14 Fredda Pettersson
17 Emil Bergstrand
4e
26 Joel Eklund

Torsk med 5– 4 i andra omgången i bortamatchen mot SIS, efter en match KIK borde ha vunnit ganska bekvämt men tyvärr gav bort.

Dags för KIK att ta revansch, och inte minst på sig själva.

Först en bild på KIKs kommande A-lagskeeper

1a p:
De första 4 minuterna så är pucken mest i KIKs försvarszon, inte så att det skapas några direkta farligheter av SIS men de verkar vara lite hetare inledningsvis.

I minut 5 så kommer KIK i en flygande kontring, och nr 13 Sättermann får ett riktigt bra skottläge men skottet får inte den rätta riktingen tyvärr.

SIS kvitterar i halvfarliga lägen i minut 8, det kräver en benparad av nr 61 Jansson i hemmakassen men utan större åthävor.

Kort efter det så drar KIKs nr 17 Bergstrand uppmärksamheten till sig.
Med en fin aktion så tar han sig in i anfallszon och driver in på mål, men skottet blir för tamt.

BP:
08:39 när nr 18 Danne Karlsson åker ut.
SIS får till två skott från blå, men det är fri sikt i hallen så Jansson i hemmakassen har inga problem att plocka. Bra stress från KIK, och man är faktiskt nära att måla när nr 4 Per Berg trampar in i anfallszon och kastar in trissan på mål. Den lille rackaren, pucken alltså, rinner precis efter mållinjen. Nära, men inget mål.

PP: 11:14 när SIS nr 17 Larsson förpassas till botbänken.
Bra fart i PP, ett par stolpskott inom 4 sekunder, ett från nr 18 Danne Karlsson och ett från nr 4 Per Berg,  detta följs av ett skott från blå rätt upp i vänsterklykan av nr 28 Frasse Gustavsson.

1 – 0
klockan 11:49. Frasse G målade, assister fick nr 4 Berg och nr 13 Sättermann. Tjusigt!

KIK ligger på riktigt bra och har tagit över tillställningen helt nu. Misstag sker allt oftare från SIS, som i minut 16 när man serverar en smaskig skinkmacka (inklusive Västerviks sötstarka senap) till KIKs nr 17 Emil Bergstrand.
Klorinren kommer Bergstrand mot den förskräckte SIS-keepern, men tyvärr så börjar kvällens tema nu tona fram: ”De tama avslutens afton”.

BP: 17:24 när KIKs nr 27 Johan Larsson blir utvisad för hakning..typ.
Mycket ofarligt, och den första perren går mot sitt slutt.

KIK dominerar större delen av perioden, och 1 – 0 känns som att få för alldeles för lite betalt efter ett bra jobb.  Spelet i egen zon har bitvis sett ganska enkelt ut. KIK spelar enkelt, helt enkelt. Inte för att SIS satt KIKarna på speciellt hårda prov men ändå.

2a p:
SIS kom till spel med 13 man, det kan innebära att de börjar knäa om KIK håller farten uppe.
Fart är just vad KIK har direkt från nedsläpp i mittenperren.

2 – 0 kommer efter 0:42. Målskytt var nr 91 Jocke Andersson, assisterad av nr 4 Per Berg och nr 13 John Sättermann.

Det var inte ens den första målchansen i mittenperren, straxt innan så hade man ett liknande läge. Gubbe bakom mål hittar gubbe framför mål, och den andra gången hittar trissan nätet.

Med 5 minuter in i perioden så har SIS absolut ingenting av spelet, KIK ligger på och erövrar pucken gång på gång och håller kvar gästerna i deras försvarszon långa stunder.  Det är bara det sista lilla som fattas.

PP:
05:55 när SIS nr 9 Wiklund visas ut av domare Thunberg.

Tyvärr så får vi se ett alldeles för lågt pucktempo från KIK, det blir så när pucken transporteras istället för att passas. Av detta blev det nada.

BP: 08:14 när KIKs nr 24 Patrik Palmkvist har gjort något man inte får.

Ny utvisning på en hemmalirare, nr 28 Frasse Gustavsson, och KIK får lira 3 mot 5 i 7 sekunder.
Inga problems först, men i spel 4 mot 5 så börjar det osa lussekatt.., SIS är riktigt nära att reducera KIKs 2-målsledning.

I mitten av mittenperren så har KIK tappat farten på grickorna, vilket innebär att SIS får mer utrymme och tid. Det blir lätt så att man anpassar sig till motståndarna, sänker tempot och slarvar med att göra färdigt jobbet. Coach Brolin håller dock temperaturen uppe i KIK-båset, snart ser vi att matchen byter trend igen.

Från minut 12 så ser vi en total dominans från KIK, det tomteröda hemmalaget snurrar friskt med gästande SIS. Puckinnehavet är ca 80-20, men tyvärr avspeglas det inte i chansfördelningen.
Mer driv in på mål, och mer avslut behövs.

Vid ett tillfälle, i minut 19, så kommer 3 KIKare ensamma med SIS-keeper, med god tid på sig så får man till 2 avslut men båda rakt på den knäsittande gästkeepern.

Totalt spelövertag för KIK. SIS har knappt en kontring att tala om, märkligt tamt agerande från dem.

Är det KIK som gör dem tama, eller är de helt enkelt inte bättre ikväll? Förmodligen en kombination av båda.
2 – 0 är ingen stark ledning, och om första perrens jobb kändes underbetalt så är mittenperrens ersättning rena slavlönen.

Publiken väntar på att sista perioden skall börja

3e p:
KIK inleder slutronden nästan lika rappt som den föregående.

3 – 0 kommer med 01:20 på matchuret. Nr 13 John Sätterman, nästa liggande på isen, vispar upp pucken i högerkrysset.

Assisterade gjorde nr 91 Jocke Andersson och nr 21 Henke Johansson.
Bra kamp i anfallszon, där man erövrar pucken ett par gånger precis före blå, och den inställningen resulterar alltså i mål.

SIS är otäckt nära att spräcka sin nolla i minut 5, men i övrigt så fortsätter KIKs dominans nästan oavbrutet.

BP: 08:42 när nr 13 Sättermann visas ut för en crosschecking.

Nu bjuds vi på mycket märklig hockey, det känns mer som allmänhetens åkning..och om det inte stod en svart målis i ena kassen och en röd i en andra så skulle det vara väldigt svårt att veta vilka som anföll och vilka som försvarade.. ??

KIK lyckas få 3 skott på mål trots att man spelar med en gubbe mindre.

Spelet rätar till sig från mitten av slutronden, och en lång stund så stänger KIK isen från mittzon och bakåt.  Ingen slipper här fram.

PP: 16:18 när SIS nr 12 Palm åker till busbåset.
Inget speciellt händer i PP, och inte i resten av matchen heller.

Mycket skönt med en vinst
, två raka inför juluppehållet känns grymt bra.

Massivt spelövertag och massivt skottövertag, trots det efterlyses fler avslut och kanske framförallt vassare avslut.  10 – 1 hade speglat matchen på ett mycket bättre sätt än 3 – 0, men det viktiga är 3 friska poäng och det fick vi.