Utan dina kommentarer dör bloggen!

Jag har erkänt det tidigare, min motivation för bloggandet har inte varit så stark. Lite bättre nu när seriespelet dragit igång, men det vore såå mycket bättre med fler kommentarer, synpunkter, åsikter, tips och information från er bloggläsare.
Jag har aldrig haft svårt med folk som inte håller med mig, tvärtom så berikar det bara med olika synsätt (så länge man håller sig på en trevlig nivå och inte hatar allt utom sina egna åsikter)

SÅ, kom igen nu och ös på med dina åsikter.. Jag vill hemskt gärna ha tips, insideinfo och liknande som jag kan ta med i bloggen.

Skulle vara kul att ringa runt till alla coacher runt 10:e omgången för ett snack: Läget i laget, förväntingar, målsättningar.. osv.. Detta tar dock en massa tid, och kanske är det inte många som skulle ställa upp.., men det vore kul att göra något som kunde öka intresset runt hockeyn på denna nivå..
Att man inte har gjort/gör detta som sportjournalist på ngn av lokalblaskorna är för mig en gåta..

Hockeyhälsningar från Falken!

7:e omgången i div2 VB, inkl kommentarer

Efter 6 omgångarSöndag 31/10


16:00:
FIF - KHC

Tips: 2 - 3

Tippar lite med hjärtat här
, men samtidigt är det en match där KHC "måste" och bör kunna ha goda chanser till poäng och t o m seger. FIF har inte direkt öst in mål, 2,6 i snitt, så om Köping kan tighta till i mittzon o vara snordisciplinerade i def-zon (få bp:s tack) så kan det gå vägen. Kontakten med säker mark, tiondeplatsen, får inte växa mer nu.

Resultat: 9 - 7 (3-1,3-1,3-5) Skott: 36-42 (9-10,13-11,14-21)

Kommentar:
Med 2 minutes remaining, och ställningen 8 - 7, så har Köping ett skott i ribban.., klang!! 54 sekunder senare så slår FIF sista o avgörande spiken i kistan.

.... ..... ....
GIK - AHC

Tips: 5 - 3 (GIKs femte i tom kasse)

På GIKs hemsida börjar man hitta samma form som laget har, matchreferaten har gjort comeback!! Läs om den riktigt tråkiga crosscheckingen som leder till att en GIK-spelare blir Tre tänder fattigare

Resultat:
3 - 2 eft förlängning (0-1,0-0,2-1, 1-0) Skott: 37-32

Kommentar: Med 1:11 kvar av tredje perren så kvitterar GIK till 2-2, kvitteringen kommer i PP och spel 5 mot 3.
Undrars vad AHC tycker om de två utvisningar man drar på sig i slutet av tredje, var det hemmabetonad bedöming eller var det inget att säga ngt om..? Oavsett vilket så blev det kostsamt..

.... ..... .....
Flyers - HHC

Tips: 8 - 1

Här blir det åka av
, inte för att jag tror att Rivest o hans HHC kommer att lägga sig platt på isen, man kommer säkert att streta emot ett tag, men Flyers är den typen av lag som kan sätta upp sitt eget tempo och hålla det.

Inställningen är viktig, när Flyers möter ett bottenlagResultat:
13 - 3 (4-1, 7-0, 2-2) Skott: 40-23 (10-11, 22-7,8-5)

Kommentar: Var Hammarö inlåsta i sitt omklädningsrum hela mittenperren?

19:57 i tredje perren, ställningen är 13 - 3 och tekning i Flyers försvarszon, och Rivest tar ut sin keeper för att öka chansen för att göra ett fjärde mål..!!

Före matchen var det någon som sa.. "Här blir det åka av"..

Läs om hur två svågrar blir lika med 3+8.... ..... .....
KHT - ÅSK

Tips: 2 - 4 (ÅSKs fjärde i tom kasse)

Känns mest svårtippad i omgången
, 4:an mot 5:an, där lagen har väldigt lika resultat hittills. 3 segrar, 1 oavgjord och 2 torsk. Båda lagen har dessutom "förlorat" bonuspinnen i varsin match, KHT efter förlängning och ÅSK efter straffar. Formmässigt är det också svårt att skilja lagen åt, och inte vet jag om hemmaplan är en så stor fördel för KHT (knappt 100 pers i publiken i Björkhallen är inte mkt till intresse) Då kanske busskoman är ett större hot för gästande ÅSK.  Nja, jag tror på ÅSK och att de har bättre spetskompetens, främst offensivt.

Resultat:
3 - 7 (1-2,1-2,1-3) Skott: 44-37 (13-10,15-15,16-12)

Kommentar: Det är skillnad på effektivitet och EFFEKTIVITET

.... ..... .....

17:00
:
Viking - Örnen

Tips: 2 - 5

Att Örnen vinner med 2 - 5 är ingen högoddsare direkt
, tre gånger har de vunnit med dessa siffror och det räcker ju för 3 pinnar även mot Viking. Ett hemmalag med boostat självförtroende kommer inte att ge bort några pinnar gratis, men Örnen är helt enkelt för bra.

Resultat: 2 - 3 efter straffar.

Kan en förlust kännas som en seger?


