Skön derbyseger för IFK Arboga!!

Härliga 8 - 2 för Boga mot serieledande Sura (3-1, 2-1, 3-0)
Skott: 36-21 (13-12, 5-4, 18-5)
Utv IFK:
6 x 2 min Utv Sura: 6x2 min

Publik:760 st !! Omgångens överlägset största publiksiffra.

Detta var IFK Arbogas största seger mot Suralaget någonsin, och det var aldrig något snack om vart seger skulle hamna.
Återigen gör VIK-förstärkningarna en mycket bra match, och inte minst Andreas "Lill-Notan" Nordfeldt som står för 2 mål och 2 ass i matchen.

Bogalaget ligger nu på sjätte plats, hela 7 poäng före sjunde lag som är Linden på 14 poäng och endast 3 poäng upp till Enköping på tredje plats.

En plats i All-ettan känns nu helt plötsligt mycket mer realistik än för bara ett par veckor sedan, även om det är många poäng kvar att spela om.

Sista matchen för IFK före speluppehållet är nu på söndag hemma mot tabelljumbon Hedemora.

GO BOGA!!

Onsdagens div2-fighter

Fagersta AIK - Karlskoga HC: 8 - 3 (4 - 2, 0 - 0, 4 - 1) Skott:24-38 (5-14, 8-14,11-10)

Kommentar: Mitt tips om Faik-seger gick hem, men jag trodde inte att den skulle bli så stor som den blev.
Om sen skottstatistiken stämmer så är det enorm skillnad på effektivitet mellan lagen
(något som Flyers har dragits med i princip hela försäsongen, alltså ineffektvivitet)
5 - 14 i skott till Flyers efter första perren och ledning för Faik med 4 - 2, snacka om effektivt av Faik att sätta fyra kassar på fem skott!
Fortsatt skottdominans i mittenronden för Flyers men 0 - 0, kanske gjorde hemmakeepern en stormatch?

Faik tar emot Köping HC på söndag i ett hett västmanlandsderby, medan Flyers står över söndagen för att slicka såren och ladda för bortamötet mot Viking HC kommande onsdag.


Forshaga IF - Nor IK: 4 - 2  (2 - 0, 1 - 1, 1 - 1) Skott: 35 - 40 (14 - 7, 15 - 13, 6 - 20)

Kommentar: Jag trodde på ganska säker seger för Nor ,men mitt tips gick åt skogen och FIF tog sin andra raka seger.
Enligt FIFs hemsida så var en av matchens giganter FIF-målisen Oskar Öhman, och med tanke på sista perrens skott, 6-20, så kan man förstå matcbilden i slutronden. En 3-målsskytt är förstås också en gigant i matchen, mannen heter Daniel Persson.


Köping Hockey - Grums IK: 4 - 2 (2 - 0, 0 - 2, 2 - 0) Skott: 36-37 (10-14, 16-7,10-16)

Kommentar: Mitt segertips gick hem, om än inte med exakta siffror.  Läs gärna matchreferatet på www.kopinghockey.se
Mer om matchen finns i ett annat blogginlägg.


Säffle HC - Kils AIK: 4 - 7 (1 - 2, 0 - 3, 3 - 2) Skott: 27-35 (8-7,9-14,10-14)

Kommentar: Även här gick mitt tips in, inget lag skall underskattas men Säffle HC har redan utvecklats till seriens slagpåse och även om de säkert kan överraska så får de nog finna sig i att planera för div3-spel nästa säsong.
Enligt rapport från en KAIK-supporter så spelade KAIK lite trevande till en början, men gick ifrån till 6 - 2 för att slappna av lite för tidigt och släppa in SHC i matchen i slutronden men när 4 - 7 kom tillslut så var segerna aldrig hotad trots att SHC vann sista p med 3 - 2.

Viking HC - Kungsörs IK: 4 - 4 (1-2, 1-1, 2-1) Skott: 36-17 (15-5,10-5,11-7)
Målade i KIK gjorde: Joel Eklund, Daniel Nylander,Jonas Hammarlund och Tobias Waern

Kommentar: Mitt tips om hemmaseger gick inte hem, men det gör inget.
En match där båda lagen känner att de förlorat en poäng istället för att vara helt nöjda med oavgjort.
KIK ledde efter 2 perioder med 2 - 3, kom sedan i underläge när VHC både kvitterade och tog ledningen med 4 - 3 i slutronden. 
Med endast 40 sek kvar sätter KIKs Tobias Waern kvitteringspucken till 4 - 4. Till saken hör att coach Brolin tagit ut sin keeper för att sätta allt på ett kort för att få med sig den första seriepoängen hem till Kungsör. Alltid kul när offensiva och modiga satsningar lyckas.
VHC å sin sida tycker att de äger stora delar av matchen, skottstatistiken kanske ger dem rätt, men de erkänner sin bristande ineffektivitet samtidigt som de berömmer KIK för motsatsen.

VHC matchar igen borta mot Hammarö HC på söndag, och KIK matchar samtidigt hemma i kalla Acta-hallen mot Åmåls SK.


Åmåls SK - Kristinehamns HT: 3 - 4 (1 - 2, 2 - 0, 0 - 2) Skott: 27-39 (7-16,12-13,8-10)

Kommentar: Ännu ett tips som blev fel, jag trodde mer på ÅSK.  Ruskigt svårt att hitta någon mer information om matchen, men det kanske kommer.
ÅSK matchar nu på söndag borta mot KIK, medans KHT matchar hemma mot FIF.


Redan spelad
IFK Hallsberg - Arvika HC:
0 - 0  (0 - 0, 0 - 0, 0 - 0)  =)

KHCs Hjältar - Grums IK: 4 - 2 !!!!

Helt odiskutabelt välförtjänt vinner KHC mot Grums IK på onsdagskvällen
Läs gärna referatet på www.kopinghockey.se

"Bomben" desarmerades, och omgångens skrällsmäll stod istället KHC för


6 mål gjordes alltså under matchen, och KHC är inblandade i alla mål. Det var inte två självmål men det var två riktigt smaskiga bjudningar som GIK inte var sena att utnyttja.
Det närmaste ett helt egenproducerat mål för GIK var ett stolpskott, annars var det KHCs kväll hela kvällen, om man räknar heta chanser inte minst.
Det var faktiskt närmare en större segern än vad GIK var närmare en reducering.

Det är alltid skönt med seger, men en seger som inte många (Någon?) har räknat med smakar naturligtvis extra extra gott. Speciellt eftersom alla tips jag sett har tippat GIK som klara segrare och ofta med två-siffrig seger.
Jag menar inte att det var rubbat att tippa så, det är bara detta som är så skönt med idrott och hockey.

Båda lagen är mycket unga, KHCs snittålder på de 18 man som var med igår är 20,72 år (tar man bort farfar Javeblad, som vi naturligtvis inte vill med tanke på hans kalasinsats i går kväll bla, så är snittåldern nere i 19,7 år)
GIKs snittålder med 18 man från laguppställningen igår är något högre, hela 20,77 =)

GO KHC!!

IFK Arboga - Surahammar, DERBY!!

Fetderby i Arboga ikväll, det genom tiderna 57:e lagen emellan
Serieledande suveränen Surahammar besöker Sparbanken Arena ikväll

Förra derbyt, borta i Surhammar, vanns av Sura med 3 - 2 efter 3 mål i PP i första perioden.

Sedan dess har Sura gått mer eller mindre som tåget och dragit ifrån med hela åtta poängs ledning i tabellen.

Coach Gyllenhammar är positiv inför kvällens batalj, och kommer att ställa upp med absolut starkaste lag förutom skadade Jonte Berg och Martin Klintberg. De tre VIK-lånen är med denna match också, vilket förstås bara är positivt.


Revanschdags!!

GO BOGA!

Omgång 4 i div 2 Västra B

Fagersta AIK - Karlskoga HC

Kommentar: Bör kunna bli en jämn fight till en början, men jag tror att Faikens spel på hemmaplan kommer att bli avgörande. Fagersta har testat alla resultat, en torsk (2 - 1 borta mot KHT) en vinst (11 - 5 hemma mot KIK) och en oavgjord (3 - 3 borta mot HHC) på de tre första omgångarna.
Karlskoga Flyers har inte på långt när hittills kommit upp i den spelnivå som de hade förra säsongen, vinst med uddamålet borta mot KIK, klar torsk hemma mot HHC och vinst hemma mot Köping.
Flyers kommer sannolikt att bli starkare omgång för omgång, frågan är hur långt det räcker till slut, denna omgången räcker det dock inte.

Mitt tips: 5 - 2


Forshaga IF - Nor IK

Kommentar:
FIF inledde seriespelet med två dyngtorsk, 5 - 1 borta mot GIK och 3 - 8 hemma mot AHC men kunde bärga första segern, 3 - 5,  nu senast borta mot KAIK. Unga FIF kommer troligtvis att få det tufft i år, och tufft blir det även mot Nor IK som har inlett seriespelet med seger, 2 - 5, borta mot VHC och torsk, 1 - 3, hemma mot ÅSK.

Mitt tips: 3 - 6

Köping Hockey - Grums IK

Kommentar:
På förhand en match där Köping HC har allt att vinna och inget att förlora, några spelare som varit avstängda och skadade/sjuka kommer sannolikt att vara tillbaka till denna omgång men Grums IK som många tippar som seriens slutsegrare är naturligtvis en mycket tuff uppgift ändå.
KHC vann, 3 - 4, i premiären borta mot HHC och har sedan 2 raka torsk, 0 - 7 hemma mot Navvies och 7 - 4 borta mot Flyers. Frånvaron av hela 9 spelare de senaste matcherna har definitivt inte varit bra för laget, men det har funnits tendenser som visar att KHCs lagmoral och fighterhjärta som man visade mycket prov på förra säsongen är på väg tillbaka.
GIK har  vunnit lätt, 5 - 1, hemma mot FIF och lätt, 0 - 7, borta mot SHC innan man i förra omgången ställdes på ett lite hårdare prov när Hallsberg Navvies kom på besök. 3 - 0 till slut och full pott so far.

Det sköna med idrott och i synnerhet hockey är att allt kan hända, det mentala spelet avgör väldigt ofta matchernas utgång och sånt kan man nästan aldrig förutsäga. Vad som står på det berömda papperet är en sak, ofta väldigt avgörande, men långt ifrån allt.
Som Köpingssupporter så hoppas jag att hemmalirarna käkar "tigerkött och taggtråd" inför match medans gästerna trycker i sig varsin 2 kgs-påse winegum i bussen.

