Omg 13 i div2 Vb. Förtjöt o tips! Result o efttjöt!


Med 12 omgångar spelade, så tar vi en snabbtitt på hur det skulle bli om vi nu hade spelat alla 28 omgångar:

(Eft 12 omgångar:)

Lag 1:
GIK
Kvalificerade för kvalserien till div 1, säsongen 2010-2011

Kommentar:
Här känns det som att mycket kan hända, med så få poängs avstånd mellan 1an o 4an så kan skador/sjukdom på tongivande lirare komma att bli mkt avgörande. Det är enbart kul med 3-poängssystemet!

Lag 2-5: KAIK, Navvies, KHT och FIF
Kvalificerade för Play off till kvalserien till Div 1, säsongen 2010-2011

Kommentar: Mellan plats 10 och plats 5 så är det "bara" 7 poäng nu, det är verkligen "bara" med 3-poängssystemet så det kan verkligen ske förändringar, men mest hotad tillvaro kommer laget på den sista (5an) playoff-platsen att ha.

Lag 6-10: AHC, ÅSK, HHC, Flyers och NIK
Kvalificerade för Div 2, säsongen 2010-2011

Kommentar: Med viss tvekan för NIK, så tror jag att AHC, ÅSK och NIK har kapacitet att landa på en femteplats när detta är klart. HHC och Flyers får det mkt svårt att ta sig in i topp5.

Lag 11-12: KHC och VHC
Kvalificerade för kvalserien till Div 2, säsongen 2010-2011

Kommentar: Hur mkt jag än vill och önskar det så har jag ändå mkt svårt att se några andra lag i kvalserien efter 28 omgångar. Det skall till starka spelarförstärkningar, och i minst det ena fallet även förändringar i lagledningen, och det NU om det skall vara någon idé!Onsdag 2/12

AHC - KHC

Arvika HC åkte till Köping med respekt för hemmalaget. Förklaringen ligger i att trots att KHC förlorat det mesta hittills, så har man spelat jämnt mot de flesta lag. AHCs tändning inför match räckte till en ganska komfortabel seger (2 - 5)
Från Flyers sida eft segermatchen mot NIK: "-Två lag som har dålig fart på rören och spelar stirrigt i egen zon, där av hela 7 mål i första perioden, (kul för publiken kanske), men inte för oss i båset."

Sett över de 4 senaste matcherna lagen emellan så står det 15 - 14 till AHC. Arvika har vunnit två av matcherna, och Flyers en av matcherna, och en av dem blev 3 - 3.
Detta är dock den första matchen för säsongen mellan AHC och Flyers.

Arvika vinner i kraft av hemmais och bättre inställning.

Tips: 5 - 4

Result: 2 - 2
(0-0, 1-1, 1-1)

Tydligen en tempofattig och ganska blek instats av bägge lagen. Inte direkt överraskande att det blev delat pott.Navvies - ÅSK

Få lag åker från Hallsberg med poäng i bagaget denna sesse. FIF har tagit 1 pinne och KHT 3, och visst kan det bli fler men jag tror inte att Åmål grejar det denna gången.
Hemmalaget har inte förlorat på sju omgångar, och har självklart gott hopp om att fortsätta den trenden.
ÅSK har 4 raka utan seger nu, (1 pinne) och går långt ifrån som förväntat.

Tips: 5 - 2

Result: 2 - 2
(0-0, 1-1, 1-1)

Det trodde jag inte. Inte för att ÅSK inte har kapacitet att störa vilket lag som helst i denna serie, men det har inte sett bra ut och Navvies är svåra på hemmaisen. Jepp, jag är förvånad.


KHT - HHC

Kristinehamn blev det lag som först besegrade GIK, inte en jätteöverraskning att det blev just KHT men att det blev i Billerudhallen var kanske lite mer otippat.
Bra för självförtroendet förstås. Onsdagkvällens motståndare, Hammarö HC, är en för sessen ny bekantskap.
HHC är obesegrade de 4 senaste omgångarna, men man har ändå "bara" plockat 3 pinnar på dessa omgångar genom att man spelat lika mot ÅSK, VHC och NIK.
KHT är starkare än HHC och vinner därför utan att förta sig.

Tips: 6 - 3

Result: 7 - 2

Inget snack, och KHT är rejält på G.


KHC - FIF

Från Köpingshåll så är man mkt missnöjda med senaste matchen (torsk 2 - 5 mot AHC) , få bjöd till i närkampsspelet och ännu färre ville in i hetluften framför mål.
Det är långt upp till nästa lag och kanske har tåget redan gått. Skulle vara mkt tråkigt om de resterande 15-16 omgångarna bara kommer att handla om vilket lag som kommer sist resp näst sist.
Kan Tomas Mitell vara med och lira så mkt som behövs? Ja det verkar vara en avgörande fråga för Köping Blue Boars just nu.


Tips: 3 - 5

Result: 2 - 2 (0-0, 2-1, 0-1)

Viktigt, viktigt för hemmalaget! Hade ledningen och en 3a inom räckhåll, men det blev 1 pinne, och det är bättre än ingen pinne, men avståndet till närmaste lag ovanför växte ändå ikväll. Mitell var inte med ikväll heller tyvärr.NIK - GIK

Revanschlustan bubblar säkert hos GIK efter senaste matchen, och första förlusten. Efter den senaste matchen dessa lag emellan så skiljdes man åt med 1 pinne var (2 - 2). Oavgjort är ett gångbart resultat om man skall tippa NIKs matcher, hela 4 matcher har slutat lika och tre av dem hemma i Norvalla. Annars ser vi en riktigt lång matchrad utan seger för Nor IK, det var hela 9 omgångar sedan som man vann (2 - 5 borta mot VHC)

GIKs revanschlusta mot NIKs försök att hitta ett vägvinnande spel.

Tips: 3 - 3

Result: 6 - 3 (1-1, 3-2, 2-0) Skott: 31-38 (14-6,7-17,10-15)

Kul för serien med GIKs andra torsk på raken, men mindre kul för GIK förstås. Mkt skönt och välkommet för NIK att äntligen få åka med i vinnarspåret igen. Varannat skott gick in för NIK i mittenperren, verkar som att GIKs keeper haft en bättre kväll än denna?


VHC - KAIK

Förra mötet blev förkrossande 9 - 1 till KAIK (28/10) och efter det har KAIK 1 st torsk, 1 st likamatch (senaste hemma mot Navvies) och 5 st vinster. Vikings respektive siffror ser ut som följer: 3 st likamatcher på raken (2 - 2 hemma mot Navvies, 4 - 4 borta mot HHC och 5 - 5 borta mot FIF) och 4 st torsk.

Från VHCs hemsida eft matchen mot FIF: "-Viking vinner skotten stort (30-16), men är fortsatt ineffektiva när det kommer till att sätta pucken i mål. Forshaga har en mycket bra målvakt, men vi måste börja sätta våra mer eller mindre öppna chanser. Lite mer "jäklar anamma" framför motståndarkassen efterlyses från tränarhåll."

Även om VHC nu lirar på hemmaplan, och har börjat sno åt sig lite poäng här och där, så har jag svårt att tro att man klarar sig från ännu en förlust mot KAIK. Det står mer än 3 poäng på spel, det kan vara frågan om att gå upp i tabelledning om KAIK vinner samtidigt som GIK torskar eller spelar lika, och den chansen försitter man inte.

Tips: 3 - 4

Result: 2 - 7

Blev en enklare resa än vad jag räknat med för KAIK, och det var tydligen helt rättvist också.
GIKs torsk och KAIKs vinst gör att KAIK nu går upp som tabelletta.


KHC - KIK: 4 - 4 Matchref


Köping HC – Kungsörs IK:
4 – 4 (1 – 0, 2 – 4, 1 – 0) Skott: 42-36 (17-11, 12-12 ,13-13)

Utv KHC: 13 min + Game(2x2,1x5 +1x2, 1x2)
Utv KIK: 10 min (2x2,2x2,1x2)

Laget:
  1 A Hult (Matchens keeper)
61 K Jansson

1a
24 P Palmkvist
22 D Mård
29 K Karlsson
14 F Pettersson
21 H Johansson
2a
27 J Larsson
20 P Korhonen
26 J Eklund
23 J Gustavsson
30 T Waern
3e
11 N Källberg
5 R Karlsson
4 P Berg
15 J Nygren
19 L Laine
4e
13 J Sättermann
91 J Andersson
17 E Bergstrand


1a p:
Domare Spolander släpper pucken, och vinterns första div3-derby är igång.
Matchens första skott på mål avlossas av hemmalaget, nästan 2 minuter in i första ronden.
Nr 1 Anton Hult motar skottet enkelt.Hult m e m nyss hemkommen från Inkaleden har fått låna utrustning av KIKs junislag och säsongsdebuterar i derbyt.


Man satt och hoppades att KIK skulle sätta upp bra speed på grickor och puck, men det hoppet grusades totalt. Tidigt uppvisade man dessutom derbyhybris utan dess like, sällan har vi skådat så lågfrekventa benrörelser på så många spelare samtidigt som i den första perren i detta ärkederby.

BP: 05:16 när 20 Pekka Korhonen tar en utvisning.
1 – 0 kommer redan 05:43 genom nr 20 Javeblad, assisterad av nr 7 kapten Karlsson.
Det är de mkt ålderstigna och rutinerade gubbarna i hemmalaget som lyckas genomföra sin på servicehemmet upplagda strategi. Javeblad mosar in med rullatorn framför mål och knuffar in trissan.

Skämt åsido, dessa lirare är skickliga med stickorna och kan hålla i trissan om de vill. När sedan KIKs backbesättning är så illa sargad som den just nu är och forwards har noll självförtroende så är det lekstuga för KHC.

Perren fortsätter som den börjat, usel fart och ängsligt beteende från KIKarna. Man sätter varandra hela tiden i svåra situationer i egen zon. Pucken skall tydligen passas bakom medspelaren, helst när han inte ser att den kommer..?!

Det låga tempot passar hemmalaget fint, och ny utvisning för KIK passar ännu finare.
BP: 08:52 så är det dags för nr 14 Fredda Pettersson att sitta i busbåset.
Detta BP genomförs något bättre av KIK, även om det ibland ser ut som att KIK tror att det är 5 st Peter Forsberg i hemmalagets PP-team. (Typ 4 meter säkerhetsavstånd)

Några KIKare har iaf försökt hålla uppe ett eget tempo, och det leder till en kontring med en man mindre genom nr 5 Robin Karlsson som åker ifatt och ifrån nr 2 Javeblad i hemmalaget. Pucken hinns upp, keepern luras ner men tyvärr så blir skottet för högt och slinker över ribban.

PP: 13:13 nr 20 Javeblad åker ut 2 minutes for holding.
Låg fart på grickor o trissa är inte ett framgångsrecept i någon spelform, och definitivt inte i PP. Chansen till kvittering ökar dock när ännu en hemmagubbe visas ut. Nr 18 Lindeborg är den skyldige.
KIK har nu 5 mot 3 i 55 sekunder, men absolut ingenting kommer ut av det.

Förstaronden avslutas med att lagen byter ett par rätt heta chanser med varandra, dock utan nätrassel.  1 – 0 till hemmalaget i paus, men det var efter en period där 2 – 1 eller kanske t o m 3 – 1 inte hade varit missvisande. Hult i KIKs kasse höll siffrorna nere.

2a p:
Nu vill vi inte ha ett nytt BP tidigt i mittenperren, men det får vi ändå.
BP:01:56 när nr 23 John Gustavsson tar en utvisning.
Det är lite bättre fart överlag nu på KIK-benen, och man har inledningsvis ganska lätt att avvisa hemmalagets försök. I min 3 så trampar KIKs nr 5 Robin Karlsson in i fiendeland, snurrar förbi hemmabackarna och avlossar ett bra skott mot bortre hörnet. Hemmakeepern är på väg i sidled till motsatt hörn, men lyckas med en kalasräddning och plockar skottet.

KHC kommer sedan i en kontring där KIKs backar helt gått bort sig, och vi tvingas konstatera utökad hemmaledning.
2 – 0 03:33 genom nr 12 Rihiimäki, på pass från nr 7 kapten Karlsson.

KIKs nu bättre fart skall komma att resultera, och det när 3e-linen är på isen.
Bra fart och äntligen ett KIK-mål.


2 – 1 efter 04:58 genom nr 4 Per Berg på pass från nr 5 Robin Karlsson och nr 27 Johan Larsson. Snyggt!

Nu är tempot betydligt bättre och hemmalaget har stora problem med att få tag i pucken. Det dröjer inte länga innan det rasslar igen.


2 – 2 efter 05:13. Det kommer efter bra intensitet av 4e-linen, och det är nr 17 Bergstrand som antecknas som målskytt. (Såg eller hörde ingen assist där). Härligt!

Aj,aj, aj! Ny utvisning för KIK.
BP: 07:05 när nr 21 Henke Johansson visas ut.  KIK genomför ett hyfsat bra BP, och vi slipper se några direkta farligheter bakåt.


Öhh, hakning eller fasthållning..men det blev inget..

Kort efter att KIK har fått tillbaka sin gubbe på isen så ser vi något svårbegripligt.
Hemmalagets nr 27 Berggren jagar efter pucken igenom mittzon, och möts av en KIKare. Pang så smäller det ett jätterapp över benen på KIKaren, och pang så får Berggren 5 min+Game.
Svårbegripligt agerande, men lättbegriplig bestraffning.

Skall KIK ta chansen att ta ledningen nu? Tempot är bättre och det bådar gott. Vi slipper vänta länge, redan efter ca 30 sekunder så kommer det.


2 – 3
klockan 10:09 genom firma Berg-Karlsson igen.  Snyggt o viktigt!

4:30 kvar i spel 5 mot 4. Hemmalagets rutinerade rävar matchas hårt i både PP och BP, och ny lyckas de med en snygg genomskärare till nr 7 kapten Karlsson på anfallsblå, därifrån är han ensam med Hult i KIK-kassen.  No mistake, och kvitterat.
3 – 3 med 13:07 på matchuret. Assisterade gjorde nr 9 Larsson. Snopet!

1:30 kvar i spel 5 mot 4 nu. KIKs bättre fart betalar sig igen.


3 – 4 kommer efter  14:23, och det genom nr 13 John Sättermann på pass från nr 22 Daniel Mård.
Härligt o viktigt!

KIK äger mittenperren, och stressar hemmalaget i egen zon. Puck out kommer.
PP:17:13 och nr 21 Pettersson är den skyldige.
Hade smakat julskinka med en tvåmålsledning inför sista nu, och det är flera bra bud på det.
Närmare än ett klingande ribbskott från nr 11 Nicke Källberg kommer vi dock inte tyvärr.

Med 30 sekunder kvar är det nästan lika nära kvittering för hemmalaget, detta när Hult i KIK-kassen tar sig ut i sarghörnet och vispar iväg pucken rätt i gapet på blåklädd lirare. Liraren ser den tomma kassen och skottar för kvittering. Hult är dock på väg tillbaka, och får ut klubban och styr pucken över och utanför.. , och han såg inte ens uppjagad ut.. Det fanns det dock andra som var.

3 – 4 efter två spelade, känns sådär rättvist även om KIK borde gjort något mer mål på sina chanser. KIK är klart bättre än i första, men det är väldigt mkt kvar.

3e p:
Såg inte riktigt vad som hände, men KIKs nr 4 Per Berg sitter på läktaren efter pausen. (Någon sa att det berodde på skridskoproblem)

Med bara ett måls ledning för KIK så vill vi absolut inte ha BP, men det får vi tidigt i slutperren ändå.
BP: 02:45 när nr 11 Nicke Källberg tar en utvisning i anfallszon.
Dags för old-boys igen, som tar ett järngrepp på KIK och de släpper inte taget för än vi ser en kvitteringspuck i KIK-kassen. Något motvilligt måste man konstatera att det var ett tjusigt mål, även om KIKs agerande framför kassen var på knapp pojklagsnivå.

4 – 4 03:32 in i sista p. Mål genom nr 22 Lawner, och passare var nr 20 Javeblad och nr 7 kapten Karlsson.

