Nine.. Blir mer skrivet i morrn, nu är det sovdax

Lite förtjöt, o tips
 
Köping HC - Hammarö HC: 5 - 2
Får väl betecknas som omgångens hetaste match, när fyran o tvåan möts.
Skönt att Köping förfogar över flera bra keeprar, nu när Lyckholm fortfarande dras med sviterna från hjärnskakningen som han drabbades av i bortamatchen mot Arvika HC. Robert Kinisjärvi, som hoppade in i den matchen, o gjorde det mycket bra, fortsatte hemma senast mot GIK o kommer nu alltså att vakta kassen även mot Hammarö. I övrigt är alla tillgängliga för spel, endast Anders Jinghage som fortfarande är långtidsskadad.
Heart, speed and passion, jag tror att det är Tim Rivest, headcoach i Hammarö HC, som vill att hans lag ska kännetecknas av de tre orden. Det är inte alls tokigt om ett lag besitter dessa egenskaper, eftersom det är just vad som brukar fälla avgörandet när segrare ska koras. 
Säsongen 07-08 så lirade HHC i div1, den gången blev det 1 vinst och 26 torsk, och 40-206:-166 i målskillnad.
Ett nytt försök att ta sig upp på div1-nivå gjordes i förra säsongens kval till div1, men det slutade med 1 - 8 i matcher. "Alla" pratar om GIK, och det är kanske inte konstigt att de med sin forna allsvenska-status, säsongen  -99-00, och klubbens gedigna div1-rutin alltid tippas vinna serien o ta sig till kval upp efter som det oftast gör det, men det är Hammarö HC av de två lagen som senast hade div1-status, och kvalade tillsammans med GIK förra säsongen. Hammarö är hittills obesegrade under ordinarie speltid. Favoriter i kvällens match? Det måste vara Hammarö HC.
 
Resultat: 2 - 6 (0 - 3, 2 - 2, 0 - 1) Skott: 4-9, 13-7, 13-7
En hemsk förstaperre, o matchen är körd för hemmalaget. Att prata före matchen om hur taggade man är, bör resultera i att man ÄR taggade också, men den skridskoåkning flertalet hemmaspelare visade upp visade snarare på förlamning än att man var taggad. Ett resultat av för dålig fart är också att spelet på kropp i det närmaste uteblir helt, det håller inte mot ett lag av Hammarös klass.
Andra perioden är bättre, man vinner skotten, men det är ett mycket vältrimmat försvar framför Hammarökassen, så de flesta skotten är från långt håll och dålig vinkel.1,65 i baken i snitt på 8 matcher före denna, det betyder att Hammarö är svårast att måla på i serien hittills, och det blev ännu tydligare ikväll.
 
Hammarö har disciplinen, och speeden, som gör att de inte tokrusar i alla lägen, utan de gasar när Köping fipplar med pucken i mittzon o gör 0 - 4 genom en spelvändning.
Köping jobbar upp sig till 2 - 4 efter fint spel.Min kommentar är då:-"nu måste de behålla momentum, o framförallt inte släppa till 2 - 5 direkt.". 37 sekunder senare så kommer 2 - 5.
Sista perioden är mer eller mindre en transportsträcka, endast avbruten av lite gurgel o några utvisningar.
 
Flyers - HC Örnen: 7 - 4
En måstematch för Flyers, om de inte vill halka ner ännu mer från playoff-platserna. Sett till senaste bortamatchen mot FIF så måste det finnas mycket att ta med sig, trots torsken. – Spelar vi som mot Forshaga kör vi över de flesta lagen i ligan, kommenterar ”Sylta” Karlsson.
Kanhända måste de spela som mot Forshaga, även mot Örnen, en dos underskattning o så blir det genast en helt öppen match.
 
Grums IK - Arvika HC: 8 - 2
Inte tror jag att det blir något poängtapp för hemmalaget på onsdagskvällen. Efter denna omgång så kan faktiskt Arvika HC ha halkat ned under det förhatliga nedre strecket. Det är dock mest en teoretisk risk, eftersom det inte räcker med en torsk mot GIK utan oxå att Örnen vinner i Nobellhallen..vilket jag redan tippat inte kommer att hända. Att Arvika ändå är inblandade i den nedre streck"dramatiken" efter så här pass långt in i seriespelet hade nog inte många räknat med. Dock, 72 pinnar kvar att spela om efter denna omgång, så otrooligt mycket kan förändras.
 
Forshaga IF - Åmåls SK: 6 - 5
Näst hetast matchen, iaf tabellplaceringsmässigt.
 
IFK Munkfors - Sunne IK: 4 - 3 efter sd
Eller är detta omgångens hetaste match?
Jag är urkass på värmlandsgeografi, och är inte heller speciellt bra på värmländsk hockeyhistoria, men kan ändå känna en viss hetta mellan dessa kombatanter. Är det så?
 
Navvies - Nor IK: 6 - 4
Hemmaseger bör det bli, och en av segerorganisatörerna skulle kunna bli nr 19 Christian Dalmo. Han har skrapat ihop 4+5 på 8 matcher, o toppar därmed Flyers interna poängliga. Utöver honom så får ofta Daniel "Lale" Svensson, keeper, höga betyg efter Navvies matcher. Varför bör det bli hemmaseger? Jo, Navvies har hackat lite, torsk hemma mot Munkfors, men lirat bra borta mot Åmål senast och har säkert ambitionen och viljan att rusa "motorn" direk från start mot NIK. Man har större glöd för vinst än gästerna, och det kommer att avgöra.
 
 

8 är här, och förbi. Lite mer nu

 Så här ser det alltså ut nu, efter 7
 Men, efter åttan så kan tabellen se ganska förändrat ut
 
Omgångens matcher, med förtjöt o tips:
 
"Seriefinal"
Köping HC - Grums IK: 4 - 3
Mycket talar för en publiksiffra på 500-600 personer, jag skulle bli både förvånad och besviken annars. Det ska dock egentligen inte ha så stor betydelse för själva matchen..hoppas jag.
Bara några dagar före seriepremiären, 30/9, så träningsmatchade GIK o Köping i Billerudhallen. Det var en bra genomkörare för bägge lagen, där GIK lyckades peta in vinstpucken till 4 - 3 precis i matchens sista sekund. Jag skulle inte klaga om det blev precis samma resultat i denna match, fast med en annan vinnare då förstås..
 
Efter derbyt mellan GIK o NIK i Billerudhallen i förra omgången säger GIKs coach Johan Pennerborn -"Vi kom undan med blotta förskräckelsen!"
Coach Karlsson i Köping HC, efter bortasegern mot Arvika HC: – "Vi var inte nöjda i andra periodpausen. Vi gick in och gjorde några ändringar. Vi justerade i spelet och vi gick ut och gjorde rent. Vi sopade banan med dem, vi hade sagt att vi skulle ta mer rätt beslut och inte tokköra så mycket offensivt. Då kom vi tillbaka till vårt spel. Det var en perfekt uppladdningen inför seriefinalen på söndag. Vi tog de rätta besluten i sista perioden och det tar vi med oss. Vi har en fantastisk moral i laget, avslutar Joakim.
 
Det är seriens två mest skjutande lag som möts, GIK skjuter mest, 309 skott hittills, mot Köpings 270, återstår att se om det blir pang-pang direkt eller om man åker och tar ut varandra. Även om det alltid är bäst att ha fokus på sitt eget spel, så kan det vara bra att ha lite koll på sina motståndare. För Köpings del så kan det vara bra att vara tighta på GIK:s back nr 37 Kristoffer Myrén, poängligaledare med magnifika 2,14 i snitt per match (3+12) och nr 83 Björn Odot-Andersson med bl a 24 matcher i franska tredjeligan (hur bra är den?) Lagets bäste målskytt, nr 9 Johan Persson (8 mål på 7 matcher!!) ska man inte heller glömma förstås.
Jag tror att det vinnande laget är det lag som gjort minst tre saker rätt, dels att man minimerat misstagen så att man inte får spelvändningar på sig, supernoga på bägge blå, dels att man vinner fighterna framför bägge kassarna, och dels att man hade bäst fart på rören. Noggranhet och speed vinner matchen!
 