Mitt tips: 6 - 5

Säffle HC - Kils AIK

Kommentar:
Ett Kils AIK på dekis med 3 raka torsk i baken, 4 - 5 hemma mot VHC, 5 - 2 borta mot ÅSK och nu senast 3 - 5 hemma mot FIF. Omgångens motståndare Säffle HC kanske blir den munsbit som KAIK behöver för att återfå mod i bröst och bringa.
Hemmalaget har 5 - 24 på de tre första omgångarna och kommer inte att bli så mycket bättre i år.
Detta vinner KAIK hur många skitnödiga utvisningar de än tar, oavsett kanadickförstärkning osv hos SHC.

Mitt tips: 2 - 7


Viking HC - Kungsörs IK

Kommentar:
Seriens överraskning, nykomlingen Viking HC, tar emot nykomlingen Kungsörs IK. 
Mycket utvisningar, och segern avgörs beroende på vilket lag som kan utnyttja sina PPs bäst.
Well, så är det ju i de flesta matcher säger du kanske och har rätt,
men just i denna match kommer det att vara extra extra viktigt.

Superladdade VHC, bortaseger med 5 - 6 mot KAIK (hemmatorsk mot NIK med 2 - 5) och bortaseger (Starkt!) med 5 - 7 mot KHT blir ingen lätt uppgift för något lag i år. Att sen KIK, med 3 - 4 hemma mot Flyers och 11 - 5 borta mot FAIK, har ett sargat självförtroende och tyvärr fortfarande lider (sen flera säsonger bakåt i tiden) av att ta alldeles för många idiotutvisningar gör ju inte saken bättre för västmanlänningarna.

Mitt tips: 6 - 3


Åmåls SK - Kristinehamns HT

Kommentar:
Torsken, 2 - 1, borta mot AHC hade jag förväntat mig och kanske även hemmasegern, 5 - 2, mot KAIK men Åmåls bortasegern, 1 - 3, mot NIK överraskade iaf mig något. Kristinehamn har överraskat mig negativt, torsk, 5 - 7, hemma mot VHC och "bara" 2 - 1 hemma mot FAIK, jag trodde mer om dem men det har ju knappt börjat förstås.

Mitt tips: 5 - 1

Redan spelad
IFK Hallsberg - Arvika HC:
0 - 0

Söndagens, 26/10, matcher i div 2 Västra B (Uppdaterad)

Karlskoga HC - Köping HC: 7 - 4  (0 - 0, 3 - 2, 4 - 2)
Skott: 40-32 (8-10,15-12,17-10)

Kommentar: Inte ett helt oväntat resultat. Med nio man borta pga sjukdom och annat så ställde Köping Hockey upp med endast 2 backpar och 9 forwards. Det gjorde man med den äran, 0 - 0 efter första p och ledning med 0 - 1 och 1 - 2 innan Karlskoga kom ikapp och gick om. Köping tröttnade tillslut pga att man gick runt på lite folk och tog därför ibland omvägen via utvisningsbåset. Det tackade Charleswood för och utnyttja sina PPs. Enligt vissa bedömare så kunde Köping mycket väl ha fått med sig minst en poäng och till och med vunnit med fullt lag. I matchen hade Köping såväl skott i virket som bortdömt mål.

Kristinehams HT - Viking HC: 5 - 7

Kommentar: Vet inget om matchen, men Viking imponerar mer och mer. Denna säsongens motsvarighet till förra säsongens Kil kanske.

Hammarö HC - Fagersta AIK: 3 - 3

Kommentar: Eeh, var det inte någon som tippade 3 - 3..!?  Jo, men det var ju jag.. ha, ha!

Nor IK - Åmåls SK: 1 - 3

Kommentar: Jaha, detta resultat förvånar iaf mig litte granna..  Nors Åmålshybris verkar hålla i sig.

Grums IK - IFK Hallsberg:  3 - 0

Kommentar: Vinst för hemmalaget, och enligt vissa så tilläts Hallsberg alldeles förfärligt mycket av den randige.


Fyller på inlägget så fort jag kan

Valbo HC - IFK Arboga: 1 - 4

Skrivet före matchen:

Div 1 C är redan framme i omgång 12
Omgångens motståndare för Boga är Valbo HC.

Hemmalaget Valbo ligger på andra plats efter sju segrar, en oavgord och tre torsk.
Man har samlat ihop 22 poäng, 5 poäng efter ledande Surahammar men samma som både Enköping och Bålsta men med bättre målskillnad.

Just målskillnaden, 57-37, skvallrar om att Valbo HC är ett målsuget lag. 10 mål fler än närmaste konkurrent, men man har även släppt in ganska mycket mål för att ligga tvåa. Då är Arboga något tätare, med 33 insläppta hittills.
Skillnaden är effektiviteten framåt, där skiljer det hela 21 mål till Valbos favör.

Arboga och Valbo möttes senast den 28/9 och då åkte Valbo hem med en bortaseger i hockeytrunken efter 1 - 3.

Revansch igen för Boga?

Skador på Klintberg, borta ytterliggare 2-3 veckor, Jonte Berg (upper body injury ?) och troligen Jens Andersson (fotproblem)
Dessa herrars frånvaro skall dock täckas upp av 3 nyförvärv. 
Andreas Nordfeltd, Emil Axelsson och Kim Sunna från VIK kommer till spel i eftermiddagens match.
 
Okey, ingen lätt uppgift för kära Bogalaget. Hålla tätt bakåt och kontra fränt är kanske segerreceptet, men då måste Arbogakeepern upp i samma insats som senast hemma mot Linden.. och att "Semlan" skärper målskyttet..och det går väl..?


Skrivet efter matchen:

REVANSCH!!

Härligt skön och viktig seger!!

1 - 4 till IFK borta mot Valbo HC

(0 - 0, 0 - 1, 1 - 3)

Skott: 15 - 33 (6-11 ,5-6 ,4-16)

23:10:  0 - 1 A Nordfeldt (Skön debut1)
40:38:  1 - 1 VHC
48:15:  1 - 2 E Johansson i PP (ass Nordfeldt)
58:31:  1 - 3 E Axelsson (Skön debut2)
59:38:  1- 4  A Semjonovs i tom kasse (ass K Sunna)

Poäng
från alla tre nyförvärven, inte dåligt alls.
Imponerande är också skottstatistiken, att bara släppa till 15 skott på 3 perioder är riktigt bra.

Ska bli intressant att höra coach Gyllenhammars analys av matchen.

GO BOGA!!!!

Omgångens skräll:
Utan tvekan tabelljumbon Hedemoras knock-out borta mot Linden, 3 - 7 och hela 1 - 5 i sista perioden. Vad hände Linden!!?  Bara ynka 143 i publiken, den fantastiska Wickenheisereffekten som en del "experter" och Arbogakritiker har yvats över verkar ha blivit kortvarig.


Div 2 västra b, omgång 3

På grund av datastrul så har jag inte kunnat blogga på några dagar, strulet fortsätter ett tag till men med lånade prylar så bloggar jag när jag kan..

Fredagsmatcherna:

Arvika HC - Säffle HC: 11 - 3 (3 - 0, 1 - 1, 7 - 2)
Skott: 60-27 (25-8, 10-10, 25-9)

Blev ju precis som jag trodde: Efter en avaktande inledning på matchen, då lagen kände lite på varandra, så blev det tillslut proppen ur och inget snack om vilket lag som skulle vinna.

Kils AIK - Forshaga IF: 3 - 5 (0 - 4, 1 - 1, 2 - 0)
Skott: 26-30 (10-11, 9-14, 17-5)

Blev ju precis som jag trodde: Hemmatorsk igen för Kil, och denna gången är ineffektiviteten sannolikt Kils akilleshäl.

Söndagseftermiddagens matcher: 

Karlskoga HC - Köping HC

Kommentar:
Ett Köping hockey som fortfarande har fler tongivande spelare frånvarande på grund av skador och avstängningar kommer att få det svårt mot ett revanschsuget Karlskoga flyers. Revanschsuget kommer av den mediokra insatsen hemma senast mot gästande Hammarö HC, 1 - 5 och inte mycket fungerade.

Försvarsspelet kommer att prioriteras enligt Coach Persson i Köping Hockey, frågan är om det räcker i eftermiddag.
Jag hoppas det i hjärtat men..

Mitt tips, med hjärtat: 2 - 3 till Söping.

Kristinehamns HT - Viking HC

Kommentar:
KHT är ett av två lag i serien som endast spelat en match hittills, den vann man hemma mot ett gästande FAIK med uddamålet (2 - 1). Eftermiddagens motståndare är nykomlingarna Viking HC, de har en seger (4 - 5 borta mot Kil) och en torsk hemma mot Nor (2 - 5) hittills i bagaget.
Jag tror och hoppas på hemmaseger, är bara inställningen den rätta från start så vinner KHT utan problem.

Mitt tips: 4 - 1 till pöjkera från lusaska

Hammarö HC - Fagersta AIK

Kommentar:
Hammarös unga lag är säket boostade ordenligt i självförtroendet efter den klara segern senast borta mot Karlskoga flyers (1 - 5) men denna gång möter de ett gäng som säkerligen kommer att vara mer på tå från start.
FAIK kommer med 11 - 5 i ryggen senast mot Kungsör och kommer att bjuda på tufft motstånd för HC. Som vanligt är det Faikens Ekegrens-lina som är svårast att hantera.  Jag anar att detta kan bli en match där domaren kan komma att spela en stor roll, frågan är vem som vinner på det. Om det blir värmlandslaget så blir jag inte förvånad, tyvärr.

Mitt tips: 3 - 3, med skandalrubriker i Fagerstaposten på måndagen.. typ

Grums IK - IFK Hallsberg

Kommentar:
Kanske omgångens mest intressanta match. Om inte Grums är på tårna ordentligt denna match, samtidigt som att Hallsberg "Navvies" får en bra start så tror jag att första torsken kan komma för hemmalaget.
Grums IKs nyförvärv från Hammarö, Petter Skoglund, har verkligen visat målsinnet, 5 mål på två matcher och Navvies är varnade.

Mitt tips: bortaseger för Navvies med 4 - 5

Nor IK - Åmåls SK

Kommentar:
Åmål brukar ha det ganska lätt borta mot Nor, jag vet inte vad det beror på men denna gången kanske trenden tar stopp. Nor IK får denna gången en slags värdemätare som de kanske behöver inför kommande uppgifter.

Mitt tips: Klar hemmaseger tillslut, 6 - 2.


Återkommer under kvällen eller måndagen

Div 3 med Skultuna IS och Hallstahammar HK bl a

Även denna serie har startat och är inne i andra omgången.

Skultuna IS leder serien efter två inledande segrar, först borta mot Guldsmedshyttan med 2 - 3 och nu senast hemma mot HC Örnen med 6 - 3. Mot Örnen ledde SIS med 5 - 0 efter två perioder, och slog troligtvis ner på tempot i slutronden vilket resulterade i att man släppte in gästerna i matchen något. 1 - 3 i sista perioden men alltså trygga 6 - 3 totalt.

