Div2 VB:s 14:e omgång

Tabellen med 13 spelade omgångar


Toppen
Kan något/någon rubba GIK från förstaplatsen,
eller kommer Grumsarna att behålla sin position från start till mål?
Nu 5 upp på både Flyers o Örnen,plus bäst målskillnad, men det som kanske är mest talande är att GIK har visat sig starkast i de matcher man haft mot de tuffaste konkurrenterna om direktplatsen till kvalspelet. Även om det har varit tuffa matcher så är man oerhört starka, och avgår med segern. Det är inte en slump, och det är förmodligen detta som redan har "avgjort" kampen om förstaplatsen.

Mitten
Placering 4 - 7 är jättetight, och kommer förmodligen att vara så långt in på slutspurten.., vilket man hoppas också. Vore väldigt tråkigt om det vore "klart" tidigt. AHC ser starka ut, även om man "bara" fick 3 - 1 hemma senast mot jumbon Köping. Orsaken till det lite förvånande resultatet är bl a lysande målvaktsspel från KHC-keepern (AHC vann skotten med 46-13) , men också väldigt fin kampinsats av hela laget (endast 13 utespelare). AHC å sin sida kommer förmodligen att hålla sig kvar ovanför strecket, det är iaf min gissning. Mittenstriden står nog mer mellan Navvies, KHT, NIK och ÅSK (jepp, jag tror ÅSK kan komma tillbaka o nosa på strecket igen) FIF däremot, de kan få problem framöver, med tanke på deras mycket kännbara skadeläge.

Botten
Det är inte jättelångt från jumboplacerade KHC till HHC på "säker" mark ovan nedre strecket. 5 pinnar kan "snabbt" käkas upp, och när nu KHC vann senaste hemmamatchen mot just Hammarö så vann man en måstematch i streckstriden..,men det finns fler måstematcher framöver. Köping, Viking, och Hammarö, de har att kämpa i den nedre streckstriden från start till mål. Vore kul om den spänningen kunde hålla i sig länge också.


Den första decemberomgångenKHC - HC Örnen

Tips: 3 - 6

Hemmalagets form
är bättre nu än för en månad sen, och detta trots kännbar frånvaro. En mkt väl genomförd match senast mot Arvika, där man hade 1 - 1 en bra bit in i 3e perren. Det får man ta med sig, och försöka göra en så bra match som möjligt mot Örnen. Förra mötet lagen emellan slutade med Örnenseger, 5 - 2, men det var inte en lätt match för Örebrolaget. Mycket utvisningar och ganska mkt dåligt humör från många på isen under stor del av matchen. Det som avgjorde till Örnens fördel senast var deras effektivitet, det är den kanske största skillnaden mellan dessa lag.
Örnen kommer från en viktig bortaseger mot ÅSK i senaste omgången. Matchen avgjordes först med 15 sekunder kvar, då Örnens Patrik Säfström sätter 2 - 4 i tom kasse.

Örnarna har en ost i båset

Resultat: 2 - 1 (1-1, 1-0, 0-0) Skott: 23 - 51 (6-20,13-15, 4-16)

Vilket härligt, oväntat, resultat!! Det tycker nog alla utom Örnen, och möjligtvis VHC o HHC.. =)
Såg inte matchen, så jag vill mkt gärna ha ett referat från ngn vänlig själ. Var det en ny stormatch från KHC-keepern?
Otroligt viktiga poäng för Köping HC, det går knappast att överskatta..

.................
ÅSK - HHC

Tips: 6 - 4

En måstematch för hemmalaget
, det är bara tre hemmapinnar som gäller/duger om ÅSK skall kunna bryta sin störtdykning i tabellen. 4 raka torskmatcher, varav tre på hemmais, har placerat ÅSK 6 pinnar från femteplatsen. Laget hör inte hemma där man nu befinner sig, i ingenmansland, ÅSK är ett lag som minst skall strida om plats 3 - 5, men något har hänt och det största problemet ligger i defensiven.
ÅSK gjorde en bra match nu senast hemma mot Örnen, och det måste man ta med sig. Hammarö HC är inte ett lag man bör underskatta, det gäller för alla lag, men om ÅSK uppträder darrigt så kan det unga HHC utan tvekan kriga till sig 3 viktiga pinnar.

Resultat: 5 - 4 (2-1, 1-2, 2-1) Skott: 31-30 (8-9 11-13 12-8)

................
FIF - NIK

Tips: 3 - 7

Vet inte vad som händer med FIF-lirarna?
Stora skadeproblem, med mkt viktiga spelare borta resten av sässen. Till dagens match, enligt info till bloggen, har man endast 12 utespelare. DET är inte en bra förutsättning för match mot NIK.

FIF leder med 3 - 2 i matcher sett över de fem senaste mellan dessa lag, och det brukar vara hyfsat jämnt också. För nästan exakt ett år sedan så gjordes det 17 mål i en och samma match, på "samma" is, mellan dessa lag. Matchen vanns av NIK med 7 - 10!
Denna match bör vinnas av det formstarkaste laget, och det är utan tvekan NIK, men sen har vi det här med inställning också. Hur reagerar de 12 tappra i FIF över att de är just 12? Allt att vinna och inget att förlora, eller ger man upp innan nedsläpp? Svaret på den frågan avgör matchen.

