Kvalserie B div 2 Västra. Uppdaterad! HC Örnen lirar div2 -10/-11!


 Så här skall det spelas de kommande dagarna:


Söndag 28/2

16:00: Viking HC - Säffle HC

Ett lag med förlorarkultur mot ett lag med vinnarkultur,
det är något som kan bli avgörande i matcherna mellan de lag som kommer från div2 och de som kommer från div3.
Viking HC har lirat 28 matcher denna säsong men bara vunnit EN. Säffle HC har lirat 22 matcher, och vunnit 15.
Dessa resultat är kulturskapande, de "bestämmer" hur respektive lag agerar i med/motgång. Det kan t ex vara svårt för VHC att föra spelet när de inte har gjort det tidigare under säsongen.
VHC kommer från ett seriespel med mycket högre tempo än i div3 Värmland, och det måste man försöka utnyttja genom att sätta upp tempot och hålla det på hög nivå. Om man sänker sig till SHCs lägre tempo så är risken stor att det gynnar SHC.
Jag vet inte hur SHCs PP är, och inte vet jag så mycket om VHCs PP heller, men jag vet att just PP och BP kommer att vara mycket utslagsgivande i kvalserien.

Viking HC har trots allt haft en bättre spelmässig form (inte resultaten direkt) på slutet där man höll jämna steg i ett par-tre matcher men ändå förlorade. Det gör att jag ändå tror på VHC i denna match.

Tips: 5 - 3

Resultat: 9 - 2
(3 - 0, 5 - 2, 1 - 0)


19:00: HC Örnen - Köping HC

HC Örnen har lirat i en serie med lägre tempo
men det betyder inte att Örnen inte är tempostarka.
Här tror jag att Örnen kommer att ösa på från första sekunden, så det gäller att Köping HC är rejält koncentrerade och noggranna i försvarszon. KHCs backspel kommer att bli mycket avgörande eftersom Örnen alltid ligger på högt och forecheckar mot motståndarnas backar.
Ett par "gubbar" att hålla extrakoll på i HC Örnen är som vanligt nr 16 Jim Wahlström och
nr 71 Mikael Johansson, tillsammans har de gjort nästan 60 mål under säsongen.
Målgörandet har funkat mer än bra för Örnen denna säsong, 203 mål på 20 matcher innebär att man gjort i snitt drygt 10 mål per match. Samtidigt har man bara släppt in 2,2 mål per match. 17 vinster, 2 oavgjorda och bara en torsk (borta mot HHK 2 - 1) 

Köping HC har varit betydligt bättre än bottenkollegan VHC denna säsong, skillnaden i poäng blev inte så stor men KHC har varit närmare de andra lagen under hela säsongen.
Denna matchen blir mycket tuff för KHC, mentalt så har man mycket att jobba med men jag har ingen aning om hur man tänker eller hur man laddar inför denna match.
Jag hoppas verkligen på seger för Köping, KAK behöver ett div2-lag även nästa säsong!

Hjärnan säger hemmaseger, men hjärtat tror..

Tips: 2 - 3

Resultat: 6 - 3
(2 - 1, 1 - 0, 3 - 2)


Onsdag 3/3

19:00: Säffle HC - HC Örnen

Om Säffle tar en endaste poäng i kvalserien
så blir jag förvånad. Örnen har siktet inställt på div2 och inte kommer man att tappa några poäng i Säffle. Underskattning och slarv i egen zon kan naturligtvis öppna upp för några mål i baken för HC Örnen men även om man inte får till det som lag så kommer man att vinna lätt mot SHC bara genom individuell skicklighet.


Tips: 3 - 9

Resultat: 1 - 10


19:00: Köping HC - Viking HC

All or nothing,
det är KHCs melodi ikväll. Hemmatorsk mot VHC har man INTE råd med. Tidigare under säsongen så har lagen matchat två gånger mot varandra, med KHC som segrare bägge gångerna. Vikings självförtroende är dock betydligt starkare nu än när lagen senast möttes, vilket gör denna match mycket svårtippad.
Det får bli hjärtats tips som gäller.


Tips: 5 - 4

Resultat: 6 - 3
(3 - 0, 2  - 1, 1 - 2)

Ska tota ihop ett litet matchref i morrn, men en kort rapport följer här:
Efter första perren så kunde det lika gärna ha stått det omvända, Viking var mkt hetare än Köping inledningsvis och hade 5 skott på mål innan Köping ens hade kommit över anfallsblå. Den som räddada hemmalaget då, och som var klart bäst i KHC var keepern Erik Andersson.
Andra perren var sämre tempomässigt från båda håll. Om jag vore VHC-coach så skulle jag vara galet trött på alla hjärnsläpp som ledde till utvisningar. Interference på anfallsblå och löjliga prestigefighter där man inte tålde att få en tackling utan skulle ge igen. Verkligen inte bra agerande när man är på gång att komma ikapp. Ett par av lirarna borde fått sitta på busstaket på resan hem till Hagfors pga rent huvudlöst agerande.

Vikings keeper var klart överglänst av Köpings dito, det plus idiotutvisningarna fällde Viking ikväll.
Spelet 5 mot 5 tyckte jag att Viking var farligare än hemmalaget, högre tempo och de hade också fler spelare involverade i deras anfallsspel.  

Båda lagen bjöd på utvisningar, mycket spel 3 mot 5 för Köping  men för det mesta utan att Viking kom speciellt nära.

Vann Köping rättvist? Jo, det tycker jag nog men det är en ointressant fråga eftersom idrott och rättvisa oftast inte hör ihop. Köping var effektivare när chanserna dök upp, samtidigt som hemmakeepern var matchens lirare.

Videoklipp från Kari:


Fredag 5/3

19:00: Säffle HC - Köping HC

Köping ska vinna över Säffle, så är det bara.


Tips: 2 - 5

Resultat: 2 - 12
(0 - 6, 1 - 3, 1 - 3)
KHCs målgörare: 4 Jonas Hammarlund,2 Jonas E Larsson,Johan Graff,Anton Nilsson,Daniel Lindström,Tim Svensson,Jonas Westin,Johan Pettersson

19:00: HC Örnen - Viking HC

Örnens största fiende denna match är de själva,
om de lirar som de kan så vinner de lätt men om de underskattar Viking och är nonchalanta så vinner de ändå..,men lite mindre lätt.

Tips: 6 - 3

Resultat: 5 - 2
(0 - 1, 3 - 0 2 - 1) Skott: 31-24 (6-7,14-6,11-11)

 Videoklipp från Kari:

 Söndag 7/3

16:00: Köping HC - Säffle HC

KHC åkte till Säffle och utsatte SHC för rena kaffekvarnen.
Att det skulle bli seger var jag säker på men att det skulle bli så stora siffror hade jag inte väntat mig. Söndagens match kan komma att påverkas av jättesegern, kanske smyger det sig in lite underskattning men det skall inte påverka poängfördelningen efter 60 minuter.
Jonas Hammarlund (4 kassar senast), Jonas E Larsson (2 kassar senast), keepern Erik Andersson och den rutinerade backen Johan Lilja är några av de absolut viktigaste pjäserna i kvalspelet för KHC.


Tips: 8 - 3

Resultat:
15 - 3 (2 - 0, 10- 2, 3 - 1) Skott: 57-10 (18-1, 24-5, 15-4)

Ojoj oj Säffle HC, vad gör de i detta kval? Men det blir väl så här när det bästa laget från värmlandstrean inte vill lira. Hammarö Chiefs hade förmodligen konkurrerat med HC Örnen om förstaplatsen men nu får vi istället ett strykgäng som förmodligen skulle hamna långt ner i div3 Örebro/Västmanland.. Tråkigt!16:00: Viking HC - HC Örnen

HC Örnen har nu märkt att det inte går alldeles lika lätt
mot div2-lagen trots att det är de två sämsta lagen från VB. Två segrar på hemmaplan mot KHC och nu sist VHC är ändå två klara segrar. Nu när man vet hur det är att lira mot Viking och Köping så tror jag att man kommer att tagga till ett snäpp och spela bättre. Kanske kände Viking att man var nära trots torsken? Jo, men jag tror det blir svårare denna matchen, trots hemmaisen.
Örnen kommer förmodligen att sätta högsta fart från start, vilket innebär för hög fart för att hemmalaget skall kunna hantera det.

10,15 mål i snitt per match under grundserien har nu efter 3 matcher i kvalserien blivit 7 mål i snitt. En sänkning förvisso men ändå imponerande eftersom det handlar om kvalserien. Bakåt har Örnen blivit tätare i kvalserien än man var i grundserien, 2,2 har blivit 2,0 vilket också är imponerande. Nu är det inte helt statisktiskt säkertställt eftersom det bara handlar om 3 matcher ännu men är man nörd så är man..
Bakom målproduktionen ligger till stor del nr 16 Jim Wahlström (31 pyts + 29 ass) och nr 71 Mikael Johansson (25 pyts + 22 ass) Dessa lirare gör alltså ca 25% av Örnens alla mål, och ligger med sina assister bakom ännu fler. Vill man stoppa Örnen så bör man stoppa nr 16 och nr 71...till att börja med.


Tips: 3 - 7

Resultat: 5 - 7
(3-1,3-3,1-1) Skott:19-23 (7-7,9-10,3-5)

Jämnare än jag trodde, skulle vara intressant att få en matchrapport från något håll.


 Tabellen med fyra matcher kvar att spela.


Onsdag 10/3

19:00: HC Örnen - Säffle HC

Är Örnen redan klara för div2?
Nej, självklart inte! Ser det bra ut för Örnen? Javisst gör det!
Alla räknar med seger och två friska pinnar i hemmamatchen mot Säffle, och så blir det också.
Örnen har inte de problem som andra lag kan ha, och då pratar jag om fenomenet som ibland inträffar när man lirar mot betydligt sämre lag, att man sänker sig till motståndarnas nivå och vinner knappt (eller torskar) istället för stort.
Örnen har en ruggigt hög lägstanivå jämfört med de andra lagen i div3 och i denna kvalserie, och om man bara ser till att ha rätt inställning inför varje uppgift så vinner man.

Håller med eagles, förstalinan är grym:
16. Jim Wahlström     19 37 31   6 0 68
  2. Niklas Davidsson  15 24 36 16 0 60
71. Mikael Johansson 19 30 26 40 0 56


Tips: 14 - 1

Resultat: 14 - 2

Im to sexy for this shit!! =)


19:00: Viking HC - Köping HC

Är det helt kört för Viking HC nu?
Nej, teoretiskt kan de bli tvåa (vilket kan räcka för att bli kvalificerade för div2) om vinner mot KHC och mot SHC samtidigt som man gör en massa mål (-1 nu mot KHCs +22) och samtidigt som att KHC inte tar poäng mot Örnen i nästa omgång. Ser det bra ut för Viking? Nej!
Köping har dock all anledning att ge 1000% i de två matcherna som är kvar. Chansen att vinna kvalserien finns fortfarande, men det kräver 2 vinster förstås. De två senasta matcherna har KHC öst in 27 mål, vilket alltid är kul, men det har varit mot betydligt sämre motstånd än vad både Viking och framförallt Örnen kommer att bjuda på.

Tips: 4 - 5

Resultat:
4 - 4 (2 - 0, 0 - 2, 2 - 2) Skott: 47-36 (18-7,16-19, 13-10)

Viking tar sin första poäng av Köping, på det fjärde försöket, i en svängig match. KHC tar ledningen, 3 - 4, i mitten på slutronden men hemmalaget kvitterar med 5 min kvar vilket också blir slutresultatet. Vet inte vilket lag som var närmast segern.

Ett mål ifrån att naila bägge matchernas resultat..!! Jag blir rädd för mig själv ibland.. =)

I och med Köping spelade lika samtidigt som Örnen gjorde det väntade med stackars Säffäffleffe så är det bara att gratulera HC Örnen till segern i kvalserien och till ett div2-kontrakt gällande 2010-2011!!

Grattis Örnar, det är ni helt klart värda!!


Fredag 12/3
19:00: Köping Hockey - HC Örnen

Jahapp,
kan verka gnälligt, men när KHC inte längre har något att spela för (matchens resultat är helt oviktigt)
så kommer klubben på att man skall bjuda på entrepengen..och skapa lite tryck runt matchen. Det skulle man ha gjort direkt från och med första hemmamatchen i kvalet. Nåväl, det kan ju bli en trevlig avslutning på säsongen.

KHC måste invänta hur det går i kvalet till div 1 E, och tills det att förbundet bestämmer sig för hur många lag som skall lira i div2 VB nästa säsong. Direktplatsen spelade HC Örnen till sig i förra omgången, men jag skulle tro att det blir minst ett lag till som erbjuds spel i div2 nästa säsong.. Vi får vänta och se!

Tips: 5 - 4

Resultat: 6 - 2

Duktigt skönt med seger i säsongens sista match, och mot Örnen också.
Nu återstår en ganska låång väntan innan vi ser hur div2 VB skall formeras till nästa säsong.
Det känns ganska troligt att Köping HC lirar div2-hockey -10/-11 också..

Karis videoklipp från matchen:19:00: Säffle HC - Viking HC

En helt oviktig match, men den skall liras iaf.

Tips: 2 - 8

Resultat: 5 - 11
(0 - 5, 2 - 5, 3 - 1)


 Kvalseriens sluttabell


 Kommentarer kommer..


Kommentarer,comments,commentaires,komentáre,ความ คิดเห็น,kommentit


Dear blog visitor, now that the hockey season draws to a close it would be fun to beat the comment record. 
Please give me your opinion about the blog, speak on any topic you want to see in the blog and give me both good and bad critic..,if you have any.

I am writing this post in English because I know there are visitors from other countries and not only from Sweden. Perhaps its Swedes who live or temporarily reside abroad but still can not stop themselves to check out the blog =) 
Please tell why you are visiting the blog and if you want, why you are where you are.

This may be a kind of evaluation of the blog, and a way for me to know how to proceed. Some kind of renewal, I think I want to do, but it could also be that I quit blogging entirely

When the next pre-season kicks off life can look different, but if i kept my commitment to hockey in div2 and div3, and hockey in general, I might as well continue to blog. Who knows?
One thing absolutely is sure, if I had not had so many people who were interested in reading the blog, I would have ended long ago.

So, please give me your opinion, and start commenting! =)

In swedish:
Kära bloggbesökare
, nu när hockey säsongen går mot sitt slut det skulle vara roligt att slå kommentarsrekordet.

Ge mig din åsikt om bloggen, tala vilka ämnen du vill se i bloggen och ge mig både bra och dåliga kritik .., om du har någon.
Jag skriver detta inlägg på engelska eftersom jag vet att det finns besökare från andra länder och inte bara från Sverige. Kanske svenskar som bor eller tillfälligt vistas utomlands men ändå inte låta bli att kolla in bloggen =)
Tala gärna om varför du besöker bloggen och om du vill, varför du är där du är.

Detta kan vara ett slags utvärdering av bloggen, och ett sätt för mig att veta hur jag ska gå vidare. Någon form av förnyelse tror jag att jag vill ha, men det kan också vara så att jag slutar blogga helt.
När nästa försäsong drar igång kan livet se annorlunda ut, men om jag har kvar mitt engagemang för hockey i div2 och Div3, och hockey i allmänhet, kan jag lika gärna fortsätta att blogga. Vem vet?
En sak är helt säker, om jag inte hade haft så många människor som var intresserade av att läsa bloggen, skulle jag ha slutat för länge sedan.

Så, ge mig din åsikt och börja kommentera, nu! =)

Personalize funny videos and birthday eCards at JibJab!


Div2 VB, Play off 1:2 Updated!!

Onsdag 24/2


Åmåls SK - Hallsberg Navvies

Jämna matcher hittills mellan dessa lag, viktig uddamålsseger (2 - 1) för ÅSK på hemmaisen i senaste mötet.
Noterbart är att Navvies inte hade med några av de viktigaste lirarna i den matchen.
Ny match och med väldigt mycket i potten. Vi vet sen tidigare vilka i resp lag som ska göra "det", men det krävs en laginsats för att stå som vinnare efter detta dubbelmöte.
Jag tror att Navvies är lite för tunga för ÅSK, även om ÅSK har en högkomptetent offensiv så är Navvies ruggigt svåra att göra hål på. 2,75 insläppta per match, vilket ska jämföras med ÅSKs 3,54.

Tips: 3 - 4

Resultat:4 - 2
(0-1, 4-1, 0-0) Skott:5-7, 11-6, 7-6

Matchreferat från ÅSKs hemsida: (pga problem med att länka så klippte jag in hela referatet, hoppas det är ok)
I kvällens play-off match mot Hallsberg var det nog många som hoppades på bättre publiksiffra än 198 men OS soffan lockade nog många idag.
Hallsberg inledde piggt och kunde efter 5.44 ta ledningen. Linus Reikkola fic pucken mitt i slottet och kunde placera pucken i mål. Efter målet bäljade spelet fram och tillbaka och det blev få målchanser. De få som skapades var det Hallsberg som stod för. Hallsberg kunde rättvist gå till pausvila med ledning 1-0.
 
ÅSK rivstartade den andra och kvitterade efter bara 21 sekunder. Ziga Oblak kom fri efter fint passningspel av Tobbe Andersson och Pasi Pitkänen. Åmål fortsatte att spela bra och Hallberg drog på sig utvisnignar. När Åmål för andra gången i matchen fick chansen med en man mer på banan tog man ledningen. Johan Holmqvist gör ett bra arbete framför mål och kan slå in en retur. Åsk slog inte av på takten och fortsatte pressa på mot Hallsbergs mål. efter 14.36 vinner Tomas Sääv en tekning i anfallzon och Andreas Engberg skjuter direkt och ökar på ÅSK's ledning till 3-1. Efter målet var det Åmåls tur att dra på sig utvisningar. I spel 4 mot 3 reducerade Hallsberg genom Rikard Berglind. Innan perioden var slut fick Åmål återigen chansen i spel 5 mot 4. Med mycket trafik framför mål kunde Hernik Johansson från backplats lyfta in 4-2.
 