GIK öser på från start, och tar tag i det direkt, men Köping står upp bra och växer in i det så småningom. 
Ett bp för Köping tidigt i perren, vilket inte kändes jättekul, men av det blev det inte speciellt farligt. Köping lirade mycket bra i bp denna kväll, med offervilja och kyla i rätta lägen så lyckades man allt som oftast att rida ut GIK-anstormningen. 6 tvåminutare, varav ett bp i 3 mot 5, som varade i en dryg minut. Allt detta reddes ut mot ett i mina tycken mycket vältrimmat pp från GIK.
När Köping äntligen får chansen att spela pp, 7 minuter in i 3:e p, så ringer det 11 sekunder senare, 24. Jinghage, Lars nätar, ass 27. Graff, Johan och 5. Johansson, Simon. Snygg kasse, Jinghage tar sig in från högra tekningscirkeln, o gör allt i en rörelse o skjuter helt otagbart över högra axeln på GIK-keepern. Den såg han aldrig komma.
Köpingsbördige Pennerborn i GIK-båset tar en timeout direkt på målet, och ger direktiv som inte direkt förändrar matchbilden... Matchbilden ja, Köping har vässat till sig rejält, och får faktiskt längd på sina anfall på ett helt annat sätt än under de första 30 minutrarna. GIK känns fortfarande mer samlade när de kommer, men de får inte till de där dynglägena, o får de det så är det alltid en Köpingsklubba ivägen, eller så räddar hemmakeepern.
1 - 1 kommer dock, och det efter ett räknefel i Köpings försvarszon. Fri gubbe från bra vinkel, och ett ruggigt distinkt avslut ska tilläggas. 5. Wallin, Martin smetar in pucken över Kinis vänsteraxel, i ribbans underkant och in. Assisten stod "assistkungen" 21. Thellberg, Stefan för.
Nu var det knappt 5 minuter kvar, och GIK ligger på för ett ledningsmål. Köping ser lite sega ut på några ben, av olika anledningar har man gått ner på folk, och det ganska tidigt, vilket som sagt börjar märkas. Kanske är det därför vi ser ännu ett räknefel, någon tappar sin gubbe och vi har 1 - 2 med knappt 1:15 kvar att spela. Denna gången är det 21. Thellberg, Stefan som nätar. Det var snyggt, skickligt men oxå turligt. Han får en flip-pass någon meter innanför blå och klipper till på studs. En sån träff får man i alla fall inte 10 av 10 kan jag säga, men tjong i högerkrysset, och surt var det.
Vad ska man säga, ja jag satt på läktarn, den platsen där man har stenkoll på allt och vet hur man ska göra, och där sa jag att jag INTE skulle ta keepern i det här läget. Torsk med 1 - 2 eller 1 - 3 spelar ingen roll, men jag kände att det fanns chans ändå att ösa på med sista krafterna, med tryggheten att det inte var tomt i egna kassen. Nu gick det inte många sekunder med tom Köpingskasse innan det fipplades med pucken en halvmeter innan för anfallsblå..o 1 - 3 kom, tyvärr. Ca 30 sek kvar o matchen var över. Hade man inte tagit ut keepern så hade jag nog undrat, iaf med facit i hand, varför man inte gjorde det..
 
Kinisjärvi i hemmakassen agerar mycket tryggt under 98% av matchen, det är endast vid två tillfällen som man känner hjärtattacken komma galloperande, när Kinis ska fånga en puck han inte skulle ha gett sig på, ca "två meter" på sidan om sitt eget mål, och främst när han ska rensa från bakom eget mål o serverar en GIK:are öppen mål nästan.. puh! De två bakåtmålen är ett resultat av två mycket distinkta skott precis under ribban o nära krysset, det kan man inte lasta Kinis för. Tvärtom, han gör en mycket bra match Köpingskeepern, med en straffräddning bland annat!
 
Momentum, ja man brukar prata om det, och det lyckades Köping sällan uppnå i den här matchen. Före ledningsmålet så var faktiskt Köping närmast ledningen, efter ett kanonskott i kryssribban (Danne Lindström tror jag det var) och ytterligare ett tjongande stolpskott av kapten Svensson.
 
GIK vinner rättvist, något annat kan man inte säga, de hade en bättre speed och hjälpte varandra bättre. Den där lilla screeningen, som hjälper så mycket men som "ingen" ser, plus att det är trångt o svårt att bryta in framför GIK-buren.
Bra och spännande match dock!
 
 
Botten"final"
HC Örnen - IFK Munkfors: 3 - 5
Naturligtvis sjukt viktig match för bägge lagen, och det är två lag som har en betydligt bättre form de senaste omgångarna än vad de hade i seriens inledande omgångar. Den största pressen ligger förstås på hemmalaget, om de torskar så är det långt upp till närmaste lag. Emil Sätterman tillbaka i spel, vilket bör betyda ett mer slagkraftigt Munkfors.
 
Resultat: 4 - 2 (2-1, 1-0, 1-1) Skott: 29-44 (13-8, 8-16, 8-20)
Kul med hemmaseger, intressant för tabellen, o bra att det jämnar till sig..,fast det tycker inte IFK Munkfors idag förstås. Det verkar som att effektiviteten inte riktigt ville infinna sig, andra o tredje perrens skott visar på ett klart spelövertag för Munkfors, men, det är målen som räknas. Kan man ta med sig det positiva, så kan man säkert göra en bra match över 3 perioder i kommande batalj mot Sunne IK.
 
Arvika HC - Hammarö HC: 2 - 5
Hur ska Arvika ha det? Vill man ha en playoff-plats? Ja, det kanske inte handlar så mycket om att bestämma sig som att få ha ett hyfsat skadefritt lag? Jag vet inte så mycket om skadeläget nu, men jag tror det har förbättrats något mot för några omgångar sedan. Senast hemma mot Köping HC gjorde man en bra match i 30 minuter, samtidigt som Köping slarvade rejält med tappade puckar här o där. Första 10 ägdes av Köping men utan att man fick ut så mycket av spelövertaget. Det blir tredje raka hemmamatchen för AHC (vet inte hur det kan ha blivit så, o det orkar jag inte fundera på heller) och här får man något att bita i igen, när tredjeplacerade Hammarö HC kommer med tre raka segrar i ryggen, och med siktet inställt på topp-2.
 
Resultat: 0 - 4 (0-1, 0-2, 0-1)
Inte oväntat, men förstås segt att torska för AHC när man inte verkar vara så långt borta.
 
Mitten"final" 1
Forshaga IF - Flyers: 5 - 4 efter sd
Vinner FIF så tror jag att avståndet mellan seriens fjärdeplacerade lag och det femteplacerade kommer att öka någon poäng per omgång de kommande omgångarna, o kanske vara uppe i 6-7 poäng efter 10:e omgången.
 
Resultat: 4 - 2 (1-0, 1-1, 2-1)
Liv länge i den matchen
 
Mitten"final" 2
Åmåls SK - Navvies:6 - 1
En skapligt viktig bortaseger för Åmål i förra omgången, dels för att inte tappa mark i tabellen men också för att få tillbaka självkänslan i laget efter att ha släppt in 15 mål på två raka förlustmatcher. Väldigt svårtippad match, det kan gå precis hur som helst...men magkänslan säger hemmaseger o Kiviranta.
 
Resultat: 3 - 2 (0-0, 1-2, 1-0, 0-0, 1-0)
Spännande med Navvies form, o förstås riktigt viktigt för ÅSK att vinna hemma igen, o tacka Ittonen för det, som stod för 3 kassar idag.
 
Nor IK - Sunne IK: 2 - 7
Här har vi ännu en skapligt viktig match, där förloraren lär hamna på 10:e platsen. Någonting säger mig att det blir en riktigt svår hemmamatch för NIK, för gästande SIK vill absolut inte dras ner i bottenträsket nu när man "bara" är 4 pinnar borta från femteplatsen. Dessutom tillkännagav Sunne IK i går (lördag) att de får förstärkning på forwardssidan, av förre Sunne-liraren Tobias Forss
Alltså en lirare som öste in poäng i div2 med IFK Munkfors under förra säsongen.1,64 poäng per match får anses vara riktigt bra.
 
Resultat: 5 - 2 (1-1, 2-0, 2-1)
Oj då, NIK är effektiva o vinner ganska stabilt i Norvalla. Tungt på skadefronten för SIK.
 
Och du, läs inte bara (kul med läsare förstås, men) tyck till, dela med dig av dina synpunkter, tips och analyser!

Efter 7 o inför 8

Yes, sjuan blev lite av överraskningarnas omgång
 
Största
Att IFK Munkfors, som inte vunnit en tek knappt (överdriver) före denna match, vinner borta mot Navvies som låg i vinnarspåret med fyra raka segrar. Och sättet man gör det på.., Munkfors hade före 7:e omgången gjort 8 mål på sex matcher, o nu gör man fem mål i en o samma match.
Läs vad Munkforscoachen Själin säger om första segern, och sen hur Navvies delar man med sig av visdomsord efter torsken, "Hockey är färskvara.."

Näst största
Att Örnen har 0 - 0 efter 2 p borta, o t o m 6 min in i 3:e, mot Hammarö, och att det bara blir 2 - 0 tillslut.
Enligt Örnens hemsida beror det "fina" resultatet på att "alla drar sitt strö till stacken"
 
Tredje 
Att Nor IK har 4 - 4 med 10 min kvar, när "många" trodde att GIK skulle derbykrossa. Det blev ju hemmaseger , och en klar tillslut.
 
Fjärde
Att Åmåls SK vinner i Nobelhallen, o tätar till de stora hålen i defensiven, mot ett Flyers som vunnit allt (3) hemma före det.
Thomas "Sylta" Karlsson: -"Jag är jättebesviken!"
 
