Kvalserierna till div2 o div1..., fyller på då och då

Kvalserien till div2 VB efter tre omgångar
Jahapp, det är de två lagen från div3 som toppar tabellen med hälften spelat.
Jag tror det beror ganska mycket på att de två lagen är vana att föra matcher, och att vinna matcher.
Det är intressant att 3 av SIS 5 pinnar kommer efter vinsten mot VHC,..måhända blir det den sista omgången som avgör allt, när VHC tar emot SIS i Valhalla.
Före det skall det dock liras två omgångar, och än är det inte försent för de jag trodde mest på inför kvalseriestarten, IFK Munkfors, att skärpa till sig och visa att de vill vara kvar i tvåan.
 
Förtjöt o tips!
 
Söndag 3/3 
15:00 HC Örnen - Viking HC: 4 - 5
Jag tror att Viking kommer rejält självförtroendeboostade efter att ha vunnit klart hemma mot just Örnen i fredags, och inte minst efter att ha vunnit i ärkederbyt mot Munkfors omgången innan.
 
Resultat: 1 - 6 (1-30-10-2) Skott:
Viking kopplar grepp om kvalserien när man vinner tredje raka.
 
16:00 Skultuna IS - IFK Munkfors: 4 - 3
SIS tar emot Munkfors i sin treväggarshall, och har nog den märkliga matchen i fredags fortfarande i gott minne, där man ligger under med 4 - 0 men lyckas vända o vinna med 5 - 6 i sudden.
 
Resultat: 4 - 5 (3-11-20-2)
Skapligt viktig bortaseger för Munkfors, som också tvingar Örnen att måsta vinna de två återstående matcherna för att ha en chans på förnyat kontrakt.
 
------------------------------------------------------------------------------
 
Äntligen drar div1-kvalet igång!
 
Grums IK står över första omgången, vilket kanske passar dem, men övriga lag har väntat ett tag på det här nu så de vill säkert inget annat än att få ösa på med spännande matcher. 8 matcher ska var och en av lagen lira, och de två lag som klarar det bäst kommer att lira div1-hockey säsongen -13/-14
 
Förtjöt o tips inför första omgången!
 
HC Dalen - Forshaga IF: 2 - 6
HC Dalens Johan Hult, bördig från Surahammar, fyller på med stadig elitserierutin. Den 40-årige högerforwarden har knappt 300 elitseriematcher med HV 71 under bältet, och är känd som en hårt arbetande spelare. Lite mindre elitserierutin (knappt 100 matcher) hittar vi hos HC Dalens Magnus Sandberg , som lirat lite med HV71 även han, men mest med Mora IK.
 
Den interna poängligan leds av Tom Danielsson , som med sina 34 poäng (19+15)  i grundserien förstås har stor del i att hans lag tagit sig till kvalserien. 
Utöver honom behöver kloka motståndare även hålla koll på övriga i topp 5:
 
HC Dalen är för övrigt den så tragiskt bortgågne Stefan Livs moderklubb. 
 
Forshaga IFseriesegrarna från div2 VB, har träningsmatchat mot Mariestad och torskade med 6 - 3 borta. 
I övrigt finns det inte mycket att hitta om dem i media, de har en av de sämst uppdaterade hemsidorna ever, plus att tidningarna i trakten skriver om FBK till 100% och BIK Karlskoga resten.. 
Det vi vet är dock att det är ett speedigt lag med hög offensiv kompetens. En som säkert tänder till extra i kvalserien är coachen Peter Nordström, även om det förvisso är rätt tveksamt vad det får för betydelse när pucken väl är släppt.
 
Resultat: 1 - 4  (0 - 0, 1 - 2, 0 - 2) Skott: 28-30 
 
 
IFK Arboga - Grästorps IK: 4 - 3
IFK Arboga fick bra svar   när man träningsmatchade mot Örebro J20, men jag är mycket tveksam till hur Arboga ska klara denna kvalserie. Hemmamatch mot div 1E-konkurrenten Grästorps IK är förmodligen den absolut bästa lottningen för Arboga, dels för att det är en div1-motståndare (då behöver man inte vara absolut favorit som man nog ändå måste anse att div1-klubbarna är i matcherna mot div2-klubbarna) men också för att de har lirat och vunnit mot Grästorp (6 - 3) precis i avslutningen på fortsättningsserien, vilket borde innebära ett visst mentalt övertag.
Alexander Kovalonok  (25+27) och Fredrik Orrsten (16+37) är två spelare att hålla koll på i Arboga.
 
Resultat: 4 - 0 (1 - 0, 1 - 0, 2 - 0) Skott: 50-55
IFK Arboga fick en bra start på kvalserien,  
 
 

RSS 2.0