I den tredje perioden bytta lagen chanser. En hel del utvisnignar ryckte sönder perioden lite. Åmål spelade mycket bra i boxplay och ju längre perioden gick visade Hallsberg en tendens till frustration. Några fler mål blev det itne i matchen och Åmål vinner rättvist med 4-2.
 
Nu krävs ordentlig laddning inför returen på fredag.
 


---------------------------------

Kristinehamn HT - Grums IK

Dubbelmötet inleds i Björkhallen, som tyvärr inte fixar internetuppkoppling..eller nåt, och här har GIK hämtat en pinne denna säsong. Annars är det hemmalaget som leder internmatchen, detta efter att man var det första laget som besegrade GIK på sin hemmais denna säsong. (4 - 6)
Utan att veta säkert, så känns det som att GIK är mer sugna på att gå hela vägen och just viljan/glöden/inställningen kan vara det som skiljer lagen åt denna gång..?!
Svårt att vet var man har KHT, vad vill de? Kunnandet är det inget fel på, starka offensivt och en riktigt bra keeper.


Tips: 5 - 3

Resultat: 2 - 3
(0 - 1, 0 - 1,  2 - 1)

Jag har slutat checka KHTs och GIKs hemsidor, informationen på KHTs sida är under all krititk. GIK har information, men sedan länge så har man slutat att skriva matchreferat samtidigt som man är mycket sparsam med förhandssnack osv.


Fredag 26/2


Hallsberg Navvies - Åmåls SK


Jag tippade Navvies som vinnare i första matchen, men ÅSK vann rättvist och har nu även 2 måls försprång.
Navvies måste vinna med minst 3 - 0, 4 - 1, 5 - 2 osv. Det är svårt att spela på resultatet, såväl för Detroit Red Wings som ÅSK, i många fall är det bättre att inleda matchen som om det stod 0 - 0. Om ställningen är den samma i slutperren så kanske ÅSK kan koncentrera sig på att ha 5 gubbar hem och att inte gå bort sig i anfallszon.
Med den offensiva kapacitet som ÅSK har så tror jag att den matchbilden passar dem.
Navvies å sin sida har förstås allt att lira för fortfarande, och de har förmodligen ingen anledning att lira på något annat sätt än som de brukar göra. Skillnaden är som sagt att det inte räcker med att vinna matchen. Navvies har aldrig (denna säsong) gjort fler än 2 mål på Åmål och denna matchen måste det alltså bli fler.

Tips: 3 - 3

Resultat:4 - 1
(1-0, 1-1, 1-0, 1-0) Skott: 13-6 15-10 7-6

3 - 1 efter 60 effektiva, vilket innebar likaläge och att matchen gick till sudden.
I minut 5 gör Navvies nr 20 Wallberg 4 - 1.
Resultatet innebär att det blir Navvies som lirar play off 2b

Info från Henrik före matchen:
Lite info om kvällens match i hallsberg: första målvakten är sjuk, en tongivande forward är sjuk, "stor stjärnan fryxell" fick hjärnskakning på tisdagens träning och var inte med i onsdags(vet inte om han är med idag), två långtidskadade backar, två andra backar va sjuka under gårdagens träning vet ej om dom medverkar

Info från Henrik efter matchen:
Nr 20 Wallberg avgör med  hans andra för kvällen och båda satt uppe i krysset, han har ett livsfarligt skott! Annars om matchen, hallsberg gör sin bästa match för säsongen av det jag har sett och jag har inte missat många matcher. Ikväll hade dom verkligen inställningen och ville vinna! Hade inte åmål haft sin målvakt så tror jag att det hade runnit iväg för dom hade en grym press i första perioden men framför allt i andra! Tredje var det lite smånervöst och när navvies gjorde 3-1 målet så började dom ta hem lite mer och då kom åmål in för första gången i matchen men navvies höll igen med stor hjälp av daniel #lale" svensson som va div 2 bästa målis förra året som gjorde comeback pga brist på målisar. Han har inte rört på sig sen han sluta sen första träningsveckan av den här säsongen och spikar igen fullständigt! Åter till matchen. I sudden så var det jämnt tills nr 22 fick friläge men brände genom att skjuta mitt på målvakten, efter de vände åmål och hade farligt läge men genom snabb spel vändning så hade hallsberg (3-1!)friläge men nr 20 wallberg va iskall och sköt själv i bortre krysset! Matchens lirare i båda lagen, Åsk: Oblak alltid farlig när han får pucken, i hallsberg hyllar ja alla efter den tuffa vändningen som dom hade med tanke på alla skador inför matchen så ingen nämnd ingen glömd.. Nu får man möta förra årets playoff "spöke" grums kommer bli riktigt spännande att se men hoppas navvies tar sig vidare efter allt dom gått igenom!


----------------------------------------

Grums IK - Kristinehamn HT

Fördel Grums! Vinst borta men bara ett plusmål, det kan förstås bli tight men det är KHT som måste gå för vinst.
Jag tror fortfarande att GIK vill mer än KHT, och det är vad som kommer att avgöra matchen. GIK kommer inte att missa chansen att få lira fler betydelsefulla matcher denna säsong, jämnt, men det räcker ju för hemmalaget.

Tips: 4 - 4

Resultat: 6 - 3

GIK - Navvies lirar playoff 2b, och första matchen liras i Billerudhallen på söndag. Returmötet spelas den 3/3 i Hallsberg.


28e o sista omg i div2 VB. Updated!!


Tabellen inför sista omgången

Seriesegern är klar,
och KAIK tog därmed också direktplatsen till div1-kvalet.
Playoff-lagen är också klara, men det kan ske förändringar efter denna omgång och det kommer att påverka vilka lag som får möta varandra i playoff. 2an möter 5an och 3an möter 4an.


Söndag 21/2

AHC - ÅSK

Arvika HC blev Flyers
banemän i o m den målrika bortasegern i förra omgången (4 - 9), och den specielle playoffsabotören var Pietari Oksa med sina grymma 6+3. Ska AHC avsluta med en hemmaseger? Rent formmässigt så känns det inte omöjligt, och ÅSK kanske inte bryr sig egentligen?
Åmål kan inte förbättra sin femteplats, teoretiskt kan det gå men det kräver att KHT torskar och att ÅSK hämtar in 12 mål gentemot KHT. ÅSK är troligen ganska "nöjda" med att bli femma, om man blir det så får man förmodligen möta Navvies (som förmodligen tar 3 pinnar hemma mot HHC och säkrar sin andraplats) och mot dem har det ju gått ganska bra hittills under sessen.
2 - 2 i bortamötet och nu senast 2 - 1 på hemmaisen mot Navvies, vilket gör att ÅSK säkert känner att de har en god chans i kommande ev dubbelmöte. Grums IK är annars den andra möjliga PO-motståndaren men mot dem har ÅSK inte haft det lätt, 3 torsk och 1 vinst.

Tips: 3 - 4

Resultat: 6 - 4


Navvies - HHC

Hemmaseger tror jag på,
även om det kan finnas taktiska tankar om vilket lag man helst möter i PO så känns det långsökt att tro på läggmatch från Navvies sida (för att isf ev släppa upp GIK som tabelltvåa) En tredjeplats för Navvies skulle betyda att de förmodligen lirar PO mot Kristinehamn..och det tror jag inte man är så sugen på eftersom säsongens matcher mot KHT har slutat med 2 torsk, en lika och en vinst. Då möter man nog hellre ÅSK.


Tips: 4 -3

Resultat: 6 - 2


KHT - KAIK

En relativt betydelselös match,
men KAIK kommer förhoppningsvis att ta chansen att få en bra genomkörare inför sitt tävlingsmatchuppehåll (träningsmatcher?) på minst 14 dagar. Hemmalaget har inte mycket att lira för, känns inte troligt att GIK torskar borta mot Viking (vilket krävs + KHT-seger) så att KHT tar över 3e-platsen. Skillnaden blir obefintlig isf, det blir KHT och GIK som möts i PO hursom.

Tips: 3 - 3

Resultat: 7 - 1
Har KAIK firat seriesegern så att man helt glömt bort att lira? KHT är bra, riktigt bra i sina bästa stunder men detta resultat måste ha med KAIKs inställning att göra också.. , eller?
Jag kan lyssna på vilka argument och förklaringar som helst, men att torska så här stort i den sista matchen inför kvalet är inget annat än dåligt.


KHC - Flyers

Kvalserien startar om en vecka,
det är vad som väntar för Köping Blue Boars. Det kanske innebär att man försöker få till de spelförändringar som nye coachen har förannonserat. Match är alltid bättre än träning, nästan.
Det vore inte bra om KHC blev förnedrade på hemmaisen inför kommande kvalspel, men det finns en uppenbar risk för det. Idel förluster mot Flyers denna säsongen, och Flyers vet hur man hittar kassen (bara GIK har gjort fler mål) Återstår att se med vilket intresse Flyers tar sig an den sista seriematchen.., det kommer att spela stor roll för slutresultatet.

Tips: 5 - 3

Resultat: 6 - 7
Målrikt!


NIK - FIF

Ännu en betydelselös match,
men det blir säkert inte mållöst. Känns som att det inte kommer att läggas överdrivet mycket fokus på försvarsarbete i Norvalla. NIK hade inte mkt till övers för den delen av hockeytänk senast mot GIK (14 - 2) (Matchens kanon var de trevliga tjejerna i korvkiosken, allt enligt NIKs hemsida)

Tips: 6 - 8

Resultat: 1 - 2
Analysen före match gick ju in..te in alls..


VHC - GIK

Kvalserien närmar sig även för Viking HC,
och om man vill ha en chans att lira i div2 även nästa säsong så behöver man höja tempot. Lagen som kommer underifrån har bra speed och framförallt vinnarkultur. Med GIK som motståndare så finns chansen till att få tempo iaf, risken är att det blir ännu en påfrestning på självförtroendet om GIK har rätt inställning och spelar ut.


Tips: 2 - 10

Resultat: 3 - 9
Det står fel på förbundets hemsida..!


Så här ser alltså tabellen ut efter sista omgången

Kils AIK blev tabelletta, och en annan Killing dömer i OS

I Kils AIKs seriesegrande lag finns forwarden nr 24 Christian Flödén, och det är en duktig lirare men något OS blir det inte för honom, men det är kanske gott nog med div1-kval. =)
OS har det däremot blivit för syrran, Annica Flödén. Just nu är hon på plats i Vancouver och agerar linjedomare.
Senaste matchen var den mellan Ryssland och USA.
GO Annica!!


Hockeyresultat i OS. Uppdateras nåt grymt!!

GRUPPSPEL
Dag Datum Grupp Tid (CET)

Game Home Away
1 Tisdag, 16/2 A 21.00   1 USA - Schweiz: 3 - 1 (1 - 0, 2 - 0, 0 - 1)
  (17/2) A 01.30   2 Kanada - Norge: 8 - 0 (0 - 0, 3 - 0, 5 - 0)
  (17/2) B 06.00   3 Ryssland - Lettland: 8 - 2 (3 - 0, 1 - 0, 4 - 2)
2 Onsdag, 17/2 C 21.00   4 Finland - Vitryssland: 5 - 1 (2 - 0, 1 - 1, 2 - 0)
  (18/2) C 01.30   5 Sverige - Tyskland: 2 - 0 (0 - 0, 2 - 0, 0 - 0)
  (18/2) B 06.00   6 Tjeckien - Slovakien: 3 - 1 (1 - 0, 2 - 1, 0 - 0)
3 Torsdag, 18/2 A 21.00   7 USA - Norge: 6 - 1 (2 - 0, 1 - 1, 3 - 0)
  (19/2) A 01.30   8 Schweiz - Kanada: 2 - 3 (0 - 1, 2 - 1, 0 - 0, 0-1)
  (19/2) B 06.00   9 Slovakien - Ryssland:2 - 1 (0 - 0,1 - 0, 0 - 1, 0 - 0)
4 Fredag, 19/2 C 21.00   10 Vitryssland - Sverige: 2 - 4 (0 - 2, 1 - 1, 1 - 1)
  (20/2) B 01.30   11 Tjeckien - Lettland: 5 - 2 (3 - 0,1 - 2, 1 - 0)
  (20/2) C 06.00   12 Finland - Tyskland: 5 - 0 (1 - 0, 2 - 0, 2 - 0)
5 Lördag 20/2 A 21.00   13 Norge - Schweiz: 4 - 5 (1 - 1, 2 - 2, 1 - 1, 0 - 1)
  (21/2) B 01.30   14 Lettland - Slovakien: 0 - 6 (0 - 3, 0 - 2, 0 - 1)
  (21/2) C 06.00   15 Tyskland - Vitryssland: 3 - 5 (1 - 1,0 - 1, 2 - 3)
6 Söndag 21/2 B 21.00   16 Ryssland - Tjeckien: 4 - 2 (1 - 1, 1 - 0 , 2 - 1)
  (22/2) A 01.40   17 Kanada - USA: 3 - 5 (1 - 2, 1 - 1, 1 - 2)
  (22/2) C 06.00   18 Sverige - Finland: 3 - 0 (1 - 0, 2 - 0, 0 - 0)


Klicka här för att hitta den officiella hemsidan med resultaten per grupp

Kommentarer:

USA - Schweiz: 3 - 1
Skott:24-15
Ingen större överraskning, Schweiz har varit ungefär så här bra ett tag nu, de kan krångla till det för vilket lag som helst. Skönt att se deras attityd tidigt i matchen med tufft spel på kropp och bra fart i övrigt.
Det som skiljde lagen åt var liret framför kassarna, där Schweizarna hade svårt att ta sig in på kassen och där avsluten höll sämre klass än hos USA.

Kanada - Norge: 8 - 0 Skott:42-15
Riktigt kul att se Norges inställning också,till en början, och speciellt Zuccarello Aassen, och Grotnes i Norgekassen.
Kanadickernas tyngd blev för mycket tillslut, det dräller ju av 2-metersgubbar på 120 pannor som dessutom kan åka grickor o hantera stickan som en trollstav. Hattrick för Iginla direkt var imponerande, dessutom var det imponerande att se hur stort fokus Kanada har på de små detaljerna. Special skills används direkt i första gruppspelsmatchen mot Norge, in med grymmaste tekaren för att direkt byta efter tek. Coolt!

Ryssland - Lettland: 8 - 2 Skott: 45-20
Såg inte matchen, men ingen blev väl överraskad över resultatet. 2 kassar direkt av Ovechkin, 2 gjorde även Zaripov. Malkin satte ett också, och fler lär det bli framöver.

Finland - Vitryssland: 5 - 1 Skott: 45-12
Halvtrötta finnar vinner mot ett heltrött Belarus..

Sverige - Tyskland: 2 - 0 Skott: 25-21 
Jahapp, inte var det här nåt hockeygodis precis. Visst, det kan bli mkt bättre men jag har svårt att tro att BÅG har den rätta förmågan att styra upp vad som behöver styras upp. Enligt mig så saknar Tre Kronor en Zlatan, eller iaf en Zlatan-attityd. Laget saknar den vinnarattityd som så väl behövs i ett OS, spelare som vill göra mål för att de älskar det och som har en hunger efter att vara den som avgör, spelar som tycker att de själva borde få lira i förstalinan och få spela PP för att de själva tycker att de är bäst.
Sverige har länge levt på sin lagkänsla, att man lirar som ett lag, och ofta vunnit mkt på det. Detta recept är man långt ifrån ensamma om sen ett bra tag, både Kanadicker och Amrisar är bättre på det, och Ryssarna är minst lika bra. Det dessa länder har är också den krydda jag talar om, den som Sverige inte tycks ha. Jag talar om egoistiska superstjärnor med killerinstikt som älskar att göra mål mer än att laget vinner (typ)
Jag "hatar" att se Säta åka omkring och "tävla" med Foppa om att slå flest pass.., hur snygga de än är. Var finns hungern, var finns viljan?! Alla ska bara åka omkring o vara så coola.. "Det spelar ingen roll vem jag lirar med, alla är så enormt bra så det går bra ändå" Vilken kvalificerad bullshit!! Den inställningen kommer att göra att OS-turneringen svischar förbi utan att Tre Kronor fattar vad som hände.. Om ingen tar tag i det så blir det så..
2 - 0 mot Tyskarna, i en match där 2 - 2 hade speglat matchen mkt bättre.. 25 skott på mål!! FÖR DÅLIGT!!


Tjeckien - Slovakien: 3 - 1 Skott: 24-35
Såg inte matchen, mer än några minuter. Tjeckerna verkar dock ha varit effektivast, med bl a Jagr o Elias som målskyttar. Gäsp!

USA - Norge: 6 - 1 Skott: 39-11
Fortfarande skrällfritt i OS hockeyturnering, inte för att jag trodde på Norge i denna match men samtidigt är det precis vad som kännetecknar en skräll, att ett lag som ingen tror på vinner eller snor en pinne. Jag hoppas att det skall uppstå skrällar, utom mot Tre Kronor.. Norge var inte jättelångt borta, men ändå inte nära. Hade effektiviteten varit högre så hade också matchen blivit jämnare eftsom Norrmännen ändå skapade ett gäng hyfsat vassa målchanser, men det är en av flera saker som skiljer lagen åt ordentligt. Norge behöver 10 bra målschanser per mål medan Amrisarna är betydligt mer effektiva. Tror varje mål kom på en retur t ex.  


