KHC - KIK: 4 - 4 Matchref


Köping HC – Kungsörs IK:
4 – 4 (1 – 0, 2 – 4, 1 – 0) Skott: 42-36 (17-11, 12-12 ,13-13)

Utv KHC: 13 min + Game(2x2,1x5 +1x2, 1x2)
Utv KIK: 10 min (2x2,2x2,1x2)

Laget:
  1 A Hult (Matchens keeper)
61 K Jansson

1a
24 P Palmkvist
22 D Mård
29 K Karlsson
14 F Pettersson
21 H Johansson
2a
27 J Larsson
20 P Korhonen
26 J Eklund
23 J Gustavsson
30 T Waern
3e
11 N Källberg
5 R Karlsson
4 P Berg
15 J Nygren
19 L Laine
4e
13 J Sättermann
91 J Andersson
17 E Bergstrand


1a p:
Domare Spolander släpper pucken, och vinterns första div3-derby är igång.
Matchens första skott på mål avlossas av hemmalaget, nästan 2 minuter in i första ronden.
Nr 1 Anton Hult motar skottet enkelt.



Hult m e m nyss hemkommen från Inkaleden har fått låna utrustning av KIKs junislag och säsongsdebuterar i derbyt.


Man satt och hoppades att KIK skulle sätta upp bra speed på grickor och puck, men det hoppet grusades totalt. Tidigt uppvisade man dessutom derbyhybris utan dess like, sällan har vi skådat så lågfrekventa benrörelser på så många spelare samtidigt som i den första perren i detta ärkederby.

BP: 05:16 när 20 Pekka Korhonen tar en utvisning.
1 – 0 kommer redan 05:43 genom nr 20 Javeblad, assisterad av nr 7 kapten Karlsson.
Det är de mkt ålderstigna och rutinerade gubbarna i hemmalaget som lyckas genomföra sin på servicehemmet upplagda strategi. Javeblad mosar in med rullatorn framför mål och knuffar in trissan.

Skämt åsido, dessa lirare är skickliga med stickorna och kan hålla i trissan om de vill. När sedan KIKs backbesättning är så illa sargad som den just nu är och forwards har noll självförtroende så är det lekstuga för KHC.

Perren fortsätter som den börjat, usel fart och ängsligt beteende från KIKarna. Man sätter varandra hela tiden i svåra situationer i egen zon. Pucken skall tydligen passas bakom medspelaren, helst när han inte ser att den kommer..?!

Det låga tempot passar hemmalaget fint, och ny utvisning för KIK passar ännu finare.
BP: 08:52 så är det dags för nr 14 Fredda Pettersson att sitta i busbåset.
Detta BP genomförs något bättre av KIK, även om det ibland ser ut som att KIK tror att det är 5 st Peter Forsberg i hemmalagets PP-team. (Typ 4 meter säkerhetsavstånd)

Några KIKare har iaf försökt hålla uppe ett eget tempo, och det leder till en kontring med en man mindre genom nr 5 Robin Karlsson som åker ifatt och ifrån nr 2 Javeblad i hemmalaget. Pucken hinns upp, keepern luras ner men tyvärr så blir skottet för högt och slinker över ribban.

PP: 13:13 nr 20 Javeblad åker ut 2 minutes for holding.
Låg fart på grickor o trissa är inte ett framgångsrecept i någon spelform, och definitivt inte i PP. Chansen till kvittering ökar dock när ännu en hemmagubbe visas ut. Nr 18 Lindeborg är den skyldige.
KIK har nu 5 mot 3 i 55 sekunder, men absolut ingenting kommer ut av det.

Förstaronden avslutas med att lagen byter ett par rätt heta chanser med varandra, dock utan nätrassel.  1 – 0 till hemmalaget i paus, men det var efter en period där 2 – 1 eller kanske t o m 3 – 1 inte hade varit missvisande. Hult i KIKs kasse höll siffrorna nere.

2a p:
Nu vill vi inte ha ett nytt BP tidigt i mittenperren, men det får vi ändå.
BP:01:56 när nr 23 John Gustavsson tar en utvisning.
Det är lite bättre fart överlag nu på KIK-benen, och man har inledningsvis ganska lätt att avvisa hemmalagets försök. I min 3 så trampar KIKs nr 5 Robin Karlsson in i fiendeland, snurrar förbi hemmabackarna och avlossar ett bra skott mot bortre hörnet. Hemmakeepern är på väg i sidled till motsatt hörn, men lyckas med en kalasräddning och plockar skottet.

