Sextonde!, Nu med lite eftertjöt

 
Örnen - Hammarö: 2 - 5
Åker man till Örebro o tror att man bara ska hämta tre poäng så finns det risk för att man blir överaskad, Örnen har haft bra häng på flera lag men utan att orka riktigt ända fram. Torsk senast mot bottenkollegan, o det kanske gör att man vill ta revansch på sig själva. Hammarö är förstås en riktigt svår motståndare, men om de glider runt på en gricka så har Örnen offensiv kapacitet som man ska passa sig för, mest i form av Michael Carlsson (10+5) och Marcus Berglind (7+7)
 
Resultat: 2 - 7 (0-2, 1-2, 1-3)  Skott: 22-51
18 busbåsbesök (13-5) , men bara två mål i pp för Hammarö, man vinner förstås komfortabelt men ingen coach kan vara nöjd med 2 mål på 13 försök.
 
Munkfors - Navvies: 2 - 7
51 pinnar kvar att spela om, och Munkfors har 11 pinnar upp till närmaste lag på "säker" mark. Hemmavinsten senast mot Örnen ger förstås lite skjuts, men det ska verkligen till något superextra om IFK Munkfors ska undvika negativt kval. Navvies är normalt minst en klass bättre, o ska självklart vara tokfokuserade på att ta sig upp till topp-5.
 
Resultat: 4 - 3 (1-1, 2-0, 0-2, 0-0, 1-0) Skott: 37-28
Navvies kvitterar med 1 minut kvar av tredje, inga mål i förlängningen och sen vinner Munkfors på straffar. Skön vinst för hemmalaget förstås, o att FIF-lånen gör nytta direkt. I Munkfors tycker man att det var rättvist att man vann, och att Emil Sättermann var bäst i hemmalaget. I Hallsberg kan man inte dölja sin besvikelse.
 
Åmål - Flyers: 3 - 2 efter sd
Här blir det kubbning, skulle inte förvåna mig om det går till sudden o t o m straffar. Det är ganska svårt att tippa Flyers matcher, det är ett lag som blandar riktigt bra insatser med mer tveksamma. (precis som Åmål) Ser man till laguppställningen så är Flyers ett lag för topp-5, men det är  aldrig "papperslag" som vinner matcher.
 
Resultat: 2 - 5 (1-2, 1-2, 0-1) Skott: 29-38
 "Jag är mycket nöjd, närmast tårögd!"
Viktig bortaseger för ett vingligt Flyers. Har man hittat formen nu? På söndag gästar Grums i Nobelhallen, då gäller det att formen håller i sig om det ska bli en andra raka för Flyers.
 
 
Köping - Arvika: 5 - 3
Något av en måstematch för Köping, inte för att Arvika är ett lag man bara ska slå (de har ju ryckt upp sig väsentligt, o är på väg uppåt i tabellen) utan för att en hemmavinst skulle betyda så enormt mycket. Jag har i dagsläget lite dålig koll på hur Köping har det på skade/sjukfronten, men senast var 7 spelare borta. Trots det gjorde man en riktigt bra match borta mot GIK.
 
Resultat: 4 - 3 (2-0, 1-2, 0-1, 0-0, 1-0) Skott: 26 -29
Inför ynka 188 åskådare lyckades hemmalaget bärga den viktiga extrapinnen efter straffar.
3 - 0, efter en bra förstaperre av Köping och ett mål med en man mindre tidigt i mittenronden. Andra perioden ägs i princip helt av Arvika, o Köping känns ängsligt. Jag förstår absolut inte hur Hellström väljer att matcha laget, vilsenheten ökar byte för byte när det ändras o byts hit och dit. Bp-ovana lirare får lira just bp, och andra "vilas" tills de fryser fast i båset. Konstiga korta byten när momentum borde utnyttjas istället. Katastrofcoachningen leder till att Köping tappar 3 - 0 till 3 - 3. Arvika är förstås med o bidrar till upphämtningen, de lirar riktigt bra och har vittring på seger. Att det sen blir vinst och en extrapinne är helt beroende på två riktigt snygga straffar av Permats och Jinghage. De hittar samma nätmaska i krysset, samtidigt som Lyckholm i Köpingskassen stänger ner bägge Arvikastraffarna.
Sett över 60 minuter så var det nog inte direkt rättvist, men otroligt skönt med en hemmaseger!
 
 
 
Nor - Grums: 3 - 6
Grums har inte imponerat så där otäckt som man blivit van vid, även om man vunnit allt utom två. Jag tror ändå på en relativt stabil derbyseger för serieledarna. Nor är för ihåliga för att orka hålla emot när man möter offensivt starka lag. Hade de inte haft Anton Östman (och hans kollegor) i kassen, så hade de haft ett ännu större minus i "kassan" (-31). Släpper man in i snitt 5,5 mål per match så är det svårt att vinna.
 
Resultat: 0 - 7 (0-1, 0-4, 0-2) Skott: 20-65
Var på plats på Norvalla och slutresultatet 7-0 kunde ha blivit 14-0. Betänk också att GIK har några ordinarie backar borta, men det märks inte när 94:0r och 95:0r går in och spelar som dom gör. Det är GIKs styrka, alla duktiga juniorer man kan kasta in. Kul att Jonte Johansson fick hålla nollan. Nor hade några bra chanser emellanåt men när GIK trummar på och bosätter sig i anfallszonen så är det jobbigt som motståndare att stå emot. //Mio
 
Forshaga - Sunne: 5 - 3
Den här matchen är känns väldigt intressant, det blir en riktig test för Sunne IK. Sunne har 7 raka vinster, och är seriens raket. Ettan o tvåan i poängligan, Anders Skoog och Victor Ejdsell, är Sunnes raketmotor. De har snart gjort 70 poäng tillsammans, o har gjort 24 av Sunnes totalt 74 mål. Ska man betvinga Sunne så är det förstalinan man ska hålla koll på. Forshaga har ännu högre offensiv kapacitet, det är bara att kolla in poängligan igen. De 4 följande platserna, 3 - 6, innehas av FIF-lirare. Den som utmärker sig mest är Robin Wall, han har nätat 20 gånger, och är på det ohotat i topp i skytteligan. Själva raketfärden har förstås inte gått något lag obemärkt förbi, så jag tror inte att Sunne kan överaska FIF, men det kan bli en bra match.
 