KIKs tempoökning från mittenronden har avtagit betänkligt, men ny utvisning för hemmalaget ger ändå hopp om ny KIK-ledning.

PP:04:59 när nr 26 Leandersson uppsöker ett bekant utrymme.
KIK har svårt att komma in anfallszon med pucken under kontroll, dels beroende på att man lyckas screena bort varandra..?! Med 1 minut kvar av PP så visar hemmalagets nr 22 Lawner hur man genomför en perfekt diving. Hade funkat klockis som illustration av diving i domarboken.
Den randige Spolander tänkte på annat och så var det med det.

Uselt genomfört PP av KIK, och jag kan inte låta bli att fundera över coachingen i detta viktiga skede.

10 minuter in i slutperren så satt jag och hoppades att ingen i publiken var där för första gången. De skulle i så fall med stor säkerhet aldrig komma tillbaka igen. Nu är det riktig div3-hockey var det någon som sa, men så bra var det absolut inte. Ingen bär dock ensam ansvar för detta, båda lagen delade broderligt på den bördan.

Mycket snurrigt åt båda håll, ströchanser inträffar men utan ordnat spel. I slutet av matchen så är båda lagen riktigt nära att ta ledningen, och närmast är kanske hemmalaget med 2 minuter kvar. Hult i KIK-kassen gör en riktigt bra seriedebut och skall ha stor kredit för att det inte blir förlust ikväll.

Med en minut kvar så är nr 20 Javeblad i hemmalaget riktigt ful när han sätter en armbåge i ansiktet på KIKs nr 20 Pekka Korhonen. Spolander blåser av, men varken han eller hans 2 zebror orkade/ville/såg den fula armbågen.. Svagt!

Time Out tas av KIK med 50 sekunder kvar, av det kommer inget ut.

Matchen slutar 4 – 4

Kommentar efter matchen:

En förstaperiod som får räknas till säsongens sämsta från KIK
En mittenperre som ändå är bättre och som gör att man tänker att det kanske ordnar sig nu.
En slutrond som man bara vill glömma.

KIK gör en riktigt dålig match, det vet alla.

Ett frågetecken jag har
är varför man envisas med att går runt på fyra liner? Ingen hinner komma upp i tempo, speciellt inte med ett gäng utvisningar som hackar upp i femmorna. Tempo och intensitet är ju två ledord i hockey, och inte minst mot en motståndare som KHC.

Är någon i KIK trött efter denna match?

När man har läge att skaffa sig momentum i matchen så borde man gå ner på folk för att öka farten och intensiteten, men av det ser vi tyvärr inte mycket.

Hemmalaget gör heller ingen bra match, men jag tror de är närmare sin kapacitet än KIK var.Hemmalaget har kyla och smartness, som man kan utnyttja trots att man inte alls kan mäta sig med det tempo som KIK har potential att sätta upp. När KIK inte är i närheten av sin potential så kan det gå hur som helst i en match som denna.


KHCs kanske bäste spelare är unge burväktaren, nr 35 Sjöman. Endast 13 år, på det 14e, så står han upp mycket bra och antecknas för ett par riktigt svettiga räddningar i matchen.


 Matchens kalkon:
·         Tempot
·         Egen zon
·         Mm mm mm

Matchens kanon :
Svårt att hitta något, men Anton Hult gör en riktigt bra seriedebut.

Avslutningsvis:
En förlust hade varit mycket svårsmält, och direkt efter matchen så kändes det verkligen så.

Nu är det ändå ingen jättekris tycker jag, enligt rapporter så har veckans träningspass haft mkt högre kvalitet än tidigare. Det verkar som att man internt i laget har bestämt sig för att köra riktigt hårt på träningarna, med full satsning på rören, hårda pass och tacklingar.
Med bättre lagkänsla och harmoni i laget så kan lirarna och Ponta säkert visa oss att de kan bra mycket bättre.


GO KIK!


 //Roger ”Falken”Karlsson

 


12e i div 2Vb

Lördagsmatch, 28/11

Karlskoga
Flyers - Nor IK

Flyerscoachen eft ÅSK - Flyers (söndags):
"-Hela laget ska ha beröm idag för dagens insatts med bra spel över hela banan.
Positivt: Står upp bra i egen zon och på blå linjerna, bra hem jobb, sätter chanserna, bra go under hela matchen.
Negativt: Lite för mycket onödiga utvisningar."

Falk-kommentar: Blev ju torsk borta mot Navvies i onsdags, men jag tror ändå att Flyers blir farliga på lördag.

NIKs hemsida eft NIK - HHC:
"-Ännu en gång vann Nor skotten stort, denna gång med 49-32, men lyckas ändå inte ta poäng. Matchens kanon: Dommarens utbrott i korridoren efter matchen. Matchens kalkon: Nors ineffektivitet."

Falktips: Jag tror det är dags för en hemmaseger, det har bara skett en gång hittills (första omg mot VHC) och så kan det ju inte fortsätta..,eller? 4 - 2

Result:
6 - 4
Mycket viktig hemmaseger för flyers!


Söndag 29/11

GIK - KHT

Kan bli jämnt förvisso, men jag tror inte på ngn underskattning från GIK sida och då blir det säkert full satsning från nedsläpp. Hemmaseger blir det nog, om än lite knapp.

Falktips: 4 - 3

Result:
2 - 4

Lite överraskande, men ingen chock direkt. Tabellmässigt kul och intressant!

KAIK - Navvies

Detta kan bli en riktig batalj, Kil vill förstås försvara sin andraplats och självklart inte släppa iväg GIK på något längre avstånd. Vill det sig riktigt bra för KAIKs del så kan de t o m gå upp i serieledning efter kvällens omgång, detta då de har bättre målskillnad än GIK förtillfället. Navvies känns lite instabila, och kan blanda stensäkra instatser med mer tveksamma. Svårtippat är det allt.

Falktips: 4 - 3

Result: 
2 - 2


KHC - AHC

Köping Blue boars måste börja plocka poäng, på hemmaisen har de nollats hittills och nu börjar det bli bråttom att vända på skutan.

Falktips: 3 - 2

Result:
2 - 5 (0-1, 2-3, 0-1)


VHC - FIF

Kommer första trean för Viking nu? Perhaps, men det blir inte lätt. FIF är alldeles för vassa när de får chansen framåt, och deras keeper är som bekant bäst i serien. Det gäller för VHC att jobba stenhårt i defensiven, och att ta vara på de lägen man får framåt.

Falktips: 4 - 5

Result:
2 - 5

HHC - ÅSK 
(Börjar 30 eft de andra matcherna, 16:30 alltså)

Också en jämn match, HHC brukar inte släppa in många mål och på hemmaisen är man svårbetvingade. Hur revanschsugna är ÅSK? Deras senaste resultat, tre raka torsk, är ingen trend de vill se fortsätta.

Falktips: 3 - 3

Result: 5 - 5 (3-2, 2-2, 0-1) Skott:27-32

Fyller på när jag hinner..

9e omg i div3 Örebro/Västmanl. Tips o tjöt!


Fredag 27/11

HHK - NHC

Ett lag med minst två producerande femmor, mot ett lag med en producerande femma.., borde inte bli jämnt ens men hockey är en attitydsport. Med fel attityd så förlorar du mot rätt attityd. Fast det ska mkt till om Hallsta har fel attityd ikväll.

Tips: Hemmaseger med 5 - 3

KHC - KIK

I försnacket så hörs en del rykten
om att Köping skulle låna in folk från sitt div2-lag, men det är förmodligen bara snack. Kan inte tänka mig att Lill-Egon skulle låna ut folk till en "högriskmatch"  ;), eller någon annan match heller för den delen, när hans eget lag har match på söndag.
Om man nu ändå skulle göra det så är det lite fjantvarning över det hela, eller ganska mkt fjantvarning.

Kan förstå att många har sett fram mot denna match men det är ju en hel del andra matcher som har spelats och som ska spelas också. Derby är dock alltid derby, och med så många spelare som har spelat på båda sidor så blir det en extra ingrediens i matchen, och då kan allt hända.

På en del håll kan man läsa att KHC är ett lag som består av äldre spelare, och det låter som om de skulle vara hämtade från servicehemmet fast lagets genomsnittsålder förmodligen är ganska nära seriesnittet. Jag tror inte man är äldst på långa vägar (Nora HC har minst 6 lirare födda på 70-talet t ex ). I själva verket så handlar det till viss del om ett tiotal lirare som tycker det är kul att spela hockey men inte att träna, kryddat med några yngre som inte får speltid i div2-laget.

Realistiskt sätt så ska Kungsör vinna ganska komfortabelt, den skillnaden är det mellan lagen.

Såg att Bärsingens fredagspanel fått frågan om matchen, mer konkret "Vad avgör?": En viss Andersson svarade inte direkt på frågan utan dömde ut div3-hockey å det grövsta genom att påstå att han själv skulle gå in i nåt av lagen..om han bara hade tid. ..pft.. 

Tips: Bortaseger med 1 - 6

Så gick det: 4 - 4

Lagen turades om att spela kasst, KIK började kasst, sen KHC, sen KIK, sen KHC och ett tag på slutet så hjälptes man åt att spela kasst. Under tiden som det ena laget spelade kasst så spelade det andra laget mindre dåligt.

Ärligt talat så skall inget av lagen vara nöjd med 1 pinne efter denna match, det finns inget att vara nöjd med överhuvudtaget. Delat pott var kanske bara bra ur en synvinkel, att det är gemensam lagfest på H ikväll..

Matchref kommer i morrn, om någon är det minsta intresserad.., jag har en svår intressedip själv just nu..SHK - GSK

Sala HK
verkar ha en något stigande formkurva (eventuellt peakad av något nyförvärv), det kommer inte att räcka om GSK gör en normalinsats ikväll, men Sala kan komma att börja ta några fler pinnar framöver.. Inte ikväll dock.

Tips: Bortaseger med 2 - 6

SIS - FFIK

En normalinsats från SIS räcker ,
men den är inte alltid så lätt att plocka fram.. Lite fel fokus i tänket före match, som tas med in i omklädningsrummet, och det kan räcka för blackout och torsk mot ett lag man med en normalinsats skulle betvinga ganska enkelt. Händer det ikväll.. Nej, det tror jag inte.

Tips: Hemmaseger med 4 - 1

Söndag 29/11


HCÖ - HIK

HC Örnen ökar speeden med nyförvärv, och på söndagkvällen kommer man att speeda hem en seger utan större problem.

Tips: Hemmaseger med 8 - 1Fyller på med tjöt.., maybe


Falken summerar (eft 10 omg i div2 Vb)

Här följer en anspråkslös summering av div2 Vbs 10 första omgångar, inklusive oerhört nördig statistik och annat.

♦ Derbygrupp 1:
Grums IK, Åmåls SK, Nor IK, Hammarö HC

Grums IK
HHC - GIK: 0 - 4
ÅSK - GIK: 2 - 4
GIK - NIK:  2 - 2
GIK - HHC: 6 - 4

10 av 12 möjliga poäng i derbygruppen.
Tabelletta, och 24 poäng totalt på tio omgångar, varav 14/18 är plockade utanför derbygruppen.

6 hemmamatcher, varav 4 vinster o 2 oavgjorda. Etta i hemmatabellen.
4 bortamatcher, varav 3 vinster o 1 oavgjord. Tvåa i bortatabellen.
(KHT o VHC kvar att möta)

GIKs spöke: Skräms inte av nåt spöke så här långt, men det kan komma.
GIKs kakbit: Svårt att utse kakbiten oxå, men det kommer.

Stars of GIK: Har för dålig koll på interna poängligan, men enligt mig så spelar det ingen roll. Jag lyfter fram GIKs unga lirare som Stars of GIK,junisarna, det är dem med deras inställning som håller lagets totala lägstanivå på en högre nivå än förra året och därför har man ännu ingen torsk. Man vinner inte stort, man kan ha en svacka i matchen men man kommer alltid tillbaka i tid..även om det kan vara knappt.

Om GIK: Om GIK 08/09s upplaga skulle lira mot GIKs nuvarande lag så skulle man säkert vinna. Men jag håller ändå denna säsongs LAG som ett bättre lag. Anledningen? Se ovan.

----------------------------
Åmål SK
NIK - ÅSK: 2 - 2
ÅSK - GIK: 2 - 4
HHC - ÅSK:1 - 3
ÅSK - NIK: 6 - 3

7 av 12 möjliga poäng i derbygruppen.
Tabellsexa, och 14 poäng totalt på tio omgångar, varav 7/18 är plockade utanför derbygruppen.

6 hemmamatcher, varav 2 vinster, 1 oavgjord och 3 torsk. Sjua i hemmatabellen.
4 bortamatcher, varav 2 vinster, 1 oavgjord och 1 torsk.Trea i bortatabellen.
(AHC och Navvies kvar att möta)

ÅSKs spöke: Finns inget jättespöke direkt, men jag tror att GIK kan bli ett (för omväxlings skull)
ÅSKs kakbit: Inte direkt en kakbit, men man har en mental halvnelson på NIK.

Stars of ÅSK: Ziga Oblak, 5+10 så här långt. En svårfångad och pålitlig poängmakare som vet var målet är även om han skulle ha gaffatejp runt skallen. Pasi Pitkänen,den finske botanikern, producerar också, nyttig och avig. Andreas Engberg, ÅSKs meste poängplockare genom alla tider började trögt men har nu 3+4 och är viktig för fortsättningen.

Om ÅSK: Det började trögt, vinst först i femte omg som växte till fyra raka segrar, men nu är det två raka torsk igen. ÅSK har ett topp5-lag men man spelar inte som ett sådant.

----------------------------
Nor IK
NIK - ÅSK: 2 - 2
GIK - NIK: 2 - 2
ÅSK - NIK: 6 - 3
NIK - HHC: 5 - 5

3 av 12 möjliga poäng i derbygruppen.
Tabellåtta, och 13 poäng totalt på tio omgångar, varav 10/18 är plockade utanför derbygruppen.

4 hemmamatcher, varav 1 vinst och 3 oavgjorda. Nia i hemmatabellen.
6 bortamatcher, varav 2 vinst, 1 oavgjord och 3 torsk. Åtta i bortatabellen.
(FIF och Flyers kvar att möta)

NIKs spöke: "Vinna skotten stort hemma, men ändå delad pott-spöket"
NIKs kakbit: Finns ingen mumsig kakbit ännu.

Stars of NIK: Tveklöst är Jonas Hellkvist Nor IKs gnistrande stjärna. Patrik Ekegren gillas också, rivig med bra speed och poängsinne.

Om NIK: Fyra oavgjorda matcher, där man bl a jobbat ikapp, men man måste få upp effektiviteten. Vinner som sagt ofta skotten stort men kan inte utnyttja det tillräckligt. -3 i målskillnad, det är bara Köping och Viking som har sämre målproduktion.

----------------------------
Hammarö HC
HHC - GIK: 0 - 4
HHC - ÅSK: 1 - 3
GIK - HHC: 6 - 4
NIK - HHC: 5 - 5

1 av 12 möjliga poäng i derbygruppen.
Tabellnia, och 11 poäng totalt på tio omgångar, varav 10/18 är plockade utanför derbygruppen.

5 hemmamatcher, varav 2 vinst, 1 oavgjord och 2 torsk. Åtta i hemmatabellen.
5 bortamatcher, varav 1 vinst, 1 oavgjord och 3 torsk. Tia i bortatabellen.
(KHT o Navvies kvar att möta)

HHCs spöke: Derbygruppen
HHCs kakbit: Hittills är det Forshaga

Stars of HHC: Hur mkt betyder nye coachen Tim Rivest? Mkt tror jag, en skicklig matchcoach med hett engagemang. Keepern Henrik Hedenskog kanske också är en stjärna i HHC?

Om HHC: En plantskola kallar de sig, och det har varit lite unga och veka plantor som blandat bra med mindre bra insatser. Orkar inte hela vägen riktigt. Nu på senare omgångar har de spelat bättre, höll på att vräka omkull GIK i lejonets kula, och verkar ha en stigande formkurva.