Sen kan man vara lite negativt överraskad av Sunnes jättetorsk hemma mot FIF, inte kul för de nästan 200 i publiken (säkert mest SIK:are) , men förstås skönt o välbehövligt för Forshaga.
 
Jag vet inte om det var någon överraskning för mig direkt, jag har sett kampandan o lagets moral in action tidigare, men att Köping HC gör 0 - 5 i tredje ("Vi sopade banan med dem") borta mot "pånyttfödda" Arvika HC, efter massivt skottunderläge o knockad målis, ja det överraskade säkert någon.
 
Inför åttan:
Vi har seriefinal
Vi har botten"final"
Vi har mitten"final" 1: FIF-Flyers
Vi har mitten"final" 2: Åmål-Navvies
Utöver det så kanske Nor IK fått råg i ryggen, o tänker välta omkull ett stukat SIK. Hur som helst en jätteviktig match för båda lagen.
Arvika mot Hammarö känns som den minst betydelsefulla matchen, om man inte bor i Arvika eller Hammarö förstås, men för tabellen så spelar det matchresultatet inte så stor roll.
 
Mer om åttan om någon dag eller så..
 
 

Tippa sjuan, plus resultat o lite eftertugg

 
 
Mos
HHC-HCÖ: 10 - 2    Livestream
Även om Örnen har vässat näbben lite på senare tid så tror jag att Rivest mannar kommer att ösa på så att fjädrarna ryker, enda hotet mot örnmos är underskattning. Andreas Norrman har gjort 5+4 hittills för sitt Hammarö, och vill säkert öka på det under onsdagkvällen.
 
Överraskad, blev inget mos, blev knappt bröd ens.
Matchrapport: 2 - 0 (0-0, 0-0, 2-0)
Jag testade ett par gånger, men jag kunde inte se något från livestreamingen..?
Detta resultat förstärkte känslan av att den 7:e omgången måste räknas om de stora överraskningarnas omgång.
 
Tight
SIK-FIF: 4 - 5, efter sd
Sunnes formkurva går åt rätt håll. En för mig överraskande bortaseger bort mot Åmåls SK, där man nollar hemmalaget, visar att man har något på gång. Tidigare matcher har man haft spelet, men inte effektiviteten, nu har man kanske även fått ordning på skyttet. En som kan skjuta är 17-årige Victor Ejdsell, och hans snitt 1,67 (5+5) visar att det är en lirare som alla motståndare behöver ha under uppsikt.
Peter Nordströms Forshaga är säkert revanschsugna efter förra omgångens hemmatorsk mot Hammarö, men det blir ingen lätt uppgift i Helmia arena.
 
Nja, tight var det nog bara på Sunnes sjukstuga.
Matchrapport: 4 - 13 (2-4, 2-5, 0-4)
1p: 2 - 4 Skott: 9 - 18 (Ejdsell sätter en straff till 2 - 4)
4 - 6 till FIF 7 min in i mittenperren, 10 mål redan i matchen.., var ska detta sluta??
2p: 4 - 9 Skott:14-15 Verkar som att SIK har problem med frånvaro/skador, de lirar med 13 gubbar med en perre kvar.
3p: 4 - 10 med 13 min kvar. Tungt för SIK:arna nu. Saxat från SIK:s twitter: "4-12, otursstuds för sik och vi har ännu ett mål för FIF"
4 - 13 med drygt 4 min kvar.
 
Lätt
Navvies-Munkfors: 7 - 2
Hemmalaget nosar på femteplatsen i tabellen, och det efter fyra raka segrar. Det mesta talar för att det blir femte raka mot Munken. Även om IFK Munkfors klarar att bitvis hålla jämna steg spelmässigt, så är man hittills alldeles för ineffektiva när man väl får chansen.
 
Lätt var det inte, men Munkfors tog sin första seger, och det på bortais.
Matchrapport: 2 - 5 (0-2, 1-2, 1-1)
1p: 0 - 2 !!
0 - 4 nu, med halva matchen kvar, rejäl surprise på gång här..
2p:
3P: Navvies gör 2 - 4 med knappt 6 min kvar.
 
Jämnt
Flyers-ÅSK: 5 - 4
Om inte Åmåls SK kommer till Nobellhallen starkt revanschsugna, ja då vet jag inte hur de tänker (vilket mycket väl kan vara fallet) jag menar, efter 15 puckar i baken, och bara 1 mål framåt på 120 minuter, med den offensiva potential som laget besitter... Å andra sidan så kanske 15 mål i baken borde sätta fokus på defensiven, sort of? Om vi ändå ska tänka offensivt, så är nr 15 Miika Kiviranta (1,83 i snitt per match) någon jag skulle hålla koll på om jag vore Flyersback.
 
Jämnt kanske det var, om man kollar skotten, men vad hände "Sylta!?
Matchrapport: 3 - 5 (3-2, 0-2, 0-1) Skott:32-29
1p: 3 - 2 efter första 20.
2p: 3 - 4 efter 2 perioder, skaplig upphämtning av ÅSK.
3p: 2 - 5, o säkert en väldig skön seger för ÅSK.
 
Ovisst
AHC-KHC: 3 - 6
Ett friskare och helare AHC, det räckte långt mot Nor IK. Nu menar man att det finns fog för att sikta mot playoff, trots endast två segrar på 6 matcher så menar man att AHC blir svårslagna om de lirar som de kan. Jag har ingen anledning att tvivla på att Arvika skulle kunna ta sig till playoff, det finns tillräckligt med skicklighet i laget för att det ska vara inom klart räckhåll. 
Köping HCs Jimmy Hellström hängde fyra kassar i förra omgången borta mot Munkfors, och kommer säkert att avlossa bössan även mot Kristoffer Östling i hemmaburen.
24 mil i buss är något som lirarna i Blue boars måste skaka av sig fort, så är det för alla lag, men jag tror att AHC är oerhört sugna på att ligga kvar i vinstspåret, och att man tar emot med varma servetter direkt från nedsläpp,då duger det inte att "sitta kvar i bussen" när matchen börjar.
 
Ja, länge ovisst, men 3e perren var solklart Köpings
Matchrapport: 2 - 6 (1 - 0, 1 - 1, 0 - 5) Skott:42-36 (19-5, 17-12, 6-19)
1 P: Arvika leder efter en period med 1-0.. Skotten vinner Arvika med hela 5-19! Lyckholm i Köpingskassen kom upp stort 3 gånger under sista 3 minutrarna! 
2p: Knappt 2 min in i mittenperren så förvaltar Köping HCs Karlsson ett friläge på bästa sätt, och kvitterar till 1 -1. Arvika målar igen, och leder efter 2 p med 2 - 1, o vinner skotten i mittenperren med 17-12. Köpings målis, Lyckholm, till sjukhus med befarad hjärnskakning, tydligen efter gruff framför målet. 
3p: 2 - 4 med 13 min kvar. Gustafsson, o Graff gör 2 - 3, o 2 - 4. 
2 - 5, genom Thunberg, med drygt 2 min kvar, o 2 - 6 ,genom Graff, med knappt 2 min kvar.
 
3 nya fräscha nybakade kamrater reser med hem i bussen till Västmanland ikväll =)
Köping går in o gör 0 - 5 i slutperren, vinner skotten med 6 - 19.
Riktigt bra gjort, skön moral att ta tag i det, trots knockad keeper o underläge inför sista. Kinis hoppar in o stänger butiken medan hans kollegor hänger 5 kassar i andra änden. 
 
 
Mos2
GIK-NIK: 12 - 1
Det sägs att Nor IK är bra i medgång, och visst, offensivt finns det slagkraft.
Tre gubbar i topp-5 imponerar, men hockey liras ju ibland i försvarszon också, och där behöver man ha bättre koll än vad NIK visat upp hittills. 43 puckar i baken på 6 matcher, det blir 7,16 per match det.
Det finns mycket litet som tyder på att det snittet är förbättrat efter sjunde omången i Billerudshallen.
 
Nä, inget mos (skottmos isf)
Matchrapport: 7 - 4 (1-1, 2-1, 4-2) Skott: 61-17 (23-4,20-5,18-8) 
1p: 1 - 1 Skott: 23-4 "Nor kämpar på, det är ju årets match för dom" //Göran Jansson
2p: 3 - 2 Skott: 20-5 11:26 in i mittenperren så tar NIK ledningen med 1 - 2,genom K "Stekhet" Rydberg, men 33 sek senare kvitterar GIK. Med 4 min kvar så tar GIK ledningen, i BP, genom E.Olausson
3p: 3 - 3 kommer med knappt 14 min kvar (H.Zernell) Det blir sannolikt inte 12-1 i denna match.. =)
4 - 4 med 10 min kvar, då hänger GIK 2 på drygt två minuter, 6 - 4 med knappt 7 min kvar.
Matchen slutar 7 - 4, och skotten med totalöverkörningen 61-17!! Om inte NIK:s keeper blev matchens lirare så blev han iaf svettigast.
 

