Thinking outside of the box, anyone!?

Man blir ju minst sagt förbryllad över hur IFK Arboga sköter sitt hockeylag när man får läsa att Jonte Berg inte vet om IFK vill ha honom i laget till denna säsongen.. Enl Bbl/AT så säger Jonte att han väntar på att IFK skall höra av sig... WHAT!? Så IFK håller alltså på att jaga rätt på lirare som bor någon annanstans i landet (eller i något annat land t o m) för att bygga ett lag, men han bemödar sig inte om att kontakta de som bor "i stan" och som lirat i laget ett tag och som gjort det föredömligt bra också.....???

Nu vet man (jag) ju inte hela sanningen, kanske har IFK o Jonte haft kontakt och att båda parterna har att ta ställning till hur ett nytt kontrakt skulle kunna se ut, och att Jonte väntar på besked från IFK (NJ), men om det inte är så... Ja, då är det katastrofdåligt skött av IFK..

För övrigt så bör IFK "dammsuga" KAK, och närområdet, för att hitta lirare som med sitt deltagande i laget kan fylla hallen med publik vilket i sin tur skapar påfyllning i klubbkassan.. När "bygdens söner" lirar så kommer publiken!
Jag kan utan ansträngning räkna upp minst 5-8 namn som definitivt skulle vara helrätt ur alla perspektiv i IFKs div1-lag, en del finns i KHC (förra säsongens trupp iaf) ,någon finns i KIK och några finns i andra klubbar i västmanland.. 


Utan att veta säkert vad som görs, bäst att lägga till det, så är jag mäkta förvånad över den kyliga inställning som IFK har till sin geografiska närhet.. Hur kan sponsorer och andra sitta och låta detta fortsätta, hur kan man ha fortsatt förtroende för en sån märklig strategi och hur kan man tro att man ska få något tillbaka på sina sponsorspengar när det uppenbarligen inte görs i närheten av de ansträngningar som behövs för att använda sig av så kostnadseffektiva metoder som möjligt..

Ring lokalsamtal nu IFK, jag har ett gäng nummer om det skulle behövas..

To be continued..possibly

KAK-hockeyn, hur blir det?

IFK Arboga får ett väldigt ungt lag denna säsong, för ungt riskerar det dessutom att bli..
Erfarenhet och rutin i samma kropp som ledaregenskaper behövs, och det i form av minst 2-3 stabila backar och ett par-tre forwards..
Ungdomlig entusiasm är inte nog i div1, den behöver ledas och ibland hållas "under armarna" av rutin och erfarenhet när det går emot.
Tyvärr är det inte så lätt att hitta just kombinationen rutin, erfarenhet (med tillräckligt hög kapacitet) plus ledarförmåga.
Bara för att man har erfarenhet och kapacitet för minst allsvensk hockey så innebär det inte på något vis att man är en ledare eller en förebild för ett lag.., och dett är IFKs problem denna säsong..innan den ens har börjat..

Köping hockey verkar inte lära sig av sina misstag, vilket man inte är ensam om förvisso..
Det är väldigt svårt att framgångsrikt driva en hockeyverksamhet, med ambitionen att ha ett representationslag på minst div2-nivå, med en "inavlad" styrelse och organisation..
Nu ska detta inte ses om ett påhopp på dem som har suttit eller sitter i styrelsen idag, all heder till dem, deras arbete och engagemang, men klubben behöver ett visionärt lyft och ett nytänk för att kunna gå framåt och inte få bakåtglid.
Det behöver inte vara en fråga om ekonomi, det kanske finns folk som idag är utanför klubben som skulle passa utmärkt i styrelsen..,trots att man inte har eller har haft sin telning/telningar i något att klubbens barn/ungdomslag..

Jag säger inte att det är lätt att rekrytera människor till en styrelse, men jag säger att om man inte har börjat tänka "out of the box" så är det dags nu..

KHCs representationslag som skall spela div2 denna säsong igen, var finns intresset och trycket runt laget!?!  Inte ens internt inom klubben verkar intresset för A-laget vara särskilt hett..

Marknadsföringen, var är den!?
Trots att internet har funnit så länge som det har så är det väääldigt vad det är trögt när det gäller att använda denna resurs.., så är det ibland väldigt många klubbar och föreningar tyvärr. Man måste ligga i framkant av informationsflödet om man vill ha sin del av kakan.. ,men det kräver förstås också resurser och engagemang som sannolikt måste ligga på en ideel basis.