♦ Derbygrupp 2: Forshaga IF, Arvika HC, Kils AIK, Viking HC

Forshaga IF
KAIK - FIF: 2 - 3
FIF - AHC: 6 - 2
FIF - KAIK: 2 - 3
FIF - AHC: 7 - 3

9 av 12 möjliga poäng i derbygruppen.
Tabellfemma, och 16 poäng totalt på tio omgångar, varav 7/18 är plockade utanför derbygruppen.

6 hemmamatcher, varav 3 vinster och 3 torsk. Sexa i hemmatabellen.
4 bortamatcher, varav 2 vinster, 1 likamatch och 1 torsk. Femma i bortatabellen.
(NIK, Köping HC och VHC kvar att möta)

FIFs spöke: Hammarö är kanske ett spöke för FIF, även om det är spökligt i egna hallen på matcherna.
FIFs kakbit: Derbygruppen, nja inte som en kakbit men bra nära hittills.

Stars of FIF: Finns säker fler, men keepern Christoffer Lööf är den starkast skinande just nu.

Om FIF: Vem hade räknat med att FIF skulle dominera i sin derbygrupp?! Var skall detta sluta tro, det verkar inte som det har tagit stopp ännu iaf. Skulle vara intressant att höra en analys om vad framgången beror på. Är det nye tränaren från Färjestad, eller något annat?

----------------------------
Arvika HC
VHC - AHC: 3 - 3
FIF - AHC: 6 - 2
KAIK - AHC: 4 - 5
AHC - VHC: 5 - 4

7 av 12 möjliga poäng i derbygruppen.
Tabellsjua, och 14 poäng totalt på tio omgångar, varav 7/18 är plockade utanför derbygruppen.

5 hemmamatcher, vara 3 vinster, 1 likamatch och 1 torsk. Fyra i hemmatabellen.
5 bortamatcher, varav 1 vinst, 1 likamatch och 3 torsk. Elva i bortatabellen!
(ÅSK, Köping HC och Flyers kvar att möta)

AHCs spöke: Forshaga IF
AHCs kakbit: Hittills har inget varit så enkelt för AHC.

Stars of AHC: Kristoffer Östling i kassen är någon att lita på för AHC. Patrik Eriksson måste också anses ytterst pålitlig med sitt snygga poängsnitt hittills.

Om AHC: Blandar hittills sött med surt, och det håller naturligtvis inte att bara ha en bortaseger på fem försök.
Har några lirare som behöver kliva fram, man hade väldig otur när nyförvärvet , duktige Marcus Ittonen, skadade sig. Det verkar vara i defensiven som de största förbättringsmöjligheterna finns.

----------------------------
Kils AIK
KAIK - FIF: 2 - 3
KAIK - VHC: 9 - 1
KAIK - AHC: 4 - 5
FIF - KAIK: 2 - 3

6 av 12 möjliga poäng i derbygruppen.
Tabelltvåa, och 21 poäng totalt på tio omgångar, varav 15/18 är plockade utanför derbygruppen.

5 hemmamatcher, varav 3 segrar och 2 torsk. Femma i hemmatabellen.
5 bortamatcher, varav 4 vinster och 1 torsk. Etta i bortatabellen.
(Navvies och KHT kvar att möta)

KAIKs spöke: Ineffektiviteten i hemmahallen.
KAIKs kakbit: Lag från andra derbygrupper.

Stars of KAIK: Med 6+7 har Petter Skoglund betytt mkt för KAIK så här långt.

Om KAIK: Kan utmana GIK, känns som det enda laget just nu med den kapaciteten. Hemmastatistiken måste då få ett ordentligt uppryck. Förvånansvärt svårt i egna derbygruppen. Spel och skottövertag måste generera fler mål, och detta är KAIKs nöt att knäcka.

----------------------------
Viking HC
VHC - AHC: 3 - 3
KAIK - VHC: 9 - 1
AHC - VHC: 5 - 4

1 av 9 möjliga poäng i derbygruppen
Tabelljumbo, och 3 poäng totalt på tio omgångar, varav 2/21 är "plockade" utanför derbygruppen.

5 hemmamatcher, varav 2 likamatcher och 3 torsk. Elva i hemmatabellen.
5 bortamatcher, varav 1 likammatch och 4 torsk. Tolva i bortatabellen.
(FIF och GIK kvar att möta)

VHCs spöke: Hittills har VHC sett spöken lite varstans.
VHCs kakbit: Finns inte.

Stars of VHC: Svårt att hitta någon lysande stjärna, kanske Andreas Albinsson, internt poängbäst i ett ineffektivt lag. En verklig stjärna är annars Örjan Persson som jobbar hårt med att hålla hemsidan up to date och med att peppa laget i med och motgång.

Om VHC: Får det mycket svårt att undvika nerflyttning, men kanske har man nu hittat något i sitt spel som lyfter laget. Än finns det mkt tid kvar och det vore kul om VHC kunde undvika att bli avhängda.


♦ Derbygrupp 3: IFK Navvies, Kristinehamn HT, Karlskoga Flyers, Köping HC Blue boars

IFK Navvies
KGA - Navvies: 3 - 4
Navvies - KHT: 3 - 6
KHC - Navvies: 2 - 4
Navvies - KHC: 3 - 1
Navvies - KHT: 3 - 0

12 av 15 möjliga poäng i derbygruppen.
Tabelltrea, och 20 poäng totalt på tio omgångar, varav 8/15 är plockade utanför derbygruppen.

6 hemmamatcher, varav 4 vinster, 1 likamatch och 1 torsk. Tvåa i hemmatabellen.
4 bortamatcher. varav 2 vinster, 1 likamatch och 1 torsk. Sexa i bortatabellen.
(HHC,KAIK och ÅSK kvar att möta)

Navviess spöke: Har inget direkt spöke, utom möjligen sin egen inställning i vissa matcher.
Navviess kakbit: Ingen direkt kakbit i sikte

Stars of Navvies: Får dåligt insatt i Navvies på det sättet, men Mikael Andersell är mkt viktig med sin poängskörd och är också en av seriens absolut vassaste tekare. Henrik Wallberg är en annan lirare med målsinne. Nygamle coachen Bo Höök har ökat engagemanget och professioanaliteten med många procent i Navvies lagledning.

Om Navvies: Lite för ojämna i sina aktioner hittills, det verkar som att de har ett par förluster/poängtapp av onödig karaktär. Det kan straffa sig i längden i topp3-striden.

----------------------------
Kristinehamn HT
KHT - KGA: 6 - 6
KHT - KHC: 8 - 2
Navvies - KHT: 3 - 6
KGA - KHT: 4 - 5
Navvies - KHT: 3 - 0

10 av 15 möjliga poäng i derbygruppen.
Tabellfyra, och 17 poäng totalt på tio omgångar, varav 7/15 är plockade utanför derbygruppen.

4 hemmamatcher, varav 3 vinster och 1 oavgjord. Trea i hemmatabellen.
6 bortamatcher, varav 2 vinster, 1 oavgjord och 3 torsk. Sjua i bortatabellen.
(GIK,KAIK och HHC kvar att möta)

KHTs spöke: Forshaga?
KHTs kakbit: Köping HC

Stars of KHT: Här skulle Henrik Ivanov varit självklar förra säsongen, och kanske är han det nu också?
Är inte säker på vem som är förstekeeper, men Robin Eriksson har varit riktigt bra tidigare.

Om KHT: Kommer förmodligen att fortsätta rensa i derbygruppen (utom mot Navvies kanske) men spelet på bortais måste upp något snäpp om man vill avancera i tabellen. Som lag känns KHT lite ointressant, jag vet inte om man har några som bryr sig om hur det går för dem och det kan i slutändan få stor påverkan.

----------------------------
Karlskoga Flyers
KHT - KGA: 6 - 6
KGA - Navvies: 3 - 4
KHC - KGA: 3 - 5
KGA - KHT: 4 - 5

4 av 12 möjliga poäng i derbygruppen.
Tabelltia, och 10 poäng totalt på tio omgångar, varav 6/18 poäng är plockade utanför derbygruppen.

5 hemmamatcher, varav 1 seger och 4 torsk. Tia i hemmatabellen
5 bortamatcher, varav 2 segrar, 1 likamatch och 2 torsk. Fyra i bortatabellen.


KGAs spöke: Match på hemmais mot derbygruppen
KGAs kakbit: Ingen i sikte

Stars of KGA: Viktiga i KGA är bl a Rikard Karlsson och Mikael Löfgren

Om KGA:
Ett av få lag som hade en tydlig officiell målsättning inför seriestarten, man trodde på topp-5. Jag tycker inte man ska anmärka på det nu även om det är en bit kvar till målsättningen. Mycket kan hända ännu, och jag tror att Flyers har en inneboende potential som kan räcka för att nå målsättningen. Man kan spela ruggigt bra långa stunder, för att sedan ramla ner obergipligt djupt. Tror det handlar en del om stämningen i laget. Har man kul i laget, eller fattas det något? Med så många nya namn så kan det ta ett tag innan allt släpper. 

----------------------------
Köping Blue boars
KHT - KHC: 8 - 2
KHC - KGA: 3 - 5
KHC - Navvies: 2 - 4
Navvies - KHC: 3 - 1

0 poäng av 12 möjliga i derbygruppen.
Tabellelva, och 5 poäng totalt på tio omgångar, varav 5/18 är plockade utanför derbygruppen.


KHCs spöke: Kristinehamn HT (Derbygruppen, huvva)
KHCs kakbit: Inga kakor här inte.

Stars of KHC: Tveklöst Tomas Mitell och Johan Lilja

Om KHC:
Ruskigt tungt att vara så nära som KHC ändå är i många matcher, men att ändå torska. Kan inte låta bli att fundera över vad som skulle hända om laget bytte coach och skaffade sig en betydligt bättre matchcoach


SPECIAL ANNOUNCEMENTS (Efter tio omgångar)

♦ Överraskningslaget eft 10 omgångar:
  Forshaga IF, utan minsta tvekan!!

Besvikelsegänget eft 10 omgångar:
  Åmåls SK

♦ Bäste keeper:
Forshaga IFs Christoffer Lööf

♦ Bäste offensive back: Tomas Mitell
i Köping HC. (Outsider: Marcus Ittonen i AHC)
♦ Bäste defensive back:

♦ Bäste forward:


Fyller på mera snart..

Omg 11 i div2 Vb. Tjöt o tips, eftertjöt o result!

Igår när jag skulle uppdatera bloggen så var det tydligen dags för underhåll på bloggservern.., till kl 06:00 i morse.. =(

Så nu blir det sent, jo, men inte för sent!..


AHC - KAIK


Ska KAIK ta revansch efter senaste mötet lagen emellan? Då blev det 4 - 5 till AHC i Sannerudshallen.
Efter den matchen har KAIK 3 raka segrar. AHC har en seger, en likamatch (3 - 3 mot GIK) och nu senast debaclet mot FIF (torsk 7 - 3) Känns ändå som att KAIK har den bättre trenden, och kanske gör revanschlustan skillnaden ikväll? Att jobba på för respektive lag: AHCs spel i egen zon måste upp några snäpp, samtidigt som KAIK har för dålig utdelning på spelövertag och skott.

Tipset: 4 - 5

Result: 4 - 6


FIF - VHC

Ett nytänt (?) Viking gästar Forshaga ikväll, ett FIF med två mkt bra genomförda matcher bakom sig.
Effektiviteten hos FIF har jag inte räknat på, men de måste ligga riktigt högt eftersom de inte sällan torskar skotten men ändå vinner. De segrar man har beror naturligtvis också mkt på seriens förmodligen hetaste keeper, Christoffer Lööf

Tipset: 5 - 2

Result: 5 - 5


Navvies - Flyers

Senast lagen möttes var i omg 3, då vann Navvies med uddamålet (3 - 4) i borta i Nobelhallen. De senaste 2-3 åren har det varit jämnt mellan dessa lag, och det kan det bli ikväll också. Navvies är 10 pinnar bättre än Flyers, men det tror jag inte spelar någon som helst roll ikväll. Efter 4 raka torsk så vann Karlskogingarna senast borta mot ÅSK efter en riktigt bra insats. Kanske är de på gång uppåt i tabellen?
Navvies har 5 raka utan torsk (en likamatch) och är svårspelade i hemmahallen.

Tipset: 4 - 3

Result: 5 - 3


KHT - KHC

Kristinehamn har de senaste säsongerna utvecklats till ett spöke för Köping HC. De fem senaste matcherna lagen emellan ger en sammanlagt resultat som inte är kul med Köpingsögon sett: 35 - 10
8 - 2
blev det senast, i samma ishall som i kväll. Jag tror det kan vara dags att KHC snyggar till statistiken lite.

Tipset: Mycket svår match för Köping, men underskattning från KHT kan straffa sig svårt. 3 - 4

Result: 7 - 2


NIK - HHC

5 - 5 slutade senaste matchen, för bara två omgångar sedan, detta då NIK vaknade till och hämtade upp den ledning som HHC hade (1 - 3 och 3 - 4) Skotten vanns överlägset av NIK men gästernas keeper var mkt tät för kvällen. Ett bättre försvarsarbete från hemmalaget ikväll kan mkt väl ge den seger som man så hett eftertraktar. Senaste viktorian hittar vi ända borta i 4e omgången. (2 - 5 borta mot VHC) 

Tipset: Hemmaseger med 3 - 2

Result: 1 - 2


ÅSK - GIK

2 - 4 blev det på samma is i senaste mötet. Inget säger att det inte kan bli en repris. ÅSK är ett svajigt lag, och verkar inte kunna hitta en stabilitet i sitt uppträdande. GIK däremot är en välsmord maskin, fortfarande obesegrade även om de bara var 41 sekunder från torsk i förra omgången.

Tipset: Nej, det blir ingen repris, inte resultatmässigt för det blir 2 - 5 istället.

Result: 5 - 6


Fyller på under kvällen..

Powerplay♦ Döma i Slovakiska ligan, någon!?

♦ Ros drömfemma, inte ens nära!!


Omg 8 i div3 Örebro/Västmanl. Förtjöt o tips!! Result o eftertjöt!

En match spelades i dag, lördag 21/11:

ÖDIK - Hallsta HK:
2 - 20 Skott: 5-91


Tisdag den 24/11


Felling/Frövi IK - HC Örnen

Av hittills tre obesegrade lag
i serien är HC Örnen ett, och man åker alltså till Fellingsbro för att ta sig an sjundeplacerade FFIK. Hemmalaget mäktade med 3 - 3 borta mot HIK senast, men har före det tre raka torsk.
Örnen fick "bara" oavgjort hemma mot GSK i förra omgången, men vann skotten överlägset (42-16 om jag har rätt uppgifter) och var alldeles för ineffektiva med det skottövertaget. FFIK spelade 3 - 5 mot GSK och kan nog streta emot ett tag, men sen tror jag det läcker bakåt ganska snabbt.

Tipset: Bortasegern känns ganska säker, 2 - 7

Resultat: 1 - 13

Hopschan, verkar som att effektivitetsprocenten hos Örnen ökade ikväll.


GSK - KHC

Här får Köping HC inget gratis, GSK har bara släppt in drygt 2 mål per match och producerar samtidigt bra framåt. GSK är väl det lag som imponerat på mig mest hittills, bra speed och aktiv coaching. Jag tror de kan bli att räkna med ordentligt denna säsongen. Köping känns hittills som en besvikelse, men mkt kanske beror på truppen (vet inte om de får/kan lira med samma lag så mkt som de vill?)


Tipset: Har svårt att tro att KHC ska kunna orka hänga med i GSKs tempo, så 7 - 1

Resultat:
5 - 3

Kanske ska det ses som ett gigantfall framåt för Köping HC, jag väntade mig som sagt större förlust.


NHC - HIK

Nora har en riktigt bra förstafemma
, där nr 28 Sommarvik ligger bakom väldigt mycket. Åk mot mål och håll klubban i isen så kommer mackan, smack! Bakom dem är NHC betydligt mer lätthanterliga.
Gästande HIK är kanske seriens tydligaste hemmalag, skillnaden i uppträdandet på hemmais och bortais är ganska stor och det håller självklar inte. Inte ens om alla Ekström som finns skulle vara med.

Tipset: Känns som sen trygg hemmaseger, som kan bli stor.. 9 - 2

Resultat: 4 - 4

What?! Kul men verkligen överraskande resultat. Vill mkt gärna höra mer från dem som var där.


