Follow up!

 
 29 gick så här
 
Hammarö tjongade som väntat till Örnen, och förstäkte därmed sitt grepp om tredjeplatsen. 
Arvika (b), Köping (b), Grums (h) och Sunne (h), det är hur "spellistan" ser ut för Rivest mannar. Inte direkt en lättspelad kvadrupel, men jag tror ändå att chansen till att utmana GIK om andraplatsen är större än risken att förlora tredjeplatsen till Sunne. I slutändan tror jag att Hammarö går i mål som tabelltrea, oförändrat alltså.
 
Sunne straffade tabellettan, efter underläge 0 - 2 med drygt halva matchen spelad. Kvitteringen kom med bara 5,30 kvar av tredje, genom Tobias Forss i pp. Nollor i sudden, o allt gick till åtta straffar var där Anders Skoog såg till att Sunne tog hand om extrapinnen.
Forshaga har bl a Örnen och Munkfors kvar att möta, och är enligt mig "klara" seriesegrare eftersom det skiljer 6 pinnar till närmast hotande lag. 
Sunne kommer att gå i mål som tabellfyra, underifrån finns inget hot och jag har svårt att se att man ska kunna utmana om tredjeplatsen (skiljer 6 poäng och 44 plusmål till Hammarös fördel)
 
Jag vet inte hur stora segerförhoppningarna var hos IFK Munkfors när man åkte mot Hallsberg, men efter ett gäng riktigt bra prestationer och efter att ha tagit 5 av 6 möjliga pinnar mot Navvies under säsongen, så förmodar jag att man hade ett gott och välförtjänt självförtroende.
Nu blev det dock en ny förlust, trots att det verkligen var mycket match kvar med 2 - 1 till hemmalaget med tredje perren kvar. Slutronden vinns av Navvies med 2 - 0, efter att ha klarat av en utvisningsrik period på ett bättre sätt än Munkfors.
Munkfors har Örnen (b) , Sunne (h), Köping (den uppskjutna hemmamatchen kommer att spelas fredagen den 8/2)  Arvika (b), och Forshaga (b) kvar att möta.
Det innebär 15 potentiella poäng, varav man behöver ta hem minst 9 för att klara sig från kvalspel (om Nor torskar allt de har kvar, vilket inte alls är särskilt orealistiskt)
Jag räknar med att Örnen besegras, men sen.., well, det är hur som helst riktigt kul att serien lever nästan ända in i kaklet.
För Navvies del så har man 9 poäng upp till playoff, vilket jag ser som helt orealistiskt att klara av, men laget har definitivt potential att krångla till det för ett par lag (Åmål o Flyers) som fortfarande har playoff i sikte.
 
Flyers vann 3 mkt viktiga poäng, efter tennissiffror mot ett Åmål som fortfarande låg med slagläge mot sista playoffplatsen.
Förträffligt vänligt av BIK Karlskoga att se till att Karlskoga HC kan skriva över 9 spelare , för att hjälpa till så att Flyers kan ta sig till playoff. Hoppas att vänligheten håller i sig om Flyers tar sig till playoff, annars måste de försöka klara sig själva.
Resterande matchande för "Syltas" gäng bjuder på varierande motstånd. Totalt sett (om man ser till tabellen) ett något lättare spelprogram än för värste antagonisten (om sista playoff-platsen) Köping HC.
Först bortamatch mot seriesuveränen FIF, sen hemma mot superjumbon Örnen, följt av en bortafight mot Navvies, där det står 1 - 1 i matcher hittills. Serien avslutas för Flyers del av en match i Nobelhallen mot Arvika HC, där det oxå står 1 - 1 i matcher lagen emellan.
Svårtippat, men fighten om den åtråvärda femteplatsen kan mycket väl leva ända in i sista omgången..
Åmåls SK då? Åtta pinnar upp till strecket, nä inte kan de samla ihop sig och lägga sig i hur playoffplatserna ska fördelas, det är bara teoretiskt möjligt.
 
Arvika hemmatorskade, med 4 - 5 i en grymt viktig "6 poängsmatch" mot Köping HC.
Gästande Köping vann skotten i alla tre perioder, totalt 25-37. Köping hade oxå uddamålsledning inför både andra och tredje perioden, men matchen avgjordes inte föränn med 57 sek kvar av tredje p, då Lars Jinghage hängde dit sin andra kasse för kvällen.
Arvikas återstående spelschema: Hammarö (h), Grums (b), Munkfors (h) och Flyers (b)
Med 6 pinnar upp till sista playoff-platsen så är det förstås teoretiskt möjligt, men det känns inte särskilt sannolikt att Arvika kommer att kunna utmana.
För Köpings del med bara en pinne upp till Flyers och med en match mindre spelad (och med bättre målskillnad) så har man fortfarande allt i sina egna händer, även o spelschemat inte direkt ser ut som en promenad i parken prexis: Grums (h), Hammarö (h), Munkfors (b), Sunne (b) och tillsist Nor (h)
Jag upprepar mig och säger att det finns stora möjligheter/risker att kampen om den femte playoff-platsen lever ända in i kaklet.
 
Onsdagsderbyt i Billerudhallen drog hela 456 åskådare, men det blev som väntat inte mycket till match. Grums skottade 21 mot 8 för gästande Nor i första perren, o var sjunde skott gick in för hemmalaget, 3 - 0 alltså. Då var matchen i princip över, sen blev det bara ett mål i mittenperren o 4 - 1 i sista. Inga konstigheter. 
Grums kommer inte att kunna hota FIF om förstaplatsen, o inte tror jag att de kommer att hotas nämnvärt underifrån heller. Mitt tips är alltså fortfarande att GIK slutar som tabelltvåa.
Nor IK har att kämpa för att undvika att dras med i kvalspel eftersom Munkfors fortfarande har teoretiska möjligheter att undvika detsamma just på Nor IKs bekostnad.
Spelschemat för Nor är  som följer: Sunne (h) 1 - 1 i matcher, Navvies (b) 1 - 1 i matcher, Åmål (h) 1 - 1 i matcher, och Köping (b) 1 - 1 i matcher. Jag tror att det räcker med tre NIK-poäng på dessa fyra matcher, då är Nor safe från kvalspel, då måste isf Munkfors vinna 4 av sina 5 återstående matcher vilket jag tror blir dem övermäktigt.
 
Serien lever runt båda strecken, KUL!! 
 
 En något haltande tabell
 
 
 

?

Vissa verkar ha väldigt svårt att hålla isär min blogg och Köping hockey.
Jag håller på Köping hockey, och har aldrig försökt dölja var jag har mina sympatier, men jag kan inte ställas till svars för vad Köping hockey gör eller inte gör, lika lite som Köping hockey kan hållas ansvariga för vad jag skriver. 
Vissa verkar ha väldigt svårt att acceptera de åsikter o synpunkter jag har, så till den grad att de är direkt otrevliga i sina kommentarer.
                       
Jag har bloggat sen 2007, och det har från början varit ett nördigt intresse och en glädje till hockeyn som varit drivkrafterna. Tycker fortfarande att det är kul att utbyta åsikter med andra passionerade hockeynördar, men när det börjar komma kommentarer av hat-karaktär då sätter jag stopp.
 
