Div2 omg 11

20/11 16:00

AHC - GIK

Tips: 5 - 2

Resultat: 5 - 2
(2-0, 2-1, 1-1) Skott: 22-44 (9-17, 7-16, 6-11)

Prexis vad jag
tänkte tippa..faktiskt.. =)Har jättedålig koll
på matchen, men det är kanske inte jättedåligt analyserat om man säger att Åsvik (3 kassar) o keepern är AHCs matchvinnare... AHCs BP är förmodligen också en matchvinnare, man dödade utvisningar ruggigt bra som det verkar..

AHC förstärker
"En pålitlig poängmakare som är på tå varje match", säger man från AHC lägret om Pietari Oksa ,som kom ifjol och blev lagets bäste målskytt (14mål och 10assist på 10matcher) och som nu bestämt sig för att ansluta till AHC igen, men det blir som en försenad julklapp eftersom han är klar för spel i Arvikadressen först till den 15/1 -11


21/11 16:00

ÅSK - NIK

Tips: 4 - 3

Hemmaseger är ett måste
om ÅSK ska hålla sig kvar över strecket efter denna omgång. Det verkar behövas tätas i defensiven, 45 insläppta på 10 matcher ger 4,5 i snitt, vilket är mkt. Det ställer stora krav på målproduktionen, och den kan ju klicka för vilket lag som helst.
Nor IK är väl inte direkt indragna i någon streckstrid, men mycket kan hända med så mycket kvar att spela om. NIK har ett lag som kan vinna mot alla lag i serien, när man får till det..plus lite flyt mot topptrion..,men det hackar i maskin o går ojämnt.

Resultat: 3 - 5 (0-3, 0-0, 3-2) Skott: 26- 25 (5-11 5-8 16-6)

....................
Flyers - KHC

Tips: 8 - 4

Seriens tabelltvåa
och kanske också det formstarkaste laget för tillfället är vad som väntar i "Dynamithallen" för Köpingslaget, till det ska vi lägga att Köping HC har haft ruggigt svårt mot Flyers i flera år. Ett tag var det typ 36 - 4 till Flyers efter 5 matcher ca. Dock, de två senaste mötena har bara slutat med uddamålsseger för Flyers (1 - 2, och 6 - 7) Tyvärr har inte Köping det spelarmaterial som krävs för att ens oroa Flyers för en liten stund, visst har Köping varit nära i några matcher mot flera lag, men det har, även om KHC ska ha all heder för att man inte ger upp, oftast handlat om att motståndarlaget tappat ödmjukheten och släppt in Köping i en match som egentligen redan var vunnen.

"Ingen underskattning när Flyers möter seriens sämsta lag" , ja om det kan du läsa mer här

Web-tv-intervju, från NWT.se, med coach Thomas "Sylta" Karlsson


Resultat: 6 - 2 (4-1, 0-1, 2-0) Skott: 44 - 25 ( 15 - 8 , 13 - 7 , 16 - 12)

Matchref att läsa från Flyers här, och NWTs reportage här

Web-tv-intervju igen,
efter matchen.. Shit vicken kvalle NWT håller då!!


..........................
Örnen - Navvies
(onödigt o länka till matchen eftsom Örnen fullständigt skiter i och nonchalerar att fixa rapportering)

Tips: 4 - 3, efter förlängning

Omgångens fight,
visst AHC mot GIK kan också aspirera som det, men detta är ett lite hetare derby tror jag. Inte minst för att Navvies verkar vara rejält på gång och för att man har en revancsh att utkräva efter senaste hemmatorsken (2 - 5) Till det skall vi lägga att Örnen har tappat sin andraplats i serien efter 2 raka torsk mot Flyers o GIK i omg 8 o 9, och säkert vill fortsätta att upp kampen om seriesegern.

Resultat:
3 - 1 (0-0, 0-0, 3-1)

Matchref från "Närkederby": (Bloggens varma tack för detta goa ref!)

Som alla säkert vet och visste innan matchen så vann Örnen förra derbyt på bortais relativt enkelt med 2-5. Inför matchen så hade jag i tankarna; Pallar Örnen att stå som favoriter denna match? Kommer Hallsberg lyckas spela med disciplin matchen igenom och inte göra massa dumma misstag som man gjorde senast?

Period 1:
Nedsläpp av domare Wassberg och första 10-12 minuterna tycker jag helt klart Örnen fullständigt äger! Man är hetare på pucken, spelar sitt eget spel, kommer till fina lägen osv och man jobbar för varandra över hela banan. Hallsberg spelar (vilket jag tyckte man gjorde fel i förra matchen) ett relativt passivt spel. Man slår ifrån sig och backarna går bort sig galet i egen zon vissa gånger. Visst man är på bortais men man måste våga kliva framåt när läge ges och inte bara skicka ner pucken hela tiden utan att någon forward går. Det känndes som "Oj då, idag blir det nog åka av för Hallsberg" men Simon Olsson i Hallsbergs mål var riktigt bra och räddade Hallsberg gång på gång. Målvakten tänder laget mer och mer, och ju längre perioden lider så lyckas faktiskt Hallsberg skapa ett par fina lägen. Trotts detta går man till paus med 0-0 efter ett par riktigt bra räddningar från Örnens målvakt Daniel Larsson också.