SHK - SIS

Om
Sala HK skall kunna förbättra sin tabellposition så måste man få igång målskyttet. Det är bara superjumbon ÖDIK som har färre mål framåt. Ett par sena nyförvärv kan kanske hjälpa till med detta?

Tipset: Skultuna är ett bättre lag, och ska inte förlora över tre perioder även om SHK kan hänga med resultatmässigt i 30 min kanske. 2 - 5

Resultat: 4 - 7
Inte oväntat med bortaseger, kul för SHK att man fick måla lite trots torsken.

Fyller på mera snart...

KIK - NHC

KIK – NHC: 4 – 7 (1 – 3,1 – 1,2 – 3) Skott: 39-28 (14-10, 13-7, 12-11)

Utv KIK: 6x2 min+1x10 min, 1x2 min+5 min+Game, 5x2 min+2x10 min
Utv NHC: 3x2 min, 3x2 min, 3x2 min

 

61 K Jansson (keeper fram till 7 min i 2a p, och sista 5 min i 3e p)
  1 J Angbäck (keeper övrig tid)
1a
24 P Palmkvist              
16 D Källberg
29 K Karlsson
91 J Andersson              
11 N Källberg
2a
27 J Larsson
22 D Mård
26 J Eklund
7 P Brolin Örn
30 T Waern
3e
20 P Korhonen
  4 P Berg
13 J Sättermann
  5 R Karlsson
  8 E Lundekvist
4e
21 H Johansson
17 E Bergstrand
12 F Åslund

1a p:
Matchen inleds i ett hyfsat tempo från båda lagen. Tyvärr ramlar det snart in en gubbe för mkt på isen ifrån KIK-båset, kanske fick man inte plats eftersom KIKs ledarstab för kvällen bestod av ca ”14” personer, utöver 20 spelare.
BP redan efter 03:14 alltså.

Nora HC har ett erkänt skickligt special-team i sitt PP, vilket innebär att man helst inte skall ge dem några sådana tillfällen. Tyvärr får vi ändå se en till KIK-gubbe i utvisningsbåset dryga minuten efter första utvisningen. KIKs, för kvällen spelande, coach nr 7 Pontus Brolin åker ut för hakning varpå gästande NHC bjuds på spel i 5 mot 3 i 50 sekunder ca.
Man behövde bara 7 sekunder.
0 – 1 kommer efter 04:30 och görs av NHCs nr 21 M Carlsson som assisterades av nr 28 M Sommarvik.

Spel 4 mot 5 följer för KIK i ca 1:50, vilket man klarar ut utan större åthävor.

Hemmalagets andralina ligger kort därefter på mot Nora-kassen, och med ett par snabba pass så är Nora-keepern helt överspelad och vi har kvitterat.


1 – 1 kom efter 06:49. Nr 30 Tobbe Waern rakade in trissan, snyggt serverad av nr 7 Ponta Brolin och nr 26 Joel Eklund.

Säg den glädje som varar.., jo det kan jag nog komma på ett par grejor..men inte ikväll.
En snabb kontring ger NHC ny ledning.
1 – 2 skramlar in med 08:09 på matchuret. Nr 17 J Dahlström nätar, och nr 28 M Sommarvik passar.Lååångt kvar av matchen, och KIKs 2a-line är ute efter ny kvittering, bra snurr i anfallszon på de gubbarna men denna gången når man inte ända fram.

Nästa grej att antecknas i matchprotokollet är en utvisning, tyvärr.
BP: 11:28 och ”busen” är nr 91 Jocke Andersson.

Hemmalaget står upp bra inledningsvis i detta numerära underläge, sen brakar det till i matchprotokollet.. KIKs nr 11 Källberg åker på en knätackling och åker själv på NHC-keepern som är i höjd med tekningscirklarna när han ska mota undan den läskiga pucken. På det uppstår tumult när Nora ”tar det säkra före det osäkra” och attackerar KIKs nr 11 med 3-4 man..

Kvällens vakthavande befäl i randigt delade ut 4 tvåminutare, en till KIK (11 Källberg) och 3 till NHC (5,17,28)
Allt detta skedde 12:07, och resulterade i att KIK fick spela 4 mot 3.
Det höll sig dock inte länge, redan efter 13:19 så är det dags för ny KIK-utvisning. Nr 5 Robin Karlsson får 2 minuter för hakning tror jag.

3 mot 3 ett tag, som följs av spel 4 mot 3 i 10 sekunder, och även 4 mot 5 i ca 1 minut.
Snurrigt med alla utvisningar, och inget av lagen kan dra några fördelar av detta.

När vi är framme i slutet av första perren så hittar den randige en ny KIK-buse.
BP: 18:12 och busen är nr 16 Danne Källberg.
Det känns inte bra nu, KIK har en mkt otydlig rollfördelning i sitt BP, och förlorar alla situationer i man-man. Resultatet låter inte vänta på sig.
1 – 3 dyker upp på resultattavlan när klockan står på 19:37.

Någonting sägs av KIKs nr 13 John Sättermann, vilket ogillas av den randige och kvällens första MC är utdömd (10 min personligt) men ingalunda den sista.

Slut på första perren
, en period som förstördes av utvisningar (som jag kan tycka är lite kinkigt bedömda emellanåt). KIK förlorade mest på det. KIK har flest avslut på mål, men det är på tok för svaga avslut som en i stort helt oskymd gästkeeper kan parera ganska enkelt. Flummigheten i egen zon känns oroande.

2a p:
Två måls underläge är inte mycket, så nu tar vi nya tag.
3 minuter in på mittenronden så är KIK svettigt nära att reducera NHCs ledning. Det är nr 29 Kristoffer Karlsson som letar sig in framför mål och fintar väck Nora-keepern och skall bara lägga in trissan i mål..,men Nora-keeperns klubba ligger kvar på mållinjen och räddar pucken.Suck!

Bra fart på hemmalagets aktioner tvingar Nora att hålla fast och haka.
PP: 03:23 när NHCs nr 33 T Dahlström får sitta på botbänken.

KIK har svårt att komma till i uppställt pp, men man kommer ändå i svepande anfall ett par gånger som mkt väl kunde ha resulterat i fler hemmamål om bara avsluten haft bättre riktning. Nr 7 Ponta Brolin serverar en macka till nr 24 Putte Palmkvist men det blir ett studsskott över mål, kort därefter serveras nr 4 Per Berg en liknande macka av nr 5 Robin Karlsson men skottet går tyvärr utanför.

Noras BP denna gången var mkt bra, och man stressar KIKs puckhållare som får stå med magen mot sargen istället för rättvänd inåt planen.

Flummigt spel i egen försvarszon från KIKs 2a-line, man sorterar inte och Krille Jansson i hemmakassen lämnas åt sitt öde..
1 – 4 kommer efter 06:14. Nr 17 J Dahlström nätar (igen) Han assisteras av nr 7 J Eriksson och nr 21 M Carlsson.Kändes tungt nu, och därför var det mycket skönt att anteckna en ny KIK-reducering.

Det är KIKs 1a-line som gnuggar i anfallszon, pucken letar sig fram till nr 91 Jocke Andersson i sin position framför mål, Jocke klipper till med en riktig rökar.., nja, pucken fladdrar som en halt badmintonboll efter halvträffen, i en härlig bana över Nora-keeperns ena axel. Härligt!!


2 – 4 klockan 07:02. Nätade gjorde alltså Jocke Andersson

I detta skede så byter KIK keeper, Jansson ut och Angbäck in.

Vad KIK behöver nu är ett mål till, till att börja med..man behöver inte en utvisning till..
Det får man.
BP: 09:12 när KIKs nr 29 Kristoffer Karlsson ska ha spearat någon. Det ger 5 min + game.
En tanke fladdrar förbi..”-Går tåget nu?!”
Nej, det gör det inte. KIK står upp bra och tvingar Nora till egna regelvidrigheter.

Nora drabbas alltså av utvisning, och detta efter 10:02.
Nora HC skulle kunna starta en manskör, det låter inte bra men de har röstresurser. De står upp och skriker i stort sett hela tiden. Mycket märkligt att domartrion inte gör något åt det eftersom det fortgår hela matchtiden. Svagt!!

Nu har vi spel 4 mot 4 i ca 2 minuter.
Nora tilldöms straff i minut 11, jag står i andra planändan så jag har svårt att bedöma riktigheten i detta. Hur som helst så skrinnar Noras straffläggare med fart mot Jocke Angbäck i hemmakassen. Ett par snabba dragn.., men den snabbaste var hemmakeeper Angbäck som helt resolut slog undan pucken och spänningen var över.


Mycket bra agerat av Angbäck!


KIK får fler tillfällen i numerärt överläge i mittenperren, men de 5-6 skotten på mål träffar bara magplattan på Nora-keepern, som inte lämnar många returer.

KIK tvingas till nytt BP när nr 11 Nicke Källberg inte kan hålla sig från att ge igen, vilket naturligtvis uppmärksammas av den randige. För enkelt!
Hemmalaget fredar sig bra, och mittenperren avslutas med Nora-bus prexis när pausvilan inträder.

3e p:
KIK inleder med spel i 5 mot 4 i 2 minuter, men redan efter 23 sekunder så blir det 5 mot 3 eftersom Noras nr 5 A Jensen åker ut.

KIKs PP är i detta läge under all tänkbar kritik, pucktempot är smärtsamt lågt. KIK har inget special-team för PP. Det står helt klart. Här har man en jättechans att komma närmare och t o m kvittera men 1:40 ca förflyter med 2 mans överläge utan ett vettigt avslut på mål..och Nora spelade inte ens bra i BP denna gången.
Som ”grädde på moset” så bjuds NHC på ett numerärt överläge.
BP: 03:26 så får nr 11 Nicke Källberg sätta sig på botbänken igen.

Detta BP gör KIK bra, samtidigt som NHC är lite nonchalanta och försöker sig på soloraider.

KIKs 3e-line trampar runt i anfallszon, och naglar fast pucken där. Nr 13 John Sättermann jobbar hårt och tas tillslut omhand med oschyssta medel.
PP: 06:14 när NHCs nr 7 J Eriksson åker ut för tripping.
Bättre fart på puck och platsförflyttningar tvingar Nora att släppa till luckor.En av dem, luckorna alltså, hittar KIKs nr 16 Danne Källberg som helt sonika kliver in och rakar dit trissan bakom Nora-keepern. Skönt!
3 – 4 07:40. Nr 16 målar och nr 21 Henke Johansson passar.

Det gäller att glädjas när man kan, för det svänger fort.
BP: 08:40 nr 11 Nicke Källberg

KIK har inledningsvis de bästa chanserna med en man mindre, två gånger om skottar nr 30 Tobbe Waern och nr 26 Joel Eklund, dock utan önskvärt resultat. KIK blir fulltaliga, men bara sekunder senare så går NHC fram till en tvåmålsledning igen.
3 – 5 efter 10:51. Nr 21 M Carlsson nätar, nr 17 J Dahlström och nr 5 A Jensen assisterar.
Man brukar snacka om ”opsykologiska” mål..

Time out tas..av Nora HC!. Vem håller i rodret i matchen..? NHC!
Denna Time out gör ingen störra nytta för NHC, tvärtom så är det KIKs 3e-line som jobbar sig till en tek i anfallszon. Teken vinns av nr 5 Robin Karlsson rakt bak till nr 13 John Sättermann som drar iväg pucken i vänsterklykan. Snyggt och välkommet!!


4 – 5 kommer efter 11:52. Viktigt!!
KIKs 3e är ett par minuter senare nära att kvittera, men pucken styrs tätt utanför.


Momentum är viktigt
, men det har inte alls fungerat för KIK hittills. En positiv händelse, typ mål, följs upp av en negativ händelse.
BP:13:45 när nr 13 Sättermann befunnit sig på fel sida lagen. (hmm)Nu är frustrationen stor bland KIKarna, först hos nr 24 Putte Palmkvist och sen hos nr 26 Joel Eklund. Frustrationen kommer av att KIK drabbas av ytterligare en utvisning, nr 16 Danne Källberg som får 2 minuter för hakning. Resultatet blir att båda herrarna utvisas 10 minuter vardera.

KIK är ena stunden nära att kvittera,
och i nästa stund så får man spela 3 mot 5 plus att 2 lirare får duscha. Fokus någon!
3 mot 5 i ca 2 minuter följer.

Nr 1 Jocke Angbäck i hemmakassen ställs nu på hårda prov, gång på gång motar han pucken och gör ett par riktigt svettiga ingripanden. Tyvärr skadas han och tvingas utgå, varpå nr 61 Krille Jansson återigen ställer sig mellan stolparna.

4 – 6 kommer klockan 14:56 tyvärr, trycket mot hemmakassen blir övermäktigt tillslut.

Det finns fortfarande gott om tid kvar, KIK klarar av ytterligare ett par numerära underlägen och ligger faktiskt på i ett par-tre bra chanser till reducering med en man mindre, men med 50 sekunder kvar av matchen så kontrar NHC in sitt sjunde mål, och slutresultatet blir 4 – 7

KIK vinner skotten i alla tre perioder men effektiviteten är inte vad den borde vara.
Matchen förloras dock för att man inte kan hålla sig på isen. Man kan gnälla på domaren, jag kan i alla fall göra det, men KIK förlorar på eget grepp. Nora HCs 1a-line gör 6 av 7 mål ikväll, och många av dem i PP eller som ett indirekt resultat av PP.

Här är skillnaden mellan lagen, Nora HC har ett starkt vapen, ett special-team i PP som vinner matchen åt dem. Det har inte KIK.
Matchens minus:
-       PP
-       Felriktad energi (12x 2 min, 3 x 10 min och 1 x 5min+Game)

Matchens plus:
+    Angbäck och Jansson (Angbäcks straffrädding sitter kvar på näthinnan)


Coach Brolin var förmodligen en av KIKs bästa på isen ikväll, men jag ser honom mycket hellre i båset. Jag tror att han från den positionen skulle ha kunnat påverka matchbilden och bromsat upp det negativa energiflödet i ett tidigt skede, det hade sannerligen behövts ikväll.


Hitta glädjen, jobba med stämningen i laget och gör en nystart.


Derby nästa!


//Falken


7e omg. div3 Örebro/Västmanl. Tjöta o tippa !! Resultat o tjöt!

Fredag 20/11

Hallsta HK - Sala HK 

Trean Hallsta tar emot sjuan Sala, i något som på Sala HKs hemsida beskrivs som "-en minst sagt hård nöt att knäcka. Sala får hålla fokus på försvarsspel under tre perioder, utan för den skull ha för stor respekt för Hallsta."  Nr 11 Oscar Spång är målbäst hittills i SHK, 3 kassar på sex matcher har det blivit.
Annars är det just målskyttet som har klickat, bara 2,5 mål i snitt per match. Bara Köping (en match mindre spelad) och ÖDIK som har samma eller sämre målproduktion. (är ju inte riktigt rättvist att jämföra med lag som spelat mot ÖDIK förstås)

Nr 10 Jerry Östman (7+3) nr 17 Johan Rauch, nr 19 Peter Pettersson (3+6) och nr 21 Kaj Hettula (3+5) är som vanligt Hallstalirarna att hålla koll på lite extra.

Hallstas "problem" kan vara motivation..eller kanske underskattning, men det ska allt till ett duktigt stort lass underskattning för att det ens ska bli lite spännande.

Tipset: 8 - 1

De blidde: 12 - 2

Inte direkt förvånande!
Hällefors IK - Felling/Frövi IK


HIK konkurrerar med ett gäng andra klubbar om att ha seriens sämst uppdaterade hemsidor. Tråkigt!!
Ekströmmarna ansvarar väl inte för det, men de kan ju göra skillnaden en fredagkväll mot FFIK förstås.
Praktstryk senast borta mot GSK, 11 - 2, men hemma är HIK lite starkare. Fjärdeplatsen i tabellen man nu innehar är förmodligen toppnoteringen för säsongen, framåt årsskiftet är man nere på 7-8 och bättre blir det inte.

FFIKs coach säger: "-Vi behöver spela lite mindre innebandy och mer resolut, spela rakt, gå på mål.."