Kommentar: Viking HC kommer att krångla till det rejält för många lag, iofs så har man svårt att överraska nu när man vunnit borta mot svåra AHC och nästan vann nu mot obesegrade Örnen, men med fortsatt grymt målvaktsspel och det härliga go som laget verkar präglat av så kan det bli många fler pinnar till Hagfors. Ett lag som alltså egentligen skulle lirat i div3 nu.. Cool!!

.... ..... .....
Navvies - NIK

Tips: 3 - 4

Känns mest svårtippad i omgången,
(Ops, hade visst redan sagt det) Well, Navvies håller på att spela ihop sitt lag och har en del att jobba på. Nor IK känns väldigt mycket som ett lag som går på dagsformen, hög potential men kan också underprestera plötsligt.

Resultat: 7 - 2
(2-1, 1-1, 4-0)

Kommentar: Tråkigt att matchrapporteringen inte funkar, skulle vara intressant att se matchens utveckling. Grym sistaperre av Navvies iaf.

........    ........    .........
Intressant läsning:
"Till slut spände han ögonen i mig och sa: ”En sak ska du lära dig – och det är bäst att du gör det direkt. Om inte du tror på dig själv hur ska jag eller någon annan kunna göra det?”
//Sanny LindströmMer kommer...Fredag 29/10: 4:e omg i div3. Kommentarer!

4:e omgången comn upKHC - HHK

Tips: 2 - 10

Jag är rädd för att det blir den tredje raka
matchen med tvåsiffrigt i baken för Köping. Om jag vore KHC-coach skulle jag göra allt jag kunde för att stoppa förnedringen, men med en motståndare som Hallstahammar HK, som har ett matchresultat på 10 - 1 snitt per match efter tre omgångar, så är det naturligtvis inte lätt att vända trenden redan i denna matchen.
Jag tror helt och fullt på att man inte kan hitta fysiologiska förklaringar till att ett lag kan lira grymt bra ena matchen och lira uselt i en match 2 dagar senare (förutsatt att inte influensan drabbat hela laget t ex) Jag tror, precis som Nicklas Czarnecki (BIFs coach), att det handlar om den mentala statusen. Mind over matter, alltså att kroppen (våra prestationer) begränsas av tanken. Nu påstår jag inte att KHC lirat så vansinnigt bra tidigare, men jag tror definitivt att man kan lite bättre än man visat de senaste matcherna.
Vore jag coach så skulle jag leta efter mentala "nycklar" som låser upp och löser laget från den totala kross som man råkat ut för de senaste matcherna, delete and start over..typ. Kanske inte jättelätt, men något måste göras om det inte skall bli värre. Det är inte säkert att man börjar vinna en massa matcher för det, man möter kanske fler motståndare som helt enkelt är starkare, men man kanske når upp till sin potential och utvecklas istället för att tappa glädjen o lusten till liret.

Resultat: 0 - 4
(0-2,0-2,0-0) HHK hade ett femte mål pg, med blev bortdömt Skott: 19-44

Kommentar:
Måste ses som ett jättefall framåt av KHC. Torsk är alltid torsk, men nu finns det ngt att bygga vidare på igen.

.....................
SHK - VIK HK

Tips: 5 - 4

Upp som en sol, och ner som en pannkaka
.., ja kanske inte riktigt, men efter den övertygande hemmavinsten mot KIK i andra omgången så så blev Sala HK rejält nertagna på på bortaisen i Hallstahammar senast. Jonas Norgren, SHK:s tränare, menar att laget inte var bra och att: "-Tyvärr så är det så att när vi är dåliga så är vi riktigt nere i "gruvan" om man säger så."  Om man bara ska gå på  den analysen så känns det som att det fattas något. T ex att Hallstahammar HK var och är ett bättre lag än Sala HK, och att HHK vann matchen just för att man är ett bättre lag, inte för att SHK var "nere i gruvan". Jag har alltid lite svårt för tränare som inte medger att motståndaren var bättre, om det var så, och att man torskade av den enkla anledningen.

Sala HKs hemsida aviserar nyförvärv till laget, dels genom Simon Jensen, en back som lirat 54 matcher med MB Hockey och Botkyrka Hockey i div1 senaste säsongen.

Resultat: 6 - 2 (3-0,1-0,2-2)

.................
SIF - FAIK

Tips: 2 - 3

Jag tror helt enkelt att FAIK är bättre än SIF, mycket mer har jag inte att säga om den här matchen.

Resultat: 5 - 7 (0-1, 2-4, 3-2)

.....................
S/A HK - KIK

Tips: 5 - 6

Yes, det är ett tips med hjärtat
, men jag vet också att KIK kan lira bra hockey mot bra motstånd. I år har man ungefär samma lag som förra året, med några få förändringar, och förra sessen vann man borta mot HHK (som jag tror hade ett lite bättre lag än man har i år.) Det finns några orosmoment i KIK-lägret, influensan har slagit till hos flera viktiga spelare (kanske är ngn på väg tillbaka redan ikväll) och det är självklart inte bra eftersom man behöver alla starka kort mot en motståndare som S/A HK.

Stefan Andersson, S/A HKs coach, räknar med att tabelltrean KIK kommer att vara taggade till tusen ikväll, och lovar samtidigt att puliken (knappa 500 de senaste matcherna i Mimer) kommer att bjudas på en fartfylld hockeyunderhållning. Han vill att hans lag skall ha hög fart och intensitet, och akta sig för att falla in i motståndarnas tempo.