Schweiz - Kanada: 2 - 3 eft straffar Skott: 23-47 
JONAS HILLER!!!! Om du inte såg matchen så missade du något!

Slovakien - Ryssland:
2 - 1 efter straffar Skott: 33-37
Straffdrama, där Ovechkin fick slå tre straffar men satte bara en. Pavol Dimitra blev Slovakiens hjälte.

Vitryssland - Sverige: 2 - 4 Skott:19-38
Gött med seger, men det var annars ont om glädjeämnen. Daniel Alfredsson var riktigt bra, men det börjar bli tröttsamt att se Sedinarna ha så mycket puck utan att det kommer ut så mkt som det borde göra av det. Visst, det blir inga mål i baken när Sverige har pucken i sarghörnen i anfallszon men det är så sanlöst  inneffektivt framåt. Weinhandl har hittills sett ut som en pojklagsspelare som puttas undan när han är i vägen, åkte mer på knä än på grickorna, och det är mot Tyskar o Vitryssar.. Tre Kronor behöver ändra i kedjorna, men jag ser hellre att Franzén går in med Sedinarna (vore förstås läckert med Franzén, Säta o Foppa) och att Weinis tar Hörnqvists plats.
Men förändringar i kedjorna har ingen betydelse om inte inställningen blir bättre..

Tjeckien - Lettland: 5 - 2 Skott: 39-18
Ett lag på isen första perren, men varför så lam start på letterna..? Laget består i princip av ett hyfsat bra KHL-lag så man borde kunna stå upp bättre..vilket man också sen visade. Hockey är precis som många andra sporter väldigt beroende av inställning, förmodligen en av de mest beroende. Det är märkligt att proffs, både lirare och ledare, inte har bättre koll på den mentala inställningen och hur man kan påverka och styra det.
Kul att se Jagr pigg och hyfsat rapp. Hans plastgrickor är hemska dock, går de ens att köpa längre..iofs så har han råd att låta specialtillverka om han behöver.


Finland - Tyskland: 5 - 0 Skott:35-24 
Såg inte matchen.
Norge - Schweiz: 4 - 5 Skott:23-38
Tore Vikingstad hänger 3 kassar för Norge, varav det tredje kommer med 8 min kvar när Schweiz leder med 3 - 4.
02:28 in i OT så avgör Romano Lemm för Schweizarna. Kul match!


Lettland - Slovakien: 0 - 6 Skott:21-37
Lettland var fullständigt chanslösa i första perren, samma håglösa uppträdande som i början mot Tjeckien, men Slovakien var iofs riktigt grymma. Skotten var av absolut världsklass, stenhårt och välriktat. Tror att de 3-4 första målen satt stenhårt i högerklykan, otroligt imponerande skytte. Bröderna Hossa var riktigt heta, och kusligt säkra med pucken.


Tyskland - Vitryssland: 3 - 5 Skott:40-17
Orkade inte se matchen, men man kan ju konstatera att det var en viss skillnad i effektivitet.
40-17 i skott till Tyskland (10-6,14-5,16-6), måste ju ha ägt rätt mkt puck i alla tre perioder. Kanske var Koval i Belarus-kassen grym eller så var skyttet inte direkt välriktat.


Hockeyfever!!
Ryssland - Tjeckien:
4 - 2 Skott: 31-25
Malkin tvåmålsskytt, och det var kul att se glädjen efter första kassen när Ovechkin "överfaller" Malkin.
Ovechkins jättepropp på Jagr var annars det hockeygodis man kanske minns mest efter matchen.
Kanada - USA:
3 - 5 Skott:45-23
Grymt kul match att titta på, fullt med skickliga lirare med hög speed. USA leder lite turligt med 2 - 1 kort in i första p (Rafalski båda) vilket grusar Kanadas maskineri en hel del. USA är dock ruskigt effektiva, mkt bra skytte och enormt ettriga runt kassen. 3 - 5 kommer i tom kasse.

Sverige - Finland:
3 - 0 Skott:32-20
Första matchen mot Finnarna på lääänge som man aldrig var nervös. Tre Kronor fullständigt ägde isen, visst Lunkan fick göra några räddningar och Finnarna hade tryck ett par gånger (mest 5 mot 3) men det blev aldrig riktigt farligt. Ett klingande ribbskott var det närmaste ett Finländskt mål (vid ställningen 3 - 0)
Bäckström var grymmast i Sverige, men hela backbesättningen gjorde också en mkt stabil match.
Härlig offensiv tackling som Kronwall satte in på Hagman!
Tre Kronor var närmare 4 och 5 mål än Finnarna var en reducering, bl a så brydde man sig inte att ens knappt försöka utöka ledningen med spel 5 mot 4 i inledningen av slutperren (4 min PP) vilket är en typiskt svensk tråkig inställning. Dock, riktigt skön seger (som alltid, extra mkt mot Finnarna) plus grymt stabilt i försvarszon.


Nu är det dags för lite Q-playoffs (eller åttondelsfinaler på svenska)


Schweiz - Vitryssland: 3 - 2 (1 - 1, 1 - 1, 0 - 0, 0 - 0, straffslagning som Schweiz vann) Skott:42-23
Jag, med många andra gillar Schweizarnas sätt att lira hockey, dessutom coachas dem skickligt av Ralf Krüger.
Ser redan nu fram emot kvartsfinalen mellan USA och Schwiez!

Kanada - Tyskland: 8 - 2 (1 - 0, 3 - 1, 4 - 1) Skott: 39-23 
Skön match med bra speed, lite för lite tacklingar..iaf mindre än jag trodde före matchen. Trög start, i alla fall effektivitesmässigt (14-4 i skott och bara 1 - 0 för Kanadickerna) Tyskarna orkade inte stå emot när Kanada malde på med tyngd och och speed mot kassen. Grym inledning av tyske keepern, men det blir svårt när motståndarna tillslut får stå 30 cm från kassen och hugga på allt.
Ser fram emot Ryssland - Kanada, vilket match!!

Tjeckien - Lettland: 3 - 2 (2 - 0, 0 - 0, 0 - 2, 1 - 0) Skott: 50-26
Zzomnade ifrån matchen, men tycker ändå att det var grymt att letterna att hämta igen till 2 - 2.
Tjeckerna ser inte jättestarka ut inför kvarten mot finnarna, finnläge känns det som.

Slovakien - Norge: 4 - 3 (3 - 1, 0 - 2, 1 - 0) Skott: 40-19 
Sov som en gris, men imponeras av Norrbaggarna att de kunde streta emot så bra.


Vet inte om den kvinnliga reporten sett så mkt hockey, låter som att hon läser något innantill..som hon inte alls förstår.. "match straff".. =)

Läs ett lite reportage om matchen här.
Sverige möter alltså Slovakien kl 06:00 torsdag morgon.. GAAHH!!


Dags för the quarterfinals!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!21:00 USA - Schweiz: 2 - 0 (0 - 0, 0 - 0, 2 - 0) Skott: 44-19
Blev inte riktigt den rocknrollhockey som jag trodde och hoppades, bitvis blev det dock riktigt kul.
Denna match var USAs keeper, Miller, minst lika bra som Hiller även om han inte fick tillfälle att visa det så ofta.
Hiller blandade grymma ingripanden med helflummiga, och det verkade som att det påverkade hela det Schweiziska laget.

01:30 Ryssland - Kanada: (4 - 1,


04:00 Finland - Tjeckien:

06:00 Sverige - Slovakien:
Sluttabellen i div3 Örebro/Västmanl. + Play off! UPDATED!


Så här blev det alltså säsongen -09/-10Stort grattis till seriesegern Hallstahammar HK !!

Play off startar redan på fredag..., och allt enligt nedan:

Play Off 1

Fredag 19 feb. kl 19:00 :


Hällefors IK- Hallstahammar HK

Mitt tips: 2 - 5

Resultat: 2 - 5 Skott:
26-42
Jomensåatt... =)

Matchref från HIKs hemsida, som för mig (som inte såg matchen) känns en aning enögt..
"matchen jämnare än vad slutsiffrorna visar, med lite flyt hade siffrorna kunnat vara de omvända"
Min kommentar: Den som sett HHK några matcher denna säsong vet att de ibland bara gör prexis så mycket de behöver, för att i andra matcher blixtra till och vinna stort.
Skottstatistiken snackar man heller inte bort, HHK vinner den matchen i matchen stort, det säger visserligen inte hela sanningen men en bra hint om vilket lag som hade klart mest puck får man iaf.


Guldsmedshytte SK - HC Örnen Klicka på länken för onlinerapportering (Grymt GSK!!)

Mitt tips: 2 - 10

Resultat: 1 - 8 Skott:
29-37
Ett fullständigt väntat resultat i Råsshallen.


Söndag 21 feb. kl 17:00 :

Hallstahammar HK - Hällefors IK

Mitt tips: 7 - 1

Resultat: 7 - 2

Hyfsat tippat!

Liston: Tät och jämn match i två perioder, det stod 1-1 långt in i andra perioden som slutade 3-1. I tredje perioden kunde Hallsta gå ifrån till en komfortabel seger.
Bäst i Hallsta: Jerry Östman
Noterbart, Rauch uppsatt i 4:e kedjan och bänkad hela matchen!

Karis videoklipp från matchen 

HC Örnen - Guldsmedshytte SK

Mitt tips: 12 - 5

Resultat: 2 - 1

Hoppsan så jämnt o tight det blev..
Matchrapport efterfrågas!


Play Off 2

Onsdag 24 feb. kl 19:00 : 
HC Örnen - Hallstahammar HK

Tips: 4 - 2

Resultat: 8 - 5 (3 - 1, 5 - 1, 0 - 3) Skott: 30-34 (13-10,9-14,8-10) Utv: 10x2 min - 5x2 min
Tjong vilken målfest, lite otippat i en så pass viktig match, men det ser ut som att Örnen var "klara" efter 2 p och släppte på koncentrationen i sista. Om det är på det viset så kan det bli riktigt kostsamt eftersom målskillnaden blir grymt viktig.
Ovanligt ineffektivt PP från HHK, det måste upp betydligt om detta skall gå att vända.
Nu måste HHK vinna med minst 3 mål samtidigt som att man måste göra fler mål totalt än Örnen. 4 - 0 funkar, eller 5 - 1 osv men det blir duktigt svårt.

Fredag 26/2 kl 19:00:
Hallstahammar HK - HC Örnen


HHK måste gå för fullt från första nedsläpp, vinst räcker som sagt inte, så varje mål i baken blir ruskigt tunga. Svårt förstås, målen måste ramla in framåt (minst 3 fler än Örnen) samtidigt som det måste spelas snortight i försvarszon.
Jag har sagt det tidigare, Örnen vill till div2 mer än HHK vill det. Nu gäller denna match vilket av lagen som ska få lira kvalserien, och det tror jag nog att HHK hemskt gärna också vill men, som sagt, för att få ut det där sista lilla som behövs så krävs största viljan och den har Örnen.

Tips: 2 - 1

Resultat: 0 - 5

Karis videoklipp från matchen:


Såg inte matchen, men det är bara att gratulera Örnen till avancemanget till kvalserien till div2.

Vinnaren av Play off 2, HC Örnen,
 spelar kvalserien till div2:
Köping HC
Viking HC
Säffle HC
HC Örnen

Kvalet startar den 28/2, och är en dubbelmötesserie.


Den 27e omgången i div2 VB. UPDATED!!


 Tabellen inför den 27e och näst sista omgången i div2 VB


Otroligt kul att serien lever ända in i kaklet..!!

Vilket lag skall vinna serien, och gå direkt till div1-kvalet,
KAIK eller Navvies !?
Stor fördel KAIK förstås, som har allt i egna händer. Vinst hemma mot VHC i denna omgång och det är klart. 

Vilka lag skall gå till playoff?!

Nor IK
NIK - Flyers: 4 - 7
GIK - NIK:
NIK har ett mentalt derbygrepp på Grums, men räcker det?
NIK - FIF: I sista omgången kan det vara avgjort, annars blir det riktigt spännande.

Max:44 p

NIKs chans till playoff
finns fortfarande kvar, men det är två riktigt svåra matcher kvar att spela samtidigt som andra resultat måste gå NIKs väg.


Karlskoga HC Flyers
NIK - Flyers: 4 - 7
Flyers - AHC:
Motivationen hos Flyers avgör.
KHC - Flyers: Flyers vinner oavsett.

Max:47 p

Flyers chans till playoff
är, i sin kraft av den fina målskillnaden, och senaste segern mot NIK rejält stor.


Åmåls SK
ÅSK - HHC: 3 - 2
ÅSK - Navvies:
Det lag som har störst motivation ligger i vinnarspåret.
AHC - ÅSK: Kanske är allt avjgort, då avgör dagsformen, annars bör ÅSK vilja mest.

Max:48 p

ÅSKs chans till playoff
är riktigt god, men matchen mot Navvies blir grymt viktig att vinna helt klart.

Kristinehamn HT
KHT - GIK: 4 - 4
HHC - KHT:
Motivation och klass kommer att verka till KHTs fördel.
KHT - KAIK: Återstår att se vad matchen har för betydelse.

Max:51 p

KHTs chanser till playoff
 blev inte sämre efter senaste omgången, för att vara klara så  behöver KHT max 2 pinnar till. Målskillnaden (+30) gör att man förmodligen "har råd" att hamna på samma poäng som vilket lag som helst.

Grums IK

KHT - GIK: 4 - 4
GIK - NIK:
Grymt mkt på spel + derbyprestigen! Det blir spännande!
VHC - GIK: Inget är självklart, även om det känns som att det borde vara 3 GIK-poäng här.

Max:53 p

GIKs chanser till playoff,
ja det kanske är konstigt att prata om egentligen men teoretiskt så kan de fortfarande missa även om det skall mycket till. 1 pinne till så är det definitivt, GIKs fina målskillnad (+25) gör det mkt svårt för ett lag som ev hamnar på samma poäng.


Onsdag 17/2


FIF - KHC

En match utan betydelse, detta eftersom Forshaga inte kan nå playoff. Den lilla betydelsen matchen ändå kan ha är ju att Köping HC skall påbörja kvalserien om 11 dagar, och att man behöver förbereda sig riktigt väl inför den prövningen. Iofs så har ju FIF ingen anledning att nöja sig med att bli tabellåtta, det kan ju gå att klättra till en sjundeplats förstås.
Tidigt i december blev det 2 - 2 i Köpings ishall, men det hjälper inte en stackars tippare särskilt mycket.

Tips: 6 - 1

Resultat:
9 - 2 (2 - 0, 5 - 0, 2 - 2) Skott: 32-37 (8-12,16-10,8-15)


GIK - NIK

Jag vet inte om det är möjligt för GIK att vara avslappnade i ett derby mot Nor IK. 2 - 2, 3 - 6 och 5 - 6 är siffror som betyder att Nor IK leder inbördesmatchen mot GIK ganska stort. Derbyprestigen kanske hindrar GIK från att spela så avslappnat som man egentligen bör kunna göra, självklart vill man inte förlora igen. All press ligger på Nor IK som bara måste vinna för att överhuvudtaget ha minsta lilla chans till att ta en playoffplats. GIK behöver inte vinna.

Tips: 2 - 4

Resultat:
14 - 2 (3 - 0, 2 - 1, 9 - 1) Skott: 53-28 (17-8,16-11,20-9)
Ojojoj..! 5 - 1 efter 2 spelade, och sen gör GIK 5 mål på de 7 första minuterna i slutperren.., och sen ytterligare 4!

GIK är nu helt klara för playoff, detta i och med att man som sämst kan bli tabellfyra.


HHC - KHT

Kristinehamn HT tog emot Hammarö HC i den 13e omgången, och vann sopklart med 7 - 2. Nu när det fortfarande verkligen gäller något för KHT, och i princip inget för HHC (om man inte är grymt intresserade av att förbättra sin tabellplacering med en plats) så tror jag på en ny relativt klar seger för KHT.
Robin Eriksson i KHT-kassen är en riktigt bra keeper, och det har han visat nu de senaste omgångarna, vilket kommer att vara oerhört viktigt i ett playoff.


Tips: 3 - 6

Resultat:
1 - 2 (1 - 2, 0 - 0, 0 - 0) Skott: 37-28 (9-13,14-8,14-7)

Kristinehamn HT är nu helt klara för playoff!


Flyers - AHC

Det blev 2 - 2 i Coffequeen Arena på Arvikas hemmais i den 13e omgången, men då fanns det fortfarande mycket kvar att spela om för båda lagen. Nu, med bara två omgångar kvar, så är det bara ett lag som har den där riktiga motivationen och det är självklart Karlskoga Flyers.
Tre poäng är i det närmaste ett måste för Flyers
, så jag tror att de kommer att sätta upp ett rasande tempo direkt från start. Fullt driv in på kassen är vad bortalaget kan förvänta sig.
Snart slut på sessen, heder och glädjen i liret skall inte föraktas, det kan räcka till att störa Flyers poängjakt men det hela lutar ändå åt hemmaseger efter 60 effektiva.


Tips: 6 - 4

Resultat:
4 - 9 (1 - 2, 1 - 4, 2 - 3) Skott: (9-20,12-19,x-x)

Där rök den hägrande playoffplatsen, eller rök..?! Den brann upp snabbt och obarmhärtigt..
"Pyromanen" Pietari Oksa var med sina 6+3!!! en stor anledning till AHCs bortaseger.