Hallstahammar HK åkte i seriepremiären på torsk borta mot Fellingsbro/Frövi, uddamålet till Fellings favör och slutresultatet skrevs till 6 - 5

------------------------------------------   --- ------------------- --- ---------------------------------------
Huvva, jag ryser vid tanken på att behöva åka till Hällefors för att lira/kolla på hockey..
-----------------------------------------   --- -------------------- --- ----------------------------------------

Skultuna eller Hallsta tar hem det, den som vill mest av dessa båda lag står som slutsegrare. Just viljan och inställningen över en hel säsong tror jag är Hallstahammars käpphäst.
Verkar som att Örnen har tacklat av lite sedan förra säsongens stora ord om serieavancemang i hög fart.

Ska inte säga att det blir spännande att följa denna serie, för det blir det inte men följa den ska jag.

IFK Arboga förstärker

Tre lirare med för lite speltid i VIK, Andreas Nordfeltd, Emil Axelsson och Kim Sunna, kommer lånas ut till Arboga.

Alla tre är sannolikt precis just förstärkningar, vilket Arboga såväl behöver.

Nordfeldt (forward) och Axelsson (tung back) har spelat med Boga i allsvenskan.
Alla tre kommer att vara med redan nu på söndag borta mot Valbo.

Att även keeper Bohman kan vara tillbaka i Arboga är ju inte heller någon negativ nyhet för IFK.
Bohman låg "ensam" bakom många poäng under såväl grundserien som spelet i allettan förra säsongen, när han hade näst bäst räddningsprocent i serien.

En elitserieback på väg till Arboga?
What? Vem vill spela i Arboga i div1 om man tillhör ett elitserielag?
Vad kostar det, och kan IFK Arboga trycka egna pengar?

Jakten på en plats i all-ettan är förstås viktig för klubben, men hur viktigt får det vara?

Forsättning följer definitivt


Fredagsmatcher i omgång 3 i div2 Västra B

Arvika HC - Säffle HC

Kommentar: 2 nya poäng för AHC? Har påven en löjlig mössa?
I föregående omgång vann AHC tillslut mycket komfortabelt borta mot Forshaga IF, 2 - 3 efter första perioden men sen rann det iväg och slutresultatet 3 - 8 speglar ganska väl AHCs dominans i skottstatistiken, 25-47.

Allt annat än komfortabelt var det för Säffle HC, som stortorskade hemma mot Grums IK med 0 - 7 och 14-50 i skott.

Kanadickförstärkningen, Trevor Bremner (som spelat i Holland, Norge, Finland, Polen,Tyskland, Spanien och Österrike. Senaste kanadensiska laget han spelade i hette Border City Bandits =)), och duktigt rutinerade Dan Lindahl
(Allsvenskan med Halmstad Hammers 05-06 och div1 med Sunne och Grums) 2 meter lång och över 100 pannor kanske kan hjälpa SHC något men allt annat än seger för AHC och det är en storskräll.

Mitt tips: 7 - 0 till AHC


Dan Lindahl


Kils AIK - Forshaga IF

Kommentar: Två lag med två förluster bakom sig efter de två första omgångarna. Kil kanske ska ha lite mer att oroa sig för eftersom första torsken kom mot nykomlingen Viking HC på hemmais. Torsk borta mot Åmål är inget att skämmas för, men kanske börjar coach Karlsson i KAIK skämmas för alla onödiga utvisningar och det erbarmligt svaga spelet i boxplay som laget hittills har presterat. 

FIF har torskat borta mot Grums och hemma mot Arvika, vilket inte är någon sensation direkt, även om 3 - 8 låter lite väl mycket.

Mitt tips: Ny uddamålsförlust hemma för Kil och FIF vinner alltså med 2 - 3

IFK Arboga - Linden Hockey: 2 - 0

446 åskådare, omgångens bästa publiksiffra, fick se hemmalaget besegra Hayley Wickenheisers Linden Hockey från E-tuna på onsdagskvällen.

(2 - 0, 0 - 0, 0 - 0)

Skott: 17-30 (8-5, 4-12,5-13)
Utvisningar Arboga: 4 x 2 min Utvisningar Linden: 3 x 2 minuter

1 - 0 efter 5 minuter genom Jonte Berg.
2 - 0 efter 9 minuter, PP-mål av Thomas Strandell

Bogas keeper för kvällen, Jesper Engelin, motade en straff i andra perioden. Marcus Herou i Linden hade chansen att blåsa än mer liv i matchen men snuvades alltså av Engelin i hemmakassen.

Enligt Eskilstunakurirens intervju med Lindencoachen så kommer man träna extrahårt på avslut kommande träningar;
"Vi är inte tillräckligt heta framför mål, en sån här match ska vi bara vinna"


I och med segern så klättrar Bogalaget förbi Linden i tabellen, och ligger nu på sjätte plats med 3 poäng upp till Borlänge på femte plats.

Kuriosa:
Tidigare i veckan blev det klart att Daniel Lindström i IFK Arboga spelar med Kungsörs IK i div2 Västra B i stället, en klubb han har representerat förut ett par säsonger. (Tung inledning i sin "nya" klubb blev det dock för "Stocken", 11 - 5 mot Faik borta)

GO BOGA!!

Resultat från kvällens omgång i div 2 Västra B

FAIK - KIK: 11 - 5

Kommentar: Hoppsan, hoppas Kungsör återhämtar sig från denna utskåpning. Svider svårt att torska med dessa siffror i ett derby. Faiken har mer att bevisa mot bättre motstånd innan jag tvingas omvärdera dem men det ser onekligen bättre ut denna säsongsstart än förra säsongen.  Aj, aj, aj KIK!

Forshaga IF - Arvika HC: 3 - 8

Kommentar: Jag tippade Arvikaseger men inte så stor som denna. Forshaga har fått en tung start på serien men annat kanske inte var att vänta med tanke på lagen de mött. FIF har en ung trupp och det får inte bli fler jobbiga förluster, då kan luften går ur väldigt fort.

Köping Hockey - IFK Hallsberg: 0 - 7

Kommentar:
Uj, uj. Hallsberg var ingen lek ikväll. Jag tippade att det skulle bli torsk, och då kanske mest beroende på att KHC saknade några av sina mest tongivande spelare, pga skador och avstängningar men detta Hallsberg är ett gäng som är sanslöst mycket bättre än många års tidigare upplagor. Det kommer många fler lag än KHC att erfara.

Säffle HC - Grums IK: 0 - 7


Kommentar:
Väntat resultat, no more comments!

Viking HC - Nor IK: 2 - 5


Kommentar: Siffermässigt jämnare än jag trodde, och Viking ledde med 2 - 0 efter första p men sen gick Nor ikapp, 2 - 2 efter andra p, och vann sedan sista p med 0 - 3.
Usch, jag gillar inte tanken på att Viking HC ska krångla till det för fler lag, men mycket tyder på att det kan bli så.


Åmåls SK - Kils AIK: 5 - 2

Kommentar:
Åmål dundrar på och leder med hela 4 - 0 efter första perioden, matchen är över och resten är bara transportsträcka. För Kils AIK så kan det vara en baksmälla från förra årets, och föregående säsongs succé vi ser hända.
Torsk igen nu på söndag hemma mot Forshaga, vad händer då?


Kvällens omgång, 22/10, i div2 Västra B

Fagersta IK - Kungsörs IK
Kommentar: Jag är ju inte helt säker, men det finns risk för underskattning från Faik-håll i kväll. Det plus att KIK tar ett kliv till framåt i förhållande till matchen mot Karlskoga talar för KIK i kväll. Det som talar för Faik är hemmaplan och Ekegren-linen.
Jag tror på en jämn fight men tippar att KIK vänder hem med 2 poäng efter vinst med 3  - 4.

Forshaga IF - Arvika HC
Kommentar: Forshaga åkte på en riktig svängom senast borta mot Grums, 5 - 1 var tydligen i underkant, och de kommer sannolikt att frusta av revanschlusta på hemmaplan. Jämn fight igen, men Arvikas lite större rutin avgör och de tar två poäng genom seger med 5 - 2

Köping Hockey - IFK Hallsberg
Kommentar: Ett ganska starkt decimerat KHC får svettigt mot ett starkt förstärkt, i förhållande till förra säsongen, Navvies.
Tyvärr blir det inte mycket till fight eftersom Navvies tar hem två poäng ganska enkelt. 2 - 5

Säffle HC - Grums IK
Kommentar: 2 - 8, minst.

Viking HC - Nor IK
Kommentar: 2 - 8 äe möjligt även här. 2 poäng till Nor är bergsäkert.

Åmåls SK - Kils AIK
Kommentar: Revanschsuget från båda håll, men hemmaplan och bättre målvaktsspel väger över för Åmål som vinner med 3 - 2

KHC Flyers - Hammarö HC: 1 - 5 (Uppdaterad)

Skrivet före matchen:

Karlskoga HC - Hammarö HC


Flyers tar emot Hammarö HC i kväll, och det är en premiärsegrare (2-3 borta mot KIK) och en premiärlooser (2 - 4 mot Köping HC) som möts.

Hammarö HC är en av aspiranterna till titeln "Seriens sämsta hemsida", taskig uppdatering och svag info överhuvudtaget, så ingen vet hur de ser på förlustmatchen i premiären eller hur de ser på att åka till Karlskoga.

Jag tror att Hammarö HC åker hem med ännu en torsk i bagaget, inget tyder på något annat. Inte för att de är ett dåligt lag, mer för att Karlskoga HC Flyers är bättre.

Skrivet efter matchen:
Precis tvärt emot vad jag trodde, så vann Hammarö HC kvällens match borta mot Karlskoga HC med 1 - 5.

(0 - 1, 0 - 2, 1 - 2)
Skott:29 - 37 (14-20,9-11,6-6)

Enligt rapport så spelade KHC bedrövligt ikväll, kanske beroende delvis på underskattning eftersom de vunnit båda träningsmatcherna mot HHC under försäsongen.

Ska bli intressant att läsa vad KHCs coach har att säga om matchen.

IFK Arboga - Linden Hockey i morgon onsdag 22/10

En match med flera bottnar
En poäng skiljer lagen åt, Linden är placerade på sjätte plats och Boga på sjunde.
Det gör matchen till en fyrpoängsmatch.

Derbykaraktär är också att vänta, det finns inte mycket kärlek mellan lagen och klubbarna, tvärtom så har tidigare samarbetengnisslat rejält, när Boga var allsvenskt,  plus det fakum att det finns tidigare Arbogalirare och Lindenlirare i respektive lag.

Sen har vi då Lindens nr 22 Hayley Wickenheiser, världens bäste hockeydam, som inte platsade i Boga förra säsongen.

30 bast, 1,75 hög och 79 kilo.

