Den 22a och sista omgången i div3 Örebro/Västmanl.

 
  Den sista omgången
  =(


Den sista omgången handlar bara om en sak
egentligen, vilket lag som skall vinna serien.
(För Hällefors IK så får det också konsekvenser eftersom de är tabellfyra och kommer att möta tabellettan i playoff)
Det är väl iofs inte så många som tror att Hallstahammar HK skall tappa sin förstaplats i sista omgången, eftersom det inte finns något som helst som tyder på att det skulle bli en förlust eller oavgjort i hemmamatchen mot Fellingsbro/Frövi IK. (Blir det bara en pinne för HHK, samtidigt som Örnen skulle vinna, så blir det Örnen som vinner serien pga sin enorma målskillnad)

Parallellt med denna match så tar HC Örnen emot Kungsörs IK i Behrn Arena, och inte är det många som tippar bortaseger i den matchen heller. Seger för Örnen räcker dock inte om Hallstahammar också vinner.

I övrigt så kan det ske två tabellförändringar, dels om Nora HC skulle vinna mot KHC samtidigt som KIK skulle få stryk mot Örnen. Då blir Nora (pga lite bättre målskillnad, +5 mål, inför omgången) femma och KIK sexa, annars blir det ingen förändring.
Den andra möjliga förändringen (att SIS o SHK byter plats) är om Skultuna IS skulle vinna, eller spela lika, hemma mot GSK samtidigt som Sala HK skulle spela lika mot ÖDIK eller förlora. Skultunas målskillnad är före matcherna 7 mål bättre än Salas, vilket kan få betydelse om SIS spelar lika o Sala torskar.


Va?!! Nördig.., nu fattar jag ingenting..?!   =)


Tisdag 16/2


Hallstahammar HK - Fellingsbro/Frövi IK

Som sagt var,
risken att HHK ska tappa seriesegern i denna den sista omgången bedömer jag vara i det närmaste noll. Det beror inte på att jag tycker att F/F IK är så dåliga, inte alls, det handlar helt enkelt bara om att Hallstahammar HK är så pass mycket bättre, plus att de förmodligen är skapligt motiverade till att vinna serien.

Mötet mellan lagen i Bernehov slutade med bortaseger till HHK med 4 - 6.

Tips: 8 - 1

Resultat: 11 - 2

Hallstahammar HK är alltså seriesegrare i div3 Örebro/Västmanland!
Grattis HHK!!

Matchinfo från Liston:
Patrik Ekholm debuterade för Hallsta som back och stod för 3 assist. I tredje perioden spelade han center mellan Biffen och Johan Lindberg och gjorde 2 mål. 2+3 i första matchen alltså.
Förmodar att dom ville utnytta hans passningsskicklighet från backposition. Men han dribblade som sista man när han blev attackerad istället för att passa pucken. Det funkade ikväll men säkert inte mot bättre lag. Föredrar honom som center. Angenämnt problem hur dom ska formera laget när Rauch är tillbaka nästa match.


HC Örnen - Kungsörs IK

Ett sannolikt högmotiverat HC Örnen
tar emot ett Kungsörs IK med skadeproblem och, naturligtvis, inte med samma motivation. Det är säsongens sista match, så visst bör KIK försöka kräma ur allt man kan ur laget men förutsättningarna kunde ha varit bättre. Hur som, oavsett förutsättningar och motivation så vinner sannolikt Örnen 8 av 10 matcher mot KIK med säsongens upplagor av lagen. Konstigt vore det annars när man tittar på den div1-rutin som Örebrolaget besitter.

Mitt tips kommer dock från hjärtat, alltid. =)

Tips: 3 - 4

Resultat: 21 - 1

Tack för kaffet..!!



Köping HC -  Nora HC

Hemmaplan i säsongens sista seriematch
(kanske den sista matchen för KHCs b-lag ever?) kan innebära att Köping ställer upp med ett lag som mycket väl kan krångla till det för Nora HC. Skulle hemmalaget spela lika eller vinna så "hjälper" de Kungsörs IK att behålla sin femteplats. (Sannolikt så skiter KHC ganska högaktningsfullt i just den konsekvensen) Det vore väl ändå ganska trevligt att avsluta säsongen med en hemmaseger?!

Tips: 5 - 3

Resultat: 8 - 10

=) 18 mål! Tyder på visst offensivt fokus,
eller ännu mera, ett ganska tokslött försvar från båda lagen..


Sala HK - Örebro Dövas IK

Att Sala HK skulle torska i säsongens sista match,
på hemmais, är högst osannolikt. I Behrn Arena blev det 0 - 10, och i denna match blir det ännu fler mål. Jag tror att Sala HK är ganska nöjda med sin säsong när de väl sammanfattar den, om de startat upp säsongen med samma trupp som man nu har så kunde man säkert ha klivit upp någon placering till. De unga lirarna kommer säkert att fylla på ännu bättre nästa säsong vilket gör att klubben kan se ljust på -10/-11

Örebro Dövas IK, jag vad kan man säga om dem förutom att ingen kan tycka att de har i div3 att göra. Det är inget elakt menat alls, det är bara ren iskall fakta. Om man som ÖDIK har ett snittresultat på 2 - 13 per match så måste man inse att man behöver göra något radikalt om man vill anmäla sig för spel i en förbundsserie till nästa säsong.

