8:e omgången i div2 VBInte mycket som skiljer toppduon åt inför åttonde omgången.
Bara en tappad pinne för båda lagen, detta genom att man vunnit bonuspinnen efter förlängning och straffar.
GIKs målskillnad är +12 bättre, men det är svårt att sätta ngn betydelse på det innan alla mött alla.

Grums IK -  Viking HC:            9 - 1
Kristinehamns HT  -  Grums IK: 3 - 6
Forshaga IF  -  Grums IK:          0 - 6
Grums IK -  Åmåls SK:            7 - 2
Grums IK -  Nor IK:                6 - 2
Köping HC  -  Grums IK:           0 - 8
Grums IK -  Arvika HC:            3 - 2

GIK har vunnit alla förstaperioder, utom i den senaste matchen och då tappade man också en pinne.
GIK har gjort de flesta av sina mål i förstaperren, 18 kassar.

HC Örnen -  Kristinehamns HT: 5 - 2
Hammarö HC  -  HC Örnen:       1 - 9
HC Örnen -  Nor IK:                 4 - 1
IFK Hallsberg  -  HC Örnen:       2 - 5
Köping HC  -  HC Örnen:           2 - 5
HC Örnen -  Karlskoga HC:      4 - 2
Viking HC  -  HC Örnen:            2 - 3

Örnen har inte förlorat ngn förstaperre ännu, men man har tre oavgjorda, som i den senaste där man tappade en pinne.
Örnen har gjort flest mål i mittenperren, 14 kassar.

.................  ...........
....
Omgångens matcher:Onsdag 3/11


AHC - NIK

Tips: 6 - 3

AHC blandar och ger,
absolut ingen skam att torska mot Viking men det var ändå en klar missräkning, och sen är man mkt nära att bryta GIKs segerrad..i lejonets kula dessutom.

Vad säger man från Arvikahåll efter att ha torskat den jämna matchen mot GIK förra omgången?
"-Surt sa räven men all heder åt AHC grabbarna som har Grums i brygga i 56minuter men de visar prov på skicklighet och offervilja med 3 snabba mål i slutet." Läs hela matchreferatet på AHCs hemsida.

Varannan vinst/torsk för NIK senaste omgångarna, och i förra så torskade man ju borta mot Navvies, med klara 7 - 2. Om det tycker man så här: "-Vi saknar fart och gnista från start ", "Vi går ner på folk, då fart och inställning saknas på många håll" Läs hela matchreferatet på NIKs homepage.

Jag tror på att ett starkare kollektiv i AHC
, samtidigt som man naturligtvis har vass spetskompetens, t ex Marcus Ekblom, som var speedig och målade 2 ggr om senast...så pass speedig så att IFK Munkfors vill ha honom igen. Marcus kommer alltså att spela div1-hockey fr o m nu. Andra som har spetskompetens i AHC är ju bl a Henrik Sundvall, och han är tillbaka i laget efter två matchers frånvaro. AHCs kollektiv och spetskompetens kommer att välta omkull NIK ganska komfortabelt, även om det sved att torska mot GIK senast så tror jag att man fick en bra värdemätare och inser att man absolut kan utmana om topp3-placeringarna i tabellen. (Det var en lång o fin mening det)

Resultat: 5 - 3 (2-1, 0-2, 3-0)

......................
KHC - Navvies


Tips: 5 - 4

4 måls underläge med en perre kvar,
eller mindre än 14 min kvar av tredje, då gör Köping 3 mål på 3 minuter och går från helt avhängda till att hota på allvar om segern. 31 sekunder efter Köpings femte mål så utökar FIF sin ledning till 7 - 5 (snacka om viktigt mål i striden om att erövra momentum) På tal om momentum, så återtar Köping det redan efter 26 sekunder när man reducerar till 7 - 6 genom förstalinans Tim Svensson.
Matchen "klyschar" (står o väger) men fortsätter jämnt ända in i kaklet, FIF får upp tungan på vågen och lyckas hålla undan och vinna trots ett vilt jagande KHC.

Vad tar "Taggen" och laget med sig från denna match?
Viktigt förstås att ta med sig det positiva, och att bygga vidare på det. 7 pinnar upp på säker mark, absolut inte en omöjlighet även om det är brant uppför.
Med 7 mål mot FIF så närapå dubblade Köping sin totala målskörd, vilket förstås är bra, men jag vidhåller att försvarsspelet är den stora svagheten. KHC behöver en storspelande Erik Andersson mellan stolparna (tillbaka nu mot Navvies) men det måste även till en förstärkning, jag kan inte se annat.

