KIK-EHC:6-2 (1-0,2-0,3-2)

Tankar inför:
Varför match mot EHC, vad kan det ge!? Toksist i div3 Stockholm A förra säsongen (2 poäng, och -158 i målskillnad)
Men vad vet jag, kanske är de bättre till denna sessen, men jag ser hellre att KIK förlorar en träningsmatch mot bra motstånd än att man spelar ofokuserat och tempofattigt mot svagt motstånd o kanske vinner ändå..
 
1ap: Pucken släpps o matchen är igång.
Efter 01:42 så får KIK träna PP, och det gör man hyfsat bra men utan rassel. Nytt försök kl 04:21 när en EHCare busat. Nu går det lite bättre, det tar bara 16 sek så rasslar det och vi har 1 - 0 med matchuret på 04:37. Nätar gör nr 13 J Sättermann, assisterad av nr 4 P Berg och nr 27 J Larsson.



BP behöver man också öva på, så det gör alltså KIK klockan 05:17. Inga större svårigheter att avstyra.. ZzZzzzz
Oj, helt plötslich så är vi framme 5 minuter i tiden, klockan är alltså 10:20 och den randige Westergren har hittat hyss igen.
PP för KIK men utan nåt att skriva hem om..
BP-övning igen klockan 15:15, men även denna gången utan större spänning.
 
Summering av 1ap: ZzzZzzz, eller lite utförligare: KIK är ett mkt bättre lag än EHC och det känner KIKarna ganska snabbt, tyvärr resulterar det i lågt tempo, låååånga byyyteeen, och soloraider. Skotten i första blev 13-10 (tror nog KIK hade haft 29 skott om de bara hade gått på mål)
 
2ap: Man kan skönja ett något högre tempo hos hemmalaget från start på mittenronden, och man hoppas på den positiva trenden. 
Klockan 03:35 så är det dags för nytt PP, men pucktempot är på tok för lågt inledningsvis. Mot slutet av detta PP så kommer KIK med högt tempo genom mittzon genom nr 5 R Karlsson, snabbt in i anfallszon och en passning snett bakåt till en framrusande nr 4 P Berg som distinkt smaskar i sig mackan, och vi har 2 - 0 klockan 05:06.



BP för KIK efter 05:50 när nr 18 D Karlsson befunnit sig på fel sida om lagen.
Nemas problemas, och raskt är vi framme 5 minuter i tiden igen. Klockan 10:29 så snackar en EHCare till sig en MC.
PP för KIK igen klockan 11:10, och igen efter 13 minutes. KIK ges tillfälle att lira 5 mot 3, och det gör man med den äran.
Tjong, efter 6 sekunder så har vi utökad ledning, 3 - 0 genom nr 30 T Waern, assisterad av nr 28 F Gustavsson och nr 29 K Karlsson.
 


När matchuret sen står på 15:44 så hölls man på med roughing framför gäskassen, och KIK-busen är nr 5 R Karlsson som får 5 min + Game för brottnings/boxningsmatchen, medan EHCaren får detsamma, plus 2 minuter... Krångligt vart det, och efter något som känns som en mindre evighet i Mälarenergi frysbox så har KIK ny möjlighet att lira 5 mot 3, i 2 hela minuter.
 
Ett skott i stolpens utsida, det är allt som kommer ut av övertaligheten.
 


Mittenronden slutar utan mer att rapportera, utom då skotten. 16-9 till KIK.
 
3ep: BP-övning igen,03:54, när nr 16 D Kjellberg "kastat" pucken över "staketet." EHC orskarar inte några större farligheter, och därför prövar vi igen med en ny BP-övning klockan 06:19 när nr 30 T Waern får vila i busbåset. Kort därefter har vi spel 4 mot 4 ett tag, pga regelvidrigheter från EHC som ingalunda undkommer den randige Westergrens skarpa blick.
 
Från start i slutronden så tycker man sig kunna märka att laget fått order om kortare byten och högre tempo, det händer dock inte mycket i resultatväg föränn vi är framme i minut 10. Då kommer nämligen KIK farande i hög fart genom mittzon, anförda av nr 16 D Kjellberg som får på ett mycket rappt avslut, otagbart för gästkeepern (KIK-bekantingen P Karlsson, som var matchens lirare hos gästerna)
4 - 0 klockan 09:44, och alltså genom nr 16 D Kjellberg. Tjusigt!
 
Sen har vi ett gäng utvisningar åt båda håll men utan något att minnas eller att tänka tillbaka på.
 
Framme i minut 15 så får KIK spela i BP igen, och då lyckas EHC att raka in reduceringspucken, kändes onödigt men så var det.
4-1 klockan 15:06
Knappa minuten senare så härjar KIK i anfallszon så till den milda grad att EHCarna blir alldeles yra i hjälmen, detta leder till utökad ledning för hemmalaget.



Målet görs påssligt genom nr 21 J Andersson, assisterad av nr 4 P Berg och nr 13 J Sättermann. Jocke Andersson är sen snabb att norpa åt sig trissan, det är nämligen första kassen i A-lagsdressen för den unge mannen (-90) Grattis säger vi!
Alltså, 5 - 1 klockan 16:03
 

6 - 1 kommer kort därefter,16:55, genom nr 30 T Waern som kommer runt gästkassen och lyfter en backhand i ryggen och in på EHC-keepern. Lurigt!!
 
KIK får sen öva på sitt sista PP, med mindre än minuten kvar. Tyvärr går det allt annat än bra, det är ju inte meningen att man ska få ett mål i baken när man är en man mer, även om det händer ibland, uppenbarligen.
6 - 2 klockan 19:43, synd om KIK-keepern, för det kändes också hemskt onödigt.
 
Skotten i sista blev 20-11, och då totalt 49-30.
 
Tankar efter matchen: Farhågorna före matchen besannades, detta var inte ett bra genrep, för att vara mild.
Det heter ju.. "Dåligt genrep ger bra premiär" och det får vi verkligen hoppas eftersom Hallstahammar HK kommer att kräva en enormt mkt bättre match av KIK för att betvingas i premiären nu kommande fredag.
 


Plus i matchen: Angbäck var lugn o stabil, nr 28 Frasse Gustavsson gör väldigt få fel på en match, så även denna.  
Minus i matchen: Som sagt tempot, och på tok för långa byten.
 
Snart är det på riktigt, och det känns ändå helt OK!
 
GO KIK!!




Kommentarer
Postat av: Orkar inte med Karln...

Klart att det blev minst 1 MC. Kan ju inte vara någon tillfällighet att det alltid är Westergren som delar ut dessa 10:or...

2009-10-12 @ 13:03:56
Postat av: Falken

Nej, han har viss rutin på den rörelsen.. =) men det var faktiskt den första MC:n på de träningsmatcher jag sett honom döma i år.

2009-10-12 @ 16:13:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0