Omgång 8, resultat och kommentarer (updated)

Arvika HC - Nor IK: 3 - 3 (2-1, 0-1, 1-1)
Skott: 29-14 (9-4 10-5 10-5)

Kommentar: Hemmasegertipset gick inte hem, men jag hade ju fel på nästan allt denna omgång så det är ju inget konstigt.. =(
En tajt och svängig match där de båda lagen turas om att ta ledningen. I sista perren så tog Nor ledningen med 2 - 3 och testade hemmalagets vilja till poäng ordentligt. I minut 14 så kvitterat AHC efter en uppryckning i spelet, matchen slutar med delad pott och kanske skall Nor tacka Arvikas ineffektivitet och skottoskärpa för det.

Forshaga IF - Karlskoga HC: 5 - 5 (0-0, 2-2,3-3)
Skott: 32 - 44(4-9, 16-19, 12-16)

Kommentar: Jämnt trodde jag att det skulle bli, och det blev det siffermässigt iaf. Med de vunna skotten i alla tre akterna så ser det ut som Flyers ska vara minst nöjda med en pinne, men jag vet inget mer om matchen så det är kanske ett rättvist resultat ändå.

Grums IK - Kristinehamns HT: 8 - 0 (2 - 0, 3 - 0, 3 - 0)
Skott:45-14 (12-7,16-6, 17-1)

Kommentar: 19 - 1, så ser hemmastatistiken ut för Grums IK efter 4 matcher, och efter att ha knockat Kristinehamn med 8 - 0. Deras keeper, Oscar Olsson, har nollat tre lag hemma hittills och bedöms av vissa vara seriens bästa målis.
Grums hemma och Grums borta ser ut att vara två helt olika saker, man behöver ju bara vinna med 1 mål men om seriesegern skall tas hem av GIK så måste man nog skärpa till bortaspelet också.
Enligt uppgift så är segersiffrorna i underkant, 17-1 i skott i slutronden visar att det nog är sant..och att KHT inte hade så kul denna gången. Ny serieledare igen, och kanske ligger de högst upp även efter kommande omgång. I think so!

IFK Hallsberg - Kungsörs IK: 5 - 3 (0-0, 1-1, 4-2)
Skott:44-22 (11-5, 18-9, 15-8)

Kommentar: "Ett fall framåt, och Ling var bäst i laget " Så säger Pontus Brolin, coach i Kungsörs IK.
Att döma av skottstatistiken så var det övertag för Navvies, och inte minst visade sig det också i utvisningsbåset.
KIK, tyvärr sin vana trogen, sitter för mycket i fel bås. Så har det varit flera år nu och det har man förlorat enormt mycket poäng på men man gör fortfarande inget åt det. Nyförvärv hit och dit är nog bra, men sätt de värsta busarna på läktarn så kommer resten av laget att ha en betydligt större vinstchans. Kollar man utvisningsstatistiken 4-5 år tillbaka så ser man att jag har rätt.
1 - 1 efter två perioder imponerade, men sen tröt orken hos KIK pga utvisningarna och hemmasegern blev rätt säker tillslut.

Positivt för KIK är att man kände att man kan, att man faktiskt klarar att hålla jämna steg med ett lag som parkerar 12 platser högre upp. Vi ska komma ihåg att KIK hade 8 - 21 i målskillnad på de två föregående omgångarna, så självförtroendet var en aning sargat.
Potentiell kapacitet är i grunden rätt ointressant, bra att veta att den finns men det viktiga är vad man faktiskt får ut.
KIK har mycket mer att ta ut av sitt spelarmaterial och det kommer man att behöva göra om inte detta skall bli en lång tråkig säsong. Mannen att göra det är Pontus Brolin, jag tror han fixar det men då krävs några ganska radikala beslut och förändringar.. Enligt mig iaf.

Köping Hockey - Kils AIK: 2 - 3 (0 - 1, 0 - 2, 2 - 0)
Skott: 33-32 (13-8, 9-10, 11-14)

Kommentar:  Det blev en match med minst två ansikten, i nästan en och en halv period så är KHC klart bäst men tyvärr utan att det får effekt på resultattavlan. Det berodde dels på för svaga avslut, enormt många skott över ribban men också mycket beroende på bra målvaktsspel från KAIK.
Kil gör 0 - 1 på en ickechans och håller den ledningen första ronden ut.
Hemmalaget börjar bra i andra men Kil tar sakta men säkert över matchen och gör 2 - 0 i mittenronden.
Efter nedsläpp i tredje så tar det nästan fem minuter innan KHC får ut pucken ur försvarszon, totalt övertag för Kil och KHC spelar sömngångarhockey. Tiden går och på något sätt kvicknar hemmalaget till lite, man lyckas kämpa in en reduceringspuck med drygt fyra minuter kvar.
Efter mycket kamp och grishockey så kommer reduceringspuck nummer 2, med 55 sekunder kvar. "Lill-Egon" har tagit ut keeper-Hult och satsar på 1 pinne..minst. Tyvärr lyckas inte KHCs slutforceringen, man försov sig till tredje perioden och torskar därför matchen. Surt men totalt sett troligtvis inte helt orättvist.
Btw, hemsidans webmaster heter Kimmo Kinisjärvi men det är inte han som är skyldig till matchreferaten, (som jag såg på Kils hemsida) dessa knåpar jag ihop, suveränt akompanjerade av Peter Sättermanns matchfoton.

Säffle HC - Hammarö HC: 4 - 3 (1 - 1, 2 - 2, 1 - 0)
Skott: 22-40

Kommentar: Enligt rapport så klarade Hammarö inte av att undvika den bedrägliga underskattningsfällan.
1 - 0 till SHC kommer efter dryga minuten, genom för dem viktige Trevor Bremner. HHC kvitterar innan paus och fortsätter att skotta mot Säffle-keepern, skotten vinns klart av bortalaget men nämde keeper slet och svettades framgångsrikt samtidigt som bortalaget var lite för tama för att sätta sina chanser.
Totalt har SHCs keeper motat 98 av 107 skott de två senaste matcherna, ganska hyfsad statistik. Nämnas bör också att Säffle hade målat 11 gånger totalt på 6 matcher före matcherna mot KIK och HHC, nu har man hängt 11kassar på två matcher, ganska hyfsad procentuell ökning. Beware of Säffle!

Åmåls SK - Fagersta AIK: 7 - 4 (2 - 0, 2 - 0, 3 - 4)
Skott: 36 - 31  (12-11 14-3 10-17)

Kommentar: Ganska jämn förstaperiod, men ÅSK stod för effektiviteten. I mittenakten äger hemmalaget isen totalt och Faik ser riktigt busströtta ut. Det blir 6 - 0 nio minuter in i slutronden, sen gör Faik 2 mål på 50 sekunder i minut tio. Hemmalaget späder på sin ledning till 7 - 2 innan Faik reducerar gånger två igen på en dryg minut. Närmare kommer inte Fagerstalirarna denna gången.