KHC kommer sedan i en kontring där KIKs backar helt gått bort sig, och vi tvingas konstatera utökad hemmaledning.
2 – 0 03:33 genom nr 12 Rihiimäki, på pass från nr 7 kapten Karlsson.

KIKs nu bättre fart skall komma att resultera, och det när 3e-linen är på isen.
Bra fart och äntligen ett KIK-mål.


2 – 1 efter 04:58 genom nr 4 Per Berg på pass från nr 5 Robin Karlsson och nr 27 Johan Larsson. Snyggt!

Nu är tempot betydligt bättre och hemmalaget har stora problem med att få tag i pucken. Det dröjer inte länga innan det rasslar igen.


2 – 2 efter 05:13. Det kommer efter bra intensitet av 4e-linen, och det är nr 17 Bergstrand som antecknas som målskytt. (Såg eller hörde ingen assist där). Härligt!

Aj,aj, aj! Ny utvisning för KIK.
BP: 07:05 när nr 21 Henke Johansson visas ut.  KIK genomför ett hyfsat bra BP, och vi slipper se några direkta farligheter bakåt.


Öhh, hakning eller fasthållning..men det blev inget..

Kort efter att KIK har fått tillbaka sin gubbe på isen så ser vi något svårbegripligt.
Hemmalagets nr 27 Berggren jagar efter pucken igenom mittzon, och möts av en KIKare. Pang så smäller det ett jätterapp över benen på KIKaren, och pang så får Berggren 5 min+Game.
Svårbegripligt agerande, men lättbegriplig bestraffning.

Skall KIK ta chansen att ta ledningen nu? Tempot är bättre och det bådar gott. Vi slipper vänta länge, redan efter ca 30 sekunder så kommer det.


2 – 3
klockan 10:09 genom firma Berg-Karlsson igen.  Snyggt o viktigt!

4:30 kvar i spel 5 mot 4. Hemmalagets rutinerade rävar matchas hårt i både PP och BP, och ny lyckas de med en snygg genomskärare till nr 7 kapten Karlsson på anfallsblå, därifrån är han ensam med Hult i KIK-kassen.  No mistake, och kvitterat.
3 – 3 med 13:07 på matchuret. Assisterade gjorde nr 9 Larsson. Snopet!

1:30 kvar i spel 5 mot 4 nu. KIKs bättre fart betalar sig igen.


3 – 4 kommer efter  14:23, och det genom nr 13 John Sättermann på pass från nr 22 Daniel Mård.
Härligt o viktigt!

KIK äger mittenperren, och stressar hemmalaget i egen zon. Puck out kommer.
PP:17:13 och nr 21 Pettersson är den skyldige.
Hade smakat julskinka med en tvåmålsledning inför sista nu, och det är flera bra bud på det.
Närmare än ett klingande ribbskott från nr 11 Nicke Källberg kommer vi dock inte tyvärr.

Med 30 sekunder kvar är det nästan lika nära kvittering för hemmalaget, detta när Hult i KIK-kassen tar sig ut i sarghörnet och vispar iväg pucken rätt i gapet på blåklädd lirare. Liraren ser den tomma kassen och skottar för kvittering. Hult är dock på väg tillbaka, och får ut klubban och styr pucken över och utanför.. , och han såg inte ens uppjagad ut.. Det fanns det dock andra som var.

3 – 4 efter två spelade, känns sådär rättvist även om KIK borde gjort något mer mål på sina chanser. KIK är klart bättre än i första, men det är väldigt mkt kvar.

3e p:
Såg inte riktigt vad som hände, men KIKs nr 4 Per Berg sitter på läktaren efter pausen. (Någon sa att det berodde på skridskoproblem)

Med bara ett måls ledning för KIK så vill vi absolut inte ha BP, men det får vi tidigt i slutperren ändå.
BP: 02:45 när nr 11 Nicke Källberg tar en utvisning i anfallszon.
Dags för old-boys igen, som tar ett järngrepp på KIK och de släpper inte taget för än vi ser en kvitteringspuck i KIK-kassen. Något motvilligt måste man konstatera att det var ett tjusigt mål, även om KIKs agerande framför kassen var på knapp pojklagsnivå.

4 – 4 03:32 in i sista p. Mål genom nr 22 Lawner, och passare var nr 20 Javeblad och nr 7 kapten Karlsson.

KIKs tempoökning från mittenronden har avtagit betänkligt, men ny utvisning för hemmalaget ger ändå hopp om ny KIK-ledning.