Video från S/A HK - KIK
(Tack Kari!)

Resultat: 5 - 7
(1-3,4-0,0-4)
KIKs målg: Per Berg 2, Tobbe Waern 2, Jocke Andersson, Ludde Laine och Nicklas Hedberg.

Kommentar:
Jag tippar sååå dåligt          =)

S/A HKs coach, Stefan Andersson, har nu kommenterat matchen.Filmtips

The blind side

En feelgoodfilm väl värd att se!

Onsd 27/10: 6:e i div2 VB. + Comments!

Div 2 VB efter 5


6e omgångens matcherÖrnen - Flyers

Tips: 5-4
(efter förlängning)

Omgångens mest intressanta match! Flyers har respekt för Örnen, iaf säger man så. Örnen å sin sida får här en motståndare som kommer att bjuda på ett lass med ytterligare svårigheter än vad man hittills stött på.
Flyers vann övertygande hemma mot Navvies senast, medan Örnen hade det lite kämpigare borta mot tabelljumbon Köping. Att man hade det kämpigare tog sig mest i uttryck av mkt utvisningar, men även om Köping kröp ifatt till 2-3 så var Örnens seger aldrig hotad.
Poängproducenterna i Örnen kanske är för få? Man litar mkt till nr 71 Johansson, nr 2 Dawidsson och nr 16 Wahlström, och de har verkligen inte gjort någon besviken hittills.

Fahlander sponsrar HC Örnen, som ska bli RCC Örebro Ishockey?

Flyers skadedrabbade nyckelspelare, Joakim Eriksson och Henric Ivanov, är förstås ett stort avbräck för laget, men "ersättaren" Björn Östlund fortsätter minst till att en av dem är tillbaka i spel, helst hela säsongen om Flyers bägge coacher får som de önskar och vill.

Karlskoga Tidning är ett föredöme när det gäller att följa de lokala lagen.
Läs KT.se:s suveräna införmatch-reportage

Kolla in när nwt.se intervjuar "Sylta" inför matchen:


Resultat: 4 - 2
(1-1,2-1,1-0)

Kommentar: Inget chockresultat prexis. Matchen kunde tydligen ha slutat med bortaseger, men då Flyers har chansen så lirar man som sämst. Spel 6 mot 3, med ställningen 4-2 i nästan 3 minuter, men utan att kunna näta. Örnen kommer inte att ha råd att tappa skallen som man har gjort i ett par matcher nu. Denna ggn klarade man sig, men det kommer förmodligen att straffa sig framöver, t ex den 11/11. Man får naturligtvis ändå lov att imponeras av nykomlingen, som förvisso är fullproppad med div1-rutin mm, 6 raka segrar talar sitt tydliga språk.

"– Det här var det bästa laget vi mött. Det är fler som kommer att få stryk här." //"Sylta".... ..... ....
AHC - Viking

Tips: 6 - 3

Jodå, Viking ska visserligen inte nonchaleras av AHC, det vore dumt och t o m riskfyllt. Speciellt eftersom det kan vara svårt att skaka av sig en nonchig inställning samtidigt som VHC kanske har en kväll när det går deras väg. Mer behövs inte för att poängen skall trilla bort ur kaffedrottningens ishall, det behövs inte mer men redan det är väldigt mycket, och det tror jag inte kommer att hända. Arvika kommer att bli mer att räkna med denna sesse, förra var inte mkt att skriva hem om, men denna blir bättre.

Resultat:
2 - 4 (0 -2,1-1,1-1)

Kommentar:
Jag trodde det inte, alltså att AHC skulle torska, men det blev en sån match. Viking visade kampvilja, effektivitet när läget dök upp och ett kalasfint målvaktsspel. Det räcker långt ibland!
Ska bli intressant att höra AHCs syn på matchen.

.... ..... .....
KHC - GIK

Tips: 3 - 8

Noll poäng efter five games, ingen kul statistik för coach Maikkula, och lilllördagen bjuder på en motståndare som inte direkt har varit generösa i poängfördelningen hittills. Senast (7/2 -10) GIK hälsade på i Köpings ishall hade de fräckheten att vinna med 2 - 8, och det finns mycket som tyder på att det kan bli liknande siffror ikväll.

KHC snittar på 4,4 insläppta mål per match, och det är där jag tror man behöver lägga krutet med nuvarande trupp. Målskyttet, 1,8 per match är på tok för svagt i förhållande till insläppta mål. Jämför man med Åmål (tabellsexa) t ex, så har de släppt in 4,6 mål per match men vägt upp det med att göra 3,6 framåt.
Borde man då inte lägga krutet på att göra fler mål? Jo, men det kräver spetskompetens och då behöver man värva...vilket inte görs så lätt. Att fokusera på att bli tätare bakåt kräver också viss spetskompetens, men det handlar mera om att ändra spelupplägget till ett mer defensivt och snålspelande upplägg. Tråkhockey.


Resultat: 0 - 8 (0-1,0-5,0-2)

Kommentar:
GIK är ruggigt effektiva framåt, och de är väldigt tighta runt egna kassen. De har hittills släppt till väldigt lite skott, Köping fick bara skjuta 11 skott (!!!) på GIK-keepern under hela matchen. 1 skott på mål under första perren..

