Playoff 2, och kvalserierna. Uppdaterad..

 Play off 2
 
Förtjöt med tips
Söndag 24/2 17:00
Grums IK - Sunne IK: 2 - 4
Jag tror på ett jämnt play off 2, men att det avgörs på två matcher. På något vis känns Sunne IK som ett lag med stigande formkurva, medan jag tror att Grums IK har nått sin peak.
Anders Skoog och Victor Ejdsell är två herrar som naturligtvis kommer att vara viktiga för sitt SIK, Anders vann poängligan i div2 VB med 71 poäng (25+46) och snittade alltså 2,15 per match. Unge Ejdsell fick ihop 59 poäng (23+36) och blev fyra på det. Nämnas skall också Johan Wendelstam och Tobias Forss som gjorde 24 och 22 mål, och naturligtvis bidragit mycket till Sunne IKs fina säsong så här långt.
För Grums IK så gäller det att främst poänligatvåan Stefan Thellberg (32+32)och Oskar Södergren (15+42) fortsätter att producera om man ska ta sig förbi SIK. Stefan Kask och Martin Wallin ska också nämnas.
Grums IKs styrka är defensiven, det är väldigt svårt att ta sig in på kassen vilket innebar att man släppte in minst mål i serien, men att de bara släpper in drygt 2 mål per match beror förstås till stor del också på att de ofta förlägger spelet till anfallszon.
 
Effektiviteten framåt avgör playoff 2.
 
Resultat: 5 - 1 (1-14-00-0) Skott: 34-18 (13-8 15-4 6-6)
 
Tisdag 26/2
Sunne IK - Grums IK:
 
Resultat: 3 - 0 (0-0, 1-0, 2-0)
SIK nollar Grums i returen i Helmia Arena, och det är Skoog och Ejdsell som vinner matchen åt sitt Sunne IK, med varsitt mål. 
Det blir alltså en tredje och avgörande match i Billerudhallen nu på torsdag.
 
Torsdag 28/2 19:00
Grums IK - Sunne IK: 
Jag trodde på Sunne IK inför matcherna, men nu med 1 - 1 i matcher och med GIKs mittenperre i första matchen i tankarna, så måste jag säga att det lutar åt GIK i alla fall.
 
Resultat: 8 - 3 (2-25-11-0)
Ännu en gång så kommer GIK ut i mittenperren och fullständigt kör över SIK (9 - 1 i i mittenpeeren de två senaste mötena i Billerudhallen) o där var playoff 2 färdigspelat.
Från Sunne IKs håll så menar man att GIK vinner övertygande, och tvingas konstatera att säsongen nu är över. NWT kvicknar till och bemödar sig om att GIK o SIK har lirat playoff, o konstaterar att två perioder räckte för Grums
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Händer det något med de lag som väntar på att div1-kvalet ska börja?
 
Grästorp IK träningsmatchar mot Borås, vilket Johan Wulcan ger sin egen syn på.
 
IFK Arboga "förstärker", och träningsmatcher ikväll (onsdag 27/2) mot Örebro J20.
 
Forshaga IF
 
HC Dalen
 
Grums IK
 
Spelschemat för kvalserien till div1 är "klart":
 
Ett lag står över varje omgång, vilket i första omgången blir Grums IK eller Sunne IK (schysst upplägg eftersom de lirar avgörande playoffmatchen nu på torsdag) och varje lag står över totalt två omgånger på kvalseriens 10, eftersom det är fem lag i kvalserien, men att t ex IFK Arboga lirar fyra bortamatcher i rad från omgång 2 till 5 (står över omg 4) känns lite märkligt minst sagt. 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 Kvalserien B Div 2 Västra
 
Spelschemat 
 
Den kanske mest påverkande parametern i en kvalserie kan vara den att det är två lag som är vana att föra matcher och två lag som är vana att....inte föra matcher.
En annan parameter är å andra sidan kanske minst lika påverkande, den att det faktiskt är ganska stor skillnad mellan divisionerna, i det här fallet mellan div2 VB och div3 V/Ö.
De sämsta lagen i en division kan förstås vara sämre än de bästa lagen i divisionen precis under, men..
Div 2 VB rankar jag ganska högt i landet, förmodligen minst topp-3 bland div2-serierna, medan jag inte har så bra koll på div3 V/Ö denna säsong. 
 
HC Örnen
Örnens styrka är offensiven, och den absoluta svagheten är spelet i egen zon. På keepersidan så har man förmodligen en av landets mest skottränade keeprar.
1459 skott på mål, med 240 insläppta ger att drygt var 6:e skott gått in, men det är mycket för att keeprarna fått ganska usel hjälp. 
Jag tror att Örnarna får det riktigt svårt att förnya kontraktet.
 
 IFK Munkfors
Jag tror att IFK Munkfors kommer att förnya sitt kontrakt, de kommer förmodligen att vinna kvalserien ganska klart.
 
Skultuna IS
SIS vann div3 V/Ö på målskillnad, med 1 mål bättre än tvåan Hallstahammar HK. Tredjeplacerade Västerås HK ungdom landade på samma poäng som SIS o HHK men med betydligt sämre målskillnad. 
Säsongens div3 V/Ö var överhuvudtaget ett väldigt jämn serie, iaf de fem första lagen.
Marcus Söderlund skramlade ihop 31+14 på 17 matcher, o gör alltså nästan 2 mål per match. Det är en bedrift som visar att han säkert inte skulle göra bort sig i div2 eller högre.
 
Viking HC
VHC har haft en lättare färd mot serieseger i div3 Värmland, om det beror på att de är ett bättre lag än SIS återstår ju att se, men jag tror mest att det beror på att div3 Värmland har varit betydligt ojämnare.
Just det kan komma att få betydelse i kvalserien, att Skultuna IS har spelat mot genomgående tuffare motstånd än Viking HC
 
Lite förtjöt o tips
Söndag 24/2 17:00
 IFK Munkfors - HC Örnen: 6 - 2
Jag tror att det är bra för både Munkfors och Örnen att de inleder mot varandra, kanske kan det borga för att de kommer in i kvalserien med lite högre fart.
 
Resultat: 3 - 2 (1-01-21-0) Skott: 34-25
Det var en jämn tillställning, säger Munkforscoachen Håkan Jansson efter den viktiga hemmasegern i första kvalseriematchen.
 
 
(Matchen börjar 16:00) 
Skultuna IS - Viking HC: 3 - 2
Ska bli intressant att se vilket av div3-lagen som tar kommandot
 
Resultat: 4 - 2 (0 - 0, 3 - 1, 1 - 1)
 Jahapp, hemmaseger för Skultuna. Viktigt förstås
 
Onsdag 27/2 19:00
Tips o förtjöt
 
Viking HC - IFK Munkfors: 2 - 5
Ärkerivalerna möts nu för första gången på 8 år (i seriesammanhang)
 
Resultat: 3 - 1
Viking var hetast i derbyt 
 
HC Örnen - Skultuna IS: 3 - 4
Bäst bakåt vinner, är iaf min gissning. Örnen har hyfsad kapaciet framåt, o det kräver disciplin i egen zon. Om SIS fixar det så kan de också ta hem 3 sköna bortapoäng. 
 