Ett tips från "coachen": Skippa floorball helt!!
Tanken är tydligen annars att FFIK skall vara med från start i matchen, och det är just vad som brukar vara svårt eftersom buss-kåman slår till rätt hårt mot de flesta lag på besök i Hällevi.

Tipset: 4 - 3

Så bleve: 3 - 3

Kändes jämnt på förhand, undrars vem som skall vara mest nöjd med en pinne..!?

Kungsörs IK - Nora HC

Det är dags för fredagsmyyyys..,nja, mysigt blir det sällan i Mälarenergi Arena..men det kan ju bli en trevlig match mellan nuvarande femman mot sexan. KIK har en match mer spelad,ett mål mer framåt och en torsk mer,  annars är statistiken prexis lika.

Tipset: 5 - 2

Så gicke: 4 - 7

Såg matchen och kommer att knåpa ihop ett matchref, men redan nu avslöjar jag den stora "hemligheten"...
Man vinner inga matcher i busbåset..!!!


Köping HC - ÖDIK

Vad händer med/i ÖDIK? Rykten säger att tränaren har fått kicken.. Om det är sant så kommer det säkert att vända nu eftersom det var tränaren som var den huvudsakliga orsaken till att laget släppt in 90 mål på 6 matcher ,och torskat med 1,3 - 15 i snitt...
Laget har ett lagmöte under tisdagskvällen, kanske för att presentera en ny tränare..(Conny Evensson sågs nyligen äta gratis på MAX hamburgerrestaurang vid Berhn Arena!?!) och 15 nyförvärv med allsvensk rutin.., eller kanske för att ta beslut om man vill fortsätta spela eller lägga ner..?

Lite väl grym planering av matcherna för ÖDIK också, fredagsmatch borta mot KHC och sen hemmamatch direkt på lördagen mot Hallsta HK.. Risk för ytterligare -30 mål i baken i snabb takt.. Om detta inte är nytt svenskt rekord (senaste rekordet kan mkt väl förra "hockeyklubben" från Hallstahammar,Hollyhammar Mighty Dogs, vara innehavare av. Enligt info från "Chelios" så blev det 45 - 0 mellan Köping och Hallstahammar en match för några år sedan) i mest insläppta mål på kortast tid så blir jag förvånad..

Tipset: 13 - 2

Blidde: 8 - 4

Det förvånar iaf mig att det bara skiljer 4 mål mellan dessa lag..!?!? Tydligen så var det "bara"  5 - 4 till hemmalaget efter två spelade, sen hittade ÖDIK till busbåset för mkt i sista.

Mer kommer...nog...


Söndag 22/11

HC Örnen - Guldsmedshytte SK

Tipset: 4 - 3


Så bleve: 3 -  3

Jahapp, trodde på att de kunde bli en jämn match. Vet inget mer än resultatet just nu, men hoppas få tag på lite info så småningom. 

 


10e omg i div2 Vb. Förtjöt o tips!! Result o eftertjöt! Updated!

Fredag 20/11

KAIK - NIK

Derbybatalj mellan tvåan o sjuan, batalj kanske det inte blir föresten. På försäsongen hade Kil det ganska lätt mot Nor (8-2 och 5-1) , och även om det förstås är skillnad nu mitt uppe i heta serispelet så tror jag att NIK får det svårt denna gången också. Nor IK har på 9 spelade omgångar skrapat ihop hela 4 likamatcher, flest av alla, och man kan ju försöka analysera vad det beror på.. Trots överlägset flest skott i ett par likamatcher så lyckas man inte vinna dessa.. Skönt för NIK att de har Jonas Hellkvist 7+5 och Patrik Ekegren 5+2

Mitt tips: 3 - 0 =)

Så gick det: 3 - 0

Kunde enligt info ha blivit en betydligt större hemmaseger..5-6 frilägen som missades, mycket på grund av Nors duktiga målvakt. Enligt KAIKs hemsida: "En dag på jobbet", klyschan som stämmer idag.
Hemmakeepern Oscar Öhman fick hålla säsongens första nolla.

PÅ Nor IKs hemsida så ser vi att man är benägen att hålla med KAIKs matchanalys: "-Nor skänkte segern till Kil genom att inte ens försöka bjuda upp till match. Kil förde matchen från början till slut och det var Alex i målet som såg till att det "bara" blev 3-0. Det var närmare 6-0 än 3-1Matchens kanon: ? Matchens kalkon: Nor."Söndag 22/11

Grums IK - Köping HC

Ettan mot elvan, ett obesegrat Grums IK mot ett Köping HC Blue boars som bara har en vinst hittills. GIK och KHC har samma målskillnad (nästan) sånär som på ett +/- GIK har +17 och KHC har -16.. Med så stora tydliga skillnader mellan lagen så bör det inte vara någon tvekan om vem som tar hem denna match.

Mitt tips: 7 - 2

Så gick det: 2 - 2 (0-1, 1-0, 1-1) Skott: 44-30 (16-13,12-13,16-4)

När man för en gångs skull försöker vara lite "realistisk" i förtjöt o tips så går det naturligtvis också åt skogen...,men det är jag ganska glad för denna ggn..!! =)
Skönt med 1 pinne för KHC, sett på sikt, men fruktansvärt surt direkt efter matchen eftsom man hade alla 3 pinnar med 48 sekunder kvar.

Enligt Giks matchrapport:
"-så är man förvånad att Köping har så få poäng, men det kan bero på att det är mycket negativt i båset under match och fokus på fel saker.."
Tydligen var det högljutt i KHC-båset m e m matchen igenom.

Enligt dagens Bbl/AT så säger KHCs coach efter matchen: "-Vi spelade väldigt bra, men blir bestulna på tre poäng!Det är för mig helt obegripligt hur en domare kan vara så enfärgad som den här var.Det här var det absolut sämsta jag sett på den här nivån!"


Åmål SK - Karlskoga Flyers

Efter fyra spelade omgångar så låg ÅSK på tabellens näst sista plats, nu med ytterligare 5 spelade omgångar så är man femma. 7 poäng har skrapats ihop på hemmaisen, och lika många på bortaisen. Med fyra raka vinstmatcher före senaste matchen, knappa bortatorsken mot KHT, så vill man avancera eller iaf stärka sin femteplats.

KHC Flyers riskerar att tappa ytterligare i tabellen gentemot lagen ovanför. HHC tar minst 3 poäng de två kommande omgångarna, tror jag iaf. Så även FIF.., tror jag iaf.

Mitt tips: Ett hemmalag med positiv trend och revanschlusta , mot ett Karlskoga Flyers med en tung förlustrad på fyra matcher.. 5 - 2

Så gick det:
2 - 6 (0 - 0,1 - 1, 1 - 5) Skott: 25-26 (8-8 10-6 7-12)

Tipset helt till skogs, men det är kul när ett lag lyckas bryta en negativ trend..iaf så länge det inte sker mot "mitt" lag..

Karlskoga var det bättre laget i den första perioden, och skapade flera riktigt bra målchanser,trots detta var det mållöst i paus. Detta trots att Åmål fick en straff som Ziga Oblak inte kunde utnyttja.
7.14 i mittenperren tog ÅSK ledningen genom senaste tillskottet Mika Tasala.
Karlskoga drar på sig ganska många utvisningar, men Åmål kunde inte ta vara på sina numerära överlägen. Istället var det Karlskoga som gjorde mål med en man på utvisningsbänken. Adam Johansson sköt 1 - 1 och det var oavgjort även efter den andra perioden.
ÅSK fick ett tidigt powerplay i slutperren, med samma resultat som tidigare, KHC målar i BP.
ÅSKs Tasala och Oblak kvitterade efter 4.23. Matchen slutar 2-6 efter att Flyers varit mkt ffektiva i både BP och PP.Hammarö HC - Viking HC

Även om Viking verkar ha hittat något i sitt spel så känns det som att Hammarö måste ta chansen att försöka skapa lucka nedåt till Karlskoga. Kan vara mkt viktigt.

Mitt tips: Tät match där den defensiva disciplinen kommer att vara matchvinnande.. Rivest i HHC-båset är sannolikt bäst på att matchcoacha sitt lag.., vilket blir avgörande. 3 - 2

Så gick det: 4 - 4

Fortf noll rätt i tipset, men denna var nära iaf.

Enligt VHC: En stark insats av Viking som tre gånger hämtar in underläge.
Det här var en match som Viking skulle kunna ha vunnit, men ett par boxplay som vi missar markeringen i samt en puckusling som TVÅ gånger rullar längs med HHCs mållinje ville annat.
Egentligen ingen välspelad match från något av lagen, men som sagt nu kan även Viking göra en mindre bra (INTE DÅLIG!) match och ändå åka hem med en poäng.Forshaga IF - Arvika HC

Ska FIF ta hem segern denna gången också? Senast det begav sig, 28/10, så vann man hemma mot Arvika med 6 - 2. En match som vanns av FIFs keeper Lööf men också av FIFs effektivitet framåt. Arvika HC är obesegrade efter den matchen, senast 3 - 3 hemma mot GIK. Bättre självförtroende alltså, plus att fler har börjat producera framåt. 

Mitt tips: Lööf spökar inledningsvis för AHC,men denna gången vinner bortalaget pga stark defensiv och Jonny Åsvik framåt. 3 - 5

Så gick det: 7 - 3 (3 - 1,3 - 0,1 - 2)  Skott: 33-26 (8-9,12-6,13-11)

Tipparnollan håller i sig, vilket är skönt för FIF. Man fortsätter att imponeras av Forshaga, helt klart. Intressant att höra AHCs syn på matchen.

Från AHCs matchref: Forshagamatchen är bara att lägga i arkivet under "M" som betyder "Misslyckanden som vi tagit lärdom av, men nu lägger bakom oss"

Matchens +
+Det är ny match på onsdag'
Matchens -
- Matchen


Navvies - Kristinehamn HT
 
Trean mot fyran, på samma poäng. Förra mötet, i Hallsberg, vann KHT med 3 - 6. Gästerna har en svit på 6 matcher utan förlust, en oavgjord. Hallsberg har revansch att utkräva men det tror jag bli svårt.

Mitt tips: Kristinehamn känns starkare, och framför allt vassare framåt. 4 - 6

Så gick det: 3 - 0 (2-0, 1-0, 0-0)

NOLL rätt, inget resultat gick in och ingen vinnare gick in.. Lägger ner detta tror jag..


9e omg div2 VB. Tips,snack o resultat

Hann helt enkelt inte med riktigt till denna omg, but better late than never..


Lördag 14/11

AHC - GIK: 3 - 3 (1-2, 1-1, 1-0)


Kommenter efter matchen: Hann inte tippa, men det verkar ha varit en rättvis fördelning av poängen.


Söndag 15/11
 

Karlskoga HC - FIF: 2 - 5 (0-3, 2-2, 0-0) Skott: 57-31 (16-13,15-11,26-7) Utv:10-12

Tipset: Tre raka torsk för båda lagen..., viktig match.. Väldigt svårtippat.. 4 - 5

Kommentar efter matchen:
Prickade vinnaren iaf, ska bli intressant att läsa matchreferaten. FIF-keepern kan nog vraka o välja bland anbuden om det fortsätter så här i vinter.KHT - ÅSK: 2 - 1 (1-0, 0-1, 1-0) Skott: 35-37 (11-12 10-10 14-15)

Tipset: Svårt, två lag som är rejält på gång.. Dagsformen o svininfluensan avgör..och hemmaplan. 4 - 1

Kommentar efter matchen:
Hittade rätt vinnare. Kass matchrapport, men det verkar ha varit jämnt iaf..


Köping HC - KAIK: 3 - 4 (0-1, 2-3, 1-0) Skott: x-x (12-15,20-12,x-x)

Tipset: 4 - 3

Kommentar efter matchen: Tomas Mitell
i Köping gör hemmalagets alla mål.
Att torska knappt match efter match är mkt krävande, men förhoppningsvis så känner man att det inte fattas mycket för att man skall kunna ta ett kliv till.. De två kommande fighterna kunde förstås knappast ha varit svårare dock.., båda borta mot GIK o KHT..


NIK - HHC: 5 - 5 (1 - 3,2 - 1,2 - 1) Skott:50-32 (15-15,16-9,19-8)

Tipset: Målsnålt, skottövertag för NIK.. 2 - 1

Kommentar efter matchen:
Målsnålt..!? Ha ha ha..

Från Nor IKs hemsida: "-Matchens kanon: Hellas skott i 5-3. Matchens kalkon: Inställningen i försvarsarbetet."


VHC - Navvies: 2 - 2

Tipset: Risken för underskattning är stor i denna match, normalt skall Navvies vinna enkelt..hmm.. 4 - 4

Kommentar efter matchen: Nita ju inte resultatet, men tipset tyder ändå på magkänsla kombinerat med övernaturlig analysförmåga.., om du frågar mig alltså.. ;)

Från VHCs hemsida: "-En härlig laginsats gör att Viking spelar oavgjort med mersmak mot serietvåan Hallsberg."


Resultat o tjöt ang omg 6 i div3 Örebro/Västmanl

Felling/Frövi IK - Kungsörs IK: 4 - 6

Skön vinst för KIK, som gick fram till 0 - 3. Hemmalaget gick ikapp till 3 - 3, KIK satte 3 - 4 och FFIK kvitterade igen, 4 - 4 med 6 min kvar men KIK vinner alltså tillslut helt rättvist. Enligt rapport så var domarnivån löjligt låg, hemmalaget bjöds på två mål (varav ett som tillkom efter avblåsning..?!) och KIK fick ett bortdömt
KIKs målskyttar enligt hemsidan:Joel E, John S, Per B, Niklas K, Tobbe W och Emil L

Flera lirare på sjuklistan hos KIK, och då kliver andra in och fyller på.. Härligt!


GSK - HIK: 11 - 2 (4 - 0,4 - 1,3 - 1) Skott: 49-34 (14-8,24-13,11-13)

Whiplash-varning HIK!!


Sala HK - Köping HC: 6 - 2 (2 - 0,0 - 2,4 - 0) Skott: 42-34 (18-10,13-14,11-10)

Suuupertunnngt för Köping hockey nu, näst sist i både dív2 och div3.., det måste tära på lirarna..men om man känner till lite om vilket hjärta som finns hos många så vet man också att det kan vända fort..

Matchref från SHKs föredömligt levande och informativa hemsida här


Skultuna IS - HHK Black Sheeps: 3 - 7 (3-1,2-2,2-0)

Trodde på en lite jämnare match..


Spelas lördag 14/11

Vissa tror på knappa 30 mål i baken för ÖDIK..!!

ÖDIK - HC Örnen: 0 - 20
Tjöt o tips, 6e omg div3 Örebro/Västmanl

Fredag 13/11


Felling/Frövi IK - Kungsörs IK:

FFIK åkte på en stjärnsmäll senast borta mot Nora HC, de hade likaläge tidigt i matchen men sen rann NHC ifrån. Femman med nr 11 Pontus Olgemar är väl den som KIK bör ha bäst koll på.
För KIKs del så letar man fortfarande efter den rätta inställningen, mest mentalt men också hur femmorna ska formeras..,jag tycker man bör justera något iaf. Hemmatorsken mot GSK var så onödig, hemskt blekt spel i egen zon och innebandytufft..,alltså sträcka sig o peta med klubban istället för att åka ända fram och göra färdigt situationen.. En del förkylning i truppen kan ställa till det till denna match.

Tipset: 2 - 4

GSK - HIK:

GSK gjorde en bra match mot KIK, men man fick en hel del "gratis" också. (se ovan) Olsson Fromells är duktiga och kommer säkert att finnas med i protokollet efter matchen mot Hällefors.
 
Från HIKs hemsida eft matchen mot ÖDIK:"-Bästa femman i HIK som stod för 8 av målen var den med Markus Gustavsson och Kim Hammar som backar bakom kedjetrion Robert Danielsson (3 mål) , Robin Syren (5 mål) och Mikael Heino . Av Robin Syrens 5 mål minns man 10-1 - målet bäst. En stenhård backhand , ribba in som självaste Foppa inte kunnat gjort bättre."