Forshaga sänker priset på inträdet, o bjuder på soppa o bröd , när man tar emot Sunne på fredagskvällen.
 

15:e omg, med förtjöt o tips, plus eftertjöt.

 
Flyers - Forshaga: 4 - 3
Karlskogalaget har två raka segrar, och har häng på femteplatsen. Förra mötet borta mot FIF blev det torsk, 4 - 2, och jag tror på en ganska jämn match denna gången också. Peter Nordströms Forshaga gjorde 53 mål på fyra matcher, 13,25/match (dubbelmötet mot Örnen o Munkfors), innan det blev torsk borta mot Åmål i förra omgången. Att studsa tillbaka i vinnarspåret i Nobelhallen mot ett segerhungrigt Flyers blir inte lätt.
 
Resultat: 3 - 7 (3-2, 0-3, 0-2)
Vad hände, brände Flyers allt krut i första p?
 
Navvies - Åmål: 4 - 5 efter straffar
Det blev 3  - 2 till ÅSK efter straffar i senaste mötet, o nu när ÅSK tog en bra skalp i förra omgången så är de säkert laddade till självförtroendet. Jag tror det blir en ganska jämn match, o att det går till straffar igen.
 
Resultat: 5 - 3 (2 - 2, 1 - 1, 2 - 0)
Viktig hemmaseger, och revansch för Hallsburgarna.
 
Hammarö - Arvika: 6 - 3
Arvika är betydligt starkare nu än i seriens inledning, tre rakar segrar innan förra omgångens hemmatorsk mot nyblivna serieledarna GIK. Det var en mkt bra match av AHC, som inte avgjordes föränn mot slutet av 60 min. Mot Hammarö så handlar det mkt om att minimera de egna misstagen, eftersom Hammarö förfogar över ett mkt skarpt målskytte.
 
Resultat: 1 - 2 (0-0, 1-1, 0-1) 
Riktigt tung seger för Arvika, o klättringen är på gång.
 
Munkfors - Örnen: 1 - 6
Bottenmöte, och här blir tyvärr Munkfors än mer avhängda. Örnen är ett bättre lag, och därför kommer det att skilja 6 poäng mellan lagen efter den här omgången.
 
Resultat: 6 - 2 (1-03-12-1) Skott: 36-22 (10-7, 13-8, 13-7)
IFK Munkfors binder ihop näbben på både Örnar o en viss falk idag. Kul för serien!
 
Grums - Köping: 3 - 5
Kolla matchen via Livearena 
Förra mötet vanns av GIK när de besökte Köpings ishall (1 - 3), och om man ska se till de senaste omgångarna så är GIK det klart formstarkaste laget. Finns det då inget som ger Köping en chans till seger? Jovisst, någongång måste formen vända uppåt igen (förstås kombinerat med att sjuka/skadade lirare kommer tillbaka) och då har Köping definitivt kapacitet att vinna mot vilket lag som helst i den här serien, just nu behöver de tro på det själva också. 
 
Resultat: 3 - 1 (1 - 1, 0 - 0, 2 - 0) Skott: (13-14, 13-5,15-4)
Köping äger förstaperren, bränner en straff i mittenperren som är jämnare, men med ett litet övertag för GIK. Sen, efter Odot-Anderssons mål fram 2 - 1 en knapp femma in tredje, så tar hemmalaget kommandot rejält, o vinner tillslut ganska ohotat.
 
Sunne - Nor: 6 - 3
Nor vann förra mötet med 5 - 2, mest på grund av betydligt större effektivitet (och bra målvaktsspel). Sunne vann skotten klart, men var då inte speciellt effektiva. På hemmaisen så tror jag de blir svårslagna för NIK. SIK har sex raka vinster, och har klättrat från åttonde plats till fjärde plats, vilket förstås ger självförtroende till laget. Nor IK kommer från två raka vinster efter straffar, vilket även det ger en go känsla.
 
Resultat: 8 - 1 (3 - 0, 3 - 0, 2 - 1) Skott: 48-29 (20-8,15-15, 13-6)
 

Eftertjöt, plus 14 med förtjöt

Flyers körde pellen i bött, o hade 3 - 0 redan efter halva första perren (20-4 i skott efter första 20 min), sen var det transportsträcka.
Väldigt skönt att vinna igen, säger "Sylta", medan Navvies menar att man visste hur det skulle se ut men utan att kunna göra något åt det. 
Utan tvekan en rasande viktig trea för Flyers, och att BIK-juniorerna Philp Larsson och Andreas Karlsson (BIK J20) bidrog mycket till det är också det helt utan tvekan. Jag måste säga att jag inte riktigt gillar att Flyers kan göra så, det är säkert helt i sin konstiga "ordning" men jag tycker inte det är särskilt rättvist, och inte heller särskilt klokt med ett långsiktigt tänk...,men det är jag det.
 
Flyers vinner även veckans tisdagsmatch, 2 - 3 borta mot Örnen (Philip Larsson gör 1+2)
Oväntat jämnt, men Örnen har vässat näbben som jag tidigare har påstått, o kommer inte att vara samma slagpåse o dela ut poäng hit o dit som i de första omgångarna. Hemmalaget tog ledningen med 2 - 0, innan "Syltas" mannar började lira. 0 - 3 i mittenperren o Flyers satt i förarsätet. Örnarna pangar på i slutperren, vinner skotten med 12-5 men utan att näta. Skotten vinns även totalt av Örebroarna, med 33-24.
Segern tar upp Flyers på femteplatsen, i alla fall i ett dygn. Segt för Örnen, att vara så nära poäng men ändå så långt borta. Tufft nu med 9 pinnar upp till närmsta lag ovanför strecket.
 