.... ..... .....
ÅSK - FIF

Tips: 7 - 2

ÅSK
fick en pinne efter förra thrillern mot Arvika HC. Efter en mållös 4e period där hemmalaget hade ett par PP-lägen som alltså inte utnyttjades, så gick matchen till straffavgörande. Efter 12 straffar så kunde AHC åka hem med bonuspoängen. Surt att torska en sån match förstås, men det är bara att ta nya tag. Och det tror jag att man gör redan ikväll när Forshaga kommer på besök. FIF har torskat stort mot både GIK och Flyers, och inte lika stort mot KHT. Två vinster, borta mot Viking och knappt hemma mot HHC nu senast. Nja, svårt att se att FIF ska kunna ta sig upp i närheten av topp-5 denna sesse. Det kommer däremot ÅSK att klara.

Resultat: 5 - 3 (1-2,1-1,3-0)

Kommentar:
ÅSK verkar lite segstartade, man börjar matcherna ofta sämre än sina motståndare för att öka farten från mittenperren o framåt. Det håller mot lite sämre lag, men det har man knappast råd med mot topp5-motstånd.

.... ..... .....
NIK - KHT

Tips: 5 - 4

Här har vi
omgångens näst intressantaste match. KHT inledde med torsk mot bägge av de två förhandsfavoriterna, Örnen och GIK, och har nu vunnit tre raka mot tre lag som förmodligen kommer att hålla till på den nedre halvan av tabellen. Här får man möta en motståndare som förmodligen kommer att aspirera på en plats i topp-5, eller strax under. Nor IK är ett lag jag tror kommer att bli bättre med tiden, kan så vara med alla lag iofs, men om man får ut sin defensiva potential så kommer man att vinna de jämna matcherna framöver.

Resultat: 5 - 4 (2-2,0-1,2-1, 1-0) eft förlängning.

Kommentar: Bonuspinnen till NIK, som efter 2 perioder låg under med uddamålet. Mycket skott, 54-42, känns lite väl mycket "öppet-hus" hos båda lagen.

.... ..... .....
HHC - Navvies

Tips: 3 - 4

Hammarö HC har haft en tung inledning
, mot svåra motståndare, men man har också torskat jämna matcher med det jobbiga uddamålet. Speciellt nu senast borta mot FIF. Så vitt jag vet så är Tim Rivest fortfarande head-coach i Hammarö, och nu skall han alltså coacha sitt "nya" lag mot sitt gamla lag. Rivest var ju länge spelare i Navvies, och på slutet även spelande tränare.
Navvies, IFK Hallsberg, tappade enligt uppgift hela 12 spelare från förra sessen. Det är alltså ett nästan helt nytt Navvies som skall spelas samman. Jag har inte hört ngt om målsättningen med laget, men förra sessen så hade man en klar målsättning. Man skulle tillbaka till div1. Det blir nog väääldigt svårt med den omsättningen på spelare.

Resultat: 2 - 4 (1-0,1-2,0-2)

Kommentar: Tungt o segt för Hammarö, torsk igen och denna ggn med 2 mål, annars har HHC torskat med uddamålet och samma resultat (2 - 3) tre ggr redan denna säsongsinledning. Så nära men ändå så långt borta, det är segt.3:e omg i div3Ingen idé att skriva om tabellplaceringar efter 2 matcher, det kan man vänta med några omgångar.


Måndag 25/10 19:30


(Obs! Länkarna går till resp lags hemsida. Tyvärr finns det ju ingen onlinerapportering i div3)

VIK HK Ungd - Sura IF

Tips: 4 - 3
Alltså, på måndagkvällen möts VIK o Sura ( i Mimerhallen) två lag som redan mött varsin förhandsfavorit till seriesegern. VIK torskade mot S/A HK med 2 - 9, och Sura torskade mot HHK med 1 - 9.

Resultat: 5 - 3 (2-1, 2-0, 1-2)

---- ---- ----
Tisdag 26/10


Hallstahammar HK - Sala HK

Tips: 6 - 3
Jag tror att Sala HK bör tas på lite större allvar än tidigare, kanske mest på grund av att de tar sig själva på lite större allvar efter en föregående sesse där man visat upp en härlig kampvilja kombinerat med viss spetskompetens, som gjorde att man kunde störa (nästan) alla lag i serien. En annan viktig sak som Sala verkar ha på gång, är junisar som tar för sig. Oerhört viktigt för ett lag/klubb, att det finns de som knackar på dörren och utmanar för att ta plats i A-laget. "Valp-kedjan" kallar man dem i Sala HK. Tänk om alla lag förstod vikten av att "odla" kaxiga junisar som "tävlar" och "persar" varje träning och match bara för att man har rätt inställning. Att Sala har ett gäng av den sorten beror säkert till stor del på en och annan engagerad ledare. Grattis till er!
Att Sala vann mot KIK senast skall det dock inte byggas för mycket på.
Sala allenahanda tycker till om SHK-KIK.

KIK var enligt egen utsago långt ifrån vad man bör klara av, vilket inte skall ta något ifrån Salas prestation (Grym målis som tog "allt", plus hög intensitet, effektivitet och attityd. Det ska Sala ta med sig.)

