC.

Vad tar "Taggen" och laget med sig från denna match?
Viktigt förstås att ta med sig det positiva, och att bygga vidare på det. 7 pinnar upp på säker mark, absolut inte en omöjlighet även om det är brant uppför.
Med 7 mål mot FIF så närapå dubblade Köping sin totala målskörd, vilket förstås är bra, men jag vidhåller att försvarsspelet är den stora svagheten. KHC behöver en storspelande Erik Andersson mellan stolparna (tillbaka nu mot Navvies) men det måste även till en förstärkning, jag kan inte se annat.

Navvies vinner stort, 7 - 2 mot NIK, och det är coach Höök förstås nöjd med:

Läs införmatchenreportage på insidenavvies.blogg.se

Jag tippar med hjärtat, det erkänner jag
, men samtidigt har KHC potential att vinna, iaf om man jobbar rätt i defensiven och inte ger bort BP i onödan. Samtidigt måste hemmakeepern göra en kanonmatch, och den potentialen finns definitivt.

Resultat: 3 - 4 efter förlängning (0-0, 0-1, 3-2, 0-1)

Surt för hemmalaget att torska i förlängningen förstås, men poängnollan är äntligen spräckt och det måste vara viktigast för KHC ikväll.

Coach Hööks kommentar efter matchen:


...............
ÅSK - GIK

Tips: 4 - 5

ÅSK vann borta mot KHT med
stora siffror , 3 - 7, men det var jämnt (iaf målmässigt) ända fram till 58:e matchminuten, då bortalaget gör 3 mål på två minuter.
I Billerudhallen senast lagen möttes så vann GIK ganska lätt, med det blir inte lika lätt denna gången. Kanske blir det en målvaktsmatch, mellan två bra keeprar.

Resultat: 4 - 7 (2-3, 1-2, 1-2) Skott: (7-10, 5-10, 13-10)

...............
FIF - VHC

Tips: 7 - 6

Forshaga hade Köping som i en liten ask,
men det hela utvecklade sig alltså till en kamp i 60 minuter. Det är väl iofs en slags styrka att kunna återta kommandot efter att ha tappat det, men jag skulle inte bli förvånad om det ändå finns lite huvudbry hos FIFs ledarstab när man släpper in så mkt mål. Det är bara Hammarö och Köping som har fler i baken.
Viking kommer förmodligen att bli hemskt jobbiga att ha att göra med, men jag tror att FIF är vassare och vinner med uddamålet.

Resultat: 7 - 3 (3-0, 2-1, 2-2)

................
KHT - HHC

Tips: 4 - 2

Två raka torsk
för Kristinehamn nu, nåja 1 pinne mot NIK blev det, men laget har en del att jobba med. Att jobba måste Hammarö ställa in sig på, 3 pinnar på sju matcher och sämst målskillnad av alla. Minst antal gjorda mål och flest antal insläppta hittills, det är tråkig läsning för coach Rivest.

Resultat: 4 - 2

Spelas söndag 7/11
.......................

Flyers - Örnen

Tips: 6 - 4

Lätt omgångens match,
riktigt spännande o svårtippad. Dels eftsom förra mötet (förra veckan i Behrn Arena) var så pass jämnt och kunde ha slutat hursom, men också för att Örnen har lite sjukdom o skador (endast 13+keeper med mot VHC igår) i laget. Flyers verkar ha den direkt motsatta "formkurvan", med förmodligen både Henric Ivanov och Mattias Andersson tillbaka från skador (Jocke Eriksson dock fortf skadad) Ja, det visar sig om Flyers lyckas övertala Björn Östlund om en fortsättning, som naturligtvis betyder sanlöst mkt poängmässigt men kanske ännu mer som mentor och vinnarskalle.
Jag tror att Flyers tar chansen, och att man vinner mot Örnen för första ggn denna säsong.

Ska man försöka analysera formen hos flyerscoachen, efter att ha läst hans matchref: "-..när Sammy håller i och håller i så målvakten simmar ur bild" och "-Vi har bara varandra, vi har bara varandra, vi ………" så är det också något som pekar mot att Flyers tänker närma sig toppduon i tabellen.  =)

En artikel i nwt.se inför matchen


Resultat: 7 - 0 (1-0, 3-0, 3-0)

Läs matchreferatet från Flyers hemsida

Karlskoga tidning tycker till om matchen

Enligt Flyers själva så gör de årets match, och det kan man knappast protestera mot, men frågan är vad Örnen anser om sin insats. Det får vi nog inte veta, iaf inte på deras hemsida där matchreferat och övriga kommentarer är mkt mkt sparsamma. Ang att Flyers gör årets match, och på hemmaplan, så är det synd att det bara är 100 pers som orkar släpa sig till ishallen, men i Kga är det förstås  Bofors bobcats som gäller.

 


Hemsidorna i div2

Det händer grejor på hemsidorna, iaf på vissa håll.

För att aktualisera och belysa det positiva
och viktiga arbete som görs runt i kring på respektive klubbars hemsidor så fortsätter jag att sätta fokus på detta.
En hemsida kan vara ett mycket bra verktyg för att öka intresset runt hockeyn, och t o m vara en inkomstkälla om den används på rätt sätt. Informationsspridningen är dock den viktigaste, såväl internt som externt.

Som jag ser det är det två saker som höjer betyget på en hemsida:
Matchreferat
(extraplus för matchbilder), och inför/efter-matchkommentarer från coachen.
En bra presentation av truppen, inkl poängliga bör vara en självklarhet.
Har man dessutom ett fungerande diskussionsforum så brukar det höja tempen på hemsidan ordentligt, med ökad trafik till hemsidan som följd.

Hemsidorna har betygsatts tidigare
men nu tänkte jag göra en serietabell, 1 - 12, för att försöka sätta fokus ännu mer. (Hur många som bryr sig har jag ju förstås ingen aning om)

1. Flyers Har öppnat säsongen mkt starkt, har i princip allt, möjligtvis lite lusig fart på forumet.
3. AHC Proffsig sida, bra matchreferat och övrig info, men svagt forum.
2. KHC Matchreferaten är få o korta, men i övrigt är det informationsrikt och bra fart på forumet.
4. FIF FIFs nystartade hemsida är lika bra som den gamla var usel. Matchref får oss att gå i spinn.
5. GIK Inga nyheter, förutom att matchreferaten har gjort comeback. Lysande!
6. NIK Har matchreferat, men sporadiskt, kan bli bättre. Svagt forum.
7. VHC Forumet stängdes pga missbruk, nu finns ett nytt. Snabb uppdatering eft match.
8. HCÖ Snabb uppdatering, men på tok för lite. Forumet har knappt puls.
9. ÅSK Nja, riktig formsvacka. Noll forum!
10. Navvies På gränsen till onödigt att ha hemsida, som ändå knappt används.
11. KHT Se ovan, fast sämre.
12. HHC Superkass, och helt pga noll info överhuvudtaget.

Ös på med kommentarer
RSS 2.0