Jag skriver vad o hur jag vill på min blogg, o tycker förstås att det är kul när någon uppskattar det. Jag vill väldigt gärna ha andras synpunkter och åsikter, och har inga problem med dem som tycker helt annorlunda än jag, men när nivån blir för låg, direkt otrevlig och närmast hatisk, då tar jag mig rätten att säga ifrån och stänga ner.

27, uppdateras då och då

  Efter 26 omgångar, och med 7 kvar att spela
  
 
Nerifrån och upp: 
Örnen är fortfarande totalt avhängda förstås, men det betyder ju inte att man inte måste spela lite hockey för att få med sig 3 poäng från Örebro. Lite hockey ville inte Köping spela, Köping ville inte spela alls, man visade upp en mycket dålig inställning och gled runt som om Örnens lirare skulle flytta på sig inte röra pucken även om man gav dom den. 2 - 0 och 3 - 2 hade hemmalaget, och jag hade ont i magen.
1 - 4 i mittenperren, ett fall framåt, sista p var en pina, men tre poäng följde med hem i Köpingsbussen.
 
Munkfors gjorde det bra borta mot Nor, o lyckas mycket på grund av Emil Sättermans 3 baljor (2 sista till 6 - 6 och 6 - 7) ta hem 3 ytterst viktiga poäng. 5 - 4 efter första perren, hmm.
 
Navvies segersvit på 2 matcher bröts av gästande Hammarö, vet inget om matchen men det ser ut som att Hammarö gjorde vad som behövdes. Ledning med 1 - 4 efter 2 perioder, o sen orkade inte hemmalaget närma sig nämnvärt. I Hallsberg menar man att man vaknade till för sent.
 
Arvikas powerplay verkar inte direkt gå som tåget. Det måste man konstatera när man ser att Åmål hade 11 st 2-minutare i busbåset utan att Arvika kunde utnyttja det. Tvärtom så kommer 3 - 0 till hemmalaget i mittenperren när Arvika har 5 mot 3 på isen. 25 utvisningar totalt i matchen, och det hanterade Åmål bäst.
Viktiga poäng, och Åmål kan haka på i den fortsatta kampen om playoff. Arvik är ingalunda avhängda, men nog passade det ganska illa att förlora mot just Åmål.
 
Flyers vände och vann hemma mot Sunne, imponerande, eftersom man låg under hemma mot seriefyran med 0 - 3 efter första p. Det trodde jag inte när jag såg periodresultatet. 3 - 3 och kvitterat efter knappt 8 minuter i andra perren, starkt. Ganska jämn match tydligen, som kunde ha slutat hur som helst, men Flyers är starkast i sudden o behåller extrapinnen i Karlskoga. 
 
Forshaga låg under med 1 - 3 efter första akten hemma mot Grums i seriefinalen. 409 pers i publiken kanske anade att det skulle gå till en tredje raka seger för Grums, men med 8 minuter kvar av tredje perioden så får hemmapubliken jubla åt kvitteringspucken, 4 - 4 genom Björn Wennerström.
Robin Wall sätter sitt 24 mål för säsongen (bäst på det hittills) och avgör för sitt FIF, och ser till att man vinner för första gången mot Grums på ganska länge.
6 poäng skiljer mellan FIF och Grums, är det klart nu?!
 
 
   27 ser ut som följer
 
Sunne IK - Örnen: 9 - 2
Alla kan falla igenom, och ge bort is och tid på grund av underskattning, så även Sunne. Örnen har inte direkt sin starka sida i egen zon, men om man slarvar o inte är vaksam så har de ett par lirare med god fart på rören och hyfsat målsinne. Återstår att se hur Sunne inleder matchen, men jag tror förstås att det blir en ganska trygg hemmaseger med minst 6 -7 måls överläge när det är 60 minuter spelat.
 
Resultat: 16 - 4 (5-1, 5-1, 6-2) Skott:58-25
Tjong, 20 mål i en och samma match, det är en bedrift i sig.
Att Sunne vinner stort är inte överaskande, men att man lyckas hålla koncentrationen och farten uppe när man är så förkrossande överlägsna är jag imponerad av. Johan Wendelstam i SIK hade en trevlig kväll, 5+1 hade räckt för att vinna matchen själv.
 
Köping HC - Forshaga: 5 - 2
Här får Blue boars något riktigt rejält att bita i, och det är kanske är precis vad som behövs just nu när precis ALLT kan bli bättre än vad man visade upp senast. Jag är lite osäker på hur det ser ut på skade o sjukfronten, feber och elände har vandrat runt i laget så lagledningen har en grannlaga uppgift att sätta ihop formationerna.
Tråkigast i söndags var inte matchen, det var att duktige Emil Forsberg fick en duktigt vårdslös tackling i ryggen o pangade med ansiktet rakt in i plexit. Visiret sprack på mitten o Foppa blev liggandes på isen ett bra tag innan ambulanspersonal kom och tog hand om honom. Vi är glada över att det "bara" blev en hjärnskakning, ett tag såg det riktigt allvarligt ut. 
 
Resultat: 2 - 4 (1-1, 1-2, 0-1) Skott:26-35 
1 - 1 efter första 20 var väl inte helt rättvist, men Lyckholm i hemmakassen var riktigt het plus att hans kamrater inte tillät FIFs andra eller tredjegubbe att komma till. Tyvärr så kommer Forshagas ledningsmål på ass från hemmalaget, detta när en back ska fräsa pucken ur försvarszon men väljer att flippa pucken i bröstet på FIFare, mitt i banan högt upp i slottet, istället för hårt efter sargen.
Köpings mål kommer under ett tillfälligt besök i anfallszon, när kapten Permats sätter pucken på mål, FIF-keepern släpper en retur som Jonathan Thunberg kan sprätta in. 9 - 16 i skott speglar den perioden väl.
 
I mittenperren är Köping ordentligt bättre med, o lyckas skapa flera riktigt fina lägen. Pucken touchar stolpen ett par gånger, och man är riktigt nära att ta ledningen.
2 - 1 kommer i pp, genom Jimmy Hellström som skjuter från blå.
Forshaga är absolut inte ofarliga, de har ett gäng vassa lägen där de ofta hittar en gubbe med fart mellan hemmalagets forwards o backar, men det dröjer 10 minuter innan de 227 i publiken tvingas se att gästerna kvitterar. 2 - 2 kommer när Köping har en man mindre på isen, efter ett powerplay där FIF visat upp högt pucktempo och bra kombinationer som ställer en gubbe, Daniel Donborn, ren framför hemmkassen.  
MOMENTUM
Var det luften som gick ur ett lite tröttare Köpingslag, eller en kombination av det och att Forshaga utnyttjade kraften från sin kvittering? FIF gasade på ännu mer efter utjämningen och tvingade Köping till målvaktsblockering 2-3 gånger om i samma anfall. Tyvärr kommer sen något som jag tycker ser ut som en tabbe från hemmakeepern. Pucken flippas löst mot mål från blålinjen, och singlar in bakom Lyckholm. Det syns på kroppsspråket att Lyckholm inte alls är fokuserad på "rätt" saker. 3 meter utanför honom står en medspelare på alla fyra och håller sig för ansiktet, medan spelet är igång, och jag tror det är det som Lyckholm fokuserar på istället för pucken. Rätt eller fel, mål i baken blev det, på ett skott som absolut inte var förtjänt av att gå i mål.
2 - 3 med 2 minuter kvar av mittenperren.
 