Köping torskar sin femte raka hemmamatch, vilket tyvärr börjar märkas när medgångssupportrarna väljer att stanna hemma i takt med hemmaförlusterna."Endast" 268 i publiken i söndags, mot snittet som före matchen var 398 pers. Än trårkigare är förstås förlusten. Köping inleder klart bäst, och äger första 8 minutrarna, men tar två riktigt onödiga utvisningar (i offensiv zon) var på SIK:s skickliga pp resulterar i 0 - 1.
Mittenperren inleds med att Forsberg i Köping får en nya tia (den första kom när den randige inledde sin personliga vendetta mot Forsberg. Olämpligt uppträdande kallades det, men det såg mer ut som att det fattades ett tandskydd) Att sen "Foppa", i sin frustration, valde att gömma de assisterande rändernas skridskoskydd någonstans i busbåset, ja det kanske inte var årets snilleblixt (vilket renderade i 10 nya minuter=match), MEN, den randige "rättsskiparen" i söndagens match har en rent usel förmåga till dialog med spelarna, åker omkring och ser butter ut, och orkar aldrig döma 60 minuter. I slutperren glider han runt o blundar för slashing, hooking, name it. Lika mycket åt båda håll, men rent uselt är det ändå.
 
Trots "Foppas" tidiga kvällsdusch så äger Köping mittenperren, o vinner den med 1 - 0. Tyvärr saknas effektiviteten, till stor del beroende på att flera av lirarna med spetskompetens är skadade/sjuka sen ett par matcher. Så är det för alla lag, att skador kommer och går, men det blev extratydligt att effektiviteten 5 mot 5 och i pp hänger mycket på ett par-tre lirare. 
SIKs keeper gjorde en bra match, lugn o trygg, men det var SIKs förstalina som vinner matchen åt dem. Skoog, Ejdsell och Berntsen var riktigt bra, främst Anders Skoog med sin förmåga att täcka pucken och sin speed. SIKs seger var rättvis, och den hade kunnat vara något mål större.
 
Örnens hemmatorsk mot Forshaga var ju inte direkt oväntad, men att det bara stod 0 - 2 efter första 20 var kanske lite oväntat i alla fall. Blev det "hårtork" i FIFs omklädningsrum i paus? 1 - 7 slutade mittenperren, o sen var det förstås ganska ointressanta avslutande 20.
Eftersom Hammarö tvålade dit gästande GIK för andra gången i rad, så klättrar FIF upp o lägger beslag på förstaplatsen. Jag har ingen koll på hur HHC-GIK utspelade sig, eftersom det inte går att läsa om någonstans (riktigt dåligt!!) men jag hoppades på att Hammarö skulle vinna (o nailade resultaten nästan) o ser nu ett serietabell som ser betydligt intressantare ut igen.
 
Riktigt coolt (precis alla håller nog inte med) att Nor vinner efter straffar borta mot ÅSK. Där kan man snacka om revansch, eftersom ÅSK  gjorde precis samma sak i Norvalla för 14 dagar sen. Hammar o Hellqvist vinner matchen i matchen mot Kiviranta (1+1)
 
Munkfors mot Arvika, ett Arvika med stärkt självförtroende o starkt offensiv kapacitet, trodde man skulle betyda en större bortaseger. Det var det på väg att bli oxå, 0 - 5 med 5 min kvar av mittenperren, men Arvikingarna bjuder på en svag slutrond o släpper upp hemmalaget till 2 - 5.
Här följer ett litet matchref från Arvika-insider: Arvika avgjorde matchen i 2:a med bla ett snyggt mål av H.sundvall som snurrade förbi en Munk och avslutade med ett snärtigt handledsskott i krysset. I sista bjuder AHC på ett friläge i PP som Munkfors gör 1-5 på sedan gör man även 2-5 i PP i slutet av matchen. AHC va klart bättre i 1:a och delar av 2:a men den 3:de perioden går inte till historien som en av de bättre från AHC's sida.. Noterbart är att Oscar Wiklander lirade back och gjorde det mycket bra.
 
 14, redan inledd
 
Hammarö - Köping HC: 1 - 3  Se matchen livestreamad, och var din egen kommentator!
Duktigt svår bortamatch, Köping har definitivt kapacitet att störa och vinna, men då måste man upp ett par snäpp defensivt och i effektiviteten framåt. Det blir tufft utan Hellström, Jinghage x2, Maikkula, Norman, Sättermann, Lindström och Kinisjärvi, ingen av dem kommer till spel ikväll tyvärr. Rykten gör gällande att både headcoach och sportchefen har setts köra "idioten" på träning, så kanske någon av dem finns med på isen i Hammarö ikväll..?
 
Resultat: 8 - 2 (4 - 0, 1 - 2, 3 - 0)
"Individuella misstag fällde Köping Hockey"
 
Arvika - Grums: 3 - 4 eft sd
Arvika gjorde en bra match i Billerudhallen i förra mötet, o känner säkert att de har ännu större möjligheter på hemmaisen. GIK vill förstås tillbaka till den förlorade förstaplatsen. Det blir förstås en annan match än de två senaste (Munkfors och Flyers), där man måste vara ruggigts starka i egen zon, samtidigt som man måste ta chansen rejält när den ges framåt. Andrew Secco, kanadickbacken, är poängbäst i Arvika men det är nog mer troligt att det är Stefan Kask och Erik Olsson bl a, som behöver producera om GIK ska kunna bemästras. Viktigast kanske blir vilken densitet Kristoffer Östling har, om det nu blir han som vaktar Arvikaburen.
 
Resultat: 3 - 4, jag missade totalt det där att det inte skulle bli sd..men, men..
 