6:e omgången, med resultat o eftertjöt..uppdateras

  Dags för ny omgång, nya tips o lite förtjöt
 
 
Örnen - Navvies: 5 - 4
Örnen har spottat upp sig, vet inte vad det beror på men de har satt klorna i sin första pinne, efter att ha fått oavgjort efter 60 min borta mot Sunne. I Sunne säger man att "2 poäng skulle ha varit 3"
HC Örnens hemsida skriver man om backproblem i inledningen av serien, men att de nu ett par matcher har fått tillbaka lite gubbs. Derby-mötet mot Navvies kan bli hett, det finns ett gäng som har lirat i båda lagen, vilket brukar garantera prestigefight. Jag tror det kan bli jämnt, mycket utvisningar och en ny sudden för Örnen.
Navvies har oxå spottat upp sig, två hemmasegrar på raken mot bra motstånd. Senast mot Arvika HC så nätade  med 5 sek kvar av tredje perren. Matchen före vann man 20 sek in i sudden, och det mot div1-satsande Hammarö HC (och coach Tim Rivest, som både lirat i och coachat Navvies i flera år) Dessa två segrar borde generera skapligt med boost till självförtroendet. Så, med det i potten, med derbykrydda, så tror jag det blir ny sudden..med hemmaseger.
 
Resultat: 3 - 4 (0-2,1-1,2-1)
"En inte alltför välspelad match, men tre poäng" säger man på Navvies hemsida. Christian Dalmo bidrog starkt till Navvies fjärde raka 3-poängare med sina 2+1 i matchen.
 
Forshaga IF - Hammarö HC: 4 - 3
Ja, här tror jag på omgångens andra suddenavgörande. Gästande Hammarö vräkte omkull IFK Munkfors med 10 puckar i förra omgången, o kommer säkert att bjuda upp till dans i Ängevi. Forshaga bortasegrade som bekant mot Köping HC, och har tagit poäng i varje match (enda torsken är efter straffar mot GIK)
 
Resultat: 2 - 5 (0-2, 1-2, 1-1) Skott:36-36
PP o BP brukar kunna vara matchavgörande, och det kan man verkligen säga att det var i Ängevi denna söndagskväll. Hammarö HC gör tre mål i PP, ett i BP och ett precis när man blir fulltaliga. FIF är inte lika effektiva i PP denna kväll, men man gör ett mål i den spelformen iaf, plus ett tröstmål till 2 - 5 med knappt tre min kvar.
 
Grums IK - Flyers: 6 - 4
De fem senaste matcherna lagen emellan har alla vunnits av GIK, inte stort men GIK har en förmåga att vinna även de jämnare fighterna.
"Vi möter Grums på söndag, och det blir en betydligt svårare match" säger Flyers coach Thomas "Sylta" Karlsson efter 3  - 11 borta mot NIK senast. Btw, fräscht med 3 inlånade BIK-junisar som går in o mosar dit 7 av 11 kassar, tänk om alla lag kunde låna in sådär när det knep...
 
Resultat: 6 - 1 (0-0, 2-0, 4-1) Skott:39-27
Inga mål efter 20 min, men hemmalaget låg nog närmast att ta ledningen. Perioden avslutas med en checking to the head, o lite annat, vilket innebär att GIK får inleda mittenperren med 5 mot 3. Redan efter 01:08 så står det 2 - 0 på resultattavlan. Inga matcher är avgjorda med så mkt tid kvar, men när GIK gör 4 - 1 i BP med 10 min kvar så var det nog matchavgörande.
Flyers coach säger -"jag är inte nöjd med resultatet, det blev alldeles för stora siffror"
 
IFK Munkfors - Köping HC: 1 - 6
Tittar man i tabellen, och konstaterar att Munkfors snittar 1,2 - 8 per match hittills, så ska förstås detta bli 3 friska pinnar till Köping HC. Men, det är just sånt som kan strula med skallen, o som gör att man ställer in grickerna på isen o tror att det ska gå av sig självt. Hemmalaget har förstärk på backsidan, genom GIK-lånet Lukas Nilsson, och rykten gör gällande att man också väntar in ett par-tre förstärkningar till.
 
 Resultat: 2 - 8 (1-3, 0-2, 1-3) Skott: 27-30
Jag såg inte matchen, men här klipper jag in lite från en liverapport på Köping HC:s FB-sida istället:
"Kort summering av första p: stabilt av kingkong i kassen, slarvigt spel av khc så munken får kontra på oss. Men ett effektivt anfallsspel gör att galtarna lyckats överlista en ron hextall kopia (enbart i utseende) i hemmalagets mål tre gånger, nu är bussresan ute ur benen så full fart i andra kan vi förvänta oss
Kort summering av andra p: Köping kontrollerar matchen, det mest anmärkningsvärda är Munkforstränaren hårtorkar i båset som får Pelle bäckman att framstå som en mjukis" / J Permats
 
Åmåls SK - Sunne IK: 5 - 2
Vad händer här då? Svårtippat, konstiga resultat mellan lagen före seriestarten, och nu har de lirat bra mot bra motstånd bägge lagen. De som känns vingligast är Sunne, de verkar ha svårt med effektiviteten (tokvinner skotten mot Örnen senast t ex, men får bara oavgjort efter 60 min) och att knyta ihop säcken när man har ledning. Jag tror att ett revanschsuget ÅSK kommer att ta hem segern.
 
Resultat: 0 - 5 (0-1, 0-0, 0-4) Skott: 27-29
Åmål har släppt in 15 mål på två matcher, vet inte vad det beror på, men jag är förvånad. Att sen Sunne kommer på besök och nollar hemmalaget gör mig lite mer förvånad, kanske inte att Sunne vinner, men att man nollar ÅSK med sina offensiva kvaliteter. På ÅSK:s hemsida kommer vi inte att få veta något om matchen, som vanligt, men det vore trevligt att få ett referat eller att någon som var där ville berätta hur matchen såg ut.
 
Matchrapport:"Första perioden var jämn och tight med målchanser åt båda håll. Sunne hade dock de bästa chanserna. Andra perioden började med ett par pp för Sunne men inga mål. I denna period hade Sunne solklart farligast och bäst målchanser. Åmål sticker upp då och då med Lundin i målet var på sitt bästa humör!
Tredje perioden satte Sunne sina chanser vilket siffrorna visar. Och Åmål lyckades inte utnyttja sina målchanser" //Anonym
 
 Arvika HC - Nor IK: 5 - 2
Hemmalagets skadelista börjar se bättre ut, genom att flera lirare är tillbaka i spel igen till hemmamatchen mot NIK. Inbördes leder NIK klart, 4 mot 1 om man bryr sig om de fem senaste matcherna, men jag tror man får mycket svårt att ta någon pinne i söndagens bortamatch.
 
Resultat: 9 - 3 (4-0, 4-1, 1-2)
"Arvika hade fått tillbaka några tongivande spelare idag och det gav märkbart resultat. Man var snäppet bättre än Nor i allting. Man spelade enkelt matchen igenom och nu friske Erik Olsson var på riktigt spelhumör och checkade hårt och vann tillbaka puck gång på gång. Erik stod för 3+1 idag och även Henrik Sundvall visade enormt spelsug då han ständigt var farlig i anfallszon och spelade 2+1. Riktigt roligt att se grabbarna idag och hoppas formen håller i sig nu när man möter ett formstarkt Köping hemma nu på onsdag. //AHC-insider
 

5:e omgången. Uppdaterad med lite resultat

Vips, så är vi framme vid "femman"!
 
Tippardax!:
Sunne IK-HC Örnen: 5 - 2
En måstematch, för båda lagen. Om Sunne tänker sig ett "liv" på trygg mark, ovanför nedre strecket så är det bara tre pinnar som gäller. För Örnen är det en chans att hålla nere avståndet till lagen ovanför nedre strecket, men det tror jag inte de klarar. Sunnes "urladdning" senast borta mot Flyers, och den väl genomförda matchen borta mot GIK, visar att Sunne IK absolut har kapacitet att ligga närmare 6-7 plats än där de nu huserar.
 
Resultat
SIK - Örnen: 6-5 efter sd  Överraskande jämnt!
 