Trejde perioden inleds med tre pp för Köping, men i den spelformen är man inte alls bekväma den här kvällen.
Jag förstår INTE hur man väljer att coacha laget, fortfarande inga specialteams eller någon form av strategiska formationer. Jag kan förstå att det blir problem när backsidan är så skadedrabbad (2 forwards spelar back i matchen) men man måste väl för 17 skapa energi genom att i alla fall försöka. DÅLIGT!!
Forshaga är riktigt pucksäkra, och har bra speed över alla liner. Det blir mycket istid utan puck för Köpingslaget i tredje perioden (efter sina pp) och det resulterar i att Forshaga kan utöka sin ledning till 2 - 4 med drygt 7 minuter kvar. Köping har en handfull chanser till reducering, men det kunde lika gärna ha blivit utökad ledning för Forshaga. Matchen slutar dock med 2 - 4 som resultat.
Rättvist, absolut, men synd att hemmalaget "ger" bort två mål OCH att laget inte coachas alls (enligt mina ögon) i pp. 5 mot 5 är Köping riktigt bra i mittenperren, och gör totalt sett en bra match om man ser till kamp och inställning. 
 
Hammarö - Munkfors: 8 - 4
Munkfors har fyra bortamatcher och tre hemmamatcher kvar 
 
Resultat: 8 - 5 (3-0, 2-4, 3-1) Skott:28-26
3 - 0 efter första perioden, förstås en väldigt tuff start, men enligt Håkan Södergren så finns det inget svårare än att leda med 3 - 0, och det verkar stämma eftersom mittenperren vinns av gästande Munkfors med 2 - 4.
Hammarö verkar dock ha den där sköna förmågan att trampa på lite extra när det behövs (vilken verkligen inte är det lättaste om man tappat i ödmjukhet under matchens gång) och håller "lagom" avstånd till Munkfors matchen igenom.
Väntad torsk för Munkfors, dock så ska lag som står inför att möta Munkfors verkligen se till att förbereda sig väl, eftersom det verkligen är ett kämpande lag med god offensiv kapacitet. 
I Munkfors kallar man 8 - 5 för en knapp förlust
 
Navvies - Arvika: 5 - 2
Ett revanschsuget Navvies vill tillbaka i vinnarspåret, samtidigt som ett illa luggat Arvika kanske har svårt med den riktiga viljan..,eller?
 
Resultat: 2 - 6  (0-1, 1-2, 1-3) Skott:29-36
Jag är lite förvånad över det ganska klara resultatet, ska bli intressant att se om någon vill säga något om matchen. Förstås viktiga poäng för Arvika, vilka gör att man bara är en pinne efter Åmål och att man nu utökar avståndet till just Navvies (6 pinnar)
 
Grums - Åmål: 8 - 3
Ett annat revanschsuget lag är säkert GIK, efter torsk i sudden och en riktigt bra match av div1-klass/karaktär enligt flera som var där och såg på. Kan Åmål krångla till det, njej, inte över 60 minuter.
 
Resultat: 9 - 1 (2-0, 4-1, 3-0) Skott:69 -19 !!
Mittenperren sänkte ÅSK definitivt, och naturligtvis så vinner man inga matcher om man sitter 14x2 minuter i busbåset. Det är ändå ganska anmärkningsvärt att GIK på alla dessa pp:s inte gör ett enda mål. 69 skott mot ÅSK-keepern är också anmärkningsvärt, o lite halvtufft att ha 20 saves per period o ändå behöva racka pucken ur mål nio gånger.
 
Nor IK - Flyers: 2 - 8
Bamsestort mentalt övertag för Flyers, och jag anar att det kan komma att rassla rejält i Nor-kassen på onsdagkvällen. BIK j-20 fyller på i "Syltburken", och det brukar ju göra nytta.
 
Resultat: 6 - 10  (2-3, 2-4, 2-3) Skott:32-47 
"Vi öser på framåt så får vi se hur det går", ja det verkar ha varit taktiken i matchen för båda lagen.
Väntad och viktig trepoängare för Flyers, och en viss "Sylta" är glad över 10 mål framåt.
 
 Stressig vecka, hinner inte blogga som jag vill, men sånt är livet

26

 
 
Navvies - Hammarö: 4 - 6 sista i tom kasse
Ett riktigt formstarkt Navvies på bortais blir inte någon lätt match för Hammarö. 1 - 1 i matcher hittills mellan lagen, men detta är en helt ny match förstås. Jag tror att Hammarös kapacitet är högre, det visar om inte annat tabellplaceringen, men det gäller att den kapaciteten plockas fram också, från start.
 
Flyers - Sunne: 4 - 7
"Sylta" siktar på dubbel revansch i eftermiddag, o längtar förstås efter att få tillbaka långtidsskadade spelare.
Tänk om fler kunde ta efter KT-sports webtv-intervjuer, det är lysande service och faktiskt inte speciellt avancerat att göra, det enda som egentligen krävs är en smula engagemang.
I Sunne är man lite besvikna på lagets insatser efter jul, redan före jul så gillades inte att laget tog julledigt 10 minuter för tidigt, eftersom man då torskade borta mot Arvika med 5 - 6 efter att ha haft ledningen med 1 - 4 efter 40 min. En pinne borta mot GIK borde dock räknas som en rejäl ljusglimt tycker man.
1 - 1 i matcher hittills, o mkt mål har det blivit. Det tror jag det blir denna gången också, med övervikt för Sunne.
 
 
Örnen - Köping: 2 - 8
Örnen har några spelare med bra offensiv kapacitet och man kan med deras hjälp hänga med ett tag i matcherna, men om Köping åker till Örebro med rätt inställning och attitiyd (vilken inte direkt har varit styrkan sett över de senaste omgångarna) så vinner man komfortabelt. 
 
Åmål - Arvika: 4 - 5 efter straffar (Kask avgör)
Det här blir en jämn match. två bra lag med mycket att spela för. På hemmais så kanske ÅSK kan hålla sig lite mer i rätt bås så att säga, vilket inte skulle ge Arvika så många chanser i PP. Det är förstås något som annars kan bli kostsamt för ÅSK, det faktum att man har överlägset flest 2-minutersutvisningar i serien.
Åmål verkar passa Arvikingarna illa, 2 torsk hittills i serien, men nu är Arvika mer formstarka än man varit så jag tror som sagt på en jämn match. 
 
Forshaga - Grums: 4 - 3
Seriefinalen. där vinst är ett måste för Grums om de vill ha en möjlighet att kunna ta över platsen som tabelletta när serien är slutspelad. 5 segrar av 5 möjliga i de senaste matcherna för Grums
 
Nor - Munkfors: 3 - 4
Hemmavinst o man måste förmodligen konstatera att det definitivt blir att försöka kvala sig kvar för Munkfors. 14 poäng upp till strecket  med 21 poäng kvar att spela om kommer inte att gå.
Otroligt tufft ändå, om det skulle skilja 8 poäng vid Munkforsseger, som ändå kanske känns närmast.
 