Resultat: 10 - 1 (2-0, 4-1, 4-0)

Video från matchen:

----  ----  ----
Fagersta AIK - Syrianska/Armeniska HK

Tips: 2 - 8
FAIK vann en jämn match hemma mot VIK senast (2-1) och på FAIKs hemsida så uttrycker deras coach stolthet över hur laget kämpade till sig denna seger. "Alla i laget förtjänar beröm men om jag skall ge någon lite extra plus så är det till Daniel Bergström i målet som tog nästan allt"

På S/A HKs hemsida så säger deras coach bl a följande:

"-Eftersomjag tidigare tränat  Fagerstas A-lag så vet jag att det är svårt att spela på fagge. Vi kommer att göra några små förändringar till kvällens match då jarno pikkarainen inte kan spela i kväll, det är oxå frågetecken för Daniel Lindesjö och för Elvis Vesces. //Stefan Andersson

 

Bergström i FAIKs kasse, om det är han som får förtroendet ikväll också, lär få lite mer puckar att mota än senast. Men, en keeper med rätt inställning gillart hårt.

Här är en video från matchen VIK HK - S/A HK


Resultat: 0 - 9 (0-2, 0-2, 0-5)

---- ---- ---- ----
Kungsörs IK - Köping HC

Tips: 5 - 2
Det där med attityd och inställning verkar coach Brolin behöva jobba med i sitt lag. Finns de positiva kulturbärare som behövs i laget? Alltså lirare som med sin blotta personlighet och vinnarskallar "smittar" laget till att "persa" och "tävla" i varje moment, och att aldrig ge upp. Jag är osäker på det. Laget har en hög högstakapacitet, men tyvärr också en skrämmande låg lägstanivå.
Jag tror att det är ATTITYD och INSTÄLLNING som ser till att det inte blir de där djupa dipparna i liret, men det sker inte av sig självt, det måste finnas dem som kliver fram och vågar sätta standarden med sin egen inställning.

Nu ska jag hugga lite på junisarna, med risk/förhoppning om att få hugg tillbaka. DET ÄR FÖR MJÄKIGT!!! Nu vet jag inte om det är så, men man ska inte nöja sig med att ingå i A-truppen på pappret, eller ens att vara uttagen till match.., och glida runt o tro att man är grym för det. Sanningen med KIKs A-trupp är väl att det måste till junisar om man ska ha en trupp överhuvudtaget, o då får man ta det som bjuds.
NÄ, "mjäkhögar" ta istället liret upp på en ny nivå, ta alla chanser att utvecklas, tackla och åk ifrån "de etablerade" utan att be det minsta om ursäkt för det. Vänta inte på din tur, o glid om kring på en gricka. GE ALLT ALLTID. Tackla, skjut och åk grickor så att det svider om det. KIK behöver också ha en "Valpkedja" som gör livet surt för vem som än står på andra sidan.

Ett derby är ett derby, och det bör kunna innebära lite extrakrydda till denna match. KIK dras med förkylningar och onda ljumskar (ljumskarna kan bli så när man tränat hårt, eller när man tränat ohårt.., jag har min åsikt klar iaf ;) ) Enligt KHCs hemsida så blir köpingslaget yngre för varje match.., först är det ett ungt lag, i nästa match är det ett mkt ungt lag, och nu är laget så ungt så man behöver några från KHCs div2-trupp som kan hjälpa till om det skulle hända en "olycka" lr så.. ;)

KIK torskade tungt borta mot SHK senast, med klara 7-3. Det finns väl inget att ta med sig från den matchen antar jag..? ALLT kan/måste bli SÅ mkt bättre. KHC dyngtorskade med 14-2 mot S/A HK senast (tror det blev 90-14 i skott) och det var lite mer väntat men inte så speciellt lustigt ändå.

Potentialen i KIK är störst
, ingen tvekan, KIK skulle förmodligen spela jämnt och t o m vinna mot KHCs div2-lag just nu,om man fick ut sin potential. Potential eller inte, matchen i matchen stavas VILJA och ATTITYD, och det lag som har rätt och bäst sådan vinner.

Resultat: 13 - 3 (2-0,7-2,4-1) Skott: 76-25 (24-11, 27-7, 25-7)
Det var betydligt närmare 18 mål för KIK än ngt mer för KHC. Det var i stort sett när KHC gjorde sina 3 mål som man var i anfallszon. Ett hemmalag med hyfsat fart på rören, mot ett bortalag som var heeelt borta.

KIKs Målg: Tobbe Waern 2, Robin Karlsson 2, John Sätterman 2, Per Berg 2, Niklas Källberg, Linus Elf, Jocke Andersson, Ludde Laine, Rasmus Hemström.
Köpings Målg: Milenko Bijelic 2, Kalle Holmberg.
10 svenskpoäng kräver ett inlägg!!10 svenskpoäng, och en sur SelänneArtikeln kan man läsa själv, o bli glad..oavsett om man gillar red wings eller nåt annat lag.