Åmål - Forshaga: 2 - 6
Seriens förlängningslag ÅSK, tar emot nya serieledarna Forshaga IF. Åmåls SK har alltså 5 matcher bakom sig som lett till förlängning, mer än varannnan match hittills. Det är svårt att analysera om det ligger något bakom det, och i så fall vad. Senast, hemma mot Nor IK, så tappade man matchen o extrapinnen, men annars så har man vunnit 3 av 5 extrapinnar, 1 efter sudden och 2 efter straffar. Att det skulle gå till sudden o straffar i kvällens match är inte lika troligt, inte för att det inte kan vara tight en bit in i matchen, men jag tror att Forshaga väldigt gärna vill behålla sin ledarposition och kommer att vara riktigt disciplinerade bakåt samtidigt som man besitter seriens högsta spetskompetens när det kommer till det ack så viktiga målgörandet.
 
Resultat: 5 - 4 (1-2, 2-2, 2-0) Omgångens skräll, för mig iaf
 
Sunne - Munkfors: 9 - 1
Derbydags, som kan ge viss nerv, men lagen är annars från skilda världar där SIK är seriens raket i tabellen medan Munkfors har det riktigt tufft och är med största sannolikhet redan är avhängda från livet ovan nedre strecket.
 
Resultat: 11 - 1
 
Nor IK - Navvies: 4 - 3 efter straffar
Det här är nog omgångens osäkraste match, alltså det kommer inte att vara något polisiärt säkerhetspådrag i Norvalla (hoppas jag) utan det handlar om hur tipset ska se ut..  
 
Resultat: 5 - 4 (2-0,1-2,1-2,0-0,1-0) efter straffar alltså.. Shit, jag tippar så dåligt.
Sur torsk för Navvies, när man hade hämtat upp ett 3 - 0 och ett 4 - 2 underläge, o vinner skotten i alla perioder, totalt 28-52. Nor IKs keeper är het som en kaminfabrik, samtidigt som andrafemman levererar effektivt.
 
 
 

13

   Trettonde, med tips o förtjöt
 
Flyers - Navvies: 5 - 3
Skapligt viktig match för Flyers (o för Navvies också förstås) Skulle det bli en hemmatorsk så är det inte helt     osannolikt att man trillar ner till niondeplatsen, o är då förmodligen hotade av Arvika underifrån.
Flyers vill ha revansch, eftersom man torskade mot Navvies senast, men det blir inte helt lätt. Det brukar vara ganska jämna matcher, men Navvies har vunnit tre av de fem senaste matcherna lagen emellan
 
Köping - Sunne: 5 - 4
Här har vi ännu ett revanschsuget lag, eftersom det blev torsk senast borta mot Sunne. Spelet har hackat betänkligt för KHC, men man lyckades bryta förlustraden i förra omgången. Frågan är nu om man lyckas bryta förlustraden på hemmaisen också. Det är så långt bak som i den tredje omgången som Köping vann hemma senast. (7 - 5 mot Åmål) Efter det har man 4 raka hemmatorsk (FIF, GIK, HHC o Nor IK) Senaste hemmaplumpen svider fortfarande, den match borde man ha vunnit med stabila siffror, men thats hockey.
Inte blir det en walk in the park, mot ett Sunne IK som har fyra raka vinster, med två raka imponerande mot tabelltrean Hammarö.
På tal om hemmamatcher, så leder Köping publikligan stort, med ett snitt på 398 pers/match. Återstår att se om Köpingspubliken fortsätter komma när det nu har gått lite tungt på hemmaisen.
 
Örnen - Forshaga: 3 - 13
Målkalaset fortsätter, eller? 44 mål framåt för Forshaga på de tre senaste matcherna, o nu möter man alltså Örnen (som man besegrade med 16 - 6 senast) Inget annat lag är i närheten av att göra så många mål, och det är just det att man inte verkar slå av på takten när man leder med 7 - 0, nä då hänger man 8 kassar till i slutperren. Enda hotet mot tvåsiffrigt igen är just att FIF slår ner på takten redan innan start.
 
Hammarö - Grums: 4 - 3
Omgångens hetaste match, där de flesta hoppas på hemmaseger. Hemmaseger skulle innebära att Hammarö inte tappar fler poäng till Forshaga o GIK, vilket jag tror är viktigt för fortsättningen av serien. Senaste två matcherna mot Sunne måste ses som en missräkning, och det skulle vara intressant att få veta hur mr Rivest resonerat efter de två torskarna. GIK vill förstås ha revansch, eftersom det var just Hammarö som bröt den drygt två-åriga vinstraden i Billerudhallen i tionde omgången. Skotten vanns klart av GIK i senaste mötet, men de flesta satt i magplattan. Återstår att se om det blir en viss hemmakeeper som tar tillbaka Hammarö till vinnarspåret igen. No offence GIK, men vi är många som hoppas på det ;)
 
Munkfors - Arvika: 1 - 7
Ett pånyttfött AHC kommer väl inte att stanna på tiondeplatsen så länge, eller? Hur som helst så tror jag att söndagens hemmalag kommer att få det mycket kämpigt att ta någon poäng. Försvarsspelet är alldeles för lätt uppluckrat för att orka med div2 VB, i alla fall så här långt, plus att man är på tok för innefektiva framåt. Behöver man skjuta 14 skott för att få 1 mål, ja då är det inte lätt att vinna några matcher. Senast mot FIF så mäktade man bara med 13 skott på mål under 60 minuter. 
 
Åmål - Nor: 3 - 2
Här tror jag på en jämn match, igen. ÅSK tog hem extrapinnen i senaste mötet i Norvalla, efter straffar, och jag skulle inte bli förvånad om det går till förlängning i alla fall. Hemmaplan o Kiviranta (5+16) avgör.
 
 

Serien vänder! Uppdaterar med kommentarer lite nu o då

Jahapp, serien vänder !
 