Navvies vinner stort, 7 - 2 mot NIK, och det är coach Höök förstås nöjd med:

Läs införmatchenreportage på insidenavvies.blogg.se

Jag tippar med hjärtat, det erkänner jag
, men samtidigt har KHC potential att vinna, iaf om man jobbar rätt i defensiven och inte ger bort BP i onödan. Samtidigt måste hemmakeepern göra en kanonmatch, och den potentialen finns definitivt.

Resultat: 3 - 4 efter förlängning (0-0, 0-1, 3-2, 0-1)

Surt för hemmalaget att torska i förlängningen förstås, men poängnollan är äntligen spräckt och det måste vara viktigast för KHC ikväll.

Coach Hööks kommentar efter matchen:


...............
ÅSK - GIK

Tips: 4 - 5

ÅSK vann borta mot KHT med
stora siffror , 3 - 7, men det var jämnt (iaf målmässigt) ända fram till 58:e matchminuten, då bortalaget gör 3 mål på två minuter.
I Billerudhallen senast lagen möttes så vann GIK ganska lätt, med det blir inte lika lätt denna gången. Kanske blir det en målvaktsmatch, mellan två bra keeprar.

Resultat: 4 - 7 (2-3, 1-2, 1-2) Skott: (7-10, 5-10, 13-10)

...............
FIF - VHC

Tips: 7 - 6

Forshaga hade Köping som i en liten ask,
men det hela utvecklade sig alltså till en kamp i 60 minuter. Det är väl iofs en slags styrka att kunna återta kommandot efter att ha tappat det, men jag skulle inte bli förvånad om det ändå finns lite huvudbry hos FIFs ledarstab när man släpper in så mkt mål. Det är bara Hammarö och Köping som har fler i baken.
Viking kommer förmodligen att bli hemskt jobbiga att ha att göra med, men jag tror att FIF är vassare och vinner med uddamålet.

Resultat: 7 - 3 (3-0, 2-1, 2-2)

................
KHT - HHC

Tips: 4 - 2

Två raka torsk
för Kristinehamn nu, nåja 1 pinne mot NIK blev det, men laget har en del att jobba med. Att jobba måste Hammarö ställa in sig på, 3 pinnar på sju matcher och sämst målskillnad av alla. Minst antal gjorda mål och flest antal insläppta hittills, det är tråkig läsning för coach Rivest.

Resultat: 4 - 2

Spelas söndag 7/11
.......................

Flyers - Örnen

Tips: 6 - 4

Lätt omgångens match,
riktigt spännande o svårtippad. Dels eftsom förra mötet (förra veckan i Behrn Arena) var så pass jämnt och kunde ha slutat hursom, men också för att Örnen har lite sjukdom o skador (endast 13+keeper med mot VHC igår) i laget. Flyers verkar ha den direkt motsatta "formkurvan", med förmodligen både Henric Ivanov och Mattias Andersson tillbaka från skador (Jocke Eriksson dock fortf skadad) Ja, det visar sig om Flyers lyckas övertala Björn Östlund om en fortsättning, som naturligtvis betyder sanlöst mkt poängmässigt men kanske ännu mer som mentor och vinnarskalle.
Jag tror att Flyers tar chansen, och att man vinner mot Örnen för första ggn denna säsong.

Ska man försöka analysera formen hos flyerscoachen, efter att ha läst hans matchref: "-..när Sammy håller i och håller i så målvakten simmar ur bild" och "-Vi har bara varandra, vi har bara varandra, vi ………" så är det också något som pekar mot att Flyers tänker närma sig toppduon i tabellen.  =)

En artikel i nwt.se inför matchen


Resultat: 7 - 0 (1-0, 3-0, 3-0)

Läs matchreferatet från Flyers hemsida

Karlskoga tidning tycker till om matchen

Enligt Flyers själva så gör de årets match, och det kan man knappast protestera mot, men frågan är vad Örnen anser om sin insats. Det får vi nog inte veta, iaf inte på deras hemsida där matchreferat och övriga kommentarer är mkt mkt sparsamma. Ang att Flyers gör årets match, och på hemmaplan, så är det synd att det bara är 100 pers som orkar släpa sig till ishallen, men i Kga är det förstås  Bofors bobcats som gäller.

 


Kommentarer
Postat av: ÅSK

AHC - NIK 1-6KHC - Navvies 6-0ÅSK - GIK 3-3 (4-3 i förlängningen)FIF - VHC 1-3KHT - HHC 7-3Flyers - Örnen 4-2

2010-11-01 @ 21:59:28
Postat av: KAIK

Tjena Falken!