Resultat: 6 - 4 (1-23-12-1)
 
 
Fredagsmatcher i kvalseriens tredje omgång:
IFK Munkfors - Skultuna IS:
 
Resultat: 5 - 6 (1-0, 3-2, 1-3, 0-1) Skott: 47-26
 
 
Viking HC - HC Örnen:
 
Resultat: 6 - 0
 
 

Playoff, och kvalserierna! Fylls på nu och då

 Sluttabellen -12/13
Seriesegrarna Forshaga IF:
De tillslut närmast ohotade seriesegrarna var bättre än jag trodde, även om jag tippat dem i topp-3 inför seriestarten.
Denna säsongs FIF gör nästan 100 fler mål än föregående säsongs upplaga, 231 strutar mot 132. 
Hockey handlar om att göra fler mål än motståndaren, och FIF:s snittresultat per match har höjts från 4,4 - 3,8, till 7 - 2,7. 
Anfall är bästa försvar brukar man säga, och kanske är det där mycket av sanningen ligger för FIF. Även om FIF bara har Grums IK före sig i att täppa till bakåt, så är det i egen zon deras svaghet ligger. 
Årets säsong i div2 VB har FIF, pga sin mkt vassa offensiv, kunnat förlägga det mesta av spelet i anfallszon och "nästan aldrig" behövt boxa upp framför egna kassen.
Nu i kvalserien så kommer FIF att möta än mer skridskostarka lag med högre kapacitet att hota offensivt än vad man är van vid från seriespelet, vilket kommer att ställa flera jobbiga frågor till spelet i egen zon, men jag skulle inte bli förvånad om FIF:s offensiva kvaliteter räcker långt även i kvalserien. Man behöver ju inte vinna med 7 - 2 i snitt, det räcker ju som sagt att göra ett mål mer än motståndarna.
 
Seriens överraskningslag är Sunne IK (för mig iaf):
För många var det ovisst hur Sunne IK skulle klara sig denna säsongen, och den inleddes ganska hackigt men sen har man fått rejäl fart och ordning på grejorna. Det är helt klart SIK:s offensiva kvaliteter som tagit laget till playoff, för defensiven är inte alls lika imponerande. 
Föga överaskande kanske, men jag tippar att Sunne IK tar sig till playoff 2, de har ett järngrepp på Hammarö som jag inte tror att coach Rivest kan få sitt lag att ta sig ur.
 
--------------------------------------------------------
 
Kvalserien till div1 börjar den 3/3
Klara lag hittills:
Forshaga IF
Grästorps IK
IFK Arboga
 
Ett lag till från div2 VB skall vara med o lira kval till div1, och den uppgörelsen startar idag söndag:
Playoff 1:1
Grums IK - Köping HC: 1 - 3
Ganska tighta matcher mellan lagen hittills, även om den senaste matchen i Köping faktiskt kunde ha slutat med en större seger för hemmalaget, men allt det är historia nu.
Köpingslaget kommer till Billerudhallen med ett decimerat lag tyvärr, sjukdom o skador på flera håll gör att den svåra bortamatchen blir än svårare. Vi som håller på Köping HC får ställa vårt hopp till att de som kan lira knyter näven och gör en krigarinsats, vilket inte är främmande för det här laget. Enligt kapten Permats så är han och hans lagkamrater inte mätta efter att ha nått säsongens målsättning.
 
Att hitta något om vad Grums IK tänker o tycker inför matchen är nästan omöjligt. Hemsidan är inte speciellt fokad på A-laget, o ger inget om man vill veta något inför playoff. (Det är å andra sidan inte speciellt upphetsande att läsa på Köping HC:s hemsida heller) Tidningarna i trakten runt Grums skriver sällan eller aldrig något heller, iaf inte nättidningarna, vilket är riktigt svagt! En blogg finns, men Görans bloggarform verkar inte vara den bästa ;) 
 
Resultat: 5 - 2 (1-01-13-1) Skott:33-22 (9-8, 9-5, 15-9)
Verkar som svagt pp under matchen av Köping, där man får ett i baken istället, plus en riktigt dyr 5+20 (som tydligen kom efter avblåsning när mittenperren var slut) Jag var tyvärr inte på plats o såg matchen, pga sjukdom, men det kändes ända hit att det var en klassisk idiotutvisning. Grums gör 3 - 1 och 4 - 1 där, vilket förstås blir matchavgörande. Gör om, gör rätt Köping HC!!
"De två första perioderna var en bra prestation av oss, tills vi fick femman som avgjorde matchen", detta enligt  coach Karlsson, som också menar att det var onödigt att hans spelare tog tacklingen vid signalen men att "5+20 är alldeles för hårt dömt"
 
Playoff 1 lever i högsta grad fortfarande, helt ny match i hemmahallen inför 500+ i publiken på onsdag.
 
Onsdag 20/2 19:00
Lite förtjöt och tips inför kvällens spännande playoffmatcher!
Köping HC - Grums IK: 5 - 3
Kniven på strupen för hemmalaget, som helt enkelt måste vinna för att förlänga säsongen och för att få spela en tredje och avgörande match i morgon torsdag i Billerudhallen.
"Det är inte slutspelat ikväll", säger Köping HCs coach Joakim Karlsson.
Jag säger, att om inte säsongen skall vara över efter kvällens match så måste PP och BP upp ett snäpp, dessutom så behöver Köping HC ett keeperspel på hög nivå, vilket både Kinisjärvi och Lyckholm har visat att de har i sig, men det måste stämma kommande 60 minuter.
Misstag på blålinjerna måste minimeras, och ett av de bästa sätten att undvika det är att ha högt pucktempo rakt igenom matchen. Stenhårda pass som tvingar upp skridskoåkningen, då kan det mycket väl  krävas en tredje och avgörande figtht i morgon torsdag.
 
Resultat: 1 - 3 (0 - 2, 0 - 1, 0 - 0) Skott:24-21
Köping HC får stryk av ett bättre spelande lag på onsdagkvällen, dels på grund av att hemmalaget inte kommer upp i den nivå som man kan och har visat, men också mycket på grund av ett mycket disciplinerat Grums IK.
Det är inte för inget som Grums IK har släppt in minst mål i seriespelet, det är mycket svårt att ta sig in framför kassen och under onsdagskvällen så neutraliserades också Köping hockeys fart väldigt effektivt med väl avvägd checking från gästerna, där man styrde ut puckförande efter sargen och skapade väldiga avstånd mellan hemmalagets lirare. Gång på gång så försökte Köping att dra en gubbe på offensiv blå, men fastnade 49 av 50 gånger direkt och blev av med pucken.
Drygt 11 minuter in i matchen, så  kommer 0 - 1 efter en sån grej. 4 blåtröjor i linje, en back väldigt högt, o dribbel på offensiv blå.
Smack o spelvändning, 2 mot 1 för Grums och Kinisjärvi i hemmakassen fick kapitulera när GIK:s notoriske poängmakare Stefan Thellberg (tillika tvåa i seriens poängliga med 64 poäng, och målkung med 32 kassar på 30 matcher) sprätter dit ledningspucken på pass från Martin Wallin och Jerker Westberg.
 