Resultat: 5 - 6 (3-2, 1-1, 1-3) Skott: 23-42 (8-13, 7-14, 8-15)

Surt för FIF-keepern, att mota så många skott o ändå förlora med uddakassen..
Starkt av NIK, sätter vinnarkassen med 2 sek kvar av 3e p.

......................
GIK - Navvies

Tips: 6 - 2

Det finns anledning att tro på ett GIK med stort självförtroende.
Sköna vinster mot bra motstånd ger ytterligare råg i ryggen, och det finns ingen anledning för hemmalaget att inte satsa på att hålla sin förstaplats serien ut, den kapaciteten har man definitivt.

Navvies åker, enligt info till bloggen, med endast 13 utespelare till Grums. 10 spelare borta pga sjukdom den senaste träningen, och inte många av dem är alltså tillbaka ännu. Navvies har, enligt Insidenavvies en förstärkning på gång på backsidan. En amerikan som hittat till Hallsberg!

Inbördesmatchen leds med 3 - 2
av GIK, sett över de fem senaste matcherna. Det brukar inte bli några stora segrar, ganska jämnt. GIK har revansch att utkräva efter bortatorsken (4 - 2) den 3/3 -09

Formen är mkt god för båda lagen, även om det till denna matchen är rena sjukstugan hos Navvies. GIK lyckades med nöd och näppe ta hem tre pinnar från Norvalla i mötet mot NIK. Avgörande 4 - 5 sattes med 1 sek kvar av 3e perioden. Navvies har lirat mkt bra den senaste tiden, till slut övertygande seger med 9 - 2 hemma mot VHC och väldigt bra matcher mot Flyers och Örnen på kort tid.

Resultat: 2 - 0 (1-0, 1-0, 0-0) Skott: 39-28 (11-10,14-6,15-12)

....................
VHC - Flyers

Tips: 0 - 6

Ska det bli en munsbit för Flyers?
Ja, senast på Hagforsisen blev det så, hela 2 - 11 blev det då. Nu är nu, och historia är då, men mkt talar för bortaseger iaf. Att Flyers skulle ta lätt på kvällens uppgift verkar inte troligt, iaf inte om man läser vad coachen säger på Flyers hemsida efter derbysegern (Läs NWTs reportage här) mot KHT senast (6 - 2)
"Vi ligger fortfarande tvåa i serien och siktar givetvis på att vara med och slåss om första platsen. Då vet vi att vi kan inte slarva någon match som är kvar, och då känns det extra tryggt att veta att VI HAR BARA VARANDRA!!!!"

Formen tala också sitt tydliga språk, 5 raka torskar för Viking, och 4 segrar och en förlust (seriefinalen mot GIK) för Flyers. Det kan väl bara gå på ett sätt?

Resultat: 1 - 9

.................
KHT - AHC


Tips: 3 - 4 efter förlängning (Schirmer avgör med en rökare ribba in från blå)

Känns lite som att detta är omgångens match,
kanske i konkurrens med GIK - Navvies, men jag tror att båda lagen verkligen VILL vinna denna matchen.
Formkurvan för båda lagen är nästan identisk, och det brukar vara riktigt jämna bataljer mellan dem. Vad KHT har för förutsättningar inför matchen har jag ingen aning om, det brukar aldrig stå ngt att läsa på deras hemsida så då har jag helt enkelt sluta läsa den. Arvika kommer säkert att göra allt för att förstärka och behålla sin fjärdeplats, medan hemmalaget vill försöka  byta plats med Navvies..till att börja med.

Resultat: 2 - 6


Kommentarer
Postat av: ASK

KHC - HC Örnen 3-2ÅSK - HHC 4-5FIF - NIK 2-6GIK - NAVVIES 5-1VHC - Flyers 0-7KHT - AHC 2-62010-11-30 @ 19:28:15
Postat av: Anonym

KHC - HC Örnen 3-2ÅSK - HHC 4-5FIF - NIK 2-6GIK - NAVVIES 5-1VHC - Flyers 0-7KHT - AHC 2-62010-11-30 @ 19:29:10
Postat av: GIK

KHC-Örnen 1-7

ÅSK-HHC 5-4 sd

FIF-NIK 6-3

GIK-Navvies 6-3

VHC-Flyers 1-8

KHT-AHC 4-5

2010-12-01 @ 10:32:57
Postat av: Fif

Khc - örnen 2-9

åsk- hhc 3-2

fif-nik 2-4

gik- navvies 4-2

vhc - flyers 0-8

kht - ahc 3-5

2010-12-01 @ 10:53:35
Postat av: Olge

Tippar endast den match där lag ja känner till: Köping - Örnen, tror på 1-13 då örnen får tillbaka några viktiga pjäser.2010-12-01 @ 12:00:07
Postat av: Observant

Men du Fif tror du inte på ditt eget lag?

Hur är skadeläget nu? fif borde kunna vara topp 5.