Andra perioden: Börjar ungefär som den första med lite press i Örnens favör, det börjar bli lite små griningt, speciellt Hallsbergarna som börjar dra på sig ett par dumma utvisningar. Kanon läge för Örnen, men man har faktiskt ett par riktigt usla PP som man bör utnyttja bättre. Självklart till Hallsbergs stora glädje. Tror Örnen vinner skotten relativr stort denna period, 14-5 eller något liknande? Hallsberg hade dock ett klockrent friläge där Daniel Larsson i Örnens mål gör en superräddning.

Tredjeperioden: Tycker även denna gång att örnen börjar aningen bättre och är något vassare. Man får läge i 3-5 där man är riktigt nära att spräcka nollan men det vill sig inte riktigt för Örnen. Hallsberg spelar vidare med att lägga ner pucken vilket börjar bli effektivare då Örnen vill gå framåt så får man ett långt lag. Hallsberg skapar pga detta ett par riktigt fina målchanser. Men med 10 min kvar av matchen och ställningen 0-0 så får Örnen ett lite längre anfall nere i hallsbergs zon och en back i örnen skjuter ett slagskott som en örnenspelare styr in. Ett "skit mål" av derbykaraktär kan tyckas, men det känndes ändå som om Örnen är värda det målet. 1-0

HÄR börjar äntligen Hallsberg kliva framåt. Man visar tecken på en otroligt fin moral. Hade man spelat såhär hela matchen hade vart kul och se hur det hade gått. hallsberg pressar och Örnen drar på sig en utvisning och Hallsberg spelar ett riktigt bra PP. Tillsist får backen läge på blå och skjuter in ett hårt slagskott bakom en skymd målvakt. Total glädje i Hallsberg. Endast ca 3 minuter kvar och publiken gör sig nästan redo för förlägning (Och Hallsbergs spelarna också verjar det som). Det ser nästan ut så, när domaren släpper pucken så har örnen spelarna samlat sig och får med sig en utvisning direkt med endast 2 minuter kvar. PP har som jag skrev tidigare inte funkat alls knappt för Örnen idag, bortsett från 3-5 tidigare. Trotts detta tar sig Örnen samman och forserar in 2-1 i PP. Inte helt otagbart bakom en annars storspelande målvakt. Lite panik bryter ut i Hallsberg, klubber slås i sargen och man är inte ens nära en kvitering trots att man plockar ut målvakten i sista minuten. Örnen passar dessutom på att öka på sin ledning genom att göra mål i tom kasse.

//Närkederby

...............
KHT - FIF
(någon kanske undrar varför länka till denna rapporteringslösa match, o det gör jag också, men mest undrar jag hur man 2010 ännu inte klarar att rapportera.. Ring mig, jag kan låna ut en mobil..)

Tips: 4 - 5, efter förlängning.

Jämna siffror mellan
dessa lag (sett över de fem senaste mötena) FIF leder med 3 - 2 i segrar, men ligger under med 19-21 i mål.

Resultat: 6 - 0 (2-0, 2-0, 2-0)


Börjar 16:30
................
HHC - VHC


Tips: 5 - 2

4 - 1 blev det sist,
för en dryg vecka sen i samma ishall mellan samma lag. En jätteviktig match, vid hemmaseger så byter Hammarö HC plats med Viking och kliver iom det upp på "säker" mark...och det är precis vad jag tror händer. Viking HC har stannat av i sin positiva trend (bortaseger mot AHC och en pinne hemma mot Örnen) och har nu tre raka förluster mot de lag man inte "får" förlora mot om man skall ha en möjlighet att klara kontraktet.


Resultat:
8 - 5 (3-1, 3-1, 2-3) Skott: 44-33

Äkta hat-trick av M.Bood i första perren

Kommentarer
Postat av: örnen-hallsberg

3-1 te örnen

mållöst fram till ca 10 min in i 3e 1-0 örnen sen 1-1 när de återstår 2min o 30 sek.. sen 2-1 med 1,5 min ca.... sen 3-1 i öppenkasse

