1p: 2 - 1 (Skott: 11-6)   (1-0 T Strandell, 2-1 D Lindström)
3p: 2 - 3 (Skott: 11-8)   (3-4 Jens Johansson, 4-4  P Åberg)

Totalt: 4 - 4 (Skott: 31-20)

Om man hade tagit med sig någon oinsatt person som man gärna ville övertyga om att hockey är något kul och något som man bör kolla live minst en gång per vecka.... ja då hade man inte lyckats speciellt bra om man såg denna träningsmatch tyvärr.

Förvisso ska man inte förvänta sig något drömspel så här tidigt på säsongen men det som förstörde spelet mest var alla utvisningar..

24 utvisningar, varav 2 dubbelutvisningar, gjorde att lagen spelade 5 mot 5 i kanske totalt 6-7 minuter på hela matchen.
14 st 2-minutare tilldelades Lindlöven och 10 st 2-minutare blev över till hemmalaget (plus en skitnödig 10-minutare)

Alla behöver träna inför seriestarten, spelare, funktionärer och självklart även domarna.
Även en domare kan vara ringrostig och behöva träna in bedömningsnivån och liksom kalibrera känsligheten för när armen som signalerar avaktande utvisning skall sträckas upp i luften.

Bildtext: Boga på g

Känsligheten i domare Noords arm var under gårdagen inställd på en mycket finkänslig nivå, det verkade som att han kände av när någon tittade elakt på någon annan och armen ställde sig i givakt direkt..

Jag överdriver lite, men jag tycker inte att det var en speciellt ful match igår (även om det viftades lite ovarsamt med stickorna ibland) trots det så hittade den randige rättsskiparen utvisning i parti och minut.

Nog om domarens nivå, även om den påverkade matchen i mycket hög grad.

Spelet kom således att handla om massor av PP och BP för både lagen.
Spelet i PP vanns solklart av gästande Lindlöven, de bjöd på ett högre pucktempo och verkade ha mer klart för sig med positioner och rörelsemönster. Boga-gänget hade förtvivlat svårt att ens ta sig in i uppställt PP och när de väl kom in i anfallszon så blev de alltför stillastående tyvärr. (Daniel Lindström avslutade dock med en fin rökare rätt upp vänstra klykan i PP)

Spelet i BP vanns definitivt av hemmalaget då man återigen lyckades döda spel 3 mot 5 i nästan 4 minuter utan att behöva skrapa trissan ur egen kasse. Starkt!

Arbogas målvaktsspel höll denna match en lägre nivå än i matchen mot Huddinge, det såg väl enkelt ut ett par tillfällen när gästerna nätade men å andra sidan det verkde som att gästernas nr 10 Tom Nordin hade ställt in siktet perfekt .
(mannen nätade tre gånger i mittenperren)

Flera av Boga-lagets mer självskrivna lirare ställdes åt sidan till denna matchen, och detta för att andra skulle få mer istid så att lagledningen skulle se mer av de som fortfarande lirar på ett så kallat try-out.

Vet inte vad lagledningen fick ut av matchen men ingen av de nya gjorde bort sig även om det blev svårspelat med alla ständiga utvisningar.

Lindlöven kom till spel med fyra femmor och rullade runt på dessa under större delen av matchen, det var bara när det hettade till och när man såg att man kunde vinna som laget coachades lite hårdare. Stora delar av matchen såg gästerna lite vassare ut, lite rappare i skridskoåkningen och de hade en bättre lösning på att ta sig igenom mittzon än hemmalaget.

Resultatet i denna träningsmatch var dock av mindre betydelse, även om det alltid är skönast att vinna.

(Nye Wallén var tänkt att vara med men meddelade precis före match att han var sjuk)

Ny träningsmatch mot Vita Hästen nu på onsdag i Sparbanken Arena igen.
Vilket lag mönstrar Gyllenhammar då? Åk dit och kolla.