HHK - KIK: Matchref

Första 5 min är det ganska jämnt, inget ordnat spel från något av lagen men man vaskar fram varsin halvchans.

I minut 8 så hittar domare Sundkvist en dubbelutvisning, och det är exakt den typ av utvisningar som jag har väldigt svårt att förstå. Framför mål, efter avblåsning står en KIK:are tillsammans med ett par hemmalirare. En av hemmalirarna tar tag om hjälmen/nacken på KIK:aren (hemmaliraren börjar alltså bråket)och drar framåt i ren provokation, varpå KIK:aren tillslut gensvarar med att sätta handskarna i ansiktet på hemmaliraren. Fram till dess hade det inte blivit ngn utvisning alls, men när KIK:aren ger tillbaka så tycker Sundkvist dubbelutvisning.  Detta patetiska händer flera ggr per match, och jag tror det handlar om ryggradslöshet/feghet hos domarna, inget annat. Tröttsamt helt enkelt.

Spel 4 mot 4 följer, och då tappar KIK tillslut räkningen på HHK i försvarszon vilket resulterar i att hemmalagets specielle poängmakare, nr 19 Peter Pettersson, kan raka in pucken i mål.

1 – 0 klockan 08:15 (19-17-12)

I mitten av perren så drabbas KIKs nr 13 Sättermann av en sen (icke puckförande)och låg tackling, en bentackling (generar utvisning i vissa länder) men Sömnkvist såg inget.

KIK får dock ett PP några sekunder senare, efter att hemmalagets nr 17 har trippat.

Ett ganska hyfsat PP, med en het chans som tyvärr missas grovt av KIK-back, vilket resulterar i flygande kontring för hemmalaget. Tur då att mr Hult i KIK-kassen är sugen på att idioträdda, för det gör han. PP-resultatet summeras till två bra chanser.

2 – 0 klockan 16:08 och denna ggn igen av nr 19, m e m på egen hand ur ett inteläge egentligen. Skarp avslutare helt enkelt, skjuter i skymda lagen hårt efter isen. Säkert gjort 1000 såna mål, stavas R –U-T-I-N.

KIK får lira BP i minut 18, då Hedberg visas ut.

3 – 0 klockan 17:29 (missade målskytt) i samband med målet så drar Hedberg på sig ytterligare 10 min i busbåset.

KIK lirar väldigt tamt, helt utan kropp, de flesta åker inte ända fram i situationerna utan sträcker på sin höjd fram stickan o petar.

Skott i första: 15-6

KIK kom till match med 12 utespelare o två målisar, influensan härjar, och vid värmningen klev en av (Tobbe ”hetsomenkamin” Waern), och 10 min in i första så kom bentacklingen som decimerade laget ytterligare.  Större delen av matchen lirade KIK alltså med 10 man.

Andra perren börjar trögt, för båda lagen. Mest individuella tillfälliga attacker, som t ex efter 3 minuter då hemmalaget biter sig fast i anfallszon och får till ett stolpskott. Kort efter det så kommer KIKs nr 11 Källberg i friläge men fälls, och KIK tilldöms straffslag. Den fällde tar själv hand om straffen, och han gör det mycket snyggt. Med bra fart på både grickor och klubban så lurar han hemmakeepern ordentligt. Ett snyggt släpp mellan benen o KIK har reducerat.

3 – 1  klockan 03:39 o skarprättare var alltså nr 11 Källberg.

KIK får energi av reduceringen, och skapar ett par fina lägen, som i minut 5 när nr 4 Berg är nära att ytterligare reducera HHKs ledning.

Lite tjafs följer, med en dubbelutvisning som konsekvens.  Hemmalaget matchar sina vassaste mannar och de skapar ett friläge med Hult i KIK-kassen, som gensvarar med en benparad av klass.

KIK drar på sig ett lagstraff (Mc), man vill tydligen påpeka något för domaren från båset vilket oftast inte är så lyckosamt. Det innebär spel 3 mot 4 ett tag. Det blir lite svettigt för KIK, men man löser det utan att pucken behöver rakas ut ur nätet.

Nu är det svängdörrar i busbåsen, HHKs nr 21 visas ut i minut 8, med spel 4 mot 4 som följd. Relationerna på isen blir allt mer spända, såväl mellan spelare som mellan domare och spelare.
Ett exempel på det får vi i minut 10 när KIKs nr 11 Källberg ”diskuterar” med domaren så till den milda grad att han får sitta 2+10 min i skamvrån.

Inget av lagen drar någon vidare nytta av utvisningarna, men KIKs keeper står inte direkt och fryser heller.

KIK har fått lite bättre fart på både ben och tanke, och visar prov på några riktigt fina anfall när man låter pucken göra jobbet och kommer med speed in i anfallszon.  KIKs nr 27 Larsson är riktigt nära att måla i minut 14, men hemmakeepern kan också detta med benparader.

På tal om benparad, KIKs nr 4 Berg kommer i kalasläge från anfallsblå, och det är bara en svettig benparad som räddar hemmakeepern från att raka pucken ur nätet.

Med 5 minuter kvar av mittenronden så pressar KIK hemmalaget och har bra längd i anfallszon.

En sån press brukar kunna betala sig i form av utvisningar, och så även denna gången. HHKs nr 28 får uppsöka busbåset i minut 16. KIK har här chansen att krypa närmare, men kryper istället mer bokstavligt på grund av trötthet, så detta PP förvandlas till en gäspning.

Med 40 sekunder kvar så utvisas KIKs nr 2 Sörén.

Skotten i andra sägs vara 22-7

Tredje perren inleds i BP för KIK, vilket funkar fint. Lite mindre fin är den ”tackling” som utdelas till KIKs nr 31 Andersson. Det ser ut att göra riktigt ont i axeln/armen, men vi gläds när vi ser Andersson i full karriär på isen något senare. Tilltaget renderar i utvisning för hemmalaget, som inte renderar i någonting alls för KIK.

I minut 5 är KIK-keepern ”nära” att göra en ”Owoya”, när han fipplar med pucken i sarghörnet och störs av en oartig hemmalirare.

Det momentum som KIK skaffade sig i slutet av mittenperren finns inte kvar, tyvärr finns inte krafterna till det, och KIK drar istället på sig en ganska onödig/oturlig utvisning när nr 28 Gustavsson visas ut. Hemmalaget mönstrar sin ”elit” , och det tar bara 17 sekunder tills pucken får fiskas ur KIK-målet.

4 – 1 klockan 05:42. Ett riktigt snabbt och snyggt hockeymål! (Tror det var nr 18 som stänkte dit trissan, på snygg pass från nr 10 bakom kassen.)

Dubbelutvisning i minut 10, nr 19 i HHK och nr 11 Källberg i KIK (som är missnöjd över det, vilket gör den randige Sundkvist ännu mer missnöjd, vilket gör att Källberg får duscha)

Relationerna på isen är lite mer spända igen, och Sundkvist agerar lite nu och då.

KIK får ett PP i minut 15, efter ett riktigt hjärnsläpp från en hemmalirare. Han ville säkert proppa snyggt, men har alldeles för dålig timing för det så att det hela slutar med en riktigt ful bentackling.

KIK jobbar för att ta sig närmare, och biter sig fast i anfallszon. Då åker KIKs nr 4 Berg på en tripping som skulle kunna användas som en illustration i domarboken. 1,5 meter från situationen står Sömnkvist och gör I-N-G-E-N-T-I-N-G..