 

25, med förtjöt, resultat o det vanliga eftermumlet.

   Tabellen inför 25:an
Ganska uppenbart kring vilken streck det är hetast. Än tätare kan det bli efter kvällens matcher.
I toppstriden ser det inte ut som att GIK kan närma sig tabellettan FIF den här omgången iaf, men i nästa omgång är det bara seger som räknas för grumsarna, annars tror jag att tåget till "destination 1" (direktplats till div1-kval) avgått för den här säsongen.
 
  Kvällens omgång (förutom FIF o NIKs fredagsderby)
 
 
AHC - Örnen: 8 - 2
Mycket att spela för mot inte mycket att spela för, plus det faktum att Arvika förfogar över ett mycket bättre lag än Örnen. Det borde borga för en säker hemmaseger i "Banken, men det är inte alltid det är så.
Arvika HC gjorde en bra match senast mot FIF, tog en pinne mot suveränerna från Forshaga men torskade på straffar. Spelar man så ikväll så blir det tvåsiffrig seger, men om man tänker att de tre pinnarna ska ramla in av sig själv så blir det en mindre seger, hemmaseger blir det hur som helst.
 
Resultat: 6 - 1 (3-0, 1-1, 2-0)  Skott:31-35!
 Att Örnen vinner skotten, det är väl vad som överaskar lite, men inget annat.
 
HHC - Flyers: 6 - 1
Flyers vet att man kan besegra Hammarö, eftersom man gjorde just det (4 - 1) hemma i Nobelhallen för en dryg månad sen. I första mötet så vann dock Rivest mannar (5 - 3) och nu är det alltså dags att se om hemmaplan är en fördel igen.
En av "Syltas" viktigaste spelare är backen Patrik Solberg, och här grunnar han lite över hur Hammarö spelar, och varför han själv valde hockey före fotboll.
Något annat att grunna över är vilket lag "Sylta" får med sig till matchen, har han lyckats få några "gamla" spelare att snöra på sig grickerna igen, o kanske får han med sig ett gäng BIK-junisar? Dock så är BIK-junisbacken Anton Karlsson uppkallad till stora BIK ikväll, till allsvensk "final" borta mot Leksand! KUL!
Undrar om det är någon större skillnad än att lira mot Munkfors? Njä! Oavsett det så tror jag på hemmaseger ikväll.
 
Resultat:7 - 1  (1-0, 2-0, 4-1)   Skott:43-38 
Ser ut som ett standardupplägg för Hammarö på hemmais.Lite lagom loja till halva matchen, sen växlar man ner och vinner lätt.
 
Munkfors - GIK: 3 - 7  
Ett vilt kämpande Munkfors blev trots en riktigt vass upphämtning helt utan poäng mot Flyers, och nu måste det nog till några riktiga mirakel för att inte förberedelserna för att kvala sig kvar ska inledas istället. Att fortsätta som man nu gjort är iofs förmodligen den bästa förberedelsen.
Jag tror inte att man får någon "hjälp" av ett högmodigt GIK ikväll, det skulle förvåna mig isf.
På Munkfors hemsida så radar man upp GIKare att hålla koll påo vädjar till publiken att komma och stötta laget.
 
Resultat: 1 - 7  (1-1, 0-4, 0-2)    Skott:47-20!!
Om skotten stämmer så är jag mycket förvånad, men annars så finns det inte mycket att säga. 
 
KHC - ÅSK: Glömde tippa
Omgångens batalj, detta då vinnaren lär vara den som befinner sig på den sista playoff-platsen efter den här omgången (med reservation för att Flyers förstås kan lägga sig i, i och med en ev bortaseger mot Hammarö)
1 - 1 i matcher hittills mellan lagen, och i den förra så var det mången KHC-anhängare som grämde sig efter en som det kändes helt onödig bortatorsk.
Läget i hemmalaget är lite snuvigt, några som var borta mot Navvies är nu tillbaka, medan andra har det snorigt istället. Ännu ett ett nyförvärv kan vara på gång, och det är forwarden Niklas Jakobsson som ev finns med redan i kvällens match.
Köping har glömt och gått vidare, ja då syftar man på bortatorsken mot Navvies senast, där coach Karlsson var allt annat än nöjd med sitt lags inställning. Jag kan bara hoppas att det är en rubrik som jag ska visa sig stämma med verkligheten också.
Hur det står till med ÅSK vet jag inget om, tyvärr har man en hemsida som avslöjar och informerar om i princip inget (iaf inte om sitt A-lag av intresse) och jag hittar heller inte någon tidning som intresserar sig för att skriva om dem tyvärr. Tråkigt!
 
Resultat: 6 - 2 (1-2, 1-0, 4-0)  Skott:
Jag måste smälta vad jag nyss sett innan jag ger mig på något referat och sånt. Är man KHC-anhängare (jepp) så är man riktigt nöjd med 3 poäng, men OOJJ! vad nervöst det såg ut på mååånga håll hos de blåklädda. Matchen avslutas med att båda lagen tilldelas 5 st 5+game var. 
Tumultet startade på isen precis vid Åmåls bås, och då passade ett par åmålsbusar att ge sig in i slagsmålet från båset (mycket fegt, mycket fel och mycket förbjudet!!) En av Åmåls ledare skall hedras för att ha tagit nacksving på sin egna spelare för att få honom att sluta slåss från båset. SMACK sa det bara, så flög båsbusen rätt upp o ner bakom bänken... , applåderna var välförtjänta!
 
  Lite stökigt på slutet
 
Jag tyckte att hemmalaget började riktigt nervigt, o knappt hann de börja innan Åmål hade petat in 0 - 1.
26 sekunder tog det för Viitanen, på pass från Sallila, att få jubel från Åmålsbåset. Det var en märklig studs på pucken, den skulle ur zon o tog på någons ben och rätt ut till Sallila som hittade Viitanen som var på väg ur zon också han. Tung start!
Det såg inte ut som att det ville kugga i för Köping, kanske beroende på att ÅSK forcheckade högt och med fart, men ganska snart så förflyttades spelet alltmer ner i ÅSK-zonen.
1 - 1 kommer efter 3:22, det är Robin Karlsson som skjuter distinkt, direkt på pass från Victor Norman och Johan Graff. Skönt med hyfsad snabb kvittering.
Köping tar över spelet alltmer efter målet, och ligger på i anfallszon, men med knappt 15 min på matchuret så vill Viitanen återgälda Sallila, vilket resulterar i 1 - 2.
Kändes onödigt och inte helt kul.
 
Drygt 5 minuter in i mittenperren så trycker Robin Karlsson in en backhand från sin position mitt i slottet, och hans andra mål i matchen leder till 2 - 2, vilket förstås får hela hallen att jubla. Assistenterna hette denna gången Victor Norman och Erik Öhling
En köpingsutvisning och tre ÅSK-busar senare så är mittenperren över, utan mer nätrassel.
 