Tips, o några små kommentarer
 
Örnen-Åmål: 2 - 5
Bortavinst för örnarna från Örebro senast. Frågan är om det räcker för att ÅSK ska tända till ordentligt till denna match, o kvittera med en bortaseger de också? Jag tror det.
 
Resultat: 2 - 6
Viktig bortaseger för Åmål, som nu tar sig lite närmare topp-5.
 
Arvika-Flyers: 4 - 5
Förra mötet inledde årets seriespel, och ledde till att Flyers tog sin första trea direkt (3 – 1) Inget av lagen har levt upp till varken sina egna eller andras förväntningar. Skador (mest för AHC) och avhopp har krånglat till det för båda lagen, men det är å andra sidan något som brukar jämna ut sig över en hel säsong. Om/när bägge lagen har alla hela o friska, så tror jag att Flyers är ett starkare lag, så även ikväll.
 
Resultat: 4 - 1
Jahaja, verkar som en hyfsat jämn match (skotten, 26-17, är kanske ändå en indikation på att hemmalaget var hetare) Tre friska till AHC går knappast att övervärdera, de skjuter upp laget en bit i tabellen men kanske får det en ändå viktigare effekt på lagets tro på sig själva. Tron på sig själva, ja hur är det med det i Flyers efter den sjunde torsken? 
 
Sunne-Hammarö: 3 - 6
Det ska bli spännande att se hur det går i denna match. Jag tror på Hammarö ikväll, de är nog riktigt revanschsugna, men lätt blir det inte.
 
Resultat: 4 - 3
Sunne fortsätter att imponera, o vinner sin andra raka mot Hammarö, och tar sig upp på play-offplats.
 
Navvies-Grums: 1 - 5
Svårast möjliga hemmamatch för Hallsbergarna, men det kanske bara taggar dem? Jag skulle dock bli hyfsat förvånad om det inte blir GIK-seger.
 
Resultat: 2 - 5
Bara 1 - 2 efter 40 effektiva, men hur effektiva var egentligen Grumsarna med 6-17 i skott i mittenperren?
Det lossnade dock i tredje ronden, och GIK glider ifrån och vinner stabilt enligt välkänt och patenterat recept.
 
Nor – Köping: 3 – 6
Jag hoppas på revansch!
 
Resultat: 2 - 4
O revansch blev det, även om det enligt rapport blev onödigt tajt med grishockey i både andra o tredje perren. Massor med utvisningar o stök, men tre friska bortapinnar bryter äntligen Köping HC:s förlustrad, vilket gör att man kan försvara och behålla sin fjärdeplats i tabellen.
"Vi spelade ut Nor helt!" säger coach Karlsson till Magazin24, o tänker då främst på förstaperren.
 
Nu äre slut på veckan, nu äre dax för fredasmaaaaatch!
Forshaga - Munkfors: 8 - 3
Hur fredasmysit det blir återstår att se, men man kan ju hoppas att Munket får slippa en ny tvåsiffrig överkörning. Deras två nyförvärv ,  Mattias Nilsson, och Tim Widström kanske kan vara med o se till att pucken befinner sig i anfallszon någon gång i alla fall. På IFK:s hemsida så hoppas man på skrälloch det är det minsta man skulle kalla det om nu Munkfors skulle gå o vinna kvällens match. Tyvärr så tvingas man lämna hemma sin lagkapten Henrik Jansson, men även duktige Emil Sätterman plus några till.
 
Resultat: 15 - (3-0, 4-0, 8-0)
 

Elvan som överraskade, skrällde och förskräckte.. To be updated..

Omgångens skräll är för mig att Sunne IK plockar 3 pinnar borta mot Hammarö, ingen tvek på det.
Ledning med 0 - 3 efter drygt halva första perioden måste ha överraskat de flesta. Inte för att någon tror att SIK är ett dåligt lag, utan mera för att Hammarö har varit så ruggigt stabila bakåt. Före matchen hade Hammarö bara släppt in 1,7 mål per match, o nu "rasade" det in 3 puckar på en halv perre. Vendelstam, Skoog (3+19) och Ejdsell (9+11) ligger bakom det mesta för SIK. Det två sistnämnda hittas på 3:e o 4:e plats i poängligan.
Det finns ett fint referat från matchen här
 
Sunne IK var inför serien ett lag som iaf jag hade svårt att sia om. Jag visste att klubben har gedigen div1-rutin, men ibland när man ramlar ur (oavsett hur man gör det) så kan det vara ruskigt svårt att ta sig tillbaka. Det händer att raset fortsätter, men det har det inte gjort här.
Jag tror att SIK blir att räkna med, och att de kommer att ta hem en placering i topp-5 när vi närmar oss 32 omgångar.
 
Hammarö är definitivt att räkna med, o där snackar vi topp-2 om 32 omgångar. Jag har inte sett alla lag, men det försvarsspel jag har sett från HHC imponerar väldeliga. Det är precis, vad jag tror, det som är avgörande när det blir dags för play-off och kval till div1, där jag tror att HHC kommer att finnas med igen. Det är väl ok om du har en stark offensiv o gör mycket mål, som GIK o FIF, så att du förhoppningsvis försvarar genom att anfalla, men det jag sett av deras försvarsspel så ligger de helt klart efter Hammarö bägge lagen.
Hammarö har bäst keeprar, och förmodligen beror en del på att de får bäst hjälp också. Fina 92,97 i räddningsprocent är riktigt bra av bägge keeprarna, men där Tomas Rydén får räknas som etta (94,12 på sju spelade matcher) Offensivt så litar man inte till en eller två poängkanoner som ska göra allt, man har en offensiv bredd istället, som placerar laget som det näst mest effektiva så här långt, när det gäller scoring efficiency.
 
Åmåls hemmatorsk mot Örnen, efter sd, är kanske ingen skräll direkt. På något sätt har man blivit van vid att överraskas, men jag trodde på hemmaseger. Det verkar ha varit en jämn match, där man följdes åt hela matchen. Skotten var också jämna, o så avgörs det var extrapinnen ska ta vägen när Örnens notoriske målspottare Michael Carlsson stänker in 3 - 4 en knapp minut in i sd.
 