KAIK - VHC

Med rätt fokus och inställning så skall naturligtvis Kils AIK ta chansen att spela till sig seriesegern och en direktplats till div1-kvalet när man nu tar emot tabelljumbon Viking HC. Finns det något annat scenario? Jo, Viking har gått starkare nu de senaste 4-5 omgångarna och kan förstås krångla till det för KAIK, men jag har svårt att se att hemmalaget skall tappa poäng i denna match.

Tips: 6 - 1

Resultat: 7 - 0
(3 - 0, 2 - 0, 2 - 0) Skott: 47-18 (17-6,16-4,14-8) 

Kils AIK tar i och med detta hem seriesegern, och direktplatsen till div1-kvalet!
Grattis KAIK!!


– Vår ambition är att få bra kvalrutin, målet är att ta lärdom. Skulle vi ändå klara av att gå upp i ettan så får vi titta på det då, menar coach Rickard Ewen.
Den 7 mars inleder Kil kvalserien till division 1.

Läs VFs artikel här


ÅSK - Navvies

Uj, uj, uj..,en så viktig match för båda lagen. Viktigast är den förstås för ÅSK, som inte ens vid vinst kan känna sig säkra på att få lira playoff. Navvies har tappat möjligheten att spela till sig seriesegern på egen hand, de måste vinna sina två avslutande matcher samtidigt som KAIK inte får ta mer än 1 pinne.
2 - 2 på Hallsbergs hemmais i den 13e omgången, men nu kommer det inte att bli delat pott.


Tips: 4 - 3  (Ziga Oblak sätter segerpucken med 2 sekunder kvar)

Resultat: 2 - 1 (1 - 0, 0 - 0,1 - 1) Skott: (8-7,10-8,x-x)

Grattis ÅSK till playoffplatsen!


Det blev fight och spänning nästan in i sista omgången, men nu är det klart.
Seriesegraren och playofflagen är klara enligt nedan.

Den 22a och sista omgången i div3 Örebro/Västmanl.

 
  Den sista omgången
  =(


Den sista omgången handlar bara om en sak
egentligen, vilket lag som skall vinna serien.
(För Hällefors IK så får det också konsekvenser eftersom de är tabellfyra och kommer att möta tabellettan i playoff)
Det är väl iofs inte så många som tror att Hallstahammar HK skall tappa sin förstaplats i sista omgången, eftersom det inte finns något som helst som tyder på att det skulle bli en förlust eller oavgjort i hemmamatchen mot Fellingsbro/Frövi IK. (Blir det bara en pinne för HHK, samtidigt som Örnen skulle vinna, så blir det Örnen som vinner serien pga sin enorma målskillnad)

Parallellt med denna match så tar HC Örnen emot Kungsörs IK i Behrn Arena, och inte är det många som tippar bortaseger i den matchen heller. Seger för Örnen räcker dock inte om Hallstahammar också vinner.

I övrigt så kan det ske två tabellförändringar, dels om Nora HC skulle vinna mot KHC samtidigt som KIK skulle få stryk mot Örnen. Då blir Nora (pga lite bättre målskillnad, +5 mål, inför omgången) femma och KIK sexa, annars blir det ingen förändring.
Den andra möjliga förändringen (att SIS o SHK byter plats) är om Skultuna IS skulle vinna, eller spela lika, hemma mot GSK samtidigt som Sala HK skulle spela lika mot ÖDIK eller förlora. Skultunas målskillnad är före matcherna 7 mål bättre än Salas, vilket kan få betydelse om SIS spelar lika o Sala torskar.


Va?!! Nördig.., nu fattar jag ingenting..?!   =)


Tisdag 16/2


Hallstahammar HK - Fellingsbro/Frövi IK

Som sagt var,
risken att HHK ska tappa seriesegern i denna den sista omgången bedömer jag vara i det närmaste noll. Det beror inte på att jag tycker att F/F IK är så dåliga, inte alls, det handlar helt enkelt bara om att Hallstahammar HK är så pass mycket bättre, plus att de förmodligen är skapligt motiverade till att vinna serien.

Mötet mellan lagen i Bernehov slutade med bortaseger till HHK med 4 - 6.

Tips: 8 - 1

Resultat: 11 - 2

Hallstahammar HK är alltså seriesegrare i div3 Örebro/Västmanland!
Grattis HHK!!

Matchinfo från Liston:
Patrik Ekholm debuterade för Hallsta som back och stod för 3 assist. I tredje perioden spelade han center mellan Biffen och Johan Lindberg och gjorde 2 mål. 2+3 i första matchen alltså.
Förmodar att dom ville utnytta hans passningsskicklighet från backposition. Men han dribblade som sista man när han blev attackerad istället för att passa pucken. Det funkade ikväll men säkert inte mot bättre lag. Föredrar honom som center. Angenämnt problem hur dom ska formera laget när Rauch är tillbaka nästa match.


HC Örnen - Kungsörs IK

Ett sannolikt högmotiverat HC Örnen
tar emot ett Kungsörs IK med skadeproblem och, naturligtvis, inte med samma motivation. Det är säsongens sista match, så visst bör KIK försöka kräma ur allt man kan ur laget men förutsättningarna kunde ha varit bättre. Hur som, oavsett förutsättningar och motivation så vinner sannolikt Örnen 8 av 10 matcher mot KIK med säsongens upplagor av lagen. Konstigt vore det annars när man tittar på den div1-rutin som Örebrolaget besitter.

Mitt tips kommer dock från hjärtat, alltid. =)

Tips: 3 - 4

Resultat: 21 - 1

Tack för kaffet..!!Köping HC -  Nora HC

Hemmaplan i säsongens sista seriematch
(kanske den sista matchen för KHCs b-lag ever?) kan innebära att Köping ställer upp med ett lag som mycket väl kan krångla till det för Nora HC. Skulle hemmalaget spela lika eller vinna så "hjälper" de Kungsörs IK att behålla sin femteplats. (Sannolikt så skiter KHC ganska högaktningsfullt i just den konsekvensen) Det vore väl ändå ganska trevligt att avsluta säsongen med en hemmaseger?!

Tips: 5 - 3

Resultat: 8 - 10

=) 18 mål! Tyder på visst offensivt fokus,
eller ännu mera, ett ganska tokslött försvar från båda lagen..


Sala HK - Örebro Dövas IK

Att Sala HK skulle torska i säsongens sista match,
på hemmais, är högst osannolikt. I Behrn Arena blev det 0 - 10, och i denna match blir det ännu fler mål. Jag tror att Sala HK är ganska nöjda med sin säsong när de väl sammanfattar den, om de startat upp säsongen med samma trupp som man nu har så kunde man säkert ha klivit upp någon placering till. De unga lirarna kommer säkert att fylla på ännu bättre nästa säsong vilket gör att klubben kan se ljust på -10/-11

Örebro Dövas IK, jag vad kan man säga om dem förutom att ingen kan tycka att de har i div3 att göra. Det är inget elakt menat alls, det är bara ren iskall fakta. Om man som ÖDIK har ett snittresultat på 2 - 13 per match så måste man inse att man behöver göra något radikalt om man vill anmäla sig för spel i en förbundsserie till nästa säsong.

Tips: 12 - 1

Resultat: 20 - 2

Jahapp, kul målkavalkad för SHK..
, men i övrigt är det enbart tragiskt.


Skultuna IS - Guldsmedshytte SK

Chansen att Skultuna IS
skulle klättra i tabellen efter denna match är inte stor. Förra mötet mellan lagen slutade med hemmaseger, 4 - 2, för GSK.
Resultatet har ingen större betydelse för GSK, men troligen vill man utnyttja matchen till att behålla tempot inför kommande playoff.


Tips: 2 - 5

Resultat: 4 - 3

Hoppsan, verkligt kul
att SIS sprattlar till i sista matchen.. Skulle vara kul att få en rapport från matchen..

26e omgången i div2 VB is coming up!   Tabellen inför den 26e omgången


Liten sammanställning av respektive lags chanser till playoff:
(inte helt lätt att få ihop, kanske har jag inte helt rätt)

Forshaga IF
FIF - KHC: Bör betyda hemmaseger.
NIK - FIF: Riktigt svår match.
Max: 42 p

FIFs chans till playoff ligger i att man måste vinna sina två återstående matcher, samtidigt som ÅSK inte får ta mer än 2 poäng (ÅSK har betydligt bättre målskillnad än FIF) och att NIK inte tar fler än 4 poäng med bättre målskillnad. Utöver det får Flyers inte ta mer än 3 poäng.. Finns chansen kvar för FIF? Teoretiskt gör den det, men det är långt ifrån troligt.

Nor IK
NIK - Flyers: Grymt viktig match som känns ganska avgörande.
GIK - NIK: NIK har ett mentalt grepp på Grums, men räcker det?
NIK - FIF: I sista omgången kan det vara avgjort, annars blir det riktigt spännande.
Max:47 p

NIKs chans till playoff är betydligt större än Forshagas, men man har tre riktigt tuffa matcher kvar att spela.
Alla tre motståndare har allt att spela för så det finns inga gratispoäng att hämta precis.

Karlskoga HC Flyers
NIK - Flyers: Som sagt, en hyfsat betydelsefull match!
Flyers - AHC: Motivationen hos Flyers avgör.
KHC - Flyers: Flyers vinner oavsett.
Max:47 p

Flyers chans till playoff är, i sin kraft av den fina målskillnaden och deras lite "lättare" spelprogam ännu bättre än FIFs och Nor IKs.

Åmåls SK
ÅSK - HHC: Ett ÅSK på playoff-plats lär vara högmotiverade att behålla sin position.
ÅSK - Navvies: Det lag som har störst motivation ligger i vinnarspåret.
AHC - ÅSK: Kanske är allt avjgort, då avgör dagsformen, annars bör ÅSK vilja mest.
Max:48 p

ÅSKs chans till playoff är riktigt goda, detta sett till spelprogrammet mot bla två avhängda lag som rimligen bör ha lite svårare att motivera sig..men det är inte så lätt att spela mot avslappnade lag som inte har något att förlora.

Kristinehamn HT
KHT - GIK: Vinnaren är klar för Playoff!
HHC - KHT: Kan bli i princip betydelselös, annars bör både motivation och klass verka till KHTs fördel.
KHT - KAIK: Återstår att se vad matchen har för betydelse.
Max:53 p

KHTs chanser till playoff är naturligtvis ännu bättre än ÅSKs, man behöver i nuläget max 3 poäng för att vara klara. Målskillnaden (+30) gör att man förmodligen "har råd" att hamna på samma poäng som både Flyers och NIK.

Grums IK
KHT - GIK: Som sagt, vinnaren är klar för playoff.
GIK - NIK: Finns det något att spela för förutom derbyprestigen så blir det spännande.
VHC - GIK: Inget är självklart, även om det känns som att det borde vara 3 GIK-poäng här.
Max:55 p

GIKs chanser till playoff, ja det kanske är konstigt att prata om egentligen men teoretiskt så kan de fortfarande missa även om det skall mycket till. 3 pinnar till så är det definitivt, kan t o m räcka med 1 pinne till eftersom GIK har så bra målskillnad.Nu till den 26 omgången:

Söndagen den 14/2


Navvies - KAIK

Seriefinal!! Det kan bli en riktigt tuff match det här, mycket står på spel och det handlar om två lag som kan spela riktigt bra hockey. I förra mötet, på KAIKs hemmais, så blev det 2 - 2, och det finns fog för att det även denna gång blir en jämn match. Formmässigt så verkar KAIK vara i lite bättre slag, tre raka segrar nu efter hemmatorsken mot FIF (2 - 4) i den 22a omgången. Navvies har haft det lite kämpigare på slutet, bara oavgjort borta mot Köping i den 22a omgången och sen jobbigt länge hemma mot Viking innan man kunde dra ifrån. Bortatorsken mot KHT är färsk, men naturligtvis ett styrkebevis att vinna den tighta bortamatchen mot Flyers.

Hasse Gustavsson, webmaster Kils AIK, är en nästan lika stor hockeynörd som jag..,kanske t o m större =)
Han kommer att rapportera om sina intryck och upplevelser från och med kl 10:00 via den länk som också är den där du hittar onlinerapporteringen av matchen. Gå gärna in på länken och följ Hasse och KAIK i uppladdningen inför seriefinalen. Om Kils AIK skulle vinna denna match så är de klara seriesegrare trots att två omgångar återstår,och alltså därmed vara klara för kvalet till div1.

Kils AIK kommer att mötas i Sannerudshallen på söndagsmorgonen för att skrämma igång benen på hemmaisen, kanske genom att köra ett par idioten eller kanske "vem är rädd för svarte man" eller nåt liknande. Allt för att de 15 milen i bussen till Hallsberg inte ska kunna suga för mkt must ur benen.

Det är verkligen synd att Navvies har slutat att uppdatera informationen på sin hemsida, det började ganska bra med både inför och efter matchen analyser och information. Nu har det inte hänt något på ett bra tag.. och därför är det väldigt svårt att veta något om lagets och coachens tankar inför denna viktiga match.

Mina tankar är dock, som ovan, att KAIK har något bättre form och att man verkar vara hungrigare på något sätt.
Oron, om man skulle vara KAIKare, är den att man ska hamna i den ineffektivitet som man ibland hamnat i. Det håller definitivt inte mot Navvies, som är ett lag som inte direkt bjuder på chanser. Det är tufft att ta sig in på kassen, så när väl  chansen dyker upp så måste man sätta den. Å andra sidan , så är KAIK ännu tätare bakåt än Navvies så jag tror inte på någon målorgie direkt.

Tips: 2 - 3


Resultat: 1 - 1
(1 - 0, 0 - 0, 0 - 1)

Seriefinalen fick ingen betydelse för tabellen, spänningen lever vidare!


KHT - GIK

Som sagt var, det lag som roffar åt sig 3 pinnar efter denna matchen kan fira att man är klara för playoff. Jag tror man kan säga att lagen är ganska jämna rent formmässigt, även om GIK kommer från en förlust (3 - 5 mot ÅSK) i senaste omgången.
I förra mötet, i slutet av november, så vann Kristinehamn i bortamatchen i Billerudhallen (2 - 4) så det är GIK som har revansch att utkräva.
Varken KHT eller GIK är särskilt generösa i att dela med sig av matchanalyser eller tankar inför match på sina hemsidor. Där håller dessa klubbar en ganska låg klass. KHT håller inte ens div4-klass på sin sida, vilket är mycket synd, men det är väl förklaringen till varför man har så förtvivlat svårt att fullfölja överenskommelsen om att onlinerapportera sina hemmamatcher. Det finns helt enkelt ingen som förstår sig på det där med data..o internet..o sånt.

Matchen blir jämn och fartfylld, men jag tror att hemmalaget har den större motivationen och viljan.


Tips: 4 - 2

Resultat: 4 - 4
(1-1, 2-2, 1-1)

KHT ligger under med 3 - 4, och tar ut keepern med 20 sekunder kvar. Med 4 sekunder kvar kvitterar hemmalaget.NIK - Flyers

Denna match är egentligen viktigare än seriefinalen, på sätt och vis, iaf för Nor IK och Flyers. Det känns som att NIK verkligen måste vinna eftersom Flyers har två "lättare" matcher efter denna. Nor IK har helt enkelt inte råd att förlora. Förra mötet vann Flyers i Nobelhallen med 6 - 4. Målrikt kan det bli, det brukar det kunna bli med Nor IK på isen.

Tips: 5 - 5

Resultat: 4 - 7
(0-1, 4-4, 0-2)

Superviktig seger för Karlskoga Flyers, och lika tung torsk för NIK.


ÅSK - HHC

1 - 3, 5 - 5 , 3 - 3 så har det sett ut hittills. En bortaseger för Åmåls SK och sen två likamatcher. Denna gången kommer ÅSK definitivt att gå för full pott. Det gjorde de säkert i de andra matcherna också men då hade de inte en playoffplats att försvara..
Det är mycket viktigt att Åmål tar de här 3 poängen, i nästa match möter man Navvies och det blir inte lättare prexis.
Åmål har gått mkt starkt efter juluppehållet, och i synnerhet de 4 senaste omgångarna. Jag tror att de vinner ikväll

Tips: 6 - 3

Resultat: 3 - 2
(0-1, 2-0, 1-1) Skott: 34-25 (10-11, 10-7, 14-7)
Åmåls hemmaseger betyder att det är ett lag mindre som kommer att fightas om playoffplatserna, alltså Forshaga IF. Kampen mellan ÅSK och Flyers är väl vad det kommer att handla om.  Nor är inte rökta än, teoretiskt, men det ligger inte erbart i deras händer nu så att säga.


AHC - KHC

En match utan betydelse, men hockey är ju kul så det gör inget.. Eller tycker KHC att hockey är kul nu? Nye coachen måste få fart på både funktion och inställning inför kommande kvalspel, annars går det lätt och fort utför..
Arvika kan ju ha som mål att ta sig upp till niondeplatsen, men annars handlar det väl bara om att spela av serien för att ta nya tag nästa säsong.

Tips: 8 - 4

Resultat: 5 - 4
(0-2, 2-1, 3-1)


  Tabellen efter omgång 26KIK - HIK: matchref!


Kungsörs IK – Hällefors IK:
4 – 2 (0 – 1,1 – 0,3 – 1)

Skott: X-X (10-11,12-16,x-x) Pga lite skadetrubbel så missade jag skottstatistiken i 3ep.