Det är ofta ganska svårt att avgöra, om det var det förlorande laget som spelade dåligt eller om det var det vinnande laget som gjorde det förlorande dåligt. I går kväll så såg jag i alla fall tydliga bevis på bägge saker.
Köping hockeys uppspel var otroligt segt, tyvärr är det backarna som har väldigt svårt att släppa puck i första läget. De har nästan alltid forwards med fart både mitt i plan och efter sargen att passa, men det var väldigt sällan som pucken kom hårt på bladet till dem. I stället höll man i och höll i, vände om och höll i och höll i.. o passade, eller mera slog ifrån sig pucken, i bästa fall på hälarna på stillastående markerad spelare efter sargen.
 
En spelare som Oskar Maikkula saknades tydligt igår, trots att han egentligen är forward så har hans backspel varit bäst i laget sett över hela säsongen. Just för hans förmåga att passa pucken hårt och snabbt till spelare med fart, men också för hans rörlighet och placering i banan.
 
0 - 2 kommer knappt 12 minuter in i förstaperren, också det efter ett individuellt misstag, smock så åkte två hemmaspelare ihop i höjd med försvarsblå, och det blev öppen gata för  Anton Zachrisson i GIK, som får till ett ruggigt avslut i högerkrysset så det bara sjunger om det.
Köping har inlett matchen i ett högt tempo, och fram till målen så var det en ganska jämn och fartfylld match, men något hände med hemmalaget efter GIKs andra mål.
 
Det såg inte ut som att man trodde på det, det blev väldigt uddlöst och tråkigt. När GIK sen uttökade sin ledning till 0 - 3 genom Emil Olausson 13 minuter in i mittenperren så var det bara i sin ordning på något sätt.
Att hemmalaget får till en reducering, Mårten Jakobssons styrning på Anton Nilssons skott, är inte ett tecken på att man var på väg in i matchen, det spelade ingen roll vad coach Karlsson försökte med, en tidig timeout, gick ner på folk, lät skadade Jimmy Hellström lira lite nu och då, hemmalaget lyckades aldrig riktigt hota Grums ledning, det kändes mest som en transportsträcka mot slutsignalen tyvärr.
 
 
Sunne IK - Hammarö HC: 5 - 2  Matchen rapporteras via SIK:s twitter
Självförtroendet bör vara starkast hos hemmalaget, med tre raka segrar mot gästande Hammarö. Jag har som sagt svårt att se att Hammarö ska kunna vinna två av tre mot Sunne, men allt kan hända i hockey.
 
Resultat:6 - 3 (2 - 2, 3 - 0, 1 - 1) Skott: 45-33 (9-13, 18-6, 18-14)
Var det kanske en typisk SIK-förstaperre, där man är lite segare än motståndarna, men sen kommer man ut i en typisk SIK-mittenperre o vinner matchen. 
 
Onsdag 20/2 19:00
Hammarö HC - Sunne IK: 4 - 5                 Matchen ska kunna ses via livearena
Ytterligare ett lag med kniven på strupen, men jag tror att Hammarö har en tuffare uppgift. Man har nu fyra raka förluster mot Sunne IK, och måste verkligen se till att ladda om mentalt. 
 
 
 
..................................................................................................... 
 
Kvalserien till div2 startar den 24/2
 
Klara lag för kvalserien hittills:
IFK Munkfors
HC Örnen
 

För att skramla ihop fylla på med två lag till i denna kvalserie så spelas det några playoff-matcher runt i kring Värmland och Västmanland (Not Örebro alls faktiskt)
 
Playoff
Viking HC är klara, o väntar på en motståndare i playoff 2.
Karlstad HK vann playoff 1 när man besegrade Filipstad med 6 - 4
Bara EN match, där vinnaren alltså gick till playoff 2 (?)
 
 
Div 3 V/Ö ska också fylla på till i första hand playoff 2
På fredagskvällen spelades två matcher i playoff 1 div3 V/Ö:
VIK HK Ung - Hallstahammars HK: 0 - 2 (0-0, 0-1, 0-1)
Hällefors IK - Skultuna IS: (1-0, 2-1, 0-3)
 
Klar fördel Hallsta o Skultuna inför söndagens returmöten på hemmaplan.
 
Söndagkvällens div3playoff:
Hallstahammar HK - VIK HK Ungdom: 4 - 3 (0-1, 3-2, 1-0)
Skultuna IS - Hällefors IK: 7 - 1 (1-0, 2-0, 4-1)
 
Söndagkvällens resultat ger att det blir ett playoff 2 som ser ut så här:
Tisdag19/2 kl 19:00
Hallstahammars HK - Viking HC: 2 - 3 (2-0, 0-1, 0-2)
Karlstad HK - Skultuna IS: 2 - 6
Dålig start gav förlust, säger man i Karlstad, o i Skultuna bjuder man på en egen matchrapport
 
Match nummer två spelas torsdag 21/2 19:00
Viking HC  -  Hallstahammars HK:
Skultuna IS  -  Karlstad HK:
 
 
En liten fundering jag har
Vilket/vilka lag av dessa fyra är egentligen intresserade av att lira i div2 VB nästa säsong?
Det är en väldigt stor skillnad att lira i div2 VB jämfört med div3 oavsett om det är i Värmland eller Västmanland/Örebro.
30-33 matcher med i vissa fall långa resor mitt i veckan, plus att snittmotståndaren är betydligt bättre, snabbare och starkare än i div3.
Alla de här rutinerade "rävarna" som finns i både KHK, SIS och HHK (VHC känner jag till för lite) och bär upp sina div3-lag, är de verkligen intresserade den ökade tiden som krävs i div2 VB jämfört med div3-lunken?
De två div3 lag som kommer till kvalserien till div2 VB har förlängt säsongen rejält, men jag har väldigt svårt att se att de tar sig igenom kvalet (för att den rätta viljan saknas) och om de gör det så ska ingen bli förvånad om det blir betydligt tricksigare att få ihop ett lag till nästa säsong i div2.
 
 
 

SISTA omgången!! Fylls på då och då

Tabellen inför sista
Sista omgången handlar bara om en sak egentligen, om Köping HC eller Karlskoga HC ska ta sig till playoff.
Sunne IK och Hammarö HC har förstås en egen liten batalj som också kan vara lite avgörande, i deras fight om att få hemmaplansfavör i sina playoff-möten dem emellan, men den fighten kan inte mäta sig med en playoff-jakt.
 
Rent hockeymässigt är det riktigt cool att serien inte är avgjord föränn allt är spelat, det måste tillstås.
 
Inför matchstart, där Flyers tar emot Arvika HC i Nobelhallen, och Köping Hockey Blue boars tar emot Nor IK i Kristinelundshallen, så har Köping HC ett försprång med 3 poäng och +9 mål.
 