Nja, Åmål kan hota alla lag en bra dag, nästan, men jag tror inte de har vad som krävs för att ta sig upp till topp-5, skulle tippa att de landar på den plats de nu innehar, alltså som sjua.
Örnen kan inte hota alla lag, men de kan ta poäng här och där, tillräckligt för att hålla Munkfors bakom sig. Det räcker ju dock inte, det gäller att kriga sig upp över nedre strecket också, men det klarar de inte.
 
IFK Munkfors hemmatorsk (0 - 13) mot Forshaga IF överraskar ingen, men om man tittar till skottstatistiken: 26-28 (10-11, 9-9, 6-8) så ser man att det var en otrolig skillnad på effektivitet..som inte heller är överraskande. FIF parkerar nämligen i topp i scoring efficiency, o gör mål på var femte skott.
 
Jag har mycket svårt att tro att IFK Munkfors klarar att räta upp det här, o min gissning är att de kvalat sig till div3 när sista skrillan är slipad för den här säsongen.
Forshaga IF har förmodligen den starkaste offensiven i serien, bl a mycket på grund av Robin Wall och Robert Ewen, som  har samlat ihop 22 poäng var efter 11 omgångar, o toppar poängligan med det. FIF kommer att gå långt på sin offensiv, men jag tror man är för ojämna i egen försvarszon för att på allvar hota topp-2, och jag tror därför inte att man tar sig till div1-kval.
 
Grums studsar som väntat tillbaka, o vinner enkelt hemma mot jojo-Navvies. Skotten 47-18 visar tydligt vad det handlat om. Epitetet jojo passar inte så bra just till denna matchen, eftersom ingen väntat sig något annat än Navvies-torsk, men hittills så har Navvies kunnat kompensera riktigt låga (oväntade) resultat med (mer oväntade) höga resultat. Det vittnar om inte annat Hallsbergarnas playoff-placering om.
Med 66,66% av serien kvar så kan förstås enormt mycket hända. För de flesta lag så kan skador på 2-3 viktiga spelare vara skillnaden om man ligger över eller under strecket (vilket streck du vill) Därför är det ruggigt knepigt att sia om den slutgiltliga topp-5, men jag både hoppas och tror att de som ligger ovanför strecket idag fortfarande kommer att göra det om ytterligare 22 omgångar, med en liten varning för att Sunne IK knuffar in sig. Navvies tycker att GIK blev för tunga

Grums IK
kommer naturligtvis att fortsätta vara ohyggligt svåra att sno poäng av, och har en förmåga att vinna även när man inte spelar riktigt på topp. Då håller det inte att som HHC förlora alla pinnar hemma mot en motståndare som man egentligen bör slå 9 ggr av 10, då kommer man inte att kunna hota GIK om seriesegern.
Inbördesfighterna mellan FIF o GIK är det som jag tror kommer att avgöra vilket lag som tar direktplatsen till div1-kval.
 
Köping är inne i en svacka, 4 raka torsk svider rejält, men den senaste iskalla torskfilén var det värsta på länge. 62-30 i skott, o man gör bara 2 mål. Om man ser tillråga på eländet "ger bort" 3 mål till Nor IK, ja då blir det iskall torsk. 0 - 1 = Gåva. 0 - 2 kommer som ett resultat av ett bra pp, men utvisningen som ger NIK chansen till att spela med en gubbe mer var såå onödig. 2 - 3 var ett självmål. 
Är Köping HC inne i en svacka, eller är de på väg ur? Det bestämmer varje enskild individ i laget. Jag tror inte det handlar om fysisk form, även om det finns lite onda fingrar o sånt, jag tror mer det handlar om att man inte klarat att hantera den framgång man haft under hela försäsongen, och den nästan alldeles föör bra inledningen av seriespelet. Back to basic! 
 
 
 

Usch!

Köping - Nor slutar 2 - 3
Skotten blev 80-22, eller något, jag orkade inte vara kvar o höra vad det blev i sista.
Först o främst så ska NIK tacka sin keeper för segern, oj oj så tät han var. Inte drällde det av idioträddningar, kanske 2 st, men han var ruggigt tät o lugn. Efter det så ska NIK tacka två supertabbar från backhåll i KHC, det var i princip självmål till 0 - 1 (en klassisk Mats Waltin-indianare), och 2 - 3 var likadant..
Köping bjöd sen på ett par PP, efter superonödiga utvisningar, varav en ledde till 0 - 2.
Det var köping, bara köping, i 55 minuter, det såg låånga stunder ut som Köping hade en eller ett par gubbar mer på isen, men de andra minutrarna så gav man bort 3 mål till NIK, då blir det torsk.
 
Något mer skriver jag inte ikväll.. USCH!!

Hur gicke i tian, o hur gåre i elvan!?

NIK-ÅSK
2 - 0 efter 40 minuter i Norvalla, o 2  - 1 med mindre än två minuter kvar av tredje perren. Hade säkert smakat mums med 3 hemmapinnar för Nor IK, men med 1 min o 24 sekunder kvar så kvitterar Åmås SK:s Thomas Sääv
Inget avgörande i fjärde perioden, det kom istället genom Marcus Ittonen i straffläggningen. Att extrapinnen åkte med till Åmål var kanske inte helt orättvist om man kollar skotten, o främst mittenperren.
 
FIF-HCÖ
16 - 6!! Löjliga siffror helt enkelt, skott: 53-34 visar att drygt var tredje FIF-skott gick in, vilket antingen beror på ett otroligt effektivt skytte, eller ett otroligt svagt målvaktsspel, eller båda delarna plus noll uppbackning från övriga örnar.. Förstås väldigt nyttigt med 10 plus för FIF, vilket kan betyda mycket så småningom.
 