 

Utv: 6-10 (2-0,0-4,4-6)

 

Domare: Kent Westergren

 

Laguppställning:

61 Kricko Jansson

33 Anton Hult (Kvällens keeper)

1a

16 Danne Källberg

22 Danne Mård

11 Nicke Källberg

23 John Gustavsson

4 Per Berg

2a

27 Johan Larsson

10 Rasmus Rosander

13 John Sättermann

  5 Robin Karlsson

18 Danne Karlsson

3e

  3 Robin Källberg

15 Jone Nygren

91 Jocke Andersson

14 Fredda Pettersson

19 Ludde Laine

4e

12 Fredrik Åslund

 

Inför matchen:

KIK har revansch att utkräva efter bortatorsken med 8 – 4 i Hällevi. Utöver det har matchen ringa betydelse, iofs är det sista hemmamatchen för säsongen, vilket kan ge en extrakrydda, och även att KIK vid seger har möjligheten att klättra en placering i tabellen. (från 6e till 5e)

 

Skade/sjukfrånvaro på flera ordinarie spelare gör att KIK får testa några nya konstellationer, men det ska nog gå bra ändå.

 

1p:

Matchen börjar med lite yrvaket och slarvigt spel från KIKs sida, vilket ger HIK lite större puckinnehav första 3 min. Spelet jämnar ut sig och vi har långa spelsekvenser utan avbrott.

Första ingripandet för den randige Westergren och hans team, förutom ett fåtal tekningar pga icing, kommer i minut 6.

 

BP: 05:44 när KIKs nr 4 Per Berg begår en rejält synlig slashing.

KIK klarar av detta BP utan problem, och när mr Berg lämnar busbåset så får han pucken direkt och kommer i ett friläge mot HIK-keepern.  Slapshot tänkte Berg o klippte till, men tänka hann inte HIK-keepern och det var kanske därför han räddade skottet.

Ganska jämnt fördelat puckinnehav med liten övervikt för KIK, men relativt chansfattig och snäll match halvvägs in i förstaperren. 

Helt plötsligt så sprattlar HIK till och tar ledningen i matchen.

0 – 1 kommer efter 11:20, och det genom HIKs nr 23 Berglund. Rätt upp i nättaket bakom Hult i KIK-kassen. Assisterade gjorde nr 5 Nilsson.

 

KIK tar tag i spelet och är nu vassare än gästerna, man skapar flera avslut på mål under de sista 8 minuterna men inget som skapar några jätteproblem för HIKs keeper.

 

Inledningsperren är slut, och värmen i cafeterian hägrar.

 

Det var allt en ganska avslagen första tredjedel vi bjöds på, nu kunde man bara hoppas att de två kommande perioderna skulle betyda högre intensitet och att man förstod att man får tacklas i den här sporten.

 

2p:

Jo, KIK var betydligt piggare i både tanke och handling ganska omgående från mittenperrens start.

KIK pressar ner HIK i sin försvarszon under långa stunder, och tillslut betalar det sig.

1 – 1 kommer med 03:20. Målskytt? Nr 4 Per ”mitt i stimmet” Berg, som assisterades av nr 19 Ludde Laine och nr 23 John Gustavsson.  Härligt!!

 

Direkt på tek efter kvitteringen så är KIK framme igen, och det är rent otroligt vilket läge samme Berg får . Från läget, sopren framför kassen, så är det kanske ännu mer otroligt att puckskrället tar banan över ribban i en slags styrning som Berg knappt hinner reagera på.  Riktigt nära ledning där..!

 

Perioden fortsätter, och även om det inte direkt bjuds på hockeygodis, så är KIK det klart bättre laget.

I den senare hälften av mittenperren så svettas HIK rejält i försvarszon när KIKs alla tre femmor dominerar mot HIKs respektive femmor.

Om skärpan i KIKs avslut hade varit bara lite bättre så hade hemmalaget haft en 2 målsledning, minst.


Nr 19 Ludde Laine
, och nr 4 Per Berg hade båda varsitt läge där HIKs keeper i stort sett var överspelad, men tyvärr hittade avsluten inte rätt.

 

Spelövertaget resulterar ändå, och då i bustag från gästande HIK.

PP: 12:21 när HIKs nr 10 Heino begår en crosschecking.

KIK får till ett hyfsat PP med ett par avslut på mål, men utan den rätta knycken.

 

I en ihopåkning framför HIKs kasse så skadar sig HIKs nr 29 Ekström. Det lät som om två knäskydd knakade ihop och Ekström blir liggandes på isen. Det ser tyvärr ut att göra ganska rejält ont.

Efter ett tag konstaterar man att Ekström behöver bäras ut på bår, och så sker.

 

KIKs spelövertag fortsätter, och det betalar sig återigen i form av en utvisning.

PP:18:16 när HIKs nr 6 Gustavsson dummar sig.

Ett bättre PP denna gång, men närmare än ett skott i stolpen från KIKs nr 27 Johan Larsson kommer vi inte.

 

Mittenperrens paussignal ljuder, och värmestugan kallar igen.

 

Med det spelövertag som KIK nu haft så borde vi haft ett hemmalag i klar ledning, men det står bara 1 – 1 på resultattavlan tyvärr.

 

3p:

KIK inleder i PP i 19 sekunder, på det hinner man faktiskt etablera lite tryck i anfallszon, men det dröjer en dryg minut innan ”den stora KIK-klacken” kan släppa lös glädjetjut och applådåskor.

 
2 – 1 kommer efter 01:31. Målskytt var KIKs nr 5 Robin Karlsson, och assisterade gjorde nr 15 Jone Nygren och nr 18 Danne Karlsson. Riktigt skönt!

Bra fart på den femma, där man åker ända fram och vinner puck djupt i anfallszon och trycker in trissan till KIK-ledning.

 

HIK hänger inte direkt med skallarna efter det, man vill förstås visa att man är värda sin playoff-plats och försöker öka tempot något. Det resulterar inte i något direkt spelövertag men man jobbar sig in i anfallszon och får lite bättre längd på sina anfall..som tillslut resulterar.

2 – 2 kommer med 04:08 på matchuret. Rätt upp i klykan från nr 5 Nilssons klubba, ett rappt avslut på pass från nr 11 J. Nilsson och nr 19 Heino.  Kändes inte rättvist, men thats hockey!


 
HIK försöker fortsätta på den inslagna vägen, med lite högre tempo på både grickor och puck, men KIK försvarar sig bra och står upp i mittzon så att HIK inte kommer igenom med mer än nån gubbe då och då.

 

KIK är bättre och tar över återigen, pressen mot HIKs keeper ökar och resultatet låter inte vänta på sig..,men inte i form av mål.. ännu.

PP: 07:43 när HIKs nr 23 Berglund gör sig skyldig till en hooking.

Bra PP igen av KIK, men ännu en gång utan nätrassel.

Precis när HIK blir fulla så är det dags för ombytta roller.

BP: 09:47 när KIKs nr 5 Robin Karlsson åker ut för holding.

Tyvärr drabbar KIK av ännu en utvisning kort därefter.

Det är KIKs nr 11 Nicke Källberg som får sätta sig även han i busbåset, tiden var 11:04.

3 mot 5 i 44 sekunder, det kan bli tufft, men trots att HIK har pucken under kontroll ett tag i KIKs försvarszon så uppstår inga direkta farligheter. Nr 33 Anton Hult i hemmakassen är stabil och följsam och slajdar bort pucken ett par gånger innan KIKs nr 22 Danne Måård förpassar trissan till en annan del av Kungsör.

 

Spel  4 mot 5 följer i ca 1:05, men även det utan att HIK tillåts närma sig hemmakassen med några illvilliga planer i åtanke.

 

KIK i fulltalighet tar över taktpinnen igen, och skapar direkt lägen. Som när nr 5 Robin Karlsson driver in efter sargen i anfallszon och flippar in pucken till nr 4 Per Berg som får ett fint skottläge. Det är bara med nöd och näppe som HIKs keeper lyckas rädda skottet med högeraxeln.

 

Delar av KIKs lagledning konstaterar att likaläget håller i sig

HIKs chanser uppstår numera i ett fåtal kontringar, som i minut 13 när man faktiskt förpassar pucken i mål..och det är också vad många av oss tror, att HIK tar ledningen, men efter en kort domarkonferens så framkommer det att pucken har sparkats i mål, var på målet helt riktigt döms bort.

 

I minut 14 så är KIK ruggigt nära att ta ledningen, detta efter bra och intensiv forechecking som stressar HIKs backar så att de tappar pucken. Det är bara ett svettigt ingripande från gästernas keeper som hindrar hemmalaget från att sätta ledningspucken.

 

PP:14:15 när HIKs nr 10 Heino dristar sig till att begå en slashing.

Äntligen får vi ett mål i PP!!


3 – 2 kommer med 15:17 på matchuret.
KIKs nr 23 John Gustavsson använder en pausfint som helt lurar en HIK-back, och i nästa läge så sprätter Gustavsson in ledningspucken. Riktigt snyggt!

 

Det finns nu inget som tyder på att HIK ska kunna vända detta, tvärtom är det KIK som ligger på och ser ut att vara närmare en utökad ledning.

Den kommer också.


4 – 2 kommer efter 17:26.
Bra tryck i anfallszon, och ett långt anfall som gör HIK stillastående. En kombination av 1a och 2a-linan är på isen när nr 4 Per Berg trampar runt kassen och tar sig in i slottet och trycker in trissan i nät. Härligt, rättvist och skönt!

 

Kort efter detta så sker något tråkigt, det är KIKs nr 5 Robin Karlsson som tar upp pucken i mittzon och flippar in den i anfallszon. Tyvärr möts han av en HIKare som rappar Karlsson rätt över handen.


Det slutar inte bättre än att rappet slår av pekfingret på högernäven. Fingret står i en grotesk vinkel när Karlsson har tagit sig till båset. Sjukvårdspersonal drar fingret i rätt läge, stabiliserar och kyler. I skrivande stund är det ovisst hur stor skadan är, men det är med största sannolikhet ett brott på fingret.

 

Självklart åker missdådaren ut för den förseelsen.

PP:18:00 ca (vet inte vem?)

 

Jag såg inte de sista två minuterna eftersom jag ville kolla hur det gick med nr 5.

 

Matchen är slut, och segern är vår!!!

 

Efter matchen:

Trots att flera ordinarie lirare inte kunde vara med så bjuder KIK upp och äger matchen till den större delen. KUL! Detta var alltså den sista hemmamatchen denna säsong, och då är det självklart helt rätt att avsluta med en seger. KUL!

 

Matchens minus:

-          Skadorna: Nu hoppas vi verkligen att Rikard Ekström i HIK skall återhämta sig från sin skada så fort som möjligt. Det samma gäller för Robin Karlsson i KIK.

 

Matchens plus:

+ Segern

 

 

En sista match kvar denna säsong, den borta mot HC Örnen på tisdag.

Matchen kommer att tas på allra största allvar av hemmalaget, seriesegern kan stå på spel.

För vårt kära KIK är det hedern, och glädjen till liret som gäller.

 

GO KIK!!

//Falken

 


Snart dags för OS-tjöt!!

De 21a olympiska vinterspelen drar igång ikväll den 12/2 i Vancouver Kanada!!
Den 16/2 hettar det till på riktigt, då startar nämligen hockeyturneringen.

30 matcher skall spelas på de 4,1 meter smalare (än i europa) NHL-rinkarna innan medaljerna skall fördelas.

De tolv lagen delas in i tre grupper med fyra lag i varje grupp.

Grupp A                            Grupp B                         Grupp C


Bronsmatchen spelas den 27 februari 2010 och finalmatchen 28 februari 2010.
Gruppsegrarna och bästa grupptvåan blir direktkvalificerade till kvartsfinalerna.
De övriga åtta lagen kommer att spela play off om de övriga fyra kvartsfinalplatserna.

OS-tipset är redan på gång, och här kommer jag att publicera de tips som kommer in till bloggen.

Så här ser det ut hittills:

Eng:
Mitt tips
1. Kanada
2. Ryssland
3. Sverige
4. USA

Mitt "hoppas på" tips
1. Sverige
2. Kanada
3. Ryssland
4. Tjeckien


Hockey i OS 2010, spelschema:

GRUPPSPEL
Dag Datum Grupp Tid (CET)

Game Home Away
1 Tisdag, 16/2 A 21.00   1 USA - Schweiz:
   (17/2) A 01.30   2 Kanada - Norge:
   (17/2) B 06.00   3 Ryssland - Lettland:
2 Onsdag, 17/2 C 21.00   4 Finland - Vitryssland:
   (18/2) C 01.30   5 Sverige - Tyskland:
    (18/2) B 06.00   6 Tjeckien - Slovakien:
3 Torsdag, 18/2 A 21.00   7 USA - Norge:
    (19/2) A 01.30   8 Schweiz - Kanada:
     (19/2) B 06.00   9 Slovakien - Ryssland:
4 Fredag, 19/2 C 21.00   10 Vitryssland - Sverige:
     (20/2) B 01.30   11 Tjeckien - Lettland:
   (20/2) C 06.00   12 Finland - Tyskland:
5 Lördag 20/2 A 21.00   13 Norge - Schweiz:
   (21/2) B 01.30   14 Lettland - Slovakien:
   (21/2) C 06.00   15 Tyskland - Vitryssland:
6 Söndag 21/2 B 21.00   16 Ryssland - Tjeckien:
   (22/2) A 01.40   17 Kanada - USA:
   (22/2) C 06.00   18 Sverige - Finland:
 
7 Måndag 22/2 LEDIGT
 
PLAYOFF
8 Tisdag, 23/2   21.00   19 P1
   (24/2)   01.30   20 P2
   (24/2)   04.00   21 P3
   (24/2)   06.00   22 P4
OBS:
P1 – om de spelar playoff så deltar USA i 21.00-matchen
P2 -om de spelar playoff så deltar Kanada i 01.30-matchen
 
KVARTSFINALER
9 Onsdag, 24/2   21.00   23 QF1
   (25/2)   01.30   24 QF2
   (25/2)   04.00   25 QF3
   (25/2)   06.00   26 QF4
OBS:
Kvartsfinal 1 – om de spelar kvartsfinal så deltar USA i 21.00-matchen
Kvartsfinal 2 – om de spelar kvartsfinal så deltar Kanada i 01.30-matchen
10 Torsdag, 25/2 LEDIGT
SEMIFINALER
11 Fredag 26/2   21.00   27 SF1
   (27/2)   03.30   28 SF2
OBS:
Semifinal 1 – om de spelar semifinal så deltar USA i 21.00-matchen
Semifinal 2 – om de spelar semifinal så deltar Kanada i 03.30-matchen
BRONSMATCH
12 Lördag, 27/2  (28/2) 04.00   29 BRONS
FINAL
13 Söndag, 28/2   21:15   30 GULD


Surahammars IF startar ett div3-lag..?!

Surahammars IF har planer på att starta ett div3-lag, vilket man tillkännagav redan den 20/1 på sin hemsida.
Anledningen skall vara att man har för få spelare i J20 för att kunna sätta ihop ett lag till nästa säsong, men att man ändå vill erbjuda fortsatt spel i föreningen och då isf i ett div3-lag. I ett seniorlag så får man vara hur gammel eller ung man vill och nu undersöker alltså föreningen intresset för spel med SIF i div3.
Magazin 24 har en artikel om detta här.

Redan den 2/2 hade klubben en informationsträff, men förmodligen hade man då inte tillräckligt många intresserade. Nu har man en deadline den 23/2 då man vill att de intresserade skall ha hört av sig till Britta på Surahammars IF:s kansli på telefonnummer 0220-31022.
Här kan du läsa om div3-planerna på SIFs hemsida.

Vad ska man tycka om detta "tilltag" då? Självklart är det ett positivt initiativ, det återstår dock att se om behovet finns.
Den andra reflektionen man gör är ju hur detta, om laget blir av, kommer att påverka andra klubbar i närområdet. En klubb som man tänker på direkt är ju Hallstahammar HK, som i stort sett består av lirare som alla har lirat i SIF.. Hur tänker de "rävar" som kanske bor i Surahammar och som vid närmare eftertanke inte egentligen orkar lira div2 kommande säsong (om man nu skulle gå hela vägen denna gång) eller om det blir div3 även nästa säsong för HHK, kanske kan man lika gärna/hellre lira div3 med SIF..?

Ingen vet nu hur det blir med något, det vet man iaf.


21a omgången i div3 Örebro/Västmanl.


Inför den 21a, och näst sista, omgången.  =(De två avslutande omgångarna
handlar endast om vilket lag, Hallstahammar HK eller HC Örnen, som skall vinna serien, och i och med detta få möta fjärdeplacerade Hällefors IK i playoff (en hemma o en borta)

HHK möter GSK borta i denna omgång. Förra mötet vann HHK hemma med 6 - 2.
I sista omgången tar man emot F/F IK på hemmaisen.
I Bernehov blev det bortavinst med 4 - 6 i senaste mötet. 

Örnen bortamatchar mot Nora i denna omgången.
I hemmamötet blev det klar seger med 7 - 3.
I sista omgången blir det match mot KIK i Behrn Arena.
I Mälarenergi Arena blev det bortavinst med 1 - 9.

Örnen behöver ta igen 2 poäng på HHK för att ta över förstaplatsen, då hamnar de på samma poäng, men i o m sin ruggiga målskillnad (nu +132) så vinner man. (HHK har nu +84)

Är det realistiskt att tro att Örnen vinner sina återstående två matcher? Ja
Är det realistiskt att tro att HHK spelar oavgjort mot GSK och vinner hemma mot F/F IK, t ex? Nj..ej
HHK har bara en förlust hittills (4 - 6 hemma mot KIK) och en likamatch (2 - 2 borta mot Örnen)

Lite spännande kan det iaf bli..