Köping HC-Forshaga IF: 5 - 3
Omgångens klart hetaste möte, serieledande Köping HC tar emot trean Forshaga IF.
Coach Karlsson i Köping HC menar att man hade svårt att komma upp i tempo i matchen senast mot Örnen, dels pga av mycket utvisningar men oxå för att det krävs "två för att dansa", hursom så blev det tre friska pinnar. På onsdagkvällen så kommer seriefavoriten Forshaga IF på besök, och det räcker förstås till som tändvtätska, eftersom man vet att det krävs en absolut toppinsats för att ta poäng i detta toppmöte.
Sjukdom och skador tillhör tyvärr hockeyn ibland, för alla lag och så även Köping hockey. Till kvällens bataljs så får vi därför se lite nykomponerade kedjeformationer, men det är inget som oroar coach Karlsson: -"Vi har en bred och stabil trupp, så jag ser positivt på saken. Nu får fler spelare chansen att visa vad de går för"
 
Resultat
Köping HC - Forshaga IF: 1 - 5 Skott: 35-27..typ
Köping förlorade mot ett bättre lag ikväll, men siffrorna speglar inte matchen.
1p slutar 0-2, 9 - 7 i skott, o hemmalaget är det bättre laget men får ingen utdelning, medan FIF har både skickligheten och flytet vid sina mål.
2p slutar 1-4, skott 17-13, o hemmalaget reducerar till 1-2 i pp (5 mot 3) men det tar endast 30 sek så har FIF 2-målsledning igen. Denna perre är jämnare spelmässigt, men FIF känns lite vassare när de får sina lägen. Köping är riktigt nära ny reducering, stolpens utsida, i min 8. Mitt i mittenperren har Köping nytt pp, men det kuggar inte i alls. I stället kommer 1 - 4, rent slumpmål. Köping är ruggigt nära ny reducering med 30 sek kvar av perioden, men FIF:s keeper är riktigt bra.
3 p, o matchen, slutar 1 - 5. Här spelar FIF skickligt på sin ledning, och tightar till det i mittzon så att Köping inte kan komma med fart. Det blir oftast en gubbe som kommer med fart o puck, men med alldeles för långt avstånd till medspelare. Smart lirat av FIF.
Det är ändå många och långa köpingsanfall som naglar fast pucken i anfallszon, o mycket bra kamp från hemmalaget, men det vill liksom inte kugga i riktigt, den sista decimetern är inte på hemmalagets sida.
Till denna matchen tvingas Coach Karlsson flytta runt på lite gubbar, pga skador o annan frånvaro, men (med respekt för att jag mycket troligt inte har hela bilden, alla fakta, klar för mig) så förstår jag inte varför man måste formera om varje lina. Andralinan borde ha fått vara intakt, på tal om att kugga i så har den varit den line som kuggat i klart bäst hittills, men nu ändrade man inte bara i de linor som måste ändras pga frånvaro, utan alltså också andralinan, vilket kändes mycket onödigt.
Att det inte kuggar i totalt sett tror jag beror på brist på fart. FIF vann den kampen idag, inte för att jag tror att de nödvändigtvis är bättre kapacitetsmässigt, men de åkte helt enkelt mer grickor än Köping idag. Då blir timingen lidandes, och spelare som får pucken får den med ryggen åt fel håll. En annan sak, jag vet inte hur många gånger som det kladdades med pucken i egen försvarzon. Förstapassen var riktigt svag ikväll, men det tror jag också beror på skridskoåkningen, att det inte fanns någon att lira med fart och i rätt färdriktning.
FIF vann helt rättvist, även om siffrorna inte riktigt speglar matchbilden. FIF var effektivare, kom ofta 2 mot en, 3 mot en, o fyllde på mycket bra. FIF:s keeper vinner sin match i matchen klart, men får också bättre hjälp runt sin egen kasse.
 
 
Hammarö HC-IFK Munkfors: 7 - 2
Ojoj, tuff start för IFK Munkfors, skador ställer till det o bäst på isen är allt som oftast keepern Johan Kervestig, det säger en del när man har 6 - 30 efter 4 matcher. (162 räddade skott av 192 avlossade, ger 84.38 i räddningsprocent) Man önskar att de skulle få tillgång till alla lirare, så att de får chans att visa vad de går för, men thats hockey. Emil Sättermann är visst handskadad, men osäkert hur länge han blir borta.
Hammarö HC å sin sida har inlett med vinna-torska-vinna-torska, och då bör det alltså bli vinst nu då.
Här kan du se matchen live, o gratis via datorn: livearena.com , men du får kommentera själv. Ett riktigt coolt initiativ som jag hoppas tas efter av alla lag!!
 
Resultat
HHC-IFK Munkfors: 10 - 0 Inte särskilt överraskande.
 
Navvies-Arvika HC: 5 - 1
Jag tror att Arvika HC får förbereda sig på en riktigt tuff match, och det oavsett om de har alla friska o pigga med sig till Sydnärkehallen. Rallarna från Hallsberg har en het keeper, i Daniel "Lale" Svensson,som allt som oftast omnämns som en av lagets förgrundsfigurer. Att Navvies sedan har två raka segrar i ryggen, o kanske speciellt nu senast segern i sudden mot erkänt svåra Hammarö, ger bra boost till laget.
 
Resultat
Navvies-AHC: 3-2  Lite jämnare än jag trodde.
 
Grums IK-Åmåls SK: 3 - 2
Räknar man de fem senaste seriematcherna lagen emellan, så står det 3-2 i inbördes möten (23-17 i mål) , men det är historia. Jag tror på hemmavinst, inte nödvändigtvis en klar sådan, men GIK har redan visat vinnarskalle, att de vinner de tighta matcherna oxå, som t ex nu efter straffläggning borta mot FIF.
 
Resultat
GIK - ÅSK: 10 - 1 OJ!!!
 
Nor IK-Flyers:2 - 4
Stortorsk eller storseger, något annat känner inte NIK till ännu under säsongen, och inte känner man till hur det är att förlora hemma i Norvalla heller...ännu. Sett över de fem senaste inbördes mötena lagen emellan så är det klar Flyersdominans, och sist det begav sig (12/2-12) i Norvalla så blev det 5 - 10 i Flyers favör.
Dags för Flyers första bortaseger?
 
Resultat
NIK-Flyers: 3 - 11 Blev större torsk/vinst än jag trodde
 

...o så gick den 4e omgången

 
 
Navvies-Hammarö: Överraskande, iaf för mig, men ändå skönt att idrott inte är så förutsägbart alla gånger. Grattis till två raka Navvies!
Keeprarna i respektive lag utsågs till matchens lirare, kan man läsa på Navvies homepage.
 
Flyers-Sunne IK: Målrikt tippade jag, o hemmaseger, men varken jag eller Flyers hade nog räknat med att det skulle bli så jämnt som det blev. Skott: 43 - 38 (12 - 15,18 - 11,13 - 26)
Målfest mot Sunne, kan man läsa om på KT-sport.
 
Örnen-Köping HC: Jag kunde inte se matchen, så vet i princip inte mycket mer än att det blev den 4:e raka segern för Köping HC, vilket ändå är det viktigaste (för Köping HC). Segern innebär serieledning för Blue boars.
Vi gjorde bara det som behövdes, säger coach Karlsson till Magazin24.se
Inte snyggt, inte välspelat, men tre poäng, säger samme Karlsson till bblat.se
 
Åmåls SK - Arvika HC: Trodde ju på hemmaseger, men verkar ha varit en tight match en bit in i tredje.
 
"Arvika öppnade matchen bäst och hade 2 stolpskott under första 5min. Sedan ytterligare en stolp och ribbträff senare under matchen. Vid 2-2 med 2 min kvar så gör Arvika ett knasigt byte som ger Åmål ett 3-0 läge som man gör mål i. Sedan gör man ytterligare 2 mål i öppen kasse då Arvika gett bort pucken 2 gånger om. Arvika hade mest chanser sett till hela match men ineffektiviteten gör åter igen att det blir torsk. Kan hända att ytterligare en spelare får skrivas upp på skadelistan efter en ful bentackling i slutminuten.."
//Ahc
 
Forshaga IF-Grums IK: 2 - 2 efter två, följt av en mållös tredje. Fram till dess verkar det ha varit ett rättvist resultat. Fjärde oxå utan mål, men heta lägen åt båda håll. Vet inte hur många straffar som slogs, men GIK tar hem extrapinnen.
 
"Ska ha varit högt tempo och byte av chanser i Forshaga. Forshaga hade en puck på mållinjen och GIK fick ett mål bortdömnt. Noterbart med fullt av Grumsutvisningar i första perioden och sedan fullt av Forshagautvisningar i andra perioden."
//Mio
 
Nor IK-IFK Munkfors: Helt väntat, och anrika Munkfors ligger allt tjurigare till i botten.
 
Skriver lite mer när jag kollat runt lite, men säger redan nu att det är ruggigt tråkigt att den överenskommelse om matchrapportering via everysport som gjordes inför seriestarten inte följs av alla lag. Det är förstås bäst om alla kan använda samma matchrapportering (men Sunne IK:s variant fungerar också) men sämst är det när det inte blir något alls. En annan sak som uppfattas som lite fjantig är lags hemsidor som bara skriver matchrapporter från vinstmatcher,o "glömmer" att tycka till om sina förluster, men det är iofs bättre med en matchapport emellanåt än ingen alls.
 
4 games played
 
 

4:e omgången är här

 En tabell som redan efter 3 omgångar ser ut som den skulle kunna göra efter t ex 16 omgångar, eller fler.
 