AHC-Munkfors
Hemmalaget drar plösen över Munkfors i slutronden (5 - 0, o 16-1 i skott), o vinner tre viktiga poäng utifrån sin 10:e plats.
 
Navvies-Flyers
Flyers ligger under med ett mål med 1:31 kvar att spela av 3:e p, var på man tar en time out o plockar sin keeper. Det slutar som det oftast gör, att 3 - 1 kommer istället för "Syltas" önskade kvittering. Flyers vinner skotten, men är inte tillräckligt effektiva, det plus att Navvies är hetare överlag gör att den viktiga matchen om femteplatsen vinns av hemmalaget. Mer o matchen här, i NWT, och här på Navvies hemsida.
 
GIK-HHC
Enligt Göran Jansson, så skjuter GIK mest av lagen i seriefinalen, men oxå mest mitt i magen på Hammarökeepern, vilket innebär att GIK torskar sin första hemmamatch i seriespel på över två år. Ja, att Hammarös Petter Skoglunds och Mattias Svanegårds fina insatser också har en viss effekt på slutresultatet bör man förstås oxå påpeka =)
Bra för serien att Hammarö vinner, det tror jag prexis allt tycker, utom Grums IK o deras anhängare förtås.
 
SIK-KHC
SIK avgör i andra perioden
 
 
 

Efter 9, o inför 10 med förtjöt o tips


Intressant att se vad som händer när det börjar gå emot, i och runt ett lag.
Köping HC har ett publiksnitt på 419,4 per hemmamatch hittills, det finns inget lag som är i närheten av det i serien men oavsett det så är det förstås väldigt kul och viktigt för klubben. Här kan och bör man förstås hylla den satsning som klubben gjort och gör i samband med A-lagets matcher, jag är inte så väl insatt så att jag vet vem som är vem riktigt, så jag väljer att hylla klubbens initiativ och alla ideela insatser som måste ligga bakom det här för att det överhuvudtaget ska gå att genomföra. Allt från sekretariat, matchvärdar, till Robert Lindqvist och hamburgerförsäljarna. Mycket bra jobbat!!
 
Engagemanget finns, och är förmodligen växande, och i engagemang så finns det energi.
Energin som gör sig tydlig när det går emot kan se otrevlig ut, när man börjar tycka till och ha synpunkter i olika forum, gästböcker och liknande, men det är likafullt energi. Vissa går till överdrift, enligt mig, när besvikelsen efter en eller flera torskar yttrar sig i rena påhopp och oväsentligheter. Andra är "heta", men har faktiskt konkreta förslag och kommer med konstruktiv kritik.
Självklart skall man få tycka till om man inte gillar det man ser, likaväl som man får hylla laget och prestationen när man är nöjd och glad. Man kan inte som klubb försöka fylla hallen varje match, o vilja att lokalbefolkningen ska engagera sig, och sen bli irriterad när engagemanget inte alltid ser ut som man önskar.
Den energi som finns i engagemanget bör kanaliseras, man bör möta kritiken, positiv som negativ, på ett konstruktivt sätt, kanske genom att kommunikationen med och informationen till KHC-anhängarna förbättras.
Div 1 redan nu!
Jag förstår att Köping HC som klubb har div1-ambitioner, och då kanske man ska ta klivet upp på div1-nivå när det gäller just det att kommunicera med lokalbefolkningen, och i de angränsande kommunerna. Rekryteringen av unga ishockeyspelare är en jätteutmaning, och det är dessutom den största och viktigaste förutsättningen för att en klubb med det upptagningsområde som Köping HC har överhuvudtaget ska ha ekonomiska möjligheter att bli ett stabilt div1-lag. Nog om det för nu
 
Köping torskade alltså mot Hammarö i onsdags, och det främst efter en förstaperre som jag hoppas att alla inblandade har glömt vid det här laget. Jag har redan skrivit om matchen i det förra inlägget, det får räcka.
 
 
 – Vi höjde tempot i den andra och tredje perioden och visade då att det är stor skillnad mellan oss och Örnen, säger KHC-tränaren Thomas ”Sylta” Karlsson
Flyers - Örnen slutade 6 - 0 (0-0, 3-0, 3-0) Skott: 43–21 (12–7, 18–8, 13-6)
Det är inte ett överraskande resultat, även om Örnen har vässat näbben så räcker de absout inte till mot ett Flyers med rätt inställning.
 
GIK - Arvika blev tillslut 7 - 4 (2-0, 3-2, 2-2) Skott:36-26 (16-6, 14-6, 6-14)
Bra sistaperre av AHC, men det räckte inte för att hota en resultatmässigt stabil hemmaseger. Arvika var så nära som 5 - 4 med drygt 7 minuter kvar, men då gör GIK två mål i tom kasse o sagan var slut.
Läs hur man resonerar längst ut på bänken, utifrån ett Arvikaperspektiv.
Enligt vad jag förstår så har även Grums IK hakat på, och sänder sina hemmamatcher via livearena.com
 
Forshaga - ÅSK slutade 7 - 2 (1-1, 4-1, 2-0) Skott: 44-36 (14-9,18-14,12-13)
Ett effektivt FIF drar ifrån i mittenperren, o leder med 3 puckar inför slutronden, vilket inte direkt är ett önskeläge för något motståndarlag i denna serie. Hade Åmål satt sin straff i mitten av perioden så kanske det hade gjort lite skillnad, men så blev det icke. Mer anmärkningsvärt är kanske att det var hela 21 st 2-minutare i matchen!!
 