Jämnt målmässigt, o ganska jämnt spelmässigt sett över 40 minuter.
Slutronden kickar igång, Åmål får en utvisning och äntligen lyckas Köping utnyttja spelarövertaget o ta ledningen i matchen för första gången. 3 - 2 kommer kl 44:09 genom Tim Svensson, snyggt assisterad av Emil Forsberg och Victor Gustavsson.
Mindre än två minuter senare så är det dags för Svensson igen, han följer upp kedjekollegan Thunberg som driver på ÅSK-kassen med pucken. Thunbergs avslut tar någonstans på bortakeepern, studsar ut rakt i  Svenssongapet och rakas in till 4 - 2. 
Åmålsbåset suckade tungt, de hade haft egna chanser men inte kunnat utnyttja dem och när nu Köpings lite bättre ork betalade sig (som det såg ut) så verkade den viktiga matchen, som börjat så bra för ÅSK, nu rinna dem helt ur händerna.
Åmål ger inte upp, inte det minsta, de kommer fortfarande i ganska farliga attacker, bl a en som leder till ett skott i stolpens utsida. Nr 15 Kiviranta i Åmål är den som allt som oftast försöker något, men han lämnar Köping denna gången utan att bli omnämnd i matchprotokollet.
Köpings mr Svensson är dock inte färdig för kvällen, han har sparat det smaskigaste till sist. Robin Karlsson för in pucken med fart i anfallszon, i sällskap med Svensson, skär över slottet går mot mål o släpper pucken till Svensson. Schwopp o klang så for trissan rätt upp i krysset, bakom den förgrymmade ÅSK-keepern. (Hans klubba gick sönder strax efter målet, dubbel otur..typ)
5 - 2, med knappt sju min kvar av tredje p.
 
Utvisningarnas period i perioden börjar nu, och i den första delen är Köping återigen effektiva i sitt PP. Emil Forsberg tar sig för en soloraid, o skottar snyggt in slutresultatet, 6 - 2, helt på egen hand. Då är klockan 59:48, sen är det bara att titta på bilden ovan för att se vad som hände.
Det som sen ledde till massutvisningarna var en slashing, enligt vad jag tyckte mig se, av nr 3 Jakobsson i Köping. Det värsta med den var att det hände precis vid Åmåls bås.
Jag förstår och köper att man står upp för sin lagkamrat, som ett par av Åmålsspelarna gjorde, men när alla skulle stå upp för alla tillslut, t o m de ÅSK-lirare som satt i båset, ja då gick det över styr tyvärr. 
Det som borde ha inneburit 2 min för Jakobsson, som jag såg det, blev istället 10x 5+game.
 
 
 
SIK - Navvies: 7 - 3
Ja, vad ska man tro, kan Navvies rå på tabellfyran? Om allt går rätt, om Daniel "Lale" Svensson i Navvieskassen gör en kanonmatch (hög nivå på den killen när han får till det) då kan det gå, men det blir väldigt svårt. SIK har ju legat under ganska skapligt, spelat kass inledningsvis, men ändå kunnat skärpa till sig, vända och vinna. Jag tror att SIK vinner.
 
Resultat: 1 - 5  (0-0, 1-1, 0-4)  Skott:29-37
Jag är överaskad, inte att Navvies kan vara riktigt svåra att möta, utan att de vinner mot svåra SIK i deras hemmaborg (underskattning?) och med så pass klara siffror. Imponerande!
 
 
Fredagsmatch
FIF - NIK:
 
Resultat: 12 - 1 (7-1, 4-0, 1-0)  Skott: 53-25
Ojoj! Matchen är slut efter 10 minuter! Resultatet överaskar inte, men imponerar
Att styrelsen i Forshaga har beslutat att inte liverapportera (bara denna o följande match eller alla?) känns mkt märkligt, och om man gör det för att man tror att fler ska komma till ishallen o se matchen istället så tror jag att det inte kommer att göra någon skillnad alls.
 
Återigen uppmuntrar jag till att ösa på med åsikter, tips, synpunkter, referat, info osv. Har du en annan åsikt än jag så blir det bara ännu mer intressant, jag kan vara riktigt "grinig" om det är någon som inte håller med mig..  8)
 

24, med lite eftertjöt

 Tre matcher kl 16 o tre kl 17
 
Förtjöt o tips:
 
Flyers - Munkfors: 5 - 2
Lätt seger för Flyers? Nja, visst bör det bli hemmavinst men jag tror inte det blir lätt. Motivationsmatchen är förmodligen jämn, med tanke på att både Flyers och Munkfors har mkt att spela för.
Munkfors vet att det blir en svår match, men de vet också att de kan spela lite bättre hockey än tabelläget visar.
Om Flyers börjar foka på det lag de har, istället för deras skadade spelare, så upptäcker de kanske att de fortfarande har slagkraft att utmana de flesta lag i serien. Återstår att se hur de gör. 
"Vi siktar på samma manskap som borta mot Köping, det räcker för seger mot Munkfors", säger "Sylta"
Kapten Andersson säger i en webtv-intervju att Flyers är för ojämna hittills men att de är ett bättre lag än Munkfors.
 
Resultat: 6 - 5 (3-0, 2-1, 1-4) Skott:41-30
4 - 0 24 min in i matchen, o 6 - 1 med drygt 10 min kvar. 6 - 2 kommer med drygt 4 min kvar, och då har Flyers lagt av o gått hem nästan. En straffmiss av Munkfors en minut senare, o sen följde 3 munkforskassar till, den sista med en sekund kvar. I Munkfors så pratar man helt sanningsenligt att det var nära en mirakelvändning. En del av nästanmiraklet var att Emil Sätterman målade två gånger, 6 - 2 och 6 - 3, i boxplay! Tungt med noll pinnar när det var så nära. Samtidigt så vann Nor IK, hyfsat planenligt, mot Örnen vilket innebär att det återigen är 11 poäng upp till strecket för Munkfors.
 
Matchvinnarna i Flyers torde vara Anton Karlsson 2+2 och Philip Larsson 2+1, men även de två andra inlånade BIK-juniorerna Andreas Karlsson 1+1 och Jonas Forsberg 1 mål, bidrog stort till hemmasegern. Måste vara skönt att kunna låna in lirare av den kapaciteten. Det har varit lite si och så på träningen säger Flyerscoachen Thomas "Sylta" Karlsson, och det är tydligen ingen måtta på eländet, rykten gör också gällande att materialarn fick punktering på cykeln i höstas, och att någon glömt att sätta på locket till pepparkaksburken i vaktisrummet runt lucia, så att alla peppisarna hade mjuknat. 
 
 
Navvies - KHC: 2 - 6
Detta kan bli en match som lever ända in på slutet. Köping har vunnit de två senaste mötena lagen emellan, mkt på grund av att man haft en högre effektivitet än Navvies. Nu kommer Köping från en skön hemmaseger, som tog dem upp på playoff-mark igen, medan niondeplacerade Navvies har 6 raka torsk efter att ha spelat bra men förlorat borta mot serieettan Forshaga i förra omgången.
 
Resultat: 5 - 2  (2-1, 2-0, 1-1) Skott:33-36
Jag såg inte matchen, men coach Karlsson såg och ogillade 
Tydligen var inställningen hos Köping HC långt ifrån godkänd, så nu vill man bara glömma allt och gå vidare. 
I Hallsberg vill man inte alls glömma, man menar att det var en bra laginsats som låg bakom 3 hett efterlängtade poäng. Navvies avancerar inte i tabellen, men man tar in på Arvika som ligger närmast ovanför. Köping behåller sin femteplats trots torsken, men nu endast pga bättre målskillnad än Flyers.
 