Tänkte eftersom ja såg att det var lite sviktande med tippning osv att varför inte tippa lite här nerifrån 3an också :) Vafasen, de är ju kul även om vi inte är med iår! Man följer ju tvåan ändå så lite koll borde man ju ha!AHC - NIK 6-6 (7-6 e.förl.)

Vi mötte AHC på försäsongen och DÅ va dom inte bra i alla fall, och då förlorade vi förvisso. Sen har dom blandat och gett väldigt under säsongen och NIK verkar läcka bakåt vilket gör att jag tror AHC drar lägsta stråt efter förlängning.KHC - Navvies 4-6

Enda lagen ja har noll koll åp, trodde Navvies va bra iår igen men, det verkar inte som så, och KHC verkar också ha problem!ÅSK - GIK 1-5

Tror bara det var en tillfälighet senast mot AHC och GIK komemr nog att fortsätta ånga på som de gjort hittills, var inte särskilt imponerad av ÅSK när vi på försäsongen loosa mot dom!FIF - VHC 3-6

Joda, det var nog helt rätt att släppa upp Viking att ta vår plats i 2an iår, de verkar sköta det ypperligt och har en riktigt bra keeper. Tror därför det blir vinst mot ett blekt FIF som ja nog trodde, med de spelarmaterialet, skulle bli svårslagna denna säsongen. Men icke.

KHT - HHC 7-3Flyers - Örnen 3-3 (4-3 e. str.)

Flyers har också överraskat, trodde faktiskt att de skulele få svårt att hålla sig kvar iår, men tji fick jag, kul att de är på gång igen. Örnen däremot, förstod man ju skulle ligga där de ligger pga sina div 1 lirare!

2010-11-02 @ 11:12:57
Postat av: KAIK

Oj, nu vet ja inte va de blev men de blev dubbelt iaf..

2010-11-02 @ 12:25:23
Postat av: hcö

Att örnen skulle vara ett topplag i 2.an första säsongen är inte självklart alls, med tanke på att man i stort sett har samma lag som i fjol. Man har visserligen spelare som spelat i div.1 men det är man inte ensamma om.

2010-11-02 @ 19:10:25
Postat av: Sperrel

AHC - NIK 2-4

KHC - Navvies 2-4

ÅSK - GIK 2-4

FIF - VHC 5-4

KHT - HHC 7-2

Flyers - Örnen 5-32010-11-02 @ 21:15:51
Postat av: ???

Vad har hänt med everysport finns inga matcher imorgon

2010-11-02 @ 21:59:23
Postat av: Åskådare

Matchen mellan Karlskoga HC och HC Örnen spelas på söndag den 7 nov, p.g.a. Bofors har hemmamatch i dag, onsdag 3 nov.

2010-11-03 @ 08:02:53
Postat av: GIK

AHC-NIK 7-2 känns som Arvika är på gångKHC-Navvies 3-6 Hallsberg ska bara vinna köping är bedrövligt dåligaÅSK-GIK 3-6 är lite rädd för denna match blir inte bättre när jag ser vem som dömmer! men målvaktspelet avgör där är Grums överlägset ÅmålFIF-VHC 4-7 vad har hänt med målvaktspelet i forshaga iår,och taktiska är man inte många onödiga utvisningar.KHT-HHC 9-1 Dagens överkörning Hammarö dags att byta tränare? eller kanske lag finns ett lag i 3an som är minst lika bra.Flyers-Örnen återkommer jag till helgen2010-11-03 @ 13:46:20
Postat av: fif

Forshaga har sin ordinarie målvakt skadad och har haft två juniorer i målet. Men har nu fått in en ny målvakt så nu kommer dom nog att bli ett lag att

räkna med framöver..

2010-11-04 @ 06:32:51
Postat av: fif

Forshaga har inte haft ordinarie lag under någon match sedan seriestart.I matchen mot viking hade laget 13 spelare som var klara till spel.3 ordinarie backar, 3 ordnarie forwards skadade + Mv Lööf som inte spelat någon match utan två junmålvakter 16-17 år har haft ansvaret.Ser man till spelet har ofta FIF varit det bättre laget under långa stunder under matcherna tills tröttheten kommit och laget dragit på sig för många utvisningar.Ser man till dessa förutsättningar tycker jag att laget lyckats bra.Ska bli roligt att se vad laget kan när/om laget får spela ordinarie någon match.

2010-11-04 @ 12:14:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0