Ett plötsligt infall..

Är lite besviken på att "ingen" tagit över stafettpinnen och börjat blogga om div2 VB och div3 Ö/V..eller iaf en av serierna. Min blogg hade ju iaf ca 200 unika besök om dagen när det var som hetast, plus att det var hyfsat med kommentarer emellanåt.. Så intresse finns ju onekligen, men det krävs ganska mkt tid och engagemang att uppdatera en blogg förstås..

Dessutom tycker jag div 2 VB är mer spännande och oviss än på länge..förutom att GIK dominerar ännu tydligare än de senaste säsongerna..,annars verkar det mer svårtippat än tidigare.. Alla kan slå alla, bortaplan/hemmaplan verkar ha väldigt stor betydelse för ganska många lag..

Köping är väl typexemplet (tillsammans med Åmål) som på 9 spelade bortamatcher har 5 pinnar av 27 möjliga.
Kapaciteten i laget verkar läcka ur under bussresorna..och jag vill hävda att "busskoma" är en HELT mental grej..
Visst kan du bli seg i benen o knoppen av en bussresa, men om du varit med om det EN gång så vet du det..vilket innebär att du mentalt kan förbereda dig och rent praktiskt se till att minimera busskoman.

På den här nivån är det svårt för en coach att styra upp detta, det går ju inte att åka upp dagen före match med laget eller ens någon timme tidigare. Det innebär att coachen i princip bara kan medvetandegöra problemet, men att 99% av ansvaret för att inte drabbas av busskoma ligger på varje spelare i laget.
Det är kanske den mest avgörande insatsen som ett lag med Köping och Åmåls bortaresultat kan göra, alltså att lösa "busskomakoden", speciellt när man betraktar hemmasiffrorna för de båda lagen...kapaciteten är bra mkt högre än vad man presterat på bortaspolat.


En annan sak.., jag funderar på om inte div 2VB totalt sett håller lite lägre kvalitet rakt igenom än på ett tag. Jag kan inte presentera några fakta som belägger det påståendet men det är en tanke som kommit allteftersom omgångarna spelats.. Det spelar å andra sidan inte så stor roll.

Div 3 Ö/V
Här har vi lag med väldigt skilda förutsättningar, där vissa lag har ett div2-lag som på gott och ont påverkar div3-lagen.. Hemmamatcher samtidigt som div2-laget har ledigt kan div3-laget prestera hyfsat mkt bättre än annars.., vilket egentligen är lite konstigt att det ens får existera.. Iaf ur den synvinkeln.., men å andra sidan kan det kanske vara bra.., iaf för de lag som nu har den möjligheten.

Sen har vi ju vissa lag, som pga kontakter, som titt som tätt kan knyta till sig mkt skickliga och rutinerade spelare (med gedigen div1, allsvensk och i vissa fall elitserierutin) Sånt är givetvis bara kul, även för motståndarlagen, även om man kanske inte direkt vrider sig av glädje när man läser motståndarlagets laguppställning.

Hemsidor och gästböcker/forum
Sala HK håller weltklasse på sin hemsida, iaf om man jämför med väldigt många hemsidor på väldigt många nivåer. Engagemang, det är vad som ligger bakom och det är vad som krävs om något annat lag tänker sig att ta upp "fighten" med SHK. Det vore väldigt kul, men knappast troligt.

Tråkigt att se att alltfler klubbar "dödar" sina hemsidor genom att stänga ner gästböcker och forum.
10 ggr av 10 sker det, förmodligen, på grund av att det alltid finns tråkiga människor som inte klarar att hålla sig till gästboksreglerna, vilket är just TRÅKIGT. Dock, med engagemang så är det ganska enkelt att radera regelvidriga inlägg och porta IP-adresser om man inte ger sig.

Med en engagerad hemsida, med matchreferat, intervjuer med coach och spelare, inför och efter-omgångsnack (som i Sala HKs suveräna exempel) PLUS en gästbok eller ett forum.. Jepp, det är nästan detsamma som hög trafik på hemsidan, vilket borde öka möjligheten att engagera sponsorer och att sälja annonsplatser.
Är det "sega" hockeyfarbröder som inte orkar med att hålla rätt nivå på hemsidan, och kanske sitter ivägen för yngre förmågor som mer än gärna kunde "driva" hemsidan om de fick.. Bra fråga, tycker jag..

Hoppsan, nu tröt bloggorken..

Ha de

//Falken


RSS 2.0