NIK - HC Ö: 7 - 3
Nor IK hade 2 - 2 efter 40 minuter borta mot Hammarö i förra omgången, men sen tog det stopp. Nor är ett lag som ofta förlorar skotten stort, men i de matcher de vinner så är det  två tydliga faktorer som ligger bakom, forwards effektivitet och keeperns räddningsprocent. 
I eftermiddag får Norvalla besök av seriejumbon HC Örnen, som naturligtvis bara har att "ladda" för att försöka kvala sig kvar i div2. NIKs motivation, att hålla undan för Munkfors, bör bara det innebära att hemmavinsten garanteras.
 
Resultat:4 - 2 (0-0, 3-1, 1-1) Skott:44-31
Det var tydligen en sömning tillställning, men när NIK får ett mål bortdömt så sprattlar Örnen till, reducerar genom straffslag ( genom 21 Michael Carlsson förstås) o sen tar gästerna ut sin keeper varpå NIK hasar in 4 - 2.
Vet inte om någon i NIK känner flåset från Munkfors direkt, men troligen tycker man att 3 pinnar känns rätt gött i alla fall.
 
ÅSK - HHC: 2 - 4
Åmål inledde seriespelet efter juluppehållet som seriefemma, men efter bortatorsken mot nästjumbon (och efter Köpings vinst mot Flyers) så halkade man ner på sjätteplatsen. Efter söndagsomgången så blir jag inte förvånad om Åmål ligger sjua.
 
Resultat: 4 - 5 (1-3, 2-1, 1-0, 0-0, 0-1) Skott:31-32
Jahapp, här gick det till straffar. Måste ändå kännas rätt ok med en pinne för ÅSK, efter 1 - 3 med 20 första spelade. Firma Viitanen-Sääv fixar både reducering (2-3) och kvittering till 3 - 3 och 4 - 4. Ganska tydligt vilka som hyllas bör. Trots enpoängaren så halkar ÅSK ner till sjundeplatsen.
 
AHC - FIF: 2 - 6
Arvika har vunnit varannan match sen omgång 18, vilket bör innebära att det blir hemmavinst i "Banken" i eftermiddag. Det finns dock ett frågetecken, vad serieledande Forshaga IF tycker om saken?
 
Resultat: 3 - 4 (0-0, 2-2, 1-1, 0-0, 0-1) Skott: 28-31
Ännu en match som gick till straffar, och som ledde till bortaseger. 
Det ser ut som en jämn match, där lagen följdes åt o turades om att ta ledningen och kvittera.
Svårt att gissa ändå hur det såg ut, just att det endast var 4 utvisningar i en match som går till straffar gör känns lite märkligt ovanligt.
Viktig pinne till Arvika, känns som en bonuspinne som inte många hade räknat med. 
Vad Arvikas coach tycker får vi aldrig veta, och inte heller vad FIFs dito tycker, där håller man inte alls någon högre klass.
 
GIK - SIK: 6 - 4
Omgångens smällkaramell? Nja, det är serietvåan mot seriefyran, men jag tror att det blir en ganska klar hemmaseger för GIK. De två matcherna lagen emellan i årets seriespel har slutat 5 - 3, varsin hemmavinst med samma siffror. Det skulle inte förvåna mig om det blir liknande siffror i eftermiddag.
 
Resultat: 4 - 3 (1-0, 1-1, 1-2, 1-0) Skott:48-18
Skoog och Ejdsell i all ära, men denna bortapoäng hade blivit noll om det inte vore för storspelande SIK-keepern 35. Jonathan Lundin-Everlund. Sen gör det förstås inget att Skoog och Ejdsell producerar framåt, o ser tillsammans med bl a Tobias Forss att ta ledningen med drygt 8 minuter kvar av tredje p. Med knappt 3 min kvar lyckas GIK kvittera, o sen sätter hemmalaget också tänderna i extrapinnen.
 
 

Vässa grickerna, 23:an här, och förbi, med eftertjöt

Efter 22 omgångar 
 
Köping o Örnen möttes i lördags, 5/1, i den uppskjutna matchen från 19:e omgången. Då hade inte HC Örnen folk nog att ställa upp med, mycket sjukdom o sånt gjorde att matchen som sagt spelades i mellandagarna istället. Inte för att örnarna kom i stor flock denna gången heller, endast 10+2 örnar fanns ombytta när pucken släpptes.
Matchen slutade 8 - 1 (4-0, 2-1, 2-0) Skott: 47-10 "Köping vann enkelt över Örnen"
Det var inte en speciellt rolig match att beskåda, första perren slutade 4 - 0 men skulle utan att få någon att höja på ögonbrynen ha kunnat sluta med i alla fall 7 - 0. 21-2 i skott talar sitt tydliga språk.
Den första perioden var i alla fall helt ok, om man ser till pucktempo och sånt, men sen var det riktigt tråkigt större delen av de följande 40 "effektiva" minutrarna.
Enligt mig så stavas orsaken till trökigheterna N-O-N-C-H-A-L-A-N-S.
Är man nonchalant så är man en som inte tar hänsyn till sina plikter och åligganden, det säger i alla fall Wiktionary
Synonymer för nonchalans: försumlighet, slarv, slapphet, likgiltighet, låtgåmentalitet, oförskämdhet, ringaktning, missaktning, åsidosättande, överlägsenhet, mallighet.
 
Ja ja, jag blev riktigt tjurig där jag satt och beskådade "eländet", jag riktigt hatade att se att KHC inte ville värna sin egen keepers nolla, när man nu ledde stort (5 - 0 tidigt i mittenperren) utan istället skulle börja hångla med pucken i egen zon, o självklart tappa densamma så att Örnens egen specielle sniper, Michael Carlsson, får stå skamligt naken framför den stackars hemmakeepern o vispa upp pucken i vänsterkrysset. Där sprack den nollan! Det som också hände var att blue boars fällde krokben på sig själva när de hade kunnat skrapa ihop en betydligt större hög plusmål, vilket kan komma att betyda enorm skillnad när det ska räknas ihop om 10 omgångar. Försumlighet, slarv, slapphet, likgiltighet, osv blää.
 
Inget lag kommer undan risken att "drabbas" av nonchalans, oavsett nivå eller sport, det har vi sett alltför många gånger, men jag tycker det behöver påpekas, och jag tycker att man ska kunna avkräva spelare på i princip alla nivåer att man både har vinnarskalle och smartness, OCH att man som individ har eget ansvar för sin egen attityd.
Nog sagt om det...för nu.
 
Tabellen
Förstaplatsen, som mest av allt betyder en direktplats till div1-kval, innehas av Forshaga, och det skall mycket till för att Grums ska kunna peta ner FIF (något annat hot finns inte) , så mycket att jag inte tror att det kommer att ske.
 
Plats 2 - 5 är inte helt betydelselösa, det kommer i slutändan betyda vilka lag som får spela playoff 1, och vilka lag som skall mötas där. Som det är nu så skulle alltså Grums lira mot Åmål, och Hammarö lira mot Sunne, en hemma och en borta. Om det är lika efter de två mötena, så liras en tredje "match" direkt efter den andra matchen, men då är det endast frågan om 5 min overtime plus ev straffslagning.
 