Hayley har producerat 1+1 (1 mål + 1 ass) på fem spelade matcher hittills.
Visst kommer det att bli en viss uppmärksamhet kring henne inför matchen men när väl pucken är släppt så skulle jag bli förvånad om hon kommer att märkas överhuvudtaget.
Förvisso kan hon känna en viss revanschlusta och alltså vilja visa IFK Arboga att de tog fel beslut förra säsongen men jag tror som sagt inte att hon kommer att märkas nämnvärt.

Några som känns viktigare att hålla koll på är Marcus Ericsson, Marcus Herou, Mattias Åkerlund och Mattias Grötting.
Dessa fyra herrar, 2 x Marcus och 2 x Mattias, har tillsammans stått för över hälften av Lindens poängskörd hittills
4 mål var förutom Grötting som nätat 3 gånger

Revansch?
Boga åkte på torsk i E-tuna sist det begav sig, 3 - 2 vann Linden med men det var efter en match där Arboga hade det mesta av spelet men inte kunde utnyttja övertaget.

Dags för revansch? Jag hoppas det.

GO Boga!!

Bålsta HC - IFK Arboga: 4 - 2

Revanschen uteblev tyvärr
Torsk igen mot Bålsta HC och även denna gången ännu en tung förlust.

Boga har både  0 - 1 och 1 - 2, men tungt nog så mäktar Bålsta med att både kvittera med 5 min kvar av mittenronden  och att sätta ledningspucken till 3 - 2 med 1,5 minut kvar av matchen.
Boga tar ut keeper Karlsson och Bålsta punkterar matchen i tom kasse.

Supertung torsk


Kungsörs IK - Karlskoga HC: 3 - 4 (Uppdaterad 21/10)

Kungsör gör enligt rapport en mycket bättre match än vad jag trodde, jag tror att de kommer att bli bättre match för match men det gör ju de flesta lag.

KIK gör sannolikt en mycket bättre match än vad även Karlskoga HC hade räknat med, som åker hem med en vinst men sannolikt med en något större respekt för KIK än vad man kunde ana innan match.

KIK vinner skotten med 33 - 23 och är inte långt borta från en pinne i premiären. Med endast 4 minuter kvar så har man oavgjort men KHC lyckas ta båda poängen och vinner den viktiga seriepremiären.


Från matchreferatet på Karlskoga HCs sida (http://www.karlskogahc.se/Matcher/081019.html) :

Sista tre minuterna blev ingen dans på rosor direkt, och som lök på laxen drar vi
på oss, får jag säga en idiotutvisning i anfallzon med drygt 1 minut kvar av matchen.
Får ju bara inte ske, vi måste ju lära oss att spela på en ledning.

Som tur var den här gången så rodde vi båten i hamn och kunde bärga två poäng.

Positivt i matchen var framförallt vårat boxplay som såg mycket bra ut, Att Rille fortsätter
 göra mål, Att Varg, Benga och Mattis gjorde sina bästa matcher för året.
Sen naturligtvis 2 poäng.  

Negativt:  Men herregud, få in lite värme i hallen…..      /Coach

Kommentar: Asgarv !!!! Och då menar jag kommentaren om kalla Actahallen.


Från matchreferatet på KIKs hemsida
(http://www.klubben.se/public_club/default.asp?id=1540&p1=14&p2=1&item=972002) :

Det här skall vi bygga vidare på tyckte tränare Pontus Brolin till kommande match borta på onsdag i Fagersta.


Kommentar:
Faik tar emot i Fagerliden på onsdag alltså, tufft blir det i derbyt. Faik är revanschsugna efter premiärförlusten borta mot Kristinehamn.  Jag tror säkert att KIK kan ännu bättre än senast mot Charleswood men Faik blir ingen lätt nöt att knäcka.
Största "problemet" för KIK tror jag kedjan med bröderna Ekegren kommer att stå för.

Hammarö HC - Köping HC: 3 - 4

Seger i seriepremiären!!!
Uj vad viktigt med denna seger, jag tror att starten på seriespelet för Köping HC är viktigare än någonsin.

Självförtroende och hockeyglädje är inte något som laget har givit så mycket prov på under försäsongen, så därför var det grymt välbehövligt att man tog en seger direkt.
Extrakul att märka just glädjen när KHC, genom Jona E Larsson, kunde sätta ledningspucken till 1 - 0.. Inte TV-puckshög men nära på..

Med 6 minuter kvar av matchen ledde KHC med 1 - 4 och även om det tillslut blev uddamålsseger så var Hammarö aldrig nära att hota segern.

Hammarö har förmodligen seriens yngsta trupp, "åldermannen" är född -86, men de är hyfsat skridskostarka och energiska. Problemet de har och kommer att ha är på isen runt målet, och då menar jag båda målen.
De väger lite lätt både tyngd och rutinmässigt på det området och det är ju där de flesta matcher avgörs.

Domaren, vilken tråkig match den mannen gör ikväll.. Jag är inte förvånad tyvärr, eftersom jag har stött på honom många gånger förut.
Denna benägenhet att döma petigt för lagen utanför Värmland, läs Västmanland, och att tillåta värmlandslagen allt emellan försök till stöld av hockeytröja till amputation av viktiga kroppsdelar.
Fruktansvärt tråkigt att se!

Tack och lov är inte den mannens insats det som kommer att kommas ihåg i morgon..

Det blev 2 mycket välförtjänta sköna poäng ikväll!

Hammarö HC - Köping HC och Kungsörs IK - Karlskoga HC

Tipset blir ändå att KHC vänder hemåt med en premiärseger i bagaget.. Svettigt och mycket utvisningar blir det men segern skall bärgas..

Tyvärr, men KIK torskar i seriepremiären mot ett mycket tempostarkare Karlskoga HC
Även i detta fallet så vänder KHC hemåt med en premiärseger i bagaget..

Nu drar jag till Hammarö..

Återkommer med mer när jag är tillbaka..

GO KHC!! GO KIK!!

Mitt tips på den slutliga tabellen för div 2 Västra B

   1. Arvika HC                              Arvika går direkt till kvalspel mot div1. Det räcker inte tyvärr.
   2. Nor IK                                    Nor, Grums,Kristinehamn och Kil matchar om den andra kvalplatsen.
   3. Grums IK                              Grums tar den men det räcker inte i år heller.
   4. Kristinehamns HT
   5. Kils AIK
   6. Karlskoga HC
   7. Åmåls SK
   8. Forshaga IF
   9. IFK Hallsberg
10. Hammarö HC
11. Fagersta AIK
12. Köpings HC
13. Kungsörs IK                          Kungsör och Viking får kvala för att hålla sig kvar. Kungsör klarar det.
14. Viking HC
15. Säffle HC                               Säffle spelar div3 nästa säsong.

Ovanstående tabell är tippad med skallen (även om många säkerligen kommer att ifrågasätta innehållet i den)
Skulle jag ha tippat mer med hjärtat, med några inslag av realitet, så kanske Köping HC landa på plats 7 och Kungsörs IK på plats 8, och detta på beroende på att både Kils AIK, Fagersta AIK och Åmåls SK har något av en floppvarning på sig denna säsong och alltså kan ramla ner något steg mot mitt grundtips.
                         
Mitt tips skiljer sig något från mitt tidigare inlägg men det har hänt grejor i trupperna runt i kring så jag var tvungen att revidera analyserna något.

Skulle vara kul om mina bloggläsare kunde delge mig sina tips också..

Arvika HC - Åmåls SK: 2 - 1

Match nummer 2 i div 2 västra B är nu avklarad
På fredagkvällen så var det dags för Arvika HCs andra match, och denna gången fick de spela hemma i Coffe Queen Arena.

Gästande lag var alltså Åmåls SK.

(0 - 0, 1 - 1, 1 - 0)
Skott: 30-19 (13-4, 6-8, 11-7)

Målsnålt igen men denna gången ville AHC ha alla poängen.
Tungt att gå till pausvila med 0 - 0 när man vunnit skotten med förkrossande 13-4, kanske var Åmåls keeper matchens gigant så långt.
Matchhjälte blev rutinerade forwarden Robert Frost med sitt mål i slutronden som ledde till 2 - 1 .


Förhoppningsvis kommer ett matchreferat på AHCs hemsida inom kort.


På söndag drar det igång på riktigt när alla andra lag äntligen får spela.

Rykten om att KIK stärker upp på backsidan inför seriestarten.

Enligt ett obekräftat rykte så förstärker Kungsörs IK backsidan med Kungsörsbördige Frans Gustavsson, född -87 med ett förflutet i SSK j20 och bla en kortare period i IFK Arboga med mera.

Backsidan skall enligt samma rykte stärkas upp ytterligare med Dan Johansson, född -75, också han med ett förflutet i IFK Arboga men under en betydligt längre period.


Johansson spelade i Arboga mellan åren 00 - 06 och sedan en kortare sejour med Leksands IF i allsvenskan året efter.
Han har också en match spelad i elitserien, säsongen 93-94, med Västerås IK.

Om dessa rykten stämmer så är det bara att gratulera KIK.

Hockey eller verkligheten ?

Alexei Cherepanov
Vem var han?


Han var en rysk tonåring, 19 år, som spåddes en lysande framtid som hockeyspelare, han var en supertalang helt enkelt.

Alexei blev omtalad som den nye Ovechkin och fick tidigt smeknamnet "The Sibirian Express".
Han draftades av New York Rangers redan i första rundan 2007, klubben ville plocka över honom direkt till NHL redan den här säsongen men han valde att stanna för att spela med Avangard Omsk i den ryska KHL-ligan ett år till. (till viss del beroende på att NHL och KHL inte hade kommit överens om vilka övergångsregler som skall gälla)

Ingenting tydde på att han inte skulle infria de högt ställda förväntningarna, tvärtom, han var alltid en av förgrundsfigurerna i matcherna och producerade många poäng för sitt lag. 

Allting tog slut mitt under matchen den 13 oktober 2008.

Alexei åkte för att byta, satte sig på bänken (med Jaromir Jagr bredvid sig) och säckade ihop.

Mycket kan sägas om att det tog 10-15 minuter innan professionell hjälp kom till platsen (ambulansen som tydligen hade varit på plats var på väg därifrån just när det hände) eller ryktet om att defibrilatorn fungerat dåligt.
Detta är självklart inget annat än en stor skandal med en liga som fullständigt svämmar över av olje och gaspengar, att det inte skall finnas sjukvårdspersonal på plats.

Trots att man fick igång Alexeis hjärta flera gånger, både i ishallen och sedan på sjukhuset så gick hans liv inte att rädda.

Det jag egentligen vill skriva om
är inte det djupt tragiska att Alexei Cherepanov, endast 19 år, nu är död.., det jag vill skriva om är omvärldens och medias reaktion på döden, Alexeis död och döden överhuvudtaget.

"HAN DOG I BÅSET" stod det med stora svarta bokstäver i Aftonbladets artikel, och sedan radar man upp flera andra dödsfall inom hockeyvärlden.