Kungsörs IK
Blir det KIK som denna säsongen står som "vinnare"  i KAK, på grund av IFKs och KHCs respektive dilemmor..
Trygghet är viktigt, inte minst för spelarna..och att man har kul med sin hockey och här har Kungsörs IK en bättre grund än både IFK och KHC idag.  En bättre grund om man ställer förutsättningar i förhållande till uppgiften.

KIK skall spela div3-hockey, med mkt blandat motstånd, och man har en coach som fullständigt går upp i sin hockey, på gott och ont. Respekten för coach Brolins kunnande är väl utbredd bland de många KAK-lirare som ännu inte bestämt sig för vilken klubbdress de skall trä på sig i vinter. Ingen vill lira i ett lag man från början inte tror på, och det ställt i förhållande till uppgiften.. IFK med ett superungt lag i div1.. ? Luktar slagpåse..
KHC i div2 där flera spelare från förra säsongen är tveksamma till spel, och utan förstärkningar att tala om.., där  luktar det också slagpåse..

Detta är sagt i mitten på juni, och det hinner förstås hända mycket innan första nedsläpp men för att det ska gå bra under seriespelet så ska grunden redan ha börjat läggas..

Hungern avgjorde!

Hade ju hoppats på Red Wings, men det syntes ganska tidigt i matchen att Penguins var vassare när läget kom, mer "desperat" utsvultet sugna på att bli mästare än Red Wings..

Inställning slår klass, i 9 fall av 10, och när det inte är större skillnad mellan lagen så blev det denna gången den avgörande faktorn.. Kolla in Maxime Talbot som gör två baljor, varav ett är rena prickskyttet i Osgoods högra klyka, med den frenesi och koncentration som han spelar..., där har vi hungern personifierad. 
Kolla in Miroslav Satan, denne ofte loje slovak (iaf i defensiven) hur han slänger sig och täcker skott med ansiktet före.. That means something..,det gick som en energikick genom hela laget när man såg slovakens hunger.. 

En annan grej, Crosby tacklades av Johan Franzén så att vänsterknät fick honom att kliva av.. Vad händer då, när en av Pens grundstenar, den man bygger nästan allt på inte kan spela mer..? Detta händer nästan samtidigt som att Pens får en gubbe utvisad och Detroit har chansen att utjämna till 1 - 1.. Vad händer!?
Pens spelar ett mkt bra BP och reser sig som en man och spelar som om unge stjärnkapten Crosby inte fattades alls..
Här har vi skillnaden mellan lagen denna gång, hungern och viljan..,

Tillbaka
till Maxime Talbot, som före matchserien sagt att han såg fram emot att, efter att ha vunnit finalserien med sitt Pens, skaka hand med Marian Hossa och säga honom att han valde fel lag.. Jag undrar om han gjorde det?

Jonathan Ericson, vilken kille..., hans backspel utstrålar så mkt kyla, rutin och pondus så man blir riktigt imponerad.. Synd att hans slagskottskanon till 1 - 2 inte var början på något mer.., synd att inte Lidas kunde utnyttja sitt läge med en sekund kvar..

Skulle mycket gärna
ha tittat på när svenskarna i Red Wings firade den andra raka, och på hemmaplan..men Pens seger är inte på någotvis ofärtjänt eller orättvis.. (även om jag med mina kanske lite färgade ögon tyckte att de kom undan med väl mkt fasthållning och hakningar) Pittsburgh Penguins vinner för att man var bättre på det absolut viktigaste området.. Hungern!

En sjunde och avgörande blev det alltså..

Jag trodde att det skulle vara klart tidigare, inte för att Pens är så mkt sämre än Red Wings men det kändes så ändå..
Nu blir det en härlig kamp i Joe Louis Arena i Motortown Detroit natten till lördag, och denna gången skall jag hålla mig vaken.., hoppas jag.

2 - 1 till Penguins och mkt bra keeperspel från Fleury, inte mkt att säga om men det var ruskigt nära att Zäta målade (stolpens insida) vid 1 - 0 och nästan lika nära för Johan "The Mule" Franzen..

Förra året avgjorde ju Red Wings på bortaplan och denna gången blir det än festligare när segern kan firas direkt på hemmaplan.. Det är iaf vad jag tror.

Detroit avgör, eller !?