Annars kommer jag mer att tänka på "debatten" om NHL-mått på rinkarna eller inte. Jag står fast vid vad jag har sagt tidigare. Kör samma mått överallt, alltså NHL-mått i Elitserien, allsvenskan och alla andra rinkar oxå!
Det blir bättre, roligare och mer underhållande på alla sätt!!5:e omg i div2 VB, med lite eftersnack nu då


Söndag 24/10, 16:00:

KHC - HC Örnen

Tips: 2 - 8
Skulle vilja tippa med hjärtat, men det går inte denna ggn. KHC går kräftgång från start, och kommentaren från coach Maikkula efter senaste torsken borta mot VHC: "Ingen vill vill ta jobbet!", visar att problemet inte bara sitter i bristande kapacitet kunskapsmässigt utan också inställningsmässigt. Just inställningen får det inte vara något fel på, den kan man iaf ta ansvar för som spelare, och som ledare. Det spelar ingen roll om man möter lag som är mer rutinerat och skickligare, man ska aldrig behöva torska matchen i matchen som handlar om vilja och inställning. Å andra sidan är inställningen och attityden något som en coach kanske har lättast att påverka. Spelupplägg och taktik kan ta tid att sätta, men om man är en coach av någorlunda kvalitet så ska man iaf kunna bygga ett lag med den rätta inställningen. Det, om något, är en coachs största ansvar, att "sätta standarden" på lagets kultur. Att skapa en vinnarkultur där man är mycket noga med hur man pratar om laget, hur attityden är på träningarna (som man tränar spelar man match) och inför/efter match.

Örnen har öppnat sin debutsäsong i div2 mkt starkt, 4 raka segrar och 23-6 i målskillnad.

Resultat: 2 - 5 (0-2,1-1,1-2)

Enligt Magazin24 så är Coach Maikkula nöjd trots torsk

Köping Hockeys hemsida
bjuder på ett kort men mustigt matchreferat, vilket har väckt reaktioner som går att utläsa i gästboken. =)


ÅSK - AHC

Tips: 3 - 4 2 vinst o 2 torsk, same same, och det kan nog bli ganska jämnt i matchen också. Brukar vara hyfsat med publik i Åmåls ishall, o sist jag var där var det bra drag med trummor o hejaklack. Kul!!
Oblak
, Lindahl och Engberg kommer förmodligen att stå för mkt av poängproduktionen i ÅSK även denna säsong. Försvarsmässigt vet jag inte riktigt var ÅSK står, nästan 5 insläppta per match hittills är inte så imponerande.

Några att se upp med för hemmalaget är de bägge finnarna, Ittonen och Åsvik, plus hemvändande Sundvall (fanns i poängtoppen i Sunne IK div1 förra sessen) En kille med hög densitet är burväktare Östling (bäst i AHC senast i hemmasegern mot Flyers)

Resultat: 4 - 5 (1-2,2-0,0-1,0-0) Skott: 30-26 (9-9, 9-5, 10-11)
Avgjordes på straffar, hela 12 stycken krävdes för att kora en segrare. Ittonen i AHC blev den som avgjorde tillslut. Bara 3 mål på 12 straffar? Bra keeprar, eller svaga skyttar, eller combo?

"AHC gick först ut med att ta ledningen genom Thomaz Andersson´s stolpe in i gôbbhôrne"
"Trots 13 boxplay !!! offrar sig AHC killarna hejdlöst och viljan att vinna är underbar att skåda."
Läs hela matchreferatet på AHCs hemsida


En två veckor gammal artikel om AHCFIF - HHC

Tips: 4 - 3 Det har väl inte direkt glittrat om liret för varken FIF eller HHC. -13 i målskillnad för båda lagen efter de 4 första omgångarna är säkerligen inte den öppning som ngn av coacherna önskade sig. En annan sak:Varför har man hemsidor om man inte använder dem, alls!?!

Resultat: 3 - 2 (1-1,2-0,0-1)

GIK - NIK

Tips: 5 - 2 Om jag inte minns helt fel så var det NIK som bröt GIKs starka segerrad förra sessen. På ngt sätt så lyckades man dyrka upp GIKs försvar och öste in mål. Öste in mål gjorde man mot många lag, några av matcherna var bland de målrikaste jag sett på denna nivå, detta eftsom det var rena vilda värmland med fullt ös åt ett håll. Kanske är det NIKs melodi denna sesse också? Fast, ledarna i NIK tycker sig ha ett lag av mkt hög kapacitet i just egen zon till denna sesse. Återstår att se.

Grums imponerar inledningsvis
, bara 6 insläppta är det bara Örnen som kan konkurrera med. Framåt är man effektiva. Ska bli intressant att se om man kommer, tillsammans med Örnen, ta täten i tabellen och hålla den serien igenom. Ospännande o tråkigt men mkt tyder på det.

Resultat: 6 - 2 (3-1,3-1,0-0) Skott:43-25


Flyers - Navvies

Tips: 6 - 2 Vet inte riktigt varför, eftsom jag varit slö när det gäller att samla info, men jag tror att Flyers är starkare denna sesse. Navvies känns prexis tvärtom.

Resultat: 6 - 1 (1-0,3-0,2-1)

Coach Johansson helnöjd enligt KT.se

"Nästa match blir borta mot Örnen från Örebro som är favoriter till seriesegern, och den matchen blir en riktig värdemätare för oss", säger Henrik Johansson.