Det är naturligtvis alltid enormt tragiskt när någon dör, och speciellt om det är barn eller unga människor som rimligtvis borde ha ett långt liv framförs sig innan det på något sätt kan bli acceptabelt att tänka sig att livet kan ta slut.

CHOCKEN, som gick igenom Madison Square Garden när speakern berättade att man förlorat en medlem i Rangers-familjen (under det att en bild på Alexei Cherepanov visades på den stora jumbotronen) och det sätt som rubrikmakare och journalister väljer att förmedla nyheten på är självklart en konsekvens av det enormt tragiska i situationen, en ung människa har dött, men det avslöjar också hur verklighetsfrånvänt vi ibland kan leva.

Döden är en verklighet, tyvärr lika självklar som livet, och hur vi än försöker ordna våra liv eller förneka att vi alla en gång på ett eller annat sätt måste konfronteras med döden, vänners, anhörigas och inte minst vår egen så är döden en verklighet.

Livet är skört
.
Någon beskrev det som att vi alla går omkring med en ljusstump på huvudet, veken brinner men ibland flämtar lågan till och hotas slockna under livets turbulens..och ibland så slocknar lågan alldeles för tidigt.

Trots att livskraften är enormt stark så är livet skört och därför borde vi leva fullt ut och medvetet, medvetna om allt livet har att erbjuda och våga säga ja många fler gånger än nej, att inte skjuta upp det man vill göra, leva inifrån och ut och vara medvetna om att livet som vi känner det också har ett slut.
Inte för att leva i rädsla eller ångest, utan för att ta vara på livet så länge vi har det.

Jag för min del tror på ett liv nu och ett liv efter döden, men det är en annan "historia" som vi kan ta en annan gång.

Hockey är inte livet och livet är inte hockey eller något annat heller för den delen.
Livet är så mycket större och rikare än så, vilket gör det futtigt att bygga upp sitt liv på sitt arbete, sin sport eller hobby.
Det kan vara en liten och för en tid betydande del av livet, men det är ohälsosamt när det får oss att leva begränsat och verklighetsfrånvänt.

Ofta när någon som har varit med om en allvarlig olycka får frågan om de har påverkats något av olyckan så säger de att de ser på livet med större tacksamhet, att de värderar småsaker högre och att de försöker njuta av varje dag på ett helt annat sätt in innan olyckan. Medvetenheten om att livet är skört och att det så fort kan ta slut har gjort att man efter olyckan ser lite mer ödmjukt på livet och njuter mer av varje dag.


Det är rörande att höra dessa människors vittnesbörd och man blir tacksam för deras skull, men det vore tragiskt om vi alla behöver en allvarlig olycka för att vakna upp över hur tacksamma vi borde vara över livet.

IFK Arboga - Järfälla HC: 4 - 2 (Uppdaterad)


Före matchen:
Nu på onsdagskvällen
, 15/10 kl 19:00 ,så tar Bogalaget emot Järfälla HC hemma i Sparbanken Arena.

Gästerna tvålade dit Valbo HC med hela 8 - 3 i senaste matchen, vilket torde vara en rejäl missräkning för serieledarna, och en varningssignal till IFK.

Omgången före det så segrade JHC borta mot Hedemora med uddamålet, utöver det så har man en seger sen tidigare mot Bålsta HC med 3 - 0 och fem torsk varav fyra på raken fr o m första omgången.

Nyheter för kvällen är att IFK testar 19-årige Tim Thysell från V Frölundas J20-lag.
Ännu en transatlant skall testas, och denna gången en amerikan på backplats, jänkaren är dock inte klar för spel till kvällens batalj.

Frånvarande lirare i kväll är semestrande Danne "Stocken" Lindström och skadade Martin "Klintan" Klintberg.
Viss osäkerhet råder också kring Semjonovs medverkan.

Seger gäller!

Efter matchen:

Härligt med seger!

4 - 2 till Boga
(1 - 1, 1 - 0, 2 - 1)
Skott: 26-30 (7-12, 12-9, 7-9)
Utv IFK: 4 x 2 min och 5+20 Utv JHC: 5 x 2min

Näsman sätter 1 - 0 efter 0:49
JHC kvitterar till 1 - 1 i PP efter 09:31
Thysell, tryout från VF J20 sätter 2 - 1 efter 20:49
JHC kvitterar till 2 - 2 efter 51:18
Wallén skapar skönhet när han virkar in pucken i krysset till 3 - 2 efter 53:39
Samme Wallén sätter 4 - 2 tom kasse när JHC tagit ut sin keeper, med endast 14 sekunder kvar av matchen

JHC äger till stora delar första perioden, och Boga spelar otäckt virrigt i egen zon.

I andra perioden så kommer IFK ut som ett annat lag och tar snart över allt och pressar gästerna svårt men tyvärr med endast ett mål som resultat. Tryout-Thysell skjuter ett floppskott som JHC-keepern tappar in billigt, men alla mål räknas.

Om IFK kunde fått lite bättre utdelning på sitt fina spel i andra perioden så hade det inte blivit så hafsigt i slutronden som det blev. Frilägen hade man, men avsluten var utan finess utan att sikta.. Semjonovs saknades.

I slutronden
så var spelet ibland så hafsigt, från båda lagen, så man kunde missta händelserna på isen för allmänhetens åkning. Tyvärr så leder hafshockeyn till att JHC kan kvittera på ett halvlurigt skott.
Tack och lov så visar äntligen Wallén upp sitt kunnande, precis efter att jag tänkt att han har mycket mer att bevisa, då han på ensam hand med hög fart och snabba dragningar tar sig igenom anfallszon och snärtar upp trissan i borte klykan.. Tjusigt var det !

Gästerna tar snart ut målisen men bara för att tvingas raka ur pucken ur eget mål igen..

Skönt med seger efter en jämn match!

Nästa match för IFK är på söndag borta mot Bålsta, och Bogalaget har revansch att utkräva när nu serien vänder eftersom Bålsta hade fräckheten att ta med sig alla poäng i seriepremiären senast i Sparbanken Arena.

Matchen efter det blir något ingen skall missa, Linden och Wickenhaiser kommer på besök kommande onsdag.. kan bli nåt extra det!

GO BOGA!!

KHC, ett lag med oro i truppen..!?

Under försäsongen så har Köping hockeys A-lag inte direkt gått som tåget, 1 vinst (Hallsta HK div3) och två oavgjorda fighter (Hallsta HK div 3 och oavgjort i cupmötet mot Avesta). Ovan på detta så har vi 7 förluster.

Man ska inte sätta för stort vikt vid matchresultaten på en försäsong, det är mer en fråga om hur laget påverkas mentalt av att torska (om man gör det) men ändå inte så förtvivlat viktigt. Då är det betydligt viktigare hur spelet fungerar, eller inte fungerar.

Just spelet har i låånga stunder INTE fungerat. Det handlar i stor utsträckning om flera unga nya spelare som behöver spela ihop sig och komma in i seniorhockeytänket men det brukar ordna sig med tiden.

Tyvärr så har det ännu inte ordnat sig med tiden, vilket har oroat och oroar åtminstånde mig.

Inställningsmässigt har jag varit ännu mer orolig.
Glädjen, attityden och fighterinställningen har bara glimtat till några få tillfällen (sagt med respekt för att jag inte sett precis alla matcher) men annars har det sett mest håglöstråkigt ut.

Närvaron på träningarna har under stora delar av försäsongen varit i det närmaste under all kritik.
Vad beror det på?

Är truppen för ung?

Jag svarar på min egen fråga och säger: Jag tror tyvärr det.
Satsningen på egna juniorer är berömvärd, och även om just det i sammanhanget kan tyckas vara motsägelsefullt så är beslutet att inte satsa på ett j20-lag denna säsongen helt rätt, och detta eftersom spelarmaterialet till ett j20-lag och ett A-lag inte räcker till. Det gjorde det inte förra säsongen heller trots att KHC hade fler spelare att tillgå för ett år sedan, därav "raset" senare hälften av A-laget säsong.

I år är antalet spelare ännu färre på juniorsidan, och i ärlighetens namn så har även kvaliteten sjunkit något mot förra säsongen.
Många av juniorerna som skall spela A-lagshockey väger för lätt är jag rädd.
Definitivt inget fel på inställning och kunnande hos flera av dem, men det är ett alldeles för stort ansvar för dem att ta att gå in och vara en bärande del i A-laget. Det är för tidigt för de allra flesta av dem, och klubben tar därför en stor risk med att låta dem redan nu ta plats i en andra,tredje-line eller till och med första-line.
 
Är truppen för tunn?
Jag svarar på min egen fråga och säger: Jag tror tyvärr det.

Tabbar som styrelsen gjort enligt mig:
-Tacka nej till Erik Franzén (via Bärsingen) (inte säkert att han tackat ja men han hade definitivt varit nyttig för KHC)

-I princip inte bry sig om Fredrik "Kalle" Karlsson trots att han enligt rykten kunde och gärna ville spela för KHC
(Han är nu med i KIKs trupp i stället) Kunde defintivt ha bidragit med rutin och spetskompetens.

- Tacka nej till Calle Juborg. Calle ville spela men aviserade också att träningsdosen och deltagandet skulle blir hyfsat påverkat av hans jobb. Detta accepterade inte klubben. En rejäl missräkning, kanske inte på kort sikt eftersom man måste kunna spela ihop ett lag men med tanke på Juborgs enorma spetskompetens som motivator och vinnarskalle så skulle han ändå, trots kanske stor frånvaro, säkerligen betyda mycket för laganda och moral både på isen och vid sidan av.  Precis vad laget nu saknar och är i desperat behov av.
Juborg har just skrivit på för KIK istället.
 
-Den rutinerade forwarden som klubben presenterade som nyförvärv, trots att han själv sagt att det är osäkert med spel beroende på jobb. Nu är verkar det dessutom vara helt kört.

Jag vet inte hur man tänkt men kanske har den berömvärda satsningen på egna juniorer gjort att klubben tagit orealistiska beslut.
Man ska och måste ha ett bra underlag från egna juniorer att fylla på med till A-laget men de kan i de allra flesta fall inte gå direkt in och vara ordinarie som center i 2a-linen t ex eller back som skall ta ansvar i BP och PP. Det ansvaret är för tungt att bära, och jag är rädd för att det redan har visat sig i och med den sviktande närvaron på träningarna t ex.
Lagets uppträdande på Cupen i Fagersta skickade varningssignaler, i alla fall som jag analyserade det.

För varje match som gick i cupen så tappade laget spelare, skador och problem av alla möjliga sorter som gjorde att man spelade med ett starkt decimerat och omkastat lag den sista matchen.
Jag påstår inte att det fanns någon som simulerade men det kändes som att det redan då fattades något väsentligt i laget.. Glädjen och lagandan, den där drivkraften som gör att man vill vara på isen oavsett vad.. Det fanns inte tyvärr och kanske kände man efter om det fanns en orsak för att inte spela hellre än att bita ihop och spela bara för att det är så förtvivlat kul.. Såna tankar hade jag i alla fall.