Tips: 12 - 1

Resultat: 20 - 2

Jahapp, kul målkavalkad för SHK..
, men i övrigt är det enbart tragiskt.


Skultuna IS - Guldsmedshytte SK

Chansen att Skultuna IS
skulle klättra i tabellen efter denna match är inte stor. Förra mötet mellan lagen slutade med hemmaseger, 4 - 2, för GSK.
Resultatet har ingen större betydelse för GSK, men troligen vill man utnyttja matchen till att behålla tempot inför kommande playoff.


Tips: 2 - 5

Resultat: 4 - 3

Hoppsan, verkligt kul
att SIS sprattlar till i sista matchen.. Skulle vara kul att få en rapport från matchen..

Kommentarer
Postat av: chelios

jaha det är med gråten i halsen jag bjuder på veckans tips:



HHK - FFIK att FFIK skulle ha en sportmössa här är ju lika troligt som om Leksand går upp i elitserien. HHK skruvar upp tempot och vinner med 9-2.



HCÖ -KIK får KIK ihop folk? det är väl den stora frågan, HCÖ är ruggiga på hemmais, HCÖ vinner med förnedrande 11-2 mot KIK.



KHC - Nora KHC kanske kan "ragga" ihop ett slagkraftigt lag till sista hemmamatchen, men Nora är för bra och vinner med 7-3.



SHK - ÖDIK ett SHK som borde vara spelsugna efter att ha vilat i 10 dagar kommer göra kvällen trist för ÖDIK. SHK kommer att vinna med 11-0, SHK kommer tydligen fortsätta spela matcher, då det enligt deras hemsida kommer spelas cuper både till höger och till vänster.



SIS - GSK här blir det åka av, GSK kommer gå för fulla muggar, SIS får bekänna färg ännu en gång och åker på däng med 8-3



2010-02-15 @ 18:41:32
Postat av: trissan i klykan

Tisdag 16/2



Hallstahammar HK - Fellingsbro/Frövi IK



Hallsta har allt att vinna. F F/IK har inget att spela för.



Tips: 6 - 2



Resultat:



--------------------------------------------------------------------------------

HC Örnen - Kungsörs IK

Vill ej förringa KIK som hockeylag men Örnen är så pass mycket bättre. Det ska tilläggas att KIK inte har något att spela för.



Tips: 11 - 4



Resultat:



--------------------------------------------------------------------------------

Köping HC - Nora HC



Nora är bättre alla dar i veckan. Köping kan ställa upp med halva sitt A-lag och Nora vinner ändå. Men orkar man skicka upp sitt bästa lag?



Tips: 3 - 6



Resultat:



--------------------------------------------------------------------------------

Sala HK - Örebro Dövas IK



Instämmer med Falken ang ÖDIKS närvaro i en förbundsserie. Resultateten har vart på tok för dåliga för att motivera att ha ett lag på denna nivå, 2-13 i snitt!. Vill inte förringa enskilda spelare i ÖDIK då jag vet att det finns hockey i många av spelarna. Men det är ett för tunnt lag o laget är alldeles för ojämnt för att kunna mäta sig med övriga lag i denna serie.



Tips: 14 - 1



Resultat:



--------------------------------------------------------------------------------

Skultuna IS - Guldsmedshytte SK



Tips: GSK är bättre än Skultuna punktum.



Resultat: 2-5

2010-02-16 @ 12:39:29
Postat av: Liston

Hallsta-Fellingsbro 11-2

Patrik Ekholm debuterade för Hallsta som back och stod för 3 assist. I tredje perioden spelade han center mellan Biffen och Johan Lindberg och gjorde 2 mål. 2+3 i första matchen alltså.

Förmodar att dom ville utnytta hans passningsskicklighet från backposition. Men han dribblade som sista man när han blev attackerad istället för att passa pucken. Det funkade ikväll men säkert inte mot bättre lag. Föredrar han som center. Angenämnt problem hur dom ska formera laget när Rauch är tillbaka nästa match.

Det är nu säsongen börjar!



2010-02-16 @ 21:57:25
Postat av: Anonym

Örnen-kungsör 21-1

2010-02-16 @ 22:34:54
Postat av: Anonym

värt att nämna är att kungsör bytte målvakt inte mindre än 2 gånger :O först vid 6-0 sem bytte dom tillbaka i mitten av tredje vid typ 18 - 0 eller nått (vet inte exakt)

2010-02-16 @ 22:52:39
Postat av: Falken

2010-02-16 @ 22:59:08
Postat av: Falken

Hmm, det var nog meningen att de skulle stå båda två..på samma gång..