Här är jag rätt säker på, trots att det är 30 pinnar kvar att spela om, att den enda större förändringen som kommer att ske mot hur det ser ut nu är att Åmål kommer att tappa sin playoffplats. Ja, sen skulle det inte förvåna mig om Sunne kliver förbi Hammarö, o tillslut landar på en tredjeplats, men det är ju av ganska marginell betydelse (Hemmamatch för SIK i första mötet)
Vilka lag hotar Åmål? I första hand Köping och Flyers, och kanske kanske ?Arvika?.
 
Plats 11 - 12, som betyder vilka lag som ska spela negativt kvalspel, kommer med stor sannolikhet att vara oförändrat mot nu. Örnen är "redan" där, och Munkfors har med 11 pinnar upp till strecket en mycket svår resa att klara av. Det tror jag inte att de gör.
 
 De tio sista omgångarna inleds alltså med den 23:e
 
Full omgång ikväll
Serien vänder igen i o m onsdagkvällens omgång, och det är dags att se vilka lag som utnyttjat serieuppehållet bäst.
 
Tuffa besked för "Sylta", och sen "profeterar" KT-sport när man påstår att det "Inte blir något slut på Flyers skadeelände!"
För Köpings dels så rapporteras det om hyfsad fart på de välbesökta senaste träningarna, och som det ser ut så kommer man att ha alla tillgängliga till kvällens match, förutom möjligen Johan Graff (fick en smäll mot huvudet senast mot Örnen)
Enligt initierade källor så kan vi också komma att få se ett nyförvärv i köpingsdressen ikväll, en LW -91:a på 96 kg har funnits med på träning och kan ev göra debut, men mer säger jag inte om det.
 
Matchen är oerhört viktig för bägge lagen, Köping ligger före Flyers enbart på bättre målskillnad (var det någon som pratade om målskillnad tidigare..?) och kan förstås få stor betydelse för vilket lag som ska peta ner Åmål från femteplatsen.
Köping har vunnit de två tidigare matcherna lagen emellan, den senaste före juluppehållet. Då blev det, 1 - 2 efter mål Jimmy Hellström i sudden. Det var en match som Köping var helt klart värda att vinna, det vittnar båda sidor om, men ikväll är det historia. 
Jag tror att det blir en tuff match, Flyers är ett välorganiserat lag och är säkert rejält revanschsugna. Bäst i laget, över seriespelet hittills, har kanske deras keeper Sebastian Weidenhag varit.
En liten krydda till "anrättningen" är att John Sättermann, som spelade med Köping så sent som för några omgångar sedan, nu kommer iklädd flyersdressen och alltså tillhör bortalaget. 
 
Resultat: 5 - 1 (0-1, 2-0, 3-0) Skott:43-27
Woop,woop, nailade resultatet! Hemmasegern innebar att Köping petar ner Åmål från den sista playoffplatsen och kliver upp som ny tabellfemma, detta eftersom Åmål förlorar borta mot ett vilt kämpande Munkfors.
"Vi gnuggar på bra idag", säger coach Karlsson. I "Bärsingen" fokuserar de på nyförvärvet Mårten Jakobsson, och att hans matchstraff skulle ligga bakom Köpings vändning (från 0 - 1 efter första perioden) men det tror jag inte mycket på, det låter mer som en lite klyschig efterkonstruktion.
Att få en fem-minuters utvisning just i det läget var inte speciellt önskvärt. Jag tror mer att Köping behövde struktur i sitt spel, och i o m utvisningen tvingades att ta sig den strukturen genom att förbereda sig för att "döda" minst 4 minuter med en man mindre (när Jakobsson fick matchstraff så hade Flyers en gubbe i busbåset, med en minut kvar ca) Där och då vände matchen, genom först och främst ett oerhört bra jobb, oerhört mycket skridskoåkning som naglade fast pucken gång på gång i Flyers egen zon, och två mycket fina avslut genom Robin Karlsson och Tim Svensson, som i tur och ordning ledde till 1 - 1 och 2 - 1. De 4 minutrarna med en man mindre blev delade på mitten, med andra pausvilan emellan, och det var säkert en bidragande orsak till att Flyers aldrig klarade att få något tryck mot hemmakassen.
I Karlskoga så pratar de som vanligt om sina skador (som de flesta andra lag också drabbas av, fråga Köping t ex, ibland mer ibland mindre) o nämner inte med ett ord, som vanligt, att motståndarna var bättre och borde haft ledningen efter första perioden sett till chanserna. Nej, när Flyers förlorar så beror det på deras skador, eller oflyt, det beror aldrig på att de mötte ett bättre lag, inte ens om de fått stryk tre gånger i rad av det laget. Just den typen av bristande ödmjukhet är förmodligen inte en särskilt bra och framgångsrik attityd.
 
Ett litet utlovat matchref:
Matchen börjar inte med bra hockey, men i de första minutrarna är det Flyers som är det något bättre laget. De försöker forchecka högt, o strular till det för Köping i uppspelsfasen. Köping åker på en utvisning i minut 8, o tvingas jobba hårt i bp. Flyers har uppställt pp i nästan 2 minuter, men kommer ändå aldrig till några farligheter. Efter det är det hemmalaget som har den bättre speeden, o passningarna börjar hitta lite mera rätt (speciellt Jinghage, Maikkula och Hellström)  Det verkar som att Köping behövde utvisningen för att få upp lite puls o få bukt med nervositeten (om det fanns någon?) Spelet förläggs alltmer i Flyers zon, o det är riktigt nära några gånger, även om inte flyerskeepern tvingas till några jätteräddningar. Gästerna kommer endast till i ett par kontringar, annars är det hemmalaget som äger mest puck. Därför känns det inte alls särskilt logiskt när Patrik Solberg rakar in en backhand till 0 - 1 för gästerna med 45 sek kvar av inledningsronden. Det är dock en snygg aktion, där Solberg och Viitanen (en av de bästa i Flyers i matchen) sågar sig in i slottet framför Lyckholm i köpingskassen.
 
Passningsspelet var rent bedrövligt hos hemmalaget, med bitvis undantag av förstalinan som sagt. Det såg ut som att ingen hade spelat ihop med någon tidigare. Istället för att släppa pucken snabbt till spelare med fart så höll man i pucken o sökte hälarna på en stillastående medspelare efter sargen..mera för att bli av med pucken istället för att leverera en användbar pass.
Antingen släpper man pucken snabbt i uppspelsfasen, o söker öppen is, eller om det inte går (pga forechecking) så får man vända om o komma med hela linen i samma riktning. Som det nu såg ut så var det riktigt ostrukturerat, där medspelare screenade bort varandra, o aldrig mer än en pass på raken.. Bedrövligt alltså.
 