Enligt rykten så slutade en spelare i KHC efter förra träningen, och i samma rykte så nämns att denne spelare istället tränade med KIK ikväll..

Vad händer?

Jag hoppas innerligt att mina föraningar och att min oro ska komma på skam, jag vill mycket hellre se att jag har fel och att KHC skall växa samman till ett slagkraftigt lag med stor inneboende hockeyglädje och kämparglöd..

...den som lever får se


GO KHC!!

Serien har startat !!

IFK Hallsberg Navvies - Arvika HC: 0 - 0
Skott: 36-21 (12-9,12-9,12-9)

Målfattigt är ju ett understatement..

Om man läser www.arvikahockey.nu så säger referatet att Hallsberg Navvies, som fått flera div1-förstärkningar sen förra säsongen, kommer att krångla till det rejält för de lag som kommer för att få med sig poäng hem från Sydnärkehallen. 

AHC hade 5 pp-lägen i första perren utan att lyckas måla. En ribbträff i slutronden var det närmaste ett mål AHC kom i seriepremiären. Matchens lirare blev AHC-keepern Kristoffer Östling, vilket kanske ändå säger vilket lag som ska vara gladast över resultatet. 

Nästa match i serien är nu på fredag den 17/10 mellan Arvika HC och Åmåls SK. Märklig seriestart med två matcher på raken för AHC men så är det iaf.

Resten av seriekamraterna tuffar igång på söndag den 19/10.. då är det på riktigt liksom..

Skönt det!

Borlänge - IFK Arboga: 6 - 5

Supertungt
Ett mysterium detta att "vi var inte vakna" eller att "de ville mer än oss från start"..

Arboga släpper in 1 - 0 redan efter 53 sekunder och torskar första perren med 3 - 0..
Sömnaktiga starter har man inte råd med i denna serie, det är redan konstaterat.

Blir det så för många gånger, typ 2 gånger, så måste man som coach verkligen rannsaka sig själv.. Just dessa bitar är egentligen det enda man kan påverka som coach.. allt annat som heter grundspel, spelidé eller taktik måste redan vara klart när seriespelet drar igång.. men inställningen hos varje individ kan man påverka inför varje match..

Inför "kvartssamtal" nu om det inte redan finns. Bort med alla "Harry Redknapp-fasoner" om det finns några
(läs Johan Esks suveräna krönika "Kvar bland grottbjörnens folk" i söndagens DN)
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1077&a=839104

"
- Vägen till framgång och utveckling av varje individ finns i samtalet, man kan inte göra allt på isen. Nio av tio spelare är mottagliga för en dialog även om det är jobbigt från start, säger Czarnecki."  

Lagets inställning och attityd behöver inte vara något som man endast får reda på efter en match, det kan man ingjuta och "programmera in" innan match hos varje individ. Dot it know Gyllenhammar, om du är tillräckligt mycket människa för att klara av det.. Jag säger inte så för att vara spydig utan för att det faktiskt krävs en hel del mod och inre trygghet för att ha dessa samtal..  Gör det nu Gyllenhammar, för du vill väl inte liknas vid Harry Redknapp..?


Omgångens jätteskräll är tveklöst att Hedemora tvålar dit Enköping på bortaplan med 1 - 2.
Citat från Hedemoras hemsida:

"En riktig kämpainsatts av alla och en Gråbo som storspelade gav HSK första bortasegern. Enköping försökte med allt, fulare och desperatare vart efter tiden gick. Enköping kvitterade efter två min i tredje men sjutton sekunder senare slog Viktor Lantz in segerpucken"

 

Boga matchar nästa gång nu på onsdag hemma mot Järfälla, självklart en måstematch.

 

GO BOGA!


HF Linköping - KHC: 6 - 0

KHC returträningsmatchade borta mot HF Linköping (förra fighten slutade med seger för HF Linköping med 3 - 8) under söndagseftermiddagen. Torsk igen, mot ett nu ännu starkare lag.

(2-0,2-0,2-0)
Skottstatistik: 70-26 (18-5,24-9,28-12)
Utvisningar: HFL 5x2min Köping 6x2min

Enligt rapport så upplevdes alltså hemmalaget ännu starkare än senast i Köpings ishall, förmodligen kommer deras satsning mot div1 räcka väldigt långt denna säsongen (förra säsongen stöp de prexismållinjen )

Om man analyserar skottstatistiken utan att ha sett matchen, vilket alltså är fallet, så konstaterar man att KHCs keeper (som för kvällen var Anton Hult) måste gjort en glimrande insats.
HF Linköping "tvingades" skjuta hela 11,66 skott för varje mål de gjorde, vilket inte är speciellt effektivt.

Att de kommer till och får skjuta så ruskigt många skott är ju lite mindre kul för KHCs del förstås.
Sannolikt så har väl försvarspelet ändå funkat hyfsat, annars borde siffrorna varit större, trots Hults parader.

KHCs seriekonkurrent, Karlskoga HC har heller inte lyckats betvinga HF Linköping. På två försök har resultaten blivit 7 -1 och 2 - 0 (senaste matchen hade HFL inte med sin förstafemma) i HFLs favör.

KHC har nu träningsmatchat färdigt och man inleder seriespelet den 19/10 borta mot Hammarö

GO KÖPING!!

Skultuna IS - KIK: 5 - 3

Träningsmatchtorsk för KIK
(1-2, 1-0, 3-1)

Enligt SIS hemsida (http://www.laget.se/public_lag/default.asp?lagid=116@126@109@30@101@126&page=nyhetsarkiv&intNewsId=608943) så var det en match till stora dela sönderryckt av utvisningar.

KIK uppvisar tyvärr stor ineffektivitet i första perren och senare hälften av slutronden, plus det faktum att SIS hade en tät keeper och spelade starkt i försvarsspelet.

KIK fick många chanser i PP, både med 1 och 2 man mer men utan att kunna utnyttja övertaligheten godkänt ofta.
Just detta blir enormt viktigt, matchavgörande viktigt, när väl seriespelet drar igång.

Skotten: (10-16, 11-10, 15-20) Totalt: 36-46.
Massor av skott, och främst från KIK men massivt ineffektivt.

Torsk mot div3-motstånd igen, inte bra förstås..även om Skultuna t ex bortabesegrade Hallstahammar HK (3 - 4 den 20/9) och får anses vara ett div3-lag av högre kvalitet.


SIS går in i seriespelet i div3 obesegrade efter försäsongen, och tippas hålla till högt upp i tabellen..men jag tror de får svårt att rå på Hallsta HK.

KIK inleder sitt serieäventyr i div2 den 19/10 hemma mot Karlskoga HC.

GO KIK!

IFK Boga - Tierp: 5 - 4 (Uppdaterad)

Ny hemmamatch nu ikväll, fredag 10/10
Enligt Tierps hemsida så kommer de med endast två femmor eftersom deras skadeläge är så svårt.
Fyra nya juniorer plockas upp i A-laget för att överhuvudtaget kunna ställa ett lag på isen.

Vinst med 5 - 4 (3 - 2, 0 - 1, 2 - 1)
Skott: 31-30 (14-8, 6-14, 11-8)
Utv Arboga: 6 x 2 min Utv Tierp: 8 x 2 min


01:58 1 - 0 M Lind
09:55 2 - 0 J Berg 
10:27 2 - 1 Tierp
12:20 3 - 1 K Sörén (Gallermål!! Enligt min vetskap Söréns första A-lagsmål i seriesammanhang. Stort grattis!!)
17:50 3 - 2 Tierp
25:22 3 - 3 Tierp
35:39 Straffslag för Tierp som Bogakeepern klarar !
58:09 4 - 3 M Wallén
58:52 5 - 3 A Semjonovs
59:37 5 - 4 Tierp


----------------------------------------------------------------------------------------------------
Hittat på Tierps hemsida efter matchen:

Tierp nära poäng i Arboga Men förlust med 5-4

ARBOGA - TIERP HOCKEY
5-4 (3-2, 0-1, 2-1)
- Vi gör säsongens klart bästa match.
Ja, Tierpstränaren Torleif Lundsten var mycket nöjd med sin decimerade trupp trots uddamålsförlusten borta mot Arboga.
En ny hedersam förlust för nordupplänningarna alltså, som spelmässigt var snäppet bättre än hemmalaget den här kvällen.
- Ja, i andra perioden var vi klart bättre, men tyvärr får vi inte in puckarna på våra frilägen, sa Lundsten.
Tierp kom i underläge tidigt i första perioden. Redan innan två minuter var spelade satt den första pucken i buren bakom Peter Skoggård. 2-0 kom också innan halva första perioden var spelad.
Men så såg gästerna till att göra sitt andra power play mål den här säsongen.
Efter ett skott från Tobias Lundsten tog Tomas Berlin hand om returen och satte pucken i nät.
Efter dryga tolv minuter kom dock hemmalaget igen och satte 3-1.
Innan perioden var till ända, så visade Tierp att man inte tänkte ge sig. På ett pass från Simon Östlund satte Johan Wallin 3-2 med dryga två minuter till pausvilan.
I mittenperioden, som gästerna dominerade, kom också kvitteringen till 3-3. Här var det backen Tobias Lundsten som serverade Simon Östlund målpasset.
- Vi hade flera målchanser, men tyvärr fick vi inte in pucken, sa Torleif Lundsten. Tierp vann skotten med klara 14-8 och det säger det mesta om hur det såg ut spelmässigt i andra perioden.
I slutperioden hade Tierp väl så mycket av spelet som Arboga. Men det var ändå hemmalaget som kunde sätta 4-3 med sju minuter kvar att spela.
I slutskedet satsade Tierp på att ta ut sin målvakt och med en extra utespelare skulle det kanske gå att kvittera.
Men det dröjde inte så många sekunder så kunde i stället hemmalaget öka på till 5-3. Då var det bara dryga minuten kvar att spela.
Men som ett bevisa på härlig laganda och kämpaglöd så satte gästerna ändå ett till mål.
Det var Jascob Alner som vid 59,37 förvaltade ett pass från Tomas Andersson på bästa sätt.
- Sett till att vi bara har ett halvt lag just nu, så var det här en riktigt bra insats av grabbarna. Det här stärker också självförtroendet inför söndagens hemmamöte med Linden. Linden ska få sig en match, så att dom inte vill komma till Vegahallen en gång till, sa Torleif med ett muntert tonfall.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I morgon får vi se vad coach Gyllenhammar har att säga om matchen:

Såg inte matchen men det verkar som att en bra start från hemmalaget följdes upp av en mycket sämre mellanrond, man kan nästan känna hur nervöst och krampaktigt det blev..  Gissar jag.

Hur som helst, 3 ny friska pinnar att smaska i sig för Bogalaget.