Handlar det bara om detta? Nja, man kan ju hoppas att glädjen till spelet finns där fortfarande även om det inte gäller något för de flesta lag, och att alla lag vill avsluta säsongen på ett så bra sätt som möjligt..

Om man nu skulle ge sig in på att tippa hur kvalserien till div2 kommer att se ut, och det ska man ju.

Här har du det:
Köping HC (näst sist i div2 VB)
Viking HC (sist i div2 VB)
Hammarö Chiefs (redan klara seriesegrare från div3 Värmland,om de vill/orkar/har råd?)
HC Örnen (från div3 Örebro/Västmanl.)


Fredag 12/2


F/F IK - KHC

Uj uj, ska Köping få ihop något lag..?
Åka till Fellingebridge en fredagkväll är iofs inte så tungt som en resa till Nora el Hällefors, men det blir nog en ganska tunn trupp om jag får gissa.
Hemmalaget har lika lite att spela för som Köping (iofs så kan Köping kliva upp en placering om man skulle vinna och om ÖDIK skulle vinna mot SIS) och de flesta har väl nästan lika lång/kort resa till hallen som Köping.. Blir nog bara den lilla derbykaraktären på tillställningen som kan höja tempen..

Tips: 5 - 2

Resultat: 9 - 1

Hoppsan, nästan lite för svagt Köping!!


GSK - HHK

Ja, det ska ju till en pinne för GSK för att "hjälpa"
Örnen i striden om förstaplatsen, om nu GSK skulle vara intresserade av det. Det skulle isf också innebära att Hallstahammar HK blir GSKs playoffmotståndare..,och det kanske man inte vill eftersom HHK har varit en svårare motståndare för GSK än Örnen har varit..typ.
Är det risk för en läggmatch i Råsshallen på fredagskvällen ?! =)

Tips: 2 - 6

Resultat: 1 - 2
(1 - 0,0 - 1,0 - 1)

Ojdå, vilket jämnt resultat.. Hur var matchen?
KIK - HIK

Enligt rapport
från Kungsörs IKs träningar så har man snittat på två femmor på träningarna ett bra tag nu.. Inställningen verkar inte vara den önskvärda hos alla tyvärr. Det verkar som att många bara väntar på att säsongen skall vara över..eller nåt. Den rapporten gör ju att man får svårt att tro på någon bra match mot HIK, men man kan ju hoppas. En match där KIK bara ska lira för att hockey är roligt och att match är roligare än träning, och där HIK skall försöka vässa sig inför kommande playoffspel.. Kommer HIK att gå för fullt med sitt allra bästa manskap eller vill de spara några gubbar för att undvika ev skador..? Remains to see..

Tips: 5 - 4

Resultat: 4 - 2
(0 - 1,1 - 0, 3 - 1)

Skön seger i sista hemmamatchen för säsongen!

Matchref kommer i morgon..

Nora - HC Örnen

Ja inte kommer Örnen att undlåta
att göra sitt till för att försöka vinna serien, och då spelar det ingen roll vad Nora har för inställning till denna match. Örnen är det enda laget med en verklig motivation för vinst, samtidigt som att de är klart bättre än Nora. Hemmalaget brukar dessutom bjuda på ett hyggligt antal chanser med en eller ett par gubbar mindre på isen emellanåt, och då rinner detta iväg som i senaste mötet.


Tips: 3 - 7

Resultat: 4 - 11

Inget snack förstås..


  Tabellen efter den 21 omg (förutom ÖDIK - SIS förstås)Söndag 14/2

ÖDIK - SIS

Nja, iofs inte
så jättespännande att åka till Örebro o lira mot ÖDIK men om SIS bara skärper till sig så vinner man ganska lätt även om man skulle vara kort om folk. Kanske nästan är en fördel med lite gubbs mot ÖDIK och mot ev inställningshybris.. Det är ju bara in och köra korta byten och då löser det sig nästan automatiskt..


Tips: 3 - 6

Resultat: 3 - 13


25e omgången i div2 VB. Falken tippar bäst, eller..?!


 Tabellen inför den 25e omgångenTisdag 9/2


Flyers - Navvies

En derbygruppsmatch mellan femman och tvåan. Flyers började säsongen ganska svagt, efter den 13e omgången så var man tabelltia samtidigt som tabelltoppen med Kil,Navvies,Grums och Kristinehamn såg ut ungefär som nu 11 omgångar senare. Klättringen är imponerande, och nu blir det inte lätt att betvinga ett rejält playoffsuget Flyers.
Senaste matchen, 8 - 5 mot ÅSK, var mycket viktig för Karlskogalaget och jag tror inte att man är intresserade av att tappa det momentum man nu har. Läs Flyers matchref här
Hallsberg Navvies får ingen lätt uppgift denna gången.
Lätt har det väl inte varit i de 3 tidigare mötena mot Flyers heller, (4 - 3, 5 - 3, 4 - 3 i Navvies favör) men det står ändå 3 - 0 i inbördes möten hittills. Senaste mötet mellan dessa lag var också Flyers senaste förlust, sista omgången före jul blev det som sagt hemmaseger med 4 - 3 för Navvies.

Hallsberg Navvies har bara 4 torsk totalt hittills, men två av dem har kommit under de fyra senaste omgångarna. Först borta mot Nor IK (4 - 3) och sen nu senast borta mot KHT (5 - 3)Sett över de 5 senaste matcherna så är Flyers rejält på gång, medan Navvies har det lite tuffare.
Enligt obekräftade uppgifter till bloggen så skall Hallsberg Navvies dras med skador på tre ordinarie backar, och eventuellt någon mer. Truppen kan vara lite för tunn för att klara den skadefrånvaron och kanske har vi där en förklaring till Hallsbergs nu lite svagare form.


Tips: 6 - 4


Resultat: 3 - 4
(0-1, 1-1, 2-2) Skott: 40-25 (7-11, 12-7, 21-7)

Med ca 5 min kvar så har Flyers en kvitteringspuck inne (eller har dom?) Detta sker mycket kort efter att Björn Östlund i Flyers har recerat till 3 - 4. Den suveräne matchrapportören skriver att den randige har dömt mål, men rapportören såg inte att det var mål. Tydligen uppstår frågetecken runt målet, var på domaren dömer bort målet.
Efter matchen så skriver rapportören att domaren stod för matchens tavla i samband med det bortdömda målet.. Inte svårt att förstå.. =)


Onsdag 10/2


Grums IK - Åmåls SK

Ännu en derbygruppsmatch, och prexis som de andra är detta den fjärde matchen mellan GIK och ÅSK.
3 - 0 till Grums IK står det i "inbördesmatchen", inga storsegrar (4 - 2 x2, och 6 - 5 i GIKs favör) men det gamla "GIK-spöket" Åmåls SK verkar iaf vara bortskrämt denna säsong.
GIK är i praktiken mer eller mindre klara för playoff, det känns inte troligt att de skulle tappa 10 poäng i förhållande till Åmål t ex.

Åmål har ju fortfarande chans att ta sig till playoff, även om kvällens match ser svår ut rent statistiskt och om den kommande (nästnästa omgång) hemmamatchen mot Navvies också blir tuff, så bör de kunna ta 3+3 mot avhängda Hammarö och Arvika..,på rent motivationsövertag om inte annat. Konkurrenten Flyers har dock ett något lättare spelprogram vilket gör att det för fördel Flyers i kampen om den femte och sista playoffplatsen.När Andreas Engberg sköt
7-3 målet i den 22a omgången mot Nor på bortaplan var det hans tredje poäng för kvällen, men också hans 587:e poäng i ÅSK:s A-lagströja. Med det slog han finsnidaren Ulf Nilssons 15 år gamla poängrekord på 586.
Fördelningen av de nu gjorda 588 poängen är 325 mål och 263 assist.

Grym lirare får man säga, och grattis till rekordet förstås!

Nämnde
Engberg (15+18), Ziga Oblak (tvåa i seriens poängligan med 17+21), Dan Lindahl (19+14) och Pasi Pitkänen (15+15) är som vanligt lirarna att hålla koll på hos ÅSK.


Tips: 4 - 5


Resultat: 3 - 5
(0 - 0, 0 - 1, 3 - 4) Skott: 29-35

ÅSK leder med 1 - 2 med 10 min kvar av matchen, då vänder GIK (anförda av Myrén med 2 snabba) och tar ledningen med 3 - 2 med drygt 7 minuter kvar. ÅSK gör sen 3 mål (Kollar, Pitkänen och Engberg) på 5 minuter och vinner matchen. Förmodligen en ganska rättvis seger också.

Åmål petar alltså ner Flyers från 5e-platsen och kliver för första gången in på playoff-mark.
Nor IK kliver upp på samma poäng som Flyers men har mkt sämre målskillnad. 
Grymt spännande avslutning på denna serie!! =)Hammarö HC - Nor IK

Gissa vad, jo en derbygruppsmatch förstås! En vunnen var, på bortais, och en oavgjord, det är resultatet så här långt i internmatchen. Den statistiken talar för Nor IK kanske, och rent motivationsmässigt så bör man vara mest på tå också. Chansen till playoff finns fortfarande även om man har ett ruskigt tufft spelprogram framför sig.
Det krävs verkligen att Hellkvist och Ekegren med company ser till att producera framåt, samtidigt som duktige  burväktaren Alexander Johansson håller tätt bakåt.

Hammarö vill förstås avsluta serien på ett snyggt sätt, och jag tror inte att man kommer att ge bort något gratis i deras återstående spelprogram.

Tips: 3 - 4


Resultat: 5 - 6
(2-1, 0-2, 3-3) Skott: 44-38


Kils AIK - Arvika HC

Derbygruppsmatchen mellan KAIK och AHC handlar dels om hemmalagets vilja att försvara sin serieledning, men också om lite prestige. Det brukar vara relativt jämnt mellan dessa lag, och nu har inget av dem lyckats vinna på hemmaplan i den internmatch som nu leds med 2 - 1 av Kils AIK.
Enligt uppgift till bloggen så klev ett par tongivande KAIK-lirare, Falk och Hedström, av senaste matchen pga skada och det är oklart om de är tillbaka till denna match.

Tips: 5 - 4


Resultat: 6 - 1 (1 - 1, 3 - 0, 2 - 0)


Köping HC - Kristinehamn HT

Förberedelsen inför kommande kvalspel har nu börjat hos Köping HC. Ny tränare, Västeråsaren Stefan Andersson, blev klar för KHC under måndagen denna vecka. Stefan har senast tränat Avesta BK som lirar i div2 VA, och som just nu ligger på playoffplats. Stefan blev tillgänglig i förra veckan efter att ha fått kicken av ABK.
Läs M24s artikel om KHCs nye tränare här

Läs motiveringen till varför Avesta BKs styrelse valde att säga upp Stefans kontrakt med klubben med bara 5 omgångar kvar.

På ABKs hemsida kan man också läsa att matchen efter tränarbytet blev 4 - 4 mot IK Huge, och att poängen delvis tillskrivs tränarbytet och att laget nu hade en större glädje än tidigare.

I Avesta tidning så delar Stefan Andersson med sig av sin besvikelse över att få kicken, men också bl a över att flera spelare gått på krogen och druckit sprit trots att klubben har en drogpolicy "- Det har de gjort hela säsongen, det är åt helvete" säger Stefan Andersson till AT. Läs artikeln här.

Har den nyvunna glädjen i laget något att göra med att man nu kan gå på krogen som man vill?!

Stefan har ett förflutet i Köping, det var under 2001-2003 som han var med och ledde laget till div1-avancemang.

Detta blir det fjärde och sista derbygruppsmötet mellan KHC och KHT. Förra matchen slutade 2 - 2, och innebar att Köping HC tog sin första poäng mot Kristinehamn på väldigt lång tid.
Att det blir en riktigt tuff match för hemmalaget är det inget tvivel om, på de fem senaste matcherna mot KHT så har man släppt in 33 mål och gjort 7, och när nu KHT vill befästa sin playoffplats så kommer det inte heller vara något fel på motivationen.


Återstår att se om nye coachen, med ambitionen att förändra KHCs spel, kommer att hinna påverka något redan till onsdagens match. Formkurvan behöver iaf vända kraftigt uppått om det inte skall bli spel i div3 till nästa säsong.


Tips: 3 - 6


Resultat: 3 - 6
(0-4, 2-1, 1-1) Skott: 44-30 (15-11, 18-10, 11-9)
 

Viking HC - Forshaga IF

Jag tror att Forshaga tar minst 6 poäng av de 9 som de har kvar att spela om, det innebär att de kommer att vinna kvä ll3 - 6
(0-4, 2-1, 1-1)
ens bortamatch och att de även besegrar Köpings HC i nästa omgång. Den sista matchen för FIF, borta mot Nor IK, kan bli enormt viktig..eller så blir den betydelselös.. För FIFs del så gäller det att se till att hoppet lever ända in på sista omgången.

Viking har tuffat till sig rejält, och kommer troligen att bjuda upp till en riktig fight när det börjar spelas kvalspel. Ett tag såg det verkligen ut som att VHC skulle rinna rakt ner i div3, men i de senaste matcherna har man visat (inte minst sig själva) att man inte är så sanlöst långt i från t o m de bästa lagen i denna serie.

Tips: 2 - 7


Resultat: 6 - 3

Imponerande hemmaseger,
den första trepoängaren för VHC kom alltså i den 25e omgången!
Detta betyder också, högst troligt, att Forshaga IF försatte sina chanser till playoff.24e omgången i div2 VB på G. Tippa för 17!!

  Tabellen inför omgång 24Fighten om seriesegern,
och direktplatsen till div1-kvalet, står fortfarande mellan KAIK o Navvies.

Killingarnas återstående spelprogram:
NIK - KAIK:
Är normalt en svår match, och NIKs Po-motivation gör inte uppgiften lättare direkt.
KAIK - AHC: Hemmaplan mot avhängda Arvika, kan bli svårt att lira mot ett avslappnat skickligt lag.
Navvies - KAIK: En mycket viktig match där allt kan avgöras.
KAIK - VHC: Även om VHC har skärpt sig rejält så ska det bara vara 3 pinnar här.
KHT - KAIK: Är normalt en jättesvår match, och kan bli än värre om det gäller något för KHT.

Rallarnas återstående spelprogram:
KHT - Navvies:
Är normalt en jättesvår match, och KHTs Po-motivation gör inte uppgiften lättare direkt.
Flyers - Navvies: Ett Flyers med grym form och PO-motivation blir riktigt tufft att hantera.
Navvies - KAIK: En mycket viktig match där allt kan avgöras, som sagt. Fördel med hemmaplan kan väga in.
ÅSK - Navvies: Även här en svår bortamatch mot ett motiverat Åmål.
Navvies - HHC: Hemmamatch mot avhängda Hammarö (med Rivest i andra båset) bör betyda seger.

KAIK har, enligt mig, ett något lättare spelprogram men allt kan som sagt komma att avgöras i den 26e omgången.


Söndag 7/2

Flyers - ÅSK

Ett formstarkt (obesegrade i 6 raka nu) Karlskoga Flyers tar emot Åmåls SK i en match som är av "6-poängskaraktär"
Ett hemmastarkt hemmalag, med 6 raka hemmamatcher utan torsk (en avgjord) Den senaste hemmatorsken var ända bort i mitten på november, och inte tror jag på någon torsk i eftermiddag heller.
Ruggigt viktigt match för båda lagen, och flyers coach säger så här inför matchen:"-Nu har vi allt i egna händer och med en vinst i dagens match så ser det mycket bra ut och som vi sa inför säsongen så sikta vi på topp 5 och dit är vi överens att HC Flyers ska nå." Läs hela försnacket här

ÅSK-formen är också god, 5 rakar utan torsk och med en offensiv som imponerar. Målskyttet är ÅSKs styrka, och det återstår att se om det räcker mot Flyers.
Förra mötet mellan dessa lag slutade med bortaseger för Karlskogingarna (2 - 6) och jag tror det blir samma segrare denna gång.

Tips: 6 - 4

Resultat: 8 - 5
(1-1, 4-3, 3-1) Skott: 37-28 (11-7, 13-14, 13-7)

Ett resultat som betyder att Flyers petar ner ÅSK från playoff-platsen, men eftsom FIF lirar i skrivande stund (underläge 2 - 1 med 9 min kvar) så kan de ju, vid vinst, peta ner Flyers.


KHT - Navvies

Grymt viktig match för båda lagen! Navvies vill som sagt vinna serien, samtidigt som Kristinehamn vill säkra sin playoff-plats. Detta blir den fjärde matchen lagen emellan denna säsong, och hittills har det blivit en seger var och oavgjort senast (3 - 3) ,i samma arena.

TYVÄRR, har Kristinehamns HT struntat fullständigt i den överenskommelse man gjorde inför seriestarten om att alla lag skulle tillämpa onlinerapportering via everysport. Det är tråkigt, och upplevs av de flesta andra klubbar som att KHT har hanterat detta mycket nonchalant.  

Tips: 3 - 4

Resultat: 5 - 3

Hoppsan,
en viktig seger för KHT och en jobbig torsk för Navvies.. Fast säkert viktigare för KHT än jobbig för Navvies..,typ.


KHC - GIK

Köping HC har trots förnyelsen i båset, efter coachen Lill-Egon Persson avgång, inte direkt visat gryende kvalspelsform. Iofs gjorde man en hyfsat bra match i senaste hemmamatchen (4 - 4 mot Navvies) men i stortorsken borta mot KAIK senast så var man väldigt bleka om trynet. Just nu så tror jag att bottenkollegan VHC har en bättre formkurva, men det är ju några veckor kvar tills kvalspelet börjar.