Nörderi:
I div2 VB har det gjorts 158 mål på totalt 18 matcher, alltså 8,77 mål per match.
Efter elitseriens tre första omgångar, och 18 matcher hade det gjorts totalt 83 mål, alltså 4,611 per match.
Visst är skillnaden enorm på precis allt, men att det görs nästan dubbelt så mycket mål per match i div2 VB jämfört med elitserien, är det pga att det är mycket lättare att göra mål i div2 VB, är det keeprarnas fel? ;)
 
Nä,  nu kör vi 4:e omgången istället:
 
Tippa!: Kom igen och tippa, skriv en kommentar med ditt tips och ev insideinformation!
 
Navvies har inlett serien med 2 raka tors, o sen en bortavinst senast mot Sunne.
Rena väggen! Efter segermatchen så hyllas Daniel "Lale" Svensson, keeper i Navvies, efter att ha räddat 43 av 44 skott, och naturligtvis bidragit väsentligt till lagets första 3-poängare.
Söndagens motståndare HHC, har inlett serien med vinst,torsk, o vinst, och jag tror coach Rivest lägger till ännu en vinst efter 60 effektiva på söndag.
 
"Nu ska vi ta tredje segern, säger Thomas "Sylta" Karlsson, och på Sunne IK:s hemsida menar man å sin sida att man kan så mycket bättre än i hemmatorsken mot Navvies senast, och det vill man bevisa i Nobelhallen.
Jag tror att det kan bli målrikt, att Flyers kanske tar lite för lätt på motståndet inledningsvis och har 0-2 efter första perren, men sen blir det andra bullar och mål i andra kassen, och en trea till "Sylta".
 
Örebrolaget har inte startar säsongen särskilt övertygande, 6-25 efter tre matcher, och risken att laget parkerar under nedre strecket resten av denna säsong är mycket stor, om inte något väldigt radikalt sker.
Blue Boars från Köping har tre raka segrar, och lyckades bryta den negativa "mittenperretrenden" hemma mot starka ÅSK senast. Som jag ser det, utan att jag vill förnärma Örnen på något sätt, så blir det 3 bortapinnar för Köping om de vinner den mentala matchen mot sig själva. Med båda grickorna på isen, med den speed man har, så blir det vinst för coach Karlssons unga lag.
 
ÅSK gjorde en bra match 24 mil bort mot Köping senast, och kom sånär i kapp i tredje perioden. En som låg bakom mycket av Åmåls offensiv var nye nr 15 Miika Kiviranta, mycket snabb och ettrig, det blir en lirare att hålla uppsikt på för gästande Arvika HC. Just gästerna vet jag inte så mycket om, o då menar jag hur statusen är på skadade o sjuka spelare. AHC tog första trean hemma mot Örnen senast, men jag tror inte på en andra raka.
 
Omgångens tveklöst hetaste match är förstås den mellan Forshaga o Grums. Jag tror att Forshagas vassa forwards kommer att gå på direkt attack mot Grums IKs backbesättning, och på tal om det så har Conrad Vikström just förstärkt GIKs backbesättning, med 190 cm och 100 kg.
 
Målrikt igen? Ingen jättechansning om man betänker att NIK har haft en omsättning på 34 mål i sina första matcher, 11,33 mål per match, OCH att man betänker att IFK Munkfors har haft en omsättning på 27 mål i sina tre matcher, 9 mål per match. Skillanden mellan lagen är att Nor IK har lirat mot Örnen o vunnit med 8-2, medan Munkfors har mött idel riktigt bra lag. Hemmais o bättre disciplin (hålla sig på isen) gör att Nor IK tar en ny hemmavinst.
 
NU: Kommentera, tyck till, dela med dig av information och gör div2 VB ännu lite roligare!!

Omgång 3, inklusive resultat. Uppdaterad!

Jahapp, knappt man hinner med här..
 
Tipset mitt:
Två lag som än så länge är utan poäng, men efter 60 effektiva minutes så kommer Arvika att ha bärgat in sina 3 första. Hemmais e gött förstås, men Arvika är helt enkelt är bättre än Örnen, även om de har trökiga skadeproblem. Örnen har 2-17 på två matcher, förvisso mot GIK o NIK, där iaf GIKs storvinst inte var så överraskande, men jag tror inte att Örnen tar några poäng före omgång 8, hemma mot Munkfors, där det kan bli något kanske.
 
Resultat: 8 - 4
Ingen matchrapportering från Arvika, vi får väl hoppas att rapportören inte är skadad också.. ;)
Skämt åsido, vi får hoppas på ännu ett glimrande matchreferat på Arvikas hemsida inom kort.
 
Ett av omgångens två hetaste möten, och jag tror på hemmaseger med uddamålet, men det blir nog hett omet som sagt.
 
Resultat: 5 - 3 (1-2, 1-0, 3-1)
Denna batalj vill jag veta mer om.
 
 
 
Här tror jag det rinner iväg till en klar bortaseger för GIK, allt annat skulle överraska.
 
Resultat: 1 - 9 (0-1, 0-6, 1-2)
GIK vinner med 1 - 9 via skotten 12-47. Såg inte matchen men kan föreställa mig hur det var. GIKs "ålderman" Björn Odot Andersson står för 1 mål och fyra assist. Glädjande för oss grumsingar, så har vi fått förstärkning på backsidan. Conrad Vikström, stor tung back från Kongsvinger gjorde ikväll comeback. Så nu ser laget riktigt bra ut. //Mio
 
Här har vi omgångens andra heta möte, och det kan bli en riktig hockeyfest i Köpings charmigt ocharmiga ishall.
Två lag med likartad start på serien, varsin storvinst och varsin med uddamålsseger. För att det ska bli tredje raka för Blue boars så tror jag de måste bryta "trenden" med en aningslös mittenperre.
 
Resultat: 7 - 5 (3-2, 3-0, 1-3)
En match med flera ansikten, som man brukar säga, o sällan har väl det passat så bra.
- När första p är 7 min gammal, så leder gästande Åmåls SK med 0 - 2, och det såg ut som att det skulle bli en ruggig upplevelse för hemmapubliken, det lutade åt storstryk när man såg skillnaden på lagen.
- 24 mil enkel bussresa är ingen lek på en onsdag, men av det syntes inget hos Åmålstjurarna, det verkade tvärtom som att det var hemmalaget som bussat till matchen. Det var första ansikte det.
När första perren vuxit till 16:23, så leder Blue boars med 3 - 2. Det var ett annat ansikte.
- Drygt 12 min in i mittenperren (Köpings trista mittenperretrend är bruten) så har hemmaledningen ökats på till 6 - 2. Den perioden hade ännu ett annat ansikte, ett snyggt o fint hockeyplyte som bjöd på mycket.
- Från slutrondens första sekunder, och fem minuter framåt så vräker Köping på med väldigt fin hockey mot Åmålskassen, hög fart, stenhårda pass, och det ser ut som 5 mot 3 trots att det finns 5 Åmålsspelare på isen, det bara skulle komma ett sjunde mål..
Men, detta är idrott, o då kan det lika gärna bli 6 - 3, och det blev det. På tal om olika ansikten, så ändrades matchens karaktär igen. Åmål, som såg ut att ha knäat lite, fick nya krafter medan hemmalirarna spelade med frustration o kladd bakom egen förlängd mållinje. 6 - 4 kommer, med halva sista p kvar. 6 - 5 kommer, med 3 minuter kvar, när Åmål får lira PP. Massor med utvisningar, Köping lirar 3 mot 5 efter en drös slarv, to many players o felaktig utrustning (ingen hjälm) men klarar ut det. Åmål plockar keepern, o 11 Thunberg får betalt för att hans ben aldrig står stilla, o sätter 7 - 5 i tom kasse med 19:36 på matchuret.
 
Det finns mycket mer att säga om matchen, men det finns för lite kvar av onsdagen, så det blir en annan dag.
 
Magazin24.se
 
 
Sunne - Navvies: 5 - 1 (väljer annat sätt att rapportera, twittrar bl a)
Jag gissar att hemmalaget är ganska positiva till sin inledning, och att självförtroendet är stärkt.
Skulle förvåna mig om inte Ejdsell finns med i poängprotokollet ett par gånger denna match.
 
Resultat: 1 - 4 (0-1, 0-2, 1-1)
Navvies är inte ett dåligt lag, de är inte 3 - 9 mot Köping senast t ex, där var det ruggig effektivitet som vann mot ett kämpande Navvies, men även om Navvies kan bättre så trodde jag ändå att Sunne skulle ta hem det
Enligt rapport så hade Sunne allt, utom att sätta pucken. 17-3 i skott efter första, men 0 - 1 till Navvies, o på den vägen var det.
 
 
Forshaga - Nor: 6 - 4 (Obs! Spelas på fredag)
Känns som ganska säker hemmavinst, mot ett Nor som inlett serien med att stortorska och stormosa, och har redan 22 mål i omsättning på två matcher.
 