Torsk x 4 följs alltså upp med seger x 3... Vore inte fel att kvittera den ställningen nu på söndag borta mot Borlänge.

GO BOGA!!

IFK Arboga - Enköping: 5 - 3 (Uppdaterad)

Härligt Boga!!!
En riktigt skön hemmaseger blev det på onsdagskvällen,
detta när IFK Arboga tvålar dit serieledande Enköping med 5 - 3

(2 - 0, 0 - 1, 3 - 2)
Skott: 29-35

Utv Boga: 8 x 2 min och 1 x 10 min
Utv ESK: 5 x 2 min

Trots alla utvisningar
så släpper IFK bara in ett mål i boxplay, starkt, faktiskt det enda målet i BP el PP under hela matchen. Ineffektivt av främst Enköping som fick chansen lite oftare än Arboga.

02:54  1 - 0 Nooni
10:49  2 - 0 Strandell
34:02  2 - 1 ESK
45:29  3 - 1 Eek
46:07  3 - 2 ESK
52:44  4 - 2 Eek
58:11  4 - 3 ESK
59:39  5 - 3 Franzén

Extrakul
var att unge, -91, Johan Eek gör mål igen. Hela två baljor av Eek, 3 - 1 och 4 - 2 och killen går in och tar chansen riktigt rejält!

Här kan du läsa coach Gyllenhammars kommentarer efter matchen:
http://www.arbogahockey.se/index.asp?page=gamereport&matchid=48

-------------------------------------------------------------------------------------------
Matchreferat hämtat från ESKs hemsida:

En medioker första period förstörde dagen för ESK, man var inte med från start och Arboga kunde gå till pausvila med 2-0, Vi som satt bakom Odehag såg att 1-0 målet alldrig var inne i vår kasse men domaren som var långt ifrån målet dömde mål.

Från start i andra var det en annan inställning och vi krigade in oss i matchen, men vi kom inte riktigt till i avsluten, Pontus styrde in Viktors skott till 1-2.

Tredje perren startade vi aggresivt och pressade Arboga rätt rejält men avsluten satt tyvärr oftast utanför målet, Arboga gjorde 3-1 efter 5 min och då känndes det nästan avgjort, men Jonas klippte in 3-2 efter 7 min, och vi kännde nytt hopp, men Arboga kunde göra 4-2 på en makkeringsmiss i 13 min. Riktigt kul var att Filip och Fredrik tog en time out, matchade laget på slutet och tog ut Odehag med fyra min. kvar, det blev en bra avslutning och Jonas Bergman slog till igen med ett hårt backskott och det blev nerv i matchen 4-3, vi fick ett antal chanser som ej resulterade och Arboga kunde slå in 5-3 i tom kasse med 20 sek, kvar.

Jonas som spelat för Örebro i tre säsonger hade en egen hejarklack i Arboga, dom var inte snälla, och sjöng "Tjocka Feta Bergman" hela matchen. Osnyggt!!!!
------------------------------------------------------------------------------------------

Falkens kommentar:

Viktiga 1 - 0 var tydligen tveksamt enligt vissa, hur som helst så kommer det fler sådana situationer och det gör det för alla lag. Ibland går besluten med och ibland emot.

Skön coachning av ESK, att satsa offensivt och framåt med att ta ut målisen med 4 min kvar. En sådan inställning måste gillas.
Något som inte måste gillas, och som inte gör det, är den del av Arbogaklacken som skämmer ut sig genom att håna Bergman i ESK. Sådana tilltag är helt enkelt en frukt av omogna små människor som finner större glädje i att häckla än att hylla. Dessa är inte intresserade av hockey eller av att vara supporters till IFK Arboga, de finner större glädje i att fälla den fräckaste kommentaren som får resten av den lilla skaran att skratta.. Patetiskt och pinsamt rakt igenom!

Riktiga supporters och fans peppar och hyllar sitt lag i med och motgång, utan att lägga energi på att håna eller hata motståndarna.

Nästa match för Bogalaget är också det på hemmaplan, och redan nu på fredag den 10/10 då man tar emot Tierp.

GO BOGA!!

Smedjebacken - KIK: 3 - 5 (Uppdaterad)

KIK genomför sin tredje träningsmatch på söndagkvällen, och det mot Smedjebacken HC.
Smedjebacken spelar i samma serie som Björbo IF, div2 västra A.

För KIKs del kan det bara bli bättre än matchen senast mot Hallsta HK..


Skrivet efter matchen:

KIK vinner med 5 - 3, och genomför matchen med endast 12 utespelare men också med en rejäl portion kamp vilket alltså leder till seger. Ett stort steg framåt enligt rapport.

(0 - 0, 2 - 3, 1 - 2)

Skott: 28-19.
---------------------------------------------------------------------------------
Hittat på SHCs hemsida, under rubriken Susses hörna:

SHC-Kungsör 3-5          

En match med två ansikten.

Vi går in och äger första perioden vi vinner skotten med 15-4 och äger mycket puck men gör tyvärr inga mål.

Sedan i andra börjar Kungsör tok-köra och checka på allt och alla. Då blir vi väldigt stillastående och väntar på att kompisen ska göra jobbet. Kungsör vinner perioden med 3-2, skotten med 6-8. Sista perioden  håller Kungsör i taktpinnen och vinner perioden med 2-1 och skotten i sista med 7-7.

Vi förlorar matchen på grund av alla utvisningar. Vi lyckas skrapa ihop 41 minuter i utvisningsbåset. Dom gör även 4 av 5 mål i power play.

Matchen saknade tempo men det var mycket kroppskontakt i stället.

Matchens värsting:

Snygg Erik låg mer än han stod idag.

Matchens Lirare:

Grus Göran som delade ut klubbor innan matchen.

Matchens Indian:
-

Matchens Trash Talk:
Om Tord ”Irving” och hans dans kurs.

Matchens Floskel:
-

Målskyttar:
Bogge, Bergan, Grana

---------------------------------------------------------

Falkens kommentar:

Kul skrivet, vore inte fel med liknande grepp från alla lag.. Kom igen KIK, se till att hotta upp nya hemsidan med något i samma stil

 

Nästa träningsmatch för KIK är den 10/10 borta mot Eskilstuna HK,
ett lag som denna säsong skall husera i Sthlm div3 A.
Strategin att möta div3-motstånd förstår jag inte riktigt, om det nu inte är riktigt bra motstånd med högt tempo och så..

GO KIK!

Hedemora - IFK Arboga: 1 - 5

Skrivet före matchen:

Närmast en måstematch för Boga
ikväll in Hedemora
Nykomlingar i div1 men de har 4 p mer än Arboga så visst måste de tas på största möjliga allvar.

Matchen är viktig som sagt, understatement, då kan man inte hålla till för mycket i busbåset. Såg nyss att det tog 33 sekunder innan M Klintberg åkte ut för knätackling.. men att Boga klarade sitt BP bra.

Kanadickerna är kickade
Bahen och Boucher fick gå, de presterade inte som förväntat.. Undrar hur många som gjort det egentligen?
Hur som helst så kostar killarna dineros så självklart måste kraven vara därefter..

0 - 1 till Boga genom Nooni efter 09:25.. Fint!

Skrivet efter matchen:
Härligt och VIKTIGT med första vinsten!!!

09 :25 0 - 1 Nooni
22:42  0 - 2 Eek  (Grymt kul med första A-lags och div1-målet i seriesammanhang för unge Eek. Stort grattis!)
36:30  0 - 3 E Johansson
44:57  0 - 4 J Johansson
56:08  1 - 4 Hedemora
58:23  1 - 5 Semjonovs

Boga vinner skotten med 39 - 23
Utv Hedemora:5 x 2 min Utv IFK Arboga: 7 x 2 min

GO BOGA!!
Björbo IF - KHC: 4 - 3

Returmatch i kväll, söndag kl 16, i Björbo, kan tyvärr inte se matchen men ska naturligtvis tycka till ändå om jag får några rapporter.

Vi hoppas naturligtvis på en bra genomförd match av KHC, resultatet är inte så viktigt egentligen.

Skrivet efter matchen:


4 - 3 till Björbo IF.

Målskyttar för KHC:
Permats, och J Ekholm x 2.

Torsk igen alltså, men ett resultatmässigt fall framåt ändå.

Vet ingenting om spelet eller matchen för övrigt än så länge..men det kanske kommer.


Hallstahammar Black Sheep - Kungsörs IK: 8 - 2

1:a p: 3 - 0
Skott: 11 - 5

2:a p: 2 - 2
Skott: 7 - 12

3:e p: 3 - 0
Skott: 10 - 7

Totalt: 8 - 2
Skott: 28 - 24

Ett riktigt rostigt och tungbent KIK hade inte mycket att sätta emot i kväll.
På vissa håll så syntes det att det finns mycket mer att hämta, och sannolikt kommer man att ha en uppåtgående formkurva men så mycket sämre än detta kan det knappast inte få bli..iofs

Hallstahammar kommer definitivt att vara favoriter till att vinna sin div 3, laget är riktigt rutinerat och spelar stundtals smart och effektiv hockey. Därför skall man inte bryta ihop totalt över att få stryk mot dem, men det är förstås jobbigt att bli så effektivt utmanövrerade som KIK faktiskt blev.

Pontus Brolin i KIK-båset hade inte några taktiska drag som klarade att överlista Hallstas höga forechecking, men det kanske mest berodde på de gravt oxiderade lirarna han hade att coacha.

Per Berg, det var mannen bakom det blygsamma lilla konstruktiva framåt för KIK ikväll. Han ligger bakom KIKs båda mål, snygga assister, och visar med vass skridskoåkning och fin puckkontroll att han blir något att räkna med i vinter igen. 51 poäng i div3 föregående säsong (35 mål) blir säkert något liknande även denna säsong.

Backsidan såg på sina håll mer än lovligt virrig ut, och nye keepern från Arboga har säkert gjort bättre matcher men som sagt, formkurvan kommer säkert att peka uppåt för varje dag som går.

GO KIK!


Sura Blue Hammers - IFK Arboga: 3 - 2

Ännu en tung uddamålstorsk!

(3 - 0, 0 - 2 , 0 - 0)

Skott: 23 - 37
Utv Sura : 6 x 2 min  Utv IFK: 7 x 2 min + 1 x 10 min
Trots att man vinner skotten så lyckas man inte vinna matchen. Hela 6 numerära överlägen som man inte heller lyckas utnyttja, och 3 av dem i slutperioden.

Skillnad då på Sura som gör 3 mål på 3 PP i första perioden.

Ineffektiviteten är IFKs största problem helt klart.

Inväntar coach Gyllenhammars kommentarer i morgon.