Efter att ha "mosat" Penguins med 5 - 0 när finalserien återvände till Joe Louis Arena så känns det som att avgörandet kommer nu i match nr 6, som spelas tisdag natt, 01:50 svensk tid, i Mellon Arena "steeltown" Pittsburgh

En stor bidragande faktor till hemmasegern var skadecomebackande Pavel Datsjyuk, som med två ass och i övrigt energifyllt spel höjde temperaturen i sitt lag.

Keeper Osgood var tät, 22 saves, och noterades även för en ass till Valtteri Filppulas mål.

Go Red Wings!

Snart dags för game number 4!
Henrik "Hank" Zetterberg
, förra årets Selke Trophy-vinnare, har i det närmaste suddat bort the Pen´s lagkapten, Sidney Crosby i byte efter byte. Crosby, som före finalserien hade gjort 14+14 poäng, har nu bara tillåtits en enda poäng och hans +/- är -2 på 71 spelade byten på de tre finalmatcherna .

Zäta har fått ökad speltid, delvis beroende på frånvaron av den fotskadade Pavel Datsyuk, och har nu drygt 23 minuters istid per match.Pavel Datsyuk kan vara tillbaka i spel, det bestäms precis innan nedsläpp

Kvällens match tror jag kommer innebära att bollen (sorry) läggs upp på straffpunkten, bara för att kickas in i match nummer 5 i Joe Louis Arena i Detroit den 6 juni. Ganska många svenskar som kommer att fira mer än nationaldagen efter den matchen tippar jag.. =)

Sparra, någon !?Nikolai Valuev, monstret från öst..

Jag kommer inte på något att skriva..., och det behövs ju inte när bilden säger så mycket..Detta monster vägde visst 6,8 kilo vid födseln..
Såg en dokumentär om Alexander Karelin för typ 10 år sedan som jag gärna skulle se igen.., han och polarna skulle bära upp ett piano eller en flygel kanske det var högst upp i ett 8-vånings hyreshus..men först skulle de ha en liten barbecue. Det var ca -25 i luften..  

Valuev mot Karelin i en streetfight.., hur skulle det gå?
Svetla Dimitrova fightades ju mot Ludmila, men vad än Ludmila knaprade så hade hennes bulgariska konkurrent knaprat mera..

Valuev mot Svetla i en streetfight, hur skulle det gå !?

Penguins vann efter effektivt PP

2 - 1 är nu ställningen efter nattens och finalseriens tredje match.
Jag såg första perren, och en bit in i andra men sen tappade jag fjäkon i golvet och somnade i soffan..

Det jag såg var en tempofylld första och en ännu fartigare andra perre..
1 - 0, Maxime Talbot, till Penguins följdes av en snabb replik från Red Wings och Zäta. Sen var Red Wings närmare ledningspucken ett bra tag innan Penguins nätade i PP. Den pucken såg inte otagbar ut eftersom en oskymd Osgood släppte in pucken mellan benen..
2 - 2 kom sedan från Red Wings och Johan Franzen i PP, på pass från Zäta och Kronwall.

Så långt hade "Tre kronor" stått för 2 mål och 3 ass i matchen.. Impressing!

Red Wings vann skotten, och gör enligt uppgift (från de som inte somnade) sin bästa match hittills i finalserien.

Micke Samuelsson, som kom till spel trots spekulationer om att han skulle stå över pga skada, hade ett fint läge att näta en bit in i första perren men hans stenhårda handledare tog i stolpens yttersida.

Domarna, som emellanåt släppte sånt som i grundserien skulle inneburit 2+2 min, gjorde en bra match totalt sett.
Det är ju lite konstigt (egentligen) att regelboken inte ska gälla fullt ut i en finalserie, och tråkigt att sånt som interference och fasthållning ses mellan fingrarna men på det hela taget så var det ganska rättvisa bedömingar även om det inte direkt var vaket av 4 domare att missa att Penguins spelade med 6 man på isen i drygt 20 sekunder i slutperren.

Jonathan Ericson fick en stund på botbänken och då vägde matchen över till hemmalaget, ett mål i PP plus ett lite senare i tom kasse (Maxime Talbots andra kasse) avgjorde match nr 3 till Penguins fördel..

3 assist av Malkin tar honom upp i ledning i poängligan, någonsin, över poäng gjorda i slutspelet.., men annars var det backarna som stod för målen och det skedde alltså genom effektivt spel i PP.

