5:e omg i div2 VB, med lite eftersnack nu då


Söndag 24/10, 16:00:

KHC - HC Örnen

Tips: 2 - 8
Skulle vilja tippa med hjärtat, men det går inte denna ggn. KHC går kräftgång från start, och kommentaren från coach Maikkula efter senaste torsken borta mot VHC: "Ingen vill vill ta jobbet!", visar att problemet inte bara sitter i bristande kapacitet kunskapsmässigt utan också inställningsmässigt. Just inställningen får det inte vara något fel på, den kan man iaf ta ansvar för som spelare, och som ledare. Det spelar ingen roll om man möter lag som är mer rutinerat och skickligare, man ska aldrig behöva torska matchen i matchen som handlar om vilja och inställning. Å andra sidan är inställningen och attityden något som en coach kanske har lättast att påverka. Spelupplägg och taktik kan ta tid att sätta, men om man är en coach av någorlunda kvalitet så ska man iaf kunna bygga ett lag med den rätta inställningen. Det, om något, är en coachs största ansvar, att "sätta standarden" på lagets kultur. Att skapa en vinnarkultur där man är mycket noga med hur man pratar om laget, hur attityden är på träningarna (som man tränar spelar man match) och inför/efter match.

Örnen har öppnat sin debutsäsong i div2 mkt starkt, 4 raka segrar och 23-6 i målskillnad.

Resultat: 2 - 5 (0-2,1-1,1-2)

Enligt Magazin24 så är Coach Maikkula nöjd trots torsk

Köping Hockeys hemsida
bjuder på ett kort men mustigt matchreferat, vilket har väckt reaktioner som går att utläsa i gästboken. =)


ÅSK - AHC

Tips: 3 - 4 2 vinst o 2 torsk, same same, och det kan nog bli ganska jämnt i matchen också. Brukar vara hyfsat med publik i Åmåls ishall, o sist jag var där var det bra drag med trummor o hejaklack. Kul!!
Oblak
, Lindahl och Engberg kommer förmodligen att stå för mkt av poängproduktionen i ÅSK även denna säsong. Försvarsmässigt vet jag inte riktigt var ÅSK står, nästan 5 insläppta per match hittills är inte så imponerande.

Några att se upp med för hemmalaget är de bägge finnarna, Ittonen och Åsvik, plus hemvändande Sundvall (fanns i poängtoppen i Sunne IK div1 förra sessen) En kille med hög densitet är burväktare Östling (bäst i AHC senast i hemmasegern mot Flyers)

Resultat: 4 - 5 (1-2,2-0,0-1,0-0) Skott: 30-26 (9-9, 9-5, 10-11)
Avgjordes på straffar, hela 12 stycken krävdes för att kora en segrare. Ittonen i AHC blev den som avgjorde tillslut. Bara 3 mål på 12 straffar? Bra keeprar, eller svaga skyttar, eller combo?

"AHC gick först ut med att ta ledningen genom Thomaz Andersson´s stolpe in i gôbbhôrne"
"Trots 13 boxplay !!! offrar sig AHC killarna hejdlöst och viljan att vinna är underbar att skåda."
Läs hela matchreferatet på AHCs hemsida


En två veckor gammal artikel om AHCFIF - HHC

Tips: 4 - 3 Det har väl inte direkt glittrat om liret för varken FIF eller HHC. -13 i målskillnad för båda lagen efter de 4 första omgångarna är säkerligen inte den öppning som ngn av coacherna önskade sig. En annan sak:Varför har man hemsidor om man inte använder dem, alls!?!

Resultat: 3 - 2 (1-1,2-0,0-1)

GIK - NIK

Tips: 5 - 2 Om jag inte minns helt fel så var det NIK som bröt GIKs starka segerrad förra sessen. På ngt sätt så lyckades man dyrka upp GIKs försvar och öste in mål. Öste in mål gjorde man mot många lag, några av matcherna var bland de målrikaste jag sett på denna nivå, detta eftsom det var rena vilda värmland med fullt ös åt ett håll. Kanske är det NIKs melodi denna sesse också? Fast, ledarna i NIK tycker sig ha ett lag av mkt hög kapacitet i just egen zon till denna sesse. Återstår att se.

Grums imponerar inledningsvis
, bara 6 insläppta är det bara Örnen som kan konkurrera med. Framåt är man effektiva. Ska bli intressant att se om man kommer, tillsammans med Örnen, ta täten i tabellen och hålla den serien igenom. Ospännande o tråkigt men mkt tyder på det.

Resultat: 6 - 2 (3-1,3-1,0-0) Skott:43-25


Flyers - Navvies

Tips: 6 - 2 Vet inte riktigt varför, eftsom jag varit slö när det gäller att samla info, men jag tror att Flyers är starkare denna sesse. Navvies känns prexis tvärtom.