Derbyt Munkfors mot Sunne sågs av 189 pers. Det verkar inte som att fornstora dagar minns av så många i området, eller så är det precis vad de gör och nöjer sig inte med mindre, vilket förstås är synd.
Matchen slutade 3 - 5 (0-1, 1-2, 2-2) Skott: 28-46 (8-18,10-19,10-9)
Sunne öser på med skott, som "vanligt", och någon gång ska det väl löna sig. Få skott få mål, många skott några mål. Förstås skönt för gästande SIK att vinna igen, efter två raka torsk, o inte minst för att hålla avståndet till nedre strecket. Läs vad man skriver på SIK:s hemsida om matchen. (Det var ju det här med negativ energi, alltså från vissa hemma"fans" i Klingevi ishall)
IFK Munkfors coach, Tony Själin, tycker till efter matchen, och främst sista perioden: -"Vi skapade tre-fyra riktigt farliga målchanser och var värda att få med oss nån poäng från den här matchen"
 
Navvies mot Nor skrevs till hela 8 - 1 (2-1,3-0,3-0) Skott: 44-24
Hallsberg missar matchrapporteringen igen tyvärr, men det är förstås viktigare att vinna matchen för dem, om man nu måste välja. Jag tippade ju hemmaseger, men kanske inte så klar som det blev.
---------------------------------
 
 Omgång 10, redan
 
Så tror jag:
Det blir mkt mål när Nor IK matchar, o de flesta av dem ramlar in där bak, flest i baken i serien hittills (6,66/ match), men man har också förmåga att näta framåt, där har man faktiskt bara 1:an, 2:an, och 3:an i serien framförsig i effektivitet. De i NIK som stått för mest kassar so far är Joakim Hammar 7 st, Hampus Zernell 6 st, och Jonas Hellqvist 5 st. Hellqvist har ganska nyss passerat 100 mål i div2, på 114 matcher snittar han 0,89 mål per match, eller 1,55+ i poängsnitt. Stort grattis till det!!
Åmåls SK, fulast hittills, ja det är inget påhopp från min sida, det är bara ren faktaföga smickrande sådan.
De har samlat på sig inte mindre än 75 st 2-minutare på 9 matcher, plus 4 st 5-minutare och 1 st 10:a. Det innebär att de tillbringat i snitt knappt 29 min i utvisningsbåset per match hittills.Det är väl en typisk grej att försöka förbättra, att försöka lira mer än bara lite drygt halva matchen 5 mot 5, om man nu vill ha en chans på någon av playoff-platserna.
Historiskt brukar det vara ganska tajta matcher, sällan utskåpningar åt något håll, iaf om man kollar över de fem senaste lagen emellan. Säsongens Nor IK tror jag dock är sämre än tidigare två säsongers.
 
Skilda världar möts, när tabelltrean tar emot nästjumbon. Forshaga har +28, och Örnen -29, och inte mycket talar för att publiken i Ängevi ska få se något annat än en hemmaseger. Lite kuriosa: Den 6/2 2011 så vann Örnen med förkrossande 13 - 1 mot Forshaga, och mindre än 11 månader senare, den 18 januari 2012, så vann Forshaga mot Örnen med 13 - 2. I hockeyns värld kan mycket förändras på mindre än ett år.
Forshaga är effektivast i serien, flest mål per skott, o de är det tredje svåraste laget att göra mål på, de släpper bara in drygt 2,5 mål per match.
Det blir inte många spänn tillbaka på att Robin Wall nätar mot Örnen (om han spelar matchen). Han har lirat 8 matcher och gjort ett mål i snitt per match. Daniel Odhe, med 7 kassar på nio matcher, bör motståndarna också ha lite örnkoll på..
 

I Arvika hoppas man väl på att kunna ta med sig attityden från tredjeperren senast mot Grums, o gör man det så är matchen mot IFK Munkfors vunnen. Gästerna har å sin sida ganska bra kolla på AHC, och trots att man ligger absolut sist med absolut sämst målskillnad så är man inte ett lag det bara går att o köra på halvfart mot.
Jag tror att det kan bli lite hett emellanåt, lite prestigekamp o gruff, men att Arvika inkasserar en trea efter tre raka torsk.
 
Navvies - Flyers:3 - 7 , sjunde kommer i tom kasse.
Två lag med ganska likvärdig form, ruggigt bra insatser mot riktigt bra motstånd blandas med mindre bra i matcher man borde vinna. Dagens match vinns av det lag som har bäst attityd. Jag tror att Flyers kapacitet är högre än Navvies, de har både högre högstanivå och lägstanivå än Navvies, så med rätt attityd så tror jag de åker hem med tre poäng ikväll. Anders Johansson, en av Flyerscoacherna, vet hur
 
Omgångens smällkaramell!  Jag hoppas på Hammaröseger, och jag tror det är helt möjligt, men då måste försvarsspelet funka som det gjort hittills. GIK å sin sida har vunnit ett par matcher nu trots att liret, enligt egen utsago, inte riktigt fungerat. Det är förstås ett styrkebesked i sig. Om man behöver tändvätska för att riktigt tagga till, så ska väl en "seriefinal" räcka till, tycker man.
 
Här gäller det för gästande Köping HC att ha rätt attityd från start. Sunne IK är ett lag som skjuter mycket, och träffar mål, det är bara två lag (GIK o Flyers) som skjuter mer. Effektiviteten är det sämre med, där ligger man på nionde plats i tabellen. Om man fortsätter med lite statisiknörderi, så ser man att Köping HC är det absolut snällaste (Fair play) laget i serien, om man räknar antalet två-minutare. Ofta är det så att det lag som är speedigt och åker mycket grickor, får motståndarna att dra på sig utvisningar, o det är kanske en förklaring till KHC:s förhållandevis låga 12 min i busbåset/match (då är också 2 st 10-minutare inräknade)
Är KHC för snälla, tacklar man för lite? Bra fråga, totalt sett så vet jag inte, men i de senaste hemmamatcherna så har tacklingsspelet varit i det närmaste osynligt, men det har (tror jag) berott på att man inte åkt så mycket grickor som man bör. Är speeden tillbaka, och noggrannheten i arbetsinsatsen, till denna bortamatch, ja då blir det vinst för Köping.
 
 

RSS 2.0