 
33:e och sista omgången i div2 VB
 
 
Åmåls SK - HC Örnen: 7 - 4
Matchen betyder i princip ingenting, mer än ett vasst träningspass för inför Örnens kommande kvalspel.
Det kan iofs ligga lite prestige o lura, eftersom det faktiskt står 1 - 1 i inbördesmatchen.
 
 Resultat:10 - 1 (4-0, 4-1, 2-0) Skott:44-18
Inget överraskande resultat direkt, men det är väl ingen jättebra uppladdning inför Örnens kommande kvalspel precis. Jag tror Örnen kan få det riktigt tufft att förnya kontraktet.
 
 
IFK Munkfors - Forshaga IF: 2 - 11
Peter Nordströms FIF behöver inte tänka på några resultat varken för egen del eller för denna series del, det är närmast div1E forts som isåfall är mer intressant eftersom det därifrån skall med två lag i kommande div1-kval.
Div1-kvalet inleds den 3:e mars, med Forshaga IF, två lag från div1E forts (Arboga, Grästorp, Mjölby) plus ytterligare ett lag från div2 VB (Grums, Sunne, Hammarö, Köping/Karlskoga) och slutligen ett lag från antingen region Syd eller Stockholmsområdet (har inte hunnit kolla upp vilka lag det kan handla om)
Läs här om herr Nordströms tankar inför kommande utmaningar. Kanhända har FIF redan zoomat in på nuvarande seriekonkurrenters lirare (kanske helst backar) med div1-rutin eller iaf med kvalitet för div1-spel? Visst har man det. 
IFK Munkfors behöver inte heller bry sig om några resultat, här gäller det istället att ladda för att kvala sig till nytt div2-kontrakt. Den kvalserien inleds den 24 februari, läs mer här om vad som gäller.
 
Resultat: 4 - 6  (2-1, 0-1, 2-4) Skott:23-31
IFK Munkfors tog chansen till en betydligt bättre uppladdning inför kvalserien än vad HC Örnen gjorde, och avslutar denna säsongens seriespel med en hedersam förlust. Detta då man hade 2 - 2 mot seriesuveränerna Forshaga efter två perioder. Att sen FIF bara behövde knappt 10 minuter i slutronden för att gå ifrån till 2 - 5 gjorde nog inte så mycket. 
Jag tror att IFK Munkfors har goda chanser att förnya sitt div2-kontrakt.
 
 
Flyers - Arvika HC: 1 - 2 efter straffar
"Sylta" lovar målkavalkad, och vill att Nobellhallen ska bli välbesökt på onsdagskvällen.
Återstår att se vad Arvika HC säger om det.
Allt att spela för mot inget att spela för, nja så är det kanske inte riktigt. 1 - 1 i matcher, gör att en vinnare ska koras, samtidigt som Arvika säkert vill avsluta serien på bästa vis.
 
Resultat: 7 - 2 (2-1, 5-0, 0-1) Skott:39-23
Inget playoff för Flyers trots att man avslutade seriespelet med en övertygande seger. Köping HC vann sin match, så då spelade det ingen roll om det blivit hundra - noll till Flyers.
Vet inte hur nöjd man är i Arvika över sin sista match för säsongen, och då speciellt mittenperren? I morgon är det historia, och säsongen är över.
 
 
Hammarö HC - Sunne IK: 4 - 3
Här blir det full kubbning om segern, och efter vad coach Rivest har lovat, en rejäl bättring efter supertorsken hemma mot GIK senast, så finns det säkert motivation så det räcker till. 
Första playoff-matchen spelas redan på söndag, och segrare i onsdagsmatchen får hemmaplansfördel, så visst blir det en batalj av detta.
 
Resultat: 3 - 6 (2-1, 1-4, 0-1) Skott:35-29
Jag vet inte hur många förstaperioder som Sunne har torskat, men kanske är det lika många som antalet mittenperrar man totalvänt på matchen? Denna gången så är det firma Skoog-Berntsen som nästa själva vänder på matchen för sitt lag, och tar Sunne från ett måls underläge till två måls överläge. Även om Hammarö gör ett mål i mittenperren så återhämtar man sig aldrig från Sunnes "kontring" utan tvingas inse att Sunne vinner den tredje raka inbördesmatchen, och kommer att få ha hemmaplansfördel i playoff-kampen mot Hammarö, med start på söndag. 
Jag tror inte att Hammarö klarar att vinna två matcher mot Sunne i playoff.
 
 
Grums IK - Navvies: 5 - 2
Grums får här en bra match att putsa grejorna i, resultatet är oviktigt, det handlar mer om att komma rätt in i playoff. Navvies ska bara lira av serien, men de har bra klass på sina grejor när de är som bäst. Kan bli en bra match av det här om "Lale" i Navvieskassen spelar som han kan, bland andra.
 
Resultat: 1 - 2 (1 - 0, 0 - 2, 0 - 0) Skott:39-23
Är det en bra uppladdning inför playoff, att bli "skalperade" av tabellåtten Navvies? Ja, det återstår förstås att se. 

Köping HC - Nor IK: 5 - 1
"Nor ska få sota för det här"säger Köping HC:s coach Jocke Karlsson efter den tuffa förlusten borta mot tabelltrean Sunne IK på söndagskvällen.
 
Resultat:8 - 5 (6-2, 1-1, 1-2) Skott:35-26
Ja, 6 - 2 efter första perren är väl inga vanliga siffror precis, och efter det så var förstås matchen avgjord.
Det känns onödigt att släppa in 5 mål i den här matchen, men det är sånt som händer ibland när det rinner iväg fort och det är mycket tid kvar. 
Det viktigaste var förstås att ta sig till playoff, och med tre färska pinnar så är det ett faktum.
Nu gäller det för coach Karlsson och hans mannar att få tillbaka skadade och sjuka spelare, så att man på riktigt kan utmana Grums i Billerudhallen på söndag.
 
 Sluttabellen -12/-13
 
Knattrar dit lite mer tjöt under morgondagen bl a
 
 

32:a, och näst sista omgången

Näst sista omgången, och man undrar var tiden har tagit vägen
 
Man undrar också hur det ska gå
Bottenstriden är över, det blir HC Örnen och IFK Munkfors som får försöka kvala sig till ett förnyat div2-kontrakt. Det var ganska många som hade tippat att just de två lagen skulle hamna där, men redan här och nu vill jag önska bägge lagen ett stort lycka till i kommande kval.
 
Striden om den sista playoff-platsen lever dock i högsta grad, men det är nu helt klart att det bara är två lag kvar omet såväl teoretiskt som i praktiken.
Köping HC har kontroll över femteplatsen i nuläget, med 4 poängs försprång mot Flyers.
 
Omgångens matcher, med tips o sånt:
 
16:00 Navvies - Flyers: 4 - 3 efter sd
Hemmalaget befinner sig i "ingenmansland" o kan lira avslappnat, men man vill kanske visa hemmapubliken, i säsongens sista hemmamatch att man kan lira riktigt farfylld hockey.
Gästande Flyers har hur mycket som helst att spela för, vinst är ett måste, och kommer förstås att gå för seger med allt de har. 1 - 1 i matcher hittills, så det kan förstås gå hur som helst.
 