Förra matchen mot GIK, i Billerudhallen, var en av KHCs bättre prestationer denna säsong. 2 - 2 och delad pott i en match där KHC lika gärna hade kunnat ta med sig hela potten hem.
Detta med motivationen kommer att spela en stor roll i de kvarvarande omgångarna, och just i denna matchen så bör det vara lättare för GIK att motivera sig eftersom man fortfarande inte kan känna sig säkra på att gå till playoff. Alltför många lag ligger inom räckhåll och mycket kan hända ännu.


Tips: 3 - 6

Resultat: 2 - 8
(1-2, 0-3, 1-3) Skott:17-52 (9-18, 2-21, 6-13)

Nr 47 Z Pesut i GIK, 1+3 ikväll. Vem?


NIK - KAIK

En match där man skulle kunna kopiera i stort hela texten från KHT - Navvies. Två högmotiverade lag med högst likartad formkurva. Förra mötet i Sannerudshallen slutade 3 - 0, men denna matchen känns svårast att tippa denna omgång.. Nor IK vet man inte var man har riktigt, jag tror det har med disciplinen i försvarsarbetet att göra. Ibland finns den där och då vinner man mot vilket lag som helst, och ibland finns den inte där och då kan det bli tvärtom. Offensivt har man ganska mycket kraft, men som sagt, det räcker inte att bara vara bra framåt mot KAIK.


Tips: 5 - 5

Resultat: 0 - 4
(0-1, 0-1, 0-2)

Betydelsefull bortaseger för KAIK, som iom segern och Navvies bortatorsk drygar ut serieledningen till att nu vara 4 pinnar före Navvies.


VHC - HHC

En match i ingenmansland, som likt matchen i Kristinehamn förmodligen inte kommer att onlinerapporteras.
4 - 4 blev det i Hammarö ishall i förra mötet, men nu blir det nog ett lag som tar hem hela potten.
Bristen på motivation hos Hammarö ställs mot ett lag med stigande formkurva med sikte på att kvala sig kvar i tvåan. Motivation slår klass i eftermiddag.

Tips: 5 - 4

Resultat: 3 - 4


AHC -FIF

Visst, Arvika lira hemma i "kaffeburken", men Forshaga skall utan svårigheter kunna uppbåda en större motivation och vilja till att vinna denna matchen. Att FIF har förmågan och kapaciteten att vinna mot vilket lag som helst i denna serie är sedan länge bevisat. Nu när man dessutom har förstärk med ett par riktigt kreativa poängmakare så gör ju det inte saken sämre för FIFarna.
Två inbördes segrar för FIF, och 3 - 3 för bara 3 veckor sedan, gör att FIF har ett visst psykologiskt övertag.
I det senaste mötet, det som slutade 3 - 3, så skall vi minnas att AHC vann skotten med förkrossande 41-14 (bl a 17-2 i sista p) Det säger oss två saker, FIF är ruggigt effektiva när läget dyker upp (Daniel Persson skall ha tight markering) och att Lööf i FIF-kassen är en riktigt vass keeper (fast det visste vi ju)

Efter den matchen så har AHC två torsk och två oavgjorda, nu senast 4 - 4 borta mot GIK. (AHC ledde med 1 - 3 efter 2 spelade) FIF å sin sida har en torsk, två oavgjorda och två vinster.

Tips: 2 - 6

Resultat: 5 - 2
(0-0, 1-0, 4-2)


Kungsörs IK - Köping HC: Matchref. Kommentera för 100 gubbs!!

5/2 -10

 

Kungsörs IK  –  Köping HC: 4 – 4 (2 – 1, 1 – 2, 1 – 1)

Skott: 39 – 38 ( 14-15,18-11,7-12)

Utv: 20 min (10 x 2min) – 30 min (10 x 2 min + 10 min)

KIK 1p: 4 x 2 min. 2p: 3 x 2 min. 3p: 3 x 2 min

KHC 1 p: 1 x 2 min. 2p: 6 x 2 min. 3p: 3 x 2 min + 1 x 10 min

 

Domare: Thunberg

 

1p:

2 skott på mål för KIK inom 40 sekunder, och det är helt klart hemmalaget som börjar bäst. Bra speed på grickorna och bra intensitet, där man åker ända fram i varje situation.

I minut 3, efter en snabb spelvändning i mittzon, kommer KIKs nr 4 Per Berg helt ren med KHCs burväktare nr 35 Robert Kininsjärvi.  KLONG, ett stenhårt slagskott i stolpen, och Kinisjärvi kan ha fått ett pipande ljud i vänsterörat efter detta.

 

I nästa ögonblick så vänder spelet och KHC kommer fram i ett jätteläge istället. Pucken ligger för en tiondels sekund fri framför nr 33 Anton Hult i KIK-kassen, men rakas sen ut ur zon av tillskyndande KIKare.

 


1 – 0 klockan 05:06.
Efter bra tryck i anfallszon så orkar inte gästande KHC stå emot KIKs forcering, målet kommer inte särskilt överraskande eftersom KIK har varit på gång ett tag nu.

Nr 4 Per Berg noteras för målet, assisterad av nr 23 John Gustavsson och nr 91 Jocke Andersson.

 

PP: 06:16 när KHCs nr 20 Javeblad begår en klockren interference.

KIK har svårt att få till ett uppställt PP, men har bra fart på rören och kommer in i anfallszon anförda av nr 5 Robin Karlsson. Ett kalaspass från bakom mål fram till fri KIKare borde ha fått ett bättre öde.

 

BP: 09:03 när KIKs nr 5 Robin Karlsson visas ut för en fasthållning. Ingen förstår varför, kompensation känns ändå närmast som förklaring..

Bästa målchansen i denna spelform får KIK, och det genom nr 4 Per Berg, men inget nytt nätrassel denna gång. KIK blir fulltaligt igen utan problem.

 

Ännu en gång, i minut 12, kommer KIKs nr 5 Robin Karlsson ner i samma läge bakom KHC-kassen med fart, mackan kommer men skottet från KIKaren framför mål går rakt i magplattan på KHC-keepern.

 

Gästerna reducerar ställningen i farliga lägen, genom nr 27 Larsson i minut 13, men skottet blev för lamt.

 

BP: 13:51 när KIKs nr 18 Danne Karlsson får sitta på botbänken för att ha genomfört en tripping (ihopåkning var den sanna beskrivningen)

Ruskigt nära att det blir kvitterat, men Hult i hemmakassen tätar efter isen och pucken KIK kommer istället ur zon och fram till KIKs nr 4 Per Berg. Berg tar fart och åker ifrån jagande KHC-back nr 20 Javeblad, Berg forcerar mot mål, går till höger och lägger upp en patenterad backhand i högerkrysset bakom en chanslös KHC-keeper. Mycket snyggt!

2 – 0 efter 15:18. Mannen som hängde dit den var allstå nr 4 Per Berg, utan assist. (i BP)

 

BP: 16:34 när KIKs nr 13 John Sättermann får sätta sig i busbåset.

KHC har inte varit ofarliga i sina PPs, man har bra fart och är ganska pucksäkra och skapar på så vis tryck mot hemmakassen. Denna gång blir trycket för hårt och vi tvingas anteckna ett mål i hemmabaken.

2 – 1 kommer efter 16:57. Mål genom nr 8 Karlsson, som assisterades av nr 7 Karlsson och nr 19 Forsberg.

 

BP: 19:25 när KIKs nr 5 Robin Karlsson visas ut för interference. En situation där KHC-keepern åker in bakom mål där Karlsson kommer med fart. Borde naturligtvis inte ha varit någon utvisning alls.

 

Inledningsronden är slut.

 

2p:

KIK inleder i BP i 1:26, men det klarar man utan större problem.

Klockan 01:15 så drabbas gästande KHC av en utvisning, och återigen ser vi nr 20 Javeblad le ett brett och snett leende när han i sakta mak äntrar busbåset.

Spel 4 mot 4 följer i 11 sekunder, följt av 5 mot 4 för KIK i 1:50.

 

KIK får äntligen till ett uppställt PP, och har bra pucktempo (som man saknat mer eller mindre hela säsongen i PP) vilket sånär leder till utökad ledning. På en hård diagonalpass från KIKs nr 13 John Sättermann direktskottar nr 4 Per Berg, men trissan träffar stolpen.

 

Tyvärr får inte KIK fortsätta med en gubbe mer eftersom den randige hittar en förseelse i KIK-lägret.

KIK-utvisning med 02:09 på matchuret. Det är nr 11 Nicke Källberg som visas ut, för fasthållning tror jag.

Spel 4 mot 4 nu, och pucken norpas av KIKs nr 5 Robin Karlsson som åker sig ren med KHC-keepern i minut 3. Avslutningen blir inte som tänkt och Kinisjärvi kan täta gästkassen efter stolproten ganska enkelt.

 

Spel 4 mot 5 följer i ca 40 sekunder, utan att något speciellt inträffar före det att båda lagen är fulltaliga igen.

KIKs 1a-lina ligger på hårt i anfallszon, anförda av nr 4 Per Berg som ser ruskigt stark ut. Gång på gång försöker gästerna stoppa honom men Berg vänder, vrider och skakar på sig och täcker pucken föredömligt.  Flera avslut på mål följer och det luktar nytt mål lång väg.

KHC hänger inte alls med nu och tvingas ta till regelvidrigheter och vi har en ny utvisning att rapportera.

PP: 05:46. Missade tyvärr vem som åkte ut.

Den farligaste chansen skapas denna gång av KHC, och man tvingar hemmakeeper Hult till en riktig fantomräddning vid ett friläge i minut 7. 

 

Precis när KHC får tillbaks sin gubbe så är det dags för en KIK-utvisning igen.

BP: 07:50 när KIKs nr 27 Johan Larsson åker ut.

Bra press direkt av KHC, och hungern efter en kvittering betalar sig.

2 – 2 kommer klockan 08:04. Ett riktigt snyggt mål av nr 5 Ackesten, som får pucken av nr 27 Larsson och kliver in från hörnet och vispar upp en backhand i högerklykan.

 

När vi närmar oss halva matchen spelad så börjar det likna proppjakt, det smäller och missas smällar i parti och minut. Det är ju ett derby där alla känner alla så det är inte konstigt. Det som ÄR konstigt är att den randige bara åker och tittar på när den ena interferencetacklingen efter den andra delas ut av bägge lagen.. Konstig nivå!

 

Just detta irriterar KIKs lagledning exakt i mitten av mittenperren när en helt obegripligt solklar interference fullständigt nonchaleras av den randige. Protester däremot, det tolereras icke.BP: 09:59
när KIK drabbas av ett lagstraff. Naturligtvis inte bra att hojta på domaren, det finns ju bara en förväntad utgång på det.


En av förstärkningarna från KHCs div2-lag, nr 19 Emil Forsberg, är mycket bra på grickorna och stark i kroppen. Det utnyttjar han till fullo när han för in pucken i anfallszon, rundar kassen och smörpassar sin backkollega nr 20 Javeblad som i sin tur rakar in kvitteringen.

2 – 3 kommer när klockan visar 10:54. Ledning för gästerna för första gången i matchen.

 

Proppjakten fortsätter, om än i någon mindre omfattning, och som ett resultat av detta så är det dags för en ny utvisning för KHC.

PP: 12:24 när KHCs nr 3 Danielsson visas ut.

Hemmalaget byter gubbar ett par gånger, och har ganska bra press mot Kinisjärvi i KHC-buren. Det doftar kvittering, och den kommer.


3 – 3
kommer efter 13:57. Målskytt för tredje gången ikväll är nr 4 Per Berg, assisterad av nr 13 John Sättermann.

 

I minut 16 så begår KHCs nr 7 Karlsson en solklar tripping, och efter avblåsning så åker Thunberg fram till en av sina kollegor (för att räkna ut vems tur det är att bli utvisad?) men inget rapporteras till sekretariatet.

 

Vi får vänta ett tag, men naturligtvis så kommer det ännu en utvisning.

PP: 17:28 när gästernas nr 11 Möller visas ut på botbänken för en charging. Kändes tveksam.

Kort efter det blir Hult i hemmakassen fullständigt överkörd när han står i sin målgård. Vad innebär det för den randige tro? Nada!

 

KIK är klart bäst i mittenperren och det kostar utvisningar för KHC, som i den sista spelminuten.

PP: 19:54 när både nr 10 Blomkvist och nr 5 Ackesten får två minuter.

 

Två perioder är avklarade, men fy vad svårt att spela när bedömningsnivån är så omöjligt svajig.

 

3p:

Hemmalaget inleder i PP med 5 mot 3 i 1:56.

Av detta blir det i princip ingenting, det brukar i och för sig vara lite svårare att börja en period i PP men pucktempot borde kunna vara högre. Istället ägnar man sig ännu en gång åt fruktlösa soloraider som enkelt plockas ner av KHCs rutinerade trio.

KHC ser lite tröttare ut nu på vissa håll, det kostar att lira BP och gästerna utnyttjar sina bästa lirare hårt. KIK å sida är klart i överläge avseende puckinnehav, även om man inte får till det riktigt framför kassen.

 

PP: 04:03 när KHCs nr 18 Lindeborg visas ut.

Nu är KIK otroligt nära att ta ledningen igen, det är i princip bara att snärta in den i nätet för KIKs nr 4 Per Berg eftersom en tillspillogiven och överspelad KHC-keeper ligger på rygg en meter utanför mållinjen. Dock, en kombination av snedriktad avslutning och en prestation av KHC-keepern leder till att pucken tar vägen rakt igenom målgården bakom Kinisjärvi och utanför.

 

I minut 6 är det dags igen, nr 24 Putte Palmkvist får en kalaspass av nr 4 Per Berg, men skottet går bara millimetern utanför otäckt stolprot.

 

Med 10 minuter kvar av slutronden så har kvalitetsnivån sjunkit, vi bjuds på Hawaihockey och inget av lagen lyckas hålla i pucken några längre stunder.

I minut 11 så kommer ändå KHC fram i ett bra läge, mer eller mindre 2 mot 1 så är det bara att skjuta men Hult i hemmakassen gör sig stor och sprattelräddar den lama avslutningen.

 

PP: 12:23 när KHCs nr 4 Löwén gör något jag missade.

 Pucktempo var det vi saknade, men det råder KIK bot på nu.  Vi bjuds på ett riktigt klassmål där pucken måste ha varit småvarm efter 3-4 stenhårda pass för att sen dyngas in i nätet.

4 – 3
klickas upp på resultattavlan som också visar att det gått 13:03 av tredje perioden.


Målskytt, någon? Just det, nr 4 Per Berg gör sitt och KIKs fjärde kasse. Han assisterades av nr 16 Danne Källberg och nr 13 John Sättermann. Ruskigt snyggt!!

 

Efter det verkar KIK vara lite ängsliga och alltför måna om att värna sin nyvunna ledning. Icing på icing från stressade KIKare.  KHC ger absolut inte upp, man ligger på och skapar småchanser, och i minut 15 så kommer det en riktigt fet storchans. Det är KHCs nr 4 Löwén som kommer helt ren med Hult i hemmaburen, som inte ens behöver rädda eftersom skottet går utanför.

 

Något gör nr 7 Karlsson i KHC förgrymmad, vilket den randige märker helt tydligt. Förgrymmad får man inte vara, det tolkas som misconduct och bestraffas med 10 minuter personligt. Detta sker med 14:50 på matchuret.

 

Det är ingalunda slut på besöken i busbåset, måhända får ishallsvaktisen byta gångjärn i båsdörrarna eftersom de användes flitigt i  detta derby.

 

Dubbelutvisning har vi inte haft förut, men det kommer nu.

15:11 så visas nämligen KIKs nr 16 Danne Källberg och KHCs nr 5 Ackesten ut.

Spel 4 mot 4 följer, jag vet inte vilka som gynnas mest av det, men det visar sig.

 

Lite gruff o småkurr uppstår, KIKs nr 11 Nicke Källberg och KHCs nr 20 Javeblad har hittat varandra förr på isen denna kväll och nu var det dags igen efter avblåsning.

Den randige Skantz vill avbryta kurret och gör det också, och det på ett sätt som inte gillas av nr 20 Javeblad.  Skantz går emellan och viker i princip ner Javeblad som en giffelpåse. Detta ifrågasätts starkt av veteranen, ganska nära Skantz visir.

 

KIK ser som sagt nervösa ut, och bjuder KHC på pucken när man ofattbart stressade försöker rensa men med resultatet att pucken hamnar hos gästerna istället.

 

Med knappt 3 minuter kvar så är det dags för en ny KIK-utvisning.

BP: 17:01 när KIKs nr 27 Larsson visas ut. Jag såg inte vad som hände alls.

Detta innebär spel 3 mot 4 i 10 sekunder, men innan dess så tar KHC Time Out.

Spel 4 mot 5 nu i ca 1:45. KHC öser på med folk mot KIK-kassen, tumult uppstår och hjälmar åker av.

Efter denna röra så tror man på två alternativ, antingen blir det ingenting (vilket hade varit godtagbart) eller så blir det en från varje lag (vilket var det mer väntade och också hyfsat godtagbart) men icke. Den randige Thunberg tar ut en gubbe, en KIKare..!?!?

 

Med mindre än 2 minuter kvar så får KIK alltså spela 3 mot 5.

Ett skott från blå touchar någon (5?) och träffar i masken på Hult och in i mål.

4 – 4 efter 18:39. Målskytten var tydligen nr 5 Ackesten och assisterade gjorde nr 10 Blomkvist.