Tipset: 5 - 3

Sala HK - Köping HC:

Nian tar emot tian. Sala höll i en perre mot Örnen senast, och kan man ha lite bättre utdelning på skotten så kan det gå vägen denna gången. Köping HCs dilemma hittills är att man inte orkar lira mer än 2 perioder, enligt coach Karlsson, och det börjar svida svårt att loosa trots att man är med länge i matcherna (utom mot Örnen då förstås) Just svidet kan fälla avgörandet mot Sala.., menar då att man inte pallar en förlust till utan att man tar sig samman och..

Tipset: 2 - 3

Skultuna IS - HHK Black Sheeps:

Kan bli en bra match, kanske en fight mellan keeprarna.!? Hemmalaget förlorade ju knappt mot HC Örnen, även om SIS-keepern visst var bäst på planen så gjorde hela laget en bra match. Har dock svårt att se att Hallsta skall gå av isen med en förlust.., men det kan bli jämnt.

Tipset: 4 - 4

Lördag 14/11

ÖDIK - HC Örnen:

Riktigt tråkigt
att se några av ÖDIKs lirare förnedra sig genom att börja spela fult i slutet av matcherna.., räcker det inte med att förlora stort i varje match !? Det har redan blivit enormt tråkigt att lira match mot ÖDIK, de kan ju sannolikt inte hjälpa att de är så pass mkt sämre, men man undrar ju om de kommer att orka fullfölja serien.

Tipset: 1 - 17
Resultat o tjöt eft omg 8 i div2 Vb

AHC - VHC: 5 - 4 (2 - 0,1 - 3, 2 - 1) Skott:27-20 (7-2, 12-9, 8-9)

Vilken otippat jobbig match det blev för hemmalaget. 2 - 0 eft första, och sen pangtjong 2 - 3 halvvägs in i mittenronden. Undrars hur "het" matchen var? Bara 3 tvåminutare för hemmalaget, och BARA 2 tvåminutare för Viking!! När hade VHC 4 minuter i busbåset på 60 spelade minuter senast!?! Verkar som att laget har snackat om att hålla sig på isen, och det var inte långt borta att det gav resultat.

Från VHCs hemsida: "-Man har svårt att tro att det var samma lag som gästade Kristinehamn i söndags.
Det märktes tydligt att man kört in ett "nygammalt" spelsystem vilket ledde till att motståndarna hade lite svårare att komma in i vår zon"FIF - KAIK: 2 - 3 (0-0, 1-0, 1-3) Skott: 26-35 (7-8,11-14,8-13)

Enligt rapport ett riktigt sömnpiller i minst första 20, noll utvisningar och noll målchanser. Med 6 min kvar av mittenperren så hänger hemmalaget första kassen nästan prexis när Kil tror de har klarat sitt första BP i matchen.
Med ställningen 1 - 1 i minut 8 i slutronden så får hemmalaget en straff,..som man missar. 11:26 kommer KAIKs ledningspuck, sen får man en gubbe utvisad men skiter i det och sätter trean istället. Prexis när KAIK blir fulla igen så reducerar FIF till 2 - 3. Sen stängde KAIK matchen och revanschen var ett faktum.GIK - HHC: 6 - 4 (2-3, 2-1, 2-0) Skott:34- 30 (12-10,13-10,9-10)

1 - 0 efter 5, sen 1 - 3 efter 14 och tillsist 2 - 3 o en förstaperre med 5 baljor var avklarad. Märkligt resultat tyckte jag då iaf, och matchrapportören som misstänkte att svinsjukan härjade hos båda lagen. Helt jämnt efter mittenronden, och sen gjorde GIK vad som behövdes i sista.Navvies - Köping HC: 3 - 1 (0-1, 1-0, 2-0)

Tjugofyra 2-minutare delades ut i matchen, 11 till Hallsberg och 13 till Blue boars! Ändå bara 3 mål i PP, 2 av hemmalaget och 1 av Köping.. Varför så lite utdelning, grymt BP av båda lagen eller..!?
Skotten behagar man inte rapportera från Hallsberg, vi får vara glada åt det lilla som man vill dela med sig av helt enkelt. Utan att veta hur någon av coacherna ser på matchen så verkar Navvies haft det svårt mot Köping, men sin hemska vana trogen så kommer KHC bara nästan nära. Med 18:16 på uret i sista p så får man spela med en gubbe mer med ett måls underläge, då gör istället Navvies 3 - 1.. TUNGT!!ÅSK - NIK: 6 - 3 (2-1, 1-1, 3-1)

Andreas Engberg målade två gånger ikväll, har inte stenkoll men kan det ha varit sessens två första för honom!? Nor IK hängde på ända in i sista perren, gjorde 3 - 3 innan första minuten var till ända. Sen utnyttjade Engberg ytorna i spel 4 mot 4 och såg till att ÅSK tog ledningen igen.
Ziga Oblak växlade ner och gasade för att spurta ifrån,nja det var inte direkt snyggt men en slumppuck från dålig vinkel som gick via NIK-keeperns benskydd och 5 - 3 kom bara 17 sekunder efter ledningspucken. Klassiskt "knockslag" som avgör matchen när motståndaren är yr efter en "slagserie". Lindahl sätter sen sin sin andra balja i matchen,i tom kasse, och ÅSK är nu att räkna med på riktigt.

ÅSK förstärker med ännu en forward: Mika Tasala debuterade för ÅSK ikväll, en välmeriterad finne som du kan läsa mer om här


Spelas fredag 13/11:

Karlskoga Flyers - KHT:  4 - 5 (2-3, 2-1, 0-1) Skott: 41-36 Utv:14-22

Tung torsk igen för Flyers, verkar som att man var för svaga i PP..eller att KHT var för starka i BP..KIK - GSK: 1 - 4

Kungsörs IK – Guldsmedshytte SK:  1 – 4 (1 – 1, 0 – 0, 0 – 3)

Skott: 41-44 (15-10,11-12,15-21)

1a p:
Nervig start från KIK , men man lyfter ganska snart upp spelet i rätt planända.

1 – 0; 02:24 Kasse av nr 14 Fredda Pettersson, assist av nr 4 Per Berg. Pass från Berg till Fredda P i toppen av slottet, och en klassisk dragare sitter snyggt i klykan.
BP:  (tid ?)nr 18 Danne Karlsson sitter av straffet för to many players.

PP: 09:07 nr 5 
Bra fart på KIK nu, snabba hårda pass i anfallszon som sånär leder till utökad ledning.
BP: 12:23 nr 11 Nicke Källberg, holding
BP: 15:03 nr 24 Putte Palmkvist
1 – 1: 16:54 nr 13 gjorde mål, nr 22 assisterade. Lamt agerat av KIK som tittar puck och glömmer gubbe.

PP: 18:05 22, highstick.2a p:
PP: 0:17 Bra start, men sen är det GSK som har bäst lägen efter ett par snabba kontringar.                                                              
KIKs nr 4 Per Berg kommer i minut 3 helt ren med GSK-keepern men skottet tar i stolpen tyvärr.

PP: 09:43 Svagt!

BP: 13:24 nr 11 Nicke Källberg

PP: 15:35 Svagt!

BP: 18:38 nr 30 Tobbe Waern  

Ny utv: 19:59 nr 21 Henke Johansson


3e p:

KIK inleder slutronden i spel 3 mot 5 i 39 sekunder, och efter det 4 mot 5 i 1:08. Man gör det bra och dödar tiden utan mål i baken.

BP: 02:20 nr 13 John Sättermann, to many players

1 – 2: 05:09 17

Time out KIK, välbehövligt !

Första skottet på mål för KIK i slutperren kom efter 08:09!

1 – 3: 08:29 21 mål, 13 assist.
1 – 4: 09:16

PP: 09:45 nr 9 Sådär

BP: 15:59 nr 24 Putte Palmkvist

KIK försöker, och går ner på folk men kommer aldrig riktigt nära några fler reduceringspuckar.KIK förlorar mot ett för kvällen klart bättre lag.
KIK kom till spel  bl a utan Frasse Gustavsson och Danne Källberg, två av de bästa backarna,  och det märktes tydligt.  I första perren så var anfallsspelet ganska bra, medan spelet i försvarszon var förskräckligt svagt  emellanåt. KIK inleder också mittenperren på ett bra sätt, skapar tryck på motståndarkassen och får chansen i PP tidigt.  Sen avtar KIK-pressen allt mer, GSK kontrar gång på gång efter slarv i KIKs uppspel men också beroende på hög forechecking från GSK.  KIKs nr 4 Per Berg kommer helt ren med GSK-keepern i minut 3 men slagskottar i stolpen. Ett mål där hade kanske givit KIK det momentum som GSK nu var på väg att skaffa sig istället.


KIK förlorade vansinnigt mkt tek
sett över hela matchen, det brukar vara ett inställningsbesked.  Många  gånger som man vann tek så snoddes pucken ändå av GSK, som från mitten på andra perren och till matchens slut vann nästan alla en mot en-lägen.


Gästerna kom ofta 2 mot 1 och 3 mot 1,
så det luktade mål i baken oftare än vad som sen syntes i protokollet. Svaga avslut kombinerat med bra spel från KIKs keeper Kristian Jansson höll nere siffrorna.


Matchens minus:

-          Spelet på kropp fanns inte, och det straffar sig extra mkt mot ett lag som är så pass vassa på grickorna som GSK är.

-          Självförtroendet, eller avsaknaden av detsamma visar sig i egen zon och i uppspelsfasen.

-          Ingen femma kan få godkänt, enskilda spelare försöker men det kuggar inte i alls ikväll.


Matchens plus:

        +     KIKs keeper Kristian Jansson gör en stabil insats, kan inte lastas alls.

        +     Kan detta ha varit en  nyttig förlust.., det visar sig!?


Hockey är och ska vara kul
, så nu gäller det att hitta glädjen gubbs! Bryt ihop, svälj stoltheten och inse att jobbet måste göras, och kom igen!


//Falken

 


8e omg div2 Vb. Försnack o tips!

Tänkte göra en liten summering efter 10 omgångar, men först lite vanligt tjöt o tips..


Onsdag 11/11


AHC - VHC:

Likamatchen borta mot Viking HC i andra omgången (3 - 3) var en missräkning för AHC, men nu är Arvika ett annat lag..eller..de har iaf ett momentum i laget efter två raka segrar mot svåra HHC och nu KAIK borta i förra omgången. Från AHCs senaste matchreferat: "..och det var nog flertalet Arvikabackar och forwards som var lite yra i bollen första halvan av perioden." Trots den yrvakna starten så lyckades alltså AHC att betvinga KAIK på bortaplan och ta tre viktiga poäng. Jonny Åsvik har fått igång målskyttet, och gjorde sitt fjärde mål (på de tre senaste matcherna) Dessutom,.."fyra sekunder in i powerplay kunde Thomaz Andersson göra säsongens första seriemål genom tidernas lösaste backhand"

Viking HC har en pinne på sju försök, och som sagt togs den hemma mot AHC. Efter det så har man släppt in 32 mål på fem matcher, ca 6,5 mål i baken per match. Inte svårt att se var problemet ligger.
Laget måste ta sig samman och vara villiga att göra skitjobbet, annars kommer de att vara ohjälpligt efter inom några omgångar.


Mitt tips: 7 - 1


FIF - KAIK:

Två starka insatser, seger hemma mot Arvika och borta mot KAIK, har nu följts upp av två raka torsk. Inte direkt oväntat att FIF tar stryk mot GIK och ÅSK men troligen påverkas laget ändå. Matchen mot KAIK blir svår, detta då jag tror att revanschlustan är stor hos Killingarna. Hemmatorsken senast mot AHC, och speciellt torsken i senaste mötet lagen emellan är bra tändvätska för KAIK.

Mitt tips: Om KAIK torskar här så kan de rasa minst ett par placeringar, men det tror jag inte de gör. 3 - 4 

GIK - HHC:

GIK på hemmaisen är ingen lätt uppgift, även om man inte vunnit med förkrossande siffror så har man alltsom oftast väldigt bra kontroll på matcherna. Man gör det som krävs, inte mer. Nor IK är de som är närmast hittills (2 - 2) och jag har svårt att se att Hammarö skall göra det bättre.

Mitt tips: 5 - 2


Navvies - Köping HC:

Den starka hemmasegern mot Nor IK senast imponerar, och enligt Navvies coach så var det säsongens hittills bäst genomförda match. Hallsberg vann senaste mötet borta mot Köping med 2 - 4 och räknar med ett revanschsuget KHC i kvällens match.
Det går tungt nu för Köping Blue boars, senaste och hittills enda vinstmatchen var mot VHC borta för fem omgångar sedan. Man har bara varit "chanslösa" i bortamatchen mot Kristinehamn, annars är man med länge i matcherna men nu behöver fler poäng ramla in annars är det en mycket tuff vinter som väntar.


Mitt tips: Tyvärr KHC, förlustsviten förlängs även om det svider i KAK-hjärtat att säga det. 7 - 1


ÅSK - NIK:

Åmål har vaknat! Tre raka segermatcher har givit ett sargat självförtroende en kick framåt. Senaste mötet lagen emellan slutade 2 - 2 i Norvalla. Denna matchen kan bli lika jämn resultatmässigt. Nor IK vill säkert göra en bättre match än i storförlusten borta mot Navvies (7 - 3)

Mitt tips: 3 - 3

Fredag 13/11

Karlskoga Flyers - KHT:

Fredagsmatch när vi har ärkederby igen. Tiondeplacerade flyers har bara 2 segrar på sju försök och -3 i målskillnad. Senaste matchen borta mot GIK måste ses som ett rejält fall framåt. Skillnaden mellan lagen i den matchen stavas EFFEKTIVITET. Om Flyers kan visa samma inställning och hjärta för laget i fortsättningen så kommer man att klättra uppåt i tabellen.  Förra derbyt slutade 6 - 6. KHT har nu fyra raka matcher utan förlust, tre vinster och en likamatch. Det innebär att man har en helt annan puls än när lagen möttes senast. Kristinehamn är, tillsammans med KAIK, det lag som gjort flest mål (36 st)


Mitt tips: Gästande KHT är lite bättre än Flyers i nuläget, men i ett derby kan allt hända. Det gör det inte. 3 - 6Omg 5 div3 Öreb/Västmanl. Tips o försnack!

Tisdag 10/11

HIK - ÖDIK:

Om/när ÖDIK tar poäng i denna serie så krävs ett mirakel, plus en massa olyckliga omständigheter för ÖDIKs motståndare..som jag inte ens har fantasi att komma på..
Hällefors IK har två vinster, en likamatch och en torsk (borta mot HHK). Likamatchen var nu senast borta mot Sala HK. I den matchen så gjorde Rikard Ekström HIKs enda kasse. I morgon behöver han inte vara med, det kommer att gå hyfsat lätt ändå.


Falken tippar: 12 - 1


KIK - GSK:

Kungsörs IK har fortfarande en go bit kvar till att få spelet att stämma. Det hackar och småputtrar, och ännu har vi inte sett tre liner som funkar. Glädjande nog så har både Kricko Jansson och Jocke Angbäck, KIKs bägge keepers, visat stigande form. Angående dem så är jag osäker på vem som är att betrakta som etta, de känns rätt jämna i skrivande stund även om Jansson klev in som etta i säsongsinledingen.

Vet inte säkert, men något säger mig att KIK inte är intresserade av att gå hela vägen denna säsong. Deras uppträdande tyder på att det engagemang som krävs inte finns riktigt. Har man pratat igenom detta, finns det en målsättning som alla köper och jobbar emot? Det go som fanns i KIK-lägret förra gången det begav sig i div3 är man inte i närheten av..ännu, och det säger jag som utomstående betraktare (vilket ger mig stora risker att ha fel)

Två raka vinster mot lag som i praktiken är att betrakta som div4-lag, Sala är kanske lite bättre på hemmaisen men ÖDIK.. Dessa matcher har givit 6 poäng, men inte mycket mer. Tisdagskvällens motståndare är minst snäppet vassare. Guldsmedshytte SK är hittills obesegrade och har bara släppt in 7 mål på tre matcher.