Träningsmatcher inför starten av div 2 västra b (Uppdaterad igen)


Grums IK
Mora J20 Superelit - Grums IK: 3 - 1
Grums IK - Mora J20 Superelit : 3 - 1
Grums IK - Lidköping: 5 - 4
Lidköping - Grums: 5  - 2
Grums - Kongsvinger: 0 - 0
Forshaga - Grums IK: 1 - 1
Grums IK - Nittorp: 3 - 4
Grums IK - Göteborg: 7 - 2
Göteborg - Grums IK: 6 - 6
Arvika HC - Grums IK: 3 - 2
Grums IK - Forshaga IF: 8 - 7  (Målkalas!!)

Tio träningsmatcher för Grums IK hittills, och mot hyfsat bra motstånd också. Förstakedjan med Boström, Dahlström och Falk kommer sannolikt att betyda mycket för Grums denna säsong (Ronny "Bomben" Boström producerade ju hela 60 poäng på 33 matcher förra säsongen)

Tipset på tabellplacering för Grums IK handlar om topp-3, och mera exakt plats 3.


Hammarö HC
Hammarö HC - Karlskoga HC: 1 - 6
Hammarö HC - Nor IK: 0 - 4
Forshaga IF - Hammarö HC: 4 - 3
Viking HC - Hammarö HC: 3 - 8
Hammarö HC - Forshaga: 3 - 2
Karlskoga HC - Hammarö HC: 4 - 1
Hammarö HC - Viking HC: 3 - 0

Hammarö träningsmatchar (i a f som jag känner till) bara mot kommande seriekonkurrenter.
Lite märkligt att man valt det upplägget tycker jag nog.
Ett ungt lag som nu Hammarö ställer på isen till denna säsong, efter totalraset ur div1 förra säsongen, kanske skulle ha behövt matcha mot andra lag.. Det visar sig hur strategien kommer att hålla.

Tipset är att Hammarö HC får det  tufft att klara sig på höjder över plats 10 i tabellen.
Så vi säger väl plats nummer 10 då.


Karlskoga HC: Se en proffsig presentation av laget http://www.carlskogatv.se/
Karlskoga HC - Örebro J20: 3 - 5
Örebro J20 - Karlskoga HC: 2 - 3
Hammarö HC - Karlskoga HC: 1 - 6
Karlskoga HC - Viking HC: 1 - 3
Lidköping RR - Karlskoga HC: 7 - 3
Karlskoga HC - HF Linköping: 0 - 2
HF Linköping - Karlskoga HC: 7 - 1
Karlskoga HC - Hammarö HC: 4 - 1
Viking HC - Karlskoga HC: 0 - 4

Lite hit och dit-resultat för unga KHC hittills.. (Svidande torsk mot kommande seriekonkurrenten Viking HC men revansch nu den 8/10), och som det verkar en något ihållande ineffektivitet eftersom man vinner skotten klart i de flesta matcherna utan att lyckas näta tillräckligt ofta. Någon upprepning av föregående säsongs kvalspel till div1 har jag svårt att tro på.

Tipset på tabellplaceringen för Karlskoga HC blir att de kommer få tufft att ta plats i topp-5, mitt tips blir därför plats nummer 6.


Kils AIK
IFK Munkfors - Kils AIK: 9 - 0
Kils AIK - Kongsvinger: 5 - 6
Kongsvinger - Kils AIK: 4 - 4
Kils AIK - Rönnäng: 2 - 3 (Cup i Åmål)
Kils AIK - Uddevalla: 1 - 4 (Cup i Åmål)
Kils AIK - Åmål: 0 - 7 (Cup i Åmål)
Kils AIK - Nor IK: 5 - 6

Kil träningsmatchar mot Nor IK igen den 15/10, innan serien drar igång i Sannerudshallen mot nykomlingen Viking HC den 19/10.

Jag tror fortfarande på att Kils AIK blir ett lag att räkna med i topp-5 i år, och mer exakt på plats nummer 5.


Säffle HC
http://www.nwt.se/ArticlePages/200809/24/20080924193022_140/20080924193022_140.dbp.asp

Klistra in länken i din webläsare och läs och le.. =)
Säffle HC har värvat en tvättäkta kanadick, en snickrande och fiskande hockeyturist som skall spela med Säffle fram till jul..
Klubben betalar inte en spänn för hans tjänster, och inte för flygbiljetten heller.. den betalade rallykartläsaren Tina Thörner..  Läs och le som sagt !  =)

Säffle HC - Lions Hockey: ? - ?
Nor IK - Säffle HC: 14 - 3  ( aj aj ! )
Säffle HC - Nor IK:  1 - 14 ( oj oj ! )
Säffle HC - Trollhättans HC: 3 - 9

Nykomlingen Säffle HC får det oerhört tufft att hålla sig kvar i div2, trots kanadickförstärkningen.
Tipset blir att de placerar sig på plats nummer 15 och alltså  åker ur.


Det tar TID
att sammanställa så här men jag skall slutföra det inom kort..
Det finns ju en del lag kvar att "skärskåda"..

Forshaga IF
IFK Munkfors - Forshaga IF: 7 - 5
Forshaga IF - Gislaved: 3 - 5
Forshaga IF - Lindlöven: 4 - 13
Forshaga IF - Grums IK: 1 - 1
Forshaga IF - Nittorp: 2 - 4
Forshaga IF - Hammarö HC: 4 - 3
Hammarö HC - Forshaga IF: 3 - 2
Grums IK - Forshaga IF: 8 - 7  (Målkalas!!)

Kan vara lite bättre i år, och då mest beroende på att de förmodligen kommer att ha lite bättre moral med fler unga och kampvilliga spelare.
Någonstans hamnar de, och mitt tips blir att de landar på plats nummer 8.Arvika HC.
Arvika HC - Charlottenberg HC: 12 - 0
Kongsvinger - Arvika HC: 3 - 1
Arvika HC - Kongsvinger: 4 - 4
Malung - Arvika HC: 5 - 4
Arvika HC - Grums IK: 3 - 2
Arvika HC - Malung: 9 - 2
Arvika HC - Hofors: Inställd

Arvika kan vara en av segeraspiranterna denna säsong. De har förstärkt med div1-erfarenhet, och lyckas eventuellt att fixa jobb till Tomi Inkinen som i såfall kommer att betyda mycket för Arvikingarna.
Tippar att Arvika vinner serien i år!Viking HC
Karlskoga HC - Viking HC: 1 - 3
Viking HC - Kristinehamns HT: 4 - 6
Kristinehamns HT - Viking HC: 6 - 3
Viking HC - Hammarö HC: 3 - 8
Malungs IF - Viking HC: 4 - 2

Kommande träningsmatcher:
Viking HC - Forshaga IF:
Viking HC - Karlskoga HC: 0 - 4
Hammarö HC - Viking HC: 3 - 0

Nykomling i div 2 som kommer att kräva viss koncentration från seriekonkurrenterna för att betvingas, men jag tippar ändå att deras tabellplacering blir på plats 14 och att de då tvingas kvala för att klara sig kvar.Åmåls SK
Åmåls SK - Vänersborgs HC: 1 - 5
Åmåls SK - Grästorps IK: 2 - 7
Åmåls SK - Uddevalla HC: 3 - 5
Åmåls SK - Rönnängs IK: 5 - 6
Åmåls SK . Kils AIK: 7 - 0
Grästorps IK - Åmåls SK:
Åmåls SK - Skara IK:

Svårbedömda men troligtvis svårspelade också, känslan är ändå att de får svårt att ta sig in i topp-5.
Mitt tips blir att de landar på plats 7.Kristinehams HT
Viking HC - Kristinehamns HT: 4 - 6
Kristinehamns HT - Viking HC: 6 - 3
Kristinehamns HT - Nor IK: 3 - 3
Nor IK - Kristinehams HT: 6 - 5

Starkare i år, tror jag i alla fall, och utan större knussel så tippar jag att KHT landar på plats nummer 4.


None

Nor IK
Nor IK - Säffle HC: 14 - 3
Hammarö HC - Nor IK: 0 - 4
Säffle HC - Nor IK: 1 - 14
Kristinehamns HT - Nor IK: 3 - 3
Kils AIK - Nor IK: 5 - 6
Nor IK - Kristinehamns HT: 6 - 5

Seriepremiären spelas mot Viking HC borta den 22/10

Nor är en annan av segeraspiranterna i år, de har förstärkt laget med flera bra nyförvärv och bl a med en keeper från Skåre, Daniel Elm, som av vissa tippas vara en av seriens absolut bästa.

Jag tror alltså att Nor tillhör topptrion i år, och tippar att de lägger beslag på plats nummer 2.

IFK Hallsberg
IFK Hallsberg - Motala: 5 - 2
Motala - IFK Hallsberg: 2 - 4
IFK Hallsberg - Finspång:

Seriepremiär den 12/10 då man tar emot då Navvies tar emot Arvika på hemmaplan.

Navvies blir starkare i år, tror jag. Detta bygger jag på att man värvat hela 9 nya spelare och där flera av dem har div1-rutin, minst.
Trots att jag tror att Navvies blir starkare i år så tror jag ändå att de kan få svårt att ta sig högre upp än runt plats 9-11..
Mitt tips är att de landar på plats 11.
Köping HC
http://www.youtube.com/watch?v=WuoOlGpzRf8&feature=related

Klistra in länken och se när nuvarande KHC-coahcen Tommy "Lill-Egon" Persson intervjuas i TV-sporten...för ett tag sedan. =)

Angående Köping HCs tabellplacering så vill jag inte tippa ännu..
Kommer mera info inom kort
Fagersta AIK

IFK Ore - FAIK: 4 - 1
FAIK - Köping HC: 4 - 1
FAIK - Säter: 3 - 2
FAIK - IFK Ore: 6 - 3

Magnus "Sigge" Svensson i båset, kan det betyda något? Kan FAIK hitta till ett bättre och framförallt jämnare spel än förra säsongen?
Förra säsongen så var målsättningen att gå rakt igenom upp till div1, så bra trodde man att man var eller så missbedömde man motståndet en aning, välj själv.
FAIKEN får det inte så lätt i år heller, även om de själva har ett på pappret lite starkare lag så har de flesta andra lagen det också.. Därför blir tipset att de landar på plats nummer 9.

Kommer mera info inom kort.
Kungsörs IK
Kungsörs IK - Guldsmedshyttan: 6 - 3
Hallstahammar Black Sheep - Kungsörs IK: 8 - 2
Smedjebacken HC - Kungsörs IK: 3 - 5

Vad får de för lag i år, verkar bli i stort sett samma trupp som förra sessen plus ett par bra förstärkningar..
"Otäcka" derbyn mellan Kungsör och Köping utlovas
Kommer mera info inom kort.


Upplägget:

Ettan går direkt till kvalspel mot div1 medan lagen 2 till 5 spelar om en andra kvalplats.
Lag 15 flyttas ner medan lag 13 - 14 kvalar.


TO BE CONTINUED!

RSS 2.0