"– Vårt mål är att sluta bland de fem bästa i serien och få vara med i play off till division 1-kvalet"  //Sylta

"- Det känns som att det är dags för play off och förhoppningsvis kval till division 1 igen", säger lagkaptenen Thomas Varg

Det vore lite konstigt att inte ha en glimt med om Björn Östlunds "inhopp" i Flyers, så här finns lite att läsa om det också.

Börjar 17:00:
VHC - KHT

Tips: 3 - 5 Egentligen känns det lite fel att tippa mot VHC, jag tror de är bättre nu än förra sessen men det säger ju inte så mycket eftsom de var riktigt ihåliga..., kanske har man ändå ngt lite stabilare pg nu.
Kristinehamns start imponerar inte, nu vann man hemma senast och kanske kan man få maskinen att börja kugga i som den ska.

Resultat: 3 - 6 (1-1,1-3,1-2)

KHT förstärkte playoff-plats, enligt nwt.se


Jag lyckades inte nita resultatet på en enda match, MEN, jag hittade alla vinnare OCH bara ett mål ifrån att naila i alla matcher utom en. Tipparformen är tydligen skaplig.. ;)


----------------------------------------------------------------

What about the homepages!!


Hemsidorna:
Med betyg (1-5) och kommentarer (som bygger på förra sessens prestationer)

Arvika HC
5+:
En mycket bra hemsida, med ruggigt bra matchreferat och övrig information. Minuset ges till coachen/coacherna, som verkar ha väldigt svårt att skriva ngt på sin sida (ngt som de flesta hemsidor har problem med. Kil AIKs hemsida hade dock ganska ofta kommenterer från coachen både inför och efter match, vilket är föredömligt.)

Forshaga IF
1:
En ganska kass sida, som knappt delar med sig av ngn info alls. Matchreferat kan du glömma. Kan bara bli bättre.

Grums IK
3-: GIKs hemsida är lite krånglig, men det har iaf funnits matnyttig info och t o m matchreferat ibland, men det
tvärdog tyvärr under förra sessen.

Hammarö HC
2: En av flera hemsidor som lovat brett men hållit tunt. Matchreferat eller övriga kommentarer är mkt sällsynta.

HC Örnen
3: En lättöverskådlig hemsida med hyfsat snabb uppdatering, dock lyser matchreferaten med sin frånvaro.

IFK Hallsberg
1: Det var på väg att bli riktigt bra, med kommentarer både inför och efter match, men det tvärdog så till den milda grad att det nu finns massor av ouppdaterat material. Synd!

Karlskoga HC
4: En riktigt bra sida med coachens kommentar efter matcherna. Lite slö uppdatering emellanåt, men snyggt o proffsigt i layout.

Kristinehamns HT
1:
Som en bil med massor av finesser.., som inte funkar alls nästan. Matchref o dylikt har aldrig funnits, men det stora minuset delas ut för att man år efter år fullständigt skiter i att rapportera via everysport.

Köping HC
4: En snygg och informativ hemsida, som bjuder på både matchreferat och lite inför/efter-kommentarer.

Nor IK
3+: Inte alltid, men titt som tätt så bjöds det på matchreferat av bra klass. I övrigt snyggt men outnyttjat.

Viking HC
3+: Stora minuset ges till pajkastningen i forumet, läskig grottmänniskonivå emellanåt. I övrigt en bra hemsida som bjudit på kortare referat och kommentarer. Tyvärr så sjönk uppdateringsnivån betänkligt under sessens gång.

Åmåls SK
4+: Innehållsrik och snygg hemsida, som är som bäst när man väljer riktiga matchreferat istället för att bara hänvisa till everysports matchrapport.Div 3 Örebro/Västmanland A, region väst.Engagemanget i div3 är olika, tydligen, inte ens efter 5 dagar så har förbundet lyckas uppdatera tabellen fullständigt..

Ja, det örner säj..

Hallsta HK blir nog ett topplag i år också, sen får vi se vad S/A HK mäktar med.., kanske ramlar det bort fler spelare nu när Mitell valde Sura i div-1 istället..? (Är osäker, men S/A HK kanske bara har lånat ut Mitell ngra matcher..)

Omgång 1 gick så här, (eller så där om man lirar i FAIK)
Hallstahammars HK  -  Fagersta AIK: 11 - 1 (2-0, 6-0, 3-1)

Köping HC  -  Sala HK: 3 - 3 (1-0, 1-1, 1-2, 0-0)

Kungsörs IK - Surahammar: 4 - 1              (0-1,2-0,2-0)

VIK Västerås HK Ung  -  S/A HK
2 - 9 (0-6, 2-2, 0-1)


Omg 2
Tippa!

SHK - KIK: 3-4

Resultat: 7 - 3 (4-1,2-2,1-0)

SIF - HHK: 2 - 7

Resultat: 1 - 9 (0-3,0-2,1-4)

S/A HK - KHC: 5 - 2

Resultat: 14 - 2 (8-0,

FAIK - VIK: 3-4

Resultat: 2 - 1 (0-0,2-0,0-1)
Div 2 VB, vad som varit och vad som komma skall

Oki, motivationsproblem har jag..haft/har..,men försöker kicka (sommarsport-term, i  know) igång lite änyways..

Vad säger man, om GIK? 21-4 efter tre omgångar, förvisso inkl 9 kassar mot "kvalserieklara" Viking, men KHT o FIF  borta var inga lätta förra sessen iaf..