Resultat: 3 - 2 efter straffar Skott: 29-42
 
 
16:00 Nor IK - Åmåls SK: 5 - 4
En match i "ingenmansland"
1 - 1 i matcher, där båda har gått till straffar. Då finns det iaf en prestigekrydda i matchen, vilket av lagen som ska vinna inbördesmatchen.
 
Resultat: 6 - 4 (1-02-23-2) Skott: 32-43
 
 
16:30 Örnen - Forshaga: 3 - 11
Örnen är sedan länge placerade i kvalserien, och får där försöka förnya sitt div2-kontrakt. Söndagens motståndare Forshaga, som i förra omgången blev helt klara seriesegrare, har att förbereda sig för ett kval till div1. 
 
Resultat: 3 - 17 (0-52-41-8) Skott: 26-58
 
 
16:30 Hammarö - Grums: 3 - 4 efter straffar
Teoretiskt har Coach Rivest o hans lirare fortfarande chans på andraplatsen i serien, och skulle med det också få en annan playoff-motståndare än nuvarande Sunne IK, men då måste man vinna denna matchen plus att Grums måste torska hemma mot Navvies i sista omgången.
 
Just det fulla scenariot känns mindre sannolikt, även om Hammarö har 2 - 0 mot GIK hittills under säsongen, men allt är möjligt. Plan b för Rivest bör vara att iaf vinna mot GIK för att kunna försvara sin tredjeplats mot ett hotande Sunne IK, som man sen möter i sista seriematchen. 
 
Det blir vilket fall som helst Hammarö och Sunne IK (om nu inte Hammarö mot förmodan petar ner GIK) som möts minst tre matcher i rad på kort tid, och just nu har Sunne IK klar fördel genom att leda med 2 - 0 i inbördesmatchen hittills. Den matchserien ser nog Rivest fram emot med viss bävan.
 
Resultat: 0 - 7 (0-20-20-3) Skott:32-42
Tjong sa det, så tog Grums grym revansch efter de två tidigare torskarna mot Hammarö.
Det innebär att Grums är klara tabelltvåor, och kommer att möta tabellfemman i playoff. (Köping lr Flyers)
Torsken, den tredje raka för Rivest Hammarö kommenteras så här: "We got a good old fashion butt kicking today. ONE PROMISS, WE WILL BE BETTER!!!" och det vill väl till att de spelar bättre om de ska klara att betvinga Sunne IK i sin playoffmatch. Torsken innebär att Hammarö petas ner till fjärdeplatsen, eftersom Sunne IK tog tre pinnar hemma mot Köping.
 
 
17:00 Arvika -  Munkfors: 6 - 5
Ännu en match utan större betydelse för serien, även om IFK Munkfors förstås kommer att ta matchen som en riktigt bra uppladdning för kommande kvalspel.
 
Resultat: 6 - 3 (1-12-13-1) Skott:37-26
 
17:00 Sunne - Köping: 3 - 4
Hemmalaget vill försöka ta sig förbi Hammarö för att kunna få hemmaplansfördel mot just Hammarö i playoff, så motivationen lär det inte vara några fel på. Gästande Köping HC bör inte heller ha några motivationsproblem, i deras kamp för att försvara playoffplatsen de just nu innehar.
 
 
Resultat: 5 - 4     Skott:32-29
Hemmaseger för Sunne IK innebär att man passerar Hammarö o tar över tredjeplatsen i tabellen, vilket om det skulle stå sig efter sista omgången betyder att det är Sunne IK som har hemmaplansfavören i playoff mot just Hammarö.
Att det är Hammarö som står för motståndet i sista omgången gör att det blir riktigt bra extrakrydda på den matchen. Självklart vill båda lagen ha hemmafördel i playoff, samtidigt som man vill sätta sig i respekt inför de bäst av tre matcher som inleds redan fyra dagar efter den sista omgången.
 
Jahapp, Flyers knaprade in en pinne av Köping Hockeys försprång.
Det innebär att det räcker med en pinne till för Köping Hockey för att playoff-målet ska bli verklighet.
 
Flyers måste vinna hemma mot Arvika på onsdag, samtidigt som Köping måste förlora hemma mot Nor IK, PLUS att Flyers måste ta in de 9 plusmål som Köping har i nuläget.
Det ser fortfarande positivt ut för Köping HC, även om det kommer att krävas 60 välspelade minutrar på onsdag.
Jag skulle hellre ha det klart nu, med Köping HC till playoff förstås, men att det inte är helt klart föränn efter den sista omgången är ju trots allt lite hockeygodis i sig.
 
 
 

28:e omgången ska spelas klart

Fredagsmatch 
Äntligen dags för den uppskjutna matchen mellan IFK Munkfors och Köping HC.
Matchen gäller mycket för bägge lagen, så risken för ett avslaget fredagsmys är mycket liten.
Tidigare möten är historia, ikväll är det en helt ny match.
IFK Munkfors är helt klart ett bättre lag med bättre form än när lagen mötts tidigare, det har man visat i match efter match på den här sidan nyår.
Jakten på att undvika kvalspel lever forfarande, även om det är hela 9 poäng som måste in på IFK Munkfors konto för att peta ner Nor IK till kvalspel istället. Alltså är vinst för Munkfors ett absolut måste ikväll (Förutsatt att NIK inte tar några fler poäng)
 
För Köping HC:s del så gäller matchen väldigt mycket. Förutsatt att Karlskoga Flyers tar full pott mot Navvies och Arvika i de två sista omgångarna, och isf då landar på max 57 poäng, så måste Köping HC ta 6 poäng till på de återstående tre matcherna, mot IFK Munkfors ikväll, borta mot Sunne IK på söndag och slutligen nästa onsdag hemma mot Nor IK. Det kan förstås bli en målskillnadsaffär av det hela, som just nu leds av Köping HC med +7 mål.
 
Tråkigt nog för Köping HC så tvingas formstarke Jimmy Hellström (22+9 på 26 matcher) vila denna match, och förmodligen även matchen borta mot Sunne IK. Om det vill sig riktigt illa så är säsongen över. Det var i slutet på matchen mot Hammarö som Jimmy fick en smäll och nu lider av en upper body injury.
 
Mitt tips
IFK Munkfors - Köping HC: 3 - 5
 
Resultat:2 - 4 (1 - 1, 0 - 2 , 1 - 1) Skott:21-25
Köpings bortaseger, och fjärde raka trepoängaren innebär att man förstärker greppet om femteplatsen tillika sista playoff-platsen, det innebär också att hoppet att undvika kvalspel slocknade ikväll för ett tappert kämpande IFK Munkfors.
Coach Karlsson var nöjd med att alla spelare bidrar och jobbar hårt , och menar att hans lag spelade ut IFK Munkfors sett över hela matchenmen nu är siktet inställt på de två  återstående matcherna, med Sunne IK borta på söndag som nästa anhalt.
 