 
Resultat: 9 - 3 (3-2, 3-0, 3-1) Skott:43-24 (12-7,15-10,16-7)
Efter tre mål per period, så kliver FIF upp på andraplatsen efter 3 omgångar. Undrar om det var en ful match, 15 utvisningar (FIF:5 och NIK:10) eller om det var en kinkig domare? Tror mer på att FIF "tvingade" Nor IK att ta till "bus", och det betalade sig med 5 mål i PP. Om man går efter kommentarerna så kunde ha blivit 2-siffrigt.
På söndag är det dags för en riktig värdemätare för FIF, då Grums kommer på besök till Ängevi.
Nor IK har släppt in 21 puckar på tre matcher, förvisso mot två favorittippade lag, men ändå. På söndag är det kanske dags för massor av nätrassel igen, men åt andra hållet (eller hur blir det?) då kommer IFK Munkfors till Norvalla.
 

Andra omgångens resultat, o lite surr

Hallsberg Navvies - Köping HC: 3 - 9 (1-5,1-1,1-3) Skott:27-50
 
Första perren inleds bäst av hemmalaget, med hög press och bra fart. Det verkar som att Köpingspelarna upplever isen som halare än de är vana vid från hemmahallen (så kan det nog vara också eftersom Hallsbersghallen är märkbart kallare) pucken glider ifrån dem och vissa trillar omkull.
1 - 0 kommer efter 5:22  genom 6 Settermann. Ett skapligt skott från blå med skymning.
 
Domaren gör väl ingen jättematch, men han är heller inte helt under isen, så varför det tjafsas så mycket från hemmalaget förstår jag inte riktigt. Hur som helst så hittar den randige ett par utvisningar i samma sekvens, och där visar han mod som tar för en utvisning till när han redan har en avaktande. Det ser man alldeles för sällan trots att det verkligen finns fog för det i många matcher.
 
Alltså, KHC lirar 5 mot 3 från kl 05:30.
Det går till 07:07 sen smackar 18 Sättermann (ass 20 Foppa, och 21 Permats) in ett slagskott från sin backposition. Dessförinnan så har Köping haft hyfsad fart på pucken och naglat fast spelet i anfallszon, det såg lovande ut.
 
Hemmalaget kommer upp i halvvassa attacker emellanåt, men det är Köping som styr alltmer av spelet.
När matchuret passerar 11 minuter så har Blue Boars tagit ledningen med 1 - 3, och det skedde inom loppet av 20 sekunder. Efter 10:53 så kommer 1 - 2 genom 23 Maikkula (ass 24 Jinghage) ,och 1 - 3 kommer alltså redan efter 11:13, även det genom 23 Maikkulla (ass 24 Jinghage)
Målen kommer som ett resultat av att Köping håller speed, åker "ända fram" och spelar klart situationerna. Hemmalaget stressas och hinner inte med runt hemmakassen. 
 
Efter 11:49 så får Köping lira BP, (glömde att skriva ner vem som busade) och det gör de på ett bra sätt.
 
Köping behåller farten, går runt på 4 linor, och oroar ständigt hemmakeepern.
Kl 14:50 så kommer tredjelinan med fart igenom mittzon, nr 2 Lindström lobbar in pucken framför kassen och 14 Norman dämpar pucken och drar keepern i samma rörelse. 1 - 4 är lite turligt, med tanke på lobben, men väldigt snyggt.
 
Hallsberg visar inga tecken på gamnacke, trots bakåtmålen, och det behöver de inte eftersom de ingalunda är utspelade. Skillnaden mellan lagen i första perioden, om man ska ta det i stora drag, är att gästande Blue Boars visar en helt annan effektivitet.
Som efter 16:14, när pucken går som på ett snöre, med stenhårda pass från 2 Lindström till 9 Hellström, som passar 23 Maikkula, som i sin tur precisionsskjuter in 1 - 5 i högerkryssets yttersta maska.
Målet innebär inte bara 4-målsledning för Köping, det innebär äkta hattrick för 23 Maikkula oxå.
 
Rubriken på första perren är enkel att sätta: EFFEKTIVITET. Skotten blev 9 - 17, vilket betyder mål vid var 3,5 skott för Köping.
 
Mittenronden blev som man befarade tyvärr, 1 - 1.
Finns det något mer att skriva om den? Nja, det skulle vara att Köping inte spelade bra alls, det var väldigt likt det vi fick se i mittenperren mot Flyers, alltså noll passningsspel och halvfart på grickorna.
Hallsberg krigar på med bra fart på vissa gubbar, och efter 3 minuter med dålig inställning från Köping så känns det som ett brev på posten när hemmalaget reducerar till 2 - 5. Det är 16 Oscarson som nätar kl 03:29, på pass från 6 Setterman.
Fem minuter senar blir det lite gruff,  o den randige tar ut en av varje, 19 Svensson i Köping och 3 Berglind i Navvies. Då passar nr 2 Lindström att smacka in sin egen retur, till 2 - 6 (ass 24 Jinghage)
Det blir ett par till utvisningar, bl a to many players för Köping, men inget rassel åt något håll
Skotten i andra p vinns av hemmalaget med 13-11.
 
Slutperren blev mycket bättre tillslut, o vinns med 1 - 3 av gästande Köping HC.
Först sätter nr 27 Graff 2 - 7 efter 04:48, o sen blir det lite utvisningar, som tillslut renderar i ett "matchstraff" (2+10+10) för hemmakaptenen 4 Riekkola. Inte förvånande om han är hes idag.
I efterföljande PP så bjuder Köping HC på riktigt högt pucktempo från 2 lines, det bara måste bli mål nu tänkte man, men vi fick vänta till den 13:e minuten.
Då är det istället hemmalaget som reducerar till 3 - 7, genom 2 Berglind (ass 19 Dalmo)
Det är en konsekvens av att Hallsberg fortsätter att spela som om det bara skiljde ett mål, med en imponerade inställning.
Nytt PP för Köping, kl 14:33, när Köpings speed genererar utvisningar.
Nu kommer det, 3 - 8, när 23 Maikkula hänger sin fjärde för matchen, assisterad av 5 Johansson.

Blue Boars är inte mätta, de trummar på, vilket betalar sig med knappt 2 minuter kvar. Det är 24 Lars "Djingis Khan" Jinghage som blir nedragen till knästående strax utanför vänster tekcirlkel, han uppfattar ett rop bakom ryggen o vrickar pucken bakåt mellan benen, fortfarande knästående, till 13 Öhling som vispar upp trissan i nättaket till 3 - 9. Skotten i sista, 15-22.
 
Köping kan spela riktigt fartfylld hockey, men i de två första matcherna är man (utan att förringa motståndet) kanske sin egen största fiende. Ledning med 2-0 efter första p i första matchen följdes av en dålig andra period, och ledning med 1 - 5 efter första p i andra matchen följdes av en dålig andra period.Jag tror inte man kommer att ha råd med den "trenden".
Hallsberg har många skott från bra vinkel och avstånd, men de allra flesta går högt över, eller räddas av stabile 1 Lyckholm.
 
Det finns att jobba på, men när högstanivån är så pass hög så räcker det till fina segrar ändå ibland.
 
Hallsberg ska ha cred för att de aldrig slutade kämpa, det kommer definitivt att generera poäng framöver.
 
 Alla results:
 
Flyers - Munkfors: Väntat, och mitt tips var ju ganska nära på målet.
NIK - Örnen: Det blev större seger än jag trodde.
ÅSK-Hammarö: Den matchen hade jag velat se. Skulle vara kul om någon ville dela med sig av ett litet referat eller så. Jag tippade rätt siffror, men det blev omvänt.
AHC - FIF: Matchen färdig efter 40 minuter, och mitt tips var inte så tokigt här heller.
GIK - SIK: Oj, säkert kul match att kolla på också. " Gigant" Ejdsell. Jag missade resultatet med ett mål, men känner mig ändå ganska nöjd =)
"GIK trampade på rejält i första perioden då Sunne inte hängde med. Hade känslan inför andra perioden att det skulle rinna iväg målmässigt i hemmafavör. Men utvisningar duggade tätt vilket Sunne tog vara på i power play och komma närmare. Dessutom är anfallsspelet i god klass, den unge Ejdsell var ständigt ett hot mot motståndarkassen. Men Sunnes defensiv är väldigt tunn, endast sex backar att tillgå. Där måste förstärkning in. Annars blir det tungt längre fram. GIK är som vanligt starka på hemmaplan och kommer säkerligen inte tappa många poäng i Billerudhallen i år heller. Lika säkert som att Sunne kommer att ställa problem för alla lag i serien."  //Mio
 
 Standings after 2.
 
Det kanske fylls på med lite mer innan det är dags att foka på 3:e omgången.
Det vore väldigt uppskattat om det kommenterades lite, o gavs lite info från o runt de andra matcherna o lagen.
 
 

Å så var omgång 2 här

"Bränslet" för en stackars överårig bloggare är ju att bloggen har läsare, men det som ger riktig energi är kommentarer, åsikter, synpunkter, information osv från bloggbesökare. Så, tyck till och dela med dig av det du vet om lagen och matcherna i div2 VB.
 