Tror dock dom förlorar i dag med 6-3..

2010-12-01 @ 12:45:55
Postat av: Till observant

Jo, men som läget är nu så tror jag inte på seger, vad jag fått till mig så är vi bara 12 man i dag och vi var 14 senast. Så det tar hårt på dom som får spela mycket. Vi har bra offensiva spelare men när man ska gå till anfall så märks det tydligt att man inte riktigt orkar hela vägen.

2010-12-01 @ 14:57:21
Postat av: NiK

Forshaga var definitivt inte 12 man på matchen idag.

2010-12-01 @ 22:13:42
Postat av: Kimmo

Tredje målvakten på tre matcher och alla gör bra ifrån sig. Denna gång R Kinisjärvi i mål, Arvika matchen var det Erik Andersson och mot Hammarö var det R Carlsson i mål. Men det är inte bara målvakterna det är inställningen hos alla spelare, alla ställer upp för varandra och laget. Riktigt roligt att se killarna ta fighten framför kassen både framåt och bakåt. Moget spel av den unga truppen, kan återigen säga att jag är riktigt stolt hur killarna agerar både på och utanför isen.

2010-12-01 @ 23:40:14
URL: http://www.kopinghockey.se
Postat av: Fif

Jacob Lindskog gjorde en oväntad comeback i dag efter endast en träning på en månad. Plus att att två som varit sjuka till kom så jag ber så mycket om ursäkt för den felaktiga informationen!!

2010-12-01 @ 23:43:04
Postat av: köping - örnen

värt att tillägga är ju att de i köpings seketariat inte vet hur man räknar skott! de måste ha räknat (i köpingszon) alla puckar som gått mot mål och inte bara de som gått på mål för så mycket skott kunde örnen omöjligt haft.. var av 20 i första? öhh nej... snarare 10 .. men visst köpings målvakt gjorde en bra match det skall vi inte ta ifrån honom! sen domaren / domarna borde aldrig mer få dömma nån mer div 2 match de var ju käpprätt åt helvete dåliga SKÄRPNING!

bara en sån sak om att köping drar ett slagskott i plexit ut ur egenzon ner över förlängde mållinjen och domaren friar till den icingen och tydligen tycker att örnen spelaren kunde hoppat upp o nickat (ett slagskott) lr liknande! kan tillägga att de då var ca 1,5 min kvar av matchen vilket då hade kunnat betyda oerhört mycket om örnen fått tek i köpingszon och kanske kunnat etablera ett spel..

2010-12-02 @ 14:52:15
Postat av: åskådare

till "köping-örnen"

håller med dig fullständigt. dock så kan man ju inte bara skylla på domarna då örnen gjorde sin sämsta match för säsongen!

2010-12-02 @ 14:55:15
Postat av: Westergren

Angående domaren i Köpings matchen kan jag inte uttala mig om, men det är en kille som i vanliga fall dömmer div 1...och är på väg uppåt...

2010-12-02 @ 18:38:02
URL: http://kbs.zoomin.se
Postat av: nein

Jo, men eftersom vem som helst tydligen tillåts döma, speciellt i div 3, är det ju knappast någon garanti för kvalitet att han är på väg upp.

2010-12-03 @ 01:55:47
Postat av: hmm

Väldigt synd om Forshaga hela tiden. Bara massa gnäll om skador och sjukdomar. Hört rykte om att ev två spelare kommer sluta eller byta klubb.

2010-12-03 @ 09:04:43
Postat av: fif supp

Till hmm. Jag skulle vilja se vilket lag i serien som klarar av att spela med 4-8 ordinarie spelare borta hela tiden och bara vara 3 poäng från 5:e platsen.Det är inget gnäll utan fakta.Vad jag vet i dag är 6 ordnarie spelare borta inför matchen mot Karlskoga.Jag tycker att laget har presterat bra med de förutsättningarn.

2010-12-03 @ 11:19:20
Postat av: till fif supp

jo grums har så många borta men ändå leder man

2010-12-03 @ 17:38:35
Postat av: Fif

Kan förstå att ny utifrån tycker att det är gnällit ifrån fif håll!!! Men det finns en verklighet bakom det hela, det är många borta pga LÅNGTIDSKADOR och har du sett vad som jag skrivit tidigare så vet du vilka det handlar om.

Och dom "TVÅ" som du nämner ska lämna har jag ingen aning om,måste vara ett rykte som går!! När vi fått tillbaka några nu så

tror jag vi kan bli topp 5. Blir vi det inget så är det inte så mycket att göra åt. Men vi hoppas på det.

Va det gäller Grums så kan dom ha halva laget borta och fylla på med juniorer som är minst lika bra!! Det är dom ganska ensamma om i denna serie!!! Det har inte Forshaga tyvärr.

2010-12-03 @ 22:07:54
Postat av: Fif

Ursäkta den extremt usla stavningen !! Men hoppas ni fattade vad jag skrev ;)

2010-12-03 @ 22:10:25
Postat av: Observant

Kan inte tränarna snöra på sig skridskorna.

När det blir tunnt med folk, bägge har ju spelat.

2010-12-04 @ 08:19:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0