 

31, uppdaterat inlägg

30 done, 3 to go
 
Teoretiskt så kan Forshaga fortfarande missa förstaplatsen, men det räcker med 2 pinnar på de tre återstående omgångarna för att det ska vara helt klart. 
Risken att det teoretiskt möjliga ska bli praktik är i det närmaste noll, med tanke på att de avslutar med att möta Örnen och Munkfors. Där har jag duktigt svårt att se någon skräll.
Grums å sin sida har ett tuffare spelprogram, o måste köra ända in i kaklet för att vara säkra på att hålla undan för Hammarö. Där blir det förstås en nyckelmatch nu på söndag när just Hammarö och Grums möts.
 
Hammarö vill nog undvika Sunne som motståndare i playoff, efter 2 torsk hittills under säsongen (4 - 3 b och 4 - 5 h) men om tabellen står sig som nu så är det Sunne IK som måste betvingas för att Hammarö ska ta sig vidare. Den enda chansen att undvika Sunne är att byta plats med Grums, men det är inte speciellt lätt. 
Hammarös spelprogram är klart tuffast av de tre topplagen. Först Köping borta, sen alltså Grums hemma, och avslutningsvis Sunne hemma.
 
Sunne är sen ett bra tag klara för playoff även de, men de har förstås möjlighet att ta över Hammarös tredjeplats, även om det i nuläget inte förändrar playoffmotståndare, men det kanske är intressant att få första playoff-matchen på hemmais.. (plus en ev avgörande tredje match)
Sunnes spelprogram är något lättare än Hammarös, med bl a en derbymatch mot IFK Munkfors, men Köping hemma och alltså Hammarö borta kommer att kräva att laget visar sig från sin bästa sida.
 
Köping HC har fortfarande allt i sina egna händer in sin kamp att behålla den sista platsen till playoff.
Poängpotentialen för Köping på återstående spelprogram är 12 poäng, detta då man ska spela den uppskjutna matchen borta mot Munkfors den 8/2 och alltså har 4 matcher kvar. Det innebär att man måste vinna minst 3 av de 4 kvarvarande matcherna, för att vara säkra på playoff om Flyers samtidigt vinner deras återstående matcher. Det kan t o m räcka med mindre men då blir det en målskillnadsaffär. Det här är teori, men matcherna spelas i verkligheten. Huvva! 
Närmast hotande är förstås Flyers, en pinne sämre i nuläget, med ett varierat spelprogram att avsluta med. Först jumbon Örnen hemma, sen Navvies borta och avslutningsvis Arvika hemma. 9 poäng?
 
Så här spelas play off:
Play Off 1:1 spelas söndag 17/2: 
Lag 2 - Lag 5
Lag 3 - Lag 4
Play Off 1:2 spelas onsdag 20/2:
Lag 5 - Lag 2
Lag 4 - Lag 3
Om det behövs en tredje match så spelas den på torsdag 21/2:
Det bäst placerade laget i tabellen har hemmamatch
 
Min kommentar
Är det inte så att man tidigare har spelat en tredje och avgörande "match" direkt efter match 2, alltså att man spolat och spelat igen samma kväll, och att det då handlat om 5 min sudden och sen straffar? 
Jag gillar det här bättre, även om det blir rejält tufft med match dagen efter direkt.
 
Play Off-metoden
Om match vid den ordinarie speltidens slut inte är avgjord gäller de av serieadministratörenutfärdade seriebestämmelserna. Har sådana separata bestämmelser inte utfärdats gäller Play Off metoden enligt följande:Varje match ska avgöras. Vid lika resultat vid ordinarie speltids slut förlängs matchen till dessavgörande sker (första mål så kallad Sudden Death). Innan sådan förlängning startar ska bananspolas och lagen få paus i max 18 minuter. Är matchen inte avgjord efter en period får lagen paus i max 18 minuter, varvid banan spolasosv.

Metoden används i Play Off matcher. Play Off matcher spelas i udda antalet matcher och varje
match ska avgöras.

 

 Onsdagsomgång, med tips o så

 
Klart övertag för Hammarö om man ser till resultaten de två matcher man lirat hittills, men ikväll är det ny match och allt kan hända.
 
Resultat: 5 - 2 (1 - 1, 3 - 1, 1 - 0) Skott:33-26
Matchen börjar snarlikt den hemma senast mot Grums, men utan att hemmalaget ger bort några frilägen. Ganska snart ser man att det finns självförtroende och pondus i hemmalaget, vilket visar sig genom ett tydligare och mer vältimat spel på kropp (det har jag saknat) både offensivt och defensivt.
Köping tar ledningen när drygt 3 minuter har passerat, och målet kommer genom Jimmy Hellström (ass Erik Öhling och Oscar Martinsson) som på egen hand för pucken efter sargen genom mittzon. Hammaröbacken tror att han ska hinna stänga, men då accelererar Jimmy precis när Hammaröbacken får kontakt, viker in precis framför mål och trycker in pucken vid bortre stolpen. Mycket bra prestation där!
1 - 0 03:09
Glädjen över ledningsmålet varade dock endast i 35 sekunder, eftersom Hammarös Anton Rhöse (ass Gidebratt och Rönning) väldigt lättvindigt kunde reducera. Slarv på försvarsblå från Köping o Kinisjärvi tvingades raka trissan ur egen kasse.
1 - 1 03:54
Överlag en ganska jämn förstaperiod, där båda lagen har halvchanser men utan fler mål.
 
Mittenperren inleds i högt tempo, och Köping kommer ut ännu starkare och pressar Hammarö allt oftare. Köpings fart och intensitet gör att Hammarö tar till bus. Köpings första pp resulterar inte, men kort efter att Hammarö blivit fulltaliga så har Köping tek i anfallszon. Robin Karlsson tekar bak till Oscar Martinsson som skjuter från sin backposition, pucken tar på ett Hammaröben och ställer keepern.
2 - 1 27:51
20 sekunder senare är det dags för nytt pp för Köping, vilket resulterar efter 50 sekunder när Jimmy Hellström tjongar dit sitt andra mål för kvällen, assisterad av Anders Jinghage och Emil Forsberg.
3 - 1 29:00
Köping arbetar sedan ner ett bp, lite svettigt men utan bakåtmål.
Hemmalaget har kommandot, är betydligt ettrigare än gästerna och styr det mesta nu. Därför är det inte en chock att ledningen utökas mot slutet av perioden. Emil Forsberg står rätt och sprätter in pucken, assisterad av 
Jerker Permats och Tim Svensson.
4 - 1 37:35
Nytt bp för Köping, kändes olägligt och onödigt eftersom det är stor risk att Hammarö får monemtum av ett reduceringsmål. Reducerinsmål får dom, men inte så mycket momentum att snacka om.
4 - 2 38:03 när Andreas Norrman får stå ren o trycker dit en retur. Ass Petter Skoglund och Lars Jonsson.
 
