Tyvärr Turkey...och Russia.. + lite perspektiv

Om turkarna hade vunnit så hade det inte varit orättvist, vilken match de gjorde.. igen.
Man måste ändå medge , trots riktigt svagt spel långt in i matchen,att tyskarna visar hög kvalitet och inte minst effektivitet som kan stå där som vinnare igen... Hoppas det inte gäller även på söndag kväll.

Jag höll på ryssarna ikväll, men de stod inte alls att känna igen..helt enkelt pågrund av att spanjorerna är alldeles för bra på att hålla i bollen.. (och kanske lite för mycket respekt från det ryska laget).. Inget snack, Spanien förtjänar sin plats i finalen, och naturligtvis vill jag se dem som vinnare på söndag..

Lagerbäck borde tänka: "varför lyckas jag inte få ut lagets potential?".. Jag menar, turkarna är inte bättre spelare för spelare..vissa överglänser Sveriges motsvarigheter men det är inte många. Spelare för spelare så är Sverige bättre än Turkiet men som lag sett så är turkarna vida överlägsna..
Jag kan inte se någon annan lösning än att Sverige behöver en ny förbundskapten.. Jepp, Lasse L har gjort ett glimmrande jobb men nu måste någon ny få ta över..

Man måste bara älska fotboll när den spelas som av spanjorerna ikväll och av ryssar, turkar och holländare tidigare i EM-turneringen.. Alla kollar på fotboll, alla, även dem som inte bryr sig ett dyft om fotboll mellan VM och EM-turneringarna och därför knappt har koll på en enda regel.. men det är något som engagerar som drar.. Dramatiken och skönheten i fotbollen som spelat hittills detta EM har varit högre och vackrare än på länge... det är riktigt kul.

Dax för lite fotboll ikväll igen då..

Go Turkey!!!

Jag hoppas innerligt att Turkiet spöar tyskarna i kväll, jag hoppas men vet inte om de har ens en liten chans.. Över halva laget är avstängda eller skadade.. 3:e målisen kanske måste lira forward..

Bäst vore med en turkvinst, då slipper man se de dryga tyskarna mer i EM.

Vet knappt om man vågar säga det, men det är inte utan att man får en känsla av att det är de klassiska nazzeskurkarna med ultramoderna vapen mot det ihopraffsade laget från gettot utan vapen som möts ikväll..
Vinner turkarna så borde det kunna bli en Spielbergrulle av detta ganska snart.

Det där med avstängningarna är dags att skrota nu. Det är ju så enormt godtyckligt hur varningar delats ut i detta EM.
En del matcher så har man fått varning för ett motlägg och i andra matcher så kom man undan med att tackla med dobbarna i skrevhöjd.
Efter gruppspelet så skulle alla varningar tas bort så att alla lag fick spela med de spelare de vill, för fotbollens skull.

De gånger någon gör sig skyldig till riktigt fula regelvidrigheter så ska man naturligtvis stänga av spelare men då kan man kolla matchvideon och avgöra hur allvarligt det är och inte så godtyckligt som det är nu.

TV4 gör ett knappt godkänt EM
Ruskigt knappt, och det blir nästan underkänt ju mer man tänker på Peter Jidhe... Han gör en mycket slät figur där på nattkröken... Jag menar, vad är det för skit dom hittat på... En intervju med en fejkZlatan... Skulle det vara kul!? För att inte tala om den där rundresan i Sverige.. orkar inte.  Och sen det där eviga tjatet om fotbollskanalen.se.. Lägg ner skiten!

SVT och Glenn Strömberg har ju säkert gjort sitt sista EM/VM eftersom SVT aldrig kommer att  ha råd att få sända men  det vore riktigt skönt att slippa  dravlet  på  TV4... De har ju  ökat antalet  reklamavbrott i pauserna så att man  får spel snart..

Vilken natt/morgon med Stanley-cupfinalen..!!

Har försökt följa Detroits röda vingar under deras färd mot att tillslut få lyfta pokalen till skyn.
Inte lätt för en stackars knegare att hålla sig vaken när de flesta matcherna börjar 1:45 på natten.
Hur har dom tänkt egentligen, vill dom att man ska somna innan det börjar..? =)

Konstigt att hockey kan engagera nästan året runt, jag har inte tröttnat i alla fall. Fast det förstås, det är ju skillnad på en match mellan Skellefteå och Brynäs mitt under säsongen.. det är på något vis lite mer drag i en Stanley-cupfinal.

Vilka matcher det har varit, helt otroligt vilken intensitet och kamp. Jag höll naturligtvis på svensklaget Detroit Red Wings med de 7 svenskarna..
Härligt att de lyckades vinna hela skiten i natt, 3-2 borta i Pittsburgh och ointagliga 4-2 i matchserien. Lidas, backkungen fick äntligen, som förste europeiske lagkapten (och som den andre ickekanadensaren) lyfta pokalen.

Lidas, sanslöst med vilken pondus den killen lirar hockey.. Han är en av dem som på något ofattbart sätt hittar isytor och tid i de mest utsatta lägen. Spelar så enkelt och har en fantastisk split-vision..
Zetterberg, vilken superstar....Killen går och får priset som den mest värdefulle spelaren under slutspelet, Conn Smythe trophy. DET ÄR STORT!
Nu är det dags att förhandla om ny lön för Zäta.. det vet också Detroits general manager Ken Holland och säger så här inför förhandlingarna.. "Vi förstår att Henrik måste bli en av NHLs bäst betalda spelare.."
Hyfsat bra förutsättningar inför förhandlingarna.. =)

Holmqvist är sjukt bra.. Holmström går inte att överskatta..Kronwall är grym, Lilja inte långt därefter

Storleken har betydelse
Jag tycker att det är dags att vi kör med NHL-mått som standard i hela världen, det blir roligare så, mycket roligare..
Visst, att det är så hög intensitet och fart I NHL har ju att göra med att det är världens bästa lirare som möts men en hel del beror också på rinkmåtten.

De nordamerikanska rinkarna är lika långa som de europeiska, knappt 61 meter, men där är det slut på likheterna. Att NHL-måtten är mindre kommer av att rinken är 4 meter smalare  än i Europa.
Sen har man ökat storleken på anfallszon som då är drygt två meter längre, och detta på bekostnad av ett mindre avstånd mellan sargen och förlängd mållinje (bara 3,3 meter) och att mittzon är 2 meter kortare..
Konsekvensen av detta är roligare hockey med mer mål och högre fart.

Hoppa i poolen ska jag.. !


RSS 2.0