 
Mitt tips:
Flyers - Munkfors: 6-2
Hemmalaget har redan haft två tighta matcher, en vinst o en torsk, och har ångan uppe.
Nr 6, backen Patrik Solberg har petat in 3 puckar på två matcher, så denne herre bör kanske Munkfors hålla under uppsikt, men annars finns det mycket speed o teknisk finess i Karlskogalaget bland forwards.
Dennis Sättermann åkte på en revbensskada i hemmamatchen mot Arvika, osäkert när den viktige centern är tillbaka.
 
I IFK Munkfors omnämns keepern Johan Kervestig, trots sju insläppta mål, efter hemmaförlusten mot Åmål (2-7) Det måste vara tufft att mota 49 skott o ändå behöva raka sju puckar ur egna kassen. Skotten blev 21-56!
Återstår att se vad en annan Sätterman, med förnamnet Emil, får för betydelse för Munkfors denna säsong, med 68 poäng fördelat på 79 div1-matcher så finns det förstås förväntan på den 22-åringen.
 
Nor IK - Örnen: 4-2
Två lag med riktigt jobbig start i seriepremiären, tillsammans släppte de in 19 baljor, o det vill man förstås vända på så fort som möjligt. Inget av lagen har skrivit något om premiärmatchen på sina resp hemsidor, o kanske är det lika bra att glömma och gå vidare. Hemmais och Jonas Hellvist, med hittills 169 poäng på 105 div2-matcher (1,61 i snitt per match) avgör till NIK:s fördel i denna match, fjärde pucken i tom kasse.
 
ÅSK - HHC: 3-4
Här möts två lag som tillsammans satte 17 puckar i seriepremiären, vilket förstås smakade bra.
Vad jag minns så smakade korven bra i Åmåls ishall, och det brukar vara hyfsat "drag" runt matcherna,med en liten hejarklack, i alla fall de 2-3 matcher jag har sett där.
Den här matchen är lite mer svårtippad, här har vi ett ÅSK som rimligtvis inte är riktigt lika samkörda som gästande Hammarö gissar jag, men den notoriske poängmakaren Andreas Engberg smackade in två baljor direkt i seriepremiären borta mot Munkfors, och finske nyförvärvet Miika Kiviranta hakade på med en kasse och tre ass. Produktionen framåt verkar "säkrad", men defensiven kommer att få bekänna färg mot Hammarö, återstår att se vilken färg som vinner.
 
Arvika - Forshaga IF:2-5
Två raka torsk för Arvika, och med ca en tredjedel av truppen frånvarande så är det inte konstigt att spelet hackat lite. Söndagen bjuder på hemmamatch mot en av förhandsfavoriterna till att vinna hela tjottabalongen, så det är bara att hoppas att AHC fått tillbaka några av sina skadade/sjuka spelare, annars är det stor risk att det blir en tredje torsk på raken.
Forshagas seriepremiär slutade med seger, men det blev en mycket tuffare fight än vad de flesta nog hade förväntat sig. 3-2 mot Navvies, som vann skotten, i en match som enligt vissa lika gärna hade kunnat gå åt andra hållet.
 
Grums IK - Sunne IK: 4-3
Spännande match, när GIK tar emot Sunne IK. Hemmalaget körde över Örnen på bortais i premiären, och gästerna vann (o bröt förlustsviten) på hemmais mot Arvika. SIK:s förstaline med bl a 17-årige Viktor Ejdsell kan nog bli ett hot mot GIK-kassen.
 
Navvies - Köping HC: 1-5
Jag har på känn att det blir en rejäl batalj på söndagkvällen (startar 19:00) Navvies torskade som bekant borta mot FIF, men de gjorde en bra match. Köping HC vann mot Flyers, i en match där Flyers bjöds in av hemmalaget i mittenperren, vilket ledde till att matchen blev jämnare än jag tror att den hade varit om Köping kunnat hålla ödmjukheten i 60 minuter.
 
Obs! Klicka på matchlänkarna för att komma till everysports matchrapportering.
 

Så gick första omgången

 
Skön o viktig hemmaseger inför kalaspublik!
Jag förväntade mig en start med fart, och det blev det men gästande Karlskoga inledde med bortahockey o liksom försökte känna sig för lite. Hemmalaget tog ganska snart tag i det och började trumma på med skridskoåkningen. Speeden i anfallszon betalade sig när Lars Jinghage vispade upp trissan i högerkrysset, efter klapp-klapp och en snygg skymning.
Hemmalaget behöll farten och initiativet, men slarvade allvarligt emellanåt i uppspelsfasen vilket Karlskogalaget utnyttjade flera gånger, dock utan större problem för hemmakeepern.
Dryga 10 min i matchen så hakas Jimmy Hellström när han är nästan ren med bortakeepern, och randige Noord visar tecknet för straffslag. Jimmy lägger själv straffen, men det ser inte ut som att han vet vad han ska göra, o skjuter ett ganska dåligt skott som hemmakeepern räddar.
 
Med 20 sek kvar av första perren kommer 2-0, genom Johan Graff i PP.
I samband med målfirandet framför bortalagets kasse så uppstår tumult, o tre spelare får vila sig i busbåset.
 
Respektlöst 1
Mittenperren inleds med 5 mot 3 för Köping i 40 sek, o sen ca 1 minut med 5 mot 4. Tyvärr så får hemmapubliken se ett Blue boars som glider runt på en gricka, o som visar dålig respekt för motståndarna. Kanske tänkte man att "2-0, o spel 5 mot 3, detta går lätt", så såg det ut i alla fall.
Pucktempot ska inte ner i PP, det ska upp, men istället så sysslar hemmalaget med isdans o solopucktransport, som sagt dålig respekt för motståndet. Flyers har inga problem att freda sitt mål, och växer på detta sätt in i matchen och tar över. Reduceringen är lika snygg som självklar, det var bara en tidsfråga, o P Solberg trycker upp pucken i nättaket.
 
Gästande Flyers är rejält på gång nu, och får längd på sina anfall, vilket resulterar i att hemmalaget hamnar på hälarna o tvingas till utvisningar. Kvitteringen är inte heller den särskilt överraskande, 2-2 kommer genom A Johansson efter dryga 12 min, tjong ribbans underkant o in.
Coach Carlsson tar vältimad timeout, och det verkar få effekt, inte så att Köping tar över men det ser bättre ut.
Med drygt 2 minuter kvar av mittenperren så ser vi ett hemmalag som har speed i anfallszon, och denna gången är det Flyers som hamnar på hälarna. Riktigt snyggt spel leder till ny ledningspuck i nätet, genom en vilt kämpande kapten Tim Svensson.
 
Slutronden
Det blev onödigt fult emellanåt, vilket kunde gått riktigt illa ett par gånger. Respektlöshet 2 kommer när E Larsson i bortalaget tacklar mot huvudet. Nr 20 Forsberg blir liggandes länge på isen, innan han tillslut med hjälp av lagkamrater tar sig upp igen.
Före det har Forsbergs backkollega nr 2 Danne Lindström noteras för ett snyggt mål, vilket innebar 4-2-ledning för Köping. Kort efter det lobbar P Solberg in pucken i anfallszon, och det blir till en överraskning för Lyckholm ,hemmalagets keeper, som tvingas se puckskrället studsa 1,6 meter framför honom och helt ändra riktning, rakt in i mål. Snopet, men Solberg blev 2-målsskytt och det skiljer bara ett mål med drygt 15 minuter kvar.
 
Hemmalaget reder ut attackerna mot hemmakassen, t ex spel 4 mot 6 en lååååång stund när "Sylta" tar ut sin keeper o Blue boars har en buse i båset,
 
Totalt sett känns hemmasegern rättvis, men det var på håret. Flyers släpptes in i matchen i början av mittenperren när hemmalaget visade dålig respekt, vilket kändes onödigt.
3 friska pinnar i hemmahallen i seriepremiären, det är ändå ganska gött.

Lars Jinghage fick priset som matchens lirare, men mitt pris går till Robert Lyckholm i hemmakassen, utan hans trygga spel som sprider lugn till hemmabackarna så hade det blivit torsk.
 
Hur var det jag tippade? =)
 
 Resten då
 
 
Sunne - Arvika: Jag är allt lite överraskad, tippade ju precis tvärtom.
"Vi var närmare 5–1 än de var 4–2, säger Mikael Johansson, tränare i Sunne", och mer om det kan man läsa på VF.SE
 
Örnen - GIK: Jag är inte särskilt överraskad.
 
Munkfors - ÅSK: Blev större siffror än jag trodde.
 
FIF- Navvies: Betydligt jämnare än jag förväntade mig.
Det enda jag hittat hittills angående FIF är ett reportage inför säsongen, med Peter Nordström, där han bland annat påstår "– Vi ska upp!"
Enligt Hallsberg Navvies hemsida så var bortatorsken en match som likaväl hade kunnat vunnits.
 
HHC - NIK: Oj, vilket NIK-mos!
Tim Rivest, coach för topplaget från ön, säger "-vi bygger vidare för ettan!" och mer om det kan du läsa på NWT:SE
 
 
 

RSS 2.0