Mittenperren börjar lite bättre, men bara lite, det är fortfarande ungefär samma matchbild som de sista 10 i första p. Drygt 6 min in i perioden så är det dags för nytt bp för Köping. Det klarar man utmärkt, jag tror inte Flyers hade ett skott mot mål ens. Kort efter det är det Köpings tur med en gubbe mer, och det klarar man inte alls utmärkt. Jag vet inte strategin bakom Köpings pp, men här såg det ut som man rullade runt på iaf 3 femmor. Känns mkt märkligt att man inte har två pp-uppställningar (special-team som de duktiga säger) som alternerar, speciellt med tanke på den dåliga struktur som laget haft 5 mot 5 hittills i matchen.
Snart var det dags för nytt bp, när hemmakeepern tjongar trissan över plexit. Minns inte mkt av de 2 minutrarna, men det blev iaf inget mål åt något håll.
Flyers skuttar sen in med en gubbe lite för tidigt, o får sätta en annan gubbe i busbåset för to many players.
Nästan prick en minut senare så dundrar Mårten Jakobsson, Köpings nyförvärv, in med både flyersback o keeper in i målburen så att allt vänds på ända. Jag hann inte med o se, jag såg bara att målburen var borta och att Jakobsson klev in i utvisningsbåset. Jakobsson säger efteråt att det inte var meningen att skada någon, men protesterade inte det minsta mot utvisningen. 5 + 20 för charging. Tyvärr blir Flyers keeper , Weidenhag, liggandes på isen en stund efter den omilda behandlingen, men han reser sig tillslut och fortsätter matchen.
4  mot 4 i en minut följer, sen 4 minuter med en gubbe mindre för Köping.
Det är inte en optimal förutsättning i jakten på kvittering, speciellt inte som att det är Flyers som är en av de största konkurrenterna om en av de åtråvärda playoff-platserna. Hemmalaget spelar dock strålande, och har ett par bra chanser 4 mot 4, men det dröjer tills dess att Flyers blir fulltaliga innan det blir riktig bra. Ca 15 sekunder efter det att gästerna fått in sin femte gubbe så kommer Köping med fart genom mittzon, Emil Forsberg passar Robin Karlsson (Robin Karlsson utsågs välförtjänt till matchens lirare i hemmalaget) precis innan för offensiv blå, som forsätter och skjuter ett bra skott i borte burgaveln och vi har 1 - 1. Det gick inte att ta miste på glädjen hos hemmalaget, det var ett mkt välförtjänt och framförallt efterlängtat mål.
 
1 min o 15 sek senare så kommer Köping igen, på nästan samma sätt, fast denna gången är det Tim Svensson som tar in pucken i anfallzon, driver hårt på mål och avslutar hårt och snyggt i nättaket.
2 - 1 till Köping med knappt 40 minuter spelade.
 
I tredje perioden så är det inget snack, visst även Flyers har någon chans, men i övrigt så dominerar hemmalaget perioden stort. Drygt 3 minuter in i slutronden så nätar Jimmy Hellström, på pass av Robin Karlsson. Mitt i slutronden så är det Viktor Normans tur, när han lyfter in returen från Victor Gustavssons skott. Med knappt 8 minuter kvar av matchen så är det Hellströms tur igen, när han på ett tjusigt pass från Lars Jinghage sätter dit slutresultatet 5 - 1.
 
245 personer i Köpings ishall applåderar hemmalaget (kanske fanns det några tillresta som inte direkt jublade) 
Mycket viktig seger förstås!
 
Sunne - Arvika: 5 - 4
Senast lagen möttes, på arvikais, så vände Arvika 2 - 5 (med 12,5 min kvar) till seger med 6 - 5. Segerpucken rasslades dit av Thomaz Andersson med 30 sek kvar. Imponerande! 
 
Ejdsell jagas av flera elitklubbar, men tillsvidare finns poängmakaren tillgänglig för Sunne, vilket förstås är viktigt för dem. 
Jag räknar med att Arvika är hungrigast i kväll, o de måste de vara om de vill ha något med ett playoff att göra, men jag tror inte det blir en andra raka mot Sunne. Förstalinan med bl a Anders Skoog och nämnde Ejdsell kommer säkert att vilja göra sitt till för att laget ska ta en hemmaseger direkt i seriestarten.
 
Resultat: 7 - 4 (1-3, 2-0, 4-1) Skott: 32-24
Sunne verkar ha stått på hälarna i första perren, men sen blev det skillnad.
 
Ett avhängt jumbolag mot ett taggat Grums, det innebär självklart att GIK åker hem med 3 pinnar och minst 8-10 plusmål.
 
Resultat: 0 - 17 (0-7, 0-2, 0-8) Skott: 28-71
Jo, tre GIK-poäng blev det, och en hel massa plusmål. Det bästa med matchen (om man inte bryr sig så mkt om resultatet) kanske ändå var att Örnen lyckades skrapa ihop hela 17 spelare till matchen, det borde betyda att de kommer att fortsätta säsongen ut. Ett tag var jag orolig för att de skulle lägga ner igen..
 
Munkfors - Åmål: 3 - 4 efter sd
I Förra mötet så gick Åmål ifrån till 4 - 0 redan efter 19 minuter, och därmed var den matchen färdig. I Munkfors är man nu inställda på revansch, och man vet vilka ÅSK-lirare man bör hålla extrakoll på.
Motivationsmässigt så bör det bli en jämn kamp, Munkfors har inte tappat hoppet om att ta sig upp på säker is (eller?) samtidigt som Åmål naturligtvis kommer att göra allt för att behålla sin playoff-status.
 
Resultat: 5 - 4 (1-0, 1-4, 3-0) Skott:32-31
Oj, vilken svängig match. Otroligt starkt av Munkfors att komma ut o vinna sista med 3 - 0.
 
Jag vet ingenting om div1-satsande FIF:s form, hur de valt att använda seriepausen, och inte speciellt mycket om Navvies heller.
1 - 5 till FIF i senaste mötet, där Daniel "Lale" Svensson, Navvies keeper, blev utsedd till matchens lirare. Det måste han bli ikväll också,  men jag tror inte att Navvies får med sig några poäng efter kvällens match i Ängevi ishall.
 
Resultat: 5 - 3 (1-0, 3-1, 1-2) Skott:39-20
Var tydligen en inte speciellt välspelad match, men det är poängen som räknas.
 
Hur står det till med Hammarö, har kontroverserna (som det ryktats om) lagt sig, o tänker man utmana GIK o kanske t o m FIF under de sista 10 omgångarna? En "gameplan" för resten av seriespelet behöver man nog ha, och inte bara att behålla sin position.
En "gameplan" för NIK kan bara handla om en sak, att hålla avståndet till Munkfors intakt, vilket innebär att man säkert måste vinna ett par matcher till för att vara säkra. Om Munkfors skulle vinna 4 av 10 matcher (12 poäng) så är man ifatt och förbi NIK (om NIK torskar allt som är kvar) men det är inte särskilt sannolikt eftersom Munkfors på 22 omångar bara har vunnit 3 matcher hittills, plus att det inte är troligt att NIK torskar 10 raka fr o m ikväll, men ikväll torskar de i alla fall.
 
Resultat:6 - 3 (1-1, 1-1, 4-1) Skott:48-18
Hmm, 2 - 2 efter 40 minuter. Var det månne en viss keeper som höll kvar Nor IK i matchen? 33-13 var skottstatistiken så långt, men sen höll det inte längre för gästerna.
 
 

RSS 2.0