Detta måste bättras inser Lidas, laget är ju sämst i BP av alla slutspelslag och släpper in alldeles för mycket i den spelformen. Detta samtidigt som att Penguins har 25% effektivitet i PP avgör nattens fight.

Zäta är helt enkelt sjukt grym! Hans kvaliteter har ju insetts av Detroits organisation sen länge, det vittnar om inte annat det undertecknade 12-årskontraktet, men jag fortsätter att imponeras av den defensiva skickligheten och hur enormt stark han är runt kassarna..

Match nr 4, coming up!
Match nr 3 i finalserien!

02:00 gäller för den hockeysugne i natt.

Pittsburgh tar emot Detroit Red Wings i Mellon Arena, och det är naturligtvis en måstematch.
Tyvärr, för Red Wings och oss som håller på dem, så fanns inte Micke Samuelsson med på isen vid första träningspasset.


Micke Samuelsson eller  Kris Draper

Samuelssons skada har jag inte hittat någon info om, men om han inte kan lira så tar Kris Draper hans plats.

Kuriosa:
Maxime Talbot, forward i Penguins, har sagt i en radiointervju att han ser fram emot att vinna finalserien, och att efter sista matchen åka fram till Marian Hossa och ta honom i handen och säga: "-You choose the wrong team!"

Bakgrunden till detta är att Marion Hossa, som tradades av Penguins precis före deadline 2008 och som också tackade med att leda den interna skytteligan inför 2008 års Stanley-cupslutspel,  valde att skriva på för finalmotståndaren Red Wings (ett ett-årigt kontrakt) efter finalförlusten. Detta sägs ha lämnat en bitter eftersmak i munnen på hans forna lagkamrater.

Hossa själv förväntar sig ett massivt buande från Penguinspubliken i Mellon Arena, men han säger sig ha planerat använda det som tändvätska eftersom att booo, booo på slovakiska betyder gooo, gooo.. Så han har alltså bestämt sig för att höra Penguinspubliken skrika: "-Gooo Hossa, Goo Hossa!

Själv förväntar jag mig en hel del av denne man:


KHLs första juniordraft!

Nu har KHL genomfört sin första juniordraft, igår den 1/6. 

10 svenskar draftades, som högst plats 18, kom Magnus Pääjärvi-Svensson, Timrå (som draftades av Lokomotiv Jaroslav. Detta lag, med svenskarna Johan Åkerman och Marcus Nilson, lirade final, och torskade, mot Tony Mårtenssons AK Bars Kazan)
och som lägst plats 86 (Simon Bertilsson, Brynäs, som draftades av Metallurg Magnitogorsk)

Mest uppseendeväckande kanske, ur svensk synvinkel, var det att Victor Hedman, Modo, som väntas gå som nummer ett eller två i NHL-draften senare i sommar, valdes först som nummer 83. (Draftades av Spartak Moskva)
Sannolikt beror detta på att Hedman med mkt stor säkerhet kommer att välja spel i NHL, efter NHLs drafting senare i sommar, så chansen att få honom till ett lag i KHL är närmast helt osannolik.

Läs en artikel om draften här:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockeybladet/internationellt/khl/article5280301.ab

Scwupp, och 2-0 i matcher till "trekronor"!

Inte samma överlägsenhet som förra året, men 2-0 är 2-0 och det blir mycket tungt för Penguins att vända på detta.

Zäta o Malkin fightas!!?? What!!?? Helt klart frustration från Malkins sida, det är skillnad på Red wings defensiva kvaliteter jämfört med Carolinas, eller jämfört med vilket lag som helst.. och Zäta är rent av supergrym i defensiven!

Blir nog en vinst på två försök hemma för Penguins, men jag tror att det kan vara slut efter fem matcher.
4-1 till Red wings skulle inte förvåna mig, även om jag tidigare siat om en Pittsburghseger mot bakgrund av att Detroits nyckelspelare såg lite för trötta och "mätta" ut samtidigt som att Penguins har revanschhunger kryddat med Malkins och Crosbys grymma målform.

Detroit verkar ha fått ihop den där defensiva segdegen som nästan gör det omöjligt att komma till i slottet, även om det klingade friskt i "virket" hos Osgood senast.

Just spelet runt kassarna kommer att vara avgörande, såväl i denna finalserie som i så många andra matcher, och här har Detroit helt enkelt en överlägsen personalstyrka att ta till. Störst vilja och högst smärtgräns vinner.


RSS 2.0