Falken tippar: 6 - 3


KHC - SIS:

Det finns moral och kampvilja i Köping HCs b-gäng, men det finns inte ork..so far iaf. De har loosat bland annat pga bristande flås mot både HIK och HHK, men man ska inte ge dem fingret.. hmm...ett finger menar jag..då (försöker) tar de hela handen. Jag har ännu inte sett dem in action, men deras motståndare har jag sett.
Håll koll på nr 7 Max Piilonen i SIS, och stör SIS-keepern så mkt det går (inom lagens råmärken förstås) Dessa två är enligt mig Skultunas vassaste o viktigaste kuggar.


Falken tippar: 4 - 5


NHC - Felling/Frövi IK:

Tror på en jämn match, som tillslut avgörs av NHCs 1a-line. Streta emot kommer FFIK säkert att göra, främst anförda av centern nr 11 Pontus Olgemar. Jag vet inte huruvida Nora HC är bättre tränade än FFIK, men det verkar som att det var just den bristande orken som fällde avgörandet i senaste matchen hemma mot GSK. 

Falken tippar: 4 - 3

Onsdag 11/11


HC Örnen - Sala HK:

Visst kan Sala HK sprattla till, och kanske hålla jämna steg en perre om Örnen inte tar detta på allvar från början och om Sala-keepern gör en jättematch. Mer räcker det dock inte till, hemmalaget tar en enkel trea.

Falken tippar: 9 - 3

4e omg div3 Örebr/Västmanl. Resultat o komments.

Det blir lite korta kommentarer, det är ju ny omgång redan i morgon tisdag.


GSK - NHC: 6 - 4 (3 - 0,1 - 2,2 - 2)     Skott: 60-31  (17-8,25-12,18-11)

Tippade 5 - 3, men fick iaf rätt vinnare.

Verkar som att Hyttan ägde matchen och vann rätt komfortabelt. Klara 3 - 0 efter första, och man vann skotten överlägset. Från mitt håll ser det ut som att Nora aldrig hade chansen. Daniel Magnusson och Emil o Rasmus Ohlsson Fromell var de som, i stort, såg till att 3 friska bärgades till hemmalaget.
HHK - KHC:
6 - 3 (3 - 1,0 - 2,3 - 0)

Tippade 8 - 3, men fick rätt vinnare igen.

Köping HC låg under med 3 - 0 ett tag, men inför sista perren så hade man hämtat in till 3 - 3. Då gick Hallstatåget.., som enligt coach Karlsson berodde mkt på att hans lag tappade orken och vilade sig för mkt i busbåset. Hallsta är starka 5 mot 5 över minst 2 liner, utöver det så håller deras PP hög div2-klass. Då gäller det att inte ge bort för många sådana lägen helt enkelt.
SHK - HIK:
1 - 1 (1 - 1,0 - 0,0 - 0) Skott: 20-37

Tippade tokfel!

Mer kamp än skönspel enligt referatet på Sala HKs hemsida Bäst i hemmalaget var förmodligen keepern Jocke Lindqvist. Som utomstående så gör man analysen att det troligtvis är Sala som skall vara gladast över resultatet, sett till skottfördelningen men också till att HIK hade en puck i stolpen, trots öppet mål.

Från HIKs hemsida: "Det mest anmärkningsvärda i matchen var att för första gången spelade 2 av HIK:s bästa backar genom tiderna tillsammans i HIK-dressen. Rikard och Magnus Ekström bildade backpar i 1.a femman och i femman ingick även Magnus son Rob och dessutom ingick bröderna Ekströms systerson Fredrik Nilsson i femman. 5:e och sista länken i femman var Johan Nikitin men han är inte släkt med Ekströms. Rena släktträffen alltså"SIS - HC Örnen:
5 - 6 (2-1,2-2,1-3) Skott:24-42 (8-12,8-15,8-15)

Tippade 3 - 6, men fick rätt vinnare.

Rykten gör gällande att SIS keeper för kvällen gjorde en mkt stark insats. I övrigt vet jag inget mer om matchen.ÖDIK - KIK:
1 - 18

Tippade 2 - 10, försökte provocera KIK lite..och det lyckades.. =)

Hemskt vad tråkigt med sådana skillnader på lagen. ÖDIK hör definitivt inte hemma i denna serie, det är inte varken kul eller utvecklande för någon.
Matchreferatet finns längre ner på bloggen.


6/11: ÖDIK - KIK: 1 - 18 Matchref.

Kungsör IKs laguppställning:
1   Jocke Angbäck (kvällens keeper)
61 Kristian Jansson
1a
24 Putte Palmkvist
16 Danne Källberg
11 Nicke Källberg
5   Robin Karlsson
29 Kristoffer Karlsson
2a
28 Frasse Gustavsson
22 Daniel Mård
8 Emil Lundekvist
30 Tobbe Waern
26 Joel Eklund
3e
20 Pekka Korhonen
27 Johan Larsson
4   Per Berg
14 Fredda Pettersson
13 John Sättermann
4e
21 Henke Johansson (säsongsdebut)
91 Jocke Andersson
18 Daniel Karlsson
17 Emil Bergstrand

Matchref:

1a p:
Domare Seiz släpper pucken och matchen har börjat...
Hallååå, matchen har börjaaat KIK!!! Väääldigt lååångsaaaam staaaart.

Nåja, efter ett par minuter åker man lite snabbare än hemmalaget, vilket leder till matchens första bustag.
PP: 02:36 när ÖDIKs nr 68 Tångström inte hinner med.
0 - 1 kommer efter 03:52 efter en styrning i mål av nr 30 Tobbe Waern. Spelade fram gjorde nr 8 Lundekvist och nr 26 Eklund.

Smack, bom, tjong
och redan efter 24 sekunder så hänger KIK en kasse igen.
0 - 2 kommer efter 04:16 genom nr 13 John Sätterman, assisterad av nr 20 Korhonen och nr 27 Larsson.

Den randige
Seiz är en ny bekantskap för mig, och hans inledning i matchen får summeras som kinkig.
BP: 06:21 när KIKs nr 29 Kristoffer Karlsson tydligen gjort någe fel..
ÖDIKS övertalighet märks inte överhuvudtaget, KIK har skott på mål men inte hemmalaget.

KIK har nu lekstuga, alla "dörrar" är öppna på vid gavel och man åker som man vill i anfallszon.
0 - 3 kommer helt logiskt med 09:47 på matchuret. En soloprestation av nr 26 Joel Eklund. Tjusigt!

Kling, nr 14 Fredda Pettersson skottar i stolpen prexis i minut 10. Pressen mot hemmakassen är nu konstant och det håller naturligtvis inte..
0 - 4 klockan 10:41 efter en snygg styrning av nr 4 Per Berg på skott från nr 20 Korhonen.
0 - 5
klockan 11:01 när nr 18 Daniel Karlsson håller sig framme och petar in mackan från nr 21 Johansson och nr 28 Gustavsson (ÖDIKs keeper vill inte mer nu, och en ny keeper tar plats)
0 - 6 med 12:11 på uret, denna gången yxade nr 29 Kristoffer Karlsson upp trissan bakom hemmakeepern. En förarbetare hittar vi i nr 11 Källberg.

Snurriga hemmalirare hinner inte med alls, och det får konsekvenser för sekretariatet i form av att anteckan nya utvisningar och att klura ut hur i hundan man får upp rätt siffror på resultattavlan.
PP: 13:10 när ÖDIKs nr 3 Galanos bråkat.
Vet inte om KIKs nr 20 Korhonen, vid det här laget, tycker att egna keepern, Angbäck, ser sömnig o frusen ut..!? Men han skräms rejält när han tar emot pucken från Angbäck bakom mål, och lägger tillbaka pucken två centimeter framför mållinjen innan Angbäck hunnit tillbaka.. Svettigt!!

Efter den lilla övningen så är det full fart mot hemmakassen som gäller igen, och det ger resultat mer eller mindre omedelbart.
0 - 7 kommer genom nr 4 Per Berg, snyggt assisterad av nr 13 Sättermann och nr 14 Pettersson.

Här är vi nu
framme vid matchens första dubbelutvisning, eller ska vi kalla det en "Seize-special"?
KIKs nr 18 Daniel Karlsson åker ut tillsammans med ÖDIKs nr 9 Selling. 4 mot 4 med knappa 6 minuter kvar av förstaperren.
Ny utvisning för ÖDIK klockan 14:35 när stora yxan svingas och en KIK-klubba "klyvs". Yxaren var nr 6 Stoltz.

KIK ska lira 4 mot 3 i max 1:38, och jag sa max men det blev kortare..
0 - 8 kommer efter 15:24 när nr 11 Nicke Källberg skottar från sin position framför mål, på pass av nr 5 Karlsson och nr 16 Källberg.
Mindre än en minut senare så snurrar KIKs 2a-line med ÖDIK så grundligt att jag i skrivande stund är osäker på om de hittat ut ur ishallen ännu.
0 - 9 genom nr 30 Tobbe Waern i samarbete med nr 26 Eklund, vilket hände efter 16:21.

ÖDIK har så här långt inte gjort ett enda självmål, så pass med koll har man. Det verkar som att man helst inte vill ha en nolla i egna målkolumnen när KIK går upp på tvåsiffrigt, vilket alla vet kommer att hända.
Av den andledningen, och grym oskärpa i KIK-lägret, så får vi se ÖDIKs nr 3 Galanos peta in en reduceringspuck bakom den frusne KIK-keepern. Mycket onödigt, men chockad blev ingen.
1 - 9 klockan 16:31 (Assisterade gjorde nr 16 Sundström och nån mer)

Den tvåsiffriga vallen skulle sprängas, det var helt oundvikligt..
Så därför gjorde KIKs nr 21 Henke Johansson slag i saken, hjälpsamt assisterad av nr 16 Källberg.
1 - 10
klockan 17:02

BP: klockan 17:58 när nr 11 Nicke Källberg befunnits skyldig till nåt..¨

Firma Waern-Eklund hade agendan klar i minut 19, ingen av dem var nöjd med målskörden.
1 - 11 kommer med exakt 18:12 på matchuret, med en gubbe mindre på isen, efter ett svepande anfall. Sist på pucken var nämnde nr 30 Tobbe Waern.

Frustrerade
hemmalirare försöker streta emot, men det leder ingen annan vart än till snickarboa. Som när nr 16 Sundström åker dit.
4 mot 4 ställer upp på isen, men det dröjer inte länge innan ÖDIKs nr 68 Tångström vill göra kompisen sällskap och KIK får spela 4 mot 3 ett tag.

Mer händer inte i första ronden, om du nu mot förmodan tyckte det var händelsefattigt..

Ok, innan match så visste man hur det skulle gå men jag var ändå inte förberedd på exakt HUR svagt motståndet skulle vara. Matchen var ju över innan den ens börjat. 0 - 5 efter 11 minuter, och trots att KIKs skärpa trubbades av betänkligt så hängde man alltså 6 kassar till. Resten av matchen spelas mellan KIK och Oskärpa.
Skott:7-36  Utv:12-6 (min)

2a p:
KIK inleder mittenronden i spel 5 mot 3 i ca 30 sekunder, sen spel 5 mot 4 ett tag..men det strulas med pucken och frågan är om vissa har grickskydden kvar på?
Undrars om det bli någe fler mål i matchen.., nä, det tänkte jag inte. Frågan var bara när.
Svaret gavs efter 02:51.
1 - 12 tillverkas av nr 4 Per Berg, hantlangare var nr 13 Sättermann.

ÖDIK har ett par lirare i sitt lag som klart höjer sig över de andra, och när KIK får en sån där trubbigt oskärpt period så kommer de fram i något som blir en riktigt bra målchans.., men mer än en chans blev det inte.

Tyvärr händer nu något med KIKs nr 4 Per Berg, han kryper nästan av isen och in i båset. Ett ben, eller en fot, ser ut att värka, och detta är det sista vi ser av Berg i denna matchen. Vi hoppas på en så snabb comeback som möjligt.

KIK fortsätter att producera målchanser, och inte alla gånger är den omtalade skärpan som den borde vara men målskörden utökas ändå.
1 - 13 görs efter 06:13 av nr 18 Daniel Karlsson i samarbete med nr 28 Gustavsson. Skott från blå som styrs in mellan benen på den skymde hemmakeepern.

BP: 08:56 a clock. Det är för mig, med mina heeelt objektiva och ofärgade ögon, mycket svårt att se varför KIKs nr 26 Eklund visas ut. Sekretariatet mummlar närmast ljudlöst, så jag hör inte vad den randige Seiz säger sig ha sett.
Nu har det ju i denna matchen ingen som helst påverkan, så därför pratar vi inte mer om det.

KIKs yngste forward, nr 91 Jocke Andersson, blir den som hittar rätt härnäst.
1 - 14 stänks in, 11:24, av nämnde Andersson. Snyggt assisterad av nr 16 Källberg.

Lite smågruffigt kanske, och efter avblåst spel så munhuggs ett par lirara mitt på isen. Tjong så vevar ÖDIKs nr 3 Galanos till KIKs nr 5 Robin Karlsson.., och vi får gissa oss till vad det får för konsekvenser (jag försöker kolla om sekretariatet kör teckenspråket när de förkunnar domen, för det hörs absolut inte vad de säger) för de bägge kombatanterna. Min gissning blir att det bägge fick 10 min personligt, plus att ÖDIKs nr 3 fick 2 minuter till för vevningen. Tur att Seiz inte dömer innebandy, där går det nämligen hett till. Ironisk, jag!? Nää..
Detta sker när vi är 12:24 in i mittenperren.

ÖDIK visar prov på frustration och helt enkelt ovårdat uppträdande, man muckar gräl efter mer eller mindre varje avblåsning. Tråkigt att se.

Ganska mycket rapp och hugg nu, vilket tillslut resulterar i en utvisning för KIK.
BP: 14:46 när KIKs nr John 13 Sättermann förpassas till botbänken.
Dags för en Seize-special igen, och då handlar det naturligtvis om en dubbelutvisning.
Så här går det till: En ÖDIKare sopar till en KIKare, och vi har en dubbelutvisning.. Enkelt va!?
KIKs representant denna gången är nr 16 Danne Källberg.
Nu inträffar några matchavgörande grejor.., not!

Jag tror att personalen i sekretariatet skulle ha övat en stund på hur man sköter grejerna innan match, det hade nog gått bättre då. För ikväll gick det DÅLIGT!!

Ny möjlighet till att öva PP ges till KIK med mindre än minuten kvar av mittenakten. Det ser ÖDIKs nr 77 Pettersson Fryxell till.

40 effektiva minuter är till ända.

0 - 3 är ett jättefall framåt för hemmalaget. Det beror förstås endast på att det är riktigt svårt för vilket lag som helst att behålla skärpan när man leder så stort och känner sig så överlägsna.
Skott: 14-30 Utv: 16-16 (min) Matchen mellan KIK och Oskärpa fortsätter.

Straxt innan slutronden skall börja så bjuds de knappt "3000" i publiken på en priceless pausunderhållning.
Headreferee Seize och en av hans stolta linjemän kommer ut på isen och kör pellen i bott, domargrickorna får sån fart så man har svårt att se dem. Ingen vill ge upp, Seize har en knapp men tydlig ledning, då händer det. Kortsidans sarg närmar sig med "överljudsfart" och linjemannen upptäcker det i sista stund, kanske för sent,kvinnor och barn i publiken håller andan och vågar inte titta..men nej..han undviker det som skulle ha inneburit katastrofutrymning av ishallen. Med en "elegant" viktfördelning så får den dödsföraktande linjemannen sin bowlingkägelformade kropp (sedd upp och ner) att trycka ner de nyvässade skridskoskären djupt ner i isen, och..han...svänger. Naturlagar upphävs, mörker byts mot ljus, och linjemannen forcerar mållinjen straxt före Seize.. Puuh!
Efter detta är det många bland oss närvarande som bestämmer oss för att tänka om,vi kommer för alltid att ha något som binder oss samman, trots finanskris och svinaktiga influensor så tänker vi vara tacksamma för att vi lever! Carpe Diem!