2010-11-21 @ 18:58:44
Postat av: Närkederby

Som jag lovade så kommer här en liten rapport från matchen mellan Örnen -.Som alla säkert vet och visste innan matchen så vann Örnen förra derbyt på bortais relativt enkelt med 2-5. Inför matchen så hade jag i tankarna; Pallar Örnen att stå som favoriter denna match? Kommer Hallsberg lyckas spela med disciplin matchen igenom och inte göra massa dumma misstag som man gjorde senast?Period 1: Nedsläpp av domare Wassberg och första 10-12 minuterna tycker jag helt klart Örnen fullständigt äger! Man är hetare på pucken, spelar sitt eget spel, kommer till fina lägen osv och man jobbar för varandra över hela banan. Hallsberg spelar (vilket jag tyckte man gjorde fel i förra matchen) ett relativt passivt spel. Man slår ifrån sig och backarna går bort sig galet i egen zon vissa gånger. Visst man är på bortais men man måste våga kliva framåt när läge ges och inte bara skicka ner pucken hela tiden utan att någon forward går. Det känndes som "Oj då, idag blir det nog åka av för Hallsberg" men Simon Olsson i Hallsbergs mål var riktigt bra och räddade Hallsberg gång på gång. Målvakten tänder laget mer och mer, och ju längre perioden lider så lyckas faktiskt Hallsberg skapa ett par fina lägen. Trotts detta går man till paus med 0-0 efter ett par riktigt bra räddningar från Örnens målvakt Daniel Larsson också.Andra perioden: Börjar ungefär som den första med lite press i Örnens favör, det börjar bli lite små griningt, speciellt Hallsbergarna som börjar dra på sig ett par dumma utvisningar. Kanon läge för Örnen, men man har faktiskt ett par riktigt usla PP som man bör utnyttja bättre. Självklart till Hallsbergs stora glädje. Tror Örnen vinner skotten relativr stort denna period, 14-5 eller något liknande? Hallsberg hade dock ett klockrent friläge där Daniel Larsson i Örnens mål gör en superräddning.Tredjeperioden: Tycker även denna gång att örnen börjar aningen bättre och är något vassare. Man får läge i 3-5 där man är riktigt nära att spräcka nollan men det vill sig inte riktigt för Örnen. Hallsberg spelar vidare med att lägga ner pucken vilket börjar bli effektivare då Örnen vill gå framåt så får man ett långt lag. Hallsberg skapar pga detta ett par riktigt fina målchanser. Men med 10 min kvar av matchen och ställningen 0-0 så får Örnen ett lite längre anfall nere i hallsbergs zon och en back i örnen skjuter ett slagskott som en örnenspelare styr in. Ett "skit mål" av derbykaraktär kan tyckas, men det känndes ändå som om Örnen är värda det målet. 1-0HÄR börjar äntligen Hallsberg kliva framåt. Man visar tecken på en otroligt fin moral. Hade man spelat såhär hela matchen hade vart kul och se hur det hade gått. hallsberg pressar och Örnen drar på sig en utvisning och Hallsberg spelar ett riktigt bra PP. Tillsist får backen läge på blå och skjuter in ett hårt slagskott bakom en skymd målvakt. Total glädje i Hallsberg. Endast ca 3 minuter kvar och publiken gör sig nästan redo för förlägning (Och Hallsbergs spelarna också verjar det som). Det ser nästan ut så, när domaren släpper pucken så har örnen spelarna samlat sig och får med sig en utvisning direkt med endast 2 minuter kvar. PP har som jag skrev tidigare inte funkat alls knappt för Örnen idag, bortsett från 3-5 tidigare. Trotts detta tar sig Örnen samman och forserar in 2-1 i PP. Inte helt otagbart bakom en annars storspelande målvakt. Lite panik bryter ut i Hallsberg, klubber slås i sargen och man är inte ens nära en kvitering trots att man plockar ut målvakten i sista minuten. Örnen passar dessutom på att öka på sin ledning genom att göra mål i tom kasse.Hoppas ni har överseende med lite stavfel och att jag inte är van och skriva. Men tyckte det kunde vara kul att rapportera lite från Örnen Hallsberg som sagt hoppas det uppskatas av någon =)

2010-11-21 @ 19:32:59
Postat av: Kga

Toppen med en rapport från Närkederbyt! Det är riktigt tråkigt/dåligt att flera lag, däribland Örnen, inte rapporterar sina hemmamatcher på Everysport.

2010-11-21 @ 20:42:20
Postat av: Falken

Stort Tack Närkederby!! Det uppskattas storligen!! =)

2010-11-21 @ 22:06:46
Postat av: Plipp

Kul att någon tog sig tid att skriva referat från Örnen-Navvies. Tycker Örnen var värda segern då man var det bättre laget sett till hela matchen. Men det skall understrykas att Navvies rykt upp sig betydligt mot senast och man gör en riktigt bra match. Navvies blir alltid bättre efter jul då man brukar få in lite gamla rävar. Kul att se Kga's frammarsch i serien. Nu hotar dom t o m Grums en aning.

2010-11-22 @ 02:46:54
Postat av: till närkederby

tack för ett bra ref :) uppskattas .. vill dock bara nämna att örnens målvakt inte heter daniel larson utan daniel svensson :)

2010-11-22 @ 23:01:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0