Tredje p inleds med tre utvisning för Hammarö, Köping o Hammarö igen. Det känns ganska stabilt som Köpingssupporter, det blir aldrig någon ruggig anstormning mot hemmakassen, Köping spelar bra och går inte bort sig även om visst övermod glimtar fram då och då. Hammarö tar ut sin keeper med 3 min kvar av perren, men det blir inte nämnvärt tuffare för Köping att freda sitt mål. Till slut går det som det brukar med tom målbur, pucken petas in där istället. 
5 - 2 kommer 57:54 genom Mårten Jakobsson (första målet för honom i Köpingströjan, grattis!) som assisterades av Adam Lövén, och nu är matchen över förstås.
 
Köping har haft svårt de två tidigare matcherna mot Hammarö, men nu har man fått träna med i det närmaste full trupp i en veckas tid vilket förstås ökar chanserna för bättre prestationer på match. Just Hammarö blev väldigt bleka och uddlösa ju längre matchen led, vilket förvånade mig lite. De är ett ganska storvuxet lag, med hög fart och många som är duktiga med pucken. Kanske var det Köpings backspel, som var bättre än på hela säsongen hittills, som helt enkelt trögade upp Hammarös offensiv. 
En gedigen arbetsinsats av hela Köpingslaget i tre perioder, kryddat med tryggt målvaktsspel och offensiv spetskompetens, det gav den tredje raka trepoängaren i rad. Det gav också att Köping behåller playoff-platsen, med en poäng till godo.
 
 
Allt annat än 3 poäng för "Syltas" gäng är naturligtvis underkänt, inte för att jag vill trampa på Örnen på något sätt, utan för att Flyers helt enkelt måste ta full pott återstående matcher.
 
Resultat: 10 - 2 (2 - 1, 3 - 0, 5 - 1) Skott:48-14
En duktigt örnkeeper, Joel Schönhult, höll nästan ensam stången mot anstormande Flyers. "Bara" 2 - 1 till hemmalaget efter 12-4 i skott i den första perren. Uddamålsunderläget för Örnen höll en bit in på andra hälften av matchtiden, men när 3 - 1 kom så blev det också 4 - 1 o 5 - 1 ganska fort. Programenligt 3 pinnar till Flyers.
 
Båda lagen har något att spela för, Grums enligt ovan, och Arvika som fortfarande har en teoretisk chans på playoff.
Enligt Grums IK:s facebooksida så är Stefan Kask tillbaka i Grums IK igen. Jag antar att han inte spelar i kväll eftersom han isåfall skulle spela mot det lag han nyss lirat 27 matcher med. Stefan har skrapat ihop 14+17 på 27 matcher med Arvika, och ligger med ett poängsnitt på 1,14 trea i Arvikas interna poängliga.
 
Resultat: 5 - 2 (1 - 2, 1 - 0, 3 - 0) Skott:61-28
Bortaledning efter första 20, och likaläge efter två perioder, trots då 39-21 i skott till Grums.
Tre assist av Stefan Kask i tredje perioden, som i förra matchen lirade med Arvika, låg bland annat bakom att hemmalaget gick ifrån till klara 5 - 2. Mr Kask blev vald till matchens lirare, hans 1+4 mot sina gamla lagkamrater var förstås en nyckel till vinsten.
 
 
Det intressanta med den här matchen är vilket lag som ska vinna två av tre möten, inte så mycket mer.
 
Resultat: 8 - 3 (3 - 1, 3 - 2, 2 - 0) Skott:46-21
 
 
Derby i Klingevi Ishall, där Munkfors har att kämpa för att snygga till den inbördes matchen mot rivalerna från Sunne, och kanske finns hoppet om att undvika kvalserien fortfarande starkt levande. Det borde det göra eftersom det rent teoretiskt inte alls är kört. 9 poäng på de fyra återstående matcherna, samtidigt som Nor IK blir utan fler poäng, det är vad som krävs. Sunnes motivation handlar väl om att man inte vill förlora ett derby, och att man vill snuva Hammarö på tredjeplatsen i tabellen.
 
Resultat: 3 - 4 (1 - 1, 0 - 3, 2 - 0) Skott:27-26
Ännu en bra match av IFK Munkfors mot riktigt bra motstånd, men trots full satsning från hemmalaget och en extragubbe på isen i slutet av tredje perren, så vinner Sunne IK tre av tre derbymöten. 
 
Navvies - Nor IK: 4 - 3 efter sd
Mest motivation bör Nor IK ha, eftersom de inte kan känna sig säkra på att vara klara för spel i div2 nästa säsong. Navvies har bara att spela av serien, och det vill man förstås göra bra.
 
Resultat: 4 - 3 (0 - 0, 3 - 3, 1 - 0) Skott:37-28
Tufft med uddamålstorsk för Nor när man hängde med så pass bra i matchen. En pinne hade kunnat räcka långt i jakten på ett säkrat div2-kontrakt.
 
 
 
 

30, med förtjöt, resultat o eftertjöt. Uppdateras då o då

Söndagsmatcher
 
Måste-omgången:
 
Köping HC - Grums IK: 3 - 1, trean i tom kasse med 27 sek kvar.
Närmast en måstematch för Köping, men det är å andra sidan resten av de fyra kvarvarande matcherna också.
Det är fortfarande så att Köping har "allt" i sina händer, och behöver alltså inte lita till andra lags resultat. Det betyder dock inte att det blir särskilt lätt, nä det blir svårt.
GIK har 2 - 0 i matcher hittills, vinst med 3 - 1 i båda, men det har varit bra matcher som inte varit avgjorda föränn sent i tredje perren.
 
Resultat: 3 - 1 (0 - 0, 3 - 1, 0 - 0) Skott:26-24    
Första 10 var det inte roligt att vara ett Köpingsfan, eftersom Grums for som ettriga bålgetingar runt Köpingskassen mest hela tiden. Gästerna bjöds t o m på ett par frilägen där man redan hade skrivit upp målskytt o ass, men där istället Kinis i hemmakassen ploffade ett (ploff i plocken) och ett annat avslut gick utanför. Trots bålgetingshockeyn så tilläts inte GIK gå på några returer, o sakta men säkert balanserade Köping HC upp puckinnehavet. Resterande 10 min gick nästan lika klart till hemmalaget som första gick till gästerna.
Totalt sett över de första 20 så var Köping klart närmast ett ledningsmål, med bl a ett skott i ribban från Simon Johansson
 
Köping inleder mittenronden i pp, men av det blev det inte mycket. Sen är det dags för GIK att lira med en gubbe mer, och då förväntar man sig en rejäl kanonad mot Kininsjärvi, men av det blev det heller inte så mycket. När Köping blir fulla så dröjer det bara 12 sekunder innan just nr 12 Niklas Jakobsson kommer med bra fart och flippar in 1 - 0 i borte hörnet (om det nu finns några direkt bortre hörn i hockeyburar) Skottet är inte direkt en missil, utan mera något av en lös flipp som verkar ställa GIK-keepern.
Ganska kort efter det så är det dags för nytt pp för Grums, vilket gör att man tänker att "det var ju typiskt!"
 