3e p:
KIK börjar med 5 mot 4 i ca 1:20. Det dröjer dock endast några sekunder innan det blir ännu färre motståndare på isen.
ÖDIKs nr 10 Kamel (no comment) har stångats eller nåt.
5 mot 3 i ca 30 sek för KIK. ÖDIK hugger vilt och denna gången är det en ÖDIK-sticka som går av. Ny utvisning alltså, när hemmalagets nr 5 Eng högg till efter 01:50.
KIK bjuds på spel 5 mot 3 i 1:05. Det närmaste nytt nätrassel vi får se i detta PP är när KIKs nr 26 Joel Eklund träffar ribbkrysset.

Nr 5 Eng i hemmalaget har inte täljt färdigt sin gubbe i snickarboa, så han sätter sig där igen.
PP: 07:08 I detta PP så får vi inte se några mål heller, men väl ett par klingande stolpskott. Ett vardera från 14 Pettersson och 30 Waern

Man ska väl inte förvänta sig ett konstruktiv lagspel med dessa siffror, och det får vi inte se heller. Istället åker "alla" KIKare omkring som ett gäng "Kenta Nilsson-Wanna bees" och ska dribbla av hela ÖDIK ensamma. Det går så där.., men jag gnäller inte..typ.
Mer mål blir det ändå, som när nr 30 Tobbe Waern från sin position bakom hemmakassen väntar in nr 27 Johan Larsson.
1 - 15 klockan 11:04. Snyggt!

För sjuttifjärde gången får domarna förklara icingregeln för ÖDIK. Blev många icing.

Nytt PP: 13:35 när ÖDIKs nr 12 Blomgren åker ut.
Förstalinan är på isen, och nr 5 Karlsson hittar nr 11 Nicke Källberg framför kassen och vi har utökad ledning för KIK.
1 - 16, knappt 6 minuter kvar av matchen.

Någonting har hettat upp ÖDIKs nr 23 Eriksson i minut 15, så till den heta grad att lirarn kokar över. Stora dörren öppnas och 23an beordras att avlägsna sig, matchstraff alltså.
5 mot 3 för KIK, en välbekant spelform börjar det bli.

Dröjer bara en litten stund så säger Seize till andra heta ÖDIKare på isen, lugna er, jag har han ju..och syftar på KIKs nr 8 Emil Lundekvist.
BP:
klockan 15:09 
4 mot 3 alltså, som förlängs.. ÖDIKs nr 3 Galanos har förmodligen övertrasserat sitt klubbkonto nu..
1 - 17 kommer efter 18:19, och nu får vi se KIKs nr 20 Pekka Korhonen jubla och dans..nåja.. Assisterade gjorde nr 30 Waern.

Jag trodde
ett tag på 20, men tiden rinner iväg..ända tills vi ser 19:56, 19:57,19:58..Waern stormar mot mål..,19:59..pucken forceras i mål samtidigt som slutsignalen ljuder i Bern Arena.
1 - 18, soloprestation av nr 30 Tobbe Waern.

Lagen ställer sig i kön och börjar tacka varandra.., tackar domarna och åker av isen.. Då upptäcks att det är en sekund kvar av matchen..Målet gjordes egentligen 19:59.. Det är prexis så många kvar på planen så att man kan ställa upp för nedsläpp.., vilket man gör..och matchen avslutas igen.

Skott: 4-42 Utv: 10 (+matchstraff)-2
Skott totalt: 25 - 108

Finns inte mycket att säga efter matchen, trots att KIK var ruggigt oskärpta under minst 75% av matchtiden, och att man vilade ett gäng i tredje perren så pulveriserar man ÖDIK. En sån här match ger absolut ingenting, inget jag kan tänka på i alla fall. Det borde inte få vara sådana skillnader på lagen.

Matchens minus:
- ÖDIK (Jag är på inget sätt ute efter att håna någon men detta var inte kul)
- Målet i baken..

Matchens plus:
+ Domarracet i andra pausen.. (Filmade någon?)
+ Kul med många kassar förstås.., ändå.

Grattis till segern KIK!

//Falken
 


Sschrachtalk..!!??

Lyssna på Johan Edlund när han välkomnar oss till programmet , han har vissa problem med uttalet.. =)

7e omgången i div2 Vb. Kommentera o tippa!!

Fredag 6/11


KAIK - AHC

Tvåan mot nian..
!? Vem hade gissat det för ett par månader sedan!? KAIK med fyra segrar HHC, ÅSK, KHC o VHC) o två torsk (GIK o FIF) var ju tippade som ett topp-lag, men att Arvika skulle inleda med bl a 3 torsk och -4 i målskillnad på de 6 första omgångarna var inget jag räknat med iaf.
Vinst för AHC hemma senast mot Hammarö, och enligt det suveräna referatet på AHCs hemsida
så påmindes åskådarna om förra säsongens fina lir genom kanonräddningar från keepern, att det small i närkamperna, plus att en finne gjorde två mål och det blev seger. Hemmapubliken fick alltså äntligen se ny finnen,Åsvik, hänga ett par i hemmahallen.
Matchens stora minus var självklart den otäcka skada som AHCs andra finska nyförvärv, duktige backen Marcus Ittonen råkade ut för, ett brott på foten/fotleden. Först och främst är det naturligtvis mest tråkigt för Marcus, men laget har här tappat många poäng och en spelskicklig back.
Vi hoppas på ett så snabbt tillfrisknande som möjligt.

KILs AIK är nu uppe i vinnarspåret igen, och har chansen att stärka vinnarkulturen plus att befästa andraplaceringen i tabellen. Nor IK har samma poäng, men betydligt sämre målskillnad,Nor möter svåra Navvies i denna omgång så där blir det iaf inga gratispoäng.

Falken tippar: Hemmalaget vinner efter en jämn match, 5 - 3, femman i tom kasse.


Söndag 8/11


GIK - KHC

Grums IK är ett av två lag som fortfarande är obesegrade (Nor IK är det andra) efter 6 omgångar, och hemma i Billerudhallen är det inte många som kommer att ta poäng denna säsong. Det har inte blivit några storvinster, 4 - 0 (borta mot HHC) och 5 - 2 (borta mot FIF) är matcherna med störst vinstmarginal. Det verkar dock som att GIK har haft god kontroll i de flesta kamperna, med stort skottövertag. Så många skott borde leda till fler kassar, men det räcker ju att vinna matcherna förstås.

Karlskoga HC verkar lida av bristande ödmjukhet, så var det förra säsongen, och efter att ha läst ett gäng av nye coachens uttalanden inför och efter matcher så fortsätter trenden. Att man torskar när man torskar beror aldrig på att man mötte ett bättre lag, utan på att man själv inte spelade så bra som man kan..typ. Det kanske har varit så varje torskmatch, men jag tror ju inte det är direkt hela sanningen.
Åttondeplacerade Karlskoga Flyers har en hel del att jobba på, det finns många riktigt bra lirare men inställningsmässigt har man problem. Man går från perioder med bra intensitet och spelövertag till riktiga dippar med bl a skitutvisningar i riktigt fel lägen,och mycket energi läggs på att skrika och klaga på domslut, både under och efter match.


Falken tippar: Hemmaseger tror jag på, men inte stort..det räcker med 5 - 2


KHT - VHC

Kristinehamns HT har tre raka matcher utan förlust bakom sig, bl a en starkt genomförd match som slutade med seger efter en kalasupphämtning borta mot Navvies, och nu senast 1 - 1 borta mot svåra Nor IK.
Jag tror att KHT är riktigt på gång nu, det är bara KAIK som gjort fler mål så här långt, och jag skulle inte bli förvånad om de tar tre raka 3-poängare kommande omgångar.

Viking HC är ett lag i gungning, förhoppningsvis har lagledningen och laget större tilltro till sig själva än vad de flesta s k "fansen" har. Idel förluster, förutom i andra omgången hemma mot AHC (3 - 3), och -20 i målskillnad.

Falken tippar: Hemmaseger, definitivt.. 8 - 1


ÅSK - FIF

Två raka segrar nu för Åmåls SK, där iaf matchen borta mot HHC måste ses som en svår match. Målskyttet har klickat, en sån notorisk målskytt som Andreas Engberg har fortfarande en nolla i målkolumnen och han har "alltid" varit en högst pålitlig lirare att luta sig emot. När han inte kliver fram och levererar som vanligt så hackar hela ÅSK-motorn som det verkar.., även om t ex Ziga Oblak och Pasi Pitkänen gör sitt för att ÅSK skall ta poäng.

Forshaga IF, var har vi dem egentligen!? Det går inte att räkna bort dem efter den här starten, men det går heller inte att lita på att de skall vinna någon match med säkerhet. Undrars hur det ser ut med 10 omgångar spelade?

Falken tippar: Riktigt svårtippat, ÅSK i vinnarspåret förtillfället, men det är som sagt oerhört svårt att bedöma FIF..Magkänslan säger att..det blir jämnt och målsnålt.., kanske oavgjort och 2 - 2


HHC - KHC

Två raka torsk nu för Hammarö, och detta efter storsegern borta mot FIF (2 - 7)
och hemmasegern mot Flyers (2 - 1) Självklart vill man upp i vinnarspåret igen, och man måste ta chansen nu hemma mot Köping eftersom två riktigt svåra bortamatcher mot GIK och NIK väntar "bakom hörnet".
HHC måste naturligtvis storsatsa i matcherna mot lag i andra derbygrupper,som Viking, Köping, Karlskoga och Forshaga när man nu har en egen hyfsat tuff derbygrupp.

Köping Blue boars är ett lag som har minst en mkt bra egenskap, man ger aldrig upp..nästan aldrig iaf. Du får inte slappna av oavsett hur det ser ut i matchen, då kan de mkt väl gå ikapp och om. Nu har de dessutom spetskompetens i form av Lilja och Mitell, men även några (om humöret är det rätta) vassa målskyttar som kan avgöra matcher. J E Larsson är grymt snabb på grickorna, och har även bra teknik och ett fint skott. När han vill så oroar han vilket lag som helst i denna serie..


Falken tippar: Svår bortamatch för KHC, det blir säkert mycket jämnt. Risk för delad pott.. 3 - 3Hallsberg - NIK

Fyran tar emot trean, och efter matchen så kan den ordningen vara omvänd. Navvies är tunga att möta, även om jag tycker att de är otätare bakåt än förväntat. 23 i baken på 6 matcher ger knappt 4 per match. Framåt har det ännu inte släppt riktigt, 4 mål framåt i snitt per match men det räcker ju som bekant att göra ett mål mer än motståndarna.
Nor IK, ännu obesegrade (tre likamatcher) tillsammans med GIK. Nor är svårast att göra mål på, återigen tillsammans med GIK. Man släpper bara in 2 mål per match, samtidigt som man gör knappt 3 framåt.

Falken tippar: Svårtippat, men NIK verkar ruggigt svårbemästrade. Navvies måste var på hugget när läget kommer, för jag tror inte det blir så många klara lägen. Jag tror att NIK har större trygghet i laget, det avgör till bortaseger med 2 - 34e omg i div3 Örebr/Västmanl.

Dags för lite kommentarer inför match, och självklart också tipset.

Fredag 6/11

GSK - NHC

Hemmaplan
för hitills obesegrade Guldsmedshytte SK, som gästas av Nora HC (med 2 vinster och en torsk)
Förra sessen så vann GSK alla fyra möten med NHC, ganska enkelt också. Till denna säsongen så har Nora ett något starkare lag, med främst en hyfsat spelskicklig femma. GSK är minst på samma nivå som förra säsongen, med många duktiga junisar i laget.

Falken tippar: Hemmaseger med 5 - 3


HHK - KHC

Hallsta Black Sheeps
tar emot Köping Blue Boars i sin nya fräscha ishall (förra sessen) och det är då dags för hemmalagets fjärde match och gästernas tredje. Hallsta spelade 2 - 2 borta mot HC Örnen senast, samma lag som Köpings blå galtar stortorskade mot (1 - 10) på hemmaplan två dagar innan.

"Vi spelar för att det är kul!!!" Det är vad KHCs b-lag säger på sin hemsida, och det är ju en fullt godkänd orsak till varför man har startat upp laget.  Ibland..när man säger så..,så menar man då underförstått att man därför egentligen inte bryr sig så mycket hur det går.., men det är bara skitsnack förstås.., iaf för 99% av alla lirare. Man spelar för att det är kul, för att man älskar tjötet i omklädningsrummet, OCH för att det är kul att vinna.. Nu har jag inte sagt att Köping HCs b-lag inte bryr sig om hur det går, men om jag skulle gissa så är jag rätt säker på att de bryr sig.
Coach Jocke Carlsson säger att man inte kunde göra mycket åt HC Örnen senast, de var ett par snäpp bättre, och att de nu vet ungefär vad som väntar dem i Hallstahammar.

Falken tippar: Hemmaseger blir det, det är jag säker på, osäkerheten ligger i vad siffrorna blir. Vilken trupp som KHC kan mönstra avgör en del, inte så att det kan bli bortaseger men det avgör skillnaden mellan storseger eller en lite mindre seger för HHK.. Det får bli en gissning.. 8 - 3


SHK - HIK

Är Sala HK
ett mycket bättre hemmalag än bortalag? De flesta lag trivs ju bättre på hemmaisen, men min fråga är om SHK kan vara så mkt bättre som man behöver vara för att inte hamna långt ner i tabellen? Det SHK jag såg i Kungsör senast var ett div4-lag, innehållande några lirare med mkt tvivelaktiga färdigheter på grickorna och alldeles för få lirare som klarar att bära laget (även om det naturligtvis fanns/finns några)
Om Sala HK möter ett lag med tre hyfsat bra femmor så förlorar man, detta eftersom man inte kan matcha ett sånt lag med sitt material. Man vann ju mot Nora HC, men det kanske var en kombination av bra målisspel från SHK (så var inte fallet mot KIK) och att NHC bara har en riktigt bra femma..?

Hällefors IK har inlett med vinster mot Köping och Skultuna, och en torsk mot HHK. Med Rikard Ekström i laguppställningen så är man ca 50% bättre än utan. Återstår att se om han är med i Sala, mkt talar för det.

Falken tippar: 2 - 6


SIS - HC Örnen

Skultuna IS
torskade borta mot HIK senast, och detta efter att ha drabbats av den klassiska bussjukan, 3 - 0 till HIK efter 6 minuter och ett yrvaket SIS fick, trots att man piggnade till lite, åka hem med 0 poäng.

Kanske bör man inte ställa in "alla" torsdagsträningar till förmån för matchladdning (som iaf inte verkar funka)?

Gästande örebrolaget Örnen är ett snabbskrinnande gäng som säkert kommer att utmana om topplaceringarna i årets seriespel, men det gäller för dem att skrinna snabbt i första halvan av perioderna, längre håller sannolikt inte isen i Skultunas halvfärdiga ishall..om det inte blir riktigt kallt förstås.

Falken tippar: Bortaseger känns mest realistiskt, låt säga med..3 - 6


ÖDIK - KIK

Inget lag skall underskattas
men jag har duktigt svårt att se Örebro Dövas IK ta poäng denna säsong.. Hur skulle det gå till? Med en rejäl underskattning och en fruktansvärt dålig inställning från motståndarnas sida så kanske det inte behöver bli tvåsiffrigt i baken i alla matcher. 2 mål framåt och 13,33 i baken i snitt på tre matcher
och detta trots att man ännu inte spelat mot något förhandstippat topp-lag.

Kungsörs IK är ett förhandstippat topp-lag, hur det sen blir är mer eller mindre upp till dem själva. Inställningsmässigt känns KIK fortfarande mycket tveksamma i sitt uppförande.. Man lirar ibland som om man tycker att man är "för fina" för div3, vilket naturligtvis inte är fallet eftersom man inte räckte till i div2 senast det begav sig. I år har man på pappret ett bättre lag, och borde därför kunna prestera därefter men, som sagt, inställningen som man hitills visat upp är ibland t o m på div4-nivå och då håller det självklart inte. KIK måste ödmjuka sig, vara villiga att göra skitjobbet, en för alla-alla för en, arbeta färdigt i situationerna, spela på kropp, OCH ÅKA GRICKOR SOM MAN KAN...

Falken tippar: Inte alltid lätt att spela de där matcherna man bara skall vinna, men här finns det inget annat än bortaseger som alternativ. 2 - 10


RSS 2.0