 

Efter detta, 4 mot 5 i 45 sekunder.., nervöst, men KIK blir fulltaligt med 35 sekunder kvar.

 

Matchen slutar 4 – 4

 

Kommentar efter matchen:

Matchen fick aldrig spelas, så på så vis påverkar domaren resultatet i allra högsta grad, men jag menar att bägge lagen drabbades av den ovanligt märkliga och ojämna bedömningsnivån.

Det hade blivit en helt annan match med en ”normal” bedömningsnivå, men tyvärr.

Kanske lika bra då att det slutar oavgjort..?!

 

Matchens minus:

-          Onödigt stressat och nervöst KIK de sista 7 min.

-          Patetiska fyllskallar på läktaren, VARFÖR?!

 

Matchens plus:

      +      Skön inställning från start från KIK

      +      Anton Hult

 

 

Matchens kalkon: Bedömningsnivån

Matchens kanon: 4 kassar från nr 4 Per Berg, den liraren har höga div1-kvaliteter om han bara vill.”Matchens” kanon nr 2:
Före nedsläpp så får vi se två mini-KIKare slå varsin straff. Nr 2 kommer mot Kinisjärvi i KHC-kassen, och bjuder på en variant jag aldrig sett förut. Han ”låtsas” fummeltappa pucken 2-3 gånger och kommer sedan på nytt mot Köpingskeepern och lyfter sedan in pucken i nättaket bakom en förvånad målis.. Stort jubel!! =)

 

Två matcher kvar nu denna säsong (iaf i serien), playoff-tåget gick definitivt nu när det bara blev en pinne ikväll, och det återstår alltså en hemmamatch mot HIK och en borta mot Örnen.

 

GO KIK!!

//Falken.

 

 


Den 20e omgången i div3 Örebro/Västmanl.


Fredagen den 5/2


F/F IK - SIS

Två lag som inte har något
mer att spela för än äran. Ett hemmalag som får anses vara lite starkare än bortalaget, definitivt formmässigt starkare.
Förra matchen mellan dessa lag vanns av F/F IK på bortaplan (3 - 6) och jag skulle inte bli förvånad om det blir samma siffror och samma segrare denna gången också.
Felling/Frövi är just nu det lag som släppt in näst mest bakåt, 100 totalt och nästan 6 mål i snitt per match. Senaste matchen, borta mot Örnen slutade ju 15 - 1, vilket inte precis snyggade till statistiken.

Skultuna IS får försöka avsluta serien snyggt, och satsa på att komma igen i bättre slag nästa sesse.


Tips: 6 - 3

Resultat: 6 - 4

Nära att nita resultatet..

Felling tog iom vinsten tillbaka 7e-platsen från Sala

GSK - SHK

Hur står det till med GSK?!
Håller man på och tränar ner sig inför playoff eller är det något annat?
Torsken borta mot nästjumbon Köping HC är ju lite förvånande, och det har bara blivit 1 pinne på de fyra senaste matcherna. Iofs så är ju den knappa torsken hemma mot Örnen, 2 - 4, och 5 - 5 borta mot HIK inte direkt några skrällresultat, men GSK går inte som tåget längre..

Sala HK har klättrat i tabellen, delvis beroende på att både Skultuna och F/F IK har varit riktigt svaga efter jul men även beroende på ett eget stabilare spel. Som jag trodde blev det vinst senast borta mot SIS (3 - 6), och stor segerorganisatör, med 4 kassar, var nr 11 Oscar Spång. Läs matchreferatet från matchen här

På de tio första omgångarna så fick SHK ihop 10 poäng, och nu på 8 omgångar så har det blivit 8 poäng. Det blir minst 3 poäng till, men de poängen kommer inte mot GSK.., det kan iofs bli 1 pinne, och isf blir det 4 pinnar till för SHK eftersom man vinner hemma mot ÖDIK i sista omgången.


Tips: Jag tror att Hyttan skärper till sig och vinner med 5 - 2

Resultat: 5 - 2

Tjong, nitat!


HIK - HC Örnen

Att Hällefors vann med 4 - 3
hemma mot Nora senast, trots att man torska skotten med 20-51 och att man fullständigt ägdes av Nora från och med mittenperren till matchens slut, skall enligt rapport m e m helt tillskrivas keepern Patrik Eriksson. Det är man noga med att påpeka från bägge håll, alltså från HIK och Nora, men Nora menar också att det även fanns en annan person som starkt bidrog till resultatet.
Vi talar alltså om den randige mannen. När man ser utvisningsstatistiken så ser man inget märkligt när man kollar in Noras siffror, det är som vanligt ganska mycket tid som offras i busbåset. Reaktionen kommer när man ser att HIK hade en endaste 2-minutare på hela matchen.. Utan att ha sett matchen så känns det ändå inte seriöst möjligt att ett lag som så fullständigt dominerades inte drog på sig mer än en utvisning.. Som sagt, det känns inte seriöst!

Örnens satsning mot div2 verkar vara bättre underbyggd denna säsong, och frågan är om de inte lyckas i år..?
Laget har en ruskigt starkt offensiv, och det kan räcka långt, men frågan är hur defensiven ser ut när man möter lite bättre motstånd? 9.35 mål framåt per match och bara 2 insläppta är helt klart imponerande siffror. Jag hörde någonstans att Örnen har värvat, eller var pg att värva en ny keeper, men det är inget som är bekräftat. Nån som vet?

I Hällevi på fredagskvällen så kan säkert HIK bjuda upp till bra motstånd, och om formen hos storspelande keepern Patrik Eriksson i HIK-kassen håller i sig så kan det räcka långt.. Men jag tror inte att man orkar stå emot Örnens tuffa offensiv över 60 minuter

Tips: 3 - 6

Resultat: 5 - 12
(1 - 6,1 - 1, 3 - 5) Skott: 23-43 Matchrapport här

Shit, ska bli mycket spännande att se vad Örnen hittar på i playoff osv..
Hittade vinnaren iaf, men det var jag knappast ensam om


KIK - KHC

Derby! Förra mötet slutade 4 - 4
, och denna gången kan det mycket väl sluta med delat pott igen.
Varken KIK eller KHC verkar ha det lätt spelarmässigt, stor frånvaro hos båda lagen med allt för få deltagare på respektive lags träningar de senaste veckorna..
Förra derbyt bjöds vi definitivt inte på någon bra hockey, spänningen fanns där, men det var emellanåt riktigt tråkigt och svagt lir.
Nu hoppas man på en spelmässigt bättre match, men respektive lags tunna trupper gör att man tvivlar lite på det.
Kommer KHC att ta med några av div2-lagets ordinarie lirare? Om de inte får ihop ett lag på annat sätt så har de ju inte mycket val, men om det får stå över killar som normalt skulle få spela för att KHC fyller på med ordinarie lirare från div2-laget, ja då är det rent ut sagt löjligt.
Återstår att se hur det blir.

KIK har fortfarande en teoretisk chans att ta sig till playoff, men jag vet inte om man vill lira playoff även om man skulle få chansen..? Motivationen handlar därför bara om ren derbyprestige..


Tips: 4 - 3 (2 - 1, 1 - 2, 1 - 1)

Resultat: 4 - 4 Skott: 39-38

Nära att nita igen, kvitterat med 18:39 på matchuret i slutperren.

4 kassar av KIKs Per Berg som kunde ha blivit ett par till, killen har helt klart div1-spel i kroppen om han vill. En mycket bra match av Anton Hult i KIK-kassen,och en nästan lika bra match av Kinisjärvi i KHC-kassen.

Tyvärr fick matchen aldrig spelas, den blev totalt sönderblåst från början till slutet. Det är inte lätt att spela när domaren håller en helt obegriplig nivå, som skiftar från att inte tillåta en ihopåkning till att fullständigt blunda för interferenstacklingar med hundra meter till pucken och sen skiftar det tillbaka igen.
Den randige hittade grejor som inte fanns, grejor som fanns,och missade grejor som FANNS så otroligt mycket, och sen hittade han ytterliggare en massa grejor som inte ens en innebandydomare skulle ha reagerat på.. Båda lagen förlorade på den mycket svaga domarinsatsen, men hemmalaget drabbades värst.
Till den randiges försvar, eller nåt.. För mig verkar det obegripligt dumt att utse en relativt ung domare som i princip "känner" alla spelare i bägge lagen. Det kan vara vad som spökade..?
Kanske kommer jag att radera detta om ett tag, jag vill verkligen inte vara så kritisk men just nu är detta min helt uppriktiga åsikt.. och det känns inte bra..
 
Matcheferatet kommer i morrn lördag


Nora - HHK

Nora har också en teoretisk chans till
playoff, men det kommer inte att bli lätt att plocka de poäng som behövs. HHK vill säkert ta förstaplatsen, och man har dessutom uppvisat en bättre skärpa på senare tid, så jag tror det blir bortaseger för Hallsta ikväll

Tips: 3 - 7

Resultat: 2 - 4

Tog vinnaren iaf..,
men knappas ensam om det nu heller..


I och med dessa resultat så är playoff-lagen klara, och det blev alltså:
Hallstahammar HK
HC Örnen
Guldsmedshytte SK
Hällefors IK

Grattis till dem förstås.. , jättekul, verkligen jättekul.. ;)
En match i omg 26 i div2 VB.

Onsdagen den 3/2

Redan ikväll spelas en match
i den 26e omgången, resterande matcher liras söndagen den 14/2.

Forshaga IF - Viking HC

Tabellåttan FIF har
absolut inte gett upp hoppet om en plats i playoff, tror jag. Det är bara 3 pinnar upp till 5e-platsen och det finns fortfarande 15 poäng att plocka. Dessutom har man ett, på pappret, "lätt" spelprogram kvar.

Nu ikväll VHC hemma, sen avhängda Arvika borta (som iofs kan bli en svinigt svår match) ,sen följer VHC borta och Köping hemma innan man avslutar mot Nor IK borta. För FIFs del så måste det innebära minst 9 poäng (segrar mot VHC x2 och KHC) Dessutom har man rejäl plusstatistik mot Arvika (6 - 2, 7 - 3 och 3 - 3) så där kan det bli någon pinne till. NIK borta blir däremot tufft, men det återstår att se vad som finns kvar att spela om i sista omgången.

I FIFs 2a-femma hittar vi nr 19 Persson, nr 25 Sjökvist och nr 26 Björk, de är tillsammans med nr 9 Widoff och nr 17 Samuelsson en formation som står för mycket av Forshagas poängproduktion. För att inte säga allt i poängväg den senaste tiden.
Nr 19 Daniel Persson har på 22 matcher fått ihop 39 poäng (22+17) så ingen blir förvånad om det kommer nån pinne från hans sticka ikväll också. Nyförvärven Björk och Sjökvist håller också de ett högt snitt sedan de debuterade för FIF. Där får gästerna fullt i vikingaskägget ikväll.

Viking HC har fullt upp med att rensa i gästboken, de personliga påhoppen och kommentarer av högst tvivelaktig karaktär haglar in. Kan bli så när det inte går som man hoppats och tänkt, men ändå tråkigt när laget som allra mest behöver positiv support.
Spelmässigt så har ändå VHC samlat ihop sig något, 4 - 4 hemma mot AHC och en bra match borta mot Navies senast visar att man inte tänker bli någon hackkyckling i det kommande kvalet.

5 - 5 i första matchen lagen emellan, och FIF-seger med 5 - 2 i den andra, men det var i omgång 11 och 12.
Nu är det mycket mer på spel..


Tips: 7 - 4

Resultat: 6 - 3
(1 - 0, 2 - 1, 3 - 2) Skott: 31-34 (9-11,9-13,13-10)

Verkar som att Viking var riktigt på gång i denna matchen, om bara effektiviteten hade varit aningens bättre så kunde det ha blivit tvärtom ikväll.., och om Lööf inte varit Lööf.. FIF gör 5e o 6e målet i tom bur..


Domare tackar för trevligt bemötande!


Jag är ett stort fan av positive news
, av den enkla anldeningen att vi så väl behöver positiva nyheter eftersom vi dagligen fullkomligt överöses med negativa rapporter av alla de slag.

Här följer händelsen i korthet:
KHC - Navvies, en match i div2 VB som skulle spelas i Köpings ishall i onsdags kväll. Domarna var på väg i bil från Uppsala när de råkar ut för en lättare krock. De hamnar i kö och blir påkörda. En av domarna fick ont i nacken och huvudvärk, men tillsammmans beslöt de ändå att fortsätta till Köping för att döma matchen. Pga krocken så anländer de lite sent, så matchstarten skjuts fram en halvtimme.

Här ett utdrag ur det tackbrev som man skickade till Köping HC:
"När vi kommer in i domarrummet händer nåt som vi sällan stöter på. Först kommer två sjukvårdare in, den ena börjar smörja in CA´s nacke och rygg med någon form av bedövningssalva och den andra kommer med smärtstillande. Grabbarna böt om snabbt, men på den tiden tror jag alla ledare från Köping och funktionärer varit in och hälsat oss välkomna. Alla lika glada och trevliga."

Läs hela brevet här

En stor eloge till Köping HC som klubb, för det bemötande man gav domarna!
Läs om händelsen på KHCs hemsida

En stor eloge till Magazin24.se för att de valde att skriva en artikel om detta!
Läs hela artikeln här


Jag vet inte hur andra reagerar när man får läsa sånt här (det är ju bara en ganska liten händelse egentligen), men jag blir glad och varm på insidan, och så fort något sådant händer så bör vi dela med oss av det..
Nytt rekord på bloggen!!

I går, söndagen den 31/1 2010, så hade jag 215 unika besökare på bloggen!!
Vid 535 tillfällen så gick någon in på bloggen, vilket betyder att de 215 unika besökarna var inne på bloggen i genomsnitt 2,5 gång under dagen.

Båda siffrorna innebär nytt rekord!!

Bloggläsare, och de som både läser och kommenterar, är mycket viktiga för bloggens existens!

Stort tack för rekordet, och sprid gärna bloggen,
det vore trevligt att spränga den legendariska 250-vallen innan isen smälter!! =)

19e omgången i div3 Örebro/Västmanl. Uppdateras..


Lördag 30/1


HC Örnen - F/F IK

Tips: 15 - 1


Resultat: 15 - 1

He he


Tisdag 2/2


HHK - ÖDIK

ÖDIK har peakat formen
nu till slutspurten av serien, de är nu uppe i en rak vinst, kanske kan de klara nytt kontrakt om de vinner alla matcher de har kvar.., de kanske inte vinner varje match men jag tror banne mig att de klarar kontraktet..


Tips: 12 - 1

Resultat: 21 - 0 Skott:
80-5

Tjong! Verkar som att HHK skärpte till det lite..och det behövs sannerligen inför playoff.
ÖDIK riskerar att passera 250 insläppta mål innan detta är klart.. Kul? NEJ!


HIK - Nora

Här har vi omgångens batalj!
Hällefors innehar just nu den eftertraktade sista playoff-platsen, 4 pinnar tillgodo på Nora. HIK har dock en match mer spelad. Om nu HIK skulle ta en trea hemma i Hällevi så ser det tjurigt ut för Nora, då skiljer det helt plötsligt 7 poäng och det blir svårt att ta igen med Noras återstående spelprogram (HHK: 0 p tror jag, Örnen: 0 p tror jag och Köping: 3 p tror jag)
HIK har å sin sida Örnen (0 p tror jag) och KIK (0 p hoppas/tror jag) kvar att möta, vilket inte heller känns som några lättplockad pinnar.

Om det nu bara är mellan HIK och Nora det står så känns det ändå som att HIK är mest pressade att vinna.

Ett scenario skulle kunna vara det att HIK o Nora lirar oavgjort. Om HIK sen torskar mot både Örnen o KIK så landar de på 32. Om Nora sen torskar mot både HHK och Örnen, men vinner mot KHC så landar de på 31 och missar PO. Om då KIK vinner mot KHC och HIK, men torskar mot Örnen så landar KIK på 32, och då blir det en målskillnadsaffär mellan KIK och HIK om den sista playoffplatsen.. Inte omöjligt alls! =)


Tips: 1 - 1, eller 0 - 0 hoppas jag 8)

Resultat: 4 - 3

Hoppas på att
få lite matchinfo..

Matchinfo från Janne: HIK avgjorde med 8sekunder kvar.. Nora hade ett massivt spelövertag och HIK räddades av sin strålande målvakt Patrik Eriksson.. På slutet blev det lite tumult.

Stor fördel HIK nu, i fighten om sista playoff-platsen alltså..
Ska till storspel av både KIK o Nora för att byta plats med HIK nu..


KHC - GSK

Uj, uj, uj..,
uddamålstorsk mot ÖDIK senast för KHC.., inte bra för självförtroendet.
Och nu blir det åka av mot ett piggt och rappt GSK!

Tips: 1 - 7

Resultat: 4 - 3

Köping kan ha haft med några
lirare från sitt div2-lag.., när det är klarlagt så ska jag lufta min åsikt.


SIS - SHK

Ska Sala ta ett kliv
uppåt i tabellen i och med denna omgång? Jo, jag tror allt det.
Skultuna har inte vunnit sedan början av december, mot ÖDIK, och är inte precis fullproppade med självförtroende och go i laget. Go i laget tror jag däremot att SHK har. En mkt bra genomförd match senast hemma mot Hallstahammar, trots torsk, ger anledning att sikta på en trea mot SIS. 

Tips: 1 - 4

Resultat: 3 - 6

Matchrapporterna på
Sala HKs hemsida brukar vara kul att läsa..
RSS 2.0