2010-02-16 @ 23:00:24
Postat av: chelios

ok det var det, nu väntar vi med spänning i play-off och tipset vilka som går vidare.



Ok att HCÖ är bra men va f-n KIK det är ju pinsamt.

Att SIS vinner mot GSK är ju oxå j-vligt märkligt, GSK har väl inte hamnat i svacka lagom till play-off??

2010-02-16 @ 23:01:32
Postat av: Tip-X

Falken, var du nere i Öre-Bunkern ikväll? Ojvoj. Ett resultat med döva-klass. 2 femmor,men fasen de ville ju inte lira KIK. ÄN mindre, hjälpa sina stackars Keeprar. 3-0 efter första var ju endast, OCH endast, målvaktens förtjänst i KIK.



HCÖ flyger vidare...nu mot Fanthyttan-trakterna. Mumsfillibabba!

2010-02-17 @ 00:50:12
Postat av: Falken

Nope, jag var inte där denna gången. Förstod att det riskerade bli ett riktigt böttnapp, ont om folk o ganska många bärande lirare borta.., så det är inte mycket att säga om resultatet. Tråkigt förstås, men inte alls speciellt konstigt.



Tror på Örnen i PO, men det blir inte lätt mot HHK

2010-02-17 @ 01:19:51
Postat av: Tip-X

Det blir en klassisk holmgång, Örnen-Hallsta. Kommer du närvara då, den eminenta Falken =)?

2010-02-17 @ 07:38:17
Postat av: Gustavsson

Såg träningen när Köpings div-2 lag träna och om dom inte åker ur så är det ett mirakel. Jag tror HIK skulle slå dom!!! Nora har inte varit sämre på hundra år än igår ändå vinner vi med 10-8. Dags att slå samman div2 med div3 och få ett OK div3 lag

2010-02-17 @ 11:35:46
Postat av: malkin

angånde SIS-GSK så vann gsk skotten överlägset. kommer inte ihåg exakta siffror men typ 40-20 till hytta. Annars så såg gsk ganska ointresserade ut. man rullar in 5 min före uppvärmningen ska starta, man är tama i avsluten och man verkade inte alltför ledsna när matchen var över. plus att man hade andre målisen i mål som bara fått stått 1 match i vinter. kom säsonges snabbaste matchstraff den här matchen? Efter 1.18 i första peridoden var det slut spelat för nr 13 i skultuna johan thor.

2010-02-17 @ 15:28:20
Postat av: gretzky

angåenda ödik's match igår kan jag bara meddela att dem var knappt 2 femmor ... 2-0 efter första perioden, men sedan orkade man inte längre stå emot sala.

2010-02-17 @ 17:58:15
Postat av: Falken

Tip-X: Kanske drar man sig till Behrn Arena, fast det är ju lite närmare till Hallstahammar.. En av matcherna måste man ju se iaf.. =)



Gustavsson:Nja, att bara kolla en träning säger inte mkt.., men jag tror att Köping får kämpa för "livet" i kvalserien. Man ska dock komma ihåg att man var riktigt nära i många matcher mot de flesta topplag innan det blev klart att kvalserien väntade. Kan de ladda om mentalt och få ut sin potential så blir de inte lätta att betvinga för div3-lagen. Nyckeln, som alltid nästan, är det mentala. KHC har inte direkt en vinnarkultur i laget,inte VHC heller, men det har div3-lagen och det kan bli minst lika avgörande som den eventuella kvalitetskilladen mellan lagen. Spännande blir det hursom.. =)



malkin: Tack för matchinfo!



2010-02-17 @ 20:30:50
Postat av: Från SIS vinkel

Visst, GSK vann skotten men de kom överallt ifrån och de flesta var direkt ofarliga. Tuna hade sin tredje keeper i kassen som gjorde en väl genomförd match trots matchovanan.



Första perioden kan man säga att GSK körde över SIS som såg ut som de inte hade några skenor under skridskorna. GSK skruvade upp tempot och åkte fullständigt ifrån Skultunas alla lagdelar - Utom målvakten! 0-1 efter första om jag minns rätt.



I andra perioden kom SIS tillbaka och lyckades faktiskt skärra GSK som uppträdde väldigt oroligt i egen zon. Tror ställningen var 2-2 efter andra.



Bilden av andra perioden återkom i tredje, dock med något flera vassa GSK chanser och ytterligare ett mål. Men, oroligt i GSKs zon och dåliga tekningar från GSK gör att SIS kan sätta press långa stunder och sätta två backskott. I slutet plockar GSK målvakten men lyckas aldrig etablera något spel i SIS zon och 4-3 står sig tiden ut.



Jag ser inte alls att GSK har något att hämta i ett kval. De åkte skridskor med en j-vla fart men lyckades aldrig skapa något konkret övertag med hjälp av sitt tempo. Plus att de är väldigt osäkra i egen zon och får nu möta Örnen som forecheckar brett och med transatlantisk tyngd!

2010-02-18 @ 10:16:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0