Vad säger man 2, om HC Örnen? 18-4 efter matcher mot KHT, Hammarö o NIK.. Jag är iaf inte överraskad, såg dem ju snurra friskt med div3 Örebro/Västmanland förra sessen.. Värmlandslagen verkar ha fullt upp med att "hålla koll" på värmlandslagen, så här får man nåt att bita i som man nog inte räknat med..

PARANTES:

Min kommentar om KAIKs avhopp från div2 VB: För många lag och för få spelare i värmland (iaf med erfoderlig standard) är troligtvis den grundläggande orsaken till Kils avhopp. Kolla, förra sessen var man med o kvalade till div1, från att ha klättrat snabbt i divisionerna åren före. Nu omstart i div3. Det är förvisso inte alls ovanligt att så sker, att luften liksom går ur laget när man har klättrat länge och börjar halka tillbaka lite.
(Lycka till KAIK, från hjärtat!)

Det där med hjärtat verkar vara ett ännu mer grundläggande problem, det visar inte minst att många spelara kan skutta runt mellan värmlandsklubbarna år från år. Att lira i en högre division, eller en lägre, är väl helt ok men att byta div2-klubb i samma serie för "femtielfte" gången borde vara förbjudet. En sån lirare skulle kanske tvingas skriva minst 2-årskontrakt. Hur ska annars en klubb kunna göra en seriös satsning på denna nivå?

Slut på parantes.

Av ovanstående skäl, det där om motivation, så har jag inte snurrat runt så mkt o samlat på mig info om trupperna i resp lag, så efter 3 omgångar så nöjer jag mig med att ha synpunkter på, hittills GIK o Örnen, två lag som enlig mig landar inom topp-3. (11/11 spelas en match som blir spännande att följa, Örnen - Grums.)

Och nu:
Kristinehamn HT
skulle enligt egen utsago satsa mot div1-kval denna sesse, men 8-13 efter tre lirade känns som en rejäl örfil. Jo, GIK o Örnen är det inte ngn skam att torska mot, men bättre upp KHT.

Omgång 4TIPPA!


Bortamatch en onsdagkväll är inte mumma för de flesta, o ändå så tror jag alltså på tre bortasegrar denna omgång.
(klicka o följ matcherna via everysport)

GIK - ÅSK: 7 - 4
Grums vinner hemma mot ÅSK, som förvisso har varit ett "spöke" tidigare säsonger men inte nu.

Resultat: 7 - 2  (4-0,3-1,0-1) Skott:42-16
Jag trodde att ÅSK skulle ha mer att komma med, kanske inte nödvändigtvis målmässigt men att bara lyckas träffa mål 5-6 ggr per perre kan inte vara godkänt.

VHC - KHC: 4 - 6
Träskmötet vinns av Köping, mest på grund av att man är tätare bakåt än Hagforspöjkera, men också för att det unga köpingslaget vill mer.

Resultat: 6 - 1 (2-1,2-0,2-0)
Fyra raka torsk för Köping HC är absolut inte vad nye coachen, "Taggen" Maikulla , hade hoppats på.
Att satsa på ungt och eget är hedervärt, men det har sett tunt ut båda framåt o bakåt inför serien, vilket tyvärr oxå visar sig i seriespelet. Man väger för lätt, både i kg och i rutin. Dessa tre pinnar var av karaktären MÅSTE HA, men nu blir det till att hitta ett bättre spelupplägg som passar materialet, och eventuellt några förstärkningar med fler kg under västen..


AHC - Flyers: 3 - 6
Flyers plockar 3 sköna bortapinnar, as simple as that, även om det kanske inte blir enkelt. Det skulle isf innebära att stolta AHC har inlett sessen med 3 raka hemmatorsk.. Hur låter det då i kaffedrottningens arena?

?Verkar som att det var flyers som hade hemmamatch?

Resultat: 2 - 4 (0-0,2-4,0-0) Arvika vann alltså..


Navvies - HC Örnen: 1 - 6
Tror på ett nervigt hemmalag, i Närke-derbyt, mot Örebrolaget Örnen.

Resultat: 2 - 5 (0-2,2-2,0-1)
HC Örnen har nu på allvar presenterat sig för sina nya div2-kollegor. 4 raka 3-poängare gör att man skuggar GIK i tabelltoppen. Navvies vill säkert bättre vad tiden lider, men man är nog inte nöjda med 2 torsk på fyra matcher.


NIK - HHC: 4 - 3
Har varit segt att välta Hammarö för NIK ett tag nu, segt men man lyckas i morrn.

Resultat: 6 - 1 (3-1,1-0,2-0) Skott:46-28
Tre kassar inom 1:19 i första perren för NIK, och matchen var körd för gästerna.


KHT - FIF: 5 - 2
Jaha, KHT "måste" ta en hemmaseger men FIF måste inte vinna borta.

Resultat: 5 - 1 (3-0,1-1,1-0)
Svårt att tycka ngt om denna match, som vanligt från KHT så lyckas man skita i att sköta rapporteringen, men en hemmaseger var ett måste och det lyckades man ju med. Var står FIF, verkar lite svagare i år iaf?


GIK - Örnen, jättetidigt jag vet, framstår nu helt klart som seriefinalen, och 11/11 möts de i Örebro.


RSS 2.0