Resultat: 6 - 1 (1-0,3-0,2-1)

Coach Johansson helnöjd enligt KT.se

"Nästa match blir borta mot Örnen från Örebro som är favoriter till seriesegern, och den matchen blir en riktig värdemätare för oss", säger Henrik Johansson.

"– Vårt mål är att sluta bland de fem bästa i serien och få vara med i play off till division 1-kvalet"  //Sylta

"- Det känns som att det är dags för play off och förhoppningsvis kval till division 1 igen", säger lagkaptenen Thomas Varg

Det vore lite konstigt att inte ha en glimt med om Björn Östlunds "inhopp" i Flyers, så här finns lite att läsa om det också.

Börjar 17:00:
VHC - KHT

Tips: 3 - 5 Egentligen känns det lite fel att tippa mot VHC, jag tror de är bättre nu än förra sessen men det säger ju inte så mycket eftsom de var riktigt ihåliga..., kanske har man ändå ngt lite stabilare pg nu.
Kristinehamns start imponerar inte, nu vann man hemma senast och kanske kan man få maskinen att börja kugga i som den ska.

Resultat: 3 - 6 (1-1,1-3,1-2)

KHT förstärkte playoff-plats, enligt nwt.se


Jag lyckades inte nita resultatet på en enda match, MEN, jag hittade alla vinnare OCH bara ett mål ifrån att naila i alla matcher utom en. Tipparformen är tydligen skaplig.. ;)


----------------------------------------------------------------

What about the homepages!!


Hemsidorna:
Med betyg (1-5) och kommentarer (som bygger på förra sessens prestationer)

Arvika HC
5+:
En mycket bra hemsida, med ruggigt bra matchreferat och övrig information. Minuset ges till coachen/coacherna, som verkar ha väldigt svårt att skriva ngt på sin sida (ngt som de flesta hemsidor har problem med. Kil AIKs hemsida hade dock ganska ofta kommenterer från coachen både inför och efter match, vilket är föredömligt.)

Forshaga IF
1:
En ganska kass sida, som knappt delar med sig av ngn info alls. Matchreferat kan du glömma. Kan bara bli bättre.

Grums IK
3-: GIKs hemsida är lite krånglig, men det har iaf funnits matnyttig info och t o m matchreferat ibland, men det
tvärdog tyvärr under förra sessen.

Hammarö HC
2: En av flera hemsidor som lovat brett men hållit tunt. Matchreferat eller övriga kommentarer är mkt sällsynta.

HC Örnen
3: En lättöverskådlig hemsida med hyfsat snabb uppdatering, dock lyser matchreferaten med sin frånvaro.

IFK Hallsberg
1: Det var på väg att bli riktigt bra, med kommentarer både inför och efter match, men det tvärdog så till den milda grad att det nu finns massor av ouppdaterat material. Synd!

Karlskoga HC
4: En riktigt bra sida med coachens kommentar efter matcherna. Lite slö uppdatering emellanåt, men snyggt o proffsigt i layout.

Kristinehamns HT
1:
Som en bil med massor av finesser.., som inte funkar alls nästan. Matchref o dylikt har aldrig funnits, men det stora minuset delas ut för att man år efter år fullständigt skiter i att rapportera via everysport.

Köping HC
4: En snygg och informativ hemsida, som bjuder på både matchreferat och lite inför/efter-kommentarer.

Nor IK
3+: Inte alltid, men titt som tätt så bjöds det på matchreferat av bra klass. I övrigt snyggt men outnyttjat.

Viking HC
3+: Stora minuset ges till pajkastningen i forumet, läskig grottmänniskonivå emellanåt. I övrigt en bra hemsida som bjudit på kortare referat och kommentarer. Tyvärr så sjönk uppdateringsnivån betänkligt under sessens gång.

Åmåls SK
4+: Innehållsrik och snygg hemsida, som är som bäst när man väljer riktiga matchreferat istället för att bara hänvisa till everysports matchrapport.Kommentarer
Postat av: Sperrel

KHC - Örnen 0-6

ÅSK - AHC 3-5

FIF - HHC 5-2

GIK - NIK 3-3

KHC - IFK 4-2

VHC - KHT 3-5

2010-10-24 @ 12:32:39
Postat av: GIK

Först till sperrel kan inte bli oavgjort i årKHC-Örnen 1-9

ÅSK-AHC 5-6 e straffar

FIF-HHC 5-0

GIK-NIK 8-1

KHC-IFK 3-5

VHC-KHT 3-6

2010-10-24 @ 13:58:06
Postat av: Nja

När man tippar brukar det ju vara resultatet efter ordinarie speltid man går efter så man kan nog säga att det kan bli oavgjort.

2010-10-24 @ 14:49:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0