Typiskt nog så kommer kvitteringen till 1 - 1 efter en knapp minut. Stefan Thellberg hittar rätt, eller kanske mera står rätt när pucken lite turligt studsar ner framför fötterna så att han bara kan raka in den. Det var dock inte orättvist på något sätt, GIKs pp var ganska intensivt och man gjorde det mycket svårt för Köping att få pucken ur zon.
Mitt i mittenronden följer sedan spel 4 mot 4, vilket Köping bemästrar klart bäst. Det är nu jag kommer att tänka på att Grums bålgetingshockey mer eller mindre helt har försvunnit. Visst, kortare sekvenser o i enstaka soloraider zurrar de till men annars är det ett klart chansövertag för Köping.
Det blir inga mål 4 mot 4, men när matchuret visar 32:08 så tar Köping ledningen i matchen igen. Grums har haft pucken i ett ganska långt anfall, men Köping vinner puck och är snabbt uppe och ligger på mot Grumsmålet. Erik Öhling står rätt, och trycker dit trissan, på pass från Robin Karlsson och Victor Norman.
Alltså 2 - 1 med 8 min kvar av andra p. Med mindre än 5 min kvar av perioden så blir det spel 4 mot 4 igen, och igen får vi se att hemmalaget är klart bäst i den spelformen, vilket blir extra tydligt när Jimmy Hellström skottar in 3 - 1 utan ass. Just Jimmy har visat riktigt bra fart på benen, och bidrar såväl offensivt som defensivt med vältimade tacklingar och högt tempo.
 
Inför tredje perioden tänker man om Jocke Carlssons mannar ska kunna hantera en tvåmåls-ledning, om man kan fortsätta att hålla tempot uppe (borde inte vara några problem med orken eftersom man spelat större delan av första 40 med fyra linor) och om man kan "grisa" när man måste.
Oj så ruggigt tråkigt svar man kunde ha fått på den fundringen, redan efter 27 sekunder så kunde det ha varit reducerat. En indianare modell dinosaur som helt friställde en GIK:are, men tack och lov så var avslutet stressat och Kinis tät. Samma procedur fast av lite mindre indiansort hände kort senare, med samma resultat som väl är. 
När dessa misstag var avklarade så försvarade Köping hemmaisen väl, och det var betydligt närmare en större segermarginal än tvärtom när man summerade alla spelade 60 minutrarna.
 
De 253 i publiken bjöds på en mycket väl genomförd match, där hela laget bidrog med fart och härlig attityd , plus  ett riktigt utropstecken genom Robert Kinisjärvi i hemmakassen.
 
Ganska nöjd med tipset, men varför kladda med mål i tom kasse? ;)
 
 
HC Örnen - IFK Munkfors: 3 - 4  efter sd
Måstematch för Munkfors, prexis som resten av de matcher som är kvar men denna verkligen MÅSTE man vinna. Lagen har vunnit varsin hemmamatch inbördes, men jag räknar med att IFK Munkfors form är bättre än HC Örnens, plus att de också är ett klart bättre lag. IFK vet oxå vilka Örnar de bör ha extrakoll på
 
Resultat:7 - 3 (1 - 2, 1 - 0, 5 - 1) Skott:33-40
Tjong, 5 - 1 i sista. Munkfors tog ändå ledningen med 2 - 3 15 sek in i tredje, men sen var det Örnar för hela slanten. Örnen har offensiv kapacitet i några gubbar, men jag undrar ändå vad som hände? Motivation kan det ju inte ha varit brist på för gästerna, men kanske var det brist på stadiga nerver?
Gick tåget nu, alltså tåget med sista chansen att undvika kvalspel? Fortfarande är det minst 9 pinnar som krävs för att gå ifatt och om Nor IK, och det ser nu väldigt, väldigt svårt ut. 
 
Arvika HC - Hammarö HC: 4 - 5 efter straffar
Måstematch för hemmalaget, även om de måste lita till andra matchers resultat för att den teoretiska chansen till playoff ska leva vidare. Inbördes så står det 1 - 1 efter att man vunnit varsin bortamatch.
 
Resultat: 5  - 4 (1 - 1, 1 - 3, 2 - 0, 1 - 0) Skott:47-25
Att Arvika vinner förvånar mig inte, men jag imponeras av sättet man gör det på. 2 - 4 i underläge inför tredje perren, trots att man då leder skotten med 28-19. Arvika öser på i tredje, men har svårt att få dit pucken. Även den här perioden vinner Arvika skotten klart (16-6) och tillslut kommer kvitteringen genom Tobias Olsson med endast 1:09 kvar. Sen är man starkast i sudden, o sätter vinstpucken för två viktiga pinnar genom Erik Olsson.
Det är fortfarande 6 pinnar upp till playoff för Arvika, men allt är fortfarande möjligt. 
Hammarö är ett av seriens absolut bästa lag, men också det för mig det mest anonyma eftersom man sällan får veta något via deras hemsida eller på andra sätt. Tredjeplatsen är fortfarande deras hur som helst.
 
Forshaga IF - Karlskoga HC: 6 - 4
Måstematch för Flyers, och man har allt att vinna säger "Sylta" mot ett lag man inte lyckats betvinga denna säsong. Forshaga är ett bättre lag, men inte så mycket bättre, så om klyschan motivation slår klass stämmer (vilket jag tror att den gör ganska många gånger) så vinner det mest motiverade laget denna match.
 
Resultat: 4 - 3 (0 - 0, 2 - 1, 1 - 2, 0 - 0, 1 - 0) Skott:38-30
Grabbarna var värda tre poäng, säger "Sylta" efter Flyers torsk (straffar) borta mot serieledarna Forshaga.
 
 
Åmåls SK - IFK Hallsberg: 3 - 4  efter sd
Jag anser att båda lagen är avhängda när det gäller playoff, men båda lagen kanske anser att jag har fel. Troligen blir det ca 25 utvisningar i matchen, o ganska hett alltså.
 
Resultat: 4 - 3 (1 - 2, 1 - 0, 2 - 1) Skott:36-29
Firma Engberg-Kiviranta ligger bakom det mesta i hemmasegern mot kämpande Navvies. 
ÅSK-segern gör att det fortfarande finns teoretiska möjligheter att nå playoff (har inte räknat jättenoga) medan Navvies nu är helt utanför alla chanser att klättra. 
Bara tio utvisningar, och bara tvåminutare, det var lite överraskande att det blev en så pass snäll match.
 
Nor IK - Sunne IK: 3 - 7
Det är väl ingen jättemåstematch för något av lagen, men det skulle naturligtvis vara en jättebonus för hemmalaget att ta poäng, plus att det ligger lite prestige i att vara det lag som vinner inbördesmatchen.
 
Resultat: 2 - 6 (0 - 1, 2 - 2 , 0 - 3) Skott:16-48
Respektiva lags keeprar landar på exakt samma räddningsprocent, vilket förstås är en konsekvens av Sunnes skottkanonad mot (trots torsken) duktige Anton Östman i NIK-kassen.
Firma Skoog-Ejdsell brukar ju vara de som tar ansvar för poängproduktionen i SIK (en ass-pinne för Skoog mot NIK), men naturligtvis finns det andra som vill göra sitt också, t ex firma Forss-Wendelstam som producerade 3+2 i denna bortaseger.
 
 

RSS 2.0