PP:04:59 när nr 26 Leandersson uppsöker ett bekant utrymme.
KIK har svårt att komma in anfallszon med pucken under kontroll, dels beroende på att man lyckas screena bort varandra..?! Med 1 minut kvar av PP så visar hemmalagets nr 22 Lawner hur man genomför en perfekt diving. Hade funkat klockis som illustration av diving i domarboken.
Den randige Spolander tänkte på annat och så var det med det.

Uselt genomfört PP av KIK, och jag kan inte låta bli att fundera över coachingen i detta viktiga skede.

10 minuter in i slutperren så satt jag och hoppades att ingen i publiken var där för första gången. De skulle i så fall med stor säkerhet aldrig komma tillbaka igen. Nu är det riktig div3-hockey var det någon som sa, men så bra var det absolut inte. Ingen bär dock ensam ansvar för detta, båda lagen delade broderligt på den bördan.

Mycket snurrigt åt båda håll, ströchanser inträffar men utan ordnat spel. I slutet av matchen så är båda lagen riktigt nära att ta ledningen, och närmast är kanske hemmalaget med 2 minuter kvar. Hult i KIK-kassen gör en riktigt bra seriedebut och skall ha stor kredit för att det inte blir förlust ikväll.

Med en minut kvar så är nr 20 Javeblad i hemmalaget riktigt ful när han sätter en armbåge i ansiktet på KIKs nr 20 Pekka Korhonen. Spolander blåser av, men varken han eller hans 2 zebror orkade/ville/såg den fula armbågen.. Svagt!

Time Out tas av KIK med 50 sekunder kvar, av det kommer inget ut.

Matchen slutar 4 – 4

Kommentar efter matchen:

En förstaperiod som får räknas till säsongens sämsta från KIK
En mittenperre som ändå är bättre och som gör att man tänker att det kanske ordnar sig nu.
En slutrond som man bara vill glömma.

KIK gör en riktigt dålig match, det vet alla.

Ett frågetecken jag har
är varför man envisas med att går runt på fyra liner? Ingen hinner komma upp i tempo, speciellt inte med ett gäng utvisningar som hackar upp i femmorna. Tempo och intensitet är ju två ledord i hockey, och inte minst mot en motståndare som KHC.

Är någon i KIK trött efter denna match?

När man har läge att skaffa sig momentum i matchen så borde man gå ner på folk för att öka farten och intensiteten, men av det ser vi tyvärr inte mycket.

Hemmalaget gör heller ingen bra match, men jag tror de är närmare sin kapacitet än KIK var.Hemmalaget har kyla och smartness, som man kan utnyttja trots att man inte alls kan mäta sig med det tempo som KIK har potential att sätta upp. När KIK inte är i närheten av sin potential så kan det gå hur som helst i en match som denna.


KHCs kanske bäste spelare är unge burväktaren, nr 35 Sjöman. Endast 13 år, på det 14e, så står han upp mycket bra och antecknas för ett par riktigt svettiga räddningar i matchen.


 Matchens kalkon:
·         Tempot
·         Egen zon
·         Mm mm mm

Matchens kanon :
Svårt att hitta något, men Anton Hult gör en riktigt bra seriedebut.

Avslutningsvis:
En förlust hade varit mycket svårsmält, och direkt efter matchen så kändes det verkligen så.

Nu är det ändå ingen jättekris tycker jag, enligt rapporter så har veckans träningspass haft mkt högre kvalitet än tidigare. Det verkar som att man internt i laget har bestämt sig för att köra riktigt hårt på träningarna, med full satsning på rören, hårda pass och tacklingar.
Med bättre lagkänsla och harmoni i laget så kan lirarna och Ponta säkert visa oss att de kan bra mycket bättre.


GO KIK!


 //Roger ”Falken”Karlsson

 


Kommentarer
Postat av: ps

kan förstå att en dylik match inte ger ngr kommentarer... Bra referat!

2009-11-28 @ 19:18:51
Postat av: Jakob

Falken: Kan du inte summera Division 3 serien nu när nästan halva säsongen har gått? Det vore intressant att läsa.



2009-11-28 @ 20:47:26
Postat av: Krutov

Falken:

Håller med Jakob när han efterlyser en sammanfattning av serien i trean så här långt. Eller du kanske gör den efter 10:e omgången? Hur som helst så hoppas jag att den kommer =)

2009-11-30 @ 16:59:24
Postat av: Anonym

ps: Tack!



Jakob o Krutov:

Ska försöka mig på en sammanfattning eft nästa omg, om jag hinner.. Tycker själv att det är kul med lite funderingar, tankar o analys.. =)

2009-11-30 @ 20:19:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0